Dodaj do ulubionych

zdjecia na forum

30.09.04, 17:17
Dziewczyny!

Prosze was o pomoc!!!
Chcialbym zamiescic zdjecia mojej kruszynki na forum tylko... NIE WIEM JAK!!!

Czy ktos mi mozeto wyjasnic?
Z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • magdapol75 Re: zdjecia na forum 30.09.04, 20:03
      Wchodzisz na "rozpocznij nowy watek" tam masz miejsce na tytul,komentarze i na
      trzy zdjecia.
      Zdjecia musza byc odpowiedniego rozmiaru i formatu,jest na ten temat info w
      instrukcji.
      Klikasz na browse,szukasz danego (juz w odpowiednim rozmiarze)zdjecia ,klikasz
      na zdjecie dwa razy i pierwsze juz jest,z nastepnymi robisz to samo i klikasz
      wyslij.
    • ania.silenter_exunruzanka Re: zdjecia na forum 02.10.04, 14:54
      Przeklejam Ci mój post do aniula77:
      Cześć!
      1. Robisz dzdzi duuużo zdjęć aparatem cyfrowym.
      2. Wybierasz 3 (tyle można wstawić za jednym razem),
      3. Bierzesz jakiś program do obróbki zdjęć, ponieważ zdjęcia z reguły są za
      duże i zostają odrzucone na "Zobaczcie" (ja mam przeglądarkę zdjęć Irfan View,
      tam jest funkcja Resize/Resample, którą zmiejszam zdjęcia, w funkcji Width
      (szerokość) wpisuję np. 500 , Height (wysokość) - zmienia się automatycznie i
      daję ok., potem zapisuję i zdjęcie jest mniejsze. I tak z wszystkimi. Zdjęcia
      zapisuję gdzieś na dysku (np. na pulpicie)).
      4. Otwierasz podforum "Zobaczcie", zakładasz nowy wątek o dzidzi, pod spodem
      pod tym miejscem, gdzie piszesz są 3 miejsca na zdjęcia. Dajesz przeglądaj i
      znajdujesz swoje 3 zdjęcia na swoim komputerze i kolejno wprowadzasz i klik.
      Jeśli wszystko ok. to jest napis: że Twój wpis pojawi sie po akceptacji
      mederatora (albo coś w tym stylusmile).
      5. Kiedy już na "Zobaczcie" pojawi się Twój wątek otwierasz zakładkę "Moje
      forum" u góry strony obok napisów "Fora prywatne", Fora
      regionalne", "Wyszukiwarka", "Pomoc" , wychodzisz i szukasz napisu sygnaturka -
      i w to miejsce wprowadzasz co chcesz np. podpis a także link do zdjęć. W tym
      celu wchodzisz na "Zobaczcie" tam gdzie są zdjęcia dzidzi z pola adresu
      kopiujesz (Ctrl+C) Adres czyli http//forum.gazeta.pl/forum......itd, potem
      przeklejasz (Ctrl +V) to właśnie w miejsce pod sygnaturką i dajesz ok i ...to
      wszystkosmile)).
      Proste, prawda?
      A poważnie zauważyłam, ze pisanie o nawet najprostszych rzeczach robinych na
      komputerze zajmuje co najmniej 3 razy tyle czasu co robienie ich. Jak zrobisz
      to ze dwa razy to okaże się, że jest to bardzo proste.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka