Gość: Kamila Matura 2001 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 10:49 Ciekawa jestem co słychać u tego rocznika więc z niecierpliwością czekam na wasze zeznania :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk Re: Matura 2001 IP: 203.247.144.* 02.10.06, 02:49 Cześć, jestem absolwentem z 2001, klasa B, mgr Witek. Obecnie pracuje w Korei Południowej jako inżynier. A co u reszty??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Matura 2001 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 21:17 Ja też chodziłam do tej klasy!!!!!!!! Kim jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 10:53 Witam wszystkich naszych byłych,obecnych i przyszłych uczniów ! Chciałabym przypomnieć adres oficjalnej strony Naszego liceum: www.6liceum.czest.pl oraz zaprosić wszystkich do częstych odwiedzin a tażke do udzielania się na forum. Pozdrawiam *matura 2007* ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlu85 Re: VI LO Dąbrowskiego - ludzie!!!! wątek ginie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 21:53 prawie miesiąc przerwy, czyżby dąbrole nie mieli o czym pisać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniA Re: VI LO Dąbrowskiego - ludzie!!!! wątek ginie!! IP: *.realestate.net.pl 23.09.06, 11:38 PiSzcie!Z chęcią sobie poczytam opinie absolwentów i uczniów obecnych,gdyż sama jestem jeszcze uczennicą tej wspaniałej szkoły!!!!!:)Pozdrawiam wszystkich Dąbrolów:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: VI LO Dąbrowskiego - ludzie!!!! wątek ginie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 11:11 Kochani, po przejrzeniu ostatnich wpisów stwierdzam, że ich natężenie uległo niebezpiecznemu obniżeniu. Podstawowe funkcje życiowe wątek jeszcze zachowuje, ale żywość (i aktualność) odruchów osłabiona, pojawiają się zaburzenia świadomości, nieliczne spontaniczne przejawy zainteresowania otoczeniem, ale spowolnione i czasami błędne. Próby zainteresowania stanem wątku np. Krawki nieudane. Krawka zajęty wyprawą na Baleary. Po co on tam jedzie? Przecież już w podróży poślubnej był. Co innego jego nowa żona. Słońca życzę! Po powrocie może nie być gdzie się zalogować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: VI LO Dąbrowskiego - ludzie!!!! wątek ginie!! IP: 212.160.86.* 30.09.06, 17:01 a ja bym chciała wiedzieć kto teraz uczy w Dąbrowskim, bo przypuszczam, że kadra się trochę zmieniła po tych -dziestu latach. I nie chodzi mi o listę nazwisk, ale o OSOBOWOŚCI, mam nadzieje, że atmosferka nie ucierpiała, bo świeżych postów brakuje, trzymam kciuki żeby Dąbroś nie stracił ducha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: VI LO Dąbrowskiego - ludzie!!!! wątek ginie!! IP: 212.160.86.* 30.09.06, 17:02 to znudzona przepowiedziała koniec wątku, coś mi tu świeżej krwi brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzona Re: VI LO Dąbrowskiego - ludzie!!!! wątek ginie!! IP: 212.160.86.* 30.09.06, 17:11 proszę się mnie więcej nie czepiać, ja mogę czytać o egzotycznych podróżach forumowiczów, bo to z pewnością pouczające i ciekawe zupełnie jak Discovery Channel, wszystko się jednak we mnie buntuje jak z NASZEGO wątku robi się wątek prywatny, czytelny tylko dla wtajemniczonych bo jakimiś grypsami pisanych, pozdrawiam i zyczę dalszych ekscytujących podróży, szkoda, że mnie autor kartki pięknej nie przysłał, ale może jeszcze nie wszystko stracone:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: VI LO Dąbrowskiego - ludzie!!!! wątek ginie!! IP: *.braun.de 30.09.06, 20:08 moze sprobuj go bardziej upublicznic? Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: VI LO Dąbrowskiego 30.09.06, 20:15 Nie pamiętam czy się tu wpisywałem (chyba tak), ale też ukończyłem naszego Dąbrowskiego :) Pozdrowienia dla wszystkich - absolwentów, uczących się, jak i dla naszych obecnych/byłych nauczycieli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Znudzonej, szczerze i z sympatią... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 21:16 Kochani, bodaj rok temu z okładem nasz człowiek w New Jersey zaproponował, by wpisywać ROK MATURY zaraz po swoim loginie. Zwróćcie uwagę, że odpadną wówczas pytania, czy jest ktoś z mojego rocznika? Bo wystarczy przejrzeć wpisy z ostatnich miesięcy i łatwo odnaleźć współtowarzyszy ze szkolnej ławy. No i odpadnie narzekanie na anonimowość wpisujących. Już kiedyś pisałem, że moi znajomi bez trudu odnajdują mnie, ja rozpoznaję ich. Czas na ciebie, znudzona, byś w imię czytelności i jawności podpisała się swoim rocznikiem. Daj szansę swoim znajomym na rozpoznanie w tobie tej lubianej, mądrej i pięknej dziewczyny. Krawka jest b. dobrze rozpoznawalny dla nas, którzy byliśmy na jego ślubie. Którzy go znamy z licznych biznesowych przedsięwzięć. Dla mnie jest kolegą z przedszkola, podstawówki i LO. Serdecznie pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krycha67 Re: Znudzonej, szczerze i z sympatią... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 21:39 Dawno nie zaglądałam na forum.Nie mam czsu w tej chwili aby przejrzeć ostatnie wypowiedzi.Może już ktoś zwrócił uwagę,że dzisiaj mija trzeci rok rozpoczęcia wątku? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Trzecia rocznica wątku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 02:15 Krysiu, gratuluję spostrzegawczości! Istotnie 30.09.2003 Anka napisała kilka ciepłych słów o Dąbrowskim. Chwała jej za to! Zerknąłem, że moje pierwsze wpisy noszą daty lipcowe 2004. Czas odciska swoje piętno na emocjach, z jakimi kolejni absolwenci dzielą się swoimi sukcesami. Zwróćcie uwagę, że -wydawałoby się- lekki temat licealnych wspomnień, przybiera od czasu do czasu na ostrości. Gdyby wykreślić przebieg temperatury dyskusji na forum w funkcji mijającego czasu, to niechybnie odkrylibyśmy sinusoidalny jego kształt, odbijający zmienną temperaturę naszych narodowych dyskusji. Maksima pokrywają się z datami zaistnienia w naszej swiadomości pojęć: dziadek w Wehrmachcie, łżeelity, polityczna korupcja. Bezwolnie powtarzamy atmosferę dziennikowych doniesień. Życzę sobie i wszystkim znudzenia. Chociaż wątek tego pewnie nie przeżyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent 2001 Re: Trzecia rocznica wątku... IP: 203.247.144.* 02.10.06, 02:46 Pozdrowienia z Seulu dla wszystkich uczniów i absolwentów VI LO. Już za miesiąc piwko w Czewie. :) ps. Jest ktoś z maturzystów 2001??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Dąbrole w Seulu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 03:04 Witam, wprawdzie teraz z Warszawy, ale jeszcze przed miesiącem biegaliśmy po gorącym i dusznym Seulu. konferencja była w COEX-ie, stamtąd najmilej wspominam wieczorny spacer wzdłuż strumienia (rzeki) Cheonggyejeon, fantastyczny spektakl teatralny "Kimchi" i zderzenie drewnianej architektury świątyń z gigantycznymi wieżowcami. Wrażenie, jakby obok kurpiowskiej chaty zbudować Manhattan. Gamsa hamnida! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent 2001 Re: Dąbrole w Seulu IP: 203.247.144.* 02.10.06, 03:14 I jak Ci się Korea podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: Dąbrole w Seulu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 03:45 Bardzo. Wcześniej przez 2 tygodnie podróżowaliśmy po Chinach, mieliśmy porównanie. Zaskoczyła nas bogactwem. Wiemy, że krezusi są w USA, Japonii, Niemczech. Natomiast fakt, że oni zbudowali taki dobrobyt w 30 lat robi piorunujące wrażenie. Czy też pracujesz do północy? Widzieliśmy światła w wieżowcach Samsunga, LG, czy Hyundaya grubo po godzinach. No i te tysiące naprawdę młodych ludzi w białych kołnierzykach. A korki w Seulu? Jak mówili sami gospodarze, każdy zawszony Koreańczyk musi mieć pięciometrową limuzynę. Świetne knajpki, z miejscem na buty, bo siedzi się "w kucki". Ale i powszechna świadomość zagrożenia ze strony północy. 27-miesięczna służba wojskowa. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola S (ruda) Re: stare dobre czasy IP: 195.189.52.* 02.10.06, 09:15 ja tez jestem absolwentką Dąbrowskiego. Pozdrawiam wszystkich, tych, którzy ukończyli to liceum. To były najlepsze czasy. Najlepsi ludzie:))) Super nauczyciele: j polski- Prof. Serwa matematyka- Prof. Ordon geografia- Prof. Tarnowski Wf- nasz ukochany wychowawca Mieciu Zamora:))))) Pozdrawiam całą IVd a dokładniej: Asie K, Ewe K, Anete O, Justyne W, Ole S, Marte S, Patrycje M, Justyne S, Emilie J, Karoline J, Kamile B, Karolina K, Kamile N, Kamile B, Kamile F, Ewe G, Monike B, Kacpra W, Marcina D, Krzyska B, Marcina R, Michała M, Lukasza D, Kamila W, Pawła R, Michała P. TRZYMAJCIE SIE LUDZISKA!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Pięćdziesiątka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 15:03 Kochani, rozmawiam tu sam ze sobą, jak storima "na starym Rakowie". Gdyby nie znudzona, rozmowa byłaby nudna. Czy ktoś to czyta? Poproszę administaratora o przekazanie ilości wejść na stronę. Przed chwilą pokochałem "Politykę". W tekście o nowym 52-letnim premierze Japonii, piszą "młody Shinzo Abe". I czym się tak przejmujecie, moi drodzy pięćdziesięcioletni. Halina, jesteś przy nim koleżanką z młodszej klasy! Chociaż przypominam, że w Chinach 50-latkowie obligatoryjnie idą na emeryturę. Kocham Japonię! Tam widzą w nas młodziaków. Ściskam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkaka81 Spotkanie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 15:44 A ja z uporem wracam do kilkakrotnie zadawanego przeze mnie pytania: Czy znajdzie się ktoś, kto zorganizuje spotkanie wszystkich absolwentów? Dąbrowski jest jednym z niewielu ogolniaków w Częstochowie, które jeszcze NIGDY nie organizowały takich zjazdów, a sądząc po ilości wpisów w naszym wątku chyba byłoby warto. Więc kto?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
marcys_czwa Re: Spotkanie? 03.10.06, 15:51 Podobno miała takie spotkanie organizować szkoła. Tym bardziej jestem ciekaw bo to już 10 lat minęło jak opuścilismy mury liceum. Marcyś96 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkaka81 Re: Spotkanie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 15:57 Nie wiem jak to wygląda w innych szkołach, które takie spotkania organizują, ale wydaje mi się, że najłatwiej jest to zrobić właśnie szkole- może dyrekcji razem z uczniami, a może na odwrót- uczniom przy pomocy dyrekcji.Chyba wystarczyłoby wtedy dotrzeć do jednej osoby z danego rocznika, albo moze dać ogłoszenie do prasy? Pojęcia nie mam, ale bardzo chciałabym , żeby takie spotkanie się odbyło. Uda się?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Spotkanie przy grobie prof. Tybinkowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 16:12 Dopóki nie ma lepszej propozycji, to zapraszam 01. listopada ok. 14.00 na grób prof. Elżbiety Tybinkowskiej na Cmentarzu na Kulach Dokładne namiary znajdziecie we wpisie z 18.07.2004. Pozdrawiam. PS. chętnie odwiedzimy grób prof. Łukomskiej. Jeśli ktoś zna miejsce, to czekam na informację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar85 Re: Spotkanie przy grobie prof. Tybinkowskiej IP: *.mofnet.gov.pl 12.10.06, 09:10 miejsce pochówku,prof. Łukomska, cmentarz komunalny,nowy,po lewej w kwaterze "zwykłej" nr 5, rząd 10,zaraz obok charakterystyczna kwaterka "dziecięca". Dziękuję za pamięć. marluk1966@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar85 a może przy grobie Śp. Jerzego Kaczera? IP: *.mofnet.gov.pl 12.10.06, 09:25 Odpowiedz Link Zgłoś
marcys_czwa Re: Spotkanie przy grobie prof. Tybinkowskiej 24.10.06, 10:27 Nie wiem jak technicznie przebiegnie to spotkanie. Nie wiem czy nie będziemy zakłócać czyjegoś spokoju wspomnień bliskich już odeszłych. Swoją drogą zastanawiam się czy jakikolwiek kraj w Europie ma tak wysoko rozwiniętą kulturę cmentarną. Lata zaborów uczyniły z grobów naszych przodków swoiste miejsce wspomnień i refleksji nad istotą patriotyzmu, godności ale i po prostu dobrego życia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: Spotkanie przy grobie prof. Tybinkowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 11:24 Marcyś, ja też nie wiem. Liczę, że może nie wszyscy byli uczniowie prof Tybinkowskiej przyjdą. Ale Pani Profesor będzie przyjemnie. Tego jestem pewien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzona Re: Dla znudzonej IP: 212.160.86.* 04.10.06, 17:18 thanks, I feel better now Odpowiedz Link Zgłoś
konstruktorka1 Re: Dla znudzonej 04.10.06, 17:40 Taka jedna zwriowana Pani profesor uczyla mnie i innych angielskiego i mi sie przydalo. Wszyskim z naszej klasy niezle dopiekla :) Pani profesor Blachnickiej serdecznie dziekuje raz jeszcze Tylko dzieki Pani jestem tu gdzie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz'75 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.hsd1.nj.comcast.net 21.11.06, 05:15 Andzia, dzieki za zaproszenia na strony szkolne. Kilka osob wspomnialo o listach absolwentow (moze na szkolnym forum??)i byc moze jakims zjezdzie. Czy sie o tym mowi w szkole? oz '75 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia :) Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 12:54 Proszę bardzo :) www.6liceum.czest.pl/forum2/viewtopic.php?p=4893#4893 Czekamy na wasze posty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marluk VI LO Dąbrowski - Absolwenci Wesołych Świąt! IP: *.mofnet.gov.pl 20.12.06, 10:32 WESOłYCH śWIąT DąBROWSZCZACY RAKOWIANIE I WSZYSCY ABSOLWENCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: VI LO Dąbrowski - Absolwenci Wesołych Świąt! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 10:54 Jest dostępny w internecie spis absolwentów Lic.im.Dąbrowskiego rocznikami od zarania? Podajcie proszę link.Dzięki z góry. Szczęsliwego Nowego Roku wszystkim uczącym i wyuczonym dawniej i dziś .p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja >o-+ Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 80.54.169.* 22.01.07, 13:23 Też tam uczęszczałam i bardzo miło wspopminam tę szkołe, pozdrawiam wszystkich , którzy mieli ten "zaszczyt" :) tam chodzić . Odpowiedz Link Zgłoś
hanzel_gretyl Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 05.10.06, 20:50 30.09 bylo spotkanie absolwentow 1994 z IVc w bohemie. ciekawym jakie wrazenia? moze ktos z uczestnikow sie wypowie anonimowo? po 12 latach spotkac kolezenstwo to dla niektorych byl spory szok. doszli juz do siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzona Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 212.160.86.* 06.10.06, 17:58 A mnie uczyła prof. Kciuk, skutecznie, i też jestem jej wdzięczna, mam nadzieję, że obecni uczniowie Dąbrosia też będą mogli kiedyś podziękować swoim nauczycielom, a tak w ogóle uczy tam jeszcze ktoś ze starej gwardii, czy wszyscy nowi? Odpowiedz Link Zgłoś
dabrol90 Matura ' 90 10.10.06, 13:52 Witam wszystkich serdecznie. Cieszę się, że natknąłem się na ten wątek na forum gazety. Pozdrawiam wszystkich Dąbroszczaków, szczególnie z klasy " b " - przypominam - matura 90 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnn Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.com 10.10.06, 14:27 Pozdrawiam wszystkich dąbrowszczaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 212.160.86.* 18.10.06, 22:27 jeszcze tu nie byłam, pobijam bo fajnie, a Dąbrowski fajny jest, o nauczycielach nie wspomnę bo sie boję,że mnie namierzą(taka mania prześladowcza), ale jak się ktoś pierwszy wychyli to go poprę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 12:22 pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swojak Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.com 31.10.06, 10:25 Pozdrowienia dla wszystkich z VI LO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zkl2 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 21:50 nie zycze nikomu tego by szedl do tej szkoly... w tym roku jest tam taki rygor jak w zadnej innej szkole... jak nigdy nie trzebabylo zmieniac butow tak nagle trzeba;/..... nie wypuszczaja nawet poza budynek szkoly.. czyli na plac szkolny.... jest okropnie.... naprawde bardzo ZALUJE ZE WYBRALAM TA SZKOLE. Cociaz w tamtym roku tak nie bylo... moze to zmiana dyrektora tak wszystko pogorszyla ;/ nie wiem... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do z2kl Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.com 03.11.06, 07:36 Masz przejściowy dołek - zobaczysz wyleczysz się i za kilka lat zapewniam Cię że docenisz to wszystko co tam w tej chwili robią - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drex Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.aster.pl 04.11.06, 22:52 calkowicie sie z Toba zgadza. Tylko najtrudniej zawsze zrozumiec to w czasie, gdy sie dzieje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: spotkanie przy grobie prof. Tybinkowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 14:30 Kochani, serdeczne dzięki za tę masówkę na cmentarzu na Kulach. Nie było gdzie kwiatów położyć, a płomienie z tych kilkudziesięciu zniczy dawały wrażenie wielkiego ogniska. Witałem skinieniem głowy wszystkich, którzy się zatrzymywali. Mam nadzieję, że p. profesor bez wahania rozpoznała swoich uczniów. Dzięki! Następnym razem masa krytyczna przeniesie się na grób ś.p. prof. Łukomskiej. Pozdrowienia. PS. jeśli to cię pocieszy, to w mojej pracy muszę zmieniać, poza butami, całe wierzchnie ubranie. Każą też myć ręce! Zakładać rękawiczki! Tak jak ty, tłumaczę sobie te nieuzasasnione rygory zmianą na stanowisku dyrektora szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betty Re: spotkanie przy grobie prof. Tybinkowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 14:12 Gdzie znajduje się grób śp.Łukomskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka matura 84 Re: spotkanie przy grobie prof. Tybinkowskiej IP: *.cn.com.pl 11.04.07, 10:37 Cześć. Rzadko jestem na forum Dąbrowszczaków. Nie dlatego że mnie nie interesuje ale często zapominam. Teraz jednak przeczytałam twój post i jestem zainteresowana miejscem pochówku Pani prof Tybinkowskie i Łukomskiej. O śmierci prof Tybinkowskiej dowiedziałm sie po fakcie, juz po pogrzebie. Ani jedna ani druga nie były moimi wychowawczyniami, ale to osoby które najmilej wspominam z tamtych czasów. Dziwne ale teraz coraz więcej osób odprowadzamy np prof. Kaczer i trudno. Taki opis pomógłby mi na spokojnie znależć ich groby. Pozdrawiam Elka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariuszko'75 Namiary na groby prof. Łukomskiej, Tybinkowskiej.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 16:15 Elka'84, witam i podaję, a właściwie jedynie przekazuję informacje, przesłane przez innych absolwentów. Po pierwsze prof. Łukomska: Data: 12.10.06, 09: miejsce pochówku,prof. Łukomska, cmentarz komunalny,nowy,po lewej w kwaterze "zwykłej" nr 5, rząd 10,zaraz obok charakterystyczna kwaterka "dziecięca". Dziękuję za pamięć. marluk1966@interia.pl Po drugie, prof. Wędrychowski: Autor: Gość: Ala IP: *.prenet.pl Data: 25.10.04, 20: Mariuszko, wreszcie mogę spełnić Twą prośbę, dotyczącą zlokalizowania miejsca pochówku profesora Wędrychowskiego. Jego mogiła znajduje się na cmentarzu w Kurzelowie(woj. świętokrzyskie, pow. włoszczowski, gmina Włoszczowa; najlepiej zobaczyć na stronie: www.pilot.pl). Od bramy cmentarnej należy dojść do kościółka leżącego na wzniesieniu, skręcić alejką w lewo i grób Profesora będzie piętnasty do dwudziestego w kolejności. Pozdrowienia dla Ciebie, Twej Żony i wszystkich Absolwentów Dąbrowskiego - Ala "Pamięć to cmentarz: uczucia przeżyte człowiek w niej składa na wieczny spoczynek" (K. Przerwa-Tetmajer) Po trzecie, prof. Tybinkowska: Autor: Gość: Matura92 IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl Data: 18.07.04, Grob Tybinkowskiej jest na Kulach. Na stronie południowej. Stajesz na parkingu przy poczatku ul. Rolniczej. Od parkingu idziesz dróżką przy Zakładzie kamieniarskim. Wchodzisz na stary cmentarz (w lewo). Na wysokości kancelarii cmentarnej (po prawj ręce) zatrzymujesz się i szukasz po lewej stronie grobu. Jest przy głównej alejce (nie wgłębi). Jeśli ktoś ma czas, to niech odwiedza w wakacje groby naszych profesorów. Niech zapali lampkę i chwilę porozmawia. Ja odwiedzę grób prof. Wędrychowskiego w czwartek 19. kwietnia. Będę przewoził część rodziny do Częstochowy przez Włoszczowę. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta '89 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.hsd1.va.comcast.net 08.11.06, 03:32 Kochanienka powinnas pochodzic w czasach kiedy to trzeba bylo przyszywac tarcze do kurteczek, sweterkow, bluzeczek itp, nalezalo tez nosic fartuszki krzyzaczki (choc to bylo pozyteczne, przynajmniej bylo gdzie sciagi chowac :)), zmiana butow to jest pryszczyk, pozdrowienia z USA dla wszystkich Dabrowszczakow Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.kusmierski Matura'92 18.05.07, 21:19 Witam i pozdrawiam wszystkich absolwentów, nauczycieli emerytowanych i uczących. Apel do mojej klasy IVc rocznik 1992. Podjęliśmy próbę ponownego spotkania (ostatnie 2005). Bardzo proszę koleżanki i kolegów z klasy o kontakt mailowy. Przewidywany termin 09 czerwca. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 21:08 Tak tylko podbijam i wyciągam temat. Co nowego u Dąbrowszczaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Dąbrole w pewnym wieku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 23:38 Dąbrole w pewnym wieku właśnie odeszli od telewizora, by z wypiekami na twarzy przeżyć raz jeszcze włosko-angielski finał Ligi Mistrzów. W przerwie i tuż po meczu odbierali telefony od kolegów, z którymi dzielą się spostrzeżeniami o kolejnym strajkowym dniu. Pieniądze na podwyżki dla lekarzy są, jak to zauważa kolejny specjalista od makroekonomii, utrzymywanie ich żenująco niskich zarobków wynika teraz wyłącznie z nieudolności rządzących. Można o 30% podwyższyć uposażenia śledczych z IPN, choćby za wierność mocodawcom. Można emerytom, bo to kilkumilionowy elektorat, który odwdzięczy się w kolejnych wyborach. Można górnikom, bo strach u rządzących budzą łomy w mocnych rękach. Lekarze znowu poczekają. Zdrowia życzę wszystkim absolwentom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrekcja Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.apus-net.pl 22.01.07, 19:42 my też żałujemy, że wybrałaś to liceum. Ale nic straconego zawsze możesz się przenieś gdzie indziej.Przecież w Słowackim jest taki luz, że tam lalunie chodzą jak chcą, a butów to już wogóle nie zmieniają.A w Samorządówce to nawet kolczyki można mieć gdzie się chce, byle byłoby w uchu i jeden. Jeżeli dla Ciebie rygorem jest zmuszanie do noszenia identyfikatorów , zmienianie obuwia lub noszenie dłuższej bluzki, to nie mamy o czym mówić . Łatwo jest krytykować jak się jest anonimowym w necie. A przyszłaś kiedyś do nas i powiedziałaś, że jest aż tak bardzo źle, że to takie więzienie. Pewnie nie. Ale nic straconego. zApraszamy do naszych gabinetów. Dyrekcja VI LO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 03:34 Też kiedyś chodziłem do tego LO i mając teraz sporo wiecej lat, dobrą pracę i ukończywszy renomowaną uczelnie uważam zmianę butów za idiotyzm nie mówiąc o identyfikatorach czy zabranianiu malowania się dziewczynom, piercingu, tatuowaniu się i co tam kto wymśli bo te rzeczy nie mają wpływu na chęć do nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 14:52 Mam nadzieje,ze ten podpis pod posem Dyrekcja VI LO nie jest postem dyrekcji.Nie zgadzam się z opinią ,ze w Słowackim jest luz,chodzi tam moja córka i jest super atmosfera mimo ,ze I LO nazywają zakonem.Nie ma kocenia tak jak to ma(miało) miejsce w VI LO.Sama osobiscie interweniowałam do dyrekcji.Skończyłam VI LO w 86 roku i różnie je wspominam.Najmilej p.Konieczną a przez 10 lat śniła mi sie prof.Kaczer.Zawsze była nieomylna ale nauczyć umiała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.realestate.net.pl 12.11.07, 08:19 tylko tak dalej a Dyrekcja bedzie sama uczyc to Wy ,,dyrekcjo ,,jestescie dla nas nie my dla was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa92 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 212.160.86.* 06.11.06, 19:56 dzisiejsze Dąbrowszczaki narzekają, że musza zmieniać buty, nie mogę, świat staje na głowie, i to jest rygor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raafu'91 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prenet.pl 06.11.06, 20:10 Ja tam zmieniałem buty (fakt że na zmiane miałem glany :D), panny musiały miec fartuszki, nie do pomyslenia były jasne spodnie. Jakos nie kojarze twgo z rygorem. A i musztre nmiałem z prof. Wójcikiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justak1 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 20:31 śmieszna jest dla mnie wypowiedź o rygorze spowodowanym zmianą dyrekcji. co prawda kończyłam szkołę w 2000 roku, ale zmiana obuwia nigdy nie była dla mnie przejawem rygoru. ale teraz wszystko się pozmieniało, teraz młodzież jest wychowywana bezstresowo, więc taaaki rygor uczniowie mogą ciężko znosic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betty Matura 85 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 14:10 Cześć dziewczyny z 4 e,ciekawa jestem jak Wam się żyje? Pozdrawiam szkoda, że tamte czasy minęły... Odpowiedz Link Zgłoś
bea_ta66 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 08.11.06, 14:16 Witajcie dziewczyny z 4 e, matura 1985. Szkoda,że w postach nas nie ma pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: dla Betty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 21:20 Informację o miejscu ostatniego spoczynku prof. Łukomskiej znajdziesz we wpisie z 12.10.2006 godz. 09.10 autorstwa marluk'85 (jeśli córka ś.p. Pani Prof, to pozdrawiam!). Pamiętajcie, w 2007 roku masa krytyczna przy grobie Pani Profesor. Pozdrawiam! PS. też witam dziewczyny z 4e! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magic Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 18:22 Pozdrowienia dal wszystkich absolwentów LO Dabrowskiego a szczeglnie mature 2004 POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolka MATURA 2002 to juz 5 lat!!! bedzie spotkanie IVD IP: 212.160.86.* 04.02.07, 19:59 juz 5 lat bedzie spotkanie klasy IV D prof.Zajaczkowskiej jest ktos z tej klasy tutaj?(termin nie jest znany ale w tym roku);) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ankade77 Re: MATURA 2002 to juz 5 lat!!! bedzie spotkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 22:32 Witam wszystkich uczniów IVd rocznik 77' klasa p. Helman! W tym roku mija nam okrągła 30! I chyba macie ochotę na spotkanie? Może tym razem już w pełnym składzie? Kto chętny niech odpisze! Czekam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala'61 Wiosna idzie! IP: 80.48.49.* 12.02.07, 13:33 Mili moi, powoli nadchodzi wiosna. Czy dlatego staliśmy się aktywniejsi? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ankade77 Re: MATURA 2002 to juz 5 lat!!! bedzie spotkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 22:57 Przepraszam, oczywiście klasa IVc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala'61 Tyle się dzieje IP: 80.48.49.* 13.02.07, 23:33 Nie mogę zmarnować najbliższych lat (jak były premier) przepraszam, najbliższych godzin, wobec tego zabieram się (bez wyjeżdżania z Polski) do dalszej pracy nad spisywaniem księgozbioru. Pozdrawiam ziomali (tak dzisiaj mówi młodzież) :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala'61 Do Marty i innych IP: 80.48.49.* 15.02.07, 15:33 W przyszłości nie będziemy dyskutować, jak należy zwracać się do nauczyciela szkoły ponadgimnazjalnej. Pan premier Kaczyński przed chwilą zapowiedział ex cáthedra, że będą to bakałarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Dziękuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 17:18 Kochani - wybaczcie ale przestałam obserwowac wątek i przeoczyłam podziekowania za założenie tematu. Niemniej jest mi bardzo miło. Ja jestem dość młodą absolwentką naszego LO ale ku mojej radosci widzę, ze wiele starszych absolwentów pisze i równiez młodzież. Przyznam WAM się do czegoś - we wrześniu 2005roku moja klasa organizowała spotkanie na 10lecie matury. Nie było mnie na nim, choc obiecywałam, że będę. Przepraszam koleżanki i i kolegów. Żałuje, że mnie nie było. Żadne sprawy osobiste nie mogą byc wytłumaczeniem:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: Dziękuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 18:22 Anka, pozostaję w swoim oburzeniu, że nie pojawiłaś się w dziesięciolecie matury. Na szczęście w końcu sierpnia, u stóp olsztyńskiego zamku, spotkamy się najprawdopodobniej my, maturzyści 1975. To był dobry rocznik. Prześlemy zaproszenie i będziesz miała okazję się zrehabilitować! Bywaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala'61 Z wirusem grypy nie poradziłam sobie IP: 80.48.49.* 20.02.07, 15:59 Nie upłynęło wiele czasu i... chyba grypa. A tak się chwaliłam, że od trzech lat nic z tych rzeczy. Może to przez poczucie koleżeństwa z naszym kolegą Mariuszko? Czy Ty już wydobrzałeś? Serdeczne pozdrowienia :) Piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Wirus grypy utopiony w winie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 23:45 Alu, ale go pokonasz! Bo nie takie rzeczy nasze pokolenie znosić musiało. Pamiętasz stonkę, pamiętasz wąglika? A pryszczyca, a priony BSE? Wieczorem polecam grzany półwytrawny chilijski Merlot. Topi wirusy grypy! A wiesz co dostałem na 51 urodziny? Królewskie śniadanie do łóżka! Pogrymaś trochę na służbę w domu. Zdrowia! PS. dzisiaj słyszałem wcale przekonujące wyjaśnienie, dlaczego u nas bałagan, a w Niemczech porządek. Bo tam rządzi pedantyczna gospodyni domowa, a u nas stary kawaler. Może ożenek byłby jakimś rozwiązaniem? Oczywiście pan młody nie mógłby uciekać się w gogolowskim stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala'61 Re: Wirus grypy utopiony w winie IP: 80.48.49.* 23.02.07, 00:50 Mariuszko, dziękuję za życzenia zdrowia. Już prawie dobrze. Receptę na winko wykorzystam niebawem. Moja służba jest rozpieszczona, rozpuszczona i prócz herbaty nie potrafi niczego przyrządzić. Za to umie zrobić wiele innych rzeczy w domu. Napisz, proszę, którego dnia lutego zjadłeś królewskie śniadanko. To na przyszłość, a obecnie samych serdecznych, przyjaznych ludzi obok Ciebie życzy Ci starsza szkolna koleżanka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 16:33 Witam tez chodziłam do tej szkoły nauczyciele trzeba przyznac są tam orginalni a szczególnie Mastal i KIliankowai wielu wielu innych. A tak na marginesie to czemu wszyscy pisza prof. skor to sa mgr. a to bardzo duza różnica.Pozdrawiam wszystkich a i jestem studentka PCZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala'61 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 80.48.49.* 12.02.07, 17:30 Marto, tytułowanie nauczycieli uczących w szkołach ponadgimnazjalnych per profesor jest niewłaściwe, ponieważ, jak słusznie zauważyłaś, są na ogół magistrami, dodam, że także - doktorami. Nie wiem od kiedy (już za moich czasów tytułowano nauczycieli szkół średnich profesorami) stało się to zwyczajem. Pisał już kiedyś o tym Mariuszko. Ale, skoro pan Lepper bez matury może otrzymać kolejny tytuł doktora honoris causa, wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3913159.html nie miałabym zastrzeżeń do kontynuowania tradycji. Pozdrawiam przyszłą mgr inż., może dr inż.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Profesorowie VI LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 17:34 Marto, dyskusję o tytułowaniu profesorami pedagogów w liceum prowadziliśmy w tym wątku jakieś 2 lata temu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=8262146&wv.x=2&a=19279683 Oczywiście nie oznacza to, że nie możesz wypowiedzieć swojego zdania w tej sprawie. Profesor liceum, to tytuł zawodowy nauczyciela, jaki mu przysługuje z mocy ustawy Karty Nauczyciela. Ja ten tytuł traktuję z sympatią. Profesor uniwersytecki, czyli dawny docent (prof. nadzwyczajny), albo prof. zwyczajny (tzw. prezydencki) to stanowisko i tytuł naukowy, jakie otrzymuje człowiek po zatwierdzeniu naukowego dorobku przez Radę Wydziału macierzystej uczelni i Centralną Komisję DS Stopni i Tytułów. Czyli prof. licealny i uczelniany, to dwa zupełnie różne tytuły! Zresztą wiele tytułów ma takie podwójne znaczenie. Np. magister, to dawniej po prostu nauczyciel. teraz zostaje nim każdy absolwent szkoły wyższej, który skutecznie obroni stosowną pracę. Albo mistrz! To tytuł przysługujący zwycięzcy zawodów sportowych i kierującemu grupą robotników. Albo kapitan: stopień wojskowy (między porucznikiem, a majorem) i dowódca jednostki pływającej (jachtu), czy latającej (samolotu). Natomiast, powtarzam, wśród profesorów obu rodzajów znajdziesz i cudownych ludzi, i kreatury. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Profesorowie VI LO IP: *.flatpla.net 04.03.07, 22:12 witam wszystkich Dąbrowczaków JA JESTEM ROCZNIK MATURALNY 83 , NIESTETY NIE WIDZIAłAM TEGO ROCZNIKA NA FORUM. mOżE KTOś SIę ODEZWIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek83 Re: Profesorowie VI LO IP: 74.210.43.* 06.03.07, 18:30 Czesc Aniu. Zagladam do forum od paru lat i ja tez nie spotkalem rowiesnika. To mila niespodzianka.... Chodzilem do klasy pani Kupczak. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Profesorowie VI LO IP: *.flatpla.net 06.03.07, 21:24 cześć Grześ, a ja chodziłam do klasy pani Ostałowskiej. Grono uczące: P. Parka, p.Zakłada, śp.p.Kaczer. p.Konieczna,p.Olszewska,p.Kupczak, śp.p.Helman. Dyrektorem był wtedy p.Pietrzykowski, zastępcą p.Ponikowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Profesorowie VI LO IP: *.flatpla.net 06.03.07, 21:25 cześć Grześ, a ja chodziłam do klasy pani Ostałowskiej. Grono uczące: P. Parka, p.Zakłada, śp.p.Kaczer. p.Konieczna,p.Olszewska,p.Kupczak, śp.p.Helman. Dyrektorem był wtedy p.Pietrzykowski, zastępcą p.Ponikowski.Pozdrawiam bardzo serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek 93 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 08:17 Czy z absolwentów VI LO są jacyś znani ludzie? Czy Marek Magiera z Polsatu Sport, to jest ten sam Marek Magiera, który kończył VI LO? Czy w gronie absolwentów są jacyś znani sportowcy, czy inni ważni ludzie? Jeśli wiecie, to piszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r23 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 11:11 Tak, to ten sam Marek Magiera :) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
konstruktorka1 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 13.03.07, 16:12 Przepraszam czy to moze Tomek 93 to Tomek Haj konstruktorka.blox.pl/2007/02/VI-Lo-im-Jaroslawa-Dabrowskiego-Czestochowa.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orix Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 20:00 Bardzo podoba mi sie wasz watek- Dabrowski gora jak zawsze:) Natomiast strasznie mi przykro ,gdy ogladam stronę naszego liceum.KIEPSCIUTKO Po dokładnym przeczytaniu tresci artykułów i newsów zauważam szereg błedów ortograficznych, stylowych itp.Redaktorzy i opiekunowie strony -----słowa idą w świat, tak nie można,poprawcie się------ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.apus-net.pl 11.03.07, 18:42 witam, wątek śledzę od dawna, ale jakoś nie widziałam - może przeoczyłam - nikogo z rocznika 86 (matura). Klasa humanistyczna. Jest ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raafu'91 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 80.48.49.* 11.03.07, 20:59 no dobra.... kto z tego rocznika tu zagląda?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Najlepszego w urodziny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 00:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Samych radości! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 00:58 Storimo, spotkanie człowieka, który pierwszych sześć z jedenastu cyfr PESELa (jest we Francji coś takiego?) ma takie same, budzi moją zazdrość. Mnie się to jeszcze nie zdarzyło. Gratulacje! Ambitnych planów! (Jak najłatwiej rozbawić Pana Boga? Opowiedzieć Mu o swoich planach na przyszłość!) Film o Beethovenie nosił w Polsce tytuł "Kopia Mistrza", jak mi podpowiedziała moja nieoceniona Anula. Zdaje się, że w oryginale brzmiał nieco inaczej. Czekam na premierę najnowszego dzieła Milosza Formana o Francesco Goyi y Lucientes. Jakaś moda i czas na filmy o ludzkim geniuszu? To wynik zazdrości, czy może pragnienie zgłębienia tajemnicy, jak niektórzy z nas inaczej i bliżej docierają do granic poznania. A koncert Pogorelicia budzi we mnie uczucia sprzeczne. Pamiętam go z lwią grzywą włosów, w bardzo prostym stroju, z gumą do żucia w ustach. Wyszedł dziś łysy facet w eleganckim fraku. Gumę zdążył przylepić gdzieś w garderobie. Ja też się postarzałem i chyba tym mogę tłumaczyć swoje trudności w przekonaniu się do jego Beethovena, Brahmsa, Skriabina, czy Rachmaninowa. Większości utworów zresztą nie rozpoznałbym bez programu koncertu. Poczułem, że niebezpiecznie zbliżyłem się wiekiem i odpornością na taką interpretację do krytykowanych przeze mnie dostojnych jurorów sprzed już 27 lat. Straszne! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Samych radości! 08.10.07, 19:33 Mariuszko, tak, pierwszych 6 cyferek francuskiego PESL , to czytelna data urodzenia. W USA-europejski odpowiednik- "social security number" posiada zakodowana datę urodzenia. Pozdrawiam, Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: Samych radości! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 01:32 Storimo, Cieszę się na twój "prove of life". Też pozdrawiam i ściskam na odległość. Zazdroszczę ci, jak myślę, poczucia wygranej po intronizacji Sarkozy'ego. Dlaczego tej klasy ludzie mają władzę we Francji, Niemczech, a omijają Polskę? Własnie jestem po lekturze ojcowskiego listu pożal się Boże Marszałka do obrażonych przez niego wykształciuchów. Przed Ludwikiem Dornem jeszcze sporo epistolograficznej pracy przed wyborami. List do tych, którym zakładać chciał kalosze, list do lekarzy, którym chciał zaglądać do garaży. A Kaczyńscy też mają do kogo pisać. Do dziada, co miał spieprzać, do "tych Pań" pielęgniarek, których głodówkę nazwano "niezjedzeniem kolacji", do tych, któych miejsce przyrównano do ZOMO. Mam słodką nadzieję, że obrażeni wyborcy wyślą Marszałka i Premiera tam, gdzie ich miejsce: na śmietnik politycznej historii. Niech wykrzykują swoje śmieszne żale tam, gdzie to już nikomu nie grozi: na spacerze w parku z kotem i psem Sabą. Do urn, Dąbrole! Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Samych radości! 14.10.07, 14:19 Mariuszko, Sarkozy, ciekawa sprawa. Gdybym mogl glosowac we Francji to bym glosowal na niego. Moje srodowisko zawodowe (artysci, psycholodzy, pedagodzy) jest jemu przeciwne. Przy okazji wizyty prezydenta Kaczynskiego we Francji. Sarkozy przyjal go jak kogos bliskiego. Pozwolil sobie na francuski tradycyjny pocalunek w policzki (we Francji jest to gest wyrazenia dlugiej i prawdziwej przyjazni). Kaczynski nie stawial oporow;) To sie nazywa: strategia poskromienia Zlosnicy. Przeciez zjednoczona Europa nauczona doswiadczeniem populistycznego niegdys rzadu Austrii, nie zacietrzewia, lecz probuje lagodzic. Do urn! Pozdrawiam, Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 1500!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 21:49 Storimo, Dąbrole, pozwoliłem sobie na 1500 wpis, nie czekając na innych, może bardziej ode mnie odpowiednich, by jubileusz winszować. Być może przeniesiemy się na arcypomysłową stronę www.nasza-klasa.pl może na stronę VI LO, może zostaniemy tutaj. Po prostu bądźmy widoczni! Pozdrowienia! PS. storimo, zdarzało mi się całować i być całowanym w policzki. Przyjemny dreszcz towarzyszył mi czasami, ale na pewno nie przycałowaniu Kaczora! Przedwyborcze hasło: jeśli to musi być Kaczor, to niech będzie Donald! Odpowiedz Link Zgłoś
akorzy Re: Zmarł nagle Rysiek Faryna... 12.03.07, 12:45 Witam, Znalazłam kilka zdjęć Ryśka wśród tych skanowanych przez Sirasa: fotoforum.gazeta.pl/5,3.html?new=1&loadKey=1173699371636Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
akorzy Re: Zmarł nagle Rysiek Faryna... 12.03.07, 12:49 akorzy napisała: > Witam, > Znalazłam kilka zdjęć Ryśka > wśród tych skanowanych przez Sirasa: > <a href="fotoforum.gazeta.pl/5,3.html?new=1&loadKey=1173699371636" > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
akorzy Re: Zmarł nagle Rysiek Faryna... 12.03.07, 12:51 Witam, Znalazłam kilka zdjęć Ryśka wśród tych skanowanych przez Sirasa: fotoforum.gazeta.pl/5,3.html?new=1&loadKey=1173699371636 Pozdrawiam Przepraszam za pomyłkę w adresie Odpowiedz Link Zgłoś
akorzy Re: Zmarł nagle Rysiek Faryna... 12.03.07, 13:00 Witam, Znalazłam kilka zdjęć Ryśkawśród tych skanowanych przez Sirasa: src="fotoforum.gazeta.pl/photo/0/he/ig/rsvg/ULtL5dZDCvZZ16NUyX.jpg" alt="Rychu_Faryna" title="Rychu_Faryna" /></a> Pozdrwiam i przepraszam za pomyłki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orix Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 20:02 Alu 61 nieprawdaż że mam rację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala'61 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 80.48.49.* 14.03.07, 01:09 Zostałam wywołana do tablicy. Odpowiem słowami Franciszka Ksawerego Dmochowskiego: "A nade wszystko szanuj mowę twą ojczystą..." Radziłabym Redaktorom strony szkoły, aby poprosili swoich Polonistów o adiustację tekstów. Ponadto w zasięgu ręki powinny być: któryś ze słowników ortograficznych (koniecznie wydanie po 1997 roku) autorstwa Edwarda Polańskiego, Andrzeja Markowskiego lub Tomasza Karpowicza, Wielki słownik poprawnej polszczyzny pod red. Andrzeja Markowskiego i Nowy słownik interpunkcyjny języka polskiego z zasadami przestankowania Jerzego Podrackiego. To kanon. Dużo praktycznych wiadomości zawiera książka Stanisława Bortnowskiego Warsztaty dziennikarskie. Jeśli ktoś z Was miałby jakieś pytania, można do mnie napisać: alamar44@o2.pl Pozdrawiam i życzę sukcesów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orix Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 15:07 Ala jak zawsze niezawodna.Młodziezy do słowników:)))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala'61 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 80.48.49.* 14.03.07, 16:29 Dziękuję za miłe słowa, Orix. Staranie o poprawność języka jest z pewnością cechą pozytywną człowieka. W moim przypadku ma to związek z profesją, którą obrałam przed laty zupełnie świadomie. Ale myślę sobie, że w bardzo złym kierunku idzie wiele spraw związanych z oświatą i fakt postawienia przecinka w nieodpowiednim miejscu lub jego brak nie są to sprawy najważniejsze. Obecna polityka oświatowa powoduje, że "Ciągle zostajemy po przedpokojach suplementów, w śmieciach..." (E. Bryll) Bo jak mam rozumieć choćby ostatnie zapowiedzi MEN o zakazie propagowania w szkołach zachowań dewiacyjnych? www.men.home.pl/CMS/artykul.php?article=137 Czy to znaczy, że szkoła dotąd propagowała takie zachowania? Jak rozumieć słowo "propagować"? Czy homoseksualizm jest zachowaniem dewiacyjnym? (wiceminister Orzechowski mówi o zboczeniu)! Czy nauczyciel w ogóle nie może użyć słowa "homoseksualista", bo zostanie uznany za propagatora i zwolniony z pracy? Czy nauczyciel nie powinien dyskutować z młodzieżą, wskazywać, że takie mniejszości seksualne są w społeczeństwie, że ci ludzie mają takie same prawa, bo są ludźmi? Dopóki młodzież nie będzie miała lekcji wychowania seksualnego, prowadzonych na wysokim poziomie przez specjalistów, a nie przez katechetki lub nawiedzone starsze panie, dopóty będą niechciane ciąże nastolatków, dopóty język miłości będzie wulgarny lub nie będzie go wcale. Szkoła polska jest pod tym względem coraz bardziej zacofana, pruderyjna, dwulicowa. Nie mogę się z tym wszystkim pogodzić. I znów nie jestem na te czasy! Jest mi niezmiernie ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Szkoła jako miejsce propagowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 14:10 Alu, współczuję ci złego samopoczucia z powodu wywoływania w szkole duchów nietolerancji i ksenofobii. Ale domagam się współczucia dla siebie. Bo szukanie morderców wśród lekarzy kardiochirurgów przypomina mi ataki na załogę pogotowia ratunkowego, która na swoje nieszczęście wiozła pobitego Grzegorza Przemyka z komisariatu milicji. Jeśli pamiętasz wydarzenia stanu wojennego, to Bogu ducha winna lekarka, sanitariusz i kierowca zostali zmieszani z błotem i skazani przez milicjantów, dziennikarzy i , niestety, opinię publiczną. Przemyka nie mogli przecież pobić dzielni milicjanci! Teraz minister o twarzy cherubina obraził się na prezesa Trybunału Konstytucyjnego, że mu ten wypomniał rozmijanie się z konstytucyjnym prawem człowiek do obrony. Oskarżając publicznie kardiochirurga o morderstwa minister go tego pozbawił. Gdzie tu prawo, gdzie sprawiedliwość? Wcześniej rozwiązał Radę ds Sądownictwa, bo jej przewodniczący, prof. prawa karnego z UJ, oblał kiedyś nieprzygotowanego studenta ZZ, czym naraził się studentowi ZZ tak dalece, że pamiętał o tym minister ZZ. Ciekawe, jak długa jest lista osób, na które minister ZZ pozostaje obrażony? Nie chcę niczego sugerować, ale na załatwienie ich wszystkich może ministrowi zabraknąć czasu w tej kadencji. Grozi zresztą paraliżem wymiaru sprawiedliwości. Miałem ostatnio do czynienia z obrażalskim mgr prawa, który po ojcu przejął rodzinną firmę, zajmującą się klimatyzacją i wentylacją domów. Przyzwyczajony przez właściciela seniora do starannej obsługi serwisowej, zostałem zaskoczony, kiedy właściciel junior, zamiast przysłać serwisantów, przysłał list z błędami ortograficznymi, składniowymi i interpunkcyjnymi. Kiedy mu go odesłałem poprawiony z uwagą, że trudno naprawiać rekuperator przy pomocy klawiatury i że w profesjonalnej korespondencji obowiązują te same zasady pisowni, co na maturze, obraził się. A ja musiałem szukać nowych serwisantów. Przy władzy mamy teraz pokolenie ludzi obrażalskich. Obrażony prezydent odwołuje wyjazd na międzynarodowe spotkanie, obrażony minister środowiska wychodzi ze studia TV, minister ZW obraża sie na wannę na prąd, a emerytowaną nauczycielkę, która obrażalskiego ministra demaskuje, przegania po sądach. Dobrze, że chociaż obrażona prezydentowa trzyma się dzielnie. W następnych wyborach trzeba pytać kandydatów, czy mają dostatecznie grubą skórę, by się za łatwo nie obrażali. No i czy noszą przy sobie listę osób, na które są obrażeni i jaka jest ona długa. Ja bym jeszcze spytał o problemy z ortografią. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala'61 Re: Szkoła jako miejsce propagowania IP: 80.48.49.* 19.03.07, 15:12 Mariuszko, moje współczujące myśli towarzyszą Tobie i wielu wspaniałym lekarzom, z którymi się zetknęłam, już od momentu aresztowania dra Mirosława G. Pokaz siły i osądzenie przed wydaniem wyroku sądowego źle świadczy o kompetencjach i charakterze ministra o twarzy cherubina. To tylko jeden z wielu przykładów nieprawości. Nie tak sobie wyobrażałam nasz kraj po zmianach. Sprawy zaszły już za daleko, a ja nie mogę się do obecnej sytuacji przyzwyczaić. Pozdrowienia :) PS Pod pierwszym wpisem z 14 marca podałam mój elektroniczny adres. Jeśli chciałbyś do mnie kiedyś napisać, odezwij się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala'61 Wybory najpiękniejszych IP: 80.48.49.* 21.03.07, 23:50 Młodość jest wspaniała. W naszej szkole odbyły się wybory Miss i Mistera szkoły oraz publiczności: www.6liceum.czest.pl/news.php Gratulacje i pozdrowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał'82 25 Rocznica Matury 1982 Klasa IVa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 08:10 Witam Koleżanki i Kolegów z klasy IVa matura 1982 rok. Jeśli zaglądacie na to wspaniałe forum naszego Liceum Dąbrowskiego, to zapraszam do kontaktu, w celu ustalenia daty i miejsca spotkania w 25 rocznicę naszej Matury! Będąc wczoraj na nartach na Kasprowym wraz z kolegą Bobeszem, tak nas dotleniło świeże powietrze, że postanowiliśmy zorganizować spotkanie naszej klasy ;-) Bogdan dysponuje swoim Ośrodkiem Wypoczynkowym nad Jeziorem Turawskim, więc jeśli odpowiada Wam pomysł prosimy o kontakt - mój tel. 0-507195218. Pozdrawiam wszystkich Dąbrowszczaków i do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: 25 Rocznica Matury 1982 Klasa IVa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 10:14 Matura rocznik 1997 wychowawca Mieczysław Zamora pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał'82 Re: 25 Rocznica Matury 1982 Klasa IVa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 10:55 Witam Dąbroli! Niniejszym informuję, że zjazd klasy IVa matura 1982 ODBYŁ SIĘ! Przybyło 20 osób - nieobecni usprawiedliwieni, bądź to odległością zamieszkania, bądź to rodzeniem dzieci (trzymamy kciuki za Sławka M. ;-). Obecni w doskonałej formie, uśmiechnięci, życzliwi i z dystansem, mimo kłopotów dnia codziennego. Dziewczyny w tanecznej formie na poziomie Madonny, my - faceci tylko staraliśmy się dotrzymywać im kroku. Impreza trwała od piątku do niedzieli, więc przygotowanie fitness było nieodzowne. Kolega Maciek R. wyposażony w umysł ścisły przypomniał co niektórym, że zwiedzili np. Park Białowieski z wycieczką z klasy, czego nijak nie mogliśmy sobie przypomnieć wcześniej ;-)). Tak, jak planowaliśmy, spotkanie odbyło się w malowniczym ośrodku Zacisze nad Jeziorem Turawskim (www.zacisze-turawa.com.pl ), który polecamy innym tego typu spotkaniom, szczególnie, że właścicielem jest Dąbrol, a więc i ceny specjalne dla Koleżeństwa. Rozjechawszy się w niedzielę do domów już tęsknimy za następną rocznicą, czego gorąco życzymy innym klasom naszego liceum i sobie samym. Pozdrawiamy - Klasa IVa matura 1982 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.azs Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 89.101.175.* 11.04.07, 16:24 zaglosujcie na AZS !!! www.crmsport.pl/wtk/konkurs.php?cmd=rozgrywka&id=2 pozd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 12 dni do matury! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 00:35 Drodzy maturzyści 2007, ponieważ do matury zostało 12 dni, to chyba najwyższy czas przejrzeć streszczenia lektur. Może ktoś z was słyszał piosenkę "Preteksty" Olka Grotowskiego ("jeszcze zaparzę kawę, a do kawy gazetka, psa wyprowadzę, może wymienię żarówkę...")? Dajcie tego psa innym domownikom i doszlifujcie ten polski. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ankade77 Re: Zmarł Krzysiek Borkowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 23:24 16 maja w środę będzie pogrzeb Krzyśka Borkowskiego. Nie znam jeszcze dokladnej godziny ale o 15 lub 15.30 w kościele Sw. Floriana przy ul Limanowskiego ( przy stadionie} będzie jego pogrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Zmarł Krzysiek Borkowski IP: *.man.czest.pl 06.06.07, 13:23 a z którego rocznika był Krzysiu?? [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Zmarł Krzysiek Borkowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 19:24 Krzysiu był z 1957 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka "KLUCZU" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 18:53 Co tam u Was Dąbrowszczaki??? Wchodzę dziś na jeden z portali, wp chyba, a tam temat "urodziny Pawła Małaszyńskiego". Nie żeby mnie chłopak interesował, nie mój typ:) ale mój rocznik 1976, ładnie wygląda jako 31-latek i tak mi się to skojarzyło z kolegą z mojej klasy Piotrkiem K. Zawsze ten Małaszyński, nie wiedzieć czemu, mi się z Nim kojarzy. I tak się zastanawiam jak wygląda teraz Kluczu z klasy IVa matura 1995. Oj, jak ja żałuje, że mnie na tym spotkaniu nie było, bardzo żałuję:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent'06 Matura 2006 - klasa E IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 20:23 Jest ktoś z klasy prof. Szczepańskiej ? podobno jakieś spotkanie 30.06 ? ps. wątek o Dąbrowskim - czestochowaforum.pl/viewtopic.php?t=1540 pozdrowienia dla wszystkich absolwentów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Matura 2006 - klasa E IP: *.apus-net.pl 26.06.07, 22:11 Wszystkim nauczycielom i uczniom z Dąbrola miłych i spokojnych wakacjiŚwietnego wypoczynku i humoru we wrześniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz wakacje już są IP: *.apus-net.pl 26.06.07, 22:13 miłyego wypoczynku i udamnych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek93 Spotkanie IVc matura 1993 IP: 82.160.78.* 04.07.07, 12:54 Witam Przede wszystkim serdeczne pozdrowienia dla tegorocznych maturzystów VI LO jako absolwenci możecie podzielić się z nami swoimi wrażeniami z 4 letniej nauki w Dabrowskim. Poza tym chciałam poinformować, że odbyło się mini spotkanie klasy IVc matura 1993 ( wych. M.Zamora ) w liczbie 8 osób. Miło było powspominać stare dzieje. Kolejne spotkanie - mam nadzieje w większym gronie - odbędzie się 20 października 2007 w Częstochowie - miejsce do uzgodnienia. Pozdrawiam JN Odpowiedz Link Zgłoś
poltorakm Re: Matura 2006 - klasa E 17.01.19, 16:56 bezbolesna depilacja laserowa Salon Belezo Innovation poleca [url="belezo.pl"]depilacja laserowa[/url] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Nowa dyrekcja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 13:08 Czy zmieniła się dyrekcja w moim kochanym Dąbrolu? Za moich czasów Pan Pietrzykowski (matura,95), później Pan Wilczek. A teraz? Czy dobrze słyszałam, że prof.Straszak? I mojej Pani wychowawczyni Prof.Synowiec tez już nie ma:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosia Re: Nowa dyrekcja... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 19:49 dyrektorem dąbrosia jest obecnie pan Wiesław Szejn, zastępcą pani Elżbieta Straszak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf_u'91 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 09:30 nasza-klasa.pl/ wpisujemy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala'61 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 80.48.49.* 06.07.07, 10:43 Witam. Ubiegłeś mnie, raf_u'91, ale to dobrze. Jak najbardziej popieram tę propozycję. Częstochowskie szkoły mają już trochę zalogowanych swoich uczniów i nauczycieli. Nawiązałam kontakt ze swoimi uczniami, z czego niezmiernie się cieszę. I tylko trudno niektórych rozpoznać na aktualnych zdjęciach. Pozdrawiam wszystkich Dąbroli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.limes.com.pl 09.07.07, 13:54 Alu'61 dobrze że popierasz propozycję, ale sama przykładu nie dałaś. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadzia Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.gre.pl 03.08.07, 21:38 Przepraszam, że zmienię temat ale wybieram się od września do IV LO, czy powinnam na jakiegoś nauczyciela szczególnie uważać? No i czy bardzo cisną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tdk Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 22:19 Nie przepraszaj Jadwigo ,tylko myśl co piszesz IV LO to Sieniu- zauważam więc ,że będą kłopoty z matmą, z ortografią i sposobem przenoszenia wyrazów też kłopoty..humanistką też nie jesteś:).Więć ucz się kochana, cisną wyłącznie na wychowaniu fizycznym ,reszta to luzik sama zobaczysz ,srednia wieku kadry to 30 lat:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazia86 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci1990 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 23:19 Nie zauważyłam nikogo z rocznika matur 1990, w szczególności biol-chem, wychowawca prof Kaczer ( i dodatkowo pani prof Kaczer)- jestem ciekawa co u Was. To były najlepsze lata, najlepsza klasa(nie tylko pod względem frekwencji i czytelnictwa) i najlepsza paczka. Pozdrawiam wszystkich dąbrowszczaków, a w szczególności moją klasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci1990 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 14:07 Witaj grazia86 - Grażyna S. ? Pozdrawiam Cię serdecznie i naszą klasę z tego rocznika (matura 90). Rzeczywiście nikogo z naszej klasy nie zauważyłem dotąd na tym forum. Również bardzo miło wspominam te lata - było super. Utzymuję kontakt z Grzesiem F., czasami spotykam na drodze Tomka K., jeszcze niedawno utrzymywaliśmy kontakt z Renatą P.(teraz Renata S.). No i oczywiście spotkanie z Tobą- przypominasz sobie? Niestety pozostałych osób od matury nie spotkałem - szkoda bo też ciekawi mnie co porabiają, jak potoczył się ich los. Jeszcze raz pozdrawienia-pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do KK Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci1990 IP: *.gre.pl 09.08.07, 10:00 Dzięki za ten wpis, bo już mi zaczynało na tym forum brakować tej dawnej atmosfery wspomnień, nostalgii, ciepła i wzajemnej, jeśli nie serdeczności, to chociaż wyrozumiałości.Byłoby przykro gdyby to forum zamieniło się w snobistyczne pole bitwy na słowa, tak jak to możemy zresztą obserwować na innych forach.Ewa'92 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Ewa'92 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci1990 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 14:30 Dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam - KK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazia86 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci1990 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 17:24 Witaj KK, tak to ja . Sorki, że przez ostatnich kilka dni nie sprawdzałam czy ktoś się odzywał. Cieszę się, że Ty też sprawdzasz to forum. Oczywiście, pamiętam spotkanie, jeżeli to jesteś Ty Krzysztof. Ale od tego czasu to jedynie widziałam się parę razy z Twoją "drugą połówką"ale bez Ciebie. Kiedy niedawno zobaczyłam to forum, zrobiło mi się ciepło nas sercu. Nie wiem czy w innych szkołach mają tyle wspomnień, ale chyba nikt nie pobije ilości "kwiatów z ogródka szkolnego" dla prof Dałek za przełożenie "szwedki" albo pustych kartek oddawanych na klasówkach z bioli albo maglowanie nas z historii przez prof Kaczer(szczególnie Reni). Ostatni widziałam się tylko z Moniką(oczywiście wiesz, że ma roczną córunię) i Sławkiem W. bo mieszka blisko mnie. Jakiś czas temu spotkałam się z dyr Ponikowskim. Idę sobie pustym korytarzem w Poliklinice, a na jej końcu jakiś siwiutki dziadziuś uśmiecha się i macha ręką, szczęka mi opadła jak zapytał"Co tam słychać u ciebie Grażynka" -świetny gość.Mam nadzieję, że reszta klasy również się odezwie i może będziemy mogli zrobić jakieś małe "spotkanko po latach".Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci1990 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 10:12 Moglibyśmy o jakimś spotkaniu pomyśleć, ale w jaki sposób dotrzeć do jak największej ilości osób. Grażynko - daj jakiś znak: kkob@op.pl. Pozdrawiam. KK PS. Zapomniałem o Sławku, czasami (tzn.raz na 2-3 lata) odwiedzam go w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marluk Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci1990 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.07, 14:24 podbijamm do 1500 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlu Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci1990 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.07, 14:24 podbijam 1500 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci1990 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.07, 23:04 czy jest ktoś z rocznika Matura 92? bio chem?? Pozdrowienia dla wszystkich Dąbrowszczaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Najlepszego w nowy rok... szkolny 2007/08 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 12:26 Dąbrole starsi i młodsi, kolejny rok szkolny pilnie się będę przyglądać mojej szkole. W VI LO edukację rozpoczął Kuba, syn absolwentki 1986(dobry rocznik!), wysokie chłopisko z jasną czupryną na głowie w stylu Romka, kolegi Tytusa i A'tomka. Niegdyś fryzura przeszkadzała mu w treningach w trampkarskiej drużynie Rakowa. Kuba zrezygnował z piłki! Nie chciał uwierzyć, że łysi piłkarze główkują precyzyjniej. Kuba będzie miał problem, gdy nauczyciel informatyki zauważy, że bujne owłosienie przeszkadza w pracy przy komputerze :) Niech mu nauka lekką będzie! Innym "freshers", jak o nowych studentach mówią na Uniwersytecie w Oxfordzie, też najlepszego! Przy okazji powodzenia dla Kayi, "a fresher" w tym roku na Uniwersytecie w Princeton. Ściskam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci1990 IP: *.cn.com.pl 10.09.07, 15:29 a kto był wychowawcą??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazia 86 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci1990 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 22:41 teoretycznie pan prof. Kaczer (bo biol-chem) ale praktycznie oboje małżonkowie-profesorowie (przechlapane) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadzia Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.gre.pl 06.08.07, 18:20 Dzięki za odpowiedź, chociaż muszę przyznać, że nie dokładnie tego oczekiwałam, chyba pomyliłam fora, cóż, za wysokie progi jak na moje skromne nogi. Pozostaje mieć nadzieję, że dołącze do grona elokwentnych i wykształconych jak Dąbrowskiego skończę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tdk Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 13:52 No i prawidłowo Jadziu zareagowałaś.Urażona ambicja, trudno.Nie szukaj dziecko zadymy, nie prowokuj szukania odpowiedzin a temat kto lepszy ,kto gorszy wsrod grona , a na kogo trzeba w szczególnosci uwazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał K www.nasza-klasa.pl - klasa B matura '91 IP: 210.9.129.* 10.09.07, 16:25 ostatnio nasza klasa pojawiła sie na portalu koleżanki i koledzy wpisujcie się Odpowiedz Link Zgłoś