Dodaj do ulubionych

Budują kościół. Zasypali plac zabaw

• Gość: Dżunior Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 15:46
      Kobieto!!!! Nadal można!!!! Przecież ta ziemia nie będzie tam leżała wiekami!!!!! Jestem nawet za tym żeby zrobić tam plac zabaw!!!!!!
      • Gość: .... Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 31.05.08, 15:58
        Widzę kolejny dupoliz księżulka Mareczka.
        • Gość: Dżunior Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 16:15
          -Jeśli wierzyć w Boga i chcieć pomagać innym
          -Jeżeli głosić prawdę i stawać w obronie niewinnie oskarżonego
          - Jeżeli walczyć w obronie miejsca gdzie każdy może udać się po pomoc i nie zostanie odesłany z pustymi rękami
          - Jeżeli bronić miejsca gdzie wiele dzieci z trudnymi sytuacjami w domu może liczyć na pomoc pedagoga może zjeść posiłek może odrobić lekcje może spędzić na zabawie
          - Jeżeli bronić miejsca w którym zamiast chamstwa i przemocy jest okazywane zrozumienie miłość i dobroduszność

JEŻELI TO WSZYSTKO ZNACZY „LIZAĆ DUPE” TO JA SIĘ DO TEGO PRZYZNAJE!!!!!
        • Gość: Cyś Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 17:56
          Gość portalu: .... napisał(a):

> Widzę kolejny dupoliz księżulka Mareczka.

Stawiam dolary przeciwko orzechom że to ten DuDi, poprostu głupio mu było odpisywać na wszystkie posty jednym nickiem :)
          • Gość: Dżunior Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 18:16
            To szykuj się na przegraną!!!!!!!!! Mam na imię Piotrek!!
            • Gość: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 01.06.08, 03:27
              Własnie miałem to samo powiedzieć, przykro mi że nie pisze z wami tutaj tak
              często jak ostatnio, ale zdarzyło sie tak że pracuje:) nie zarabiam jak
              Redaktorzy GW, opisując flustracje niewyżytych naiwniaków, czekających na tanią
              sensacje.
              Dlatego z tej strony Damian, miło mi:)
              • Gość: Cyś Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.08, 11:04
                > nie zarabiam jak
                > Redaktorzy GW, opisując flustracje niewyżytych naiwniaków, czekających na tanią
                > sensacje.

Nie pisze się flustracje tylko frustracje katolicki ośle. Zamiast przesiadywać tyle u ksiedza Marka na plebanii posiedź lepiej troche przy słowniku, bo inteligencja i znajomość rodzimego jezyka póki co ale d..ą ci się wylewają.
                • Gość: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 01.06.08, 22:01
                  Bywały gorsze pomyłki, może i mam problemy z r/l ale to tylko wada wymowy do
                  tego doprowadziła. No Nic, przykro mi że tak bardzo rzuciło Ci się to w oczy:)
    • r.kruger Budują kościół. Zasypali plac zabaw 31.05.08, 15:57
      nikt się z nikim nie liczy, nikt nie ma ogólnej koncepcji więc nic do niczego
      nie pasuje! dlatego to miasto zawsze będzie smutne i brzydkie!
      • Gość: inna Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.08, 16:04
        a ja jestem pewna ze w okolicy kosciola nie bedzie mozna zrobic nic.bo wszystko klerom bedzie przeszkadzac!!!!i naiwnym mocherom slepo wierzącym że jak da na tacke to pojdzie do nieba!!!
        • Gość: Dżunior Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 16:19
          Jak na razie to widzę że wam wszystko przeszkadza!!!!
          I myślę że nikt nie będzie robił problemów jeżeli tam powstanie plac zabaw!!!!!
          A może zrobimy tam tor dla rowerów już mamy ziemie na hopki ;)!!!!!!
    • Gość: Mick Nitch Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: 212.87.244.* 31.05.08, 16:22
      "A Wy to szkoły budujcie, a nie kościoły Wy w morde..."
      (Uprowadzenie Agaty)!
      W Angli kościoły są spoko, albo przerobione na lofty albo jakieś
      dicho, sa tez muzea i galerie. generalnie coś się dzieje i mozna
      wpaść a nie tylko "pieją kury".
      W Polsce też widziałem kościól na sprzedaż przy trasie koło Wałcza,
      tyle że w polu. Jak by taki nabyć w Częstochowie to można by robić
      alternatywne imprezy i pokazać, że to też sposób na przyciagnięcie
      ludzi do kościoła, tyle że to wykształciuchy i młodzież wywrotowa.
      Na "Jeleniej Gorze" by zagrzmialo, może by jakieś etety poleciały?:)
      • Gość: Dżunior Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 16:33
        jak ci się tak podoba w tej Anglii to się tam przeprowadź!!!!! Polska to nie jest jakaś tam Anglia!!! Polska to jest kraj który ma piękna kulturę i jeszcze piękniejszą historie !!! Już raz pokonaliśmy komunę !!! i zrobimy to jeszcze raz!!!! Po komunie zostały tylko nieliczne osoby które wymyślają niestworzone historie na forum żeby tylko obalić kościół!!! Wasze gadanie nic nie da!!!! Możecie sobie zrobić z budynku dyskotekę ale „Kościoła” nie obalicie!!!! Bo „GDZIE DWÓCH JEST W IMIĘ MOJE TAM JA JESTEM” Boga nie zniszczycie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: andzia Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: 85.202.144.* 31.05.08, 17:36
          Jeżeli jest bog, to niech wam kościoly wybuduje,nie wołajcie pieniedzy od biednych ludzi.
          • Gość: Dżunior Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 18:13
            Nie wołamy od nikogo pieniędzy!!!!! Było powiedziane że ta i ta taca jest przeznaczona na budowę kościoła ludzie sami dają!!!!!!!!! I chwała im za to!!!!!! Przynajmniej powstaje coś co posłuży dobru a nie piciu chamstwu i krzywdzie ludzkiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A tak poza tym co was to obchodzi na co jakaś kobieta wydaje pieniądze!!!!! To jest jej sprawa!!!! Chcecie to sobie rozpuszczajcie wypłaty w barach i burdelach!!! Ja wole przysłużyć się czemuś dobremu!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: do dzuniora Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.iplus.com.pl 31.05.08, 18:52
              Nie wołamy od nikogo pieniędzy!!!!! Było powiedziane że ta i ta taca
              jest przez
              > naczona na budowę kościoła ludzie sami dają!!!!!!!!! I chwała im
              za to!!!!!! Pr
              > zynajmniej powstaje coś co posłuży dobru a nie piciu chamstwu i
              krzywdzie ludzk
              > iej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A tak poza tym co was to obchodzi na co
              jakaś kobieta
              > wydaje pieniądze!!!!! To jest jej sprawa!!!! Chcecie to sobie
              rozpuszczajcie w
              > ypłaty w barach i burdelach!!! Ja wole przysłużyć się czemuś
              dobremu!!!!!!!!!!!
              > !!
              Brawo dżunior na tej zasadzie działa kazda sekta !!! Uzaleznic
              starsze samotne kobiety ,i wyłudzic ostatni grosz
              Chyba Chrystus jeszcze raz musi sie urodziec .,aby was klechy
              nauczyc pokory i roboty pasozyty jedne .
              • Gość: Dżunior Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 19:12
                Cytujesz moje słowa to je chociaż przeczytaj!!!!!! Przecież mówiłem że nikt nikogo do niczego nie zmusza
                Taca nie jest obowiązkowa tak samo jak wiara!!!!!
                Powiem wam że w Panu Bogu jest coś co mnie zawsze fascynowało!!! Mianowicie to ze od zawsze byli ludzie którzy z Niego szydzili prześladowali Jego wyznawców A byli i tacy co Go zabili!!! A On nadal was kocha i czeka aż przejrzycie na oczy!!!!!! Czeka aż przyjdziecie do Niego nie po to żeby rzucić pieniądze na tace ale po to byście się dali pokochać!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeszcze raz powtarzam dla tych co nie dowidzą!!!!!! Taca nie jest obowiązkowa a tym bardziej nikt nikogo nie zmusza do rzucania pieniędzy!!!!!
                • Gość: do dziuniora Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.iplus.com.pl 01.06.08, 12:58
                  Oj dziunior młody jestes i głupi .Nie chciałbym widziec cię jak
                  przejrzysz na oczki
                  kosciół katolicki ma niewele wspolnego z Chrystusem .
                  On nie budował wystawnych kosciołow i okazałych kapiacych przepychem
                  plebani ... Urodził sie w stajence ...
                  i jestes typowym przykładem człowieka zniewolonego przez sekte KK .I
                  jak w kazdej sekcie nikt od ciebie kasy nie wymaga .To ty zniewolony
                  przez gurru prosisz ,aby wzieli więcej niż masz .
                  I jestes szczesliwy ,ze cię nie odrzucili . I nie widzisz tego ,ze
                  klechy jeżdza super brykami ,na wakacje zdejmuja sutanny i szaleja
                  z dziewuchami na dyskotekach .
                  A czasami ,aby życie miało smaczek zgodnie z zasada "raz
                  dziewczynka ,raz chłopaczek ".
                  Ale to ty już zapewne wiesz !!

• Gość: oswiecony Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 16:49
      jak by kosciolow w tym miescie bylo malo aplacow za duzo
      ciekawe gdzie dzieci beda sie bawily
      • Gość: Dżunior Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 16:56
        Skoro nie chciało ci się czytać wszystkich postów to powiem ci to jeszcze raz!!!!! Dzieci się nie bawiły w tamtym miejscu!!!! Tam nie było żadnego placu zabaw!!!!!!
    • Gość: zniesmaczona Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 17:08
      Dzieci bawiły się na tym placu zabaw. Jeśli Dudi masz sklerozę to
      przypomnę Ci, że plac ten został uporządkowany na wiosnę. Wycięto
      stare drzewa i wyglądał ok. Obiecujesz że plac zostanie doprowadzony
      do poprzedniego stanu. Czy tak jak kostka brukowa na ścieżce
      rowerowej po podłączeniu do kościoła wody?
      • Gość: Dżunior Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 17:15
        masz racje bawiły sie tam "dzieci" tylko że troszke starsze a ich jedyna zabawą było kto wiecej browarów wypije i nie spadnie z ławki!!!!
      • Gość: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 01.06.08, 03:35
        Po pierwsze, pisał to Piotr, po drugie, zgadzam się z nim.
        szczerze chciałbym aby rozpoczęła się debata na ten temat, w szerokim gronie,
        jak i naszych zacnych Polityków z UW, dziennikarzyz GW i zwykłych ludzi których
        dotyczy ta historia. w których latach woda była podłaczana do kościoła? 98/99?
        Tak, bawiły się dzieci, takie po 40 lat, których życie zniszczyło poprzez
        alkohol i denaturat. piaskownica jest w troche innym miejscu, została
        przesunięta na wiosne tak jak mówisz, aby znajdowała się w cieniu, a sam plac
        pod starą piaskownicą wyrównany. a całośći towarzyszył zapach zgnilizny. Przykro
        mi, ale mieszkam koło tego placu i często ten swąd mi przeszkadzał. I nikt nie
        zrobił z tego afery, a to dziwne? czyzby dlatego że GW nie widziała w tym sensacji?
    • Gość: Mick Nitch Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: 212.87.244.* 31.05.08, 18:23
      Nie chodzi aby robić dyskoteki ale aby pokazać, że są inne potrzeby.
      Burzenie placu zabaw i zabieranie zieleni to barbarzynstwo.
      Kusciolow jest tyle ze trudno policzyc a tu jeszcze jeden. Kiedys
      kosciol szerzyl nauke, teraz wciska cemnote i po to mu kolejne
      przytulki. N atym swiecie zyja tez mlodzi ludzi enie tylko kozuchy
      ktore caly dzien siedza na zdrowaskach a ksiadz tylko liczy kaske i
      zaciera rece ze babcia ostatni grosz odda na takiego pasozyta.
      Oczywiscie s apozytywne postacie i z pewnosci ajest ich wiele ale
      jakos malo ich widac, przekreciazy jednak pokazuje i jest ich w brud.

mozna by dlugo ale szkoda pieknej pogody. Ide gdzies gdzi enie bede
      widzaial 9 kosciolow z mojego okna. Nie wiem czytyle drzew widze ile
      kosciolow.
      trzymajcie sie medaliki
      • Gość: Dżunior Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 18:35
        Zabieranie placów zabaw??????? Zieleni ??
        Masz na myśli tą stara huśtawkę która nadal stoi nie tknięta????/
        Albo ten skwerek na którym się nie da wypocząć bo wokoło pełno pijaków powinni zmienić nazwę tego skwerku na „plac sępów częstochowskich”
        Ludzie tam nie było żadnego placu zabaw!!!!!!! A poza tym huśtawki i piaskownice są na prawie każdym podwórku!! No chyba że komuś się zachciało parking robić ale tego to już się nie czepiacie!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: chacha Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.iplus.com.pl 31.05.08, 18:47
          Zabieranie placów zabaw??????? Zieleni ??

Nie rznij głupa .A dlaczego księzulo nie składuje ziemi na swoim
          terenie na przykład koło plebani, najwyżej parterek sie
          zasypie !!! ..Ale jak zwykle oni chca cudzym kosztem .Na krzywy
          ryj !!!
          • Gość: inna Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.08, 18:59
            wolałabym zanies na domy dziecka lub pomoc dla chorych niz na tacke.jeszcze na mszy to zbieranie rozumiem(bo nie ma nic za darmo,zawet za modlenie sie płaci)ale jak wyskakuja z tacka na pogrzebach i slubach to mnie szlak trafia przeciez za slub czy pogrzeb sie placi i to nie malo wiec po co ta tacka do cholery!
            • Gość: jakie dobro Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: 85.202.144.* 31.05.08, 19:17
              Powstanie dobro? jakie dobro? przepraszam.Powstaną..katolickie usługi płatne.. Komu zależy na czyimś zbawieniu,
              • Gość: Dżunior Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 19:32
                Płatne????? Idź się spytaj którejś z matek czy zapłaciła coś za opiekę nad dzieckiem za to że dostały jeść i za to ż ktoś pomógł im w lekcjach!!!!! Za to że korzystają z Internetu kiedy chcą i mogą się spokojnie bawić pod okiem pedagogów!!!!! Spytaj się ludzi czy zapłacili coś za jedzenie i ubrania które dostały w kościele !!!!!!! no idź i jak się dowiesz to podziel się z nami tym co się dowiedziałeś!!!!!!!!!! a na zbawieni zależy mi mam nadzieje że i tobie się to kiedyś uda czego życzę ci z człego serca!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: Dżunior Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 19:23
              Więc zanieś sobie pieniądze gdzie chcesz!!!!!! Nikt ci w rachunki nie patrzy!!! No może prócz skarbówki!!!! He He tylko nie rozumiem czemu się tak czepiacie tej tacy!!!! Chcesz to rzucisz nie to nie!!!!! A jeszcze nie spotkałem się z tym żeby osoba która wrzuciła na tace narzekała że musi to robić!!!!! Więc odczepcie się od tych co dają!!!!!! Najwięcej pretensji do tego że muszą wrzucić na tace mają ci którzy nigdy tego nie zrobili!!!! I dobrze niech Pan Bóg ma was w swojej opiece!!!! I nie wypowiadajcie się w imieniu innych!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: lena Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: 195.16.91.* 31.05.08, 19:50
                Chłopaki, czy księżulo obiecał Wam znowu wakacje nad morzem za gorliwą obronę na
                forum? A może siedzicie teraz na tej "świetlicy " i ojczulek dyktuje Wam co napisać.
                Idźcie już dom domu, bo to żenujące.
                A z wiekiem i tak Wam się oczy otworzą :)
                • Gość: Dżunior Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 19:57
                  Nie nikt mi nic nie obiecywał!!!!!! Nie chodzę do kościoła dla wyjazdów!! A to że ks. Marek mi pomógł to już inna sprawa!!!! A oczy mam otwarte i strasznie mi serce ściska jak patrzę jak wy macie oczy zaślepione nienawiścią!!!! Wierzycie we wszystko co wam powiedzą w telewizji albo w gazecie napiszą!!! jakbyście nie mogli sami sprawdzić jak to wszystko działa!!!!!!!!
                  • Gość: lena Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: 195.16.91.* 31.05.08, 20:05
                    Dyskutujesz tutaj z samymi starszymi od siebie, którzy już dawno wiedzą jak to
                    wszystko działa. A Ty się też niebawem dowiesz, może wyjedziesz na studia gdzieś
                    gdzie księżulo nie będzie miał takiej władzy nad Tobą i otrzeźwiejesz.
                    • Gość: nie napisze Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: 85.202.144.* 31.05.08, 20:16
                      Szkoda ze nie moge napisac wszystkiego,, niech inni sami doświadczą prawdy. pozdrawiam
                    • Gość: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 01.06.08, 03:40
                      Prawdziwy Polak:) Macie racje, w Polsce z takimi Ludźmi jak Wy będzie
                      beznadziejnie. Upodlić, Zniszczyć, Zchańbić, Zgnoić <- to są wasze cele. szkoda
                      tylko że nie uda wam się tego zrobić na Nas. ale Rozumiem, Trudne dzieciństwo
                      teraz wychodzi na jaw. Nie ma to Jak Upodlony Polak niszczący drugiego.
                      • Gość: Cyś Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.08, 11:26
                        > Prawdziwy Polak:) Macie racje, w Polsce z takimi Ludźmi jak Wy będzie
                        > beznadziejnie. Upodlić, Zniszczyć, Zchańbić, Zgnoić <- to są wasze cele. sz
                        > koda
                        > tylko że nie uda wam się tego zrobić na Nas. ale Rozumiem, Trudne dzieciństwo
                        > teraz wychodzi na jaw. Nie ma to Jak Upodlony Polak niszczący drugiego.

Nie no najlepiej jest zamknąć gymby i sie gorliwie mudlić na klynczkach. Mudlić, mudlić i mudlić i dawać piniondze ksindzu. Mudlić i o nic nie pytać.

Sorry kolego, ale czasy średniowiecza mamy już dawno za sobą, pomimo tego wciąż jesteśmy ciemnogrodem. Gdyby istniał wehikuł czasu to ja bardzo chętnie bym ciebie wysłał gdześ do XIII wieku, sadzę, że wpasowałbyś się tam idealnie. W laicyzującym się świecie taki zabobonny zaslepiony chłopec musi się czuć bardzo samotnie.

• Gość: dodudidudek Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.iplus.com.pl 01.06.08, 12:32
                        Prawdziwy Polak:) Macie racje, w Polsce z takimi Ludźmi jak Wy będzie
                        > beznadziejnie. Upodlić, Zniszczyć, Zchańbić, Zgnoić <- to są wasze
                        cele. sz
                        > koda
                        > tylko że nie uda wam się tego zrobić na Nas. ale Rozumiem, Trudne
                        dzieciństwo
                        > teraz wychodzi na jaw. Nie ma to Jak Upodlony Polak niszczący
                        drugiego.

Witaj komunisto z czekowskim pozdrowieniem .I znowu podział My i
                        wy . Dzieciństwo miałem łatwe ,młodośc tez . i nie mam nic
                        wspolnego z katolickim " Upodlić, Zniszczyć, Zchańbić, Zgnoić "
                        Młody póki czas wyjedz nawet z KK do Rzymu i zobacz jakie wartości
                        funcjonuja w swiecie .Odczep sie od tych katolickich talibów !!!!
                        Jeszcze nie jest za pózno !!!
                        • Gość: Dżunior Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.08, 16:46
                          "Witaj komunisto z czekowskim pozdrowieniem"

Komunisto???? Człowieku czy ty wiesz co mówisz?????? Od kiedy komuna broni Kościoła?????
                          NIE WYTYKAJ INNYM SWOICH BŁĘDÓW!!!!!!!!!!!!!!
                          • Gość: do dżunio Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.iplus.com.pl 01.06.08, 16:55
                            Komunisto???? Człowieku czy ty wiesz co mówisz?????? Od kiedy
                            komuna broni Kośc
                            > ioła?????

A ja to wiem smarkaczu z autopsji .Hierachowie koscielni wspólpraco-
                            wali z komunistami ,Naczelna zasadą koscioła kk jest przetrwac .Za
                            czasów Hitlera papież błogosławił niemieckie wojska , które szły na
                            front .
                            Z kązda władza sie skumplują byle zachowac swój majątek .I tylko
                            nielczni księza tak jak ks. Popiełuszko walczyli z komuna i
                            gineli .A cała reszta szyszek kościelnych współpracowała z każdą
                            ikomunistyczna tez władzą.
                            A czy ty wiesz gdzie powstały pierwsze komuny???//
                            Ale młody jestes i otumaniony
                            • Gość: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 01.06.08, 22:12
                              ach ta Ludzka Anonimowość, powoli odchodzą mi chęci żeby tutaj z wami pisać,
                              jaką mam pewność, ze ja rozmawiam z setką ludzi, a nie tylko z jednym który
                              zmienia swój nick, byle by Was było więcej. i Komunistą to może ktoś tutaj jest,
                              ale na pewno nie ja. Ty w Tym przodujesz, i kierujesz się prawdziwymi
                              stereotypami Komunisty - zniszczyć drugiego człowieka. Jesteś zbyt ograniczony
                              umysłowo, żeby umieć określic różnice poglądów miedzy religiami. Może i
                              skończyłaś(eś) szkołę, ale nic z niej nie wyniosłeś.
                              • Gość: doDUDI Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.iplus.com.pl 02.06.08, 16:15
                                Dudi słoneczko ty moje [powiedz gdzie powstły pierwsze komuny i kto
                                jest uważąny za pierwszego komuniste?????
                                • Gość: Sdasfd Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 20:29
                                  Szkoda na niego czasu, to zwykły troll internetowy jest.
                                • Gość: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 05.06.08, 01:09
                                  Piperwszy KOmunista? Lenin.
                                  dla sprawdzenia swojej wiedzy posłuzylem się google.com i pl.wikipedia.org.
                                  jeżeli sądzisz ze Jezus był KOmunistą, to sam nim jesteś, tak zostało to
                                  udowodnione, że tylko Komuniści upodobniali się w taki a nie inny sposób do
                                  Chrystusa. a sam Chrystus powiedział "Królestwo moje nie jest z tego świata"
            • Gość: NoToCo Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.08, 12:00
              Jak mialam pogrzeb Taty to w katedrze bufon mi powiedzial co łaska
              600 zl jak go wysmialam i powiedzialam, ze dam polowe to spytal czy
              ja dziada z jiegoi chce zrobić.
              Spytałam czy to DZIADY JEZDZA TAKIMI SAMOCHODAMI JAK TEN CO TU STOI
              i jest jego wlasnością? i za czyje to pieniądze kupione?
              Powiedziałam że daje, co ja uważam za i tak wielką łaskę 300 zł i
              ani grosza wiecej. Ma być pogrzeb jak sie patrzy i
              ZADNEJ,,,POWTARZAM ZADNEJ TACY na mszy.
              A on że on z tej tacy odprawi jeszcze msze od uczestników pogrzebu.
              Odpowiedziałam, żę uczestnicy pogrzebu, ci ktorzy chcą sami zamówią
              msze, a pozostali i tak na te msze nie przyjdą, wiec niech sobie
              daruje dodatkową robote.

Po pogrzebie wszyscy byli zdumieni ze nikt nioe lazil z tacą.

Najgorsze jest jak te łobuzy łażą z tacą wsród dzieci komunijnych.
              Za to to juz bym ich lała po gołych plerach grubym różańcem

• Gość: wiara= niemyślenie Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.08, 11:15
          > Ludzie tam nie było żadnego placu zabaw!!!!!!! A poza tym huśtawki i piaskownic
          > e są na prawie każdym podwórku!! No chyba że komuś się zachciało parking robić
          > ale tego to już się nie czepiacie!!!!!!!!!!!!!!!

No to koscioly też powinny być na każdym podwórku? Ty pie...y zaślepiony dewocie, rzygać mi sie chce gdy czytam posty takich nakrcanych kukiełek jak ty. Zrobili ci wióry z mózgu. Sześć kościołów jest w okolicy, w promieniu tysiąca metrów. Widać że dla takiego dewota jak ty to zdecydowanie za mało. Nic tylko bić pałą po po nogach, może zmądrzejesz.
      • Gość: lala Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 02.06.08, 15:59
        proponuje, żebys nie wypowiadał się na temat, na który nie masz zielonego pojęcia
        trzymaj się prostaczku
    • Gość: Klauduś Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.spidernet.pl 31.05.08, 19:38
      Pfff. nie ma co żałować Kościół jest najważniejszy a z tego pacu zabaw dzieci
      zadko korzystają bo tylko jedna hustawka jest sprawna a najczesciej siedza tam
      pijaki i podrabiani chuligani.
      • Gość: inna Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.08, 20:22
        kosciół pomaga?a gdzie??? u nas pomagaja tylko dajac obiady okolicznym żulom,którzy stoja w kolejce i trzesa sie z nadmiaru ślepotki.takim sie pomaga,to na to idzie ta tacka?jak byłam ochrzcic dziecko ksiadz mi powiedzial otwarcie: chrzciny kosztuja 100zł i nie pytał sie czy mam na to,czy mam tyle.

a jesli chodzi tę tacke jak wczesniej pisalam to niech sobie bedzie na mszy oki,ale po co na pogrzebie lub slubie?bo ciągle malo!mało!mało!
        • Gość: Dżunior Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 20:43
          To moja albo księdza wina że przychodzą żule???? Pójdziesz ty to też dostaniesz wszystko czego będziesz potrzebować!!!!! Ale prócz pieniędzy!!! Nie dostaniesz pieniędzy na chleb ale dostaniesz chleb nie dostaniesz pieniędzy na ubranie ale dostaniesz ubranie!!!!! Po prostu doświadczenie nauczyło żeby nie dawać pieniędzy bo one zazwyczaj idą na alkohol!!! Ale są na parafii ludzie którzy pójdą do sklepu i kupią co potrzeba!!!!! A co do tych chrzcin to założę się że nie wspomniałaś nawet że nie masz pieniędzy wystarczyło tylko powiedzieć!!!!
          • Gość: inna Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.08, 20:50
            być moze tak.a to ze nie daja pieniedzy tylko to co potrzeba to akurat jest oki, z naszej parafii wyciagali tylko cyganie parkujac bmw za rogiem .
            • Gość: inna Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.08, 21:00
              i nie bede sie sprzeczac na ten temat po prostu ja mam swoje zdanie a tak na marginesie ogladaliscie film pt;"Siostry Magdalenki" ? film jest na faktach..........
              • Gość: .... Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 31.05.08, 21:15
                Ja wiem z własnego doświadczenia że niestety w kościele nie ma co
                łaska. Kiedy zmarł mój dziadek i babcia poszła do kościoła to ksiądz
                krzyknął dość sporą kwotę babcia powiedziała ze to duzo bardzo duzo
                a ksiądz na to że niech daje i nie narzeka bo i tak przeciez z PZU
                dostanie z ubezpieczenia. Niedługo później zmarła babcia ksiądz
                wziłą kasę bardzo dużo kasy przyjechał i dosłownie odwalił swoje.
                Wyobraźcie sobie msza razem z pochówkiem trwała...25 minut!!!!!!!
                Nie chcę już opowiadać jakie były jaja z miom ślubem ile poszło
                kasy. Wyłudzana jest kasa za wszystko. Za zapowiedzi w najlepszym
                przypadku po 50 zł od osoby. Jakieś śmieszne nauki na których ksiądz
                uczy jak robić dzieci też kasa niby za jakies książeczki 60zł nie
                licząc już slubu gdzie mimo tego ze bylo placone 800zł plus
                organista to ksiądz za rozwinięcie dywanu zawołał 150zł. Gdy
                urodziło nam się dziecko to oczywiście chcieliśmy je ochrzcić i znów
                koszty bo chrzest kosztuję w naszym przypadku 150zł. Gdy mojemu
                bratu urodził się synek zostałam chrzestną i za papierek z parafii
                ze chrzestną być mogę ksiądz zawołał 25 zł.
                WIĘC NIECH NIKT MI CIEMNOTY NIE WCISKA I NIE ZAMYDLA OCZU ZE W
                KOŚCIELE JEST CO ŁASKA BO TO BREDNIA!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 01.06.08, 03:47
                  hm.. Idąc Twoim tokiem myślenia moge uznać że jesteś gejem. Jeżeli to prawda, w
                  co watpie, powinieneś coś z tym zrobić, prosze bardzo, nawet Ci pomogę: Kuria
                  Metropolitalna
                  42-205 Częstochowa
                  Al. Najśw. Maryi Panny 54
                  tel.(0-34) 324-10-44
                  fax (0-34) 365-11-82
                  E-mail: Kuria@czestochowa.opoka.org.pl
                  zgłaszasz tutaj, co Cię spotkało, a daje Ci 100% pewnośc że zmienią Ci księdza
                  na parafii. I Podaj mi która to parafia, to sam się tym osobiście zajmne.
                  I gdybyś mógł, to zrozume te słowa: Stereotypy nie istnieją:)
                  • Gość: dodudimalinowski Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.iplus.com.pl 01.06.08, 10:50
                    a ty zwykły tchórz jesteś klecho .Boisz sie podac swoje nazwisko!!

zgłaszasz tutaj, co Cię spotkało, a daje Ci 100% pewnośc że zmienią
                    Ci księdza
                    > na parafii. I Podaj mi która to parafia, to sam się tym osobiście
                    zajmne.
                    > I gdybyś mógł, to zrozume te słowa: Stereotypy nie istnieją:)

księżula szybciutko przeniosa do innej parafii!!!
                    A jak to z Petzem było!!
                    A człowiek który to zgłosił będzie przez KK szykanowany
                    • Gość: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 01.06.08, 22:17
                      możesz mi napisać durnego maila ddddamian@gmail.com
                      i nie jestem kapłanem, nie wybieram się na studia teologiczne ani nic w tym
                      kierunku, tutaj kieruje się tylko i wyłącznie faktami, i urzędowymi papierami i
                      potwierdzeniami.
                      pozdrawiam
                      Duda DAmian
                    • Gość: NoToCo DUDA...g....o możesz! IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.08, 12:31

Gość: DuDi 01.06.08, 03:47 Odpowiedz
                      hm.. Idąc Twoim tokiem myślenia moge uznać że jesteś gejem. Jeżeli
                      to prawda, w
                      co watpie, powinieneś coś z tym zrobić, prosze bardzo, nawet Ci
                      pomogę: Kuria
                      Metropolitalna
                      42-205 Częstochowa
                      tel.(0-34) 324-10-44
                      fax (0-34) 365-11-82
                      Ci księdza
                      na parafii. I Podaj mi która to parafia, to sam się tym osobiście
                      zajmne.

I gdGość: DuDi 01.06.08, 22:17 Odpowiedz
                      i nie jestem kapłanem, nie wybieram się na studia teologiczne ani
                      nic w tym
                      kierunku, tutaj kieruje się tylko i wyłącznie faktami, i urzędowymi
                      papierami i
                      potwierdzeniami.
                      pozdrawiam
                      Duda DAmian
                      NO WIDZISZ DUDA…..
                      TO BYŁO W PARAFII TWOJEGO TATUSIA, który kiedyś miał we władaniu tą
                      parafie, sprowadził nawet czarnoskóre zakonnice /zawsze to jakaś
                      kolorowa odmiana ;-)) w IMIE BOGA hahhaa/,
                      A sam osobiście był na przyjęciu z okazji 50-lecia ślubu moich
                      Rodziców, pił i bawił sie równo z innymi gośćmi, a już jego zastępca
                      chciał wyrwać co łaska za pogrzeb PARAFIANINA, KTÓRY BYŁ W TEJ
                      PARAFII OD 60 LAT !!!!
                      TU BRAł SLUB, chrzcił swoje dzieci,, które tu były u Komunii,
                      bierzmowania, brały śluby i chrzciły swoje dzieci.
                      Dowiedział się ten buc ode mnie, że to On powinien jeszcze gratisowo
                      wyprawić złotą mszę, bo jak jego jeszcze tatuś nie spłodził, to mój
                      Tato już w tym kościele bywał, i że powinien się WSTYDZIĆ.
                      Też padł argument, że wdowa dostanie kase z ZUSu. Powiedziałam, że
                      mu ją złożę w ofierze na tacy jak mi pokaże PRZEPIS że ta kasa jest
                      dla NIEGO I ZOBOWIĄŻE SIĘ NA PIŚMIE, ŻĘ jak wdowie braknie na leki
                      to Jej je wykupi!!!!

No i co DUDA?????
                      Usuniesz go z tej parafii???
                      DUUUUUUPAAAAA………..gó.. możesz !!!!!!

Gość: NoToCo 02.06.08, 12:00 Odpowiedz
                      daruje dodatkową robote.

Po pogrzebie wszyscy byli zdumieni ze nikt nie łaził z tacą.

• Gość: DuDi Re: DUDA...g....o możesz! IP: *.rak.spidernet.pl 03.06.08, 03:05
                        Twoje zdenerwowanie jest niepotrzebnie, podaje Ci konkretne argumenty i radze
                        jak sobie mozęsz radzić z problemem który Twoim zdanie jest nei do rozwiązania.
                        ale jeżeli będziesz dalej robił to co robisz, to jak sam powiedziałeś, gó..
                        zrobisz, pozdrawiam:)
                • Gość: BABCIA Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.iplus.com.pl 01.06.08, 14:02
                  WIĘC NIECH NIKT MI CIEMNOTY NIE WCISKA I NIE ZAMYDLA OCZU ZE W
                  > KOŚCIELE JEST CO ŁASKA BO TO BREDNIA!!!!!!!!!!!!!!!!

DZIECKO DROGIE mylisz sie sromotnie w kosciel na Rakowie jest coła
                  łaska ,LECZ NIE MNIEJ NIZ >>>>>>
                  Wiecej zawsze możesz dac,ksiądz reszty nie wyda !!!
    • Gość: jsf Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: 217.153.246.* 31.05.08, 22:57
      w dodatku nie płacą podatków
    • Gość: zniesmaczony Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 23:27
      Dziwi mnie,że z jednej strony tak głośno wyznajesz wiarę w Boga a z
      drugiej tak lekceważąco wyrażasz się o pijaczkach ze skwerku.
      Przecież to też ludzie. MIłość bliżnego ich nie dotyczy? Może
      zamiast bić pianę kościól pomoże im wyjsć z nałogu. Czy fakt,że
      przepędziliście ich ze skwerku to powód do chwały? Wy macie już
      problem z głowy ale ci ludzie nie zniknęli przecież. Pili i sikali
      na skwerku a teraz na wszystkich placach zabaw i klatkach
      schodowych. Obłuda i tyle.
      • Gość: Dżunior Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.08, 00:07
        Jeszcze żaden żul pijaczek czy pan z nałogiem bo nazywać ich można różnie nie odszedł z parafii nie uzyskawszy pomocy!!!!!!! Mam na myśli tych którzy zwrócili się o pomoc!!!! Gdybym lekceważąco podchodził do tych ludzi to nie uszykowałbym ani jednej kanapki dla nich!!! „Ludziom” pomagam ale z „pijaństwem” walczę!!!!!! A poza tym to widzę że chyba nie jesteś z Częstochowy!!! Bo wystarczy pójść na ten skwerek i popatrzeć jest ich tam pełno a po klatkach i placach zabaw i tak pili odkąd pamiętam!!!!
        Szczerze mówiąc to żal mi was wszystkich!!!! Jesteście tak zaślepieni nienawiścią że wymyślacie „durne” (przepraszam za wyrażenie ale inaczej się tego nazwać nie da) argumenty!!! teraz bronicie pijaństwo a jutro będziecie bronić prostytucje morderstwa aborcje czy inny syf i tylko po to żeby zniesławić Kościół i ludzi którzy chcą uczynić wiele dobra!!!!!!! Tak samo ta cała gazeta i ten artykuł napisali masę kłamstw i oskarżeń a nawet nie sprawdzili ile z tego jest prawdą!!!!!! Napisali „zasypali plac zabaw” a ja się pytam jaki plac zabaw???? Chciałbym zaprosić całą redakcje tej gazety aby stanęli sobie z boku i popatrzyli jak będziemy wywozić tą ziemię!!!! Jak oni znajdą pod tą ziemią zniszczony plac zabaw który tam niby ma być to sam własnoręcznie go odbuduje!!!!! Ale nie mam na mysli jednej starej huśtawki tylko „plac zabaw”
        • Gość: Częstochowianka- R Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 01.06.08, 08:35
          Skoro dalej się upierasz przy lizaniu dupska księzulkowi to liż
          dalej!!! Plac zabaw tam był i ja widziałam bardzo często że dzieci
          się bawiły. Pijaczki oczywiście są ale na skwerku który właśnie
          demolujecie. A ja Wam życzę żeby te pijusy wlazły wam do tego
          kościoła i tam zrobiły melinę, przynajmniej będą mieli w zimę ciepło.
        • Gość: DO DZUNIORA Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.iplus.com.pl 02.06.08, 16:32
          Jeszcze żaden żul pijaczek czy pan z nałogiem bo nazywać ich można
          różnie nie o
          > dszedł z parafii nie uzyskawszy pomocy!!!!!!! Mam na myśli tych
          którzy zwrócili
          > się o pomoc!!!! Gdybym lekceważąco podchodził do tych ludzi to nie
          uszykowałby
          > m ani jednej kanapki dla nich!!! „Ludziom” pomagam ale z „pij
          > aństwem” walczę!!!!!! A poza tym to widzę że chyba nie jesteś z
          Częstoch
          > owy!!! Bo wystarczy pójść na ten skwerek i popatrzeć jest ich tam
          pełno a po kl
          > atkach i placach zabaw i tak pili odkąd pamiętam!!!!

I Z jaką katolicka pogarda mówisz o pijakach ,Zulach .
          Czy tak nauczał Chrystus !!!!.czy Bog jest tyko dla pięknych i
          bogadych a resztę ma za nic .
          Czy tego nauczył cie twój gurru !!!
          • Gość: Dżunior Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 18:14
            No przecież masz odpowiedź w tej wypowiedzi którą zacytowałeś!!!!!! Wyraźnie chyba napisałem że ludzi w nich szanuje ale walczę z nałogiem!!!!!!! Pijakom jako ludziom pomagam ale nie znoszę pijaństwa zwłaszcza w miejscu publicznym!!!!
            • Gość: do dziuniora Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.iplus.com.pl 02.06.08, 18:48
              No przecież masz odpowiedź w tej wypowiedzi którą zacytowałeś!!!!!!
              Wyraźnie ch
              > yba napisałem że ludzi w nich szanuje ale walczę z nałogiem!!!!!!!
              Pijakom jako
              > ludziom pomagam ale nie znoszę pijaństwa zwłaszcza w miejscu
              publicznym!!!!

Oj dzunior .dzuinior lekcji nie dorobiłęs na pytanie nie
              odpowiedziałęs .I zjakim nałogiem dzieciaku walczysz .Alkoholizm to
              choroba ,która sie leczy !!
              A walczyc możesz z pokusami z szatanem >>
              A ty uzalezniony byłeś ?. Bo przecież najgorliwsi są neofici
              • Gość: Dżunior Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 19:20
                Powiedzieć ci co wiem o nałogu????? Wiem wystarczająco dużo bo przez 20 lat doświadczałem tego w domu!!!!!!! I powiem ci więcej wygrałem bo teraz wracam do spokojnego domu!!!!! Wiem jak pokonać tą chorobę bo już raz ją w domu pokonaliśmy!!!!! Ale co ty możesz o tym wiedzieć!!!!!! Jesteś dobrze ułożonym człowieczkiem z czystego domu i pewnie nawet nie masz pojęcia co to znaczy alkoholizm!!!!!!! I tylko zapomniałeś o jednej sprawie żeby komuś pomóc to ta osoba tego musi chcieć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A ci ludzie??? oni wolą zapić się na śmierć na skwerku niż przyjść i powiedzieć „pomóż mi” a jeżeli już przyjdzie to na pewno nie odchodzi bez uzyskania pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Człowieku nie znasz mnie nie wiesz jaki jestem!!!!! widzisz we mnie tylko cel który musisz zniszczyć i tylko dlatego że bronie kościoła!!!! Szukasz głupich pretekstów żeby mi przygadać wyłapujesz błędy żeby mnie poniżyć jesteś gotów zniszczyć mnie całkowicie tylko dlatego że stanąłem w obronie prawdy!!!!!! A wiesz co jest w tym wszystkim najpiękniejsze?????? To że Pan Bóg i tak cię kocha!!!!!
    • Gość: nooten Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 08:48
      Ktoś kiedyś powiedział że Częstochowa kojarzy mu się z tym że na każdej
      dzielnicy jest kościół.Miał racje.
      Niebawem będzie tak że nawet w marketach powstaną filie.
      Dlaczego kler ma taką swobodę w działaniu w naszym mieście. W alejach chcesz czy
      nie chcesz co jakiś czas przez głośniki leci msza,a czy księża nie pomyśleli że
      nie każdy ma ochotę słuchać mszy w miejscu gdzie jeżdżą samochody z głośno
      lansującymi się kolesiami. Zresztą niektórzy w ogóle nie mają ochoty słuchać.
      Kościoły wyrastają jak grzyby po deszczu.
      Nieważne ...najlepiej jest zniszczyć place zabaw, zamknąć puby, zakazać w ogóle
      handlu w niedziele....no chyba że będzie w danym markecie filia dzielnicowej
      parafii. Wtedy market otwieramy ale tylko na czas mszy. Paranoja.
      A przecież kościół ma być dla ludzi....a zapewniam że w wielu wypadkach jest
      zupełnie odwrotnie.
      Poczekajcie ...na razie zasypali plac zabaw ale niebawem jak kościół będzie już
      gotowy plac zabaw zniknie całkowicie ..bo trzeba będzie zrobić parking dla
      wiernych. A prze dla wszystkim dla proboszcza. No bo gdzie będzie parkował swoje
      luksusowe auto np Maybacha
    • Gość: jaaaa Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 10:23
      I kolejna melina dla pedalow i zlodzieji..
    • Gość: Fiołek Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 01.06.08, 10:48
      Wystarczy przejść przez jedną albo drugą ulicę żeby wejść do
      kościoła. Melchior tutaj pasuje jak kwiatek do kożucha... najlepiej
      wszystko już zalać betonem, chyba że dzieci się w kościele będą
      bawić. Pozdrawiam trzeźwo myślących, a nie tylko ślepo patrzących w
      proboszcza jak w obrazek :)
      • Gość: Krzysiek Słomian Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.08, 11:47
        Spokojnie spokojnie... histori niejednokrotnie udawadniała, że wiara jednej cywilizacji stawała się jedynie zbiorem mitologizmow następnej. Wszsytkie potęgi prędzej czy pózniej zamieniały się w pył. To fakt, kapłani zawsze byli na uprzywilejowanej pozycji, ale to tylko dlatego ze masy były głupie. Z czasem to się jednak zmieni. Laicyzacja społeczeństwa i upadek tych czarnych darmozjadów, którzy na głupocie i naiwności buduja swą potęgę sa nieuniknione.
        • Gość: zoolooq Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 12:07
          Ciekawe jak do zawalonego ziemią placu zabaw mają się ostatnio wprowadzone przepisy o ich ogrodzeniu i utrzymaniu porządku (sprawnych urządzeń)na takim terenie .
          A swoja drogą , to równie dobrze mogli ziemie kiprować pod dawne kino relax , albo na resztę placu - tą z fontanną - tam także przesiadują żule , albo na boisko pobliskiej szkoły.Ale księżulo ma to w dupie , bo on chatkę już ma niemal 3-piętrową, a że miejsca mu już pewnie zaczynało brakować - więc trzeba kościółek wybudować , a tymczasową kaplicę zwolnić bo mebelków nowych nie ma gdzie stawiać ;)
          Mam nadzieję ,że "czarny" ze swoją ekipą zachowa się honorowo , i gdy sprzątnie ziemię , to i trawę zasieje , bo zorana ciężkim sprzętem okrutnie , i jakąś huśtawkę , albo inne urządzenie zamontuje w ramach rekompensaty dla dzieciaków...
        • Gość: inna Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.08, 12:10
          oj jeszcze troche czasu uplynie zanim ten naród zmądrzeje,zanim zrozumie jakie to wszystko zakłamane...ech
    • Gość: error Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: 193.93.91.* 01.06.08, 22:20
      s6.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=113314
    • Gość: gude. Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.48.inds.pl 02.06.08, 07:23
      Jeśli plac zabaw znajdował się na terenie prywatnym to - niestety
      mozna będzie tylko pobiadolić.
    • Gość: Pablo__79 Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 10:17
      A niech buduja i tak wiekszość tych kosciołów długo nie będzie stać
      i dobrze...............

Skonczy sie jak ich opodatkują - szkoda tylko że jakoś żaden rząd
      czy to prawicowy czy lewicowy czy huk wie jeszcze jaki nie mysli o
      tym..............

• Gość: Krzysiek Słomian Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 15:45
        Gość portalu: Pablo__79 napisał(a):

> A niech buduja i tak wiekszość tych kosciołów długo nie będzie stać
        > i dobrze...............
        >
        > Skonczy sie jak ich opodatkują - szkoda tylko że jakoś żaden rząd
        > czy to prawicowy czy lewicowy czy huk wie jeszcze jaki nie mysli o
        > tym..............

Jedynymi politykami, którzy się nie boją kleru to są pogrobowcy komunistycznego betonu, a u nich teraz cienko z poparciem społeczeństwa. PO mianujące sie wielce partią liberalną jest w rzeczywistości niczym innym jak partią chadecką. Oni o liberalnych ideach wolnościowych to gdzieś tam kiedyś u kogoś w radiu słyszeli, ale szybko zapomnieli.
        PiSdu to wiadomo... Polska silna tylko katolicka. Spacerujący po wodzie królem narodu. Błogosławiona Maryja zawsze dziewica i Jarosław zawsze prawiczek.
        PSL partia obrotowa, pomazańcy, pofarbowacy chcący za wszelką cnę utrzymć się u władzy, nie ważne z kim.

Jednymi słowy.... jesteśmy udupieni.
    • Gość: anit77 Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 10:22
      Dżunior twoje posty przyprawiają mnie o mdłości. Jesteś równie obłudny, kłamliwy
      i fałszywy jak całą ta sekta którą reprezentujesz. Swoimi kłamliwymi
      stwierdzeniami obrażasz innych ludzi i zanim coś napiszesz przeczytaj sobie
      dziesięć przykazań. Próbujesz manipulować oczywistymi faktami.Zasypano obszar
      zieleni na którym bawiły się małe dzieci, cały ten bajzel zgotował okolicznym
      mieszkańcom nikt inny tylko twój pryncypał i mentor.Na fotografiach zrobionych
      przez dziennikarzy dokładnie wszystko widać. I każdy widzi obłożoną gruzem
      huśtawkę i fragment piaskownicy oraz konar drzewa zasypanego do połowy gruzem z
      dawnego kibla miejskiego. Na placu tym wcześniej zieleniła się trawa
      manipulancie i bawiły się tam małe dzieci. Najgorsze w tym wszystkim jest to,
      że obecnie cały ten syf nie jest odpowiednio zabezpieczony i zdarzyć sie może w
      każdej chwili wypadek.No ale co tam, jedna duszyczka mniej czy więcej.......
      • Gość: Dżunior Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 11:14
        A znasz ósme przykazanie????? Przypomnę ci!!! „nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu” nie oczerniaj mnie jeśli nawet mnie nie znasz!!!!!!!! I masz racje była tam trawa i nikt nie mówi że jej tam nie będzie!!!!! A co do reszty to już pisałem!!!! I nie kłamałem !!!! bo przecież pisałem że była z jednej strony ławeczka (która jest przeniesiona) z drugiej warzywniak i śmierdzący śmietnik a pośrodku nic (mówiąc nic mam na myśli nic związanego z placem zabaw czyli była tam pusta przestrzeń i nic dziwnego że rosła tam trawa)!!!! Na boku stała tam jeszcze huśtawka!!! Czy skłamałem mówiąc to????? Ale nic nie zostało uszkodzone!!! Bawiły się dzieci???? Może jakieś się bawiło ale w piaskownicy o której pisałaś z tym że ta piaskownica jest całkiem na boku między drzewami i nie jest osypana ziemią a dzieci się tam bawią dalej!!!! Z huśtawki i piaskownicy dalej można korzystać nie zostało nic zniszczone oprócz kawałka trawy ale ta ziemia będzie tam leżała tylko przez krótki okres a potem będzie zrobiony porządek i zasiana trawa!!!!! Jeśli nadal twierdzisz że kłamię udowodnij mi to a jeśli nie potrafisz to nie oczerniaj ludzi broniących prawdy!!!!!!!!
        • Gość: No To Co do DU/p/Dy i Dżu/żul/niora IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.08, 12:37
          ide o zakład, że jak już tem wasz wymarzony kościólek stanie za
          cieżką kasę parafian, to i z czasem świetlica przestanie być
          potrzebna i będzie przeszkadzać na placu księdza.
          Kto mu będzie łaził i kąty przeglądał?

Zobacz jak to jest w innych WIELKICH PARAFIACH.
          Nawet najbardziej zasłużeni parafianie nie mają żadnego uznania i
          szacunku w ostatniej posłudze jak nie zapłacą laska co łaska.
          • Gość: Karolina Re: do DU/p/Dy i Dżu/żul/niora IP: *.rak.spidernet.pl 02.06.08, 15:43
            sam siebie poniżasz takimi komentarzami...
            dlatego ja nie pokuszę sie o komentarz twojej osoby i "poglądów"
            żal...
            • Gość: Krzysiek Słomian Re: do DU/p/Dy i Dżu/żul/niora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 15:57
              Gość portalu: Karolina napisał(a):
              > żal...

Jeśli jesteśmy przy poniżaniu to nie wiem czy wiesz, ale Twój "żal" to sztandarowa figura stylistyczna dzieci neostrady.
              • Gość: DuDi Re: do DU/p/Dy i Dżu/żul/niora IP: *.rak.spidernet.pl 02.06.08, 17:52
                a sam korzystasz z usług tp. Pozdrawiam Cię "DzieckoNeo"
    • Gość: szopti Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 13:55
      Witam!
      Normalne działanie w Czewce!!Tutaj tak się robi , stadion Skry i KS Start
      zmieniony na Akademię Polonijną. Ale to w końcu młodzież jest zła bo pije piwo
      na klatce, i nie ma się gdzie podziać!
      POZdrawiam
      • Gość: Dżunior Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 14:10
        Zapraszam młodzież do nas na parafie mamy bilarda tenis stołowy komputery jest Internet są piłkarzyki i hokej!!! Młodzież nie musi pić piwa na klatce!!! U nas też można spędzić ciekawie czas!!!!! Ale wy wolicie narzekać niż wejść do kościoła!!!!!!
        • Gość: ela Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: 85.202.144.* 02.06.08, 15:10
          A ja bylem na świeckim na pieknym pogrzebie. Zmarły zyczył sobie aby przeznaczyć te pieniądze,na rzecz pewnej instytucji charytatywnej.Na pogrzeb przyszła jej przedstawicielka, przyniosła kwiaty, wygłosiła przemówienie,złożyła bukiet, grób pokropiła perfumami,inna pani zaspiewala piekną piosenkę,wszyscy się popłakali ze wzruszenia. To było w Anglii, w 2001r, nigdy tego nie zapomne.
    • Gość: Karolina Śmiać mi się chce! IP: *.rak.spidernet.pl 02.06.08, 15:33
      Artykuł jest przedstawiony jednoznacznie. Ksiądz proboszcz jest zły, emeryt nie
      ma gdzie odpoczywać a dziecko gdzie się bawić. Całe szczęście są osoby, które
      patrzą obiektywnie na ten stek bzdur. Najbardziej rozśmieszyło mnie "to było
      kiedyś przyjemne, zielone miejsce!". Proszę... uwierzę, że słonia można zamknąć
      w karafce, ale nie w to, że ten placyk był kiedykolwiek jak zaczarowany ogród.
      Druga, bardziej bolesna sprawa: jakże wielki potencjał dziennikarski nie został
      wykorzystany w sposób odpowiedni. Uczyniono z tej sprawy wojnę między katolikami
      i ludźmi, którzy kościół mają w głębokim poważaniu (a może między DuDim i całą
      resztą świata?:). Tak czy inaczej mogliby napisać o tym, że dzieci na Rakowie po
      prostu NIE MAJA SIE GDZIE BAWIC a staruszkowie gdzie wypoczywać. Takich miejsc
      po prostu u nas nie ma, a zasypany plac do niech z całą pewnością nie należał
      (szczytem czyich marzeń jest brudna piaskownica, ławeczka-pijaweczka i jedna
      huśtawka?). Może po takim artykule pan prezydent uczyniłby choć ten drobny gest
      w stronę osiedla i zarządził budowę chociaż jednego porządnego placu zabaw. Na
      to czekamy z niecierpliwością.
    • Gość: staniuch88 Do Karolina IP: 217.153.246.* 02.06.08, 17:21
      Przynajmniej był placyk, a teraz jest sterta gruzu i ziemi, więc przestań
      wstawiać kit, że proboszcz jest cacy , a winni i źli są dziennikarze.
      Twoim zdaniem nie ma żadnego problemu ,tak????? A może to dziennikarze
      przywieźli ciężarówkami te odpady ?????
      Dla Ciebie chyba największym problemem jest to, że ukazał się taki artykuł w
      prasie.
      Pozdrawiam
      • Gość: Karolina Re: Do Karolina IP: *.rak.spidernet.pl 03.06.08, 15:18
        po pierwsze czytaj uważnie
        po drugie- nie zaprzeczaj, że brak miejsca, gdzie dzieci mogłyby bezpiecznie i
        miło spędzić czas jest poważnym problemem naszego osiedla. Raków cały czas
        spychany jest na dalszy tor w budżecie miasta. I to jest problem! Placu zabaw
        jak nie ma tak nie będzie, a ziemia usypana na tym "pseudo pięknym i przyjemnym
        skrawku ziemi" prawdopodobnie w niedalekiej przyszłości zniknie i nigdy nie wróci.
        Po trzecie hałda gruzu nie jest jedyną rzeczą na tym osiedlu, która mi się nie
        podoba. Gdybym rozwinęła listę prawdopodobnie nie skończyłbyś czytać do wieczora
        Po czwarte: ktoś musiał wydać zgodę na umieszczenie tam tej ziemi. Ja nie wiem
        kto, wy też, więc oskarżanie o całe zło świata x Marka jest po prostu nie
        uczciwe. Ja nie oskarżam nikogo ani nikogo nie usprawiedliwiać! Nie wiem czyja
        to wina i wy wcale nie jesteście mądrzejsi ode mnie, bo artykuł nie wskazuje na
        winnego.
        A tak na marginesie, założę się, że gdyby na placu Orląt Lwowskich miał stanąć
        supermarket połowa z was (nie mówię wszyscy) uznałaby, że może przez jakiś czas
        znieść ten nieprzyjemny widok, jakim jest góra gruzu.
    • Gość: marhar Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 18:06
      te kto wydal zgode na to szambo jest jednym wielkim
      ..................................................................................................................
    • Gość: marhar Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 18:09
      te kto wydal zgode na to szambo jest jednym wielkim .....................jz
      nienie mowiac o czloczlowieczenstwie tego klechy ktry bedz tam
      siedzial---spalisz sie ze mna w piekle durniu i bede dokladal do pieca aby
      bardziej CIE bolalo
      .............................................................................................
    • Gość: lena Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: 195.16.91.* 02.06.08, 20:34
      A może skoro proboszcz wywołał już tą wojnę z mieszkańcami i wysypał im po nosem
      tą stertę gruzu i ziemi - to może postara się ją również zakończyć. Jeśli ksiądz
      zaoszczędził swoje pieniądze na tym, że nie wozi ziemi tam i z powrotem - to
      może niech za tą kasę ogrodzi małym płotkiem ten placyk, który zniszczył i zrobi
      z niego plac zabaw z prawdziwego zdarzenia. Aby nie tylko pomnika z powykręcanym
      orłem nam zazdrościli, ale tego placu zabaw również. I niech to będzie jeszcze
      przed wakacjami, aby dzieci w wolne dni miały gdzie wyjść.
      Założę się, że jeśli proboszcz to obieca to skończy się ta pyskówka.
      Ale jeśli proboszcz troszczy się tylko o swoje zaoszczędzone pieniążki, i tylko
      o swoją wygodę to niech się nie dziwi, że jest tak ogólne oburzenie na forum.
      Pozdrawiam
      • Gość: zORRO SZKODA kasy? IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.08, 22:46
        za zaoszczędzone pieniążki plebanek pojedzie ze swoją lalunią na
        Kanary. Kto sprawdzi i dogoni kleche GDZIE ON SPĘDZA URLOP???
    • Gość: normalny Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.profiline.pl 03.06.08, 09:08
      Dajcie spokój:Nie widzicie że DuDi,lala,karolina to jedna i ta sama osoba która spamuje cały temat??Dla mnie ta duskusja to totalna żenada.Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie popierał działań kościoła w tym wypadku.Tylko że wiadomo,iż istnieją osoby,które będą się upierały że "Ziemia jest płaska" i nic ich nie przekona...Szkoda na nich czasu :)
      • Gość: Wasylko Szkoda czasu IP: *.centertel.pl 03.06.08, 11:04
        To, ze Was wszystkich tak oburzyła budowa koscioła, nie jest niczym nowym.
        Wystarczy prześledzić dyskusje na Onecie, pojawi się artykuł o trzęsieniu ziemi,
        zaraz ktoś wyskoczy , że winny jest Kościół..To nawet nie jest nienawiść,
        Polaczki nie są zdolne do prawdziwej nienawiści, to jest takie wietrzenie
        gęby...albo klawiatury.Popatrz ciemny narodzie, manewrują Wami , jak chcą.
        Począwszy od "okrągłego Stołu'', ktory był tworem ludzi zwiazanych z Gazetą,
        poprzez "grubą kreskę", zawsze dają Wam temat zastępczy, a Wy się na to
        łapiecie.Wiadomo było, że jak powstał barak , który służył za kaplicę, to
        powstanie i Kościół, no nie? Chyba proste. Jak się buduje, to jest brudno, ale
        potem się posprząta..Ale Wy byście chcieli, żeby buować, a nie nabrudzić..Odkąd
        pamiętam, na tym "placyku" było pijaństwo, mnóstwo sów, i psich kup, a także
        różne butelki po wodce, duze i małe, głównie efekt zalewania smutkow przez
        uczniów pobliskiego gimnazjum.I o co tak wrzeszczeć??A może byście się
        zbuntowali i powrzeszczeli trochę, ze w Częstochowie mało jest przejezdnych
        ulic, wszędzie dziura na dziurze...To Was nie boli, ale to, że sie buduje
        kościól, to nieszczęście, co nie?Jakby proboszcz nie budował tego koscioła,
        tobyście przeklinali, że nie buduje, teraz klniecie, ze buduje...Dziś strajkują
        listonosze, biedni emeryci nie dostana emerytur i braknie im jutro na chleb. Jak
        znam sytuację, pójdą do proboszcza, zeby pożyczył...Pożyczy.Ale listonosze mogą
        strajkować i słowa się nie odezwiecie.Bo wy jesteście przyzwyczajeni, ze zawsze
        się atakuje jednego, ludu glupi i bezrozumny. Kiedyś wszystkiemu winna była
        komuna, teraz kościól, a wszystko dlatego, że ktoś musi być winny w Polsce , w
        tym kraju nieudaczników, gdzie ciągle się obwinia kogoś za nieudolność narodu.
        Pomyślcie trochę, Katowice o Was wcale nie dbają, bo Wasi przodkowie przybyli na
        Rakow z ciemnej Kielecczyzny, jakby nie Kosciół i Jasna Gora, kto dziś
        wiedzialby, że istnieje jakaś Częstochowa? Muniek Staszczyk to juz dziadek, a
        Bieleninik sprzedawał proszek w TVN i chyba się zamęczył tym praniem, bo juz go
        nie widać.Poza tym ciągle tylko "klechy-pedały" i na Zachodzie tak nie ma. Na
        Zachodzie nie wolno uzywać słowa "pedał" publicznie, a homofobia jest zakazana.
        Dlaczego wiec wrzeszczycie, ze ksieża to geje?Przeciez to nic złego, chyba, że
        ktoś jest zacofanym homofobem z Europy Wschodniej. Dużo gadacie, nic nie
        robicie. Najwyzej piszecie po murach. Polaczki mocni w gębie.Macie się za
        oswieconych i swiatowych, a Wy biedne, głupie i bezradne...
        • Gość: normalny Re: Szkoda czasu IP: *.profiline.pl 03.06.08, 11:07
          Powiem krótko:Kolejny kościół jest na Rakowie lub Błesznie psu na budę potrzebny bo jest ich już teraz aż za dużo.Tyle w tym temacie reszta dyskusji jest zbędna
        • Gość: d owasylki Re: Szkoda czasu IP: *.iplus.com.pl 03.06.08, 12:59
          dziekuje ci za post napisany z iście katolicka wrazliwością ,
          pisany jeżykiem pojednania i przyjażnie.pisz taak dalej to dobra
          droga do >>>>>
          • eddiik Re: Szkoda czasu 03.06.08, 13:56
            Tyle kościołów,a tyle zła,może żle się modlicie!!!!!!!
    • Gość: do wasylko Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 14:32
      Człowieku na leczenie to już za późno jest dla ciebie.

