kkubus2 13.12.08, 09:56 Witam! Czy znacie może jakiegoś mechanika godnego polecania, który zna się na elektronice (sonda lambda itp)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asasas Re: Dobry mechanik Opel Corsa IP: *.strefa.com 16.12.08, 21:46 Mieliśmy straszne problemy z corsą, nie chciała jechać, dusiła się i po wizytach w kilku warsztatach nikt nie wiedział dlaczego nie dostaje paliwa, podejrzenia padły na pompę paliwową, potem na elektronikę, w końcu pomógł mechanik na ul. Krakowskiej, numeru nie pamiętam ale coś około 60-66 (w bramie). polecam, 3 miesiąc a auto chodzi super, oby tylko nie zapeszyć.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkubus2 Re: Dobry mechanik Opel Corsa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.08, 18:31 Wracam do mojego wątku. Autko już jeździ i to bardzo dobrze ale musiałem się trochę namęczyć. Najpierw podjechałałem do serwisu Opel Polaczek. Podłączyli pod komputer (90zł) i stwierdzili błąd sondy lambda. Sondę ich zdaniem powinieniem wymienić (koszt wymiany 70 zł a sama sonda uwaga 660zł!). Po cej sudownej diagnozie zadzwoniłem do znajomego od którego dostałem namiar do serwisu P. Jurczyńskiego na ul. Limanowskiego w Cz-wie. Gość od razu zdiagnozował uszkodzenie...przepływomierza. Całkowity koszt wymiany na oryginalny przepływomierz Bosha kosztował mnie 640 zł. Samochód śmiga jak należy. Zastanawiam się ile by mnie skroili u Polaczka jak ten sam oryginalny przepływomierz kosztuje u nich 1170zł! Zanim by pewnie doszli że to przepływka, wymienili by połowę samochodu. Szkoda gadać na temat serwisu Polaczka! pozdrawiam wszystkim użytkowników corsy! Odpowiedz Link Zgłoś