edgard4 23.05.08, 20:06 No i co w zwiazku z tym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: depreściak Dupek, czyli zniewaga godności sędziowskiego ur.. IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.08, 21:47 Hasło zapchajdziura Krzyżówkowe definicje hasła zapchajdziura: 1. [Technika] wypełnia jakąś lukę Dopuszczalność hasła zapchajdziura w grach słownych: TAK Odpowiedz Link Zgłoś
politykier5 Facet wie co robi 23.05.08, 22:15 Znajomy mi opowiadał o sędzi Kubickiej, która wydała wyrok uznając,że montaż kotła centralnego ogrzewania w miejsce starego jest umową o dzieło. Jeżeli tacy są częstochowscy sędziowie to Pan A.D wie co robi mówiąc że są to ..upki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Facet wie co robi IP: *.lublin.enterpol.pl 25.05.08, 12:11 Kolego, bo to własnie jest kodeksowa umowa o dzieło, a ty wychodzisz na palanta. Sprawdź najpierw, czym sie rózni np. umowa o dzieło od zlecenia, albo umowy o roboty budowlane. Prawo posługuje sie swoistymi pojęciami, i dlatego ludzie bez żadnego przygotowania nic nie rozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
politykier5 Dostałem zgodę na opublikowanie wyroku kolegi 26.05.08, 17:49 Może jak otrzymam od znajomego wyrok na piśmie i go tutaj opublikuję to zmienisz zdanie. I będziesz wiedział, czym różni się umowa o dzieło od zwykłego montażu, zwykłej usługi zabudowania seryjnego kotła c.o. Myślę ,że Twoje nazwisko na literę Ha się nie zaczyna bo wtedy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirm Re: Facet wie co robi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 15:50 politykier5 napisał: > Znajomy mi opowiadał o sędzi Kubickiej, która wydała wyrok > uznając,że montaż kotła centralnego ogrzewania w miejsce starego > jest umową o dzieło. Jeżeli tacy są częstochowscy sędziowie to Pan > A.D wie co robi mówiąc że są to ..upki. A ty, politykier, jesteś niedouczonym palantem. Oczywiście, że zamontowanie nowego kotła c.o. w miejsce starego może byc przedmiotem umowy o dzieło. Jest to bowiem tzw. umowa efektu i to zapewne miała na uwadze Pani Sędzia Kubicka. Nie jest natomiast montaż umową, jak napisałeś ty. Odpowiedz Link Zgłoś
panijadzia5 Znam dobrze Kubicką 23.05.08, 22:21 Kubicka- Jeżeli to ta sama co orzekała kiedyś za komuny w PRL-u w Kolegium do spraw Wykroczeń to mogę powiedzieć ci wiele na temat jej niefachowości.Tam byli tylko sędziowie zgodnie z zapotrzebowaniem czyli dziłali na polecenie PZPR. Tylko podaj e mail. Odpowiedz Link Zgłoś
politykier5 Montaż kotła co to w/g częstochowkich s. to dzieło 24.05.08, 02:33 Toć to zwykła usługa hydrauliczna. Cerowanie skarpet to też powinno być dzieło, piłowanie drewna, zrobienie obiadu.A gdzie ochrona praw autorskich. Och Ta Kubicka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inthekitchen Otrzymalam list z pogrozkami IP: *.chello.pl 24.05.08, 07:37 od wiceprezes Sadu Rejonowego dla Warszawy Mokotawa, gdy wskazalam, ze w dwóch oddzielnych postępowaniach z tego samego powodztwa zostały podane w miejsce korzystnej dla mnie decyzji administracyjnej IDENTYCZNE szkalujące mnie sformułowania... Nie jestem osoba, ktora uzywa epitetow, wiec pozostaje mi tylko niewiele znaczace w Polsce stwierdzenie, ze zostalam pozbawiona prawa do sprawiedliwego procesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elzbieta Re: Otrzymalam list z pogrozkami IP: 85.202.144.* 24.05.08, 09:16 Urzedy to rewia mody,reklama róznych firm od błyszczyków,tipsów i innych dziwacznych rzeczy,czy chodzi o odwrócenie uwagi od jakości wykonywanej pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Otrzymalam list z pogrozkami IP: *.dclient.hispeed.ch 24.05.08, 12:56 Od kiedy slowo sprawiedliwosc ma jakies znaczenie?????To wymysl ludzi rzadzacych dla motlochu.....takie slowo to nie istnieje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do politykiera Re: IP: *.sfc.pl 24.05.08, 11:15 Ty chyba facet strasznie jesteś pokrzywdzony przez sądy, a może i przez życie?? Idź gościu na prawo, skończ aplikacje,zostań asesorem, później otrzymaj nominację to może Ci się w tej mózgownicy poprzestawia. Jak czytam te wasze wpisy to bebechy się przewracają, że żyje w takim kraju gdzie facet szkaluje poważna osoby a jakiś "..." przede mną twierdzi, że " w sumie ma racje"?? w czym ??. Niżej już upaść nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: IP: *.acn.waw.pl 25.05.08, 02:07 czyli co, władza może wszystko a ty nawet w ten sposób nie możesz tego ocenić? marzy ci się dyktatura? miałoby to jeszcze sens w kraju w którym przestrzegane jest prawo a sądy są niezawisłe i sprawiedliwe, ale na pewno nie jest to polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.08, 06:58 Mam nadzieję, że pisząc "poważne osoby" nie miałeś na myśli tych prokuratorów z Pszczyny miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,5241232.html. A znając nasz kraj, to mogę śmiało twierdzić, że jest to tylko czubek góry lodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endy jeśli ktoś bierze łapówki to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.08, 12:00 jest łapówkarzem - tak mi sie wydawało, jeśli jakis sędzie orzekal za komuny, to wiadomo dlaczego wtedy został sędzią, chyba proste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manfred L. Mafia prawnicza sedziowie prokuratorzy adwokaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 12:59 Ta bezkarna mafia zeruje na polsklim spoleczenstwie. sedziow w polsce na 1000 mieszkansow jest 400% wiecej niz w Anglii!!!!!! Prawo jest ustwione pod ta mafie dla zwiekszania jej zarobkow. nalezy z tym skonczyc.Ma racje ten pan ze go to denerwuje bo dlaczego z ta mafia tak malo walczymy i pozwalamy w sejmie na ustawianie prawa pod tych darmozjadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: Mafia prawnicza sedziowie prokuratorzy adwoka IP: *.tvk.torun.pl 24.05.08, 14:25 Ty kretynie, gdyby sędziów w Poslce było kilkakrotnie mniej, to sprawy w sądach nie ciągnęły by się latami a dzięsiątkmai lat, sędziów jest za mało a nie za dużo imbecylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: outsider Re: Mafia prawnicza sedziowie prokuratorzy adwoka IP: *.phlapa.east.verizon.net 24.05.08, 16:50 wiadomo kto idzie na prawo - cwaniacy, pijacy, i inne tym podobne menty i elementy spoleczne, jak np. pewne... Kaczki-Dziwaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observator Ciekawy tekst znaleziony na pewnym śląskim forum IP: *.dynamic.hinet.net 25.05.08, 02:20 Wygląda na to ,że do niektórych zamiast "wysoki sądzie" powinno się mówić "wasza gnidowatość" szczególne i szczere życzenia Autor: wiecie_od_kogo 23.03.08, 17:23 Fałszerzom, krętaczom, przestępcom, oszustom, złodziejom i karierowiczom z prywatnego „sądu” w Tychach oraz ich mocodawcom z prywatnego „sądu” okręgowego. Tym nielicznym, sprzedajnym i zdemoralizowanym z towarzysko, kumotersko,rodzinnej sitwy, którzy wysługując się i wchodząc w d... zapijaczonym,zdegenerowanym i żerującym na ludziach żydom splugawili instytucję, urząd, i sędziowskie insygnia. Dla tych („tu epitet....”), którzy nigdy nie powinni być sędziami, szczególne i szczere życzenia: „Paskudnych Świąt w podłym nastroju oraz „tradycyjnego jajka”- zgniłych, cuchnących zbuków i poświątecznej dożywotniej obstrukcji”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Mafia prawnicza sedziowie prokuratorzy adwoka IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.08, 19:14 a moze po prostu mamy leniwych sedziow i zbyt skomplikowane prawo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Mafia prawnicza sedziowie prokuratorzy adwoka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 19:37 Pan Andrzej Dziąba to ten sam, który byłpełnomocnikiem niejakiego pana Orlika, o którym pan Mamoń pisał kilka już materiałów.Sprawa dotyczyła zakupu domu w Kawodrzy.Kupujący dom w sierpniu ub.roku do dziś się tam nie wprowadzili, a sprzedający się z nich śmieje i nie chce opuścić domu.Więc niech mi nikt nie mówi, że pan Dziąba to porządny człowiek.Nawiasem mówiąc, sędziowie sa tacy sami, bo dopuścili to tak absurdalnej sytuacji,że aż wierzyć się nie chce,żeby to było możliwe.Ci co sądzą Dziąbę,powinni być sami sadzeni,praktycznie rzecz biorąc, za to samo.To jest sędziowska sprawiedliwość.Tylko w Częstochowie, w mieście, które w rankingu miast zajęło ostatnie miejsce w Polsce biorac pod uwage prace sadow. To nic innego,jak wzmiar niesprawiedliwođci!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: Mafia prawnicza sedziowie prokuratorzy adwoka 25.05.08, 05:22 Gość portalu: Sceptyk napisał(a): > Ty kretynie, gdyby sędziów w Poslce było kilkakrotnie mniej, to sprawy w sądach > nie ciągnęły by się latami a dzięsiątkmai lat, sędziów jest za mało a nie za > dużo imbecylu. Calkiem sie zgadzam. Jest o wiele za malo sedziow...z wyboru, a nie z mianowania (bo nie ma ich wcale). A jakby byli, to i sprawy by sie nie ciagnely dziesiatkami lat, i wyroki bylyby mniej "z Ksiezyca", a bardziej "z kuli ziemskiej" - bo kiedys w koncu przyszlyby kolejne wybory na sedziego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jml13060 Mafia prawnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 17:58 Sprawy w polskich sadach tocza sie tak dlugo z powodu niefachowosci sedziow. Im nie zalezy na szybkim i sprawnym prowadzeniu procesow. Sprawy, ktore moznaby zakonczyc juz na pierwszych posiedzeniach, ciagna przez kilka lat. Niepotrzebnie (!!!), a moze to swoisty sposob na zapewnienie sobie (swojemu srodowisku) pracy i niezasluzonych dochodow ? Zobaczcie ile zarabiaja sedziowie w porownaniu ze srednia krajowa, w porownaniu z uposazeniem profesora wyzszej uczelni, itd. Zdziwicie sie !!! ECHR w Starsbourgu jednoznacznie negatywnie wypowiada sie na temat przewleklosci postepowan w polskich sadach. Jestesmy w czolowce krajow, na ktore skarza sie podsadni. Polskie MSZ placi za to setki tysiecy euro odszkodowan, tylko nie raczy informowac o tym spoleczenstwa. To powod do zastanowienia przez grono sedziowskie, a nie powod do obrazania sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Tak, gdyby ich było 10 razy więcej ale leniwych IP: *.hcz.com.pl 26.05.08, 09:24 tak jak w tej chwili to co by to pomogło...? Jak wytłumaczysz fakt, że nawet jak się sprawa zakończony to na uzasadnienie wyroku czeka się latami, ja czekam na uzasadnienie wyroku już.... 5 lat i końca nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pro Re: ### IP: *.sfc.pl 25.05.08, 09:23 W Angli w gwoli formalności jest kilkanaście tysięcy sędziów pokoju, system sądowniczy kompletmnie odbiega od "typowo europejskiego" pod względem procedury, orzecznictwa, systemu kar itd. Na przykład sprawy u nas rozpoznawane przez sądy grodzkie ( wydziały do spraw wykroczeń) rozpoznaje osoba publicznego zaufania, która wcale nie jest prawnikiem, za swojego doradce ma osobę posiadającą wykształcenie prawnicze. wracając do tematu, jeżeli uważamy, że w u nas w kraju jest, az tak paskudnie to piszmy do naszych wybrańców częstochowskich o zmiane prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Dupek, czyli zniewaga godności sędziowskiego IP: *.gdynia.mm.pl 24.05.08, 20:01 Miał rację bo to są imbecyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Dupek, czyli zniewaga godności sędziowskiego ur.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.08, 09:07 W sądach i prokuraturach częstochowskich oczekujecie sprawiedliwości ? Z przed lat znam sprawę jak sędzia z panią prokurator byli kochankami.Wynajmowali mieszkanie na spotkania, w czasie pracy , po pracy.Byłem na sprawach w charakterze świadka jak pani prokurator oskarżała a sędzia sądził. Czy wyroki nie były uzgodniane w łóżku ?. Czasami gdy byli pijani to pod blokiem wyrywali sobie kluczyki kto pojedzie samochodem. Raz sędzia wyrwał p. prokurator kluczyki wsiadł do samochodu i gwałtownie cofnął. Uderzył w zaparkowany samochód , w którym siedział policjant. P. prokurator znała go więc następnego dnia zapłaciła za szkody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad.ludwik02 Może ma i często rację, ale ta forma!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.05.08, 10:46 Odpowiedz Link Zgłoś
papigo Dupek, czyli zniewaga godności sędziowskiego ur.. 25.05.08, 19:46 Nie powinien publicznie im ublizac i ubeków juz dawno wyrzucili ale to,ze sa lapówkarzami to sam sie przekonalem na wlasnej skórze i w tym go popieram.Zreszta wszyscy w polsce o tym wiemy,ze polska prokuratura to jak sklep samoobslugowy,im wyzsza pólka tym drozej. www.hotelroyalpalace.eu Odpowiedz Link Zgłoś
flyb52 Dupek, czyli zniewaga godności sędziowskiego ur.. 25.05.08, 20:53 Nie ma sie co dziwic temu facetowi. Cale te "jelita intelektualne" frakcji kaczynskich, wszystkie dla nich niekorzystne wyroki sadowe nazywaja "wyrokami ubecji". Przyklad idzie z gory.I takie kutafony chca rzadzic 38 mil. narodem. Odpowiedz Link Zgłoś
sutekh1 Re: Dupek, czyli zniewaga godności sędziowskiego 26.05.08, 14:10 sedziowie nie rządzą tylko sądzą:( całkowicie popieram pan Andrzeja w tym co robi, w dziele opluwania ludzi niemoralnych i zasłaniających się kostiumem funkcjonariusza publicznego przy wysokim jednocześnie poziomie nieobiektywności i niebywałego chamsta oraz braku racjonalnej analizy dowodów. Odpowiedz Link Zgłoś