Pamiętajcie ludzie, trzeba przy budowie po katolicku ziemię i gruz
      wywalić do sąsiada na jego ogródek, wtedy wyjdzie taniej bez
      dodatkowych kosztów.
      • Gość: inna Re: do wasylko IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.08, 17:44
        no własnie nas to boli ze na dziury w drodze nie ma a na kosciół jest,boli nas to ze jest tyle potrzebnych inwestycji w Czestochowie , a jesli chodzi o to jak tam bylo...to mozna bylo cos z tym zrobic (jakis plac zabaw z prawdziwego zdarzenia).postawienie kolejnego domu Bożego nie rozwiaze problemu.i nie dziwcie sie ze ludzie maja juz tego dość!!!sa ludzie ktorzy nie maja gdzie mieszkac,nie maja co jesc.a moze ksieza ich wezma pod swój Boży dach???
        • Gość: Agga Re: do wasylko IP: 85.202.151.* 03.06.08, 17:53
          Głodują, bo płacą podatki które idą na rzeczy mniej ważne
          • Gość: inna Re: do wasylko IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.08, 18:28
            wiec dlaczego szary czlowiek ktory zaiwania od switu do nocy musi sobie odjac od "gęby"na podatki.dlaczego "co niektórzy"sa od podatkow zwolnieni???
            • Gość: agga Re: do wasylko IP: 85.202.151.* 03.06.08, 18:42
              Dlatego ze nie mają siły przebicia.Która grupa silniejsza,to wygrywa
              • head-cancer Re: do wasylko 03.06.08, 20:30
                Mam da was radę drogie panie.

apostazja.pl/
                Kler to gigant na glinianych nogach, prędzejczy później upadnie. Waszym zadaniem jest mysleć, i uczyć tego swoje dzieci.
                • Gość: Dżunior Re: do wasylko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 23:44
                  Już w końcu nie wiem na jaki temat jest to forum!!!! Czy chcecie zaprotestować przeciwko wysypanej ziemi czy chcecie to wykorzystać i odwieść jak najwięcej ludzi od Boga???????? A head-cancer ma racje uczcie dzieci myślenia i sami myślcie!!!! Nie słuchajcie co mówią ludzie na forum nie musicie słuchać tego co oni mówią ani tego co ja mówię!! Po prostu myślcie!!!! Otwórzcie oczy i serca nie kierujcie się żadnymi opiniami myślcie i sami podejmijcie decyzje!!!! A dostrzeżecie prawdę!!!! Bóg dał wam rozum !! ale przede wszystkim dał wam wolną wolę!!!!! Pan Bóg do niczego nie zmusza tylko was kocha czeka i cierpi jak się od niego odwracacie ale jest konsekwentny w tym co mówi!!!!! Macie wolna wolę!!!!!!
                  • Gość: Ataksobieskopiowal Moze sie cos zmien i??? IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.08, 23:58
                    Gość: NoToCo 02.06.08, 12:31 Odpowiedz
                    Gość: DuDi 01.06.08, 03:47 Odpowiedz
                    hm.. Idąc Twoim tokiem myślenia moge uznać że jesteś gejem. Jeżeli
                    to prawda, w
                    co watpie, powinieneś coś z tym zrobić, prosze bardzo, nawet Ci
                    pomogę: Kuria
                    Metropolitalna
                    42-205 Częstochowa
                    tel.(0-34) 324-10-44
                    fax (0-34) 365-11-82
                    Ci księdza
                    na parafii. I Podaj mi która to parafia, to sam się tym osobiście
                    zajmne.

I gdGość: DuDi 01.06.08, 22:17 Odpowiedz
                    i nie jestem kapłanem, nie wybieram się na studia teologiczne ani
                    nic w tym
                    kierunku, tutaj kieruje się tylko i wyłącznie faktami, i urzędowymi
                    papierami i
                    potwierdzeniami.
                    pozdrawiam
                    Duda DAmian

NO WIDZISZ DUDA…..
                    TO BYŁO W PARAFII TWOJEGO TATUSIA, który kiedyś miał we władaniu tą
                    parafie, sprowadził nawet czarnoskóre zakonnice /zawsze to jakaś
                    kolorowa odmiana ;-)) w IMIE BOGA hahhaa/,
                    A sam osobiście był na przyjęciu z okazji 50-lecia ślubu moich
                    Rodziców, pił i bawił sie równo z innymi gośćmi, a już jego zastępca
                    chciał wyrwać co łaska za pogrzeb PARAFIANINA, KTÓRY BYŁ W TEJ
                    PARAFII OD 60 LAT !!!!
                    TU BRAł SLUB, chrzcił swoje dzieci,, które tu były u Komunii,
                    bierzmowania, brały śluby i chrzciły swoje dzieci.
                    Dowiedział się ten buc ode mnie, że to On powinien jeszcze gratisowo
                    wyprawić złotą mszę, bo jak jego jeszcze tatuś nie spłodził, to mój
                    Tato już w tym kościele bywał, i że powinien się WSTYDZIĆ.
                    Też padł argument, że wdowa dostanie kase z ZUSu. Powiedziałam, że
                    mu ją złożę w ofierze na tacy jak mi pokaże PRZEPIS że ta kasa jest
                    dla NIEGO I ZOBOWIĄŻE SIĘ NA PIŚMIE, ŻĘ jak wdowie braknie na leki
                    to Jej je wykupi!!!!

No i co DUDA?????
                    Usuniesz go z tej parafii???
                    DUUUUUUPAAAAA………..gó.. możesz !!!!!!

Gość: NoToCo 02.06.08, 12:00 Odpowiedz
                    daruje dodatkową robote.

Po pogrzebie wszyscy byli zdumieni ze nikt nie łaził z tacą.

• Gość: DuDi Re: Moze sie cos zmien i??? IP: *.rak.spidernet.pl 04.06.08, 02:04
                      Skopiowałeś post atakujący, ale słowo wyjąśnienia ode mnie już nie? wiec?
                      a tak apropo, z tego co mi wiadomo mój tata pracuje na hucie, i nigdy nie
                      odprawił żadnej mszy..
                      Ale Wasze mózgi cieżko myślą, jak się nauczycie myślec normalnie to dajcie znać,
                      wtedy pogadamy, bo kładąc się na ziemi, i tak nie dorównam waszemu poziomowi...:)
                      • Gość: Do DuDi Re: Moze sie cos zmien i??? IP: *.rak.spidernet.pl 04.06.08, 08:31
                        Gnoju wracaj na wioche skąd pochodzisz i nie obrażaj ludzi jak już
                        nie masz argumentów na swoją obronę. W każdej Twojej wypowiedzi
                        wyłaci Ci słoma z butów i wiocha!!!! Bo tylko na wsiach jeszcze jest
                        taki zabobon i ukochanie do księży.
                        • Gość: DuDi Re: Moze sie cos zmien i??? IP: *.rak.spidernet.pl 05.06.08, 01:11
                          Kto tu kogo obraża? Jak narazie, przeglądając całe forum spotkałem się z setką
                          bzdur, kłmastwa i pomówień. Ooo jeszcze kilkanaście stereotypów usłyszałem.
                          Trzeba mieć swoje zdanie, a nie iść za stadem jak to bydło nie myslące.
                          • Gość: fhhdh Duda jesteś poprostu popi...ony!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.08, 05:22
                            Gość portalu: DuDi napisał(a):

> Kto tu kogo obraża? Jak narazie, przeglądając całe forum spotkałem się z setką
                            > bzdur, kłmastwa i pomówień. Ooo jeszcze kilkanaście stereotypów usłyszałem.
                            > Trzeba mieć swoje zdanie, a nie iść za stadem jak to bydło nie myslące.

Nie no Duda co jak co ale wy katolicy jesteście wręcz umysłową elitą społeczeństwa. Spacerki po wodzie, wskrzeszanie trupów, niepokalane poczęcie...Zmień proszki chłopie bo pie...isz aż sie smutno robi.

Fanatyk pełną gębą z ciebie.

Ludzie nie odpisujcie mu.
                  • Gość: dodzuniora Re: do wasylko IP: *.iplus.com.pl 04.06.08, 09:14
                    Już w końcu nie wiem na jaki temat jest to forum!!!! Czy chcecie
                    zaprotestować
                    > przeciwko wysypanej ziemi czy chcecie to wykorzystać i odwieść jak
                    najwięcej lu
                    > dzi od Boga???????? A head-cancer ma racje uczcie dzieci myślenia
                    i sami myślci
                    > e!!!! Nie słuchajcie co mówią ludzie na forum nie musicie słuchać
                    tego co oni m
                    > ówią ani tego co ja mówię!! Po prostu myślcie!!!! Otwórzcie oczy i
                    serca nie k
                    > ierujcie się żadnymi opiniami myślcie i sami podejmijcie
                    decyzje!!!! A dostrzeż
                    > ecie prawdę!!!! Bóg dał wam rozum !! ale przede wszystkim dał wam
                    wolną wolę!!
                    > !!! Pan Bóg do niczego nie zmusza tylko was kocha czeka i cierpi
                    jak się od ni
                    > ego odwracacie ale jest konsekwentny w tym co mówi!!!!! Macie
                    wolna wolę!!!!
                    No i właśne i wypełniłes pierwszy punkt z regulaminu działania
                    sekty
                    * atakowanie miłościa !!.
                    Dzunior myśl to nie boli /
                    Nikt nie jest przeciwko Bogu ,Kazdy człowiek chce wierzyc w siłe
                    sprawczą . Ale Bóg to nie jest KK
                    Z Bogiem mogę rozmawiac bespośrednio ,nie potrzebuje pazernych i
                    wrednych księzy takich jak ks .Marek
                    I biorąc sobie do serca twoje uwagi mówie
                    BOg tak ,jego urzędnicy nie .
                    Niech sie te wredniaki śmażą w piekle, w które nie wierzą
                    A dla czego nie napisałes ,ze księza nas kochają ,sa życzliwi !!!
                    Nawet tobie nie przeszło to przez gardło

DZunior przeczytaj dokłanie i ze zrozumienim swój post .i sam
                    zastosuj sie do rad
                    powodzenia
    • Gość: Wasylko Jakby się zastanowić... IP: *.centertel.pl 04.06.08, 10:34
      Myślę, ze wielu oburzonych na forum postępowaniem proboszcza czy urzędnikow, ma
      rację. To wygląda ochydnie ta hałda...No ale czy ksiądz wogóle nie uprzedził,
      nie przeprosił, że tak może być przez jakiś czas? ja myślę, ze zawsze się można
      dogadać, wystarczy tylko trochę dobrej woli i zrozumienia.No a co do "bezwoli"
      mieszkańcow , to niestety chyba mam rację. Nie jestem dokładnie zorientowany,
      ale chyba mozna było zacząć protestować zanim ukazał się artykuł w "Gazecie"?
      Przecież taka hałda nie powstała w ciagu godziny...Nie widzieliście, co się
      dzieje?A było do prooszcza iść i powiedzieć wprost, że nie życzyvcie sobie
      takiej kupy ziemi na ulicy i jak nie przestaną sypać, to sprawa znajdzie się w
      sądzie...Co do księży, moi drodzy, ja też katolik, ale unita, grekokatolik.
      Wydaje mi się, że tacy księża, jaki cały naród. Jezeli Placy są dla siebie
      nawzajem jak złe psy, to trudno się dziwić, że są tacy ksieza, bo oni nie
      przywożeni z Alaski tylko spośrod Was. Nie wiem, czy proboszcz tej parafii
      wyjątkowo łakomy na pieniądz czy nie, ale faktem jest , że wielu polskich księży
      to ludzie niedouczeni, ślepo oddani systemowi duszpasterstwa w Polsce, ktory
      potrafi jedynie wychwalać pod niebiosy Jana Pawla II i powtarzać wytarte
      frazesy...Ale to nie ich wina, ale polskiej hierarchii, która promuje jednostki
      mierne, niewiele myślące, tyle, że to już inna sprawa. Ja myślę, że powinno się
      zobowiązać prawnie parafię do wywiezienia ziemi do konkretnego terminu, zamiast
      obrzucać się nawzajem obelgami...Za moje porywcze słowo niektóre przepraszam.
      Życzę dogadania się z proboszczem.
      • Gość: inna Re: Jakby się zastanowić... IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.08, 07:43
        ktos wyzej napisał:

Już w końcu nie wiem na jaki temat jest to forum!!!! Czy chcecie
        zaprotestować
        > przeciwko wysypanej ziemi czy chcecie to wykorzystać i odwieść jak
        najwięcej lu
        > dzi od Boga???????? A head-cancer ma racje uczcie dzieci myślenia
        i sami myślci

odp;
        nikt nikogo nie chce odwies od Boga ,my nie jestesmy zli na Boga tylko na księzy.to ze mamy jakies pretensje do ksiezy to dla was zaraz znaczy ze nie wierzymy w Boga.chorzy jestescie.Bóg jest wszedzie podobno wiec nie musze chodzic do kosciola sie modlic,bo jesli mam takie zyczenie pomodle sie gdzie bądz.

• Gość: , Re: Jakby się zastanowić... IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.08, 13:21
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka