Dodaj do ulubionych

VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci

• Gość: Jawor 93 Re: VI LO Dąbrowskiego - nasz człowiek w tv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 17:02
      Miło mi poinformować, że mój kolega ze szkoły, absolwent VI LO Marek Magiera
      rozpoczął karierę sprawozdawcy sportowego w Polsacie Sport. Szkoda, że nie
      chodziłem z nim do jednej klasy, ale znamy się dobrze, więc uprzejmie donoszę o
      Jego sukcesie. Zawsze miał zadatki na... gwiazdę :)
      • inkaka Re: VI LO Dąbrowskiego - nasz człowiek w tv 09.11.05, 14:45
        W przyszłym roku przypada ćwierć wieku od mojej matury - matura 1981. Jest tu
        ktoś z tego rocznika? Fajnie byłoby zrobić z tej okazji jakąś imprezę, tylko
        nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. Uprzejmie proszę o podpowiedzi.:-)
      • Gość: sepang Re: VI LO Dąbrowskiego - nasz człowiek w tv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 19:03
        witam.on chyba był w klasie d.pamiętam go.ja byłam w c.sylwia bednarz(teraz
        krajewska)
    • Gość: magda C Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 15:43
      czesc chodziłam do IVD matura 1996. Moją wychowawczynią była kampka którą
      bardzo serdecznie pozdrawiam, jak równiez i innych nauczycieli. Skończyłam 3
      kierunki studiów, przygotowuje się do otwarcia przewodu doktorskiego z
      psychoterapii, a wiec chyba dobrze to świadczy o szkole.Pozdrawiam wszystkich z
      mojego rocznika!!...i nie tylko
      • Gość: marcyś96 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 15:50
        Chodziłaś do klasy żeńskiej i jednego rodzynka? Pozdrawiam... rówieśnik z e
        • Gość: magda C Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 01:12
          dzięki za pozdrowienia trzymaj sie !panieńskie wnuk
          • konstruktorka1 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 10.11.05, 18:16
            Hej
            Czy jest tu ktos kto konczyl mature w 93 moze?
            • Gość: Misiek 93 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 82.160.78.* 29.12.05, 10:43
              Witam wszystkich tuż przed rozpoczęciem nowego roku . Mam nadzieję, że Święta
              upłyneły w miłej i spokojnej atomosferze. Choć od dłuższego już czasu śledze
              forum to nie osmielałam się odezwać. Chodziłam do klasy D z tzw rozszerzonym
              jęz. angielskim. Skład profesorski raczej wybuchowy ( w pierwszej klasie 8 osób
              opuściło naszą klasę). Prof. Zakłada, Prof. Radyk później Parka , prof.
              Blachnicka, małżeństwo Kaczer, prof Olszewska później ...zapomniałam nazwisko,
              prof Łukomska później Konieczna. Prof Tarkowski, Prof Wójcik, Prof Mastalski no
              i wychowawca niezapomniany Prof Zamora. Było ciężko ale teraz przyjemniej się
              to wspomina.
              Pozdrawiam serdecznie i zyczę szampańskiej zabawy w Sylwestra.
              • Gość: Hello Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.bstnma.east.verizon.net 10.01.06, 19:37
                Czy to ty JN-K? Pozdrowienia!
                • Gość: Misiek Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 82.160.78.* 17.01.06, 10:12
                • Gość: Misiek 93 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 82.160.78.* 17.01.06, 10:13
                  Tak to ja. Jeszcze nie mam wprawy we wpisywaniu sie na forum. Kto pozdrawia? JN-
                  K
                  • Gość: polandspring Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.bstnma.east.verizon.net 31.01.06, 01:24
                    siostra! Sama mi to forum wskazalas. Powodzenia!
              • Gość: sepang Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 19:06
                podzielam,podzielam:)może chodziłyśmy tam razem?Kto był twoim wychowawcą?Mietek
                Zamora?Pozdr.
            • nieistotne74 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 12.07.06, 12:23
              konstruktorka1 napisała:

> Hej
              > Czy jest tu ktos kto konczyl mature w 93 moze?

Owszem :) Aśka z 4a
            • Gość: sepang Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 19:04
              halo:).Ja kończyłam.Sylwia Bednarz z klasy c.Teraz Krajewska:)Pozdrawiam
    • kasiak37 matura 88 klasa IV b:)jest tu ktos? 09.11.05, 16:04
      byloby mi milo spotkac chociaz na forum moj rocznik:)
      pozdrawiam kk
    • kasiak37 matura 88 klasa IVb:) 09.11.05, 17:18
    • Gość: ewcia MATURA '92 IP: 82.160.8.* 12.11.05, 19:40
      Nie widzę tu nikogo z mojej klasy-IVb. Ja się ciągle czuję jakbym z Dąbrola
      nigdy nie wyszła.HEH
      • jura7 Re: MATURA '92 13.11.05, 16:15
        No witaj! też miałem poważne obawy, czy tylko IV C się zinformatyzowała;)

Tu Sebastian. mój adres: jura7@gazeta.pl

Pozdrawiam serdecznie
        seb
      • Gość: stiopa81 Re: MATURA '77 IV C IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 15.03.06, 11:05
        Czyżby nikt z Naszych nie odwiedzał tego forum ,IVc witam piszcie o sobie . pa
        • Gość: Ankade77 Re: MATURA '77 IV C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 15:40
          Jestem tu średnio raz na tydzień a teraz zajrzę chyba jutro.
          • Gość: stiopa81 Re: MATURA '77 IV C IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 17.03.06, 09:57
            Pozdrówka dla Ankade od Stiopy , czyli Iwony S. z IVc . A przypominasz sobie
            ostatnią imprezkę u naszego Adasia w lokaliku?
            • Gość: Ankade77 Re: MATURA '77 IV C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 10:16
              Oczywiście, że pamiętam to! Może latem powtórzymy imprezę, tylko już nie u
              Adama bo nie prowadzi baru. Ale cos znajdziemy, nie? Pozdrowienia.
    • Gość: Rafiki23 strona internetowa :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 22:19
      Serdecznie zapraszam wszystkich absolwentów i nie tylko na stronę internetową
      Liceum

www.6liceum.czest.pl
      Pozdrawiam
      Rafiki23
      • Gość: magda Re: strona internetowa :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 11:11
        cieszę się że wreście moje Liceum ma stronkę Jest SUPER
      • Gość: marcyś96 Re: strona internetowa :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 12:48
        Widać po stronie że Dąbrowszczaki żyją i maja się całkiem nieżle. Pozdrawiam.
        • Gość: piotr Re: strona internetowa :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 16:28
          Strona internetowa jest bardzo dobra, bardzo mi się podoba, przydałoby się
          trochę zdjęć z poprzednich lat np. grona nauczycielskiego i nas absolwentów.
          Czy na tym forum są absolwenci z 1983 r.
          • Gość: Rafiki23 Re: strona internetowa :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 21:14
            Pomysł ze zjęciami absolwentów jest bardzo dobry...
            Może znajdą się osoby na forum, które posiadają stare, klasowe zdjęcia
            (najlepiej maturalne) ze szkoły :D Jeżeli takowe są, proszę o kontakt (mój mail
            podany jest na stronie www.6liceum.czest.pl
            • Gość: mariuszko'75 Gratulacje za witrynę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 19:29
              Kochani Dąbrole,
              gratulacje za witrynę VI LO.
              Niech będzie żywa,
              bo wtedy będzie odwiedzana.
              Utrzymanie ciekawej strony
              wymaga sporego zaangażowania,
              ciągłego odpowiadania na pytania,
              reagowania na wydarzenia.
              Inaczej strona zaciekawia
              tylko jej autorów.
              PS. gratulacje, może trochę spóźnione,
              laureatom Jarosławów!
              Niech im nagroda lekką będzie.
              A czy kandydaci na medycynę w 2006
              z VI LO już wiedzą, że uczelnie medyczne
              zrezygnowały z testu predyspozycyjnego?
              Z przyczyn finansowych, oczywiście.
              Połamania na studniówce!
              • Gość: agnieszka Re: Gratulacje za witrynę! IP: *.adsl.alicedsl.de 30.12.05, 02:11
                Matura93. Klasa Miecia Zamory. Agnieszka Oknińska. Odezwie się ktoś.
                • Gość: Alicja 83 Re: Gratulacje za witrynę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 10:52
                  Wiem- bo sama ją wspóltworzyłam- że w naszej szkole jest kronika. To chyba dużo
                  pracy ale miło by było gdyby została umieszczona na naszej witrynie.
                • Gość: Misiek 93 Re: Gratulacje za witrynę! IP: 82.160.78.* 17.01.06, 10:10
                  Witam Agnieszko. Juz długo śledze wpisy ale z naszej klasy nie było nikogo. Mam
                  nadzieję, że to się zmieni no i może kiedyś uda nam się spotkać chociaż z
                  częścią ekipy. Pozdrawiam serdecznie. Justyna
                  • Gość: sepang Re: Gratulacje za witrynę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 19:08
                    Justynka Niedzwiedzka?Proszę o tel.Na razie podaj e-mail sepang@poczta.onet.pl.
                    sylwia bednarz
                • konstruktorka1 Re: Gratulacje za witrynę! 31.01.06, 15:33
                  Czesc Agnieszko
                  Co porabiasz
                  Ewa Nitkiewicz ta sam klasa
                  • Gość: Misiek93 Re: Gratulacje za witrynę! IP: 82.160.78.* 08.02.06, 09:01
                    Cześć Ewa - jesteś trzecią osobą znaszej klasy, którą udało mi się
                    zidentyfikować. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś jeszcze z klasy M. Zamory
                    matura 1993. Przy okazji pozdrawiam moją Siostrzyczkę . Justyna
                  • Gość: matura 95' a o zjeździe absolwentów- CISZA IP: *.man.czest.pl 08.02.06, 12:52
                    j.w.
                  • Gość: a Re: Gratulacje za witrynę! IP: *.adsl.alicedsl.de 09.02.06, 10:53
                    Witaj Niteczko.
                    Liczę siwe włosy. I zachwycam się moją córkę. Jeśli organizujecie jakieś
                    spotkanie, powiadomcie wcześniej. Mam do Częstochowy bardzo daleko. Pozdrawiam.
                    Kto jest tą trzecią zidentyfikowaną osobą?
                    • konstruktorka1 Rocznik 93 10.02.06, 18:12
                      Witaj Agnieszko i Justynko
                      Bardzo chetnie wybralabym sie na spotkanie naszej klasy
                      Mam rowniez bardzo daleko ale chcialabym troche powspominac i odwiedzic moje
                      miasto
                      P.S. Ja mam synka
                      Ewa
                      • Gość: Misiek 93 Re: Rocznik 93 IP: 82.160.78.* 15.02.06, 09:41
                        Jak na razie trzy kobitki z klasy D odliczyły się : ja, Ewa i Agnieszka. Ja ma
                        stały kontakt z Kachą B, Śiwą ,sporadycznie Kaśką J i czasami widuje Krzyśka K
                        z racji bliskiego zamieszkiwania. Grono wiec dosyć małe na zorganizowanie
                        jakiegoś większego spotkania klasowego ale może kotoś jeszcze się odnajdzie na
                        forum. Pozdrawiam serdecznie mamy i ich pociechy ( u mnie też rozrabia mały
                        urwis )i do zobaczenia na forum lub w realu.Justyna
                        • konstruktorka1 Re: Rocznik 93 15.02.06, 11:54
                          Pozdrow wszystkich. Ja mialam kontakt z Kasia G ale jak wyjechalam z Warszawy
                          kontak sie urwal. Wiem ze ona miala kontak z Izami i Ania H. Ogolnie troche nas
                          rozwialo. Ucaluj Urwisa
                          Ewa
                      • konstruktorka1 Re: Rocznik 93 22.08.06, 15:30
                        Bylam w Polsce i tak jakos mi przykro ze nikogo nie spotakalam buuuuuuu
                • Gość: sepang Re: Gratulacje za witrynę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 19:09
                  cze Aga:)sylwia bednarz z tej strony
                  • konstruktorka1 Re: Gratulacje za witrynę! 21.09.06, 10:49
                    CZesc Sylwia tu Ewa Nitkiewicz teraz Ostrowska
                    Co porabiasz?
                    E
      • konstruktorka1 Re: strona internetowa :) 20.10.06, 14:31
        Brakuje mi na stronie listy absolwentow i nauczycieli
        Nie dalo by sie z tym cos zrobic
        Bardzo prosze
        E
    • Gość: absolwent Matura 94 IP: *.man.czest.pl 17.01.06, 11:14
      A może ktoś z klasy biol-chem śledzi forum?
    • Gość: Raf_u 91 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.iplus.com.pl 17.01.06, 11:16
      Się ponoć w czerwcu nasz rocznik ma spotkać??
    • Gość: stiopa81 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 09.02.06, 20:16
      Maturzysci 77 odszukujmy się klasa 4c wych p, HELMAN ,wszyscy w komplecie
      • Gość: Ankade77 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 18:31
        Czyżby znow miało być spotkanie naszej klasy?
    • Gość: Najważniejszy Zły Poko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 21:13
      poko Zły
      pooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooookoooooooooooooooooooooooooooooooooo
    • Gość: magda C Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 23:01
      moze by tak rocznik 96 matury też się spotkał!
      • Gość: AK98 VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 21:17
        pozdrawiam wszystkich ! matura rocznik 98
        • Gość: drex Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.07.06, 07:43
          ja rowniez pozdrawiam wszystkich 98! kiedy spotkanie absolwentow...?
    • Gość: Malutka__16 Re: VI LO Dąbrowskiego - Mam pytanko!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 18:20
      Mam pytanko do absolwentów:)i nietylko.W tym roku kończe gimnazjum i właśnie
      wybieram szkołe do której będe chodzić,ale jestem niezdecydowana.Do
      Dąbrowskiego mam najbliżej,ale niewiem czy to dobra dla mnie szkoła.Mam dość
      dobre oceny,ale nie lubie się uczyć.Co sądzicie o tej szkole,na co mam uważać
      wybierając się do tej szkoły?Jeśli wiecie coś na temat innych szkół średnich,to
      prosze o kontakt:)z góry dzięki:)
      • Gość: Martyna Re: VI LO Dąbrowskiego - Mam pytanko!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 10:24
        Dabrowski jest cool.Skonczylam at szkole 3 lata temu-polecam, drugiej takiej
        szkoly nie znajdziesz. nauczyciele sa niepowtarzalni. Po prostu rewelka. Gdybym
        miala wybierac szkole jeszcze raz wybralabym Dabrowskiego najepewno!! Szczerze
        polecam!
    • Gość: Ankade77 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 09:37
      Coś ostatnio nikt nie odwiedza tego forum. Nie macie czasu? Wiosna idzie -
      tylko baaardzo powoli - troche wiecej życia! Może w tym roku dociągniemy do
      drugiego tysiączka?
      • Gość: Rafiki23 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 12:56
        Witam.

Drodzy absolwenci (i nie tylko) zapraszam jeszcze raz na oficjalną stronę VI LO :)
        www.6liceum.czest.pl
        Zapraszam również na forum, gdzie jak zawsze toczą się ciekawe dyskusje :)
        • Gość: storima79 Mariszko, solenizancie IP: *.d4.club-internet.fr 23.03.06, 13:25
          Drogi Mariuszko,
          Wzystkiego najlepszego niech Twa wyobraznia
          ksztaltuje Twoje pioro odkrywaniem dalszych
          wciaz nowych Tobie miejsc i zdarzen.
          Wspolnie.

storima
          • Gość: Waldek pozdrowienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 10:58
            Dziękuję i pozdrawiam najlepszą z nauczycielek jakie mnie uczyły.Pozdrawiam
            p.prof.T.Kaczer. 100 - lat pani profesor co najmniej życzę w zdrowiu.Nigdy bym
            nie przypuszczał , iż po 33 latach od matury jeszcze mnie Pani pamięta.Dziękuję
            i jeszcze raz pozdrawiam. WP - matura 1973r.
            • Gość: magda C Re: pozdrowienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 21:59
              Pozdrawiam wszystkich nauczycieli MAGDA WNUK IV D
              • Gość: Ala Re: pozdrowienia IP: *.prenet.pl 21.04.06, 23:24
                Witajcie wszystkie Koleżanki i Koledzy: starsi, młodsi i Wy, najmłodsi, uczący
                się jeszcze. Niedługo czas matury. Tradycyjnego połamania piór życzy Wam Wasza
                najstarsza na tym forum koleżanka Ala.
                • Gość: mariuszko'75 Maturzyści 2006 -niech Wam pióra nie zadrżą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 00:07
                  Kochani,
                  za naszych czasów
                  nikt poważny w III klasie
                  o maturze nie myślał.
                  Nieprzyjemne myśli ogarniały Dąbroli
                  dopiero w klasie IV.
                  Teraz już trzecioklasistów posyłają,
                  by zmagali się z najważniejszym egzaminem w życiu.
                  Niech wam się powiedzie!
                  Żeby jednak zdany egzamin maturalny
                  nie wprowadził was w euforię,
                  pozwolę sobie przypomnieć, jak nieodżałowany
                  prof. Wędrychowski, anglista,
                  studził nasze rozpalone głowy 30 lat temu
                  (z okładem). Otóż Wędrych pytał nas, co to znaczy
                  mieć średnie wykształcenie?
                  I sam odpowiadał: średnio pisać, średnio czytać
                  i średnio liczyć...
                  Maturzyści 2006! Najlepszych wyników!
                  PS.
                  serdecznie dziękuję storimie i Olkowi Ż.
                  za urodzinowe życzenia. Uściski dla Ali.
                  Moim koleżankom i kolegom, maturzystom 1975,
                  zdrowej i bezbolesnej pięćdziesiątki!
                  Trzymajmy się, seniorzy.
                  • Gość: kamil Re: Maturzyści 2006 -niech Wam pióra nie zadrżą IP: 195.117.153.* 29.04.06, 00:18
                    Od czwartku grono absolwentów sie poszerzyło o kilka klas :)

Teraz przed nami właśnie ta nieszczęsna matura ... może nie będzie tak źle :)
                    • Gość: reg81 Re: Maturzyści 2006 -niech Wam pióra nie zadrżą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 23:30
                      Łamcie pióra , odpowiadajcie wzorowo - studia i życie czeka na was żeby brać je
                      pełnymi garściami bez wzgledu na wyniki. Będzie bardzo dobrze.
    • paulie_gualtieri Zmarł prof. Jerzy Kaczer 07.05.06, 16:03
      5 maja 2006 roku w wieku 72 lat zmarł prof. Jerzy Kaczer {*}
      Pogrzeb odbedzie sie 8 maja 2006 r. o godz. 15.00 na cmentarzu Kule
      • Gość: klm Re: Zmarł prof. Jerzy Kaczer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 08:13
        Szkoda [']['][']
        • janekkkk4 Re: Zmarł prof. Jerzy Kaczer 08.05.06, 21:02
          Pogrzeby są smutną okazją by spotkać kilka znanych sobie z młodości ( i nie
          tylko) osób. Na pogrzebie Pana Jerzego ( tak się do Niego zwracałem gdy już
          razem pracowaliśmy) z mojej klasy byliśmy we czworo: Małgorzata Wolny,
          Małgorzata Starczewska, Eustachy Kluza i piszący te słowa Zbigniew Tarnowski.
          Jesteśmy z IV B rocznik matury 1971. My mieliśmy szczęście. Spotkaliśmy Naszą
          wychowczynię Panią Profesor Marię Biernacką po mężu Rubik. Bardzo serdecznie
          współczuliśmy Pani Profesor Teresie Kaczer. Pan Profesor Jerzy Kaczer był
          legendą Naszej szkoły. Zmuszał do nas do nauki, nie przez wszystkich lubianej
          chemii. Mnie osobiście do dzisiaj ta wiedza jest przydatna. Mam nadzieję na
          zjazd absolwentów w 2007 roku ! Bedzie to okazja zobaczyć jak wielką siłą są
          absolwenci Dąbrowskiego !
          • Gość: alicja83 Re: Zmarł prof. Jerzy Kaczer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 08:25
            a ja sądzę że nie zmuszał do nauki i dlatego jest legendą tej szkoły. Mnie
            chemii nie nauczył ale bardzo bardzo ciepło GO wspominam
      • Gość: Rafał82 Re: Zmarł prof. Jerzy Kaczer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 14:21
        Trzeba w tym momencie napisać o NIM słowo. Był ponad tym wszystkim - będę Pana
        Jerzego mile wspominał.
        • Gość: inkaka81 Spotkanie klasowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 09:12
          Udało nam sie zorganizować spotkanie klasowe . Całe ćwierć wieku po maturze:-).
          Było super, myślę , że następne spotkanie odbędzie się zdecydowanie wcześniej
          niz za nastepne ćwierć wieku. A może ktoś pokusi się o zorganizowanie zjazdu
          absolwentów CAŁEJ szkoły?
          • Gość: byłyuczeńLODąbrows Re: Spotkanie klasowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 19:49
            I wyobraż sobie te tłumy byłych uczennic -uczniów -abiturientów naszej
            szkoły.Te tłumy starców z dziećmi,wnuczkami/wnukami/też abiturientami LO
            im.Dąbrowskiego, prof,.dr.,.,płk,mjr.,inz.,dyr. i mgr sama elita
            polska,europejska,swiatowa.

na tym forum wielu z całego świata swoje uwagi wtrącało. Kto Nas razem spotka?

obecna dyrekcja szkoły nie widzi w tym interesu(I?),a MY widzimy ? aaaaaa
            • Gość: a'' Re: Spotkanie klasowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 20:06
              przepraszam zapomnienie starcze? ,a Nasi Profesorowie nasze Profesorki< ty
              durna babo,matole,głąbie,do ohp, itd .....> . też ich pamięć uszanować nalezy
              choć wielu z Nich nie ma wsród nas.
    • Gość: jaa Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 12:13
      hehe ja tez konczyłam dabrowskiego ....ale juz bym ta,m nie cvhciałą
      wrocic ..zwłaszcza na matematyke z pania Woroniecka ;/;/;/
      • Gość: a Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 12:44
        wróć "jaa" skończ matematykę np.na UŚ i wracaj by pokazać p.Woronieckiej jak
        się naucza matematyki.Wracaj po studiach i pokaż jak się naucza może innego
        przedmotu.
        • Gość: ela Wakacje IP: 195.189.52.* 21.06.06, 17:14
          Wszystkim uczniom i absolwentom, nauczycielom i pracownikom obsługi. życzę
          milego wypoczynku z kazji wakacji.
          • Gość: ja Re: Wakacje IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 11.07.06, 10:45
            są nowi absolwenci, gratulujemy zdanej matury, życzymy powodzenia na studiach,
            i liczymy na to, że się odezwiecie
    • nicela61 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 09.07.06, 13:35
      Własnie dowiedziałam się,że takie forum istnieje. Ze wzruszeniem przeczytałam
      wypowiedzi uczestników. Niesety nie byłam na żadnym spotkaniu , nie słyszałam
      żeby było zorganizowane. Często myślę jak potoczyły sie losy innych.
      Byliśmy ostatnim rocznikiem który uczył się w starym budynku. szkoda że
      przeniesono liceum jakoś tak dziwnie że w naszej szkole uczą się dzieci.
      Mieszkam w innym mieście ale często odwiedzam Częstochowę.
      Klasa prof. Konopki I,IV D Matura 1980 r. Pozdrawiam wszystkich absolwentów i
      profesorów !!
      Może się ktoś odezwie i wspólnie zorganizujemy wieczór wspomnień.:-)
    • anhelli_cz Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 11.07.06, 19:38
      Czy jest tu ktoś, kto ukończył szkołę w 2001r.?
      • Gość: xxxx Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:02
        Ja skończyłam Dąbrowskiego w 2001r. Moją wychowawczynią była prof Witek.
        • anhelli_cz Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 11.07.06, 20:07
          Gość portalu: xxxx napisał(a):

> Ja skończyłam Dąbrowskiego w 2001r. Moją wychowawczynią była prof Witek.

możesz się ze mną skontaktować? szukam kogoś z tego rocznika
          • Gość: xxxx Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:11
            Mogę, ale zostaw jakieś namiary na siebie.
            • anhelli_cz Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 11.07.06, 20:42
              Gość portalu: xxxx napisał(a):

> Mogę, ale zostaw jakieś namiary na siebie.

anhelli_cz@gazeta.pl albo gg 1339976
        • Gość: mucha Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.net / *.flatpla.net 06.08.06, 11:58
          hehe. to my z jednej klasy ->MUCHA tu
    • mamama1 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 12.07.06, 12:08
      matura 96!!!!!!!!!!!! jestescie?????????????????????
      • marcys_czwa Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 12.07.06, 13:13
        Jesteśmy w formie szczątkowej ale jesteśmy. Pozdrawiam Marcin z "e"
    • Gość: drex Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.07.06, 08:08
      Matura '98. Jestescie?
      • Gość: ambitna Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 15.07.06, 12:32
        a ja bardzo proszę absolwentów o wpisywanie, bo nas ginekolodzy wyprzedzili pod
        względem wpisów, Dąbrowski to taka fajna szkoła była i chyba jest, tylko
        świeżych absolwentów brakuje a czemu?
    • Gość: Kasia '94 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prenet.pl 16.07.06, 09:03
      Chcemy zorganizować spotkanie rocznika matura 94. IVc. Proszę o kontakt.
      Komitet organizacyjny. Z klasowym pozdrowieniem. Kasia. Kontak najlepej na maila
      s_kate@wp.pl
      • Gość: mariuszko'75 VI LO na wakacjach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 01:37
        Witam wakacyjnie Dąbroli.
        Szukałem świeżych wpisów,
        ale zauważam, że ten piekielny ogień i żar
        wypalił do cna ochotę na mejlowanie.
        Storima nie wychyla pióra
        z klimatyzowanego mieszkanka na Montparnasie.
        Wracałem przed dwoma tygodniami z St Malo,
        z inauguracji tegorocznych Tall Ship Races
        i w Paryżu odwiedziłem najnowsze
        Muzeum Sztuki Narodów Azji, Afryki...
        Moje spostrzeżenie nie jest odkrywcze,
        ale jak odebralibyśmy obraz jasnogórski,
        wiszący w jednej z jego sal?
        Pamiętam zażartą dyskusję ze znajomymi Anglikami
        na moje stwierdzenie, że nie ma co się chwalić
        w British Museum skradzionymi przedmiotami kultu
        starożytnych Egipcjan czy Greków.
        Wszystkim umawiającym się absolwentom
        radzę spotykać się po zachodzie słońca.
        Ze względów zdrowotnych oczywiście.
        W sierpniu z moją Anulą odwiedzamy Chiny i Koreę
        (World Congress on Medical Physics).
        Na próbę wsuwamy codziennie chińszczyznę.
        Pozdrowienia!
        PS. ciekawe, jak poszło tegorocznym absolwentom
        w rekrutacji na studia?
        • Gość: drex Re: VI LO na wakacjach... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.07.06, 09:53
          Chiny polecam! wrocilismy niedawno. Koniecznie jedz, czy raczej plyn, na
          paredni na Putuoshan, mala wysepka kolo Szanghaju, swiete miejsce buddystow.
          BAJKA.
          • Gość: mariuszko'75 Re: VI LO na wakacjach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 10:41
            Dzięki.
            To niesamowite, że forum absolwentów
            jest źródłem takich przydatnych informacji.
            My na razie dowiedzieliśmy się,
            że najsmaczniej (i najtaniej!) jadać w kantynach,
            w jakich jadają miejscowi.
            No i nie wbijać pałeczek w resztki jedzenia,
            tylko je oprzeć o zmyślnie zwiniętą papierową serwetkę.
            A co ciekawego w Seulu?
            Na stronie "Lonely Planet"
            przewodnik po Seulu wyprzedany!
            Ściskam!
            PS. jak lecieliście do Chin.
            My Lufthansą.
            Wczoraj w "Rz-litej" przeczytałem,
            że LOT ma plany w Pekinie lądować.
            • Gość: Bończa 82 Re: VI LO na wakacjach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 10:33
              Czołem,
              napiszę parę informacji, które mogą Ci się przydać - Pekin: to oczywiście Plac
              i Zakazane Miasto z wiecznym portretem Mao; Ogrody Cesarskie i obowiązkowa
              wycieczka na MUR; jedzenie w knajpkach przy ulicach może być ciekawym
              przeżyciem, ale oczy trzeba mieć szeroko otwarte (brud). Powinieneś spróbować
              kaczki po pekińsku, ale w dobrej restauracji - to danie zostaje w pamięci na
              długo! Szanghai: za wiele tam nie mają do pokazania - chwalą się mostem na
              Pudong (baaardzo długi) i wierzą telewizyjną (baaardzo wysoką). Z ciekawszych
              budowli - byłem w hotelu przy głównej ulicy (Peace Hotel ;-), gdzie rezydował
              przewodniczący Mao. Zapewne są też ciekawe miejsca, ale trzeba dopytać
              miejscowych.
              Seoul: miasto jakby wyjęte z USA - nowoczesne, szerokie ulice, na nich same
              Hyunday'e. W centrum jest kompleks Światyń - niestety nie pamietam nazwy. Dobra
              kuchnia - w restauracjach jest zwyczaj siedzenia na podłodze i bez obuwia, a
              wcześniej wybierasz sobie potrawę, która jeszcze pływa w akwarium ;-))
              Obowiązkowa wycieczka na wieżę tv. Ciekawa może być wycieczka do strefy
              demarkacyjnej na granicy z Koreą Północną - widać tam broń i żołnierzy Korei
              Płn.
              To tyle z moich wspomnień - życzę wielu wrażeń - pozdrawiam.
              • Gość: mariuszko'75 Re: VI LO na wakacjach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 23:09
                Dzięki,
                absolwenci Dąbrowskiego rozlewają się po świecie.
                Dwa tygodnie temu, na ślubie Krawki
                (ale ładną dziewczynę sobie znalazł!),
                miałem okazję porozmawiać z Ostrym
                (kto go pamięta?).
                Ostry, obywatel Kanady,
                mieszkaniec Montrealu,
                właśnie wrócił ze służbowej podróży
                do Chin. W sam raz zdążył
                zostać świadkiem Krawki
                i chrzestnym małej Matyldy.
                No to się porobiło!
                Panowie przyspieszają po pięćdziesiątce!
                PS. dzisiaj udało mi się kupić
                przewodniki po Pekinie i Seulu
                wydawnictwa Lonely Planet.
            • Gość: drex Re: VI LO na wakacjach... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.08.06, 22:29
              Faktycznie ciekawa sytuacja:-) lecielismy Lufhansa oczywiscie. Przez Monachium
              do Szanghaju. Dosc dobrze, ok 16h. Bilety tansze niz w Aeroflot!!!
              Tak...paleczek wbijac nie wolno. Wszystko zalezy od Waszych zoladkow;-) w tych
              kantynach mozna jesc obiad za 1 Yuan (10 Yuanow=1 Euro). Nie wiadomo jednak co
              dalej :-) Koniecznie LonelyPlanet przewodnik po Chinach! Niektore info troche
              nieaktualne, ale i tak najlepszy. I naprawde, musicie odwiedzic Putuoshan!
    • Gość: Gosia Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 19:18
      Maturę zdawałam w 1993 roku. Bardzo miło wspominam szkołę i swoją klasę (prawie
      same dziewczyny). Najmilej wspominam Panią Elżbietę, która uczyła nas historii.
      Dzięki p.Eli maturę z tego przedmiotu zdałam na 5. A jej ciekawe opowieści
      natchnęły mnie do napisania pracy magist. o kobietach z przełomu wieków.
      Dziękuję.
    • Gość: znudzona Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 18.08.06, 14:59
      O czym wy tu ludzie piszecie, nie macie gdzie wymieniać informacji na temat
      podróży to załóżcie wątek, co to wszystko ma wspólnego z Dąbrolem? Tylko mnie
      to denerwuje? A może porozmawiamy o ginekologach, to zawsze robi dobrze liczbie
      wpisów.
      • konstruktorka1 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 18.08.06, 17:05
        A teraz sie juz nie nudzisz :)
        Myslalam ze to fotum jest nie tylko dla obecnych uczniow ale taz dla tych
        ktorzy znaja sie z Dabrola i chca pogadac
        Ciekawe dlaczego cie to denrwuje
        • Gość: znudzona Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 18.08.06, 17:37
          ależ oczywiście niech gadają do woli, ale to jest forum dla wszystkich
          absolwentów, nie tylko dla paru osób, stąd propozycja żeby sobie prywatny wątek
          założyli, a tutaj pisali o rzeczach bliskich większej części Dąbrowszczaków, bo
          NASZ wątek nam umrze śmiercią naturalną-albo z nudów jak ktoś woli
          • Gość: Ala Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 80.48.49.* 18.08.06, 18:49
            Do Znudzonej!
            Nie martw się, że wątek umrze, jak piszesz, z nudów (sic!). Absolwenci Liceum
            im. Jarosława Dąbrowskiego należą do ludzi z dużą dozą inteligencji, a tacy
            ludzie nie nudzą się nigdy. Zawsze znajdą sobie zajęcie i pole zainteresowań.
            Poza tym, dlaczego odmawiasz mnie i innym prawa do czytania ciekawych wypowiedzi
            o podróżach? Jeśli takowe Cię nie interesują, po prostu ich nie czytaj.
            Pozdrawiam Cię.

• Gość: justak1 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 21:49
      hej absolwenci. obserwuje wpisy właściwie od początku, i tak jakoś mi się zdaje
      że nie było tu nikogo z rocznika maturalnego 2000. także witam wszystkich
      (wychowanka prof. Tarnowskiego)
    • Gość: R Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 00:12
      Pozdrawiam wszystkich. Matura rocznik 1996 :-)
    • Gość: R Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 00:14
      Pozdrawiam wszystkich. Matura rocznik 1996 :-))
      • Gość: Togus Forum Szkolne VI Lo IP: *.sfc.pl 28.08.06, 01:16
        Zapraszamy na forum Sql ,jest tam dział specialnie dla was:)
        [url]www.6liceum.czest.pl/forum2[url/]
        • Gość: mariuszko'75 Re: znudzonej, aby rozweselic... IP: 222.106.174.* 29.08.06, 03:20
          Kochani,
          pozdrowienia z Seulu,
          dokad trafilismy ostatecznie
          po pelnym wrazen chinskim etapie
          naszej podrozy.
          Ciekawe, ze zamowienie kaczki
          (a nawet dwoch!)
          po pekinsku
          ma wylacznie kulinarna,
          a nie polityczna wymowe.
          Zreszta jaka to moze miec inna wymowe
          w kraju, gdzie na ulicznym grillu
          mozna wybrac np. gigantyczne chrzaszcze,
          jaszczurki, weze albo wolowe jadra?
          Moge tylko zapewnic,
          ze gdy w buddyjskiej Swiatyni Lamy
          wznosilismy pachnace kolorowe swiece
          przed obliczem najwiekszego drewnianego jego posagu,
          to m.in. w intencji absolwentow i psorow VI LO.
          takze tych znudzonych.
          PS. mocne usciski dla Ali.
          Niestety na klawiaturze mam do wyboru
          tylko czcionke angielska lub koreanska.
          Wiec teraz koreanskie pozdrowienia:
          햐ㅔㅔㅆ
          • Gość: Ala '61 Re: znudzonej, aby rozweselić... IP: 80.48.49.* 30.08.06, 13:25
            Mariuszko, dziękuję za pozdrowienia z dalekiego Seulu (서울).
            Masz szczęście, że możesz zamówić kaczkę (a nawet dwie) po pekińsku. U nas
            wkrótce może to się skończyć listem gończym (casus Huberta H.)
            Niedługo rozpoczęcie nowego roku szkolnego. Pomysły takie jak amnestia
            maturalna, Instytut Wychowania, dzieła JP II dla każdej szkoły (rzecz okazała
            się jednakże zbyt kosztowna), weryfikacja listy lektur i wreszcie szkoły-getta
            dla osób nieprzystosowanych społecznie wiążą się z dużymi obawami co do
            przyszłości polskiej oświaty.
            Pozdrowienia
            • Gość: oz '75 Re: znudzonej, aby rozweselić... IP: *.hsd1.nj.comcast.net 12.09.06, 01:58
              Mariuszko, tez ciesze sie z pozdrowien i pocztowki z Wielkm Murem (tak jest,
              doszla). Impreza z powitania mnie w gronie 50-latkow sie powiodla - Ostry
              (Montreal) i Mila (Washington DC) stawili sie osobisce i z rodzinami. Dabrole,
              these friendships will last forever!!
              oz '75 Lawrenceville NJ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka