kachna034 01.07.08, 13:12 Wczoraj wieczorem na Alejach znaleziono rannego gołębia. Ma uszkodzone skrzydło. Czy ktoś orientuje się co można zrobić? Gdzie zgłosić się po pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Monia Re: Ranny gołąb. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 13:55 Pewnie trzebaby go zanieść do jakiegoś weterynarza. Ja codziennie widzę nieżywe gołębie. Jest ich coraz więcej. Może je ktoś poddtruwa, a może są chore? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: Ranny gołąb. IP: 193.138.240.* 01.07.08, 15:31 myślę, że ten jest ok. tzn poza rannym skrzydłem nie wygląda na chorego...faktycznie muszę go gdzieś zawieźć, ale co później? kurcze martwię się bo przecież nie będę go trzymać w klatce:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: depreściak Re: Ranny gołąb. IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.08, 18:24 Składniki: 1 gołąb, sprawiony i przekrojony wzdłuż, łyżeczkę soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, trochę pieprzu cayenne, 3 łyżeczki ostrej musztardy, 2 - 3 łyżki mąki, 1 jajko dobrze roztrzepane, 4 łyżki bułki tartej, zmieszanej z 1 łyżką drobno posiekanej, zielonej pietruszki, 1 łyżka drobno posiekanej, świeżej, chudej, wędzonej szynki i 1/2 obranego i posiekanego ząbka czosnku, stopione masło. Sposób przyrządzenia: Piekarnik rozgrzać do 180°C. Połówki gołębia posypać solą, pieprzem i pieprzem cayenne, posmarować musztardą. Obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a potem w bułce tartej. Położyć na ruszcie w piekarniku, piec przez 5 min. i ostrożnie skropić masłem. W ciągu następnych 25 min. piec tak, aby skórka ptaka była zrumieniona. Dodatek: duszony szpinak. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś