gangsta-7 14.05.08, 15:03 Witam chciałem sie zorientowac ile siadek rzuca na wesele w koperte chciałbym wiedziec tak mniej wiecej czy jest to z rodziny czy poprostu jakis znajmoy i ile daje sie ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gdhs Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.ingram.com.pl 14.05.08, 16:13 byłem w tamtym roku u kuzynki z osobą towarzyszącą i dałem 400zł, moi rodzice dali 600 ale myśle że ponizej 400 nie mozna zejść. robią to wesele to chociaż zeby sie zwruciło , no bo co z długami w nowe zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakłamanie Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.apus-net.pl 14.05.08, 16:51 A gdybyś nic nie dał - to co by się stało; nie zaprosili by ciebie, wyrzucili z imprezy, obgadali? Dajesz jeśli i ile masz życzenie, zapraszają jeśli mają życzenie - pewnie, po co mają iść z długami w nowe życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 11:18 Brałam Slub we wrześniu 2007. Nie można powiedzieć że tyle masz dac bo nie wypada. To zalezy od indywidualnych czynników. ja średnio dostawałam w kopercie 500zł. OD przyjaciela dostaliśmy 200zł ( był z dziewczyna) i miło to dla mnie wiekszą wartość niż od ciotki, która dała 800 euro. Kumpel właśnie dostał prace utrzymuje sie sam musi opłacic mieszkanie i jeszcze przezyć cały miesiąc wiec dla niego 200zł to dużo a dla cioci, kóta pracuje za granicą te 800e to nie było za dużo kasy bo bo slubie jeszcze dosłała dosyć sumke. wiec nie sugeruj sie tym co wypada tylko daj na ile cie stac. Miłej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weselnik Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.apus-net.pl 16.05.08, 11:40 wiadomo że nie dać nic nie wolno ale jeśli stać cię tylko na 50 zl to daj tyle a jak na 1000 to 1000,wiadomo czasy są ciężkie i każdy daje tyle ile może a prawda jest taka jak idziesz na wesele do przyjaciul to wesele robią dla siebie a nie dla kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smutny hum(wo)man Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 16:15 jak czytam te wszystkie błędy ortograficzne na forum, to mnie - urodzonej humanistce - płakać się chce. amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awers Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.08, 17:25 Humanistko! Zdania zaczynamy dużą literą. A co do tematu - ja dałem 100zł. - w końcu to nie pieniądze są najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: human. Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 18:49 awersie! po skrótach od nazw nominałów typu 'złoty' nie stawiamy kropki! a do tematu nie wracam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 11:09 U Mnie sredno dawali 400-500. Swiadek i swiadkowa dali ok 1000zl. Ja ostatnio bylem gosciem u kumpla i dalem 500. Plakac sie normalnie chce jak sie czyta niektore wypowiedzi. Ja rozumiem, ze wesele sie robi dla gosci, ale takie glupoty pisza tylko Ci co nie mieli wesela, albo mieli je bardzo dawno temu. Jak juz decydujesz sie isc na wesele to pomoz Mlodej Parze wejsc w ten "nowy etap" ich wspolnego zycia. Oni robia cos dla Ciebie (czyt. wesele) to zrob cos dla nich (czyt. daj im pieniadze lup "praktyczny prezent") Minely tez juz czasy kiedy na wesele 1 dniowe daje sie mniej kasy a na 2-dniowe wiecej. Teraz wiekszosc ludzi robi 1 dniowe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.08, 11:29 Moim zdaniem jesli jest sie zwyklym gosciem to rozsadne min za 1dn 400zł, a 2dni to 500zł(oczywiscie jako para). No chyba ze ktos robi w remizie(kucharka i te sprawy) - to spokojnie po stowce mozna odjac. Bliska rodzina to min jakies 50% wiecej. Dajac jakos znaczaco mniej od ww. to w sumie wychodzi sie na ludzi niepowaznych, skapcow oderwanych od rzeczywistosci. I nie piszcie, ze to zaklamanie... Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: Weselicho-pomoc !!! 17.05.08, 12:11 ja chyba za sama siebie dalam 200-300 zl :) i tak mysle ze nalezy dac chociac 200 zl/os Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.rev.masterkom.pl 17.05.08, 14:34 Daj nie podpisana koperte ;] a w sirodku nic i po klopocie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.08, 15:26 I co myslisz, ze sie nie dojdzie kto byl takim Einstein'em...nie czesto sie takie buraki zdarzaja, wiec bez problemu mozna rozszyfrowac do kogo nalezy nie podpisana koperta:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.rev.masterkom.pl 17.05.08, 21:00 ja zawsze tak robie i nigdy nikt sie nie skapnol.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 22:01 Nigdy nic Ci nie powiedzial co nie znaczy, ze nikt do tego nie doszedl. Teraz prawie Wszyscy podpisuja koperty ewntualnie daja z pieniedzmi kartke okolicznosciowa w ktorej sie podpisuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.08, 00:09 Dokladnie, prawie wszyscy podpisuja - skonczyly sie czasy, ze Pani Mloda uklada stosik z kopert a kamerzysta dokladnie filmuje gosci, zeby wiedziec w jakiej kolejnosci goscie podchodzili:) Odpowiedz Link Zgłoś