Dodaj do ulubionych

Jak wyleczyć kamienie na nerce

08.07.08, 19:21
Badanie USG wykryło mi 4mm kamień na nerce. Czy ma ktoś jakieś sposoby na
niechirurgiczne pozbycie się kamienia. Mam diagnozę lekarza, ale szukam
alternatywy. Od razu zaznaczam, że nie piszę na forum medycznym bo jest słabo
odwiedzane przez forumowiczów. Z góry dziękuję za porady. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: oxoplast Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.08, 21:33
      Hmmmm 4 mm kamień to jest pikuś. Mam takie problemy od dawna i 4mm kamień można
      powiedziec że to jest kruszynka. Ja w naturalny sposób pozbyłem sie takiego co
      miał 10mm długości i zyje. Co prawda trzeba troszke pocierpiec ale da rade:) Co
      moge poradzić.... dopóki jest w nerce i sie trzyma to nie boli. Najgorzej będzie
      jak zacznie schodzić z nerki w kierunku pęcherza. Wtedy może Cie walnąć z bólu o
      glebę (mdłości, promieniujący ból całego brzucha). Proponuje tak: pić dużo
      piwka, jak zacznie boleć brac leki rozkurczowe (Nospa, Nospa w zastrzyku, czopki
      rozkurczowe - wszystko na receptę). Ból ukaja tez gorąca kąpiel, termofor na
      nery. Wszystko jest tymczasowe...ale pomaga bo ten ból nie jest ciagły.....
      Dużo trzeba chodzić siusiu:) Polecam lek Furagin. Jak juz kamien wpadnie do
      pęcherza to będzie lżej bo potem tylko zostanie kwestia "wysikania" go. Kiedyś w
      Lodzi na ulicy Kosynierow Gdynskich było takie bractwo zakonne i tam kupowalem
      takie zioła na kamicę nerkową... Rozpuszczaja kamień i ułatwiają jego
      wydalenie..Warto spróbować. Jeśli mogę pocieszyć to podobno wysikanie kamienia
      u kobiet jest ciut bardziej "skomplikowane" niż u faceta.
      • Gość: oxoplast Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.08, 21:34
        A i jeszcze zapomniałem...warto jak kamień schodzi dużo pić i dużo skakać,
        biegać.... o ile oczywiście nie zwijasz się akurat wtedy z bolu.
      • Gość: kurka dziobka Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.centertel.pl 09.07.08, 09:33
        Bez recepty można kupić preparat "Rowatinex" - kapsułki, mnie je dawali właśnie
        na rozpuszczenie tego typu "perełek" na nerkach. Plus do tego No-spe nawet jeśli
        nie boli, zeby się rozluźniło wszystko i ułatwiło zejście złogów.
        Do tego dużo pić pić pić i już.
      • Gość: do oxoplast Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 22:53
        chyba się pomyliłeś jednak to kobiety dużo lepiej rodzą kamienie nerkowe maja
        krótszą cewkę moczową facetowi moża jaja rozerwać podczas porodu kamienia,
        polecam wizytę na oddziale urologi a potem pisanie bzdur!
    • Gość: miałem kamienie Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.poczesna.netcominternet.pl 09.07.08, 22:05
      polecam lek bez recepty GINIAL przepisują go nefrolodzy tylko nie wszystkim :)
      łacznie z nim powinno się zażywać no-spa
      działa rewelacyjnie w większości przypadków
      efekt uboczny siusiasz na niebiesko;)
      dodatkowo duzo ruchu , chodzenie po schodach,podskoki ,spacery
      przyjmowanie dużej ilości płynów tzn.minimum 3 litry dziennie wody niegazowanej
      , może byc piwo;)
      a co do FURAGINU to lek przeciwzapalny i na receptę więc raczej powinien
      zalecić go lekarz a nie internauta....
      • Gość: oxoplast Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.08, 00:39
        no ale Furagin z tego co pamiętam działa również moczopędnie
        • Gość: kurka dziobka Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.centertel.pl 10.07.08, 08:03
          No ale nie rozkrusza złogów na nerkach...
        • Gość: kurka dziobka Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.centertel.pl 10.07.08, 08:18
          Dodam, że na furagin wiele osób ma uczulenie, więc doradzanie komuś leku, który
          może wywołać zgubne skutki uboczne nie jest na miejscu.
      • Gość: chilloutbaby Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.chello.pl 05.03.09, 18:44
        witam. ja również mam kamienia na nerce. 6,5 mm. zażywam ginial, faktycznie
        siusia się na niebiesko :) ale to 'przejściowe'. najważniejsze, żeby pozbyć się
        wreszcie tego dziadostwa, bo jak zacznie boleć [ kolka nerkowa ] to ból jest nie
        do zniesienia. do tego dochodzą mdłości, czasami bóle głowy.
        pozdrawiam !
        • Gość: joanna Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 15:26
          czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy można brać rowatinex przy
          wrzodach na dwunastnicy????
    • Gość: zzz Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 09:06
      Kup sobie książki Małachowa, Tombaka lub Huldy Clark jest tam wiele recept na
      oczyszczanie nerek. Można też iść do dobrego zielarza. Efekt murowany.
      • Gość: :-) Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.tktelekom.pl 27.07.08, 21:21
        Pochwalę się, że tydzień temu wysikałam 7milimetrowy kamień nerkowy :-)
        Rowatinex 3x + Nospa Forte 3x + Ketonal Forte 2x dziennie + woda mineralna "Jan"
        do kupienia w aptece lub markecie = pełen sukces. :-)
        • ilasia Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce 07.08.08, 11:09
          Zdecydowanie polecam Ginjal 2 tabletki dziennie i picie naparu z pokrzywy, która
          działa oczyszczająco na cały organizm.
          Ja miałam kamienie wielkości 7 mm po 2 w każdej nerce. Po dwumiesięcznej kuracji
          w jednej nerce nie mam w ogóle. W drugiej się zmniejszyły. Wiem, bo miałam
          robione usg i urografię.
          Odradzam picie dużej ilości piwa!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie każdy wie, że piwo
          zawiera puryny, które są odpowiedzialne za tworzenie złogów. Można wypić jedno
          ale nie więcej.
          W czasie ataku nie pijcie nic bo ból się zwiększy. Pomoże No Spa Forte.Mimo bólu
          skaczcie i dużo chodźcie.Kamień się przesunie albo wpadnie do pęcherza.
          Furaginy nie powinno się brać ot tak. Jeśli nie wiesz czy masz zakażenie miąższu
          nerek to nie bierz jej na własną rękę bo pogorszysz sprawę. Nie wolno jej brać w
          tym wypadku. Jeśli masz zastój moczu w nerce to przecież zakażenie nerki może
          się rozwinąć. Lepiej brać Ginjal, który też odkaża.
          Pozdrawiam wszystkich cierpiących :)
          • Gość: za_palniczka Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.centertel.pl 07.08.08, 13:17
            Nie każdy może "jeść" Ginjal. Osoby z chorobami wrzodowymi żołądka, albo takie,
            które często cierpią na niestrawność nie powinny jeśc ginjalu, bo im nie
            wytrzyma przewód pokarmowy i potem bedzie bolało i jedno i drugie / nery+ zołądek/.
            Wiem po sobie, jak było. Ginjal był nie do przyjęcia w moim przypadku.
            • ilasia Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce 07.08.08, 23:34
              Przejrzałam na spokojnie ulotkę Ginjalu i tam jest napisane, że nie
              zaobserwowano żadnych działań niepożądanych przy stosowaniu tego leku.
              Oczywiście należy wziąć pod uwagę chorobę wrzodową żołądka ale trzeba pamiętać,
              że w przypadku tej choroby ten lub każdy inny będzie powodował zaostrzenie
              dolegliwości żołądkowych. Oprócz tego osoby z nadciśnieniem powinny brać Ginjal
              pod kontrolą lekarza ponieważ nieznacznie podnosi ciśnienie.
              • Gość: za_palniczka Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.centertel.pl 08.08.08, 08:38
                Ulotka to ulotka, a reakcja pacjenta to reakcja. Na ulotce też jest napisane, że
                lekarz powinien zostać poinformowany o wszelkich innych skutkach ubocznych
                przyjmowania leku, by zgłosić to do statystyk. Myslisz, że jesli pacjent zgłasza
                coś takiego lekarzowi, to lekarz od razu zglosi to producentowi leku, czy tam,
                gdzie trzeba to zgłaszać????
                • Gość: ilasia Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: 80.51.57.* 08.08.08, 11:54
                  pewnie nie, ale zanim lek wejdzie na rynek to przecież badania są
                  przeprowadzane. nie będę sie sprzeczać bo rzeczywiście każdy z nas reaguje na
                  leki w sposób indywidualny.ja bym powiedziała ze Ginjal i tak jest lekiem
                  łagodnym bo ziołowym. a jeśli masz problemy z układem pokarmowym to czego nie
                  weźmiesz i tak może zaostrzyć dolegliwości żołądkowe. w takich przypadkach
                  należy brać dodatkowo leki osłonowe ale oczywiście wszystko po konsultacji z
                  lekarzem.
                  • Gość: za_palniczka Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.centertel.pl 10.08.08, 11:05
                    Ginjal w skojarzeniu z lekami osłonowymi / o których chyba nie bardzo masz
                    pojęcie- z tego co piszesz tak może wynikać/ nie powinien być podawany.
                    W przypadku podleczonego refluksu żołądka/ wrzodów żołądka, wzięcie Ginjalu
                    powoduje nie tylko u mnie ale i u innych osób także (z takimi dolegliwościami)
                    nawrót objawów chorobowych (zołądkowych). Więc w przypadku osób z takim ryzykiem
                    rezygnuje się z Ginjalu, na korzyśc innych, mniej obciążających leków. Bo moja
                    droga, nawrót choroby zołądka w przypadku osób po wyleczeniu wrzodów, czy przy
                    refluksie powoduje konieczność leczenia conajmniej 1,5 miesięcznego lekami na
                    żołądek. A te dopiero obciążają nie tylko nerki, ale i układ krązenia.
                    Dlatego nie warto ferować wyroków, że Ginjal jest najlepszy. Dla Ciebie tak, dla
                    innych może nie być już taki wspaniały. A ja zwyczajnie ostrzegam osoby z
                    chorobami przewodu pokarmowego, żeby mocno się zastanowiły, zanim przyjmą
                    Ginjal. Może warto zainwestować w nieco inny lek, przedyskutować z lekarzem inną
                    ewentualność.
                    • ilasia Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce 10.08.08, 23:31
                      No to moja droga zaskoczę Cię, ponieważ ja półtora roku leczyłam refluks i
                      miałam co trochę zapalenie żołądka i jakoś nic mi nie jest. Nie mam zaostrzeń
                      choroby związanych z braniem Ginjalu. A przewód pokarmowy mam strasznie
                      delikatny! Nie zarzucaj mi więc, że nie mam pojęcia o tym co piszę. Bo widzę, że
                      niestety Ty nie orientujesz się za bardzo w temacie. Nic nie jest napisane w
                      ulotce, że Ginjalu nie powinny stosować osoby z chorobą wrzodową lub ogólnie
                      przewodu pokarmowego. A podejrzewam, że badania pod tym kątem były raczej
                      przeprowadzane. Nie stwierdzono działań niepożądanych i lek jest na ogół dobrze
                      tolerowany. Poza tym powtarzam,że jest to lek na bazie ziół oczyszczających, a
                      Ty sugerujesz,że "obciążający". To nie chemioterapeutyk jak Furagina czy jakiś
                      antybiotyk, po którym można sobie "rozwalić" żołądek. Wrzodowcy muszą uważać na
                      każdy lek, który przyjmują, zgadza się, ale czym chcesz rozpuścić kamienie??? A
                      tak na logikę - to który lek jest najbardziej delikatny dla człowieka?? Ziołowy!
                      Bo to wyciągi z ziół a nie sama chemia jak w przypadku innych leków. I na jakiej
                      podstawie uważasz, że nie można stosować leku osłonowego przy Ginjalu??? Ciekawa
                      jestem..... bo nie wiem.
                      • Gość: zc Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.08, 09:21
                        Oj znawcy właściwości Ginjalu i leczenia kamicy moczowej. Ginjal nigdy nie
                        został zarejestrowany jako lek. Został zarejestrowany jako specyfik, czyli
                        została zastosowana procedura podobna jak np. wprowadzenie herbaty na rynek
                        spożywczy.
                        • ilasia Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce 11.08.08, 10:06
                          Ginjal kupisz w aptece a nie na targu - to raz. Dwa - Ty jesteś na nie, ja
                          jestem na tak bo mi pomógł i mam spokój. Ty jak chcesz to się męcz, ja Cię nie
                          zmuszam. Podaj swój cudowny lek na forum. Ja swój mam i chcę się podzielić z
                          innymi swoimi spostrzeżeniami. Każdy ma wolny wybór i wybierze co chce. Ty nie
                          musisz, szukaj dalej.
                          A swoje teorie popieraj argumentami a nie wysnuwasz własne wnioski i potem nie
                          potrafisz wytłumaczyć tego co napisałaś.
                      • Gość: za_palniczka Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.centertel.pl 12.08.08, 10:39
                        Refluks stwierdzono mi 11 lat temu... chyba mam nieco więcej doświadczenia w tym
                        zakresie:)
                        Czytaj też uważnie poprzednie wypowiedzi. Nie proponowałam nigdzie furaginy, ona
                        nie robija kamoli na nerach.

• ilasia Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce 12.08.08, 19:00
                          Nie bede sie z Toba dochodzic bo juz mi sie po prostu nie chce. Sama czytaj
                          uważnie to co ja piszę bo furagine podałam jako przykład chemioterapeutyku i nie
                          jestem laikiem zeby nie znac dzialania tego leku. zacznij od przeczytania
                          pewnych rzeczy odnosnie zdrowia i douczenia sie zanim zaczniesz jeszcze cos
                          pisac na tym forum.
                          a co do refluksu to wybierz sie do przychodni matki i dziecka na sobieskiego na
                          akupunkture. pojdziesz 3-5 razy i bedziesz zdrowa.zaufaj mi chociaz
                          tutaj.skonczy sie zatruwanie organizmu lekami, wreszcie bedziesz mogla jesc
                          wszystko. ja tak wlasnie sie wyleczylam i mam swiety spokoj od 3 lat.
                          • Gość: za_palniczka Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.centertel.pl 13.08.08, 09:17
                            > a co do refluksu to wybierz sie do przychodni matki i dziecka na sobieskiego na
                            > akupunkture. pojdziesz 3-5 razy i bedziesz zdrowa.zaufaj mi chociaz
                            > tutaj.skonczy sie zatruwanie organizmu lekami, wreszcie bedziesz mogla jesc
                            > wszystko. ja tak wlasnie sie wyleczylam i mam swiety spokoj od 3 lat.

Skąd wiesz, że się zatruwam lekami??? Jasnowidzka, czy jak???
                            Od roku nie brałam nic na żołądek. Nawet na okoliczność noszonej przeze mnie
                            teraz ciąży nie odczuwam żadnych dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego.
                            Akupunktura jest mi zbędna, nie muszę Ci ufać w tym zakresie. Jeść mogę
                            wszystko, właśnie WSZYSTKO. Tylko, że nie chcę, wolę nietłuste, gotowane, to
                            bardziej zdrowe i dla układu krążenia i dla dziecka:)

> zacznij od przeczytania
                            > pewnych rzeczy odnosnie zdrowia i douczenia sie zanim zaczniesz jeszcze cos
                            > pisac na tym forum.

A od kiedy Ty tu jesteś od dawania mi zakazów czy nakazów pisania na forum?
                            Każdy ma prawo do wypowiedzi, piszę z własnego doświadczenia to, co mnie
                            spotkało i jak mój organizm reagował na pewne rzeczy.
                            Ale pewnie wszechwiedząca ilasia wie wszystko najlepiej:)
                            • ilasia Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce 13.08.08, 14:35
                              Brak mi słów już do Ciebie dziewczyno! Najpierw użalasz się nad sobą i podajesz
                              do wiadomości, że od 11 lat chorujesz na refluks, teraz piszesz, że nie masz
                              żadnych dolegliwości z nim związanych. myślałam, że nadal się leczysz na
                              refluks, bierzesz leki i stąd zatruwanie organizmu. jesteś zdrowa - to świetnie!
                              chciałam Ci pomóc podając gdzie się zgłosić żebyś miała wreszcie spokój bo wiem
                              sama jak to potrafi zatruć człowiekowi życie! sama przez to przechodziłam.
                              Nie uważam, że jestem wszechwiedząca. czytam po prostu wiele fachowych książek
                              medycznych, lubie sie w to wdrazac. rozmawiam tez z lekarzami. i jak czytam
                              twoje bzdurne wypowiedzi to od razu widze, ze nie masz o pewnych rzeczach
                              bladego pojecia. wybacz.
                              • Gość: bonifacy Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.08, 20:48
                                ilasia, TY to masz pojęcie o WSZYSTKIM !!! QRDE !
                                • ilasia Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce 13.08.08, 22:55
                                  wstrząsające, nie? właśnie pieprznęło mną o glebę - jaki sprzeciw! :) kpicie
                                  sobie ze mnie bo mam jakieś pojęcie w temacie. a ja kpię z was bo wy go nie
                                  macie.niestety, są głowy, których trzyma się tylko łupież. oczywiście nie do
                                  wszystkich się to odnosi.na szczęście parę wypowiedzi na tym forum było
                                  sensownych. ale już mnie to nie interesuje.
        • Gość: za_palniczka Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.centertel.pl 07.08.08, 13:15
          No gratuluję!!:) Bolało rodzenie kamienia pewnie, co??:)
          • Gość: magia Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 21:37
            Ja podam Ci sposób z książki -Apteka Pan Boga-
            W przypadku występowania kamieni w nerkach i pęcherzu moczowym robi się gorące
            półkąpiele ze skrzypu polnego, pije się przy tym ciepłą herbatkę ze skrzypu,
            wstrzymuje się mocz, aby w końcu oddać go "pod ciśnieniem". Zwykle wtedy schodzą
            kamienie. Kilka osób potwierdza skuteczność, ja nie stosowałam bo nie muszę.
            powodzenia :)
    • k2i pan dobra rada& lucjan szołański 07.08.08, 22:18
      jak jesteś kobietą to jak najwięcej browarów, jak jesteś facetem to nie polecam:/
      • Gość: jubiler :) Re: pan dobra rada& lucjan szołański IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 23:33
        Picie piwa nie zawsze pomaga, u mnie np. jest to wykluczone, bo kamień mi się wtedy obraca i boli :/ Ja też mam już pewnie duuuuuużego kamienia od 3 lat i nie mogę sobie z nim poradzić, a ciąć się nie dam :( bardzo często mam mocne ataki bólu, któremu towarzyszy krwiomocz...mało jest takich dni, w których nie "czuję" nerki...ale do częstochowskich urologów nie pójdę już w życiu...poradźcie coś, bo boję się, ze zamiast kamienia to mi nerkę wytną niedługo :P
        • ilasia Re: pan dobra rada& lucjan szołański 07.08.08, 23:45
          A jak duuuuży jest ten kamień? Miałeś robioną urografię albo chociaż USG? Jeśli
          kamień jest wielkości do 2 cm to jeszcze można zrobić litotrypsję czyli
          rozkruszyć kamień i cząstki wydalić. Krwiomocz pojawia się przy kamieniach
          większych ale może nie jest jeszcze z Tobą tak źle, co? I wcale nie trzeba
          będzie Cię kroić? Koniecznie rób badania moczu, żeby wykluczyć zakażenia często
          występujące przy kamicy, ewentualnie można stosować profilaktycznie UROSEPT, lek
          ziołowy, moczopędny, łagodnie odkażający. pozdrawiam :-)
          • Gość: jubiler :) Re: pan dobra rada& lucjan szołański IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 23:55
            półtora roku temu miałam robioną urografię, dokładnej wielkości kamienia nie stwierdzono, lekarz powiedział mi, ze jest w wielkości dojrzałej wisienki, obawiam się, że od tego czasu mi urusł :/
            co robię badanie moczu to wychodzi mi tam jakieś zakażenie, ale zawsze je leczę, biorę rowatinex i uronal, ale nie systematycznie, raczej jak boli. Na ból pomaga mi tylko i wyłącznie ketonal forte i to też nie zawsze, nabrałam się już tyle tego, że wolę nie wiedzieć w jakim stanie jest mój żołądek :P czasami jeszcze gorący kompres, ale jak mam krwiomocz to nie korzystam z kompresu. Czasami w moczu, nawet czystym zauważam skrzepiki krwi, nawet jak nie boli, czy to normalne??
            • ilasia Re: pan dobra rada& lucjan szołański 08.08.08, 11:11
              W przypadku tak dużych kamieni, bo ten, o którym piszesz jest spory, pojawiają
              się częste zakażenia, może rozwinąć się też zapalenie nerki.pij SZAłWIĘ, silnie
              odkaża i jest dobra w smaku.podobno powoduje mniej bolesne schodzenie kamienia.
              oprócz tego zrób badania na mocznik, kreatyninę i kwas moczowy.w badaniu ogólnym
              moczu nie powinno być wałeczków, ciał ketonowych, azotynów i białka. wszystko to
              wskazuje na zakażenie nerek, które trzeba leczyć żeby nie doszło do jej
              niewydolności i oprócz tego potwornych bóli. musisz robić badania moczu często,
              raz na miesiąc, na dwa góra i kontrolować.Ja nie wiem czemu w przypadku takiego
              kamienia lekarz nie pomyślał o rozbijaniu, będą czekać aż będzie większy i będą
              kroić? musisz drążyć temat bo u nas w Częstochowie są sami chirurdzy i czekają
              tylko na operację.Nie daj się! Ja miałam już 3 razy litotrypsję czyli kruszenie
              kamoli a teraz póki co mam spokój odkąd biorę Ginjal.
              A co do urografii to kamienia ci nie zmierzą. widać tylko na oko. na usg
              natomiast da się go zmierzyć.
              I kolejne pytanie :) u kogo się leczysz? u urologa, jeśli tak to jakiego, czy
              państwowo czy prywatnie? bo mam nadzieję, że z kamolami do internisty nie
              chodzisz????
              • Gość: jubiler :) Re: pan dobra rada& lucjan szołański IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.08, 13:27
                Leczyłam się w przychodni Urologicznej przy Szpitalu im. L. Rydygiera, czyli na NFZ. Leczyłam, bo już się tam nie leczę. Obacnie szukam jakiegoś dobrego urologa, który nie tylko potrafi brać pieniądze i przepisywać no-spę. A Ty jeśli mogę wiedzieć gdzie miałaś rozbijane kamienie i jakiego urologa mogłabyś mi polecić??
                • ilasia Re: pan dobra rada& lucjan szołański 08.08.08, 15:30
                  Ja leczę się prywatnie u dr Rudzkiego. Prowadzi mnie już z 10 lat.
                  Opinie na jego temat są różne. Ale niestety jedyna jego wada wg mnie
                  to zbijanie kasy. Ale wolę już leczyć się u niego bo ma wtyki w
                  całej Polsce. Na kasę chorych załatwił mi rozbijanie w Polanicy,
                  gdzie trudno było o miejsce, pierwszeństwo miały osoby które za ESWL
                  płacą. Wcześniej jak leżałam w szpitalu, to na samym początku mojej
                  choroby było, chcieli mnie kroić - konkretnie Miedziński, ale
                  Łodziński - ordynator nie pozwolił. Powiedział, że jestem za młoda,
                  żeby mieć bliznę przez pół pleców. Wysłali mnie do Katowic na
                  rozbijanie. Potem już wybrałam właśnie dr Rudzkiego, który mnie
                  prowadzi do tej pory i nigdy nie odmówił mi pomocy jak coś się
                  działo. Jak leżałam w szpitalu to doglądał i opiekował się mną.
                  Żadnej kasy poza wizytą w prywatnym jego gabinecie ode mnie nie
                  dostał. Uważam, że skoro daję mu zarobić to od tego jest żeby mnie
                  leczył. Potem, jakieś 3 lata temu miałam rozbijanie właśnie w
                  szpitalu na Zawodziu bo łóżko było wypożyczane skądś tam i była
                  możliwość rozbicia. Załatwił mi to dr Rudzki bo kolejka znowu była
                  spora. Teraz w prawej nerce mam kamola, który nie wyszedł na
                  urografii bo to moczan ale na usg go widać. Próbuję go rozpuścić bo
                  istnieje taka możliwość. W razię czego Rudzki powiedział, że wyśle
                  mnie na rozbijanie do Kutna bo jest tam jakaś najnowsza aparatura.
                  Ale na razie nie trzeba bo kamol siedzi grzecznie w nerce i próbuję
                  go rozpuścić lekiem Citrolyt.
                  Uważam, że państwowo się niestety nie wyleczysz. Z bólu można się
                  wykończyć zanim dostaniesz się do urologa. Tragedia! Możesz
                  spróbować zapisać się do Rudzkiego, zobaczysz jak zajmie się Tobą,
                  choć tak jak powiedziałam na początku, opinie są różne. Lepsze i
                  gorsze. Ja mam dobrą opinię na jego temat.
                  • Gość: jubiler :) Re: pan dobra rada& lucjan szołański IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.08, 16:05
                    dzięki za wiele cennych rad :)
                    Chyba zaryzykuję i się wybiorę do Rudzkiego, tylko jeśli możesz to napisz gdzie On przyjmuje i ile kosztuje wizyta.
                    • ilasia Re: pan dobra rada& lucjan szołański 09.08.08, 09:45
                      Cieszę się, że mogę Ci jakoś pomóc :) Rudzki przyjmuje na
                      Kilińskiego 78 (biały domek) tel.34 365 14 04, ma tam też swoje
                      laboratorium. Musisz najpierw zadzwonic i spróbować się umówić. Na
                      wizytę możesz czekać 2, 3 dni w zależności od ilości pacjentów.
                      Powiedz też, że będziesz pierwszy raz. Wizyta tania nie jest,
                      podejrzewam, że każdy urolog tyle bierze. Pierwsza wizyta pewnie
                      będzie droższa. Normalnie zapłacisz min.100zł (niestety) ale zrobi
                      Ci na miejscu USG i myślę, że pokieruje np. na badania i urografię,
                      żeby wiedzieć co i jak. Za urografię w szpitalu zapłacisz 200
                      prywatnie. Niestety za wszystko się płaci, taka już zasrana
                      polityka :-/
                      Jeśli już będziesz po, to daj znać co i jak bo ciekawa jestem jak
                      wrażenia i przede wszystkim zdrówko :-) pozdrawiam cieplutko.
                      • ilasia Re: pan dobra rada& lucjan szołański 09.08.08, 10:04
                        i jeszcze jedno :) doczytałam, że w razie bólu bierzesz ketonal.
                        Wrzodów się nabawisz w końcu. Może lepiej poprosić lekarza o
                        przepisanie czopka doodbytniczego nazywa się TOLARGIN. Też
                        przeciwbólowy a nie bedziesz żołądka maltretować :)
                        Sorki, może wygląda na to, że się wymądrzam, ale ja już tyle na
                        temat kamoli i nerek czytałam... Nie lubię nie wiedzieć o co chodzi
                        jak coś mi dolega. Rodzina mówi, że powinnam zostać lekarzem bo się
                        minęłam z powołaniem ;)
                        • Gość: jubiler :) Re: pan dobra rada& lucjan szołański IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.08, 10:30
                          Tolargin posiadam, a i owszem, ale nie zawsze mi pomaga niestety, tylko wtedy jak ból nie jest zbyt silny. A jak myślisz, mogę bez konsultacji z lekarzem zaopatrzyć się w Ginjal?? bo chyba jest lepszy od Rowatinexu, prawda?? bo już nie wiem co brać, a do lekarza wybrać się mogę dopiero we wrześniu z przyczyn finansowych.
                          • ilasia Re: pan dobra rada& lucjan szołański 09.08.08, 16:10
                            Myślę, że na spokojnie możesz zaopatrzyć się w Ginjal. Jak już wcześniej pisałam
                            to jest lek ziołowy więc nie powinien Ci zaszkodzić. Zawsze możesz go odstawić
                            jeśli będziesz czuła się źle. Ale myślę, że problemu być nie powinno.
                            Ja Rowatinex brałam dawno ale nie przynosił skutków. Kamienie jak były tak były.
                            Natomiast po Ginjalu zniknęły z lewej nerki, rozpuściły się po prostu. Oczy mi
                            wyszły ze zdumienia, Rudzkiemu również bo usg robił mi z każdej strony i nie
                            znalazł nic. Wysłał na urografię bo mówił że mu żebra przeszkadzają i może tam
                            jeszcze coś siedzieć. Na urografii w lewej nerce nie wyszło nic, w prawej też
                            nie ale to dlatego że mam moczany i one nie wychodzą na zdjęciach RTG. Na usg
                            moczany były widoczne. Rudzki się śmiał i powiedział, że praktycznie wyleczyłam
                            się sama. Miał w karcie moje wcześniejsze zdjęcia usg i nie mógł uwierzyć gdzie
                            się podziały dwa kamienie z lewej nerki wielkości 7 mm.
                            Także kup sobie Ginjal ale nie zapomnij też pić 2x dziennie naparu z pokrzywy.
                            To moja niezawodna kuracja.
                            A wiesz skąd ją znam? Przeczytałam w gazecie, gdzie czytelnicy radzą czytelnikom
                            i tam pewna kobieta napisała, że miała kamienie wielkości 2 cm i po stosowaniu
                            Ginjalu i pokrzywy rozpuściła i jak poszła na usg i RTG to nic nie wykazało. Ja
                            powiedziałam, że muszę spróbować bo nie mam już nic do stracenia, że mam
                            zawalone obie nerki kamieniami po 7 mm i niedługo będzie trzeba je kruszyć.
                            Minął rok i jest ok. Oto cała historia :)))
                            • Gość: jubiler :) Re: pan dobra rada& lucjan szołański IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.08, 16:20
                              Kurcze, dzięki...jeszcze nikt nie udzielił mi tylu rad :) Dzisiaj apteka już zamknięta, ale zaraz w opniedziałek pędzę do niej i do sklepu zielarskiego. Zobaczymy co z tego będzie. Dam znać jak się coś zmieni.
                              Raz jeszcze wielkie dzięki :))))))))
                              • ilasia Re: pan dobra rada& lucjan szołański 09.08.08, 23:17
                                hehehe nie ma za co. jakby coś to pisz :) pozdrawiam.
              • Gość: :) Re: pan dobra rada& lucjan szołański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 07:55
                polecam dr Stachurskiego z Gdyni, i PCNL.
        • peewee13 Re: pan dobra rada& lucjan szołański 10.08.08, 00:18
          miałem kamień 1,5 cm , też miałem krwiomocz i bóle takie że na nogę
          utykałem, szpital w Katowicach ul. Strzelecka zabioeg laparoskopowy
          i po sprawie fakta dwa małe kamienie po zabiegu uciekły i je
          urodziłem ale mam już spokój a na plecach mała blizna pozdrawiam
        • Gość: ceclor Re: pan dobra rada& lucjan szołański IP: *.cpe.marton.net.pl 07.10.08, 21:13
          co do piwa zgadzam się w 100%. Piwo nie tylko w Twoim przypadku
          zaostrza dolegliwości. Ja kolejnego dnia zwijam sie w kulke. Jeżeli
          nie chcesz iśc do częstochowskich urologów, możesz spróbować dostać
          się do przyszpitalnej poradni w Katowicach na strzeleckiej.
    • Gość: verde fitoterapia IP: 85.202.152.* 08.08.08, 07:56
      najlepiej kupic w sklepie zielarskim lisc pokrzywy, w postaci sypkiej, i pic 3 razy dziennie, przyjemna w smaku i oczyszcza caly organizm, rowniez usuwa kamienie. polecam
      • ilasia Re: fitoterapia 08.08.08, 10:49
        dokładnie tak! dołączam się, potwierdzam :)
    • Gość: viva [...] IP: *.trustnet.pl 10.08.08, 03:35
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: wacek Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.08, 20:24
        Zamiast do Rudzkiego, idz do dr Nowaka- przyjmuje na NFZ w
        Przychodni na ul. Wręczyckiej/ konieczne skierowanie od internisty -
        chyba , ze chcesz prywatnie.../. Mnie "unieszkodliwil "prawie 1cm
        kamyczek i wcale nie proponowal operacji. Kiedys dr Nowak przyjmowal
        na Wreczyckiej w srody...Podaje nr tel.034/ 362-91-14; odezwie sie
        apteka- wtedy popros z... przychodnią - maja wspólny numer telefonu!
        Pozdrawiam
        • ilasia Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce 12.08.08, 22:09
          a co to znaczy "unieszkodliwił:? :)
          • Gość: wacek Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.08, 22:41
            Dr Nowak kasy "nie zdziera" tak jak Rudzki; jest przystepniejszy,
            bardziej życzliwy i faktycznie pomaga pacjetowi (!)Też robi
            wszystkie konieczne badania/ łącznie z... urografią ! Ode mnie nie
            wziął ani jednej dodatkowej złotówki(!) Kamyka się "pozbył" w miarę
            szybko ! To lekarz z... prawdziwego zadarzenia !
            • Gość: wacek Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.08, 20:54
              "lekarz z prawdziwego zdarzenia" - miało być../ przepraszam za... "
              literówkę" !
            • Gość: rosa Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.08, 13:45
              A gdzie pan doktor wysyła do szpitala w celu usunięcia kamienia?
          • Gość: sisi Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.10.08, 12:46
            Najlepiej unieszkodliwia...kasę D.Hajdenrajch, ale nie przejmujcie się coś Wam
            zostawi, kamienie na nerce. Miałem wątpliwą przyjemność leczyć się u niego. Kasę
            łatwo przyjmuje, ale ma za to problemy z zapamiętaniem pacjenta i jego problemów
            zdrowotnych, o skutecznym leczeniu nie wspomnę.
    • Gość: a Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.sejm.gov.pl 08.10.08, 21:05
      pij piwo i duzo skacz
    • Gość: gosia Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.nm.e-zet.pl 05.12.08, 18:21
      Ja miałam silne ataki kolki nerkowej.Dostałam pare kroplówek.teraz nie boli.usg
      wykazało kamień 4mm.Muszę go "urodzić".Biorę lek ziołowy na rozpuszczanie
      kamieni o nazwie SHILINTONG 5 tabletek 3 razy dziennie.Ma pomóc.Po m-cu zrobie
      Usg to będę wiedzieć.Pozdrawiam!
    • Gość: pacjent Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 05.12.08, 18:35
      Jest już w Częstochowie doskonały urolog, który jest wysokiej klasy specjalistą,
      to dr Andrzej Szurkowski. Pracuje w Śląskim Centrum Urologii w Chorzowie, ale
      przyjmuje również w naszym mieście. Telefon do rejestracji 606980711. Ten lekarz
      pomaga naprawdę, a nie naciąga na kasę. Gorąco polecam, bo sam przekonałem się
      na własnej skórze, jaki jest skuteczny.
    • Gość: koscin Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.cable.mindspring.com 10.01.09, 22:02
      Czy myslicie ze da sie pozbyc kamienia 5.5mm droga naturalna? Taki
      mi wykryto ale juz sie z nim miesiac mecze i nic. Odczuwam bol caly
      czas w okolicach pecherza, Jak macie jakies rady to bym bardzo prosil
      • Gość: znawca Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.poczesna.netcominternet.pl 11.01.09, 13:41
        Polecam picie soku z brzozy.Kiedy brzoza zaczyna puszczac sok a jest to początkiem marca nalezy znalezc sobie brzoze najlepiej w lesie,zrobic odwiert na wyskokosci 1 metra od ziemi ,zalozyc dren i postawic butelke ok 5 litrową.Kiedy drzewo zaczyna puszczac soki plyną one szybko i butelka zapelni sie przez jedna noc.Z jednego drzewa tylko 5 litrow spuscic ,wiecej nie wolno.Bo drzewo uschnie.Sok szybko metnieje ,ale prosze sie tym nie zrażac.Zeby oczyscic nerki potrzeba wypic 10 litrow.Pomoga-wiem to z doswiadczenia.
        • Gość: Pacjent2 Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.54.168.122.tvksmp.pl 11.01.09, 20:18
          Jak mozesz to podaj adres do dra Szurkowskiego. Gdzie przyjmuje w Częstochowie?
          • Gość: Ania Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 08:18
            Cześć wszystkim, wczoraj po usg dowiedziałam się że mam pojedyncze złogi 3-4 mm w nerkach - kamica nerkowa. Udało mi się dostać do urologa i przepisał mi DEBELIZYNĘ, to taka pasta w tubce. Debelizyna ułatwia wydalanie kamieni i złogów moczowych niezależnie od ich składu chemicznego. Działa lekko przeciwbakteryjnie, rozkurczowo i przeciwbólowo. Trzeba ja pić 3 razy dziennie. Rozpuszcza się w pół szklanki gorącej przegotowanej wody (jedną łyżeczkę do herbaty). Mam również pić minimum 3 l płynów dziennie przez 3 m-ce. Później kontrolne USG i urolog ponownie. Ta pasta jest bez recepty i kosztuje ok. 10 zł. Słuchajcie - wczoraj wzięłam pierwszą dawkę i ból w 60 % ustąpił. Polecam zapytać swojego lekarza czy nie możecie jej brać. To pasta ziołowa z Herbapolu. Pozdrawiam i żeczę szybkiego powrotu do zdrowia.
          • Gość: ololol Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.09, 13:26
            gdzie przyjmuje Szurkowski w Częstochowie i ile bierze za wizytę??
    • Gość: ola79 Re: Jak wyleczyć kamienie na nerce IP: *.chello.pl 21.05.09, 21:01
      Ja proponuję trzy piwka takie 0,5 litra co 3m dni i wiem zabrzmi to śmiesznie
      ale najlepiej po tym piwku skakac np. na skakance około 10 minut... mój mąż miał
      kamień 4 mm zadawkowaliśmy to piwko nie ukrywam że był zadowolony z tej kuracje
      ale kamienia ani śladu po 2-mca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka