Dodaj do ulubionych

Weselicho-pomoc !!!

14.05.08, 15:03
Witam chciałem sie zorientowac ile siadek rzuca na wesele w koperte chciałbym
wiedziec tak mniej wiecej czy jest to z rodziny czy poprostu jakis znajmoy i
ile daje sie ? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: gdhs Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.ingram.com.pl 14.05.08, 16:13
      byłem w tamtym roku u kuzynki z osobą towarzyszącą i dałem 400zł, moi rodzice
      dali 600 ale myśle że ponizej 400 nie mozna zejść. robią to wesele to chociaż
      zeby sie zwruciło , no bo co z długami w nowe zycie.
      • Gość: zakłamanie Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.apus-net.pl 14.05.08, 16:51
        A gdybyś nic nie dał - to co by się stało; nie zaprosili by ciebie, wyrzucili z imprezy, obgadali?

Dajesz jeśli i ile masz życzenie, zapraszają jeśli mają życzenie - pewnie, po co mają iść z długami w nowe życie
        • Gość: mała Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 11:18
          Brałam Slub we wrześniu 2007. Nie można powiedzieć że tyle masz dac bo nie
          wypada. To zalezy od indywidualnych czynników. ja średnio dostawałam w kopercie
          500zł. OD przyjaciela dostaliśmy 200zł ( był z dziewczyna) i miło to dla mnie
          wiekszą wartość niż od ciotki, która dała 800 euro. Kumpel właśnie dostał prace
          utrzymuje sie sam musi opłacic mieszkanie i jeszcze przezyć cały miesiąc wiec
          dla niego 200zł to dużo a dla cioci, kóta pracuje za granicą te 800e to nie było
          za dużo kasy bo bo slubie jeszcze dosłała dosyć sumke. wiec nie sugeruj sie tym
          co wypada tylko daj na ile cie stac. Miłej zabawy.
          • Gość: weselnik Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.apus-net.pl 16.05.08, 11:40
            wiadomo że nie dać nic nie wolno ale jeśli stać cię tylko na 50 zl to daj tyle a
            jak na 1000 to 1000,wiadomo czasy są ciężkie i każdy daje tyle ile może a prawda
            jest taka jak idziesz na wesele do przyjaciul to wesele robią dla siebie a nie
            dla kasy.
            • Gość: Smutny hum(wo)man Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 16:15
              jak czytam te wszystkie błędy ortograficzne na forum, to mnie -
              urodzonej humanistce - płakać się chce. amen.
              • Gość: awers Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.08, 17:25
                Humanistko! Zdania zaczynamy dużą literą.

A co do tematu - ja dałem 100zł. - w końcu to nie pieniądze są najważniejsze.
                • Gość: human. Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 18:49
                  awersie! po skrótach od nazw nominałów typu 'złoty' nie stawiamy
                  kropki! a do tematu nie wracam.
                  • Gość: ja Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 11:09
                    U Mnie sredno dawali 400-500. Swiadek i swiadkowa dali ok 1000zl.
                    Ja ostatnio bylem gosciem u kumpla i dalem 500.
                    Plakac sie normalnie chce jak sie czyta niektore wypowiedzi. Ja rozumiem, ze
                    wesele sie robi dla gosci, ale takie glupoty pisza tylko Ci co nie mieli wesela,
                    albo mieli je bardzo dawno temu.
                    Jak juz decydujesz sie isc na wesele to pomoz Mlodej Parze wejsc w ten "nowy
                    etap" ich wspolnego zycia. Oni robia cos dla Ciebie (czyt. wesele) to zrob cos
                    dla nich (czyt. daj im pieniadze lup "praktyczny prezent")
                    Minely tez juz czasy kiedy na wesele 1 dniowe daje sie mniej kasy a na 2-dniowe
                    wiecej. Teraz wiekszosc ludzi robi 1 dniowe.

Pozdrawiam
    • Gość: gg Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.08, 11:29
      Moim zdaniem jesli jest sie zwyklym gosciem to rozsadne min za 1dn
      400zł, a 2dni to 500zł(oczywiscie jako para). No chyba ze ktos robi
      w remizie(kucharka i te sprawy) - to spokojnie po stowce mozna
      odjac.
      Bliska rodzina to min jakies 50% wiecej.

Dajac jakos znaczaco mniej od ww. to w sumie wychodzi sie na ludzi
      niepowaznych, skapcow oderwanych od rzeczywistosci.

I nie piszcie, ze to zaklamanie...
      • agiee1988 Re: Weselicho-pomoc !!! 17.05.08, 12:11
        ja chyba za sama siebie dalam 200-300 zl :)
        i tak mysle ze nalezy dac chociac 200 zl/os
        • Gość: ja Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.rev.masterkom.pl 17.05.08, 14:34
          Daj nie podpisana koperte ;] a w sirodku nic i po klopocie....
          • Gość: gg Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.08, 15:26
            I co myslisz, ze sie nie dojdzie kto byl takim Einstein'em...nie
            czesto sie takie buraki zdarzaja, wiec bez problemu mozna
            rozszyfrowac do kogo nalezy nie podpisana koperta:P

• Gość: ja Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.rev.masterkom.pl 17.05.08, 21:00
              ja zawsze tak robie i nigdy nikt sie nie skapnol....
              • Gość: ja Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 22:01
                Nigdy nic Ci nie powiedzial co nie znaczy, ze nikt do tego nie doszedl. Teraz
                prawie Wszyscy podpisuja koperty ewntualnie daja z pieniedzmi kartke
                okolicznosciowa w ktorej sie podpisuja
                • Gość: gg Re: Weselicho-pomoc !!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.08, 00:09
                  Dokladnie, prawie wszyscy podpisuja - skonczyly sie czasy, ze Pani
                  Mloda uklada stosik z kopert a kamerzysta dokladnie filmuje gosci,
                  zeby wiedziec w jakiej kolejnosci goscie podchodzili:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka