Gość: Jawor 93 Re: VI LO Dąbrowskiego - nasz człowiek w tv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 17:02 Miło mi poinformować, że mój kolega ze szkoły, absolwent VI LO Marek Magiera rozpoczął karierę sprawozdawcy sportowego w Polsacie Sport. Szkoda, że nie chodziłem z nim do jednej klasy, ale znamy się dobrze, więc uprzejmie donoszę o Jego sukcesie. Zawsze miał zadatki na... gwiazdę :) Odpowiedz Link Zgłoś
inkaka Re: VI LO Dąbrowskiego - nasz człowiek w tv 09.11.05, 14:45 W przyszłym roku przypada ćwierć wieku od mojej matury - matura 1981. Jest tu ktoś z tego rocznika? Fajnie byłoby zrobić z tej okazji jakąś imprezę, tylko nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. Uprzejmie proszę o podpowiedzi.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sepang Re: VI LO Dąbrowskiego - nasz człowiek w tv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 19:03 witam.on chyba był w klasie d.pamiętam go.ja byłam w c.sylwia bednarz(teraz krajewska) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda C Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 15:43 czesc chodziłam do IVD matura 1996. Moją wychowawczynią była kampka którą bardzo serdecznie pozdrawiam, jak równiez i innych nauczycieli. Skończyłam 3 kierunki studiów, przygotowuje się do otwarcia przewodu doktorskiego z psychoterapii, a wiec chyba dobrze to świadczy o szkole.Pozdrawiam wszystkich z mojego rocznika!!...i nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcyś96 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 15:50 Chodziłaś do klasy żeńskiej i jednego rodzynka? Pozdrawiam... rówieśnik z e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda C Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 01:12 dzięki za pozdrowienia trzymaj sie !panieńskie wnuk Odpowiedz Link Zgłoś
konstruktorka1 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 10.11.05, 18:16 Hej Czy jest tu ktos kto konczyl mature w 93 moze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek 93 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 82.160.78.* 29.12.05, 10:43 Witam wszystkich tuż przed rozpoczęciem nowego roku . Mam nadzieję, że Święta upłyneły w miłej i spokojnej atomosferze. Choć od dłuższego już czasu śledze forum to nie osmielałam się odezwać. Chodziłam do klasy D z tzw rozszerzonym jęz. angielskim. Skład profesorski raczej wybuchowy ( w pierwszej klasie 8 osób opuściło naszą klasę). Prof. Zakłada, Prof. Radyk później Parka , prof. Blachnicka, małżeństwo Kaczer, prof Olszewska później ...zapomniałam nazwisko, prof Łukomska później Konieczna. Prof Tarkowski, Prof Wójcik, Prof Mastalski no i wychowawca niezapomniany Prof Zamora. Było ciężko ale teraz przyjemniej się to wspomina. Pozdrawiam serdecznie i zyczę szampańskiej zabawy w Sylwestra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hello Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.bstnma.east.verizon.net 10.01.06, 19:37 Czy to ty JN-K? Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 82.160.78.* 17.01.06, 10:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek 93 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 82.160.78.* 17.01.06, 10:13 Tak to ja. Jeszcze nie mam wprawy we wpisywaniu sie na forum. Kto pozdrawia? JN- K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandspring Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.bstnma.east.verizon.net 31.01.06, 01:24 siostra! Sama mi to forum wskazalas. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sepang Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 19:06 podzielam,podzielam:)może chodziłyśmy tam razem?Kto był twoim wychowawcą?Mietek Zamora?Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
nieistotne74 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 12.07.06, 12:23 konstruktorka1 napisała: > Hej > Czy jest tu ktos kto konczyl mature w 93 moze? Owszem :) Aśka z 4a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sepang Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 19:04 halo:).Ja kończyłam.Sylwia Bednarz z klasy c.Teraz Krajewska:)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 matura 88 klasa IV b:)jest tu ktos? 09.11.05, 16:04 byloby mi milo spotkac chociaz na forum moj rocznik:) pozdrawiam kk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia MATURA '92 IP: 82.160.8.* 12.11.05, 19:40 Nie widzę tu nikogo z mojej klasy-IVb. Ja się ciągle czuję jakbym z Dąbrola nigdy nie wyszła.HEH Odpowiedz Link Zgłoś
jura7 Re: MATURA '92 13.11.05, 16:15 No witaj! też miałem poważne obawy, czy tylko IV C się zinformatyzowała;) Tu Sebastian. mój adres: jura7@gazeta.pl Pozdrawiam serdecznie seb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stiopa81 Re: MATURA '77 IV C IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 15.03.06, 11:05 Czyżby nikt z Naszych nie odwiedzał tego forum ,IVc witam piszcie o sobie . pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ankade77 Re: MATURA '77 IV C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 15:40 Jestem tu średnio raz na tydzień a teraz zajrzę chyba jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stiopa81 Re: MATURA '77 IV C IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 17.03.06, 09:57 Pozdrówka dla Ankade od Stiopy , czyli Iwony S. z IVc . A przypominasz sobie ostatnią imprezkę u naszego Adasia w lokaliku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ankade77 Re: MATURA '77 IV C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 10:16 Oczywiście, że pamiętam to! Może latem powtórzymy imprezę, tylko już nie u Adama bo nie prowadzi baru. Ale cos znajdziemy, nie? Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafiki23 strona internetowa :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 22:19 Serdecznie zapraszam wszystkich absolwentów i nie tylko na stronę internetową Liceum www.6liceum.czest.pl Pozdrawiam Rafiki23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: strona internetowa :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 11:11 cieszę się że wreście moje Liceum ma stronkę Jest SUPER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcyś96 Re: strona internetowa :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 12:48 Widać po stronie że Dąbrowszczaki żyją i maja się całkiem nieżle. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: strona internetowa :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 16:28 Strona internetowa jest bardzo dobra, bardzo mi się podoba, przydałoby się trochę zdjęć z poprzednich lat np. grona nauczycielskiego i nas absolwentów. Czy na tym forum są absolwenci z 1983 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafiki23 Re: strona internetowa :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 21:14 Pomysł ze zjęciami absolwentów jest bardzo dobry... Może znajdą się osoby na forum, które posiadają stare, klasowe zdjęcia (najlepiej maturalne) ze szkoły :D Jeżeli takowe są, proszę o kontakt (mój mail podany jest na stronie www.6liceum.czest.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Gratulacje za witrynę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 19:29 Kochani Dąbrole, gratulacje za witrynę VI LO. Niech będzie żywa, bo wtedy będzie odwiedzana. Utrzymanie ciekawej strony wymaga sporego zaangażowania, ciągłego odpowiadania na pytania, reagowania na wydarzenia. Inaczej strona zaciekawia tylko jej autorów. PS. gratulacje, może trochę spóźnione, laureatom Jarosławów! Niech im nagroda lekką będzie. A czy kandydaci na medycynę w 2006 z VI LO już wiedzą, że uczelnie medyczne zrezygnowały z testu predyspozycyjnego? Z przyczyn finansowych, oczywiście. Połamania na studniówce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Gratulacje za witrynę! IP: *.adsl.alicedsl.de 30.12.05, 02:11 Matura93. Klasa Miecia Zamory. Agnieszka Oknińska. Odezwie się ktoś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja 83 Re: Gratulacje za witrynę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 10:52 Wiem- bo sama ją wspóltworzyłam- że w naszej szkole jest kronika. To chyba dużo pracy ale miło by było gdyby została umieszczona na naszej witrynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek 93 Re: Gratulacje za witrynę! IP: 82.160.78.* 17.01.06, 10:10 Witam Agnieszko. Juz długo śledze wpisy ale z naszej klasy nie było nikogo. Mam nadzieję, że to się zmieni no i może kiedyś uda nam się spotkać chociaż z częścią ekipy. Pozdrawiam serdecznie. Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sepang Re: Gratulacje za witrynę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 19:08 Justynka Niedzwiedzka?Proszę o tel.Na razie podaj e-mail sepang@poczta.onet.pl. sylwia bednarz Odpowiedz Link Zgłoś
konstruktorka1 Re: Gratulacje za witrynę! 31.01.06, 15:33 Czesc Agnieszko Co porabiasz Ewa Nitkiewicz ta sam klasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek93 Re: Gratulacje za witrynę! IP: 82.160.78.* 08.02.06, 09:01 Cześć Ewa - jesteś trzecią osobą znaszej klasy, którą udało mi się zidentyfikować. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś jeszcze z klasy M. Zamory matura 1993. Przy okazji pozdrawiam moją Siostrzyczkę . Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matura 95' a o zjeździe absolwentów- CISZA IP: *.man.czest.pl 08.02.06, 12:52 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Gratulacje za witrynę! IP: *.adsl.alicedsl.de 09.02.06, 10:53 Witaj Niteczko. Liczę siwe włosy. I zachwycam się moją córkę. Jeśli organizujecie jakieś spotkanie, powiadomcie wcześniej. Mam do Częstochowy bardzo daleko. Pozdrawiam. Kto jest tą trzecią zidentyfikowaną osobą? Odpowiedz Link Zgłoś
konstruktorka1 Rocznik 93 10.02.06, 18:12 Witaj Agnieszko i Justynko Bardzo chetnie wybralabym sie na spotkanie naszej klasy Mam rowniez bardzo daleko ale chcialabym troche powspominac i odwiedzic moje miasto P.S. Ja mam synka Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek 93 Re: Rocznik 93 IP: 82.160.78.* 15.02.06, 09:41 Jak na razie trzy kobitki z klasy D odliczyły się : ja, Ewa i Agnieszka. Ja ma stały kontakt z Kachą B, Śiwą ,sporadycznie Kaśką J i czasami widuje Krzyśka K z racji bliskiego zamieszkiwania. Grono wiec dosyć małe na zorganizowanie jakiegoś większego spotkania klasowego ale może kotoś jeszcze się odnajdzie na forum. Pozdrawiam serdecznie mamy i ich pociechy ( u mnie też rozrabia mały urwis )i do zobaczenia na forum lub w realu.Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
konstruktorka1 Re: Rocznik 93 15.02.06, 11:54 Pozdrow wszystkich. Ja mialam kontakt z Kasia G ale jak wyjechalam z Warszawy kontak sie urwal. Wiem ze ona miala kontak z Izami i Ania H. Ogolnie troche nas rozwialo. Ucaluj Urwisa Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
konstruktorka1 Re: Rocznik 93 22.08.06, 15:30 Bylam w Polsce i tak jakos mi przykro ze nikogo nie spotakalam buuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sepang Re: Gratulacje za witrynę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 19:09 cze Aga:)sylwia bednarz z tej strony Odpowiedz Link Zgłoś
konstruktorka1 Re: Gratulacje za witrynę! 21.09.06, 10:49 CZesc Sylwia tu Ewa Nitkiewicz teraz Ostrowska Co porabiasz? E Odpowiedz Link Zgłoś
konstruktorka1 Re: strona internetowa :) 20.10.06, 14:31 Brakuje mi na stronie listy absolwentow i nauczycieli Nie dalo by sie z tym cos zrobic Bardzo prosze E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Matura 94 IP: *.man.czest.pl 17.01.06, 11:14 A może ktoś z klasy biol-chem śledzi forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf_u 91 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.iplus.com.pl 17.01.06, 11:16 Się ponoć w czerwcu nasz rocznik ma spotkać?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stiopa81 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 09.02.06, 20:16 Maturzysci 77 odszukujmy się klasa 4c wych p, HELMAN ,wszyscy w komplecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ankade77 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 18:31 Czyżby znow miało być spotkanie naszej klasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Najważniejszy Zły Poko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 21:13 poko Zły pooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooookoooooooooooooooooooooooooooooooooo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda C Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 23:01 moze by tak rocznik 96 matury też się spotkał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK98 VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 21:17 pozdrawiam wszystkich ! matura rocznik 98 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drex Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.07.06, 07:43 ja rowniez pozdrawiam wszystkich 98! kiedy spotkanie absolwentow...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malutka__16 Re: VI LO Dąbrowskiego - Mam pytanko!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 18:20 Mam pytanko do absolwentów:)i nietylko.W tym roku kończe gimnazjum i właśnie wybieram szkołe do której będe chodzić,ale jestem niezdecydowana.Do Dąbrowskiego mam najbliżej,ale niewiem czy to dobra dla mnie szkoła.Mam dość dobre oceny,ale nie lubie się uczyć.Co sądzicie o tej szkole,na co mam uważać wybierając się do tej szkoły?Jeśli wiecie coś na temat innych szkół średnich,to prosze o kontakt:)z góry dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: VI LO Dąbrowskiego - Mam pytanko!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 10:24 Dabrowski jest cool.Skonczylam at szkole 3 lata temu-polecam, drugiej takiej szkoly nie znajdziesz. nauczyciele sa niepowtarzalni. Po prostu rewelka. Gdybym miala wybierac szkole jeszcze raz wybralabym Dabrowskiego najepewno!! Szczerze polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ankade77 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 09:37 Coś ostatnio nikt nie odwiedza tego forum. Nie macie czasu? Wiosna idzie - tylko baaardzo powoli - troche wiecej życia! Może w tym roku dociągniemy do drugiego tysiączka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafiki23 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 12:56 Witam. Drodzy absolwenci (i nie tylko) zapraszam jeszcze raz na oficjalną stronę VI LO :) www.6liceum.czest.pl Zapraszam również na forum, gdzie jak zawsze toczą się ciekawe dyskusje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima79 Mariszko, solenizancie IP: *.d4.club-internet.fr 23.03.06, 13:25 Drogi Mariuszko, Wzystkiego najlepszego niech Twa wyobraznia ksztaltuje Twoje pioro odkrywaniem dalszych wciaz nowych Tobie miejsc i zdarzen. Wspolnie. storima Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek pozdrowienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 10:58 Dziękuję i pozdrawiam najlepszą z nauczycielek jakie mnie uczyły.Pozdrawiam p.prof.T.Kaczer. 100 - lat pani profesor co najmniej życzę w zdrowiu.Nigdy bym nie przypuszczał , iż po 33 latach od matury jeszcze mnie Pani pamięta.Dziękuję i jeszcze raz pozdrawiam. WP - matura 1973r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda C Re: pozdrowienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 21:59 Pozdrawiam wszystkich nauczycieli MAGDA WNUK IV D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: pozdrowienia IP: *.prenet.pl 21.04.06, 23:24 Witajcie wszystkie Koleżanki i Koledzy: starsi, młodsi i Wy, najmłodsi, uczący się jeszcze. Niedługo czas matury. Tradycyjnego połamania piór życzy Wam Wasza najstarsza na tym forum koleżanka Ala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Maturzyści 2006 -niech Wam pióra nie zadrżą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 00:07 Kochani, za naszych czasów nikt poważny w III klasie o maturze nie myślał. Nieprzyjemne myśli ogarniały Dąbroli dopiero w klasie IV. Teraz już trzecioklasistów posyłają, by zmagali się z najważniejszym egzaminem w życiu. Niech wam się powiedzie! Żeby jednak zdany egzamin maturalny nie wprowadził was w euforię, pozwolę sobie przypomnieć, jak nieodżałowany prof. Wędrychowski, anglista, studził nasze rozpalone głowy 30 lat temu (z okładem). Otóż Wędrych pytał nas, co to znaczy mieć średnie wykształcenie? I sam odpowiadał: średnio pisać, średnio czytać i średnio liczyć... Maturzyści 2006! Najlepszych wyników! PS. serdecznie dziękuję storimie i Olkowi Ż. za urodzinowe życzenia. Uściski dla Ali. Moim koleżankom i kolegom, maturzystom 1975, zdrowej i bezbolesnej pięćdziesiątki! Trzymajmy się, seniorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Maturzyści 2006 -niech Wam pióra nie zadrżą IP: 195.117.153.* 29.04.06, 00:18 Od czwartku grono absolwentów sie poszerzyło o kilka klas :) Teraz przed nami właśnie ta nieszczęsna matura ... może nie będzie tak źle :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reg81 Re: Maturzyści 2006 -niech Wam pióra nie zadrżą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 23:30 Łamcie pióra , odpowiadajcie wzorowo - studia i życie czeka na was żeby brać je pełnymi garściami bez wzgledu na wyniki. Będzie bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
paulie_gualtieri Zmarł prof. Jerzy Kaczer 07.05.06, 16:03 5 maja 2006 roku w wieku 72 lat zmarł prof. Jerzy Kaczer {*} Pogrzeb odbedzie sie 8 maja 2006 r. o godz. 15.00 na cmentarzu Kule Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Re: Zmarł prof. Jerzy Kaczer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 08:13 Szkoda ['][']['] Odpowiedz Link Zgłoś
janekkkk4 Re: Zmarł prof. Jerzy Kaczer 08.05.06, 21:02 Pogrzeby są smutną okazją by spotkać kilka znanych sobie z młodości ( i nie tylko) osób. Na pogrzebie Pana Jerzego ( tak się do Niego zwracałem gdy już razem pracowaliśmy) z mojej klasy byliśmy we czworo: Małgorzata Wolny, Małgorzata Starczewska, Eustachy Kluza i piszący te słowa Zbigniew Tarnowski. Jesteśmy z IV B rocznik matury 1971. My mieliśmy szczęście. Spotkaliśmy Naszą wychowczynię Panią Profesor Marię Biernacką po mężu Rubik. Bardzo serdecznie współczuliśmy Pani Profesor Teresie Kaczer. Pan Profesor Jerzy Kaczer był legendą Naszej szkoły. Zmuszał do nas do nauki, nie przez wszystkich lubianej chemii. Mnie osobiście do dzisiaj ta wiedza jest przydatna. Mam nadzieję na zjazd absolwentów w 2007 roku ! Bedzie to okazja zobaczyć jak wielką siłą są absolwenci Dąbrowskiego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja83 Re: Zmarł prof. Jerzy Kaczer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 08:25 a ja sądzę że nie zmuszał do nauki i dlatego jest legendą tej szkoły. Mnie chemii nie nauczył ale bardzo bardzo ciepło GO wspominam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał82 Re: Zmarł prof. Jerzy Kaczer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 14:21 Trzeba w tym momencie napisać o NIM słowo. Był ponad tym wszystkim - będę Pana Jerzego mile wspominał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkaka81 Spotkanie klasowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 09:12 Udało nam sie zorganizować spotkanie klasowe . Całe ćwierć wieku po maturze:-). Było super, myślę , że następne spotkanie odbędzie się zdecydowanie wcześniej niz za nastepne ćwierć wieku. A może ktoś pokusi się o zorganizowanie zjazdu absolwentów CAŁEJ szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłyuczeńLODąbrows Re: Spotkanie klasowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 19:49 I wyobraż sobie te tłumy byłych uczennic -uczniów -abiturientów naszej szkoły.Te tłumy starców z dziećmi,wnuczkami/wnukami/też abiturientami LO im.Dąbrowskiego, prof,.dr.,.,płk,mjr.,inz.,dyr. i mgr sama elita polska,europejska,swiatowa. na tym forum wielu z całego świata swoje uwagi wtrącało. Kto Nas razem spotka? obecna dyrekcja szkoły nie widzi w tym interesu(I?),a MY widzimy ? aaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a'' Re: Spotkanie klasowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 20:06 przepraszam zapomnienie starcze? ,a Nasi Profesorowie nasze Profesorki< ty durna babo,matole,głąbie,do ohp, itd .....> . też ich pamięć uszanować nalezy choć wielu z Nich nie ma wsród nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 12:13 hehe ja tez konczyłam dabrowskiego ....ale juz bym ta,m nie cvhciałą wrocic ..zwłaszcza na matematyke z pania Woroniecka ;/;/;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 12:44 wróć "jaa" skończ matematykę np.na UŚ i wracaj by pokazać p.Woronieckiej jak się naucza matematyki.Wracaj po studiach i pokaż jak się naucza może innego przedmotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Wakacje IP: 195.189.52.* 21.06.06, 17:14 Wszystkim uczniom i absolwentom, nauczycielom i pracownikom obsługi. życzę milego wypoczynku z kazji wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wakacje IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 11.07.06, 10:45 są nowi absolwenci, gratulujemy zdanej matury, życzymy powodzenia na studiach, i liczymy na to, że się odezwiecie Odpowiedz Link Zgłoś
nicela61 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 09.07.06, 13:35 Własnie dowiedziałam się,że takie forum istnieje. Ze wzruszeniem przeczytałam wypowiedzi uczestników. Niesety nie byłam na żadnym spotkaniu , nie słyszałam żeby było zorganizowane. Często myślę jak potoczyły sie losy innych. Byliśmy ostatnim rocznikiem który uczył się w starym budynku. szkoda że przeniesono liceum jakoś tak dziwnie że w naszej szkole uczą się dzieci. Mieszkam w innym mieście ale często odwiedzam Częstochowę. Klasa prof. Konopki I,IV D Matura 1980 r. Pozdrawiam wszystkich absolwentów i profesorów !! Może się ktoś odezwie i wspólnie zorganizujemy wieczór wspomnień.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
anhelli_cz Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 11.07.06, 19:38 Czy jest tu ktoś, kto ukończył szkołę w 2001r.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:02 Ja skończyłam Dąbrowskiego w 2001r. Moją wychowawczynią była prof Witek. Odpowiedz Link Zgłoś
anhelli_cz Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 11.07.06, 20:07 Gość portalu: xxxx napisał(a): > Ja skończyłam Dąbrowskiego w 2001r. Moją wychowawczynią była prof Witek. możesz się ze mną skontaktować? szukam kogoś z tego rocznika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:11 Mogę, ale zostaw jakieś namiary na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
anhelli_cz Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 11.07.06, 20:42 Gość portalu: xxxx napisał(a): > Mogę, ale zostaw jakieś namiary na siebie. anhelli_cz@gazeta.pl albo gg 1339976 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mucha Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.net / *.flatpla.net 06.08.06, 11:58 hehe. to my z jednej klasy ->MUCHA tu Odpowiedz Link Zgłoś
mamama1 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 12.07.06, 12:08 matura 96!!!!!!!!!!!! jestescie????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
marcys_czwa Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 12.07.06, 13:13 Jesteśmy w formie szczątkowej ale jesteśmy. Pozdrawiam Marcin z "e" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drex Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.07.06, 08:08 Matura '98. Jestescie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambitna Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 15.07.06, 12:32 a ja bardzo proszę absolwentów o wpisywanie, bo nas ginekolodzy wyprzedzili pod względem wpisów, Dąbrowski to taka fajna szkoła była i chyba jest, tylko świeżych absolwentów brakuje a czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia '94 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prenet.pl 16.07.06, 09:03 Chcemy zorganizować spotkanie rocznika matura 94. IVc. Proszę o kontakt. Komitet organizacyjny. Z klasowym pozdrowieniem. Kasia. Kontak najlepej na maila s_kate@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 VI LO na wakacjach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 01:37 Witam wakacyjnie Dąbroli. Szukałem świeżych wpisów, ale zauważam, że ten piekielny ogień i żar wypalił do cna ochotę na mejlowanie. Storima nie wychyla pióra z klimatyzowanego mieszkanka na Montparnasie. Wracałem przed dwoma tygodniami z St Malo, z inauguracji tegorocznych Tall Ship Races i w Paryżu odwiedziłem najnowsze Muzeum Sztuki Narodów Azji, Afryki... Moje spostrzeżenie nie jest odkrywcze, ale jak odebralibyśmy obraz jasnogórski, wiszący w jednej z jego sal? Pamiętam zażartą dyskusję ze znajomymi Anglikami na moje stwierdzenie, że nie ma co się chwalić w British Museum skradzionymi przedmiotami kultu starożytnych Egipcjan czy Greków. Wszystkim umawiającym się absolwentom radzę spotykać się po zachodzie słońca. Ze względów zdrowotnych oczywiście. W sierpniu z moją Anulą odwiedzamy Chiny i Koreę (World Congress on Medical Physics). Na próbę wsuwamy codziennie chińszczyznę. Pozdrowienia! PS. ciekawe, jak poszło tegorocznym absolwentom w rekrutacji na studia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drex Re: VI LO na wakacjach... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.07.06, 09:53 Chiny polecam! wrocilismy niedawno. Koniecznie jedz, czy raczej plyn, na paredni na Putuoshan, mala wysepka kolo Szanghaju, swiete miejsce buddystow. BAJKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: VI LO na wakacjach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 10:41 Dzięki. To niesamowite, że forum absolwentów jest źródłem takich przydatnych informacji. My na razie dowiedzieliśmy się, że najsmaczniej (i najtaniej!) jadać w kantynach, w jakich jadają miejscowi. No i nie wbijać pałeczek w resztki jedzenia, tylko je oprzeć o zmyślnie zwiniętą papierową serwetkę. A co ciekawego w Seulu? Na stronie "Lonely Planet" przewodnik po Seulu wyprzedany! Ściskam! PS. jak lecieliście do Chin. My Lufthansą. Wczoraj w "Rz-litej" przeczytałem, że LOT ma plany w Pekinie lądować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bończa 82 Re: VI LO na wakacjach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 10:33 Czołem, napiszę parę informacji, które mogą Ci się przydać - Pekin: to oczywiście Plac i Zakazane Miasto z wiecznym portretem Mao; Ogrody Cesarskie i obowiązkowa wycieczka na MUR; jedzenie w knajpkach przy ulicach może być ciekawym przeżyciem, ale oczy trzeba mieć szeroko otwarte (brud). Powinieneś spróbować kaczki po pekińsku, ale w dobrej restauracji - to danie zostaje w pamięci na długo! Szanghai: za wiele tam nie mają do pokazania - chwalą się mostem na Pudong (baaardzo długi) i wierzą telewizyjną (baaardzo wysoką). Z ciekawszych budowli - byłem w hotelu przy głównej ulicy (Peace Hotel ;-), gdzie rezydował przewodniczący Mao. Zapewne są też ciekawe miejsca, ale trzeba dopytać miejscowych. Seoul: miasto jakby wyjęte z USA - nowoczesne, szerokie ulice, na nich same Hyunday'e. W centrum jest kompleks Światyń - niestety nie pamietam nazwy. Dobra kuchnia - w restauracjach jest zwyczaj siedzenia na podłodze i bez obuwia, a wcześniej wybierasz sobie potrawę, która jeszcze pływa w akwarium ;-)) Obowiązkowa wycieczka na wieżę tv. Ciekawa może być wycieczka do strefy demarkacyjnej na granicy z Koreą Północną - widać tam broń i żołnierzy Korei Płn. To tyle z moich wspomnień - życzę wielu wrażeń - pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: VI LO na wakacjach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 23:09 Dzięki, absolwenci Dąbrowskiego rozlewają się po świecie. Dwa tygodnie temu, na ślubie Krawki (ale ładną dziewczynę sobie znalazł!), miałem okazję porozmawiać z Ostrym (kto go pamięta?). Ostry, obywatel Kanady, mieszkaniec Montrealu, właśnie wrócił ze służbowej podróży do Chin. W sam raz zdążył zostać świadkiem Krawki i chrzestnym małej Matyldy. No to się porobiło! Panowie przyspieszają po pięćdziesiątce! PS. dzisiaj udało mi się kupić przewodniki po Pekinie i Seulu wydawnictwa Lonely Planet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drex Re: VI LO na wakacjach... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.08.06, 22:29 Faktycznie ciekawa sytuacja:-) lecielismy Lufhansa oczywiscie. Przez Monachium do Szanghaju. Dosc dobrze, ok 16h. Bilety tansze niz w Aeroflot!!! Tak...paleczek wbijac nie wolno. Wszystko zalezy od Waszych zoladkow;-) w tych kantynach mozna jesc obiad za 1 Yuan (10 Yuanow=1 Euro). Nie wiadomo jednak co dalej :-) Koniecznie LonelyPlanet przewodnik po Chinach! Niektore info troche nieaktualne, ale i tak najlepszy. I naprawde, musicie odwiedzic Putuoshan! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 19:18 Maturę zdawałam w 1993 roku. Bardzo miło wspominam szkołę i swoją klasę (prawie same dziewczyny). Najmilej wspominam Panią Elżbietę, która uczyła nas historii. Dzięki p.Eli maturę z tego przedmiotu zdałam na 5. A jej ciekawe opowieści natchnęły mnie do napisania pracy magist. o kobietach z przełomu wieków. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzona Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 18.08.06, 14:59 O czym wy tu ludzie piszecie, nie macie gdzie wymieniać informacji na temat podróży to załóżcie wątek, co to wszystko ma wspólnego z Dąbrolem? Tylko mnie to denerwuje? A może porozmawiamy o ginekologach, to zawsze robi dobrze liczbie wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
konstruktorka1 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 18.08.06, 17:05 A teraz sie juz nie nudzisz :) Myslalam ze to fotum jest nie tylko dla obecnych uczniow ale taz dla tych ktorzy znaja sie z Dabrola i chca pogadac Ciekawe dlaczego cie to denrwuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzona Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 18.08.06, 17:37 ależ oczywiście niech gadają do woli, ale to jest forum dla wszystkich absolwentów, nie tylko dla paru osób, stąd propozycja żeby sobie prywatny wątek założyli, a tutaj pisali o rzeczach bliskich większej części Dąbrowszczaków, bo NASZ wątek nam umrze śmiercią naturalną-albo z nudów jak ktoś woli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 80.48.49.* 18.08.06, 18:49 Do Znudzonej! Nie martw się, że wątek umrze, jak piszesz, z nudów (sic!). Absolwenci Liceum im. Jarosława Dąbrowskiego należą do ludzi z dużą dozą inteligencji, a tacy ludzie nie nudzą się nigdy. Zawsze znajdą sobie zajęcie i pole zainteresowań. Poza tym, dlaczego odmawiasz mnie i innym prawa do czytania ciekawych wypowiedzi o podróżach? Jeśli takowe Cię nie interesują, po prostu ich nie czytaj. Pozdrawiam Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justak1 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 21:49 hej absolwenci. obserwuje wpisy właściwie od początku, i tak jakoś mi się zdaje że nie było tu nikogo z rocznika maturalnego 2000. także witam wszystkich (wychowanka prof. Tarnowskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 00:12 Pozdrawiam wszystkich. Matura rocznik 1996 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 00:14 Pozdrawiam wszystkich. Matura rocznik 1996 :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Togus Forum Szkolne VI Lo IP: *.sfc.pl 28.08.06, 01:16 Zapraszamy na forum Sql ,jest tam dział specialnie dla was:) [url]www.6liceum.czest.pl/forum2[url/] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: znudzonej, aby rozweselic... IP: 222.106.174.* 29.08.06, 03:20 Kochani, pozdrowienia z Seulu, dokad trafilismy ostatecznie po pelnym wrazen chinskim etapie naszej podrozy. Ciekawe, ze zamowienie kaczki (a nawet dwoch!) po pekinsku ma wylacznie kulinarna, a nie polityczna wymowe. Zreszta jaka to moze miec inna wymowe w kraju, gdzie na ulicznym grillu mozna wybrac np. gigantyczne chrzaszcze, jaszczurki, weze albo wolowe jadra? Moge tylko zapewnic, ze gdy w buddyjskiej Swiatyni Lamy wznosilismy pachnace kolorowe swiece przed obliczem najwiekszego drewnianego jego posagu, to m.in. w intencji absolwentow i psorow VI LO. takze tych znudzonych. PS. mocne usciski dla Ali. Niestety na klawiaturze mam do wyboru tylko czcionke angielska lub koreanska. Wiec teraz koreanskie pozdrowienia: 햐ㅔㅔㅆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala '61 Re: znudzonej, aby rozweselić... IP: 80.48.49.* 30.08.06, 13:25 Mariuszko, dziękuję za pozdrowienia z dalekiego Seulu (서울). Masz szczęście, że możesz zamówić kaczkę (a nawet dwie) po pekińsku. U nas wkrótce może to się skończyć listem gończym (casus Huberta H.) Niedługo rozpoczęcie nowego roku szkolnego. Pomysły takie jak amnestia maturalna, Instytut Wychowania, dzieła JP II dla każdej szkoły (rzecz okazała się jednakże zbyt kosztowna), weryfikacja listy lektur i wreszcie szkoły-getta dla osób nieprzystosowanych społecznie wiążą się z dużymi obawami co do przyszłości polskiej oświaty. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz '75 Re: znudzonej, aby rozweselić... IP: *.hsd1.nj.comcast.net 12.09.06, 01:58 Mariuszko, tez ciesze sie z pozdrowien i pocztowki z Wielkm Murem (tak jest, doszla). Impreza z powitania mnie w gronie 50-latkow sie powiodla - Ostry (Montreal) i Mila (Washington DC) stawili sie osobisce i z rodzinami. Dabrole, these friendships will last forever!! oz '75 Lawrenceville NJ Odpowiedz Link Zgłoś