fiorka21 09.12.08, 14:23 czy chodzicie do spowiedzi ? i Czy spowiadacie sie ze wszystkiego ..;) ?? pytam poniewaz ja osobiescie mam podzielone zdanie na temat spowiedzi .. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ona Re: Spowiedz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 15:05 kultura na forum przede wszystkim! pełno wiesniakow ktorzy tylko przelinac umią. Ja np.chodze na jasan gore ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Spowiedz... IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.08, 15:39 Gość portalu: ona napisał(a): > kultura na forum przede wszystkim! pełno wiesniakow ktorzy tylko > przelinac umią. Ja np.chodze na jasan gore ;) Co mam rozumiec przez slowo "przelinac" ?? pi-zdo glupia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Spowiedz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 15:10 Spowiedz?? Nie, na glupoty szkoda czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weselnik nie, dziękuję IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.08, 15:14 Cały ten cyrk, zwany kościołem, jest żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nie, dziękuję IP: 77.87.120.* 09.12.08, 15:33 spowiadać należy się Bogu a nie księdzu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: nie, dziękuję IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.08, 15:39 Ale cwoki wola na JG !! Odpowiedz Link Zgłoś
a.wolanski Re: nie, dziękuję 09.12.08, 21:32 Osoba ksiedza, to symbol Boga, przed ktorym sie spowiadasz. Jego przedstawiciel. Nie spowiadasz sie przed ksiedzem, a przed wlasnie Bogiem. Masz taka mozliwosc tylko w konfesjonale. Mozesz nie wierzyc, ale nie wolno mowic Ci, ze Kosciól jest cyrkiem. Masz prawo nie wierzyc, ale nie mozesz zniewazac tymi slowami innych i Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxoplast Re: nie, dziękuję IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.08, 21:56 cyrk, burdel na kółkach, wylęgarnia ciemnoty, bastion hipokryzji i oszołomstwa... mam dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
a.wolanski Re: nie, dziękuję 09.12.08, 22:07 Nie, juz oszczedz sobie tego egoizmu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_katolik Re: nie, dziękuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 22:27 Panie Wolanski, ale niestety to nie Bóg poucza penitenta a właśnie ksiądz, który statystycznie z ewentualnym Bogiem niewiele ma wspólnego. Co do konfesjonału to nawet przeciętny katolik wie, że sam konfesjonał (najczęściej drewniana budka) nie jest potrzebny do sakramentu pokuty, więc nie pisz Pan głupot. Natomiast co do cyrku, to zdaje się mamy demokrację i każdy może wypowiadać swoje poglądy głośno. Jeżeli ktoś, tak jak ja, uważa, że Kościół Katolicki to cyrk, to może tak mówić, tak samo jak katolicy mówią, że ich wiara jest jedynie słuszną. Niby dlaczego macie mieć wyłączność na tzw. prawdę i odczuwanie znieważenia Waszych uczuć religijnych? Moje uczucia religijne też są przez Kościół znieważane a jakoś nie płaczę z tego tytułu. Każdy ma prawo do swoich przekonań i wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Spowiedz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 16:06 Żalosni jestescie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vik Re: Spowiedz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 16:12 a ja chodze co miesiac i spowidam sie ze wszystkiego .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Spowiedz... IP: *.alfanet24.pl 09.12.08, 20:46 Chodze, nie co m-c, ale chodze. Spowiadam sie ze wszyskiego, no bo inaczej jest ona nie wazna, jesli wiesz. Wiec szkoda czasu isc, aby tylko isc, a nie aby otrzymac prawdziwe odpuszczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxoplast Re: Spowiedz... IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.08, 21:05 To w XXI wieku chodzi sie jeszcze na te gusła do tych czarnych pasibrzuchów? hahahaha trzeba być idiotą żeby mowić tym złodziejom i przebierańcom co sie w prywatnym życiu robiło.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Spowiedz... IP: 77.87.120.* 09.12.08, 21:10 jakoś w tym wątku śmierdzi mi jedną i tą samą osobą IP: *.adsl.inetia.pl która zmienia nicki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belzebub Spowiadam sie Bogu wszechmogacemu i WAM bracia IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.08, 23:09 i siostry.............. i to wystarczt=y. Nie pluje do ucha zboczonemu ksiedzu, ktory wczoraj zlazl z parafianki, z inna ma dziecko, a jeszcze z inna d...a jedzie na wczasy. Chca sie podszkolic? Oni i tak za duzo umieja jak na swoj zawod. Ksiadz...z powolania = KASTRAT. w innym przypadku jego powolanie = zdobyciu mamony. Po takiej jak wyzej spowiedzi jak mam potrzebe przyjmuje komunie . Bog /jesli jest/ mnie z tego rozgrzeszy, a nie jakis ksiezulo, ktory w zaleznosci od humoru da mi taka czy inna pokute. Czy jak sie mam ochote pomodlic i robie to np w czasie jazdy samochodem, w czasie pracy, spaceru itp, to BOG ktory jest ponoc wszedzie odrzuci moja modlitwe? Chyba NIE. Tak wiec uwazam, ze czanuchow jest za duzo i przez to, ze musza ich gdzies upchac, co rusz buduja im miejsce pracy. A moherki tylko nosza na tace . Nie dojedza, nie wykupia lekow, ale na tacke MUS dac!!!! Ciekawe kiedy sie to skonczy. OPODATKOWAC KLER I MIESZKANCOW. Bedziemy przez powiekszajace szklo szukac te 98 proc katolikow polskich. Powalilo mnie zdanie walesy.. "ZAPOMNIELYSMY O WARTOSCIACH, ZAPOMNIELYSMY O BOGU!!! NA KOLANA , NA KOLANA" jakie to staroswieckie i z ciemnych epok. Oj walesa walesa.......bije ci w dekiel dokladnie Odpowiedz Link Zgłoś