Gość: Mirka Won! IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.08, 20:59 A do cholery! Rozwiązać taką spółkę i to piorunem. My mieszkańcy, z jakiej racji bez przerwy mamy do nich dokładać? Czy ich całkiem pogięło? Jak nie rodzinka za darmochę na nasz koszt do jeszcze jaśnie państwo dowozić za nasze. A dość tego! Na pewno o ile miasto się na to zgodzi niejeden prywaciarz zechce zainwestować w prywatny transport a pracownikom MPK pięknie podziękujemy. Odwagi Prezydencie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stb Re: Won! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 21:04 Niestety na pomoc prezydenta bym nie liczył. Tutaj potrzebna jest męska decyzja. Prawda jest jaka jest nie ma konkurencji to robią co chcą. Tylko przywileje. Ludzie jak im źle niech zmienią pracę. Większość z nich to obiboki i u normalnego pracodawcy by nie popracowali więc trzymają się mpk i jeszcze strajkują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ase Re: Won! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 21:57 ty chyba jesteś trochę niespełna?? Mam rację ??? Odpowiedz Link Zgłoś
jaa88 Strajk w MPK. Paraliż miasta 01.04.08, 21:00 Oni sobie robią jaja?? Niektorzy nie maja mozliwosci zalatwic sobie transportu i musze chodzic na nogach kupe kilometrow!! Bosko nas zalatwiliscie! Zero jakiejkolwiek informacji, ludzie rano stali gromadami na przystanku i nie wiedzieli co sie dzieje!! Gdzie tu odpowiedzialnosc? Po jaka cholere pchaliscie sie do takiego zawodu, gdzie ludzie na Was polegaja! Nie mam slow! Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_cz-wa Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta 01.04.08, 21:07 Lekarzom jak strajkowali też mówiłeś że ludzie na nich polegają czy ich popierałeś co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 80.54.173.* 01.04.08, 23:14 Ja nie popierałam i nadal nie popieram lekarzy. I nadal mi zabronisz krytykować strajku MPK? Odpowiedz Link Zgłoś
jaa88 Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta 02.04.08, 18:41 a gdzie napisalam, że popieram lekarzy? Bo ich nie popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.08, 21:02 Zarabiają 2 tys (+darmowe przejazdy dla rodziny) i jeszcze im mało! dla porównania kierowca pogotowia zarabia połowę tego co kierowca w MPK i musi sie narobić jak dziki osioł przez 12 godzin! Powinni zwolnić strajkujących kierowców MPK i na ich miejsce zatrudnić innych gdyż jest wielu bezrobotnych kierowców którzy pracowaliby za mniejszą stawkę. Dzisiejszy strajk to przesada! 2 godziny oczekiwań na taksówki na które nie każdy mógł sobie pozwolić bo dziś kierowcy taksówek liczyli sobie po 30zł od osoby a nie od kursu!!!!Czwórka dzieci jadących do szkoły zapłaciła po 35 zł od łebka!!!! to juz jest obłęd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FanMPK Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.08, 21:05 Wszyscy chętni do pracy są zapraszani do pracy,jest dużo wakatów.Postulaty pracowników są zbyt niskie,podwyżka powinna być minimum 500 zł na rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gt Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 21:07 to niech kierowca pogotowia przyjdzie pracowac do MPKa!!! ja nie widze problemu!!! dlaczego maj niby nie strajkowac i walczyc o swoje?? lekarze gornicy pielegniarki sedziowi itp moga???? a kierowca autobusu nie moze???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzech Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 01.04.08, 21:10 hehe a ja mam samochód :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cm Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.realestate.net.pl 01.04.08, 21:30 ja już rower na jutro szykuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stb Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 21:12 Tylko, że oni ostrzegali od dłuższego czasu, ze moze do strajku dojsc, a nawet jak juz odchodzili od lozek to i tak nie wszyscy, a ci od tak po prostu postanowili ze nie pracuja i miasto stoi Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_cz-wa Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta 01.04.08, 21:14 Kierowcy tez ostrzegali że będzie strajk.o co Ci chodzi.od miesiąca zapowiadali strajk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stb Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 21:19 No - tak ostrzegali gdzie?????????????????????? całe miasto sparaliżowane bo nikt nic nie wiedzial, a ty piszesz ze ostrzegali A inna sprawa ze była wzmiana zalozmy ze ostrzegali, że JUTRO będzie strajk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedawca Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 23:03 Może, tylko powinni nas o tym poinformować. Ja tez chce miec lepiej niż mam, pewnie mi napiszesz to strajkuj człowieku. Zgoda, duża firma jak MPK może zastrajkować, wszyscy to widzą, moga coś wywalczyć. A w mniejszych firmach wywalczysz? tak wywalczysz ale utrate tej pracy. I puste bezcelowe gadanie można schowac w buty bo ono tu nic nie da!!! Możemy się przepychac do woli Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_cz-wa Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta 01.04.08, 21:11 Jesteś pewien że jest tylu bezrobotnych kierowców?to czemu MPK i PKS narzekają na na barki kadrowe.skore jest tylu kierowców bez pracy to w tych firmach powinni się bić o wolne miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 02.04.08, 19:26 Nie dyskutuj z idiotą bo sprowadzi cię do swojego poziomu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasażer... Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 21:11 Wreszcie w "Tym" mieście zapanowało trochę sprawiedliwości... Co do strajku - popieram kierowców i motorniczych w 200% Prezes niech się zastanowi nad postulatami Własnej Załogi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Strajk w MPK. Z Rakowa do Centrum pociągiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 21:15 Z Rakowa do Centrum można dojechac pociągiem lub PKS-em. Z powrotem też. Polecam taką formę jeżeli komuś pasują połączenia. Dzisiaj sama jechałam z dworca Częstochowa Osobowa do Częstochowa Raków pociąg o godz 15.40 bilet 3 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLGA Dlaczego władze nie zorg.transpotu zastępczego ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 21:16 Za co władze miasta biorą pensje z naszych podatków ? Dlaczego nikt nie zorganizował stransportu zastępczego w miejsce autobusów MPK - np. z innych miast? Nikt nie przejmuje się tym,że tłumy ludzi nie mogło dotrzeć do pracy czy szkoły albo np.do lekarzy ,bo panowie kierowcy nagle -bez uprzedzenia- raczyli zastrajkować ?? Potrącić nie tylko dniówkę ,ale i wszelkie premie odpowiedzialnym z UM za komunikację miejską i ukarać naganami!! Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_cz-wa Re: Dlaczego władze nie zorg.transpotu zastępczeg 01.04.08, 21:21 wiesz czemu.bo raz to trochę trwa.dwa w tym samym dniu i tak nikt nie przysłałby do nas autobusów.w Kielcach ludzie byli bez autobusów bodaj tydzień albo lepiej zanim była komunikacja zastępcza.Jeśli okaże się ze strajk jest długoterminowy to jutro miasto musi zorganizować komunikacje zastępczą.Co myślisz że miasto dzwoni do PKS-u i do MPK w innych miastach i za godzinę są w czewie autobusy zastępcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Dlaczego władze nie zorg.transpotu zastępczeg IP: *.profiline.pl 02.04.08, 19:27 Kolejna idiotka nie zawracaj sobie nią głowy szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Golab Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 21:18 i co w koncu jutro beda jezdzic czy nie ?? :/ bo juz mnie to wszystko do szalu doprowadza :/ wszystkim tylko malo i malo a robic nie ma komu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Strajk w MPK. Z Rakowa do Centrum pociągiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 21:20 Z Rakowa do Centrum można dojechac pociągiem lub PKS-em, z powrotem też. Polecam taką formę podróży jeżeli komuś pasują połączenia. Dzisiaj sama jechałam pociągiem z dworca Częstochowa Osobowa do Częstochowa Raków o godz. 15.40 peron 2 bilet 3 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1921 Re: Strajk w MPK. Z Rakowa do Centrum pociągiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 21:33 O tyle ile trwa strajk, o tyle przedłużę swój bilet, który mam do 15 !!! I niech mnie kanar w d*** pocałuje ! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Teksty jak za strajkow "S" w latach 80tych 01.04.08, 21:26 I to sie dzieje w swietym miescie Czestochow ? To przechodzi pojecie Boskie, strajki jak rzadzi "S". To pewnie komuchy podpuscily ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.08, 21:29 wiesz ile kosztuje prawko na ,D, i za ile czasu je odpracujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 23:10 Urząd pracy chętnie to refunduje:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Utworzyć w Cz-wie Zarząd Transportu Miejskiego!!! IP: *.86.inds.pl 01.04.08, 21:29 Jak wyzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaMoS1986 Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 21:31 skoro szanowni kierowcy i motorniczy strajkuja to moze i my czestochowianie pojdziemy strajkowac pod budynek mpk gdyz nie mamy czym dojezdzac do pracy szkoly uczelni lekarzy itp.;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 80.54.171.* 01.04.08, 21:40 slyszalam,ze maja strajkowac do piatku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stb Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 22:07 Ciekawe jaka osoba i o tym powiedziała. będa strajkować dopuki nikt im kasy nei zagwarantuje lub nie stanie sie cos innego istotnego. Tego sie nie da zaplanowac wiec takie gadanie swiadczy tylko o glupocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Dajcie podwyzki dla kierowcow! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 21:34 Spokojnie Rodacy :-) pan Wrona i pan Nabrdalik tak jak kazdy z nas odpowiedza za swoje grzech na Sadzie Ostatecznym. Oni sa winni dziesiejszemu paralizowi w miescie. Kierowcy maja prawo domagac sie normalnego zycia, czyli zarobkow za ktore bedzie mozna zyc a nie wegetowac, zyc i utrzymac rodzine. "Ludzie" ktorzy zarabiaja po kilka(nascie) tys zł tego nie zrozumieja, tak jak syty nie zrozumie głodnego. Mozna ich porownac z terrortystami; celem terrorystow takze jest sparalizowanie zycia uczciwych ludzi. Pan Wrona pieniazki na przetarg na nowy samochod znalazł, ale juz kase na podwyzki nie. Te poglebiajace sie nierownosci spoleczne poteguje obecny w Polsce ustroj gospodarczy kapitalizm. Szkoda mi ludzi ktorzy popierali zmiany w Polsce 89r. Nawet nie wiedza ile zła wyrzadzli Polakom :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: InteligencjaZCzwy Re: Dajcie podwyzki dla kierowcow! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 23:35 100% poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: Dajcie podwyzki dla kierowcow! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 23:46 Nie podobały Ci sie zmiany po 89 roku, to wyjedzdo Korei Pólnocnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Dajcie podwyzki dla kierowcow! IP: *.profiline.pl 02.04.08, 19:29 A ty się naucz pisać cioto Odpowiedz Link Zgłoś
justy-na-5 Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta 01.04.08, 21:37 Sam jestes brudasem obrzydliwy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 80.54.171.* 01.04.08, 21:41 slyszalam,ze maja strajkowac do piatku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: street Dać odpocząć kierowcom ... IP: 80.54.168.* 01.04.08, 21:42 Niech nie jeżdżą! Źle im? Współczuję. Zwolnić się radzę, odpocząć. Do ...landii jechać. MPK zlikwidować!!! Zlikwidować proszę. My damy sobie radę bez was, kierowcy, ciekawe czy wy bez nas??? P.S. Oddać kasę za miesięczne bilety, bo to ewidentne złodziejstwo w biały dzień! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helenka Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.prenet.pl 01.04.08, 21:45 Płakać sie chce jak sie patrzy na to co sie dzieje.A propos MPK za bilety(1/30) powinno zwrócić.Nie chce sie robić to niech sie cwaniaki zwolnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tocika Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.eranet.pl 01.04.08, 21:47 autobusy i tramwaje jeżdżą jak malowanki i pooklejane,że nie widać nic przez okna.W Srodku kierowcy,najczęściej chamy i brudasy,firma jest żle zarządzana,pieniądze marnotrawi.Zmienić zarząd i zlikwidować rade nadzorczą,pożeraczy pieniędzy. A jaką kase bierze Zarząd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamillo Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.21.pl 01.04.08, 22:03 Całe mpk to chu***wo z Nabrdalikiem na czele. Najlepiej żeby w Częstochowie powstała jakaś prywatna spółka z *czystymi autobusami, * miłymi kierowcami i biletami w przystępnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uu Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 22:07 to powiedz swoemu tacie zeby sobie taka spolke otworzyl Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz361 Strajk w MPK. Paraliż miasta 01.04.08, 21:53 pisze na logo meza . tak naprawde ale rano o 5 jak wrocil z przystanku moj maz w.....k.... do bolu to myslalam ze prima a prylis . ale wiazac Go za 15 minut do pracy .....nie bylo mi do smiechu . moja strata w spanku bo to moj dzien na jazde samochodem .....ale bylo milusio........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazi Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 22:11 o widzę że miałaś ten sam problem co ja męża w biegu zawozić do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 22:01 Z wiekszością opini się zgadzam ,aha ja mam naładowaną kartę na cały miesiąc i do wiadomości mpk tyle ile dni będą strajkować tyle dni w następnym miesiącu będę jezdzić na gapę , a jak zostanę spisany rachunek wyślę dyrekcji mpk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 22:12 busy jutro pojadą ponoć się dogadali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .:GOSC:. Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.eranet.pl 01.04.08, 22:21 Kupiłem bilet okresowy - czyli zawarłem umowę. Obie strony obowiązuje więc regulamin. § 4. pkt 3. regulaminu MPK : >> MPK w Częstochowie Sp. z o.o. zobowiązane jest do: 1) zapewnienia kursowania pojazdów (autobusów i tramwajów) zgodnie z rozkładem jazdy), << Wszystko na temat. § 14. pkt 2. regulaminu : >> Skargi i wnioski dotyczące funkcjonowania MPK w Częstochowie Sp. z o.o. przyjmuje Zarząd Przedsiębiorstwa. << Oto odpowiedni adres e-mail: zarzad.mpk@mpk.czest.pl Proponuję wysyłać tam "skargi i wnioski"... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 22:26 prezydenta na pal i na plot do mpk, wszystkich radnych i zastepcow, a do pracy niech sobie jezdza autobusami i to jeszcze najgorszymi, niech kasuja bilety, i co drugi przystanek wpi.......al, w deszczowa i sniezna pogode sadzac sqr.......ow na dachach autobusow, a przed tym oczywiscie skasowac bilet, wyplaty dla urzednikow po 500zl BRUTTO, do odbioru w kasie mops-u tak jak maja 1000-ce ludzi w cze-wie, a pieniadze z naszych podatkow dla biednych ludzi, dofinansowanie mieszkan, obiadow dla dzieci, JESTESMY ZA KIEROWCAMI, POPIERAMY WAS I NIEPOPUSZCZEJTA!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabcia HA HA HA ! IP: 80.54.174.* 01.04.08, 22:32 A ja tam popieram kierowców, niech sobie strajkuja, bo w tym miescie jakiekolwiek pieniadze ida na JASNĄ GÓRE I INNE KOŚCIÓŁKI, w kieszen zamiast ludzi, ktorzy robia cos dla miasta pieniazki dostaja TE JE*** PINGWINY I NASI KOCHANI KSIĘŻA. Jakby tak troszke ukrucic ksieza to napewno znalazlo by sie mnostwo pieniazkow dla innych. A oczywiscie za wszytsko odpowiedzialny jest WRONA. Ten tez by mogl zostac ksiedzem, wiecznie mu malo, a ksieza bez wazeliny do du** wchodzi. PARANOJA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: HA HA HA ! /Każdy jest kowalem własnego losu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 23:21 Spoko niech strajkują, ale nie kosztem obywateli. Ja nie odpowiadam za to, że jeden z drugim mało zarabiają. Nie podoba się, to niech się zwolnią (albo dokształcą), ale najpierw nich uprzedzią o tym swoich przełożonych, bo ja nie mam zamiaru zawalać swoich obowiązków przez życiowe nieudacznictwo innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 212.87.241.* 01.04.08, 22:33 BARDZO DOBRZE!!!! MAMY TO NA CO ZASŁUZYLISMY!!! Mamy TUSKOLANDIE :P hehehehehehe wcale mnie to nie zdziwiło dzis rano - zupełnie jak te stadiony ktore powstają jak grzyby po deszczu !!!! LOL - załuje ze tu mieszkam i mamy Zydokomuchów w rządzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażerka Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 22:36 kiedy rano dowiedziałam się od męża o strajku,potraktowałam to jako prima aprylisowy żart. Niestety... Dojeżdżam 20 km do pracy- codziennie, autobusem. Szkoda, że kierowcy tego nie rozumieją i stać ich na takie postępowanie. Ja nie miałabym już gdzie wracać i jeśli ich strajk potrwa dłużej- nie będę. To skandal- pracownicy nie mogą dogadać się z pracodawcą i myślą, że cierpieć możemy my, bo to ułatwi wymuszenie podwyżek. Gratuluję pomysłu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 212.87.241.* 01.04.08, 22:43 Podziekuj super TUSKOLANDI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stb Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 22:47 I po co mieszasz polityke w to? Ile dziewczynko masz lat? MIASTO ma dac na to pieniądze - nie państwo. Jak masz mieć pretensje polityczne to do Wrony. Jak nie wiesz o czym piszesz to idź spać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 212.87.241.* 01.04.08, 22:53 Sory ale sam idz spac - akurat mam 33 lata i Wiem co mowie jesli nie znasz Historii POLSKI i do czego to wszystko zmierza to podziekuje Panu !! - Tak to juz jest ze wszystko ma swój początek i koniec - tu mamy do czynienia jedynie z PUSTYMI OBIETNICAMI I owszem PODWYZKAmi - ale jakimi??? Czy Płac?? NIE!!!!! Tylko podwyzkami wszystkiego innego ..... Tusk i ta cala jego banda komunistow doprowadzi do tego ze Polska stanie się zwykłym pustym krajem bez wyrazu ... I nie mieszam ty Polityki - takie niestety jest podłoze - wszystko ma swoj poczatek ..... Odpowiedz Link Zgłoś