Gość: koniec Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.242.90.* 17.02.09, 19:33 moneycentral.msn.com/detail/stock_quote?Symbol=TRW Bez komentarza.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 04:59 naucz się czytać te wartości a dopiero potem publikuj na necie w tym wątku, no teraz spadło ale ogólnie trend jest rosnący i wygląda na to że trw najgorsze ma za sobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.242.90.* 18.02.09, 06:19 Fachowiec od siedmiu boleści się znalazł...Co ty z dyrekcji jesteś czy z rządu że takie głupoty pierdzielisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.09, 14:46 tak trw wychodzi na prosta a pracownicy na przymusowy bezplatny chodza..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: rośnie w siłe IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.02.09, 15:08 Na tym kryzysie i ze słabą złotówką to zakład osiągnie jeszcze większe dochody niż rok temu , ale na wszelki wypadek "bezpłatny" tak jak robią inne firmy - wystraszony pracownik to pracownik bardziej zmotywowany i wydajniejszy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: rośnie w siłe IP: 195.205.202.* 18.02.09, 16:23 Nic Wam nie bedzie jak troche na bezplatnym posiedzicie!!!Ludzie z workera na niektorych liniach co miesiąc siedzieli na bezplatnym,po kilka a nawet kilanascie dniowek.Jakos nikt z tego powodu nie płakał!!!Cieszcie sie że wogole pracujecie!!!W Polsce jest juz okolo 160tysiecy ludzi bezrobotnych!!!A zasilek wynosi okolo 500zl i nalezy sie tylko przez pol roku!A takiej kasy jak w trw na chwile obecna nigdzie nie zarobicie!Zreszta kto Was przyjmie jak wszedzie zwolnienia!Dziekujcie Bogu,że macie prace!!!To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: rośnie w siłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 18:35 Gość portalu: inny napisał(a): > Na tym kryzysie i ze słabą złotówką to zakład osiągnie jeszcze większe dochod > y > niż rok temu , ale na wszelki wypadek "bezpłatny" tak jak robią inne firmy - > wystraszony pracownik to pracownik bardziej zmotywowany i wydajniejszy . dokładnie!!! ale to tylko część prawdy, a noniec niech sobie pisze...forum jest wolne nawet dla takich ...ałów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re: rośnie w siłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 10:40 Wał to ty jesteś :) siewco propagandy w dodatku tak głupiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek do "końca" jeszcze daleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 18:38 moneycentral.msn.com/detail/stock_quote?Symbol=TRW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOLES Re: do "końca" jeszcze daleko IP: 195.205.202.* 18.02.09, 19:00 co to za pierdoły po polsku i po ludzku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żal Re: do "końca" jeszcze daleko IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.02.09, 19:02 czy wy naprawdę myślicie, że najgorsze trw ma za sobą, czy tylko wmawiacie sobie, żeby się nie bać? Tak naprawdę, a wiem to z dobrego źródła nic dobrego się nie szykuje.Najgorsze jeszcze nie nadeszło, radzę się nie łudzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re: do "końca" jeszcze daleko IP: 193.138.241.* 19.02.09, 13:15 Wiesz zdaniem "marka" trw teraz "kwitnie" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re: do "końca" jeszcze daleko IP: 193.138.241.* 19.02.09, 13:19 I co tym żałosnym linkiem jeszcze skopiowanym ode mnie bo byś nawet nie wiedział że taka stronka istnieje chciałeś udowodnić? Że akcje TRW wzrosły o 6 centów <lol2> tylko że w ciągu roku spadły z 28$ do 3$ ale dla ciebie to bez znaczenia bo TRW wychodzi na "prostą" ;) Boże co za burak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaki koniec?? Re: do "końca" jeszcze daleko IP: 77.87.124.* 19.02.09, 19:17 śmiać mi się chce odnośnie tego linku z akcjami, jakby to miało wielkie znaczenie dla firmy. Firma zarobiła swoją kase na giełdzie w momencie wprowadzenia na rynek akcji, a teraz zarabiają albo tracą najwięcej maklerzy ważniejszą sytuacja jest wartość złotówki . I ludzie przestańcie siać propagandy i info wyssana z palca cieszcie się że macie prace i pensje na czas, (dodam że jestem pracownikiem produkcji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: do "końca" jeszcze daleko IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.09, 19:52 mo wlasnie na kazde zapytanie odnosnie firmy,zyskow czy czegokolwiek słyszym "ciesz sie ze masz prace" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: do "końca" jeszcze daleko IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.09, 20:08 to chialbys popracowac za darmo to zglos sie do dyrekcji oni uwielbiaja miec jeleni typu liderow bez bialego kolnierzyka workerow chetnych na bezplatny bo jak nie pojdziesz to dyrktor jest pamietliwwy i nie dostaniesz podwyzki ztym sie zgadzam bo nawet lider juz sie boi wystawic takiego goscia aby nie narazic sie dyrektorowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bpt Re: do "końca" jeszcze daleko IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.02.09, 10:11 i wszyscy zastraszeni...czyz nie taki byl plan dyrekcji...a moze taki byl plan kapitalistow z usa...kryzys?i znow swiat bedzie nam jadl z reki, byle tylko pracowac za miske ryzu...LUDZIE, rozumiem wszystko i zdaje sobie sprawe ze sa rozne sytuacje i nalezy je traktowac indywidualnie, ale pamietajmy ze jak sie nie bedziemy cenic to nikt nas nie doceni, gdyby wszyscy teraz sie zjednoczyli to nawet teraz dyrekcja miala by niewiele do powiedzenia...w usa gm,f,cr prosily o pomoc rzadowa, warunek postawiony przez kongres obizka pensji - co na to pracownicy ? nie zgadzamy sie i okazuje sie ze sprawe popiera prezydent i pieniadze sa przyznane. w sytuacji gdyby ludzie byli tak zastraaszeni jak u nas juz dawno bylo po sprawie i zarabiali by polowe...a moze taka polska mentalnosc?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re: do "końca" jeszcze daleko IP: 193.138.241.* 20.02.09, 11:36 Są dwa wyjścia: Pierwsze to takie, że faktycznie jest bardzo źle na zakładzie i zakład ogłosi upadłość.Wtedy TRW zostałoby przejęte przez jakichś Chińczyków czy Japończyków a z załogą podpisywane byłyby nowe umowy o pracę oczywiście znacznie mniej korzystne niż obecnie.Drugie wyjście to takie jak piszesz i zakład dalej należeć będzie do TRW a zastraszona załoga podpisze nowe umowy o pracę ze znacznie gorszymi warunkami (szczególnie finsnsowymi) niż obecnie.Tak czy owak jedno i drugie wyjście niekorzystne dla pracowników.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: do "końca" jeszcze daleko IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.02.09, 15:32 www.moto.wp.pl/kat,9231,title,Niepewna-przyszlosc-Opla,wid,10868005,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: do "końca" jeszcze daleko IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.02.09, 08:44 Czytam to forum i mi się niedobrze robi jak to czytam. Po pierwsze zamiast narzekać to byście się wzieli do roboty. Ja jeszcze dwa tygodnie temu pracowałem w trw, kiedy dostałem od info że muszę się pożegnać to pomyślałem gońcie się buraki znajdę lepszą pracę. W piątek podpisałem nową umowę. Pracę dostałem jeszcze lepszą niż miałem w trw, a nie byłem fizycznym. Z tego co wiem to koledzy z innych działów z których ich zwolnili to również już pracują w innych zakładach, ale trzeba chcieć być elastycznym, a nie widzieć tylko TRW, świat jest duży. A jeśli chodzi o dyrekcję- to myślałem że naprawdę są prawdziwymi menagerami, ale niestety potrafią zarządzać kiedy jest koniunktura, a jak jest źle to zachowują się jak ludzie bez rozumów, przytakują amerykanom żeby nie stracić stołków, a ludzie największy kapitał zakładu się nie liczą. Pozdrawiam i zachęcam narzekających na poszukiwania, ale do poszukiwania a nie na pie...nie że roboty nie ma. Nie wracajcie tam- dziś jesteś klepany po ramieniu a jutro po dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: do "końca" jeszcze daleko IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.02.09, 14:52 wszystko w jak najlepszym porządku kolego.....tylko albo miałeś więcej szczęścia niż rozumu i trafiłeś na końcowy etap rekrutacji w kolejnej firmie albo etat czekał na Ciebie. Z tego co mi wiadomo to rekrutacje w "normalnych" firmach trwają ok. 3 miesiące i są kilkuetapowe....mam jednak nadzieję że specjalizujesz się w bardzo deficytowym dla specjalistów przedziale umiejętności i tak dobrze Ci poszło....gratuluję i życzę powodzenia...good for you!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOLES Re: do "końca" jeszcze daleko IP: 195.205.202.* 21.02.09, 17:18 pewnie poszedł do tartaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 17:00 Tak odbiegając od tematu: film.wp.pl/galeria.html?idGallery=4430 Jestem ciekaw po co w tym kraju zdobywać wykształcenie itp. bzdury...Tylko proszę mi nie pisać o zawiści bo daleko mi do tego hehe :) Ale o logiczne odpowiedzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 19:15 noooo czarnuchy z TRW widze ze jestescie usrani az po same pachy , ale spokojnie przeciez niezwolnia was , przynajmniej jeszcze przez jakies dwa miesiące, ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 25.02.09, 14:11 co nowego w TRW,idzie ku dobremu czy wręcz odwrotnie? ale chyba nie jest tak źle,skoro Worki pracują Odpowiedz Link Zgłoś
wojta-s1976 Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? 26.02.09, 08:39 Gość portalu: norek napisał(a): > co nowego w TRW,idzie ku dobremu czy wręcz odwrotnie? > ale chyba nie jest tak źle,skoro Worki pracują Tak worki pracują w sobote i niedziele po 12 godz. tak się zgodzili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.icis.pcz.pl 26.02.09, 13:50 Co ma do rzeczy ten link do wyksztalcenia ? Co ma wspolnego ze specyfika Polski ? To sa jednostkowe przypadki ktore zdarzaja sie na calym swiecie. Wsrod miliona osob zawsze znajdzie sie kilku ktorzy czego by sie nie dotkneli beda mieli pecha i kilku ktorzy bez specjalnego osiagna jakis sukces, np. finansowy. Ale srednio statystyczny osobnik (w sumie na szczescie) musi sie i tak natrudzic zeby cos w zyciu osiagnac. A i tak pojecie sukcesu, szczescia, spelnienia sie sa wzgledne. P.S. W Austrii wielkie pieniadze ma zorobic potwor z Amstetten, ktory znecal sie nad swoja corka. Tam dopiero moznaby napisac "po co w tym kraju zdobywac wyksztalcenie", skoro mozna "zrobic kase" na robieniu rzeczy obrzydliwych i potwornych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec ciekawe IP: 193.138.241.* 26.02.09, 18:45 > Co ma do rzeczy ten link do wyksztalcenia ? A co może te 4-5 letnie dzieci są już w pełni wykształcone? > Co ma wspolnego ze specyfika Polski ? > > To sa jednostkowe przypadki ktore zdarzaja sie na calym swiecie. Ma to tyle wspólnego że całe stado miernot nie reprezentujących sobą niczego wybiło się na przysłowiowy piedestał i rządzą nami nawet niestety :/ > Wsrod miliona osob zawsze znajdzie sie kilku ktorzy czego by sie nie dotkneli > beda mieli pecha i kilku ktorzy bez specjalnego osiagna jakis sukces, np. finan > sowy. Pech i szczęście w dfzisiejszych czasach praktycznie nie istnieją...Kto ma przysłowiowe plecy szczególnie w Częstochowie zawsze będzie miał dobrze płatną pracę... > P.S. W Austrii wielkie pieniadze ma zorobic potwor z Amstetten, ktory znecal si > e > nad swoja corka. > > Tam dopiero moznaby napisac "po co w tym kraju zdobywac wyksztalcenie", skoro > mozna "zrobic kase" na robieniu rzeczy obrzydliwych i potwornych. To tylko pokazuje jak stacza sie ten świat.. Odpowiedz Link Zgłoś
darknes86 Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? 26.02.09, 09:59 kryzys Panie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla pracownica Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 26.02.09, 13:10 Kto się zgodził to się zgodził!Ja nie!Pojechałam na to spotkanie z ciekawości!Znalazłam już prace!Może gorzej płatna,ale przynajmniej blisko miejsca zamieszkania!Nie tracę pieniędzy ani czasu na dojazd!Na to samo wychodzi!A po spotkaniu z panem dyrektorem śmiało mogę napisać,że nawet jeżeli trw nie przetrwa tego kryzysu,pan Piotrowski może zostać akwizytorem.Potrafi taką ciemnotę ludziom wciskać,a przede wszystkim kłamie jak z nut!!!Musi tylko popracować nad sobą!!!Brak mu kultury osobistej!Jeżeli zaprasza byłych pracowników na spotkanie nie powinien wykrzykiwac,ani też nikomu ubliżać,nie powinien rowniez kłamać,ponieważ zawsze znajdzie się osoba która zna prawdę!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 26.02.09, 19:46 kiedy było to spotkanie z Workami i gdzie?nie słyszałem nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 20:59 jesli ludzie sie na to godzą...na prace tylko w weekendy po 12 godzin...to ja nie mam wiecej pytań.zakład zmienil sie nie do poznania...tzn ludzie go zmienili rozumiem ze ciezko jest z praca ale jesli ludzie beda sie godzic na wszystko i nie beda miec szacunku dla samych siebie to kto ich wtedy uszanuje?pracodawca napewno nie.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdb Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 26.02.09, 23:53 popieram w 100%, choc sam nie mam pracy - ale godnosc umiera na samym koncu......nadzieja pozostaje zawsze...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 193.138.241.* 27.02.09, 08:16 Obiecanki cacanki głupiemu radość...Z pewnością i tak za jakiś góra miesiąc znów wszystkich odeślą na bezpłatny jak zamówienia się skończą ;) ale głupich ludzi to nic rozumu nie nauczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.apus-net.pl 27.02.09, 23:17 taka jest prawda beda pracowac moze 2miesiace moze w co bardzo watpie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOLES Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 28.02.09, 09:47 mówił dyrektor że na jeden miesiąc ich przyjmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noco Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 77.87.124.* 28.02.09, 11:05 Pomogła by wymiana przewodniczącego związku. Obecny się już poukładał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kryzys To ja kryzys, to ja kryzys... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 00:34 ... pędzę do was białym fiatem 500:D i nikogo nie oszczędzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: To ja kryzys, to ja kryzys... IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.09, 21:45 robie tyle samo nawet wiecej czasami wyplata mniejsza zlotowka mocna bufet zlikwidowany nawet mleczka do kawy nie ma oginski robi z siebie WIELKIEGO DZIADA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: składacz Re: To ja kryzys, to ja kryzys... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 23:53 Ciśnienie na norme niezłe mają, np na A5 mają to samo zrobić w jedną osobę mniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: To ja kryzys, to ja kryzys... IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.09, 11:32 nie ma smietanki ale za to są nowe drzwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: To ja kryzys, to ja kryzys... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 12:41 Nie ma zadnej normy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: To ja kryzys, to ja kryzys... IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.03.09, 14:17 nie ma normy, a wydajnosc to problem lidera, liderow tez nie bedzie, wiec po co zapie...c? pytam po co? odpuscic - niech pan pp i ao troszke pomysla jak z tego wybrnac, a moze ktos z us za nich tez sie wezmie i powoli robia im sie gorace stolki........a co najwazniejsze wszystkim tym co ich po znajomosci przyjeli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: To ja kryzys, to ja kryzys... IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.09, 14:29 skoro nie ma normy to co oznacza "100% normy"? co oznacza np 120 szt na osobę??? jest to jakas norma ktora trzeba wykonac,a mowiac językiem dyrekcji jest to cel ... i kiedy beda zmienione instrukcje pracy?w instrukcji mam system kanban np 10szt a dyrektor chce 3 sztuki.jesli auditor mi sie spyta jaki jest system kanban to co mam mowic? ze 10 tak jak jest w instrukcji czy 3 tak jak chce dyrektor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: To ja kryzys, to ja kryzys... IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.09, 18:32 Co do normy to najlepsze schodzą u Ptaka buraka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: To ja kryzys, to ja kryzys... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 07:58 widzisz, i takim sposobem odpowiedzialnosc splywa na ciebie. I ty za swoje marne grosze masz wjecej stresu niz dyrektor za sowja doborwa pensyjke. To trzeba byc dobrym, prawda ? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYM Re: To ja kryzys, to ja kryzys... IP: *.chello.pl 06.03.09, 10:34 ss czemu tak zle podpowiadasz??skoro sami widzicie ze zamalo jest tej pracy to moze troche poudawac ze sie pracuje bo co tu duzo pisac za 350Euro to bezrobotny ma wiecej a co do waszych kierownikow czy tez dyrektora sami zobaczcie jak na siebei bat ukreciliscie z norma zadaniowa i kto to zrobil no niby liderzy ale kto ich podprowadzal kierownicy a wczesniej sam dyrektor Pytanie czemu i poco premie premie!!!!!!i to nie 150zl tylko kilka razy wiecej to wlasnei jest dzialalnosc komunistyczna bo to samo robili w tamtych czasach a kto sie na to godzil i zgadzal wiec mozecie miec tylko pretensjie sami do siebie bo wiadomo zwiazek obojetnie jaki nieumiecie zyc w grupie to cecha Polskiego spoleczenstwa i kultura ktorej nienauczycie sie w zyciu ani teraz bylem tam widzialem i wiem..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.09, 22:30 proponuje panu Jeziorowskiemu aby obejrzal film o ks.Popioluszce a najlepiej rozdal bilety zalodze to moze wtedy by sie przekonali kim sa dla dyrekcji i jakie sa metody rzadzenia w TRW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.03.09, 08:54 Przewozy na rolniczej będą płatne od kwietnia - tłumaczą to ciężka sytuacją ( wszystko ostatnio podpinają pod kryzys ) , oczywiście nie dotknie on samochodów służbowych bo to są minimalne koszty . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 11:18 dokładnie...ech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: // Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 13:13 A sa teraz przyjecia przez Workera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.03.09, 14:22 pisaliście,że taki kryzys,że koniec a przywracają Workerów do pracy. Podobno full pracy.Co jest w końcu prawdą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 04.03.09, 18:55 nareszcie mieszczuchy dopadła was ręka sprawiedliwości będziecie płacić za dojazd tyle lat za darmo a ile ludzi musi płacić ZA DOJAZD DO TRW 200-250 ZŁ a z pensji i tak im potrącali za przewozy choc i tak nimi nie jeździli szkoda mi tylko tych co sie przesiadali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.03.09, 20:52 jak mogli potrącać za przewozy skoro piszesz ,że nimi nie jeździli ?jakaś paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 22:10 a myslisz że przewozy za darmo były? sami wypracowalismy to sobie i ja też pewnie na was płaciłem. A żeby dojechać to sporo osób musiało płacić w granicach 100-200zł za dojazd. Ja sam wolałem kupić większy samochód zeby jak najwięcej osób jeździło ze mną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: składacz Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 23:48 Piszecie, że dobrze mieszczuchom że zabrali przewóz....tyle że większość osób przesiadała się z pks'ów i oni dostaną najbardziej po tyłku. Zresztą można było się spodziewac ze zabiorą. Jeżeli bedzie można jechac na sieciówce to i tak bilet wykorzystam na innych liniach. Co do pracy to zależy od linii. Na niektórych full. Odpowiedz Link Zgłoś
dms69 Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? 05.03.09, 09:43 Żal Ci dupe ściska Wariatko?? NICK masz odpowiedni,naprawde jesteś inna!! Po pierwsze to grono osób dojeżdzające z poza Częstochowy tez sie przesiadalo z PKS do przewozow!! Po drugie kasa na przewoz jest z wypracowanej kasy przez caly zaklad,kazdego pracownika!! Tak samo jak kasa na dzieci na Dzien dziecka, jak paczki na tlusty czwartek, jak bombonierki na dzien kobiet, jak piknik itd!!! Puszczasz dziecko do kina na dzien dziecka, paczki wpieprz..sz na tlusty czwartek na stolowce [w tym roku juz nie bylo,przynajmniej nie musialy niektóre osoby kraść ich do domu!],dawniej bombonierke dostawałaś na dzien kobiet,na pikniku żarłaś i piłaś?? Wiec nie wypominaj innym to że jeżdzą darmowym przewozem. Lepiej zwróć uwagę kto jeszcze nim jeżdzi,bo na Legionów jeżdzi jeszcze babcia do gazowni czy pół Universum,panie z kuchni czy z ekipy sprzątającej - te osoby nie pracuja na ten przewóz. Im lepiej INNA mądralo zwróć uwagę a nie sraj do własnego gniazda!!! Pozdrawiam normalnych pracowników TRW oraz wszytskich korzystających z FORUM którzy nie patrzą tylko na to by inni mieli gorzej;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.09, 10:13 JESZCZE RAZ POWTARZAM ZE NIE JA TO PISALAM KTOS SIE PODSZYWA I UZYWA NICKU TAKIEGO JAK JA.IP JEST INNE MOZNA SPRAWDZIC.OD DZIS PISZE TYLKO ZALOGOWANA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO dms69 Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 05.03.09, 15:23 bo ci debilu(ko) żal teraz że na sieciówke m€sisz wydać JEŁOPIE JEDEN Odpowiedz Link Zgłoś
dms69 Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? 06.03.09, 10:24 Kurcze,przykro mi z tego powodu ale muszę Cię zasmucić. Nie muszę kupić sieciówki. I co teraz?? Zepsułem Ci humor.. że ktoś nie ma gorzej od Ciebie?? Przykro mi.. ale rozejrzyj się wkoło,może ktoś inny ma gorzej od Ciebie.Na pewno wtedy poprawi Ci się humor i się dowartościowujesz.. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dms69 Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? 05.03.09, 09:51 do inna>> Przewóz jest tylko przywilejem - PAMIĘTAJ O TYM!! Tak samo jak pączki na tłusty czwartek,bombonierka na dzień kobiet,piknik,kasa z socjalnego,parking pod zakładem,dłuższe przerwy w pracy,podwyżki,czy zyski itd. Widzę że jesteś w siódmym niebie że inni tracą przywileje - a ja życzę Tobie byś Ty nie straciła żadnego z tych z których korzystasz!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.09, 10:11 ja nic takiego nie pisalam ktos sie podszyl sprawdz sobie adres IP.ja ubolewam nad tym ze wszystko co dobre w TRW przemija.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alice Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 10.03.09, 11:11 czciałabym sie odnieść do wypowiedzi ,tej damy ,jej wypowiedź poniżej. Chciałabym Ci powiedzieć,iż dawniej wieśniaku nie miałabyś szansy na pracę w Częstochowie.Musiałabyś mieć meldunek w Częstochowie i być może był to sposób na opanowanie bezrobocia w mieście.Odwal się od mieszczuchów i trochę szacunku i pokory,a co do ręki sprawiedliwości,to radzę tak nią nie wymachiwać. Autor: Gość: inna IP: 195.205.202.* 04.03.09, 18:5 nareszcie mieszczuchy dopadła was ręka sprawiedliwości będziecie płacić za dojazd tyle lat za darmo a ile ludzi musi płacić ZA DOJAZD DO TRW 200-250 ZŁ a z pensji i tak im potrącali za przewozy choc i tak nimi nie jeździli szkoda mi tylko tych co sie przesiadali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 10.03.09, 16:52 A ja też mam takie ip!I co z tego wynika?A teraz to sie przeradza w miejsko-wiejską wojne!!!Paranoja jakas!A ten powiedzial to a ten tamto!Ludzie dajcie se spokoj!!!To mi smierdzi rasizmem!To co teraz ludzie ze wsi nie beda mieli wstepu do miasta a ludzie z miasta na wies?Ja pierdziele to sie chyba musze rozwiesc z mezem poniewaz on jest z czestochowy,a ja ze wsi!Jeszcze troche i strach bedzie jechac do tesciow samochodem!Bo jak ktos zobaczy rejestracje"SCZ"to moze kamieniami obrzucic!Przeciez to naprawde nie jest wazne czy ktos jest z miasta czy ze wsi!Najwazniejsze zeby byl dobrym czlowiekiem!CHAMY niestety są wszedzie i na wsi i w miescie! Pamietam takie czasy,jakies 15 lat temu rzeczywiscie tak bylo ze w sklepach z ubraniami nie chcieli przyjmowac do pracy dziewczyn ze wsi.Oby te czasy nigdy nie wrocily!Dla mnie osobiscie taki meldunek to pikus poniewaz jak juz wspomnialam tesciowa mieszka w miescie,ale dla innych mlodych ludzi ze wsi to byłby wielki problem!Pozdrawiam wszystkich czytających forum i tych z miasta i tych ze wsi!; ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do alice Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 10.03.09, 18:07 chyba troszke przesadzilas...z regoly nie wtrocam sie w takie rozmowki,ale.... meldunek? zeby pracowac? sposob na opanowanie bezrobocia? ty chyba masz jakis kompleks skoro w taki sposob chcesz opanowac bezrobocie, powiem wiecej kompleks malomiasteczkowej zasciankowej czestochowy!!! dobrze ze nie ma tutaj wiecej takich ludzi...oby ich nie bylo!! ja nie rozumiem podzialu wiesniak/mieszczuch..a co to jest za roznica w czlowieku?jak mozesz to mi odpowiedz...nie sadzisz ze niekiedy jest wiecej "wiesnikow" w miescie niz poza nim? ja akurat tak uwazam i nie jest tutaj decydujace pochodzenie ale sposob zycia i myslenia - bo chyba tymi kategoriami mozna to jedynie rozpatrywac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do alice cd Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 10.03.09, 18:12 prosze jeszcze o definicje pojec: wiesniak, mieszczuch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do alice Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 10.03.09, 19:09 smarku ja w tej firmie pracuje już 14 latek więc wara od jakiś meldunków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 10.03.09, 21:44 powiedzcie czy workery nadal pracuja w trw. czy bylaby szansa sie tam dostac jesli pracowalo sie tam 2 lata temu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wini15 Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.09, 13:17 Jak myślicie jak długo popracują workery.miesiąc czy dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.09, 08:32 Z tego co wiem nie zapowiada się najlepiej nawet dla pracowników TRW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do alice Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 11.03.09, 01:13 wniosek z tego jedynie taki ze w ciagu tych 14 lat naprawde malo sobie uswiadomilas... a z takim mysleniem to ciebie zaszerwgowal bym wlasnie w grupie wiesniakow(z wioski czestochowa) - wiesniakow emocjonalnych oczywiscie , bo jakze przeciesz jestes mieszczuchem z pochodzenia. tylko zastanow sie czy pochodzenie daje ci prawo w taki sposob traktowac/oceniac ludzi? jezeli kogokolwiek urazilem to przepraszam temat tyczy sie jedynie niejakiej alice. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alice do inna Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 11.03.09, 09:17 zauważyłem,że na tym forum nie rozumie się słowa pisanego ,ja tylko odniosłem się do wypowiedzi niejakiej 'inna".Patrz cytat: Autor: Gość: inna IP: 195.205.202.* 04.03.09, 18:5 nareszcie mieszczuchy dopadła was ręka sprawiedliwości będziecie płacić za dojazd tyle lat za darmo a ile ludzi musi płacić ZA DOJAZD DO TRW 200-250 ZŁ a z pensji i tak im potrącali za przewozy choc i tak nimi nie jeździli szkoda mi tylko tych co sie przesiadali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 05.03.09, 10:36 Jak myślicie,jak długo może być praca dla Worków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 05.03.09, 11:21 Równie dobrze możesz pytać na Jasnej Górze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 05.03.09, 11:45 pytam,bo słyszałem że jest full zamówień na marzec,to może mam szansę na dłuższy pobyt w TRW Odpowiedz Link Zgłoś
dms69 Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? 05.03.09, 12:33 Wiesz jak jest w TRW i kazdy wie kto choc parę dni przepracował. Wszystko się zmienia z dnia na dzień,z godziny na godzinę. Rzeczywiście,biorąc pod uwagę ostatnie 3 miesiące zamówienia rosną i każdego nastepnego miesiąca będą rosnąć ale w porównianiu z poprzednimy latami to nie jest nadal ciekawie. Zresztą zamówienia rosną od poszczególnych klientów czyli dla poszczególnych linii produkcyjnych. Zdarza się tak,że na jednej linii ludzie nie mają co robić a na innych dzwonią po przeszkolonych pracowników WORKERa na danych liniach. Więc jest różnie. Dużo pracowników z WORKER odmawia już powrotu do pracy bo wiadomo jak jest.. Dziś jesteś potrzebny a jutro Cię kopną w dupe. Radzę się zastanowić przed kolejnym już powrotem do pracy poprzez WORKER. Wiadomo że lepszy "rydz niż nic" ale.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.chello.pl 16.04.09, 11:54 prawda jest to ze teraz beda sie wymawiac kryzysem ze 2 lata-po to zebu zwyklemu robolowi upie...... jak najwiecej sie do a pane z biur dalej beda sie przechadzac dumnie po hali i patrzec na nas z gory! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek wielkie zdziwienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 21:58 tylko jak były to było ciągłe wydziwianie że tu nie jeździ że tam nie jeździ że tamta kobitka ma dalej a ta bliżej do przystanku, teraz będziecie mieli po równo...wszyscy. A mi tam rybka bo i tak bawiłem się w Carpooling...20zeta od osoby za tydzień:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: wielkie zdziwienie IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 23:32 dojazd do pracy przewozem był darmowy od kwietnia jesli beda chetni bedzie kosztowal wedlug stawki biletu mpk czyli 2,50. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna (ta prawdziwa Re: wielkie zdziwienie IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.09, 00:04 Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...?IP: *.205.202.* Gość: inna 04.03.09, 18:55 Odpowiedz nareszcie mieszczuchy dopadła was ręka sprawiedliwości będziecie płacić za dojazd tyle lat za darmo a ile ludzi musi płacić ZA DOJAZD DO TRW 200-250 ZŁ a z pensji i tak im potrącali za przewozy choc i tak nimi nie jeździli szkoda mi tylko tych co sie przesiadali NIE PODSZYWAJ SIE BO TO NIC NIE DA IP MASZ INNE BURAKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOLES Re: wielkie zdziwienie IP: 195.205.202.* 05.03.09, 16:10 A w wikendy nie będzie soczków tylko herbata za dobrze by byo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: wielkie zdziwienie IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.09, 18:16 jak dla mnie to moga sobie zabrac ta herbate z wiecznie surową wodą,ta kawe która trudno nazwac kawą i te soki po ktorych przebywa sie dlugo w toalecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apollo76 Re: wielkie zdziwienie IP: 212.95.49.* 07.03.09, 17:39 Wreszcie dobrali się Wam do du.p.y. Kryzys kryzysem ale te przejazdy płatne powinni wprowadzić wcześniej(współczuje tylko mieszkańcom prowincji ),w innych Częstochowskich zakładach ludzie robią za 800zł i z tego jeszcze muszą na dojazd odłożyć i co na życie zostaje??? Żal d.u.pę ściska jak czytam wypowiedzi tych "snobów" którzy użalają się nad tym że 300zł mniej będą mieli :/ Wy pracownicy TRW i tak jesteście w niezłej sytuacji- niektórzy mają o wiele gorzej,jak nie pasuje Wam taka zmiana to wy... na Wasze miejsce już ustawiają się ludzie, którzy za 1400-1500 będą robić z pocałowaniem w rękę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do apollo76 Re: wielkie zdziwienie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 10.03.09, 18:15 co ty pie...... za przeproszeniem!!! macie dobrze? skoro masz gorzej to chciej to zmienic na lepsze!!! nie pisaniem na forum a dzialaniem!! dlaczego cieszysz sie ze ktos ma gorzej! to nie logiczne. zawsze ktos kto cos traci narzeka i nic w tym dziwnego .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: wielkie zdziwienie IP: *.chello.pl 16.04.09, 12:07 wy skaczecie sobie do gardel a oni sie ciesza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do inna Re: wielkie zdziwienie IP: 195.205.202.* 05.03.09, 16:12 nie tylko ty masz identyfikator inna więc wara ode mnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownicy TRW Re: do derektora IP: *.chello.pl 05.03.09, 18:30 Chciałbym tylko przypomnieć miłościwie nam panującemu, że TRW nie jest jego prywatnym zakładem a jego wielmożna otyłość jest takim samym pracownikiem jak każdy inny. I w każdej chwili jemu też ktoś może powiedzieć albo 1800 i na produkcje albo wypier.... Czego z całego serca mu życze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saasx Re: do derektora IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 05.03.09, 18:58 przylaczam sie do zyczen:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: do derektora IP: 195.205.202.* 05.03.09, 19:51 Ja również życzę wszystkiego najgorszego!!!Zwłaszcza po tym jak mnie potraktował!PAJAC! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: do derektora IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.04.09, 15:18 ... po prostu; jak zaczął tak skończy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: wielkie zdziwienie IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.09, 21:45 Gość portalu: do inna napisał(a): > nie tylko ty masz identyfikator inna więc wara ode mnie.... odp;zawsze posługuje sie tym nickiem i nagle widze ze ktos pisze głupoty i podpisuje sie moim nickiem a inni ludzie mi za nie moja wypowiedz wrzucaja.wiec sorrry ale mialam prawo sie wkurzyc.ale coz jedynym wyjsciem jest logowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr brach Re: wielkie zdziwienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 17:49 no witam rolnicza sie klania super to moze nie jest wszystko nam zabieraja ale co zrobic ja mam do domu blisko ale co maja zrobic ci co dojezdzaja pks i sie przesiadaja na przewoz ci z bleszna czy rakowa maja i tak niezle dwa bilety normalne czyli 5 zl na dojazd ze wsi naja gorzej bo placa za pks i za autobus a pensje coraz mniejsze ten rok bedzie njgorszy bo przyszly ma byc podobno lepszy gospodarka ma stanac na nogi tak pisza spece od gospodarki a co do workerow szkoda mi ich bo znowu bedzie ze porobia ze dwa tygodnie i znow ich wywala bo robota niby jest ale jak dlugo bedzie to nie wie nikt wlacznie z bossami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: wielkie zdziwienie IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.09, 21:02 mowisz ze przyszly rok bedzie lepszy? mnie sie wydaje ze dyrekcja jeszcze przez 5 lat bedzie sie kryzysem wykręcac i oczy mydlic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do inna Re: wielkie zdziwienie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 10.03.09, 18:19 masz racje , jak tak dalej pojdzie to kryzys bedzie swietna wymoka do zabrania papieru toaletowego:) dyrekcja przesadza i to duzo odnosnie kryzysu w trw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labamba taki oto artykul IP: 93.159.15.* 11.03.09, 14:57 motoryzacja.wnp.pl/trw-czarno-widzi-najblizsza-moto-przyszlosc,73254_1_0_0.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: taki oto artykul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.09, 11:39 DO artykułu motoryzacja.wnp.pl/trw-czarno-widzi-najblizsza-moto-przyszlosc,73254_1_0_0.htmlmotoryzacja.wnp.pl/trw-czarno-widzi-najblizsza-moto-przyszlosc,73254_1_0_0.html. 25% to zwolnieni worki,a kto ma teraz znaleśc się w tych następnych 40%-50%.Czy porządny, pracowity człowiek nie ma już żadnych szans w tym TRW .Liderzy i kierownictwo są nie do ruszenia ,bo gdzie oni znajdą pożniej ludzi bez skrupułów .Lepiej żeby to była pomyłka dzienikarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrix Re: taki oto artykul IP: 195.205.202.* 23.03.09, 10:54 Wiem ze znajomi , ktorzy pracowali po dwa lata w trw poprzez workera ,po dwóch kolejnych zwolnieniach ...ponownie zostali zatrudnieni tylko że na 1/4 etatu .Pracują, nie narzekają ...bo mają rodziny na utrzymaniu , a pracy nigdzie nie ma raczej, takie dorywcze owszem są,ale to na krotsza mete mozna przyjąć .Gdy człowiek parcuje dwa lata w zakladzie ,przyzwyczaił się już( nie ma co narzekać beznadziejność i głupota są wszędzie).Umowy mają podpisane na miesiąc.Wszyscy narzekacie,wyzywacie jeden drugiego ...przecież taka atmosfera jest wszędzie ..we wszystkich zakladach,zakladzikach w całej częstochowie.W mniejszych i większych instytucjach cuy to biura czy zwykłe linie produkcyjne.To ludzie są tacy a nie inni.Mądry człwiek kiedyś powiedział...-..,,Świat jest taki piękny tylko ludzie go niszczą ...,,. Ci co podjęli ponownie pracę w trw poprzez workera na miesiąc mówią że to robią bardzo niechętnie dlatego że pracownicy z trw ci stli im dokuczja, śmieją się z nich i traktują jakoś gorzej. No i co to mabyć? DEMOKRACJA....?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr brach Re: taki oto artykul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 16:42 ci co pracowali kiedys przez workera worka czy yez przez work serwice pamietaja w wiekszosci jak pracowali za 650 zl i na 1/4 etatu i nie smieja sie z workerowcow ja pracowalem przez agencje pracy tymczasowej przez 20 miesciecy aktualnie ponad 2 lata jako pracownik trw a ze ludzi w tej firmie jak trw sie nie szanuje to wiem i widze na kazdym kroku ale ze sa porzadni ludzi tam to tez wiem nie tacy podpie...cze ikapusie lae ale koledzy a nawet przyjaciele z ktorymi mozna pogadac nie bojac sie ze cos wycieknie z tej rozmowy pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrix Re: taki oto artykul IP: 195.205.202.* 30.03.09, 12:52 Tak tacy ludzie tj. fajni, też tam pracują,wiem ale w tej chwili i poprzednio chodziło mi o większość, i o to jak się traktuje tych z workera , którzy pracują po 24-28 miesięcy dla trw, i są ciągle zwalniani i przyjmowani na kilka dni i znów zwalniani .Są też tacy ktorzy pracuja krócej.Ty piszesz że po przepracowanych 20 miesziącach zostałeś zatrudniony w trw .Ty jesteś w gronie tych co mieli fuksa.Niektórzy przechodzili do trw po 6 miesiącach.To jest (BYŁA) potężna firma, a w Częstochowie niema solidnych porządnych firm w których solidny człowiek mógłby się zatrudnić.Więc to trw było nadzieją na pewną pracę,zależy z jaką ekipą przypadło pracować. Co będzie dalej????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOLES Re: taki oto artykul IP: 195.205.202.* 01.04.09, 10:43 Była by nadal wielka gdyby nie Artur i jego pies Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr brach Re: taki oto artykul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 11:54 tak w 2006 jak mnie przykmowali do trw bylo inaczej a teraz jest inaczej powiem tylko tak w trw nie szanowali ludzi nigdy odkad tam jestem i to sie chyba nie zmieni bo wiedza ze nie ma pracy w czewie i jak sie jeden zwolni to drugi przyjdzie taka jest 0prawda aha dzisiaj w trw bedzie piwo w baniakach zamiast wody i mozna bedzie palic gdzie tylko mozna i obijac sie i nikt nie bedzie ganial i mowil ze malo i nie zejdzie pozdrawiam z rolniczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrix Re: taki oto artykul IP: 195.205.202.* 01.04.09, 19:40 To super? Ale raczej to jest nie do zrealizowania...wydaje mi się... Kto był w zarządzie trw przy rolniczej w 2006 roku...? Piszesz że wtedy dobrze firma prosperowała ! Jestem ciekaw.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr brach Re: taki oto artykul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 19:16 z tym piwem to zartowalem bo byl prima aprilis a co nam zostalo jak nie zartowac chodzic ponury ismutny tylko leb w maszyne lub poduche i arbait jak tak chca to niech chinczykow wezma bo mnie nie zmusza abym sie nie posmial i pogadal jednoczesnie pracujac w 2006 to byli ci sami co teraz dyrektorzy ale by jakos troszke lepiej moze dlatego ze bylem na innej linii inni ludzie nie bylo tylu podpie...czy i zjebow atmosfera jest chora czasem nie lubie cwaniaczkow iinnych wyzej wymienionych malo ludzi jest z ktorymi mozna pogadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy trw legionów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 11:06 Czy to prawda że kilka osób z 5 biznesu "po cichutku" przeszło z WS do TRW? Słyszeliście coś o tym? Może znacie te osoby? Reszcie się mówi że w tym roku nie będzie przejść bo przecież kryzys a tu taki numer. Brak słów. Znowu okazało się, że są równi i równiejsi. Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: trw legionów IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.09, 11:23 cos taki zdziwiony przecierz to jest firma rodzinna i robi sie co chce jeden robi to samo za tysiac a drugi za dwa piecset a sposob jest prosty podnosic norny aby ludzie byli ze soba skloceni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOLES Re: trw legionów IP: 195.205.202.* 07.04.09, 12:41 Podobno tak ma być liderzy (z częstochowianki) ściągają -ściągnęli swoich pupili przydupasów z ws na stałe będą ciche przejścia na bank Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: trw legionów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.09, 14:44 a co z ZYSKAMI?? Wie może ktoś pracujący w TRW coś na ten temat?? Interesują mnie tylko potwierdzone informacje, nie pierdoły.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek tu są tylko same "pierdoły" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 21:27 i to wszystko co mam do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: tu są tylko same "pierdoły" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.09, 22:46 ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: trw legionów IP: *.chello.pl 09.04.09, 10:54 no właśnie co z zyskami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: trw legionów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 17:39 wie ktoś coś na temat wypłaty zysków?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: trw legionów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 18:07 Jak Obama dołoży do GM mogły by byc,ale z naszą dyrekcją która zawsze chce się podlizac to bardzo wontpie.My przynosimy zysk ale Ameryka lerzy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee Re: trw legionów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 22:18 No ZYSKI miały być wypłacone do wypłaty, ewentualnie razem z wypłatą. Dziś była już wypłata na kontach w PKO i ZYSKÓW nie ma!:( Więć plotki się potwierdziły,LIPA. Szkoda tylko że DYREKCJA ma nas tak głeboko w dupie i brak im odwagi żeby to ogłosić na zebraniu.. WESOŁYCH ŚWIĄT:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: trw legionów IP: *.54.171.56.tvksmp.pl 09.04.09, 22:35 Nikt Cie po Polsku nie nauczył pisać?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr brach Re: trw legionów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 17:00 zyski beda na rolniczej 3.5 procent na legionow nie wiem tak mowili po zebraniach osob zaufania mowili tylko nie wiadomo kiedy tyliko po co te pltoki ze na legionow juz placili ttak poszlo na rolniczej a na legionow poszlo ze na rolniczej juz byly czyli co znowu dyrekcja maci ludziom we lbach zeby sie zarli miedzy soba super ten pomysl z operatorem kroczacym na koncowce przeplyw jednej sztuki schodzi polowa tego co jeszcze bylo z miesiac temu jak temu zaradza ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: trw legionów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.09, 18:52 Mówili,słyszałem.... itd.Powiedz konkrety,kto tak mówił a nie rozsiewaj plotek jak inni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr brach Re: trw legionów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 19:15 osoba zaufania z koncowki na rolniczej gdzie pracuje tak sie dowiedzial od dyrekcji na zebraniu tyle wiem ale rownie dobrze zyskow moze nie byc znowu sie moga kryzysem tlumaczyc ale ze zeszlyt rok nie byl zly przeciez dopiero listopad i grudzien byl slabiutki to powinnismy cos dostac gdzie sa solidarnosciowcy teraz to nas maja w dupie potrzebni bylismy jak bylo referendum trzeba ich olac wypisac sie niech ida na linie pracowac a nie za nasza kase Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: trw legionów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.09, 19:37 Jeśli chodzi o przedstawicieli Związków Zawodowych jestem podobnego zdania i nigdy się nie zapisałam. Jak czuli grunt pod nogami byli silni ,chwalili się co to nie wywalczyli codziennie nowe wiadomości głosili na stołówce a teraz cisza nic nie mają do powiedzenia, moc z nich wyleciała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ON Re: trw legionów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 20:06 Jesli piszesz, ze nigdy sie nie zapisalas to nie pisz nic na Zwiazki, bo nie masz do tego prawa. Jesli piszesz, ze Oni nic nie robia to napisz co Ty robisz? Zebran na stolowce juz nie bedzie. Jesli ktos ma pytania to Sam musi sie udac do Slawka Jeziorowskiego. A to wszystko po to, zeby tacy ludzie jak Ty (ktorym szkoda 20zl) tylko "przypuszczaly" co sie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: trw legionów IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.09, 20:51 czyli co teraz nam stosuja kare???nie jestes zapisany nic ci nie powiemy?!to nic nie zmieni...nie pobiegniemy z tego powodu sie zapisac nie tędy droga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prospero Re: trw legionów IP: *.rev.masterkom.pl 10.04.09, 21:26 Przestańcie narzekać na związki bo związki to nie jeden człowiek. Jeśli SJ nic nie robi to go zmieńcie na kogoś lepszego. Rezygnacja i wypisywanie się ze związku to sukces pracodawcy. Jeśli nie będzie związku przegracie na pewno, pracodawca tylko na to czeka i będzie triumfował. Czy na tym zależy pracownikom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: trw rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.09, 10:08 Związki nie dają rady ,przeba powołac kapelana . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYM Re: trw rolnicza IP: *.chello.pl 11.04.09, 13:26 do wiola piszesz niedaja rady a chociaz nalezysz do takiej grupy ludzi co interesuja sie swym bytem w takich zakladach pracy watpie to to samo co na ulicy katolik mowi do katolika a zapieprzylem dzis zamalo z tym ze ten 1 to niechodzacy ale nazywajacy sie katolik tak wiesz dla otoczeni dla zmylki ale ten 2 uczeszcza i nietylko na msze ale spotkania i taka saam jestes jak ten 1 ale pisac cos onich to juz wiesz bo nauczona jestes pisania a nie myslenia wspolnego!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do TYM Re: trw rolnicza IP: *.xdsl.centertel.pl 11.04.09, 13:43 o czym ty wogole piszesz??????? takie zwiazki jak sa w TRW to sie nadaja na odstrzal jedynie!!!! ludzie!! oni mysla jedynie o tym zeby ich nie zwolnili , ajak sa w zwiazku to nie moga, jak teraz po cichu zwalniano ludzi , zmieniano im umowy czy ktos z zwiazkow cokolwiek w tym temacie zrobil?? nie !!! poniewaz sprawa tyczyla sie innych i ich to kompletnie nie interesowalo ....proste i oczywiste!!! najlepiej rozwiazac ten zwiazek i zalozyc nowy wszyscy razem z kompetentnymi ludzi !!! a swoja droga to nalepszym rozwiazaniem bylo by zamkniece TRW zwolnienie dyrekcji i otworzenie na tym miejscu czegos innego np. takata :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: trw rolnicza IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.09, 15:56 ktos tu wyzej napisal ze szkoda nam 20zł na zwiazki nie nie szkoda nam by było gdyby cos sie dzialo! 20złrazy12 daje nam 240zł w skali roku a co jest w zamian?nic tylko talon na 50zł zresztą coraz mniej zarabiamy i dla kogos 20zł znaczy duzo dlaczego wiec ma te pieniadze wyrzucac w błoto??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: trw rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.09, 18:28 Wiola ma racie w TRW ,przydał by sie taki charyzmatyczny człowiek jak ks.Popiełuszko ,co by poszedł za ludźmi , ale czy w dzisiejszych czasach tacy ludzie jeszcze są.Teraz każdy dba o swój interes nawet Kościół a prosty człowiek zastał pozostawiony samemu sobie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek co wy kurcze pieprzycie wszyscy za przeproszeniem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 21:23 Czegoś takiego jak związki w TRW nie ma, nigdy nie było i prawdopodobnie nigdy nie będzie. A tą debatę co sobie tutaj robicie to tylko wasze gadanie i nic innego, związek trzyma sztame z szefostwem i basta. A najlepiej to było widoczne podczas wprowadzania dwumiesięcznego okresu rozliczeniowego na legionów, wtedy zobaczyłem o co tutaj biega. Wtedy to było obustronne nabijanie kapitału, zakład była zadowolony bo związek bez zrobienia najmniejszego szumu dopuściuł dwumiesięczny okres rozliczeniowy bez poinformowania ludzi co jest zamierzone (na 1000% wiedzieli co dyrekcja szykuje) a potem pokazywał się jako wielki obrońca roboli (juz po wprowadzeniu zmian) i dzięki temu nabił sobie ponad setke ludzi którzy to wpłacali po te 1% czy ile tam jest na działalność związku? Tyle że osłaniał się wymówką że jest jeszcze nas za mało i nie może nic począść ...biedaczysko:/ Reka ręke myje i nic innego a wy sobie możecie wierzyć w co tam chcecie... prawdziwe związki skończyły się z nadejściem demokracji, teraz to jest nic innego jak dbanie o własna siedzenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Cosik mareczku ci się pirniczy IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.09, 23:17 Związki jako takie idą za pracownikiem .Mówię o tych porządnych.TRW i inne gady musiały by to zaakceptować .Ale to zależy od ludzi.A wiekszość to ze wiochy .I im to lotto.Wiem mareczku że cię to boli by ludzie byli , w rozterce.Ale jak się zgadają to twój ból się skończy.Napiszę kiedyś o tych następnych gadach jak worker.O tych wyzyskach.Ale to na następne pisanie.Praca , pracą i zycie godne.Pomyśl o tym mareczku jak poświęcisz koszyczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek nic mi się nie "pierniczy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 09:32 Pracowałem jakis czas w PKP i czego się tam naoglądałem jesli chodzi o związki to ludzkie pojęcie przechodzi. Jeśli już walczą o dobro pracownika to zazwyczaj znajomego któremu się dzieje źle. Kurcze co wy macie z tą "wiochą", nic tylko zganianie wszystkiego najgorszego na "wiochę", tymczasem są kobiety (bo to o nie głównie chodzi) czasami maja za wiele do stracenia (chodzi mi o osoby w okolicach 50sięciu lat czy młode kobiety utrzymujące samotnie dzieci, one maja prawo bać się o pracę i wcale im sie nie dziwię) Ale w TRW związki dla ludzi NIC nie robią!!! I nie chodzi tutaj tylko o to że jest nas za mało, nawet gdyby było nas 3/4 zakładu to i tak "siedzenie" by grzali. Masz rację praca pracą i życie powinno być godne ale to jest Polska której realia za dobrze znam i dla szefa związku to tez jakiś sposób na godne życie kosztem kogoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYM Re: trw rolnicza IP: *.chello.pl 11.04.09, 22:50 teresa szukasz kogos co by was za raczke wziol i poprowadzil a czy czasem niewarto sei spotykac po pracy i czy czasem niewarto zapisac sei nie w TRW tylko oddziele zawiazkowym np na Kopernika i tam dyskutowac jak i co a nei w tym zakladowym bo to rozumiem pomyslcie bo warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: trw rolnicza IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.09, 09:49 gdy bylby prawdziwy zwiazek to nie pracowalbym dwa lata na jedna czwarta etatu na smykow typu misiak rospondek czyli dzisiejsza wladzea teraz to tylko podnosic normy aby sie w koncu ludzie zburzyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzaazz Re: trw rolnicza IP: *.rev.masterkom.pl 13.04.09, 21:49 Pracuję w innej firmie gdzie działają związki zawodowe, ja do nich nie należę patrzę na to z boku, prawda jest taka one starają się coś robić.Ale jest zebranie zapisanych jest 50 osób na zebranie przychodzi 5 osób gdzie mają omówić układ zbiorowy który jest negocjowany z pracodawcą z kim mają to omówić z tą garstką ??? śmiech, drugi przykład ma być omawiana sprawa strajku na zebranie przychodzą 3 osoby. Każdy chciałby by związki coś zrobiły ale nie angażując się sam ,żeby to inni nadstawili głowy a reszta spiła śmietankę. Tak jest u u nas u was i innych firmach nie ma solidarności, jeden ogląda się na drugiego. Nie zdziałacie nic tak jak my. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: trw rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.09, 09:45 Ja widziałem poświęcenie Związków , nawet po 22 potrafili być pod Firmą i rozdawać ulotki.Niestety to dotyczyło ich własnego interesu ponieważ groziło rozwiązaniem Związku z powodu małej ilości członków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: trw rolnicza IP: *.rev.masterkom.pl 15.04.09, 14:05 I jeszcze jedno czemu nie zmienicie przewodniczącego,jeśli ten wieczny niezmienialny nic nie robi?Pracowałem tam kilka lat temu był Sławek teraz nadal jest Sławek i ciagly marazm.Niech wraca na dawne stanowisko (o ile cos potrafi) a na jego miejsce kogoś komu chce sie coś robić a nie tylko kase brac za fikcyjny etacik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: trw rolnicza IP: *.rev.masterkom.pl 15.04.09, 13:59 Bo dzisiej młodzi ludzie boją się piernąć głośniej,lepiej cicho siedzć,nie wychylać się,uszy i rączki po sobie i dymać po 12 godzin z tego 4 do odbioru oczywiście godzina za godzine bo podobno jest kryzys.Gdybyśmy toką młodzierz mieli 20 lat temu to dzisiaj bylibyśmy kolejną republiką w ZSRR.Dzisiaj młodzi są urobieni przez telewizje i internet,łykają każdy kit byleby usprawiedliwić swój konformizm przed samym sobom,ciekawe co widzą w lustrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek do oi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 16:32 ludzie sa tacy w jakich czasach przyszło im żyć, a że zrobiliście nam demokrację taką a nie inną to już nie nasza wina. Ciekawe czy bys piernoł jak byś chciał teraz założyć rodzinę i miał na głowie kredyt na 200tys zł ciekawe czy byś sie rzucał wiedząc że możesz stracić pracę a w dalszej kolejności równiez dom i wszystko to co do tej pory zdobyłes swoją ciężka pracą. Nam rodziny się maja tkami nie zrzucają na nowy dom/mieszkanie czy co tam jest potrzebne na start życiowy, wielu z nas skazanych jest na siebie i pozostaje sie modlić żeby zdrówko dopisało... o to jaka demokrację nam skołowaliście, głównie pokolenie 60 i 70siąt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doMarek Re: do oi IP: *.rev.masterkom.pl 16.04.09, 08:34 Wyobraz sobie,ze tak.Nikt mi na dom niedał,miałem kredyt do spłacenia i postawiłem się,fakt odszedłem z pracy a 12 lat temu bezrobocie bylo troche wiekrze.Nie jestem jakimś tam romantycznym bohaterem tylko jesli coś jest gownem to nazywam to gownem a nie czekoladą.Co do strat to owszem poprzedni system pokrzyzowal dośc skutecznie moje plany,obecny równierz nie jest piękny,jednak nierobiąc nic dajemy ciche przyzwolenie na coraz wiekrze skur...nstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: do oi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 17:18 demokracja jest taka a nie inna, lepsze to przynajmniej od kumuny którą znam z mglistych wspomnień. Zgodze się że kto nie ryzykuje to nic nie ma, ale są osoby na których miejscu wypadało by się postawić, a nnie tylko utyskiwać jakie to tchórze! A związki w TRW to jest tylko namiastka i wybacz ale do bólu znam realia Polskie, a tym bardziej realia i powiązania rodzinne panujące w TRW, w niektóych przypadkach pracują tam całe dynastie (to tyczy też głównego związkowca na legionów). Wystarczy nieraz trochę pomyśleć i popatrzeć kto z kim trzyma i wtedy będzie wszystko niesamowicie jasne... jak to mówia "kawa na ławę":D. Pewnie że gdybym widział organizm związkowy działa na zdrowych zasadach to sam bym się zapisał i z chęcią przeznaczyłbym ten 1% widząc że związek stawi sie za mną, ale sytuacja jest taka a nie inna i wolę te pieniążki przeznaczyć np. na jakiś upominek dla lubej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: do marek IP: *.rev.masterkom.pl 17.04.09, 09:24 Zgadza sie na uklady niema rady.No może guma i wąskie drzwi.Ale czy nie wydaje ci sie,ze w tej fabryce testują ludzi jak doświadczalne szczury.Sprawdzaja ile człowiek moze zniesc upokorzen,hamstwa i norm,które od moich czasow w tej firmie wzrosły chyba o 50%jak nie więcej?Teraz zasłona w postaci kryzysu i tak pewnie będzie ze dwa lata,zresztą jeśli pracujesz to sam wiesz najlepiej. Puki co najleprzego i szanuj sie chlopie,jesli sam siebie nie bedziesz szanował to zapomnij o czymś takim ze strony przelożonego,owszem poklepie po pleckach pochwali ale do czasu jak poczuje zar pod posladami zapomni o sętymentach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: do marek IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.04.09, 11:44 Dokładnie , zgadzam się z przedmówcą jak sami ludzie się nie będą szanować to nikt ich nie uszanuje . Lider może poklepie cię po ramieniu ale gdy tylko odejdzie będzie się z ciebie śmiał że taki jełop i jeleń do roboty jesteś . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Kużwa Marek mam wrażenie , ze Ty do tej dynastii IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.09, 23:32 Należysz bo pieprzysz trzy , po trzy.Kup wibrator lubej i zajmij się pracą.Bo widzę, że te związki cię bolą.A to jedyna rada , by coś zmienić.Najlepiej to wszystko negować,że się nie da .Na wybory nie chodzimy ,bo nic sie nie zmieni.A pózniej jak te h...e rządzą.Spróbuj i zostań przewodniczącym i rozpie...tą klikę.Życze powodzenia ,a nie ględzenia.Bo łąpy opadają na tą gadkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Re: do oi IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.09, 23:48 TY to chyba do tej dynastii nalezysz.Bo chrzanisz trzy po trzy.A aktywny jak cholera.Kup lubej wibrator ,żałóż związki i zostań przwodniczacym .Wtedy się spełnisz.Nic tak nie boli tych namaszczonych włascicieli spółek jak kontra.Druga strona bata.Ale narzekać zawsze można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi Re: do oi IP: *.rev.masterkom.pl 26.04.09, 12:12 Spełniony jestem bez związków,co do wibratora-pomyśle nad radą,a tobie dmuchana lala by się przydała może byłbyś mniej agresywny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYM Re: do oi IP: *.chello.pl 21.05.09, 15:16 do marek a kto ci kazal brac tyle kredytu co??kto moze ja lub jaksi zwiazek co pytasz co zesmy zgotowali ano to leniu ze mozna nei w zakladzie pracy byc w zwiazku lecz na zewnatrz a Ty co zrobilem palczesz ze pracujesz ze 400Euro a czemu za 400Euro a nei za 800Euro!!!co jak chesz wiedziec to nawet w malych Czestochowskich firmach wlasnei tak powolutku nie zdnia nadzien tak sie robi podwyrzki ale ale wy pracujecie juz za to co bezrobotny dostaje na zachodzie Europy a wiesz jakbyscie opuscili stanowska pracy na tydzien!!!!to dyrektor wyl;atuje i to z chukiem i cale jego kierownitwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: trw rolnicza IP: *.chello.pl 16.04.09, 11:47 skoro zwiazki nadaja sie do odstrzalu to po cholere dajecie zarabiac tym nierobom-po tytulem-slawek-oni tylko laza i nic wiecej-no przepraszam maja co robic liza d... dyrekcji i tancza jak dyro zagra-a wymowki ze jest malo czlonkow-jak by chcieli to by dzialali-boja sie stracic posadki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: trw rolnicza IP: *.rev.masterkom.pl 16.04.09, 14:09 No własnie poco?Na Sławka raczej nie liczcie pokazal co potrafi,albo rezygnacja ze zwiazków w firmie albo zaczną działać.A na marginesie jak sobie radzi Ela P. z Legionów?Dalej banan od ucha do ucha i małe conieco komu trzeba czy wreszcie skonczyla szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: trw rolnicza IP: 193.93.91.* 26.04.09, 23:02 travian.pl/?uc=pl3_35988 Odpowiedz Link Zgłoś
rakowiaczek36 [...] 08.04.09, 14:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 193.93.91.* 15.04.09, 13:02 travian.pl/?uc=pl3_35988 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 20:51 Na szczęście nie pracuję w TRW,ale w moim zakładzie pracy działają związki Solidarności,Solidarność 80 oraz branżowe i jest taka równowaga,że każdy związek chce się wykazać i przeciwstawia się dyrekcji.Może w Waszym zakładzie też powinny powstać inne związki aby się nie kumały z Dyrekcją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.09, 12:22 Związki tu niewiele zmienią,dopóki nie będzie nowych inwestorów w Częstochowie którzy dadzą prace 5000 osób to się w TRW nic nie zmieni.A Jasna Góra i włodarze Częstochowy bardziej dbają o pielgrzymów niż mieszkańców Częstochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.09, 19:37 JA mysle ze sie kiedys zmieni jak szanowna dyrekcja wezmie liste plac zdanej lini i tym co robia tyle samo co ich ';najwierniejsi; przydupasy ze im w koncu zwroci co im zabiera co miesiac przez tyle lat bo krzywda ludzka im bokiem wyjdzie ARTUR jest coraz chudszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warlock Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 17.04.09, 18:30 ARTUR ma kredyt na samochod we frankach szwajcarskich i jeszcze ostatnio poszly w gore ceny energii elektrycznej . To go tak dobiło i chudnie dosłownie w oczach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 12:47 Z tego co wiem Worker znów przyjmuje pracowników to TRW na Legionów, jedynym warunkiem jest wcześniejsze doświadczenie w tym zakładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.apus-net.pl 23.04.09, 12:50 Dzisiaj w radio słyszałam ogłoszenie o naborze do pracy przez Workera w TRW, na umowę o pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 23.04.09, 14:08 Fajnie może by wrócic!!!Ale z drugiej strony szans na przejscie nie ma żadnych!Znowu zapie...ć za grosze w nieskonczonosc na nierobów!!!Musze poważnie sie nad tym zastanowic!Czy porzucic niedawno rozpoczeta prace?Na rzecz TRW które już 2razy mnie wykiwało???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ON Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 16:50 Skoro sama piszesz, ze juz 2 razy Cie wykiwali to po co wracac?! Myslisz ze 3 raz bedzie dla Nich problemem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 18:57 Wiecie cos o zyskach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek właściwy kryzysu chyba koniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 15:19 w rmf maxxx cały czas reklamują GI worker że ma nabór do TRW ciekawe kiedy pensje wróca do starego poziomu:D heh:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: kryzysu chyba koniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 19:15 Ciekawe po co te reklamy skoro praca bedzie do konca czerwca i do tego czasu beda przedłużać umowy oczywiscie co 2 tygodnie tak mówią w worku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.rev.masterkom.pl 24.04.09, 19:29 Tak wiem dzisiaj byłem w serwisie z reklamacją gwarancyjną jednego z autek dla,którego robicie pasy,bardzo mnie przepraszali ale dzisiaj mają dostawe nowych autek,na moje pytanie jak to w kryzysie? Odpowiedz nie słuchaj pan telewizji i radia więcej sprzedaliśmy za 3 miesiące niż cały ubiegły rok.Spytaj dyrekcji co z tym kryzysem.A ludzie co to przez Worka jeszcze przychodzą to maja chyba czoła wytarte do białej kości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: work Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 193.138.240.* 25.04.09, 12:19 Pewnie tak, ale każda przepracowana dniówka to jednak jest jakiś grosz, nie krytykuj ludzi za to, że nie mając innego źródła dochodów i z pełna świadomością, że za parę tygodni znów wylecą - za te parę groszy wracają i tyrają. Samo życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.chello.pl 25.04.09, 23:19 Ja bym tam wolała pracować a marne nie wiadomo co niż w chałupie bezczynnie siedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.chello.pl 26.04.09, 12:16 no ale co z tymi zyskami będą czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.apus-net.pl 26.04.09, 13:00 co do zyskow to idz spytaj artura lub piotra po co snuc domysly beda nie beda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.apus-net.pl 26.04.09, 13:02 Jola ja słyszałem że Ty akurat z listy zysków jesteś wykreślona za głupie zadawanie pytań na forum :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.09, 15:35 zyski maja byc w najblizszym czasie,niestety nie zostalo to okreslone czy ten najblizszy czas nastapi za tydzie,miesiąc ....itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.ludowa.netcominternet.pl 26.04.09, 16:25 Oj, a mnie się jednocześnie przytrafiła praca w TRW i sezonowa na budowie. Ale z tego co widzę na forum to jednak Sezonowa praca jest raczej dłuższa niż w TRW :-/. Byłem już na testach i mam wyznaczony termin spotkania z przedstawicielem Workera ale chyba zrezygnuję, na budowie przerobię pewnie dłużej niż do końca czerwca i za lepsze pieniądze. Wolę już np. pomocnika murarza niż produkcję w TRW, jeśli ktoś sądzi inaczej to proszę o komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.apus-net.pl 26.04.09, 20:26 tadek kto cie pyta co ty wolisz rob jak ksiadz kaze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halyna Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.apus-net.pl 26.04.09, 22:56 Taa Tadek do łopaty :D Rowy kopać a nie do TRW :d Na pewno więcej zarobisz bo może jakie puszki albo butelki jeszcze znnajdziesz :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murarz Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.chello.pl 27.04.09, 07:02 Pewnie ,budowanie domów i i wszystkie związane z tym czynności to praca dla niedorozwiniętych. Za to upinanie i zszywanie szmat ....oooo to trzeba być nie lada geniuszem . Zapomniałbym o nawijaniu szpulek i przyciśnięciu guzika..masakra. Tylko wybitni mogą pracować w TRW . ...cholerna mondziołownia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejt Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.apus-net.pl 27.04.09, 11:00 Murarz jakbyś był mądry i inteligentny to byś miał teraz mgr.inż. przed nazwiskiem, a nie musiałbyś robić jak wół na budowie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.rev.masterkom.pl 27.04.09, 11:57 Coś ci się pomyliło,tak to było za PRL-u mgr.inż Można g..no robić i niezle żyć.Ile jest ludzi wykształconych tyrających na liniach i ilu liderów bez odpowiedniego wykształcenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 193.93.91.* 26.04.09, 23:00 travian.pl/?uc=pl3_35988 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.09, 12:11 jest takie przysłowie "zadna praca,nie hańbi" zastanawiam sie co lepsze czy nie lepiej pokopac te doły.... niestety ale pracy sie nie da zważyć.pracownicy trw wiedza o czym mowie niektorzy maja lekka prace w trw a inni musza naginac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tw bolek UWAGA Koniec Kryzysu!!! IP: *.159.15.6.static.crowley.pl 27.04.09, 13:46 Jak donosi serwis euronews i francuski le figaro wszystkie europejskie fabryki samochodow zwiekszaja produkcje wiec bedzie juz tylko lepiej czarnowidze do domu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 09:58 Ogłoszenie pracy work Uwaga!!! Kryzys trwa a my zatrudniamy !. Robią z siebie posmiewisko. Tylko szkoda ze nie mówia ze wiecej siedzisz w domu bo jest kryzys a jak jestes potrzebny to pracujesz powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.09, 12:48 JESLI nie masz pracy to dobrze jak pare dni przepracujesz a w trw to teraz jak w budowlance jak jest robota to sie robiW TRWtez sa PIEKNE hasla ale najlepsze to z programu uni ze: NAJWAZNIEJSZY JEST CZLOWIEK.''SZkoda ze nie dodano ze jak juz jest to nalezy go tak otumanic robota zeby nie czul sie czlowikiem tylko czy da rade podniesc norme aby lider byl zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyzyskiwacz Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 29.04.09, 20:58 kryzys trwa a my zatrudniamy. Robota zrobiona a o zyskach zapomnijcie bo mamy straszny kryzys :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 188.33.58.* 04.05.09, 18:57 Proponuję zainteresowanie się Radomskiem. Bardzo dużo firm przy trasie powstajejuż jest indesit, presglass, fabryka opakowań, bora i powstają nowe. A to wszystko przy trasie w strefie ekonomicznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;lkvfsf Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.05.09, 19:20 powiem wam tyle, pracowalem w trw na roznych stanowiskach i prawda jest tylko jedna,mianowicie - czlowiek jest dla nich nikim i nie ma sie co oszukiwac, jestes potrzebny jest ok , nie jestes nie ma cie i koniec. staram sie to zrozumiec, ale.....co z idealami jakie pieknie sie przedstawia na rozmowach..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły pracownik Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.chello.pl 06.05.09, 15:04 Związki zawodowe w KGHM w Lubinie wywalczyły po 5 tysięcy premii rocznej dla pracowników mimo tzw. kryzysu... A u nas nic bo kryzys a sprzedaż większa niż w tym samym czasie w zeszłym roku! Jakby tego było mało to wszystkie portale biznesowe podają że średnia płaca wzrosła o 5%. Dobre?! A w TRW kryzysem będą się tłumaczyć chyba jeszcze przez kolejne 20 lat! Nie ma przecież kasy i trzeba na wszystkim oszczędzać np. na przewozach dla pracowników. Ale za to mamy nowego Pasata CC i Audi A4 full wypas bo kryzys!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_6 Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? 06.05.09, 15:28 Gość portalu: zwykły pracownik napisał(a): > Związki zawodowe w KGHM w Lubinie wywalczyły po 5 tysięcy premii rocznej dla > pracowników mimo tzw. kryzysu... A u nas nic bo kryzys a sprzedaż większa niż w > tym samym czasie w zeszłym roku! Jakby tego było mało to wszystkie portale > biznesowe podają że średnia płaca wzrosła o 5%. Dobre?! A w TRW kryzysem będą > się tłumaczyć chyba jeszcze przez kolejne 20 lat! Nie ma przecież kasy i trzeba > na wszystkim oszczędzać np. na przewozach dla pracowników. Ale za to mamy noweg > o > Pasata CC i Audi A4 full wypas bo kryzys!!! masz apsolutną racje TRW bokiem nam wszystkim wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
sojka_t Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? 08.05.09, 15:02 To jest brak związku zawodowego z prawdziwego zdarzenia powinniśmy wszyscy ogłosić pogotowie strajkowe i odejść od stanowisk pracy to pieniądze szybko by się znalazły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.09, 15:29 ludzie obudźmy się ze snu i zawalczmy o swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik od 10lat Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 94.254.138.* 10.05.09, 09:05 Masz racje, tylko ludzmi musi ktos pokierowac a w tym zakladzie nie ma kto. Zwiazki?? Jakie zwiazki!!?? To jakas paranoja i parodia a nie zwiazki!! Zbierzmy sie sami, zzalozmy sami zwiazek zawodowy!! Odejdzmy na godzine od maszyn np. pierwsza zmiana od g13 do g14 a druga od g14 do g15 tak jak bylo w zeszlym roku w jednej z fabryk samochodowych w Polsce. kasa u nich znalazla sie juz na drugi dzien. ZROBMY TO W KONCU!! Moze np. wtedy jak beda jacys goscie na zakladzie?? Np. ostatnio 3 dni po Legionow snuli sie audytorzy z MERCEDESA, w takiej sytuacji trzeba odejsc od maszyn, na godzinke, zebysmy zostali zauwazeni.. sa zreszta media ktore mozna o tym poinformowac, tacy wyzyskiwacze chowajacy glowe w piasek jak nasza dyrekcja nie lubi negatywnego rozglosu wiec to napewno przyniesie efekt. My przeciez nie chcemy cudzych pieniedzy, chcemy swoje!! Swoje wypracowane pieniadze za zeszly rok!! Na zyski pracuje sie od 1stycznia do 21 grudnia. Zeszly rok byl najlepszym w historii rokiem w motoryzacji i TRW, nie liczac 3 ostatnich miesiecy roku ale jak pisalem wczesniej na zyski pracuje sie 12miesiecy a nie 3 miesiace wiec zyski za zeszly rok w brazny wiec i w TRW sa na 100%!! Inwestycje na zakladzie sa, nowe auta tez wiec kasa tez jest. A to ze jakis kierowniczek z miernym wyksztalceniem po trzech dniach audytu MERCEDESA przyjdzie na linie i powie dziekuje za udany audyt to sie conajmniej osmiesza!! Co ja mam wrocic do domu i dzieciom tez zpowiedziec DZIEKUJE jak beda chcialy nowa zabawke czy gdzies pojechac w weekend!!?? Smiech na sali.. ZROBMY cos bo w innych zakladach sie juz z nas smieja!! Tyle rzeczy juz nam zabrali a my nic.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość pracownik Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.09, 15:31 biuro i świta trzynastkę ma już dawno na kontach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgodna Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.09, 22:53 to bym się wkurzyła :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Proponuję podpalic biuro Wolkera IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.09, 23:55 tych złodzieji i naciągaczy.ale dziadostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek taaaa i kukłe na biegana podpalić:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 23:43 i oprotestowac wszystko co sie rusza co się nie rusza i co ucieka na drzewo......ludzie forum nie słuzy do pieprzenia takich głupot!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.09, 08:05 I tu sie mylisz, trzynastka juz dawno byla teraz to byla 14 a juz biuro mysli o 15. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 09.05.09, 08:25 a może 20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 09.05.09, 08:28 podobno Piotruś kupił sobie nowe auto? No cóż jak bym tyle co on zarabiała też bym sobie kupiła(śmieją się że to za zyski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.09, 17:03 ARTur ponoc chodzi na kurs pilotarzu i nie wiadomo co sobie kupi tak ze piotrus przy nim to dziad A wy podnosic normy, bedziecie mieli satysfakcje z osiagnietnego celu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artes Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 193.138.241.* 24.05.09, 09:26 proponuję poczytać Kodeks Pracy.Legalny strajk można podjąć wtedy gdy przeprowadzicie Referendum Strajkowe które da pozytywny wynik, czyli weźmie w nim udział min. połowa załogi firmy oraz większość głosujących opowie się za strajkiem . W przeciwnym wypadku strajk będzie uznany za nielegalny i pracodawca zgodnie z prawem obciąży wszystkich strajkujących kosztami przestoju zakładu. W TRW związkowcy już podjęli próbę przeprowadzenia referendum , dzięki czemu mogliśmy się przekonać jak wielcy krzykacze odważnie piszący na forum ,bali się brać udział w referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z tąd Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 83.16.102.* 10.05.09, 18:35 nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_6 Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? 12.05.09, 23:33 Olejmy te dwunastki,to się szybko znajdze kasa na zyski i podwyżki.Zróbmy tak jak w Jastrzębskiej kopalni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gbt Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 188.33.51.* 15.05.09, 11:40 ZYSKI 20go maja - 3%. Lepszy rydz niz nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.apus-net.pl 15.05.09, 16:19 udzie z czego sie cieszycie przeciez zaklad w zeszlym roku nie mial zadnych strat tylko zyski nowe inwestycje ale przeciez nie daja robola tylko podziela miedzy soba [podzielili] nowe domy auta ato przeciez kosztuje a wy zap... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek marudek Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 16.05.09, 07:17 A czy te zyski to pewne czy plotka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulis Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 16.05.09, 09:10 kupując bmw ogi pokazał że pracowników ma głęboko w dupie !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 16.05.09, 09:34 Zasłużył na to bmw , ciężko na nie pracował , poza tym jest kryzys w motoryzacji i trzeba kupować samochody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.09, 09:50 to nie plotka to pewne.liderzy przekazywali ta informacje pracownikom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyzyskiwacz Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 16.05.09, 10:00 to co wiadpmo na temat zysków,bo qwa chcialem kupic nowy samochod i troche mi brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blima Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.net.stream.pl 16.05.09, 21:52 Za tez zyski ktore dostaniesz to mozesz sobie kupic rower z promocji w realu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.09, 00:20 Cieszyl bym sie jak mogl bym sobie kupic porzadny rower za te zyski ale musze uregulowac zdluzenie w spoldzielni i te wytargane trzy procent przez ZWIAZKI zadluzenia mi nie pokryje .CIEkawi mnie co sobie kupi najwiekszy smyk w TRW czyli ARTUR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Gość:ja Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 17.05.09, 09:43 Już sobie kupił wypasione BMW :-; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyzyskiwacz Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 17.05.09, 12:53 ale wiadomo kiedy,kiedy, qwa kiedy te złodzieje beda wypłacac wypracowane przez ludzi pieniadze ? Kazdy czeka na te marne grosze a te mendy kupuja sobie nowiutkie samochody . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OI Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.rev.masterkom.pl 17.05.09, 14:02 Czekajcie dalej matoły.Tymczasem jest podpisany pakt antykryzysowy a jeden z jego punktów dotyczy minimalnego wynagrodzenia za prace,które od września ma wynosić 50-60% średniej krajowej czyli 1800-2150zł ile macie dzisiaj?Za trzy miesiące będziecie za minimalną stawke tyrać w tej waszej fabryce snów,gdzie pracuje tata,mama,szfagier z rodziną itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.09, 14:42 zyski beda wyplacone 20tego maja w wysokosci 3 %. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.09, 19:01 mam pytanie -co sie dzieje z łyzeczkami na stołówce? i drugie -dlaczego nie ma cieplej wody w toaletach na nowej hali?(przewaznie na nockach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +/- Re:ręce opadają... IP: 83.16.17.* 20.05.09, 19:21 ...brak słów na to wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re:ręce opadają... IP: 195.205.202.* 20.05.09, 20:29 no co Ty komunie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły pracownik Re:ręce opadają... IP: *.chello.pl 20.05.09, 21:58 Brawo, brawo, brawo... Panie dyrektorze! BMW kosztem pracowników!!! Faktycznie kryzys jak nic. Na taczke i za brame z tym Panem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uszaty Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.net.stream.pl 20.05.09, 23:34 ręce opadają co sie dzieje z łyzeczkami dlaczego nie ma wody czy to najważniejsze problemy poza tym do kogo to pytanie zapytaj panaPiotra Lub pana Artura żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek inna ale ty tak na poważnie pytasz:D;>??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 23:41 bo jesli nie to dodałbym jeszcze brak cukru i notorycznie nieumyte kubki, a jak już są umyte to ludwikiem jadą:D Dobra koniec żartów osobiście to mam to w nosie... "inna" czy ty nie masz większych problemów:D:D:D <hahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: inna ale ty tak na poważnie pytasz:D;>??? IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.09, 13:49 nie nie mam!!!! bo 4 minuty stalam za kawa a pozniej kolejne 2 minuty poszukiwalam łyzeczki...niech zrobia na łańcuch i bedzie spokój.a wy jestescie jak choragiewka (zyski wplynely wiec wam juz nic nie bedzie przeszkadzac przez jakis miesiac)i to jest żenada.pozniej sie zacznie od nowa jazda na forum....ech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąbel Re: inna ale ty tak na poważnie pytasz:D;>??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 15:46 "inna" dobrze gada ,łyżeczka na stołówce musi byc i koniec .Przerwa nie jest od tego żeby poszukiwac łyżeczki .Ale nie rozumie jednego co to już naszej firmy nie stac na łyżeczki do herbaty ,jak się dowiedzą w USA to dopiero będzie opciach.Przyjedzie gościu z centrali i nie będzie miał se czym kawy posłodzic. WSTYD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: inna ale ty tak na poważnie pytasz:D;>??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 16:45 Skrytym łyżeczkożercą mówimy "NIE" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna Re: jestescie beznadziejni! IP: *.159.15.6.static.crowley.pl 23.05.09, 12:17 moga sobie nawet bentley'a kupic tak bylo i jest a wy jestescie fizycznymi pracownikami macie siedziec cicho jak nic madrego nie macie do powiedzenia dyrekcja i biuro tez ciezko pracuja ale wy wszedzie widzicie znajomosci uklady zupelnie jak pis pogodzcie sie z tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZWYK Re: jestescie beznadziejni! IP: *.chello.pl 23.05.09, 15:03 Masz racje, mogą sobie kupować nawet Roysy ale skoro mamy kryzys to w całym zakładzie a nie tylko na produkcji, prawda? Bo w innym przykładzie to jest zwykła hipokryzja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: jestescie beznadziejni! IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.09, 21:36 Fajnie jest sobie codziennie popatrzec na te ich bryki ,kiedy sie przyjedzie ''burakowozem i pomazyc kiedy oni beda latac samolotami to nas moze bedzie stac na wykup od nich juz starych bryk.ZAcznijmy odkladac od tego roku te zyski jesli komus cos zostalo ijeszcze barany podnosic normyaby na drugi rok bylywieksze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: worker Re: jestescie beznadziejni! IP: 193.138.240.* 27.05.09, 17:41 wstydźcie się za wpisy, gdzie ortografia z gramatykę (i logiką) zupełnie sie rozmijają! No ale pracownicy TRW szczycą sie tym przed Workerami,że są robotnikami (robotnicami) od lat ... no no ... szczyty ambicji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: jestescie beznadziejni! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 21:01 a kto się szczyci??? przecież czy to worker czy TRW to poziom jest taki sam... ja traktuję ludzi tak samo, dla mnie nie ma znaczenie czy to worker czy TRW... szkoła czy poziom życia nie świadcza o wychowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Dawid Re: jestescie beznadziejni! IP: *.net.stream.pl 27.05.09, 23:14 ja trochę z innej beczki jakis czas temu byłem członkiem związku zawodowego tzw sOLIDARNOŚCI w trw dzisaj po kilku miesiącach kiedy odszedlem z tej organizacji chcialbym zapytac przewodniczacego pana JEZIOROWSKIEGO co dla nas zrobił dużo gadał bo tak najlepiej dużo obiecywał bo tak wypada a co zrobił nic wiec albo nie potafi albo nie chce albo sie nie nadaje wydaje mi sie że nie chce bo latwiej posiedziec w pracy pare godzin poszpuncic niz naprawde sie przeciwstawiac zresztą chyba nie o nas pracownikow mu chodzi tylko o cieplą posadkę w zarządzie miejskim solidarnośći bo jak mozna nazwac działalnośc związkową kiedy tablice informacyjne są nieaktualne zresztą informuja o zniżkach i innych tego typu bzdurach czyzby nie było związku stac na drukarkę i tusz tu nie o to chodzi a tlumaczenie że ludzie sie wypisują i związek nie ma siły przebicia to tylko pana panie śławku wina nie ten przewodniczący nie ci ludzie i nie ta ciepła posadka > jeśli ma pan ochotę oskarżyc mnie o oszczerstwa czekam a tak wogóle to w pracy mijamy sie jak obcy a kiedyś było inaczej pamięta pan tylko na szczescie zobaczylem czym zwiazek w naszej firmie pachnie a pachnie nie za sympatycznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesław Re: To jest moje zdanie ! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.05.09, 08:59 Pan Sławek Jeziorowski powinien zrezygnować z funkcji przewodniczącego , poniósł klęskę na całym odcinku ( referendum + powroty lini na system 4 zmianowy + podwyżki ) , nie pozyska nowych potrzebnych członków a wręcz odwrotnie ludzie rezygnują ze związków ( chce iść chyba na dno ze statkiem jak kapitan - może to i dobrze , powstanie coś nowego ) . Potrzebna jest nowa osoba z charyzmą , nie skażona PRL-em . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: To jest moje zdanie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 14:22 No, gratuluję Czesław i Paweł ale mu ,,dołozyliście"{Jeziorowskiemu} naprawdę wykazaliście sie bardzo dużą dozą odwagi.On chociaż chce coś zrobić dla was.Paweł udeż się w ,,klate''i powiedz co ty zrobiłeś dla związku gdy byłes jego członkiem.Czesław piszesz że referendum nie wypaliło z winy przewodniczącego,większej głupoty już dawno nie słyszałem,to kto brał udział w głosowaniu w referendum mieszkańcy częstochowy czy pracownicy TRW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: To jest moje zdanie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 16:00 Nie rozumiem cię Paweł,dlaczego jak byłeś w związku to nie umiałeś(potrafiłeś)powiedzieć co myślisz o pracy przewodniczącego a teraz masz tak dużo do powiedzenia.Nie rozsiewaj intryg tylko powiedz co ci tak ,,śmierdziało"w związku że twój szlachetny nos nie mógł tego wytrzymać.A może po prostu wypisałeś się ze związku bo bałeś się że w obecnym kryzysie mogą cię wywalić z roboty i gdzie wtedy taki ''fachowiec"jak ty znajdzie pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: To jest moje zdanie ! IP: *.rev.masterkom.pl 28.05.09, 18:23 Pewnie Pawłowi śmierdziało to co i mi kiedyś czyli kolesiostwo,bezczynność i ciągłe ślizganie się po plecach roboli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PD Re: To jest moje zdanie ! IP: *.net.stream.pl 28.05.09, 20:41 wypisalem sie na długo przed kryzysem i nie boję sie że wywalą mnie z roboty zawsze sie to może zdażyc zreszta może to spotkac każdego nie mam zamiru sie nikomu tlumaczyc takie jest moje zdanie żałuje wielu rzeczy a juz najbardziej ze kiedys nalezałem do tego związku a na temat jego pracy wypowiadalem sie zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Worker Re: To jest moje zdanie ! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.05.09, 21:15 Najgorsze jest to,że pracownicy TRW uważają się za lepszych i wartosciowszych od pracowników Workera i na kazdym kroku im to pokazują.Kryzys zaostrzył tylko to negatywne zjawisko. Więc po co Dyrekcja zatrudnia pracowników tymczasowych ,skoro jestesmy traktowani jak ostatnie gó...,którym można pomiatać.Proszę zostawic tylko pracowników TRW i będą wtedy szczęsliwi.A juz nie daj Bóg jak Worker staje do pracy przy "ich " maszynie - niedopuszczalne,tak uważają.Skoro jestesmy niepotrzebni,proszę nas nie zatrudniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: To jest moje zdanie ! IP: 195.205.202.* 28.05.09, 21:21 A mnie worker nie chce z powrotem zatrudnić bo mialam 30 dni chorobowego!Ha,ha i dobrze poszukam innej roboty!W koncu na gi-sri sie swiat nie konczy!I tak szanse na przejscie do trw są znikome!Ponieważ jak to podkreśla gruby jest kryzys! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yy jaki kryzys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 21:29 jaki kryzys a te nowe bryki to poco.Pozdro dla Pani Moniki R.MAŁO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania mam pyt? IP: *.116.125.10.tvksmp.pl 28.05.09, 22:25 napiszcie jak wiecie konkretnie co z dziewczynami co na pierwszej rocznej umowie sa w ciąży, czy przedłuzaja umowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trybik w maszynie Re: mam pyt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 07:39 Muszą przedłużać umowy kobietom w ciąży ! Łaski nie robią. A co do podziału na trw i work... lepsi i gorsi?? Niewiem, ja jestem w trw i jak ktoś mnie się pyta gdzie robię to nie odpowiadam z uśmiechem na twarzy że w trw. Mowię ze jestem robolem w fabryce,robię i koniec, chociaż niektórzy się tym szczycą jak widzę. ALE SAM SIĘ NA TĄ PRACĘ ZDECYDOWAŁEM. Jak my wszyscy. I nie gadajcie że życie zmusiło. Umiałbyś coś innego, miał lepsze wykształcenie, więcej ambicji przede wszystkim to byś tu nie robił. Większość się z tym nie zgodzi. Napiszecie ze pracują na linii osoby z wyższym wykształceniem. No i co z tego? Sam mam wyższe i moge sie tym podetrzeć. Jak bym miał wyższe aspiracje i ambicje to bym nawet tu nie zaczynał. Wiadomo że kazdy może pomarudzić, taki kraj. Dyrektor ma nowe auto? No i co z tego? Za nasze zyski? Bez jaj, myślicie ze ktos sie bedzie przejmował robotami z klapkami na oczach? Co do związkowca to ja nic do niego nie mam, nie opłacam go to może nawet leżeć z jajami non stop. Nikt Wam nie przystawiał pistoletu do skroni żebyście się zapisali. Znam osoby które sie chwalily znajomym ze zarabiają ponad 2500 no i potem fama idzie w miasto.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek kryzys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 05:07 jak to ludzie na legionów mówią "mamy kryzys tylko na paskach z wypłatą 10tego każdego miesiąca", wtedy wszyscy przypominaja sobie że jest kryzys:)....a no cóz produkcja jest taka jak w zeszłym roku, dwa lata temu i dalej:) Ps. do człowieka który daje sie poniżać przez pracowników TRW.... jesteśmy takimi samymi smieciami jak wy workerwcy... a że niektórym TRWiakom poprzewracało się w główkach to nie moja wina... nie mierz wszystkich jedną miarką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Nie narzekajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.09, 11:36 Czy w Naszej firmie pracują sami pesymiści,którzy tylko potrafią narzekać.Nikt nie widzi tych lepszych cech które górują nad innymi małymi firmami.Pracowałam w innych prywatnych zakładach i mam porównanie.Pracować wszędzie trzeba,i cieszy mnie to że inne firmy np.huta Częstochowa wysyła ludzi na postojowe,urlopy a my wręcz odwrotnie mamy takie zamówienia że nie wyrabiamy się w terminach. Osoby które pracowały w pełni tego słowa znaczeniu w innych firmach nie narzekają a nawet mówią że w porównaniu z poprzednią pracą to pikuś,ale jak ktoś ma dwie lewe ręce to chociaż będzie miał pracę leżącą to będzie narzekał że bolą go plecy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek do agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 13:35 masz rację... i co tu więcej pisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: do agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 18:02 Mam dwadzieścia pięć lat pracy i moje spostrzeżenie jest takie , odkąd powstał kapitalizm to polaczki sami są sobie winni a w szczególności ludzie ze wsi i okolic dojeżdżający do miast do pracy, ponieważ są to największe charty do roboty i prywaciarze dobrze o tym wiedzą . Dotyczy to całej POLSKI, tu już lepiej nie będzie bo Polacy to głupi naród sam siebie zniszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: do agi IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.09, 22:40 masz racje,ale Twoi rodzice tez chyba przybyli z wiochy i Ty sie uwazasz za mieszczucha.Ciekaw jestem ilu prawdziwych medalikow prcuje na produkcji wtejfabryce marzen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: do agi IP: *.rev.masterkom.pl 31.05.09, 12:54 Masz 100% racji,do tego cechuje ich uległość,brak własnego zdania,zawsze podwinięty ogon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Przejścia z WS do TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 18:04 Na Rolniczej 41 osób przechodzi WS DO TRW-w czwartek podpisanie umowy. Są przyjęcia do pracy w TRW przez firmę WS . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: Przejścia z WS do TRW IP: 195.205.202.* 03.06.09, 22:45 Są tylko dla tych którzy nie poszli na chorobowe po otrzymaniu wypowiedzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Przejścia z WS do TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 21:50 Są przyjęcia nowych osób tz. szkółka.Wszyscy którzy już kiedyś pracowali są przyjęci ponownie.Może kilka osób nie wzywano ale to już musiały być osoby bardzo niekumate ,i więcej niż 10 na około 1000 osób nie odrzucono chyba że sami zrezygnowali bo w czasie kryzysu znaleźli sobie inną pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: Przejścia z WS do TRW IP: 195.205.202.* 06.06.09, 18:57 A wcale nie,jak bylam na chorobowym dzwonili do mnie z 5 razy z gi workera i liderka do mnie dzwonila, byłam nawet na tym spotkaniu z dyrektorem w lutym.A teraz powiedzieli mi,że ponieważ tak długo chorowałam,to nigdy mnie nie zatrudnią!!!I nie pisz mi,że jestem jakaś niekumata bo to nie prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Przejścia z WS do TRW IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.09, 07:56 Jestes bardziej kumata niz dyrekcje obu firm a dla takich to miejsca nie ma.Tylko lojalni sa cenieni,tam prawie kazde zle slowo wyowiedziane na dyrekcje a uslyszane przez syna lub corke bylego ORMOWCA odbija sie na twoim angazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: ?????... IP: 195.205.202.* 08.06.09, 13:55 Czy ktoś jest zorientowany. Chodzi o to czy będą dzisiaj przelewy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiuufiuuu Re: Napoje na stołówce... IP: 195.205.202.* 08.06.09, 15:30 Kiedy w końcu będą inne smaki napojów na stołówce bo przecież tego jabłkowego syfu nie da się pić po prostu berbelucha jakaś i tyle niech to dyrektorzy piją i swoim gościom podają co oni ludzi chcą potruć??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka7 Re: Napoje na stołówce... IP: *.net.stream.pl 08.06.09, 20:04 hahahaha, dobre :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pcz Re: praca... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 11:59 witam jak wiadomo sa przyjecia do trw przez roznego rodzaju agencje potrzebuja mieso do przerobu :) i teraz ktora najlepiej wybrac? gi polska gi worker a moze interkadra chodzi mi o warunki zarobki itd ps trw legionow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Do fiuufiuu i do Iwonki 7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 18:09 Jak ci nie pasuje to nie pij ,i nie ubliżaj nikomu.Może kiedyś przyjdzie ci pracować w takiej firmie że nie dostaniesz nic do picia a na pytanie czy się nie należy dostaniesz odpowiedż to sobie kup. W domu to i kranówka Ci smakuje ale tu wymagania królewskie.Ale co wymagać jak ktoś ma fiuufiuu a drugie koński uśmiech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do asi Re:ręce opadają... IP: 195.205.202.* 10.06.09, 11:04 Te spadaj i trój sie dalej te napoje to z funduszu socjalnego co nam co miesiąc z wypłaty potrącają więc ktoś się w końcu zdenerwował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warlock .... ... .. . IP: 195.205.202.* 10.06.09, 19:15 Dziewczynom sie nie dziwie,ze tam pracuja , mimo ze ciezko maja .Dorabiajac do domowego kieszonkowego mozna to zrozumiec.Faceci z trw to jednak skonczone zakaly.Jak mozna pracowac w fabryce za 1800 zl majac jakies plany ,a juz nie daj Boze utrzymanie rodziny.Pomijam prostakow i prymitywow bo tych jest wiekszosc, czyli tapicerow slusarzy i innych bez kwalifikacji. Tylko z kad sie bierze ta ciagla potrzeba spoleczna do pracy w tym zakladzie.Jaszcze przez tych zlodziei z ws i innych sprytnych klonow bogacacych sie na spoleczenstwie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: ....do warlock ... .. . IP: *.apus-net.pl 10.06.09, 23:42 a skad sie tak dobrze orjentujesz ile zarabiamy tzn ze tam pracujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ęąśka Re: ....do warlock ... .. . IP: *.54.171.210.tvksmp.pl 11.06.09, 08:22 nauczyciel po studiach zarabia 1500 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ....do warlock ... .. . IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.09, 11:02 Nooo, za to z ciebie jest niezla inteligencja.... "Z kad"???? Czy "skad"??? Polskiego sie lepiej poucz, madralo od siedmiu bolesci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warlock Re: ....do warlock ... .. . IP: 195.205.202.* 11.06.09, 11:20 o jejku jejku ,a moze to literowka a moze nie jestem polonistą a moze jestem tapicerem i pracuje w trwiu . Ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek marek do warlocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 22:32 Skąd wiesz ile zarabiamy?? Dlatego ostatnio zaobserwowałem że przychodzą do pracy (jeśli chodzi o facetów) sama starszyzna która chce coś tam dorobić lub dzieciaki po średniej szkole którzy i tak się wyniosą po wakacjach (część zostanie). Większość facetów tam pracujących to ludzie którzy przyjmowali się jakieś 4 do 8 lat temu i oni maja jako takie stawki wypracowane w przedziale od około 1700 do 2300zł a jak jakiś facet bez pleców i wykształcenia chce więcej w TRW zarabiać to idzie do transportu komponenty przerzucać za min 2200zł, można jeszcze zostać mechanikiem (specjalna wiedza nie jest wymagana) i zarabiać min 2300zł (zależy od premii). A np. taką osobom wiodącą za bardzo się nie opłaca jeśli pracuje się mniej jak 2 lata (powód prosty śmieszne stawki). Ale np. zawsze można zostać liderem i zarabiać w przedziale 3000-4000tys zł lub jakimś cudem dostać się do biura ale początki też są ciężkie (na ”on the job training” płaca maleje z racji likwidacji premii dodatkowo nocki odpadają a więc przy swojej stawce bierze się grosze) Ale masz rację jeśli ktoś chce zakładać rodzinę to albo musi mieć dodatkową pracę albo znaleźć nową lepiej płatną pracę. To jeszcze w miarę praca dla ludzi którzy w jakiś sposób się tam ustatkowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kandydat Re: marek do warlocka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.09, 15:14 witam chcialem sie dowiedziec ile zarabia nowo przyjety pracownik? oczywiscie chodzi mi o produkcje i przez workera? dochodza do podstawy jakies premie lub dodatki? ps dziekuje "zyczliwym" osobom za udzielenie mi informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracujący w nied.. Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 13.06.09, 17:09 1100 -1200 z nadgodzinami do 1600zł stawka 9,06 brutto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ON Re: ....do warlock ... .. . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 11:40 Z tym nauczycielem to Cie chyba troche ponioslo. Na 100% zaraz po studiach nie zarobi 1500zl. Raczej blizej 1000zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: ... IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.09, 19:39 "Ludzie pracują za pieniądze, ale pójdą za tobą dodatkowy szmat drogi, jeśli okażesz im szacunek, nagrodzisz pochwałą i uznaniem" Odpowiedz Link Zgłoś
patton84 Re: Nie narzekajcie 05.09.09, 03:08 Trw no cóż,zakład kijowy strasznie..wszystko o czym psizecie to prawda.. więc osoby które niepracują w trw niech sobie lepiej wezmą te słowa do serca... co do soku jabłkowego.. smakuje o wiele gorzej niż ten tipowski za złotówkę,2 latat temu były 3 smaki(jabłko,pomarańcza,malina)został najgorszy,kawa tez ohydna(ta dla pracowników,nie dal biurowców) parkingi..święta racja(gdzi ete parkingi) czasem widzę jak ktoś na promenadę zapitala bo auto tam zostawił..to nie lepiej pieszo do rpacy chodzić?? na jedno wychodzi..totalna porażka..taki ogromny zakłąd a żeby parkingu niebyło.. to nawet jakies śmieszne brambo zrobiło parking... no comment normy... tak to prawda to pracownicy windują normy... ale sa do tego zmuszani przez liderów.. bo przychodzi lider i gada że "ktoś nad nim stoi i gada że mało robicie" ja robię na takiej lini że od pcozatku jej powstania norma wzrosła ok 100 procent.. w przeciągu ok roku zarobki.. na pcozatek dostajesz 8 zł brutto a nie 9 jak ktos wczesniej wspomniał.. bo tak płaci pośrednik rpacy( gi worker,intekadra itd).. nie ma możliwośći zeby trw cię przyjęło be zpośrednika na początek .. no chyba ze jestes chuckiem norrisem ;]..9 zł to się dostaje chyba po tygodniu pracy,2 albo dłuzej..ale naewno nie od razu i niezawsze..bo ja akurat robię już trochę i nadal za 8.. co do nadgodzin to w gi. worker jak robisz powyzej 8 godzin to jest płącone 100% wiecej do każdej nadgodziny.. natomiast w interkadrze tak nie ma.. w interkadrze 100% wiećej płacą za godziny przepracowane w dni wolne od pracy czyli np jak sobote masz wolną i przerobisz w nią 8 godzin to ci zapłącą za 16 mam nadzieje ze rozjaśniłem nieco sytuację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nic Re: To jest moje zdanie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 13:02 nic się nie dzieje,a co ma się dziać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja_corka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.privacyfoundation.de 13.06.09, 15:20 znowu jakis pomylony wpisuje sie pod moim nielogowanym wpisem. To juz jest wpis na kilku watkach. Zdaje sie, ze poprosze ponownie moje szalone, rozpalone organy o pomoc. jak jestes taki odwazny podpisz sie i nie wchodz w czyjes nicki. Jestes tak malo inteligentny, ze nie umiesz nic dla siebie znalesc? ZALOSNE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek marudek Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 13.06.09, 17:06 Ej akurat to nie ja ale ja może być wiele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.09, 22:27 CHyba skonczylas polonistyke a pracujesz wlogistyce.Tatus czy dziadek byl ORMOWCEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Serillla Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.prenet.pl 03.08.09, 10:51 Hej kiedy ma sie ruszyc z praca bo dziwne to jest ze niektorzy pracuja z workerow a inni nie kiedy ma to wszystko ruszyc Dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiuufiuuu Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 03.08.09, 14:56 praca jest - jeżeli lider jest normalny to załatwi prace workerowi na innej lini jeżeli na jego nie ma pracy ,jeżeli kawał czubka i palanta to ma gdzieś workera i odsyła go do domu bo tak najprościej i czekaj w nieskończoność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.przyrow2.gre.pl 06.08.09, 17:14 od 10.08.09 zaczynają się zamówienia na większości linii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w potrzebie Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 07.08.09, 16:22 Czy ktoś wie czy były przelewy czy dopiero w poniedziałek pilnie proszę o informację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.09, 20:01 nie wiem czy byly przelewy ale na moim koncie jest pusto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqryq Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.rev.masterkom.pl 07.08.09, 20:22 Były,były o 18 na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 21:32 W PKO były Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: work Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.chello.pl 08.08.09, 09:22 Workerzy to też ludzie , niech sobie pracują . Co Cię boli , że aż tak cie to boli... Proszę pisz w miarę gramatycznie bo przez pięć minut rozkminiałem o co Ci ku... chodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.rev.masterkom.pl 08.08.09, 19:35 Workerzy może i ludzie,tylko jaki człowiek da sobą tak pomiatać? Niewolnik na plantacji kawy czy bawełny pracował za mieszkanie,i jedzenie plus pare grozy na swoje wydatki i to było 150 lat temu. Ciekawe czy dzisiaj Worker zarobi na swoje utrzymanie to zn.opłaci czynsz,medja,dojazd do pracy i jeszcze jedzenie plus swoje przyjemności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 08.08.09, 21:50 no i co ? mam unieść się honorem i rzucić tę pracę,jeśli nie mam innej. To dopiero byłby szczyt głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.09, 09:36 Na wszystko zarobi jak bedzie praca i bedzie zostawal na nadgodziny .#300 godzin na miesiac to bedzie mial tyle co lizusy i przydupasy z TRW za 170 godzin.Ta firma bazuje na jeleniach aby swoi mieli dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.09, 12:02 co wy pleciecie za głupoty!!!!(zeby swoi mieli dobrze) żal mi was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legionow Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.09, 18:20 kiedy do roboty?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sella Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.prenet.pl 10.08.09, 15:18 od dzis jest juz robota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 11.08.09, 14:00 ale na jakim wydziale,bo chyba nie wszędzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.09, 16:00 nawet dwunastki juz są (Fordy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.09, 17:14 Co sadzicie o tym co sie dzieje teraz w zakladzie, ma przyjechac jakis VIP, szef wszystkich szefow i jest malowanie trawnikow. Jakis program artystyczny tez bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.rev.masterkom.pl 11.08.09, 19:31 No co chamów poprzebierają,nawet jak szef szefów o coś spyta to i tak odpowiedz będzie ,że wszystko OK,a tym czasem moja sąsiadka po 4 latach pracy w kołchozie dostała 1500 na ręke,właśnie idzie do lekarza po L-4 jak mówi zanim zdechnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny walker from cytat dnia:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 01:15 "oszczędzamy na tuszach do drukarek":D bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i ja Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.09, 06:46 zarabiam podobnie (7 lat w trw) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny walker from a mnie dziwi że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 01:12 ...nie masz jeszcze play fresh?;O As woją drogą to na legonów już na biznesie słoneczka wssyzstko pomalowane nawet to gdzie brud nie chciał zejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: a mnie dziwi że... IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.09, 06:49 niezła pokazówka(ten szef szefów) to powinien przyjechac z zaskoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pppiu Re: re IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.08.09, 13:56 nie wiem dlaczego powstała firma " INTERKADRA ",zatrudnia obecnie ludzi na produkcję w TRW,na takich samych zasadach jak Gi Worker i Gi Polska.Nie wiem co to moze oznaczać dla nas zatrudnianych przez te firmy,zrezygnują z nas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: re IP: *.rev.masterkom.pl 13.08.09, 19:01 Nic nie oznacza,zmiana nazwy i tyle a no jeszcze ucieczka przed podatkami. Pewnie jakiś poseł czy senator jest właścicielem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazi Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.09, 18:35 a kiedy ten szef ma przyjechac dokladnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.rev.masterkom.pl 13.08.09, 19:04 Chcesz mu szepnąć pare słów? TRW ma swoją stronke,napisz po Angielsku,czy Hiszpańsku(ci z częstochowy i tak nie znają Hiszpańskiego)to centrala się dowie o wałkach w fabryce z trzeciego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warlock Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 14.08.09, 00:35 Podaj Pan Panie strone to napiszem po ichniemu pare slow na chwale kombinatu i jego ludzi pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.09, 07:09 nic nie napiszecie,nic nie szepniecie bo wy tylko umiecie na forum gadać.jak widzicie dyrektora to ogony podkulone.dlaczego narzekacie na te prace jak tak naprawde ja lubicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.09, 16:36 My jesteśmy takiej nacji która lubi ,narzekać,krytykować,zazdrościć,donosić itp.ale może wreszcie ktoś by przyznał i zobaczył pozytywne strony na które wszyscy pracujemy.Wiem że wewnętrznie wszyscy jesteśmy zadowoleni z bezpiecznego,pięknego,czystego, zakładu,wypłaty na czas,opieki,przestrzegania prawa pracy co w innych firmach pozostawia wiele do życzenia,natomiast na zewnątrz trzeba wyrzucać wszystko co najgorsze,ośmieszać,oczerniać,obrzucać wulgaryzmem. Ludzie po co tyle wysiłku marnować,wystarczy zwolnić się z pracy i po problemie iść tam gdzie będzie lepiej.Ale większość utyskiwaczy to osoby które mają dwie lewe ręce i mają pretensje do samego Boga,a gdzie indziej nie zaryzykują iść, bo niewielkie maja doświadczenie w pracy a w innych firmach raczej nie ma 'szkółek' przyuczających do pracy tylko żądania wygórowanych umiejętności od już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.rev.masterkom.pl 14.08.09, 18:31 Pracowałem,podziękowałem,a co do przestrzegania prawa pracy to chyba szanowna pani firmy pomyliła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Aga czy jak ci tam IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.09, 20:42 Czytam Twoje posty i łapy opadają.Czy ty jesteś rzeczniczką TRW.Powiem więcej, jesteś beznadziejna/ny.Taka gadka to mnie osłabia .Zaznaczam ,że nie pracuję , w TRW .ale mam tam znajomych.Agi pisze mają dwie lewe ręce.Ale pieprzysz panienko lub obojniaku.Napisz mi po co TRW ci najemnicy , biedni ludzie z worker i innej bandy ?. Co teraz robią ci , co trochę popracują i urlop bezpłatny? Czy przykladowo 2000 to dla ciebie dużo/A zaznaczam ,że za mniejsze pieniądze pracują.I muszą.Bo Czewa to dziura.Więc nie pierdziel i znikaj.Bo wchodzisz co trochę na stronkę i mącisz chłopczyku.Jak się onanizujesz to zawsze prawą?lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.11, 09:21 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.chello.pl 16.08.09, 10:36 To teraz "dyrektory" dostaną mega premie bo zakład śliczny. A swoją drogą miło było popatrzeć jak przed wizytą szefa wszystkich szefów jeden i drugi chodzili z kupą w majtochach ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiuufiuuu Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 16.08.09, 11:24 Hehehehehehe... Flip i Flap w rzeczy samej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.alfanet24.pl 21.08.09, 07:42 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cascADA Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.prenet.pl 23.08.09, 15:45 HEJ WIECIE CZY JUZ WIADOMO COS NA TEMET 4 BRYGAD CZY PRZECHODZIMY NA 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom skandal IP: *.chello.pl 28.08.09, 11:58 Może mi ktoś logicznie wytłumaczyć co na stanowiskach liderów w dalszym ciągu robią osoby takie jak Ptak, Madejska i im podobni bez wykształcenia, nawet bez matury ledwo, ledwo po podstawówce??? Skoro jest redukcja stanowisk liderów to chyba te osoby powinny w pierwszej kolejności pożegnać się z pracą... No chyba że kryteria wprowadzone przez możnych tego zakładu nie mają żadnego znaczenia a liczy się tylko kto kogo zna i kto z kim wódkę pije? Jeżeli tylko to się liczy i ma znaczenie to chciałbym zaproponować panom dyrektorom szkolenie z etyki pracy które chyba jest obowiązkowe dla wszystkich pracowników TRW. Bo to co Ci panowie wyczyniają to istny SKANDAL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: skandal IP: *.apus-net.pl 28.08.09, 15:16 Teraz trwa rekrutacja wewnętrzna na stanowisko lidera produkcji wymagane wykształcenie wyższe ciekawe jednych odwołuja a tu rekrutacja?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK Re: skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 15:34 Sukces lidera polega na tym ,z ilu ludzi zrobi niewolników na lini Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: skandal IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.08.09, 18:59 Oraz ilu będzie za niego wykonywało pracę na tyle aby mógł przesiadywać godzinami na palarni i stołówce , a najlepiej jakby się jeszcze wszyscy nawzajem poganiali , ehh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 15:31 Lider ci norm nie zwiększał ,sam swojmi rękami to uczyniłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina2024 Re: skandal 29.08.09, 22:29 Gość portalu: marta napisał(a): > Lider ci norm nie zwiększał ,sam swojmi rękami to uczyniłeś. ------------------------------------------------------------------ O TAK, MĄDRE SŁOWA MARTA. Ludzie szyja szybko i duzo a potem mają pretensje że normę podwyższają. Jak pokazują na co ich stać i ile potrafią uszyć to niech nie mają teraz pretensji do nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomal eee tam się czepiasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 07:21 widać za krótko pracujesz w trw:), za jakis czas ci przejdzie...sam olewam ciepłym moczem ten zakład przychodzę robię swoje staram się nie żucać w oczy i wychodzę, a poza pracą nawet słowa i mysli o pracy nie stworzę:) i tobie też to radzę bo w przeciwnym razie staniesz się jak reszta tych zombi;) Pomyśl w ten sposób że poza pracą jest jeszcze wiele innych żeczy które musisz zrobić i osób które musisz pokochać:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomal Re: eee tam się czepiasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 07:22 aaa najlepiej to w pracy też nie myśleć o pracy, tylko właączyć "automatycznego pilota" i myśleć o czymś z daleka od pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bubu Re: eee tam się czepiasz IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 29.08.09, 19:18 "Pomyśl w ten sposób że poza pracą jest jeszcze wiele innych żeczy które musisz zrobić i osób które musisz pokochać" autor Ziomal Ziomal-piękne słowa,dziękuję Ci bardzo za nie,inaczej spojrzałam na to wszystko,a miałam strasznego doła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomal do bubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 20:47 dni częstochowy są dawaj na aleję Niemena a nie pieprzysz o trw na forum:D, ja też idę Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina2024 Re: skandal 29.08.09, 22:27 Gość portalu: ziom napisał(a): > Może mi ktoś logicznie wytłumaczyć co na stanowiskach liderów w dalszym ciągu > robią osoby takie jak Ptak, Madejska i im podobni bez wykształcenia, nawet bez > matury ledwo, ledwo po podstawówce??? Skoro jest redukcja stanowisk liderów to > chyba te osoby powinny w pierwszej kolejności pożegnać się z pracą... > No chyba że kryteria wprowadzone przez możnych tego zakładu nie mają żadnego > znaczenia a liczy się tylko kto kogo zna i kto z kim wódkę pije? > Jeżeli tylko to się liczy i ma znaczenie to chciałbym zaproponować panom > dyrektorom szkolenie z etyki pracy które chyba jest obowiązkowe dla wszystkich > pracowników TRW. Bo to co Ci panowie wyczyniają to istny SKANDAL!!! ----------------------------------------------------------------- ZGADZAM SIĘ ZE WSZYSTKIM ALE NAJBARDZIEJ Z TYMI OSTATNIMI SŁOWAMI, ŻE TO CO DYREKTORZY WYPRAWIAJĄ W TRW TO ISTNY SKANDAL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 15:27 Nie na 100% tylko na 500% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.chello.pl 28.08.09, 20:23 Ela pomysl jak mozna utrzymac dyscypline w takich duzych zakladach czy to legionow czy to Rolnicza gdzie tyle osob pracuje w czasie 8 godzin?tylko i wylacznie przez normy czasowe!!!!bo one nakazuja oraz pokazuja co zrobiles lub co zrobilas.Wiec teraz ci co tego wszystkiego pilnuja niestety musza ganiac ale idac dalej mardosc tych co wykonuja ta norme polega natym zeby nieprzeskakiwac a pokazywac ze sie pieknie pracuje zawsze tak bylo i kto odpowiedzialnym jest za taka firme dobrze czyni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzanna:)) Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 83.16.17.* 28.08.09, 21:25 co tam słychac w trw.jest dobrze czy coraz gorzej? przyjmuja do pracy ponownie czy kryzys jest i pracy nie ma...pytam bo nie wiem czy jest sens tam wracac.No ale jak nie tam to gdzie...porazka ta częstochowa. Trzeba sie chyba stąd wyprowadzic:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.prenet.pl 29.08.09, 21:05 ja mam podobny problem choc narazie ciesze sie na sama mysle ze niedlugo urodze i spedze czas na macierzynskim i potem wychowawczym tez potem nie chcialabym wracac ale co gdzie tu isc innych zakladow nie ma a tutaj to 1600 wyciagne,ale ta 3 zmianowka niewiem narazie mam czas. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina2024 Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? 29.08.09, 22:34 Gość portalu: cascADA napisał(a): > HEJ WIECIE CZY JUZ WIADOMO COS NA TEMET 4 BRYGAD CZY PRZECHODZIMY NA 100% ---------------------------------------------------- mechanicy przechodzą inne linie ponoć też, więc może być tak ze za niedługi czas przejdzie cały zakład Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikpok Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 83.16.17.* 30.08.09, 22:33 super znowu w tygodniu dni wolne:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.apus-net.pl 31.08.09, 12:10 ale siejecie ploty z tymi 4 zmianami i tak powstaje plotka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 31.08.09, 16:32 żadne ploty przecież częśc zakładu wraca na4 zmiany od7 września Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikpok Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 83.16.17.* 31.08.09, 20:51 ale ludzie jesteście smieszni :D buhahahahahahahah:x:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kklips Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.09.09, 12:23 nie wiecie czy będą w ogóle przejscia na Rolniczej?podobno w Poduszkowcu napisali,że tak Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina2024 Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? 05.09.09, 19:24 Gość portalu: az napisał(a): > ale siejecie ploty z tymi 4 zmianami i tak powstaje plotka Z TYMI 4 ZMIANAMI TO NIE JEST ŻADNA PLOTKA. hEATBEGI PRZECHODZĄ NAPEWNO I INNE LINIE TAK SAMO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna pani Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 08.09.09, 09:36 podobno były przejścia na rolniczej czy ktoś coś wie na ten temat ? A nigdzie żadnych informacji Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina2024 brak parkingu przy TRW Rolnicza 01.09.09, 14:37 Dlaczego przy TRW na rolniczej nie ma normalnych parkingów..DLACZEGO NASZA KOCHANA DYREKCJA NIE MOŻE NAM ZAGWARANTOWAĆ PARKINGU TYLKO CIĄGLE NAM ZABIERAJĄ? Odpowiedz Link Zgłoś
patton84 Re: brak parkingu przy TRW Rolnicza 05.09.09, 03:09 Trw no cóż,zakład kijowy strasznie..wszystko o czym psizecie to prawda.. więc osoby które niepracują w trw niech sobie lepiej wezmą te słowa do serca... co do soku jabłkowego.. smakuje o wiele gorzej niż ten tipowski za złotówkę,2 latat temu były 3 smaki(jabłko,pomarańcza,malina)został najgorszy,kawa tez ohydna(ta dla pracowników,nie dal biurowców) parkingi..święta racja(gdzi ete parkingi) czasem widzę jak ktoś na promenadę zapitala bo auto tam zostawił..to nie lepiej pieszo do rpacy chodzić?? na jedno wychodzi..totalna porażka..taki ogromny zakłąd a żeby parkingu niebyło.. to nawet jakies śmieszne brambo zrobiło parking... no comment normy... tak to prawda to pracownicy windują normy... ale sa do tego zmuszani przez liderów.. bo przychodzi lider i gada że "ktoś nad nim stoi i gada że mało robicie" ja robię na takiej lini że od pcozatku jej powstania norma wzrosła ok 100 procent.. w przeciągu ok roku zarobki.. na pcozatek dostajesz 8 zł brutto a nie 9 jak ktos wczesniej wspomniał.. bo tak płaci pośrednik rpacy( gi worker,intekadra itd).. nie ma możliwośći zeby trw cię przyjęło be zpośrednika na początek .. no chyba ze jestes chuckiem norrisem ;]..9 zł to się dostaje chyba po tygodniu pracy,2 albo dłuzej..ale naewno nie od razu i niezawsze..bo ja akurat robię już trochę i nadal za 8.. co do nadgodzin to w gi. worker jak robisz powyzej 8 godzin to jest płącone 100% wiecej do każdej nadgodziny.. natomiast w interkadrze tak nie ma.. w interkadrze 100% wiećej płacą za godziny przepracowane w dni wolne od pracy czyli np jak sobote masz wolną i przerobisz w nią 8 godzin to ci zapłącą za 16 mam nadzieje ze rozjaśniłem nieco sytuację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: brak parkingu przy TRW Rolnicza IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.09, 09:50 z parkingami masakra!!!dlaczego na dodatek parkingi zajmuja tiry stanie sabie wzdluz parkingu i cześć,a zabrany kawalek parkingu na postój taxi to juz wogóle bezsens,moze to nie parkingi trw ale mogliby cos z tym zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna pani Re: brak parkingu przy TRW Rolnicza IP: 195.205.202.* 08.09.09, 09:53 podobno były przejścia na rolniczej czy ktoś coś wie na ten temat ? A nigdzie żadnych informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: brak parkingu przy TRW Rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.09, 13:09 Przejść jeszcze nie było,ale będą na 100% już na dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: brak parkingu przy TRW Rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 06:56 Patton84,już trochę wcześniej pisałeś o tym samym,czy Ty masz już sklerozę? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina2024 Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? 08.09.09, 14:36 a czy ktoś wie kiedy mają być przejścia i ile osób ma przejść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzanna Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 83.16.17.* 11.09.09, 16:11 A co z osobami ktore dopiero wróciły do pracy po przerwie, czy tez będa uwzglednione na liscie do przejsc... i czy będą one na końcu tej listy czy zgodnie z stażem ich pracy na zakładzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna pani Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 11.09.09, 17:36 jaka przerwa prrzeciesz od marca czy kwietnia przerw nie ma ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.09, 11:05 Osoby które były na urlopach macierzyńskich-przechodzą zgodnie z listą. Odpowiedz Link Zgłoś
yerodin Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? 03.12.09, 00:28 Robota po 12h? Owszem, DLNy górują bo tam praca zawsze będzie dopóki poduszki szyte będą ;] Taki jest ten zakład, na jednej linii będą stukać 12h albo 120% (dodatkowa nocka w dzień wolny) albo nie będzie roboty, bez sensu, wypłata w grudniu będzie fatalna, ale po co jęczeć na forum? ;] wole już popyszczeć liderce chociaż co ona kurna może? Ważne, że na studia zarobie za ten miesiąc, może kiedyś się człowiek wybije i pójdzie do odpowiedniej, wymarzonej pracy (ola boga) byle nie w tym mieście ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.09, 10:09 cieszcie sie ze mozecie jeszcze zarabiac bo na niektorych liniach zamowienia zaczynaja spadac i chudy dyrktor pozbedzie sie nas z placzacym usmiechem.Umowy na dwa tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna pani Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 13.09.09, 12:02 przecież umowy dostajemy do końca roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DYREKTOR Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 94.254.185.* 13.09.09, 12:40 ci co dostali pracę za sex tym pracy nie zabraknie sex to jedyna pewna waluta w tych niepewnych czasach buuuuuhahaha :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.09, 20:44 Co tak wyjechałeś z tym sexem,niewyżyty jesteś to kaloryferki jeszcze nie parzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Do dyrektor ,wykształconym ciotom mówimy nie IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.09, 22:47 a tak to zapie...nie , w czterobrygadówkach.Ale ku... zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Do dyrektor ,wykształconym ciotom mówimy nie IP: 212.160.86.* 14.09.09, 17:31 nie beddzie podwyzek normy 100% w góre to ja Artur tego dopilnuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: Do dyrektor ,wykształconym ciotom mówimy nie IP: *.rev.masterkom.pl 17.09.09, 12:42 Czy coś wam to przypomina? www.youtube.com/watch?v=Vqnorw_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: Do dyrektor ,wykształconym ciotom mówimy nie IP: *.rev.masterkom.pl 17.09.09, 12:44 Czy coś wam to przypomina? www.youtube.com/watch?v=Vqnorw_Uwes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jg od 50 do 100 ludzi z legionów się zwalnia ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 19:29 ...w tym miesiącu, gdy zanoszą wymówienie t przechodzą szereg pytań ....dlaczego itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchol Re: od 50 do 100 ludzi z legionów się zwalnia ... IP: *.cdma.centertel.pl 18.09.09, 20:11 mam nadzieję że ludzie się w końcu obudzą bo teraz kryzys w tej firmie będzie trwał 15 lat robią już co chcą a bedzie jeszcze gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re:ręce opadają... IP: 195.205.202.* 21.09.09, 10:56 no i jak w koń<u będą te podwyski ?? gdie ta firma??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re:ręce opadają... IP: 195.205.202.* 22.09.09, 11:18 ????????? no i co jakk wygląda ta kontrola od podwyżek czy ktoś wie czy byli już na jakiejś lini i czy to normalni ludzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re:ręce opadają... IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.09, 11:20 podwyzki sa caly czas norm i piniedzy ale pieniedzy tylko wybranym.Skad sa takie roznice miedzy wykoujacymi to samo i tyle samo.Chyba nie ze stazu tylko. Dobrze ze casmi ci najlepsi popelnia przez pazernosc blad i jakis podczlowiek z workera podpatrzy ich wynagrodzenie.MOZE ten uczciwy hudy dyrektor wezmie liste plac z jakejs wiekszej lini i wydajnosc pracownikow,to znajdzie tych nieuczciwych liderow ktorzy takie roznice stworzyli i obnizy ich funkcje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re:ręce opadają... IP: *.rev.masterkom.pl 22.09.09, 13:44 O czym piszesz?Ty masz jeba.. na innych i cicho siedzieć w końcu po to są Worki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 22.09.09, 14:28 Zatrudnią przez workera ludzi (przeważnie z głębokiej wsi ) a oni już po 3 miesiącach chcą mieć takie same stawiki jak pracownicy którzy pracują po 10 lat . Ponadto dźwigają normy i są bardzo zawistni ( na plotkę jakoby firma obniżyła nam stawki - cieszą się jak dzieci ) . Co za ludzie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żałosne...! Re: IP: 195.205.202.* 05.10.09, 12:53 To znaczy że myślisz iż ludzie z workera to ludzie ze wsi ..wyłącznie....Otóż muszisz to wiedzieć że ludzie tak zwane harty do roboty są z różnych miejsc , w mieście taki rodzaj też występuje . A na wsi mieszkają też ludzie wrażliwi i delikatni. Do jakiej grupy się zliczysz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: IP: *.rev.masterkom.pl 05.10.09, 13:35 ta delikatni i wrażliwi,zaraz się popłacze! Buraki to kapusie,przydupasy bez szkoły i szacunku do samych siebie. Masz przykład Ela P. z Legionów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 19:14 Ludzie ze wsi wiedzą co oznacza słowo pracowitość i nie liczą na to źe manna z nieba sama im spadnie.Są cenieni za sumienność,odpowiedzialność i zaradność.Dla nich hańbą byłoby wyciągać rękę do MOPS-u.Większość takich osób żyje również w mieście ale napewno nie są to te osoby które wypisują takie brednie szczując się nawzajem.A sposób w jaki się wypowiadają można by sądzić że zamieszkują te ulice Częstochowy które się raczej omija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi Re: IP: *.rev.masterkom.pl 07.10.09, 20:41 Lapy do MOPS-u nigdy nie wyciągalem,a co do ludzi ze wsi to fakt są ludzie i ludziska podobnie w mieście. Wszędzie gdzie pracowalem bylo ok.dopuki tych ze wsi nie przyjeli,zaczynało się obniżanie stawek,bo oni się na niskie godzili,placenie nadgodzin 1:1,no i podpierd...,więc nie pisz mi o kimś kto się tanio sprzedaje,że jest pracowity,zaradny itp.Dla mnie jest poprostu głupi,jeśli sam się nie ceni niech nie liczy na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celny może to banalne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 20:51 ...ale wiesz czemu tak postępują ludzie ze wsi... tam gdzie mieszkają o pracę w najbliższych okolicach jest zazwyczaj im trudno, a nie chcą do pracy na dojazdy marnować pół dnia więc kosztem mmniejszej pensji czasami zgadzają się na mniejsze stawki i przysłowiowe "podpie...nie" w celu utrzymania stanowiska na którym im aktualnie zależy, do tego dochodzi zwyczajnie mniejsza mobilność takiego pracownika i to że ludzie się przywiązują do znanych im w danej pracy obyczajów i standardów tam pracujących...po prostu boją się zmian. Jestem zdania że ludzie czy to w mieście czy na wsi są jednakowo podatni na psucie atmosfery jak to mówi pewien cytat "na tyle się znamy na sobie na ile nas wypróbowano" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: może to banalne... IP: *.rev.masterkom.pl 09.10.09, 10:28 Tak i jest jeszcze jeden cytat Kto raz kurw..,ten na zawsze kur.. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina2024 Wiesniaki 09.10.09, 20:38 A co jak człowiek ze wsi to już jest wiesniakiem tak? i tylko ma z krowami na pole ganiać.. Czasami tacy ludzie bardziej doceniają pracę i pięniązki niz inni ludzie, i sa milsi i kulturalniejsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolin Re: Wiesniaki IP: *.rev.masterkom.pl 09.10.09, 23:34 w śród buraków są też kwiaty ale jednak to pole buraczane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!! Re: IP: 195.205.202.* 16.10.09, 15:14 Więc płacz..!!! nad własną głupotą..!!! ludzie ciemni w mieście też niestety są ciemnota jest wszędzie ... to gdzie człowiek mieszka nie znaczy jaki jest... Ty jesteś penie mieszczuchem ..no i co z tego ...!!! skoro obrażasz ludzi którzy mieszkają na wsi bo lubią spokój i chcą mieć własny domek z ogródkiem i wolą być z dala od takich jak Ty ,są inteligentni i spokojni i przyszło im pracować z taką chołotą twojego pokroju i gorszą .To jest żenujące!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka zmuszanie do nadgodzin na trzyzmianówkach IP: 83.16.17.* 16.10.09, 17:56 Co to za trzyzmianówka jak trzeba pracowac w wekendy ( praktycznie w każdy wekend do pracy, jak sie znajdzie jeden wolny wekend w ciagu miesiaca to jest dobrze).jak mozna zmuszac ludzi do pracy 7 dni w tygodniu (12dni jednym ciagiem)...I co gorsza dosłownie wymuszaja na człowieku przyjście do pracy zastraszajac a moze dążą do tego by ludzie sami chcieli przejśc na czterobrygadówke wkońcu tam pewny jest wolny ten 4dzień a tu...a tu pracuje sie co dzien...I powiedzcie mi ludzie gdzie jest ten kryzys na zakladzie, jak tyle pracy jest i tylu nowych pracownikow sie przyjmuje a podwyżki nie widac i jeszcze jakies głupie wymyslili dni do odbioru za nadgodziny , jak ludzie chcą kase a nie dni których i tak nie wolno sobie odebrac kiedy człowiek chce czy potrzebuje... to jest jakies nieporozumienie ...kompletna porażka...czuję niesmak:( Odpowiedz Link Zgłoś
maksik.1 Re: 16.10.09, 23:00 Ja myślę że na Legionów to jest więcej takich pań liderek z "dużą kulturą" osobistą,tylko trzeba się przysłuchać.A fujjjjj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Poranna prasówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 00:39 z prasy zagranicznej DER SPIEGEL 44/2004 vom 25.10.2004, Seite 100 Autoren: Jan Puhl und Janko Tietz Kampf mit ungleichen Waffen Der Opel-Standort Bochum hat gegen das Werk im polnischen Gliwice keine Chance. wissen.spiegel.de/wissen/dokument/dokument.html?id=32565437&top=SPIEGEL ... Im nahe gelegenen Witten produziert HP-Chemie Pelzer Bodenbeläge und Dachhimmel für Opel, Hella in Lippstadt und Erwitte liefern Scheinwerfer, Dynamit Nobel in Essen stellen Stoßfänger her, und die amerikanische Firma TRW in Gelsenkirchen fertigt Lenkgetriebe. Allesamt müssten sie Arbeitsplätze abbauen, wenn Opel dichtgemacht wird. Insgesamt, so schätzen kommunale Wirtschaftsdezernenten, hängen bis zu 30 000 Arbeitsplätze direkt oder indirekt vom Opel- Werk in Bochum ab. ... Zarobki u Opla: Gliwice wissen.spiegel.de/wissen/image/show.html?did=32565437&aref=image035/E0443/ROSPG2004044010003.JPG&thumb=false Bochum wissen.spiegel.de/wissen/image/show.html?did=32565437&aref=image035/E0443/ROSPG2004044010004.JPG&thumb=false Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Poranna prasówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 16:40 Jacy wykształceni jacy mądrzy a jak trzeba zaprotestować to ogony pod siebie i wnogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Do miki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.09, 16:54 Powtarzasz się facet lub nie.(mika).Nam musi odpowiadać taka praca,większość z nas ma na utrzymaniu rodzinę i podstawowy byt musimy im zapewnić.Jeśli jesteś z niebieskich ptaków odfruń tam gdzie ci będzie lepiej i nie marudź.Jak na razie w Czestochowie na coś lepszego nie ma co liczyć czy masz wykształcenie czy go nie masz.Więc podkul tak jak piszesz ogon i weź się do roboty nierobie jeden.Takich ostatnio jest na pęczki przychodzi i po kilku dniach odchodzi a żona lub matka utrzymuje darmozjada i nieudacznika.Zorientuj się że tylko wytrwałością i dążeniem do celu coś w życiu osiągniesz,jeśli nie masz tych podstawowych cech to prędzej czy później będziesz wystawał pod sklepem od rana do wieczora z butelką i kumplami i nadal będziesz narzekał na swój ciężki los. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Do ali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.09, 18:41 Możesz być niewolnikiem a możesz być pracownikiem wybór należy do ciebie. Chcesz być poniżana, upokarzana, Twój wybór. Możesz też spróbować coś zmienić może niewiele może tylko tyle, że pracodawca będzie traktował Cię jak człowieka, który ma rodzinę i swoją godność a nie jak przedmiot, któremu zmierzy temperaturę, nie wpuści do zakładu, prześwietli, zrewiduje. Jeśli nie rozumiesz różnicy to cóż jest mi przykro. Nie rozwiąże też ani nie ułatwi sytuacji krytykowanie tych, którzy próbują coś zrobić może im się nie udaje może robią to nieudolnie a może brak motywacji lub wsparcia? Wzięcie udziału w pikiecie nie wymagało wielkiego wysiłku ani ryzyka utraty pracy a jednak nikt z wychodzących pracowników się nie przyłączył, to może jednak jesteście PRZEDMIOTAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchol Re: Do mika IP: *.cdma.centertel.pl 13.10.09, 19:42 masz racje popieram cie dobrze prawisz nie dziw sie że sie nie przyłączyli sa tak zastraszeni że boją sie wlasnego cienia najbardziej jednak kobiety te ktore majadobre pensyjki gdzie ona bidula tyle zarobi za pierdzenie w stolek 70% tej załogi to prosty lud i nie chodzi tylko oto kto jest ze wsi a kto z miasta (zreszta dośc prowincjonalnego nie ma sie czym chwalic)to poprostu ciemnota plebs niestety gadaja dużo na palarniach w przewozach na OGIEgo Grubego ale jak ich widza weszliby im do dupy nie zmieni sie nic dopóki nie zobacza do czego doszli wiec pewnie nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: Do mika IP: 77.255.71.* 13.10.09, 20:12 popieram, głupota ludzka nie zna granic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoi Re: Do mika IP: *.ibd.gtsenergis.pl 13.10.09, 21:58 zaglądnęłam tu dziś z czystej ciekawości bo usłyszałam że zatabia się tam ponad cztery tysiące i wszyscy do pracy jadą dobrymi autami a na hucie to same biedaki bo co oni tam zarobią więc jak to jest naprawde z tymi zarobkami?Zaznaczam że są to słowa usłyszane od ludzi których syn i synowa tam pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchol Re: Do mika IP: *.cdma.centertel.pl 14.10.09, 00:29 nie słuchaj takich zjebów zarobia jak po 12 godzin przez miesiac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Do mika IP: *.net.stream.pl 14.10.09, 07:16 Ludzie próbują jakoś leczyć kompleks bycia murzynem w fabryce i opowiadają farmazony. Z osób z ktorymi pracuje najwiecej zarabia jeden gość 2100 - robi tam około 7 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: Do mika IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.09, 07:42 hmmm...to dziwne bo ja robie tez 7 lat i 400zł mniej.jesli chodzi o zarobki to temat rzeka,nie liczy sie tam ani staz,ani umiejetnosci wazna jest tylko absencja chorobowa.to nic ,że jeden siedzi od 12 lat na jednej i tej samej maszynie a drugi zwiedzil juz wszystkie linie i maszyny z modułami włacznie.stawke wieksza bedzie mial ten kto nie choruje badz dobrze "dziobie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konsultantka Re:konsultantka IP: 195.205.202.* 14.10.09, 10:51 Dobrze dziobie lub zaopatruje sie w kosmetyki u liderki -konsultantki avon. Mozna sobie zyly wypruc a podwyzki nie dostaniesz,ale kupujac regularnie kosmetyki u Edytki jestes nominowana do ekstra podwyzki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re:Talony... IP: 195.205.202.* 14.10.09, 20:11 Czy wiadomo coś będą na święta talony czy może kasa tak jak w tamtym roku???... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchol Re:Talony... IP: *.cdma.centertel.pl 14.10.09, 20:24 i talony i kasa i usmiech prezesa odcisniety w betonie co za ludzie firma w kryzysie a oni talony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna pani Re:Talony... IP: 195.205.202.* 15.10.09, 19:59 uchol baranie gdzie ty tam widzisz kryzys??????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchol Re:Talony... IP: *.cdma.centertel.pl 15.10.09, 21:17 No przeciez pan dyrektor tak mówił chyba nie klMAŁ Odpowiedz Link Zgłoś
maksik.1 Re:Talony... 16.10.09, 22:56 Kryzys to my mamy,ale we własnym portfelu,ja pracuję tam 10 lat i mam na rękę 1700.Tylko tyle że nigdy nie dziobałem i dziobać nie będę,a w kosmetyki też się nie zaopatruję u liderki.A wszyscy dyrektorzy to plotą wielkie farmazony,bo im pasuje ciągła doba"kryzysu" i biadolenie o nim!!!Ludzie przejrzyjcie na oczy gdzie ten kryzys ,roboty w bród,tylko latają na 12 i na soboty.ojjjj:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYM Re:konsultantka IP: *.chello.pl 15.10.09, 21:27 do Konsultantka jejku co Ty piszesz czyzby az tam juz tak jest zle?? a co do stalych z TRW jestescie smieszni nic tylko smieszni niechodzi juz o kase ale jak traktujecie tych z tymczasowej co tu czytam co wy wypisujecie na temat pracy tymczasowej ,niejestescie godni byc w Europie nawet ze znacie jezyki tej Europy tu widac jak na dloni uwielbiacie niewolnictwo w bialych rekawiczkach z Tym tylko ze te biale to wy ludzie na stle z TRW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re:konsultantka IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.09, 08:31 piszesz głupoty naszym zadaniem miedzy innymi jest pracownikow tymczasowych (nowych) nauczyc tego i owego.ech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor/ka Niepodoba się do znajdzcie inna pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 11:53 wolna polska jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Re: kurteczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.09, 12:06 www.youtube.com/watch?v=mo9Vlt5tGwY&feature=fvw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Sama/m sobie znajdz IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.09, 23:07 I nie pierdziel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Sama/m sobie znajdz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 21:15 pracowalem w wakacje w trw przez workera. Powiem szczrze ze dziwie sie niektorym odpowiedzia, moja mama pracuje na kasie w markecie po 10 latach nie zarabia tam nawet tyle copoczatkujacy TRW-owiec. a najbardziej draznily mnie kobiety, w wielu przypadkach bez wyksztalcenia ktore narzekaja na zarobki. Wiadomo kazda by chciala sie do jakiegos urzedu dostac, malo trzeba robic, kasa ta sama albo i wieksza, kawki co chwile, ploteczki, nie to co w trw. niestety takie osoby ok 50 roku zycia maja male perspektywy, ktora osoba rzuci TRW i bedzie szukac pracy za podobne pieniadze? ile osob sie zdecyduje na taki krok? Wy tylko narzekac potraficie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: Sama/m sobie znajdz IP: *.rev.masterkom.pl 19.10.09, 15:08 Ja olałem ten zakład pare lat temu i nie płacze,co do wykształcenia to wiele osób przy maszynie ma leprze niż ich liderzy. Awans to nie kwestia szkoły,lecz harakteru w tej firmie. Dasz komu trza awansujesz,podjebi... kolege masz szanse itp.itd.ci co pracują w tej fabryce snów(brrr)wiedzą o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do janka Re: Sama/m sobie znajdz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 16:52 Ty szczoch jesteś na garnuszku u mamusi i jeszcze masz śpika przy nosie Odpowiedz Link Zgłoś
wojta-s1976 Re: to już prawie getto... 28.10.09, 09:34 W najbliższym czasie też nas to czeka wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7193963,Pracowala_w_McDonald_s_nawet_100_nadgodzin_miesiecznie_.html?skad=rss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: Sama/m sobie znajdz IP: *.rev.masterkom.pl 28.10.09, 13:51 Taa i pampersa na dupsku z wyboru,ty przy maszynie z przymusu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alonzo Re: święta tuż tuż... IP: 195.205.202.* 30.10.09, 17:27 O talonach lub kasie tak jak w tamtym roku możecie pomarzyć jest kryzys i zakładu nie stać na taki wydatek (prucz szczepionek oczywiście)tylko dyrektorzy naliczają sobie roczną premię no bo im się należy ktoś na nich w końcu tyra.A worki od połowy listopada pomału do domu i na telefon czekać będą pewnie do stycznia. No a po co im tyle szkółki skoro robota się kończy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: święta tuż tuż... IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.09, 18:16 a kto Ci powiedzial ze robota sie konczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alonzo Re: święta tuż tuż... IP: 195.205.202.* 30.10.09, 18:24 Zaufana osoba z biura na razie kończy się dla workerów a na tych liniach co będzie dużo zamówień będą przeżucac stałych pracowników w miejsce tymczasowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: święta tuż tuż... IP: *.poczesna.netcominternet.pl 03.11.09, 15:51 jak bedzie trrzeba to bediemy pracować po 200 nadgodziny miesicznie bo gdzie pójda niktóży z was co modrzejśi już po odchodzili z trw bo mieli ambicję a resta tyrac az do zawału serca a mój Grubasek do tego doprowadzi ha ha ha . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: do ,,Artura'' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.09, 16:46 Człowieku jesteś strasznie pusty, więc nie dziel się swoimi głupkowatymi wypowiedziami bo niedobrze się robi czytając twoje wypociny.Taki szum był o szczepionki,maski i inne zabezpieczenia przeciwko grypie.Wszyscy drwili z dyrekcji że przesadza a teraz co,okazuje się że mieli rację.Teraz masowy wykup za własne pieniądze szczepionek i masek na Ukrainie potwierdza że jesteśmy 100 lat za murzynami(JAK ZWYKLE) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: do ,,Artura'' IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.09, 12:19 NIe chwal tak tego oszusta bo ponoc chodzi po liniach i liczy workerow i ile zarobil na kazdym Ponoc bardzo mu zyski spadly bo maja duze stawki jeszcze pare lat temu z jednego podludzia mial 20 000 tysiecy czystego zysku na rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alonzo Re: do ,władz firm IP: 195.205.202.* 10.11.09, 08:50 czy to nie debilizm? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7239410,Musza_pracowac_11_listopada_bo_przyjezdza_Amerykanin_.html Nasza dyrekcja ma coś wspólnego z tymi powyżej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna pani Re: Kryzys w Częstochowskich firmach.... IP: 195.205.202.* 13.11.09, 11:26 czy ktoś wie ? Czy będą talony na Rolniczej bo z tego co wiem na Legionów będą na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alonzo Re: Kryzys w Częstochowskich firmach.... IP: 195.205.202.* 13.11.09, 19:09 na Fordzie trzeci biznes każą niewinnych pracowników . Bo sami chcą umyć sobie ręce winny nie winny ale ukażemy wszystkich . Co się dzieje na tym zakładzie ? Gdzie sprawiedliwość? Czy dyrekcji już całkiem odbija? A może asystentom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: do inna pani IP: 195.205.202.* 14.11.09, 07:10 Talonów nie będzie z pieniędzy przeznaczonych na talony zostały zakupione szczepionki!!!HI,hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: do inna pani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.09, 15:16 A skąd wiesz czyżby od dyrektora z Legionów.Podaj nazwisko a nie baw się w głuchy telefon.Nie ma na razie żadnej wiadomości o ty że bedą talony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.09, 18:40 teraz to juz nic nie bedzie bo robota sie konczy i oszust artur bedzie mial prwo do usprawidliwienia podwyzke da komu bedzie chcial a oficialna znowu bedzie przesunieta Dyktatura nadal bedzie bo Niepodlegosc wtym zakladzie nie jest uznawana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brrr Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 14.11.09, 19:29 dzisiejszy raport gospodarczy uni najbliższe podwyżki przewiduje na rok 2011 ze względu na trudną sytuację gospodarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.09, 20:23 ale do kogo macie pretensje???bo chyba powinniscie miec do samych siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.poczesna.netcominternet.pl 22.11.09, 21:47 Artur i Piotr niejlepszymi dyrektorami . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.poczesna.netcominternet.pl 22.11.09, 21:51 talony świąteczne po 600zl dla roboli pracownikow i 590zł dla biura dziękujemy dyrektorowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna pani Re:Do Artur... IP: 195.205.202.* 23.11.09, 07:53 chłopie nie pal więcej trawki bo ci całkiem wyginą szare komurki. Kto da 600 zł na talony jak jest kryzys żebyś chociaż 300 dostał to będzie wielki sukces Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Talony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.09, 18:48 Talony po 490 zł. Wypłacone będą 10.12.09. No i która firma takie talony daje pracownikom jak TRW !!!!. Zyski też będą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: Talony IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.09, 20:14 oczywiscie 490 brutto. a sa firmy ktore po 600zł daja.wiec nie rozmawiajmy na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Talony IP: *.alfanet24.pl 25.11.09, 22:59 ...to będą bony?...czy pieniądze na konto?...i ile to wyjdzie netto? czyli na "ręke" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewien Re: Talony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 00:13 spoko jest dość dobrze ale nie rozpływajmy sie od razu w zachwytach, będą osobno opodatkowane i dostaniem je razem z pensjami a co za tym idzie konia z rzędem temu kto się doliczy ile w rzeczywistości dostał pensji a ile "talonów" a już bęzie spora możliwość kantowania na sobotach czy jeśli ktos miał nadgodziny to juz sie nie połapie co i jak:) A co do podwyżek i zysków to jak zwykle najwięcej dostaną "śmieci" pani Zdzisławy na legionów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa a kiedy? IP: *.net.stream.pl 26.11.09, 00:32 a kiedy będą wypłacane zyski, kiedy jakieś podwyżki? w lutym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biznesmen Re: a kiedy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 01:16 Jakie zyski ?! co ? jesteś współwłaścicielem TRW że ciesz wypłaty zysków ? Komuna się skończyła. Ciesz sie ze masz robotę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: a kiedy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.09, 16:56 Kwota powyżej 380 zł musi być opodatkowana. Pani która pisała że są firmy które płacą 600zł.Bardzo proszę o namiary,musi być to dobrze prosperująca firma,więc podziel się tą wiadomością nie bądź samolubna. Biznesmen-wyobraź sobie że każdego roku TRW wypłaca zyski roczne,średnio 7%.kwotowo od 1000zł wzwyż.W zależności od podstawy zarobków,absencję itp.Jedynym wyjątkiem był niepewny zeszły rok,natomiast ten jest niezły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: a kiedy? IP: *.net.stream.pl 26.11.09, 20:23 To, że jakaś firma płaci 600 nic nie znaczy bo wystarczy, że nie dają oprócz tego socjalnego tak jak fabryka marzeń w wakacje i wychodzi na to samo albo gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ik Re: a kiedy? IP: 217.153.8.* 27.11.09, 02:57 Prosze bardzo Indesit w Radomsku talony po 750 pln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: a kiedy? IP: 77.255.85.* 02.12.09, 23:18 DO PANI KTÓRA PRAGNIE ABY PRZEWOZY BYŁY PŁATNE (ROLNICZA) -czy pani jest normalna???bo chyba z główką cos nie tegez... Odpowiedz Link Zgłoś
yerodin Re: a kiedy? 03.12.09, 00:29 Robota po 12h? Owszem, DLNy górują bo tam praca zawsze będzie dopóki poduszki szyte będą ;] Taki jest ten zakład, na jednej linii będą stukać 12h albo 120% (dodatkowa nocka w dzień wolny) albo nie będzie roboty, bez sensu, wypłata w grudniu będzie fatalna, ale po co jęczeć na forum? ;] wole już popyszczeć liderce chociaż co ona kurna może? Ważne, że na studia zarobie za ten miesiąc, może kiedyś się człowiek wybije i pójdzie do odpowiedniej, wymarzonej pracy (ola boga) byle nie w tym mieście ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: a kiedy? IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.09, 09:53 nie kazdy wyrób idzie na dln-a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: a kiedy? IP: *.net.stream.pl 03.12.09, 12:16 Po prostu żal tyłek ściska...Zawsze może się przeprowadzić do Cz- wy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: a kiedy? IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.09, 12:45 no ale ja nie rozumiem skoro ktos dojezdza pks-em lub pociagiem itd to i tak z miasta wsiada w darmowy przewoz to ta pani chce płacic i za pociąg i za przewóz???ludzie zanim cos palniecie to sie zastanowcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna pani Re: wypłaty w grudniu IP: 195.205.202.* 03.12.09, 18:02 yerodin napisała : wypłata w grudniu będzie fatalna // Niby dla czego przecież godziny wypracowane produkcja normalna więc i premie będą duże coś ci się pomieszało dziecino... Odpowiedz Link Zgłoś
yerodin Re: wypłaty w grudniu 03.12.09, 20:12 Przede wszystkim zacznij odnosić się z szacunkiem do innych a "dziecinę" zostaw sobie dla bliskich. Godziny nieprzepracowane jeśli Ci o to chodzi, roboty nie ma. Taka miała być odpowiedź? Jest już zadowolenie? Poza tym, nie jestem płci żeńskiej. Faux pas totalny z twojej strony i offtopic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yerodin Re: wypłaty w grudniu IP: 195.205.202.* 04.12.09, 15:05 ty Faux pas offtopic.robota była cały listopad chyba że robić komuś sie nie chciało co najmniej połowa miesiąca to dwunastki kulturalny panie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturoo Re: wypłaty w grudniu IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.09, 02:52 Ciesze sie Panie z TRW, gorzej z Workerami, nie robie celowo i sie obijam ,zastanow sie dwa razy co piszesz, jeszcze raz, prawie twa tygodnie nieprzerobione w TRW bo bylem odeslany do domu. Nie wiem skad mysl, ze wszedzie jest robota, z dyrekcji jestes i prestiz chcesz podniesc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do yerodin Re: wypłaty w grudniu IP: 195.205.202.* 07.12.09, 18:07 słucha!!!Dla twojej WIADOMOŚCI to niestety jestem pracownikiem Workera od 2,5 roku PANIE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warlock Re: wypłaty w grudniu IP: 195.205.202.* 07.12.09, 19:56 Szmaty składać a nie dyskutować na forum :) Na stołowce sobie pogadacie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do "do yerodin" Re: wypłaty w grudniu IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.09, 22:28 To ciesz sie , ze jest praca dla Ciebie bo inaczej reagowac nie mozna ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smogul Re: wypłaty w grudniu IP: *.cdma.centertel.pl 08.12.09, 07:55 od jakiegos czasu mam wrażenie ze na rolniczej pracuja ludzie specjalnej troski przynajmniej 70% prostych bardzo prostych ludzi a tak wogóle cieszcie sie że macie robote ze dzieci wam po smietnikach nie łażą bo innych łażą :)))))))))))))))))))0 Odpowiedz Link Zgłoś
blanka.5 Re: wypłaty w grudniu 18.12.09, 22:16 A podwyzki kiedy??--w TRW KRYZYSU NIE WIDAC , wrecz przeciwnie ludzie tyraja ja woły za marne grosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.I.P. Re: wypłaty w grudniu IP: *.net.stream.pl 18.12.09, 22:42 ALE JEDNO ZAPAMIĘTAJCIE - TYLKO RAZEM WYGRAMY :):):):):):):) ACH, TA PSYCHOLOGIA.............:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.10, 20:12 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.09, 20:35 Piekne haslo do walki ale znowu chudy dyrektorze z Rolniczej zapomniales otych workerach ktorzy przepracowali na zysk firmy od poczatku roku, chociarz po bananie i pomaranczu powinnes im podarowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.09, 22:08 wy cały czas mylicie to ,że jestescie pracownikami workera a pracujecie na terenie TRW. to worker powinien was nagradzac przeciez dostawaliscie talony.to wy chcecie paczki od trw i od workera??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klio Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 15.01.10, 10:31 wiecie coś może na temat przejść do TRW na poczatku roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.09, 23:35 Wyzeskiwaczy.Nawet prezentu na święta.Co z za pizdy po parę groszy.Dno kto musi zapie... w Workerze.Pomału dobierzemy wam się do dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.09, 11:01 sorki za błędy.Firmy wspierały swoich pracowników to talonami to groszem .Tylko nie te złodzieje i pasibrzuchy z wolkera.Żal ludzi bo zapie...ją za grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek wesołek Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: 195.205.202.* 27.12.09, 16:59 Niestety każdy w tej firmie musi odwalić za murzyna - z tego co wiem to worker przyjmuje też na hutę częstochowa i ludzie zarabiają mniej niż w TRW tylko tyle że czas pracy w firmie pośredniczącej jest około roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.09, 11:53 nadal nie rozumiem bo wiem ,że worker rozdawal talony na swieta swoim pracownikom.i powiem ze sa firmy i pewni pracodawcy ktorzy na swieta swoim pracownikom nie dali nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.09, 19:26 Worker rozdawał talony? chyba między sobą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: *.apus-net.pl 28.12.09, 19:36 taaaaaaaaa po 1000 nie dostaliscie ja dostalam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.09, 21:23 to dziwne w trw na rolniczej mieli talony informacja byla na drzwiach pokoju do ktorego chodzicie podpisywac umowy."odbiór talonów świątecznych w pokoju...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrix334 Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: 195.205.202.* 03.01.10, 14:17 A kto wam ludzie naopowiadał takich bajek ze worker dawał swoim pracownikom talony na święta .... śmiechu warte...nic nie dostaliśmy przecież. Wy z trw owszem dostaliście ale worker to przeciez nic...po prostu NIC . I jakoś trzeba się z tym pogodzić nawet jak się pracuje w trw juz a moze dopiero 3 lata w workerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.10, 14:42 kurna, wy pracujecie w workerze (na terenie trw) i pretensje to kierujcie do workera a nie do dyrekcji trw ZROZUMCIE TO W KONCU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do hmm Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.10, 18:15 I tam kierujemy o co biega.Czy tu ktoś napisał inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: 77.255.94.* 03.01.10, 19:22 wystarczy sprawdzic główny tytuł wątku "co sie dzieje w trw" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: 77.255.94.* 03.01.10, 19:26 i w 70% opinie trw wyrobili niezadowoleni "workerzy"którzy maja pretensje o brak talanow o brak przejsc itd,itp.kazdy kto wejdzie poczytac wątek o TRW widzi tylko to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do hmm Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.10, 20:14 Te lider ty coś jarzysz ,bo teraz mnie wkurzyłeś.A gdzie pracujemy bucu.70% tak sobie obliczyleś.Nie produkuj się bo nie ma takiej potrzeby.Po czym poznałeś ,że te 30 to z TRW.Jest stronka o TRW więc się pisze .Kużwa ty umiesz czytać o najwiekszej ku...e wyzyskiwaczy.Jak nie umiesz to spadaj .Nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: *.devs.futuro.pl 03.01.10, 20:29 Bucu' ale pracuje dla twojego hudego dyrektora robie tyle co ty godzin, tyle samo a do lat pracy jedna ktoras tam etatu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: 77.255.94.* 03.01.10, 21:37 podpisując umowe powinno sie ją przeczytać to po pierwsze,po drugie nadal nie rozumiecie tego ze jestescie pracownikami workera a wykonujecie prace na terenie trw.worker jest pośrednikiem pracy dla wielu firm nie tylko trw.fakt, przejscia powinny byc po 3 miesiącach.po tym czasie juz wiadomo czy pracownik sie nadaje czy tez nie .jak dla mnie nie powinno byc takiego dziadostwa.i zle sie rozumiemy .jestem przeciwny takiemu zatrudnianiu a chodzilo mi tylko o to abyscie rozdzielili te firmy.trw to trw, a worker to worker. ps. "on" nie oceniaj ludzi,jesli nie wiesz kim są-to taka wskazówka na przyszłość.bucem nie jestem i nie masz prawa mnie tak nazywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotruś Pan Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: 195.205.202.* 04.01.10, 08:31 Robole nie chlać Mi się na tym forum bo z roboty wywalę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.10, 08:42 Nie wiem kim jestes ale bronisz tych co zeruja na krzywdzie ludzkiej bo kiedy sie niema pieniedzy to sie bierze i wszystkiego chwyta byle miec na chleb a tacy ludzie jak chudy dyrektor z rolniczej ktremu BOZIA duzo rozumu dala w taki sposob osiaga zyski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.10, 12:16 nie bronie tych co zeruja na krzywdzie ludzkiej. pracodawcy jacy są wszyscy wiedzą. wiem tylko,że takie firmy nie istnialy by bez nas,ludzie godząc sie na takie warunki(bo często nie ma innego wyjscia)doprowadzaja do tego ze takie firmy istnieja i maja sie bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrix334 Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: 195.205.202.* 04.01.10, 19:03 Ale ja nie do ciebie mam pretensje przecież.... mylisz się... dyrektor trw podejmuje decyzje w sprawie zatrudnienia ludzi poprzez workera...od zawszwe ...nie wiedzialeś..????? to kim ty tam jesteś ...sprzątasz tylko.. czy jakoś tak..to się nazywa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.10, 19:46 niech Ci bedzie,że sprzatam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warlock Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: 195.205.202.* 04.01.10, 22:57 Nie drapcie sie dziewczyny :) Obaj macie do czynienia ze szmatami z domieszka azbestu . Obaj marnujecie swoje zdrowie z takiej lub innej przyczyny. A ze Worker to ZŁODZIEJE to inna inszosc.Osobiscie mnie to nie dotyczy,lecz skandalem jest funkcjonowanie takich pasozytów na rynku pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.10, 20:11 I jak się podobają nowe kubeczki? ;] fajnie, że stołówka przestała działać (jedzenia nie kupisz). kubków plastikowych przy wodzie również nie uświadczysz, TRW ruszyło pełną parą! ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ON Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 11:55 Kubki sa superowe. Swoja droga ciekawe ile osob z calego zakladu zaopatrzy sie w nie. I ciekawe czy audyty z Europy i nietylko tez z takowych beda pily :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: york Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: *.chello.pl 07.01.10, 12:05 Dajcie juz spokój z tym TRW,źle wam to trzeba się zwolnić i pa pa.Na siłę nikt tam nikogo nie trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.10, 12:46 ponoc to jest referendum jesli wiekszosc nie odbierze tych kubkow to gruby z chudym maja sie zamienic stanowiskami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrix334 Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: 195.205.202.* 07.01.10, 13:03 Pan dyrektor też z takich kubeczków będzie kawkę pił....??? Przecież ładne???!!!... są ...składane .... same zalety!! Te czarne ..są najlepsze..? normalnie firma się rozwija przecież...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hirosaka Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: *.net.stream.pl 15.01.10, 10:33 juz sie ZYGAC CHCE tym TRW.......najwiekszy burdel w cz-wie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.10, 16:17 Czemu nikt nie zrzuca na Rolniczej śniegu z hali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smogul Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: *.cdma.centertel.pl 15.01.10, 16:30 czekaja na ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikko Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: 109.243.173.* 15.01.10, 19:06 stopnieje albo spadnie na łeb, ale najpierw dział gier i zabaw wyliczy statystycznie prawdopodobieństwo zawalenia się na łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smogul Re: Co się dzieje w Wolkerze najwnieższej ku...e IP: *.cdma.centertel.pl 18.01.10, 11:44 szczepienia za darmo a tu niespodzianka i dobrze biznes.onet.pl/darmowa-szczepionka-z-podatkiem,18570,1594370,1,prasa-detal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gnojarz Przydział węgla dla pozamiejscowych IP: 193.138.241.* 31.01.10, 18:21 Idą mrozy firma powinna dbać o ludzi może jakis deputat Węglowy dla chłopstwa z trw? Odpowiedz Link Zgłoś
agata198126 Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? 31.01.10, 21:03 nasza-klasa.pl/card/30431966/bd5eafa470 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 212.87.241.* 05.02.10, 22:42 biznes.onet.pl/jest-porozumienie-w-firmie-fiat-auto-poland-beda-p,18561,3173169,1,news-detal a u nas kryzysu końca nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warlock Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 05.02.10, 23:27 Po 300 zł podwyżki i 1900 zł nagrody rocznej dostaną pracownicy Fiat Auto Poland. W piątek po rozmowach z pracodawcą podpisano porozumienie, które kończy protest związków zawodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten zakład Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 06.02.10, 00:03 to zszedł na psy, zdzidział, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie w Trw Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.poczesna.netcominternet.pl 07.02.10, 08:17 Po 300 zł podwyżki i 1900 zł nagrody rocznej dostaną pracownicy Fiat Auto Poland. W piątek po rozmowach z pracodawcą podpisano porozumienie, które kończy protest związków zawodowych. REKLAMY GOOGLE Fiat Panda Van Promocyjny leasing już od 245 zł netto. Dowiedz się więcej! www.fiatprofessional.pl Najlepsza Oferta Suzuki Zyskujesz do 13.100zł Sprawdź Ofertę na Modele z 2009 R. JapanMotors.Suzuki.pl Nissan Qashqai Mocny, zwrotny i stylowy. 5 gwiazdek EURO NCAP www.nissan.pl "Kierownictwo FAP porozumiało się ze wszystkimi organizacjami związkowymi działającymi spółce" - powiedział rzecznik FAP Bogusław Cieślar. Zgodnie z porozumieniem, wszyscy pracownicy FAP - do 1 stycznia tego roku - otrzymają po 300 zł podwyżki brutto. Każdy dostanie też 1900 zł nagrody rocznej, która zostanie wypłacona w trzech częściach - w marcu, wrześniu i grudniu. Związkowcom udało się też wywalczyć, że za cztery przepracowane soboty w miesiącu pracownicy otrzymają dodatkowo 200 zł, czyli 50 zł za każdy z tych dni oraz dodatkowy dzień wolny za pracę w nadgodzinach. Związkowcy z Solidarności którzy domagali się 650 zł podwyżki mówią, że podpisane porozumienie to umiarkowany sukces. "To sukces, choć oczywiście żądaliśmy wyższych podwyżek. Ważne jest, że udało się zawrzeć kompromis. Pracownicy z pewnością będą zadowoleni i to jest najważniejsze" - powiedziała przewodnicząca "S" w FAP Wanda Stróżyk. "Uważamy, że to wszystko, co można było uzyskać w obecnych warunkach" - ocenia natomiast szef "Sierpnia 80" Bogusław Ziętek. Żądania zgłaszane wcześniej przez "S" określił jako "nierealne".W ostatnich tygodniach "S", w ramach protestu płacowego, zorganizowała przed tyską fabryką Fiata kilka pikiet. Związkowcy przypominali, że w ubiegłym roku fabryka osiągnęła rekordowy wynik produkcji - 600 tys. aut. Praca odbywała się na trzy zmiany, przez większość sobót, a nawet w niedziele - podkreślali. Produkcja tyskiej fabryki Fiat Auto Poland wzrosła w ubiegłym roku o blisko 23 proc. Grupa Fiata o ponad 10 proc. zwiększyła również sprzedaż samochodów osobowych w Polsce, podnosząc udział w rynku. Ostatecznie z taśmy produkcyjnej tyskiej fabryki zjechało w 2009 r. 605 tys. 797 samochodów, czyli o 112 tys. 912 więcej niż rok wcześniej. Prawie połowa produkcji (298 tys.) to fiat panda, 176 tys. - fiat 500, a 10 tys. - fiat 600. Modelu abarth 500 wyprodukowano blisko 7 tys. W sumie samochodów marki fiat i abarth powstało w ubiegłym roku w Tychach 493 tys. Pozostała część to produkowany na zlecenie koncernu Ford nowy ford ka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNIK Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 193.138.240.* 19.02.10, 18:09 CHLOPIE JAK SZUKASZ NORMALNEJ FIRMY TO NIE TRW JA TU PRACUJE 18 LAT I TYLKO DLATEGO BO DO EMERYTURY ZOSTALO NIEWIELE,TO SZUKAJ GDZIE INDZIEJ TO FIRMA A RACZEJ DWAJ DYREKTORZY DOPROWADZA JA DO UPADKU TU NIEWOLNO SIE SMIAC ROZMAWIAC ZADLOGO W VC STOLOWKE ZAMKNELJ KOBKUW DO WODY NIEMA SOKOW NIEMA KAWA TO GNUJ KIEROWNICY TO JAK SS A LIDERZY SWIETNIE WYSELEKCIONOWANI Z BURACTWA TO JAK KAPO,WYKORZYSTUJA CIERZKA SPRAWE NA RYNKU PRACY I TO ICH USWIADAMIA RE TO BEDZIE TRFALO WIECZNIE . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no to sru Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 83.16.17.* 19.02.10, 21:22 a ile zarabiasz człowieku po tych osiemnastu latach pracy w tym zakładzie? konkretnie napisz;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 83.16.17.* 19.02.10, 21:28 Zaklad nie jest głupi tylko ludzie , którzy w nim pracuja tacy są... Dlatego, że daja soba pomiatać i manipulować innym ... beznadziejni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.10, 15:07 zaden lider mna nie pomiata bo wiekszosc to ludzie protegowani co za tym idzie to chamy i prostaki normlneu czowiekowi ciezko jest sie utrzymac na tym stolku bo podpasc u grubego lub chudego to karze sie rodzine i nie widomo do ktorego pokolenia Prez to wlasnie roznica na tym samym stanowisku prcy to jedna trzecia wyplaty i to wina tych nie uczciwie mianowanych liderow,wziasc ostatnie piec podwyzek i porowac Ale teraz ma sie zmienic nawet firma z zewnatrz oceniala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.10, 15:16 firma z zewnatrz do oceniania podwyzek była bardzo krótko po tym jak stwierdzila,że wszyscy powinnismy mieć z 300zł więcej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracow Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.apus-net.pl 20.02.10, 16:04 tak firma odeszła a podwyzki po staremu przyznaje lider w porozumieniu z kierownikiem czyli jak zawsze dostana przydupasy chorowałeś nie dostaniesz nie podobasz ssie liderce/liderowi nie dostaniesz a jak już dostaniesz to maże 20zł czyli żadnych zmian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.10, 14:13 ...cos mi sie tak zdaje,że ta firma oceniająca wyleciała za to,że powiedziała dyrekcji prawde... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idealista Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 20:29 jaka firma? co wy ludzie piszecie? my na legionów o czymś takim nie słyszeliśmy... a podwyżki...hmmm ciągle cisza a już koniec lutego, znaczy że podwyżki już przyznane tylko podpisy musimy złozyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISIEK Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 80.48.157.* 26.02.10, 12:10 DO NIEDZIELI MAJĄ CZAS ABY NAS POWIADOMIĆ JAKIE DOSTANIEMY PODWYŻKI ŻEBY MOGŁY WEJŚĆ OD 1 LUTEGO A NIE DOPIERO PO FAKCIE NA PASKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 26.02.10, 13:14 Na pewno cię powiadomią wcześniej o podwyżkach . Na tablicy związku solidarności można zobaczyć jakie podwyżki zaproponowała firma zewnętrzna a potem porównać z tym co zaproponował dyrektor (oczywiście mniej ) , po co zatrudniał firmę z zewnątrz skoro i tak zrobił co chciał ehh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.10, 18:41 dlatego tej firmy juz nie ma...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYM do pracownik IP: *.chello.pl 26.02.10, 18:54 to niepisz o faktach tylko na ulice wyisc przed brame i tam skandowac niech mieszkancy Czestochowy otym sie dowiedza!!!!ale skoro od 18 lat jestes tam pracownikiem TRW no to dobrze ze tak tam masz za tych ludzi z Workera za tych ludzi co ci sami pracownicy z TRW ich szmacili!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiu Re: Kiedy zyski.... IP: 195.205.202.* 26.02.10, 19:23 Kto wie kiedy mają wypłacić nam zyski i w jakiej wysokości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: do TYM IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.10, 20:50 Gość portalu: TYM napisał(a): > to niepisz o faktach tylko na ulice wyisc przed brame i tam > skandowac niech mieszkancy Czestochowy otym sie dowiedza!!!!ale > skoro od 18 lat jestes tam pracownikiem TRW no to dobrze ze tak tam > masz za tych ludzi z Workera za tych ludzi co ci sami pracownicy z > TRW ich szmacili!!! nie wiesz o czym piszesz więc się wyłącz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość stołówka IP: *.xdsl.centertel.pl 27.02.10, 14:00 czy ktoś wie kiedy będzie czynna kuchnia na stołówce?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiu Re: stołówka IP: 195.205.202.* 28.02.10, 06:35 Ludzie dla was ważniejsza stołówka niż zyski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smogul Re: stołówka IP: *.cdma.centertel.pl 28.02.10, 09:12 czytam to forum i włos mi sie jeży na głowie ,cały czas ktoś tu jęczy że zle ze pieniądze nie takie jak powinny byc itd itd takie gadanie na forum nic nie daje pan dyrektor nic sam nam nie da to kapitalista z twarza wilka jesli sami nic nie zrobimy to poprostu bedzie dalej taka jak jest.To od nas zależy czy poprawimy sobie byt czy nie nikt nic nie robi chowa sie za plecami i tylko jeczy w przewozie a trzeba tak niewiele pare podpisow .jesli nie sprobujemy nigdy nie bedziemy wiedziec piszecie ze worki pracuja za mniejsze pieniadze sa gorzej traktowani niewiem jesli tak to tez zalezy od nich samych przeciez sa zwiazki zawodowe work group w poznaniu tak niewiele tzreba by sie dowiedziec co zrobic ale po co pzreciez ktos moze to za nas zrobic samemu nie ryzykowac lepiej pochowac sie za plecami innych marudzicie a jestescie bierni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o rety ale idioci Re: stołówka IP: 109.250.106.* 11.03.10, 02:52 kuchnia na stolowce???/ to cos nowego? no ale jak sie w trw p...la na lewo prawo to maja kuchnie na stolowce a stolowke przy szatni hahhhaaaa jakie pisanie taki rozum, jaki rozum taka placa ;-) KUCHNIA TO MOZE BYC .....PRZY STOLOWCE A P...LIC SIE MOZECIE W SZATNI TEZ HIHIHIIII Odpowiedz Link Zgłoś