Dodaj do ulubionych

Park-zakaz wstepu dla psow!!!

25.10.08, 20:50
Kolejny debilny pomysl Pana Wrony!!!
Psy nie maja wstepu do parku,nawet na smyczy i w kagancu!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: virus Re: Park-zakaz wstepu dla psow!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 22:06
      www.youtube.com/watch?v=Q1C015pmWws
    • zyta41 Re: Park-zakaz wstepu dla psow!!! 25.10.08, 22:33
      Nie chodzi o sam fakt wchodzenia z psem,ale o to że jak się pies załatwi to
      właściciel odchodzi jakby nigdy nic zamiast posprzątac po swoim pupilu.
      • czarodziejka.0 Re: Park-zakaz wstepu dla psow!!! 25.10.08, 22:36
        to niech zrobia kosze na psie odchody i bedzie ok! a nie,najlepiej zakazywac i
        umyc od tego rece:/
        • Gość: gościuuu Re: Park-zakaz wstepu dla psow!!! IP: *.54.172.67.tvksmp.pl 26.10.08, 09:08
          czarodziejka.0 napisała:

> to niech zrobia kosze na psie odchody i bedzie ok! a nie,najlepiej zakazywac i
          > umyc od tego rece:/

Myślisz, że to coś da?! Ludzie nie są nauczeni porządku i same kosze i specjalne
          woreczki nic nie dadzą. Poza tym kto będzie to egzekwował skoro na ulicach nie
          widać żadnych patroli policji czy straży miejskiej.
          Zwróć uwagę byle właścicielowi psa to Cię zbeszta, że po to płacił podatek żeby
          ktoś to sprzątał. A że podatek zlikwidowali - jego to nie obchodzi, bo pies
          gdzieś robić musi a on ma chore plecy i się schylać i brudzić nie będzie. I nie
          będzie wydawał pieniędzy na drogie woreczki bo go nie stać.
          • Gość: agnieszka Re: Park-zakaz wstepu dla psow!!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 26.10.08, 09:12
            jasne ze tak zgadzam sie jeszcze pogadam z ksiedzem i zalatwi u wrony zeby nie
            chodzic z psami po osiedlu bo wszystko zasrane ze sie rzygac chce tu wrona ma
            racje popieram
        • Gość: gościuuu Re: Park-zakaz wstepu dla psow!!! IP: *.54.172.67.tvksmp.pl 26.10.08, 09:10
          Z resztą ... po parku i tak psy spacerują w najlepsze i już nie raz i nie dwa
          byłem tego świadkiem. A straż miejska palcem nie ruszy bo, cytuję "odkąd
          zlikwidowali podatek my nic do psów nie mamy".
      • florida_blue Re: Park-zakaz wstepu dla psow!!! 26.10.08, 09:12
        własnie park byłby najlepszym miejscem, w którym mozna by było wprowadzić
        obowiązek sprzatania po psach (i egzekwować go) wystarczyłoby postawić specjalne
        kosze oraz zapewnić łatwy dostęp do torebek. Oczywiście najłatwiej zakazać wstępu :)
        • Gość: adolf Re: Park-zakaz wstepu dla psow!!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 26.10.08, 09:14
          polacy to tepe szczaly i tak bedzie wszystko zasrane
          • Gość: gość Re: Park-zakaz wstepu dla psow!!! IP: *.rev.masterkom.pl 26.10.08, 09:41
            należy wprowadzić zakaz poruszania się samochodem po drogach z
            powodu nieprzestrzegania przepisów przez kierujących.Ps wychodząc z
            psem zawszem mam w kieszeni kilka reklamówek-jednorazówek
            • Gość: gość Re: Park-zakaz wstepu dla psow!!! IP: *.rev.masterkom.pl 26.10.08, 10:53
              a wracając do kup...kto sprząta po policyjnych koniach??
        • Gość: gościuuu Re: Park-zakaz wstepu dla psow!!! IP: *.54.172.67.tvksmp.pl 26.10.08, 20:58
          florida_blue napisała:

> własnie park byłby najlepszym miejscem, w którym mozna by było wprowadzić
          > obowiązek sprzatania po psach

Florida - o ile się nie mylę, to taki obowiązek już od dawna obowiązuje i to nie
          tylko w parkach. W tym problem, że jest to kolejny martwy przepis tak samo jak
          zakaz wstępu psów do parku - i tak chodzą i "zanieczyszczają". Policja czy Straż
          na obecność psów w parku nie reagują. Tak samo jak drogowcy nie reagują na
          olewanie znaków zakazu w centrum tłumacząc to brakiem środków i ludzi. Inna
          sprawa, że o ile mi wiadomo nigdzie w Cz-wie nie postawiono koszy na psie
          odchody a kupowanie specjalnych woreczków nie jest upowszechnione. Niemniej
          jednak nie zwalnia to właścicieli psów z obowiązku sprzątania po nich, ale cóż
          ... wiele wody jeszcze musi upłynąć.
          • florida_blue Re: Park-zakaz wstepu dla psow!!! 26.10.08, 21:42
            owszem obowiązuje ;)
            ale - tak jak piszesz - jest to martwy przepis. A na terenie parku można by było
            własnie przyzwyczajać ludzi do sprzatania po zwierzakach (stwarzając ku temu
            warunki). Większa jest szansa, że taki "przyzwyczajony" sprzątnie po swoim
            psiaku równiez poza parkiem, niż jeśli bedzie się rozgladał czy w poblizu nie ma
            SM. I masz chyba rację - koszy nie postawiono (chyba że tylko ja taka mało
            spostrzegawcza jestem )

A pies wypuszczany luzem przez właścicieli i tak do parku wejdzie jesli bedzie
            chciał ;)
            • Gość: gościuuu Re: Park-zakaz wstepu dla psow!!! IP: *.54.172.67.tvksmp.pl 27.10.08, 17:44
              florida_blue napisała:

> A pies wypuszczany luzem przez właścicieli i tak do parku wejdzie jesli bedzie
              > chciał ;)

Zgadza się, ale nie tylko o takie psy mi chodzi. Już nie raz widziałem ludzi
              spacerujących po parku z psem na smyczy czy przy nodze. Martwy przepis, od
              którego wszyscy umywają ręce.
    • Gość: ja Re: Park-zakaz wstepu dla psow!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 12:38
      Debilne to jest to ze park jest oswietlony cala noc mimo iz jest
      zamkniety a jadac glownymi ulicami czestochowy jest ciemno jak w
      du...
    • Gość: nb Re: Park-zakaz wstepu dla psow!!! IP: *.2.140.5.tvksmp.pl 26.10.08, 16:42
      Jest prawidłowo . musi być widnow parku, aby pod pozorem ciemności
      nie grasowali tacy durnie jak ty. Musi ich być z daleka widać.
    • Gość: Garfield Re: Park-zakaz wstepu dla psow!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 08:05
      Nie będzie psów to ludzie i tak ten park zasrają. Bez pomocy
      zwierząt.
      • Gość: Garfield Re: Park-zakaz wstepu dla psow!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 08:08
        PS. Bo Częstochowa to dobre miasto. :)))
    • Gość: m.m.o Re: Park-zakaz wstepu dla psow!!! IP: *.apus-net.pl 27.10.08, 10:46
      ja żądam wprowadzania zakazu wyprowadzania psów na ul.Dąbkowskiego,codziennie
      sprzątam kilka kup z przed swojej posesji,tez mam psa chodze z nim do parku i
      bede nadal chodzil,z utesknieniem czekam na patrol straży miejskiej,chetnie sie
      z miastem po procesuje w tym temacie p.s.wystarczy zwykla zrywka i po
      problemie,ja tak robie,STOP durnym zakazom-E D U K A C J A!!!!!!!!!!
    • Gość: MK Dogs have more rights than human? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 14:16
      www.youtube.com/watch?v=y9PvZbo7F7g

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka