kriti 24.12.08, 19:29 Aż miło patrzeć jak się Konopiska rozwijają. Pogratulować i pozazdrościć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ozmo77 Konopiska? Tutaj chce się żyć 25.12.08, 11:44 Mają poprostu mądrych ludzi na wyższych stołkach oraz wspaniałych mieszkańców nie to co u nas w Blachowni. Porobili chodniki ale tylko częściowo. Mogli doprowadzić już do Ostrów. No osiedle na Ostrowach jest ładne ale myślę, że to duża zasługa mieszkańców i wspólnot mieszkaniowych a nie naszej władzy. Wesołych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.sfc.pl 31.03.12, 00:37 Nie przesadzaj pan z tymi mądrymi ludźmi. Są wszędzie podobni. I to my ich wybieramy. A poza tym to o ile wiem Blachownia jest miastem. A Unia daje przede wszystkim biednym wsiom, jakimi w ich mniemaniu są Konopiska :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukznawca Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.08, 17:33 no tak jak mieszkaja tam 2 rodziny to co tu sie dziwic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kic Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.08, 17:57 Jakie dwie rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.sfc.pl 31.03.12, 01:11 No, może trochę przesadził, ale tych Kościelniaków, Kowalików, Wolnych, Kuśmierskich, itp. to jest może i połowa z tych prawie 3 tys. mieszkańców. W sumie Kilkanaście rodzin to 75% mieszkańców i prawie wszyscy są w jakiś sposób spokrewnieni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.xdsl.centertel.pl 25.12.08, 21:38 Wydaje mi się, że nie niszczą ludzi, którzy przynoszą nowe incjatywy, bo wiedzą, że to jest - w ich wspólnym interesie. A nasze Słoneczko - patrzy tylko przez pryzmat kolejnych wyborów i wspierającej Go - rodzimej Kamaryli. I nie ważne czy to: Kubik,(...), czy inna "ł...a" ważne, że swój i gotowy na wszystko - w imię interesu miejscowego gwiazdozbioru i Słoneczka. Odpowiedz Link Zgłoś
johny5678 Konopiska? Tutaj chce się żyć 25.12.08, 23:20 Konopiska się rozwijają,bo są dobrze zarządzane,nie to co Częstochowa,która się coraz bardziej pogrąża w odmętach biurokracji i niekompetencji naszych urzędników na czele z prezydentem Wroną. Gdyby naszym miastem rządziła ekipa ludzi pomysłowych,odpowiedzialnych,umiejących pozyskać eurofundusze,przy wjeździe do Cz-wy nie wpadałoby się w dziurę,w ogóle drogi byłyby lepsze w całym mieście. Jak słyszę,że nie dostaliśmy pieniędzy z powodu źle przygotowanej dokumentacji,to szlag mnie trafia. W ostatnich wyborach samorządowych byłem za Wroną,ale w następnych zagłosuję na kogoś innego,mam nadzieję,że lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kłomniczanin Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 11:50 jak czytam serce ściska jaka różnica między konopiskami a kłomnincami pozostaje tylko wspólna litera rozpoczynająca nasze miejscowości " K " a reszta jak w szambie nie pisząc co z resztą gminy tam zacofanie totalne z inwestycjami nie tylko sportowymi ale niestety nami zarządza władca który myśli tylko o swoim wynagrodzeniu radni dali mu już około 13 tyś miesięcznie wynagrodzenia to skandal i kto napisze za co ???????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gitarzysta Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.08, 13:44 A,co tam slychac w K.S. LOT Konopiska.Pamietam,kiedys byli w klasie A.To byly mecze,jak grali z Pogonia ,Gornikiem,Startem,Orkanem,Zniczem,Stradomiem itd..... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek_wu Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 13:49 Niestety, w Częstochowie koło Konopisk nie ma tak fajnie. A może by tak jakieś szkolenia dla częstochowskiego magistratu w Urzędzie Gminy Konopiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.sfc.pl 31.03.12, 00:53 Super to był mecz na otwarcie stadionu Górnika Dźbów, kiedy to ten najbogatszy klub ówczesnej A klasy zaprosił najgorszy klub, czyli Lot Konopiska i dostał 2 : 1. Qrde, a teraz byłem niedawno w Dźbowie i oglądałem ten stadion. Zarośnięty. Aż się serce kraje; nawet nie wiem czy Górnik jeszcze istnieje, a kiedyś to był niezły klub. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haq Nie na darmo na Kłomnice i okolice mówią "Mechy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 16:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admin www.konopiska.b3b.pl/forum IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.10, 15:07 Zapraszam na forum o gminie Konopiska www.konopiska.b3b.pl/forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.05.11, 19:45 Faktycznie Konopiska się rozwijaja ale nie okoliczne lokale usługowe. Dziś wybraliśmy sie na rybkę do BAR RYBKA na terenie kompleksu leśnego, przy parkingu Ośrodka Harcerskiego PAJĄK. Zamówiliśmy 2 razy pstrąg pieczony w sosie po cygańsku + frytki + 1 zestaw sałatwki + picie i wszytko było ok do momentu jak otrzymalismy posiłki W momencie kiedy nam przyniesiono dania obok przy stoliku było małżenstwo które zamówiło 1 porcje ryby + frytki i sałatke i zapłacili 38zł . Państwo Ci byli zszokowani ceną ile wyniosła ta mała rybka na talerzu. Wg nich zostali oszukani na wadze i na cenie. Niestety byli w tej złej sytaucji że już posiłek zjedli i dopiero zamówili paragon. W związku z tym jak oni zareagowali poprosiliśmy o rachunek odrazu iiiiii tu uwaga szok za 2 pstragi otrzymaliśmy kawałek kartki co miał przedstawiac rachunek niby i koszt 80zł. Wtedy my przeżlismy szok !!!!!!!!!!!! W wiązku z tym że te rybki mogły maksymalnie miec po 300 gram poprosilismy o ich zważenie i co sie okazało faktycznie zostaliśmy na dwóch rybach oszukani 100+150 gram czyli na 2 poracjach oszukano nas na jakies 22zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Skromnie jakies 22zł a ci Państwo obok mówili że na jakies też 10zł czyli w ciągu dosłownie 10 minut oszukali na 32zł tylko 2 klientów. Aż strach pomysleć ile zarabiaja w ten nie uczciwy sposób w ciągu jednego dnia !!!!!!!!!! Po udowodnieniu im oszustwa czyli poproszeniu o jeszcze raz przeważenie pstrogow Pani zareagowala wrecz histerią myslałam że zejdzie na serce a Pan arogancją . Zostawilismy te obiady , zrobilismy zdjęcia i zabralismy paragon i teraz własnie napisaliśmy pisma do PIH i Sanepidu . Jutro je wysle listem poleconym z załacznikami wagi którą Pani wazyła + paragon + zdjęcia i poprosimy o przesłanie nam wyników kontroli. Nie odpuszcze im oszustwa ze względu na bezszczelne zachowanie Pana tego baru. mam nadzieje że teraz będą uczciwsi i bardziej będą szanowali klientów bo kontrol będą mieli bardzo dokładną Mam nadzieje że przestrzegę innych przed oszustami . Ale oszustów trzeba tępić !!!!!!!!!!!!!! p.s. chciałam dodać że ryba świeżością z wyglądu też nie grzeszyła . Może ktos wczesniej ja też oddał i dlatego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubie ryby Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 10:03 Zadzierasz koleżanko z" ważną " osobą , właściciel, to brat byłego starosty i obecnego radnego powiatu częstochowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mistral75 Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć 23.05.11, 10:16 Nie wiem czy wiesz ale osmieszasz sie tym postem i osmieszasz jeszcze bardziej tych opisanych przez Twoja poprzedniczke pseudorestauratorow. Dajesz wyrazny publiczny znak ze korupcja,machloje oraz zwykla nieuczciwosc ma scisle powiazania z ludzmi uwazajacymi sie za miejscowych politykow. Im wiecej takich odpowiedzi tym bardziej ludzie otwieraja oczy ze tutaj nic nie dzieje sie wg,normalnych zasad gry rynkowej i uczciwych zasad pracy. Dzieki za ten post,teraz wypadaloby tylko przytoczyc nazwiska wskazanych przez Ciebie osob i zaproponowac odpowiedzialnym osobom kontynuacje poszukiwan. Pozdrawiam Anie:) Niech zyje uczciwosc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.rev.masterkom.pl 25.05.11, 11:45 I dlatego zgłosiliśmy to aby nam odpowiedzieli na papierze jak wyszła kontrol Czekamy na efekty Odpowiedz Link Zgłoś
mistral75 Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć 25.05.11, 12:21 Nie zapomnij Aniu o poinformowaniu mieszkancow korzystajacych z forum o efektach swojej interwencji. Nie wszyscy zdaja sobie sprawe ze jest bardzo wielu takich nieuczciwych handlowcow i to nie tylko z tej branzy,ktorzy probuja sie wzbogacac na naszej nieswiadomosci i czasami naiwnosci. Mam nadzieje ze kontrola w barze rybnym przy osrodku Harcerskim w Pajaku skutecznie zachamuje nieuczciwe zapedy jego wlascicieli. Jak sama widzisz straszenie na forum koneksjami i znajomosciami w kregu decydentow nie zawsze musi sie dla samych straszacych konczyc sukcesem. Czytelna informacja o poinformowaniu o takich dziwnych praktykach i nazwiskach z nimi sie wiazacych potrafi zrobic swoje:) Dziwne jest tylko ze niektorzy ludzie w dalszy sposob probuja uzywac takich argumentow na publicznym forum. No coz,byc moze kiedys beda musieli sie zetknac z przykrymi takich zachowan konsekwencjami. Pozdrawiam i czekam na ciag dalszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klj Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.1and1.pl 25.05.11, 17:28 Ja tu nie odczytuje faktu straszenia tylko personalizację . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.1and1.pl 27.05.11, 22:16 Co się tak czaicie --przecież wiadomo , że chodzi o Chudzika, to jego brat prowadzi Rybkę na Pająku i oszukuje na porcjach , a drożyzna taka ,że głowa boli ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 17:07 I co wyszło z donosu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.sfc.pl 31.03.12, 00:57 Bar Rybka nie leży na terenie Konopisk. Konopiska kończą się na tamie na rzece Konopka (zalew Pająk) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.sfc.pl 31.03.12, 01:30 Wcale mnie to nie dziwi, bo przydrożne bary zdzierają z kierowców ile tylko mogą. Ale bar "Rybka" nie leży na terenie Konopisk (granica to tama na rzece Konopka, zalew Pająk). Chociaż z drugiej strony jest jednak na terenie Gminy Konopiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konopiska Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.play-internet.pl 20.06.11, 20:03 Chętnie zamieszkam. Tylko czy praca jest? Odpowiedz Link Zgłoś
looooooook Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć 20.06.11, 21:02 praca jest wszędzie tylko trzeba chcieć i dać coś od siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.sfc.pl 31.03.12, 00:26 Się tak nie podniecaj. Ja mieszkam w Konopiskach. Unia daje forsę, bo traktuje Konopiska jak typową wieś. A to jest takie nie wiadomo co. Tu zawsze najwięcej ludzi pracowało w kopalniach ("na kopalniach", tak tu się mówi) i tu nigdy nie było biednie. Za tę unijną forsę budują tu wodociągi, drogi i chodniki, ale przy okazji też doją nas podatkami. Jest dobrze, ale nie beznadziejnie (jak mawiał tow. Gomułka). Mam jakie takie porównanie bo 20 laty mieszkałem w Częstochowie (tu się mówi; "w mieście", i np.: "jadę do miasta") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konopia w mozgu ilu tu mieszkańców Konopisk :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 14:09 Pozazdroscic mozemy tej wsi tak wielu czytelnikow GW co widac po ilosci komentarzy :D nikt tak dobrze nie chwali jak mieszkaniec (zastanawiam sie kto jeszcze moglby :D ) Na cale szczescie w przyrodzie jest tak ze mowic mozna jedno a prawnie Cze-wa to wyzsza jednostka administracyjna no i przede wszystkim MIASTO . Konopiska zawsze beda sie liczyc z Cze-wa a nie odwrotnie ;) pozdrowienia dla mieszkancow 10 tys wsi , artykulow i komentarzy piszcie ile wlezie ale 250 tys to jest kilka razy wiecej pamietajcie o tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: ilu tu mieszkańców Konopisk :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 20:18 250 tys, z czego całkiem sporo durniów, jak choćby "konopia w mózgu". Nie ma się czym szczycić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czestochowiwnin Re: ilu tu mieszkańców Konopisk :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 20:37 Kto porównuje Konopiska do Częstochowy. Częstochowa to duże i piękne miasto. Konopiska to Wies wykreowana przez antyczestochowian takich jak Gazeta Wyborcza. Czy przeczytaliscie coś pozytywnego o Czestochowie czy prezydencie T Wrona w Gazecie Wyborczej. Tylko sa informacje na NIE. Wesołych Swiąt pozdrawiam gmine Konopiska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunmia Re: ilu tu mieszkańców Konopisk :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 22:16 tak ale w Konopiskach sie dzieje więcej niż w tej dziurze Częstochowie. Sorry ale taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco_polo gdzie ta wies lezy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 00:36 ooo a co takiego sie dzieje w tej wsi konopiska? i czy swiat o niej slyszal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franio Re: gdzie ta wies lezy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 14:50 Położona jest idealnie. Przez centrum przebiegają drogi wojewódzkie i chodnik też jest dzięki władzom wojewódzkim. Ale te róże wyrośnięte mówią same za siebie , tylko szpecą. WIOCHA POZOSTANIE TYLKO WIOCHĄ.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: gdzie ta wies lezy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 17:04 Gość portalu: Franio napisał(a): > Położona jest idealnie. Przez centrum przebiegają drogi wojewódzkie i chodnik > też jest dzięki władzom wojewódzkim. Ale te róże wyrośnięte mówią same za siebi > e > , tylko szpecą. WIOCHA POZOSTANIE TYLKO WIOCHĄ.. na czele z S..ą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dexter Re: ilu tu mieszkańców Konopisk :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 01:12 co sie dzieje? ze mamy nowe chodniki,dobre drogi-obowiazek wojta za to mu płacą(doceniamy ,ze sie wywiazuje,ale bez zbednych zachwytow),boisko-skorzystaja wyłacznie uczniowie ze szkoły,szopke przed kosciołem-ok,pole golfowe -na ktore wiekszosci mieszkancow nie stac.co mozna robic na codzien w konopiskach?isc na zakupy do spozywczaka ,albo kupic garnitur.jeden bar ,w ktorym siedza małolaty,pajak-dobry jest na lato ,ale i tak za maly jak na tylu mieszkancow.chwali sie,ze tyle zrobili,ale to za mało.nadal jest tutaj nudno i do czestochowy im daleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala zajęcia GOK IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.09, 16:16 jak ci się nudzi to przyjdź na zajęcia do GOK: aerobic, kosz, noga, taniec, serdecznie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: ilu tu mieszkańców Konopisk :D IP: *.sfc.pl 31.03.12, 01:47 Pamiętamy i dlatego przeprowadziliśmy się z ul.Sobieskiego w Częstochowie na ul.Lipową w Konopiskach. Ponadto chcieliśmy zauważyć że od kilku lat zmienił się kierunek przepływu ludności, miasta się wyludniają, natomiast przybywa mieszkańców wsi. Być może za kilka lat ty też przeprowadzisz się na wieś. Wiesz jak tu jest fajnie :); można wyjść wieczorem, nikt cię nie napadnie, często usłyszysz :Dobry Wieczór", bo większość ludzi się zna. Jeżeli trzeba tu na kogoś uważać to właśnie na tych "nowych z miasta". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 22:40 Wierz mi że świat słyszał o konopiskach i to nie raz i pewnie jeszcze wiele razy usłyszy! Niestety taka jest prawda, że jest to gmina rozwijająca się i w ostatnim czasie wiele się tu zmieniło, a częstochowa utkneła w marnym punkcie na długi czas i dopiero od niedawna się zaczyna coś w niej dziać np remont III Aleji! Więc nie najeżdżajcie na tą mieścine tylko bądzcie dumni, że się tak rozwija bo Częstochowa pewnie też na tym zyska! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lgetek Konopiska? Tutaj chce się żyć 02.01.09, 17:26 Budżet gminy to 25,7 mln i prawie 7 mln na inwestycje w 2008. Plan na 2009 to 29,7 mln i ponad 9 mln na inwestycje (30%). Dlaczego podaje stare dane z przed paru lat ? Odpowiedz Link Zgłoś
lgetek Aktualne dane 02.01.09, 17:27 Budżet gminy to 25,7 mln i prawie 7 mln na inwestycje w 2008. Plan na 2009 to 29,7 mln i ponad 9 mln na inwestycje (30%). Dlaczego podaje stare dane z przed paru lat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Aktualne dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 23:13 Konopiska są trzecią pod względem rozwoju i gospodarności gminą w Polsce!!!! Wstyd jeśli ktoś pisze że o Konopiskach nie słyszał. Jak mijam napis "koniec Częstochowy" i przestaje mi rzucać samochodem po dziurach na drodze , zaczynam się wstydzić że pochodzę z Częstochowy...Wnioski nasuwają się same...Dlaczego w Konopiskach można wymienić nawierzchnię dróg? zrobić chodniki? inwestować w kulturę? a w Częstochowie nie?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Aktualne dane IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 03.01.09, 07:39 czwartą, gościu, czwartą w Polsce a pierwszą w województwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoxi Re: Aktualne dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 21:20 Drogi -owszem,boiska, stadiony ,pole golfowe -super , trzy nowe markety- też ,ale te wysokie róże (nie śmiejcie się) -posadzone wzdłuż ulicy częstochowskiej są po prostu brzydkie -sorry wiem to rzecz gustu, ale jak dla mnie -to wygląda tak jakoś....NO -nie tak. Niski trawniczek byłby ok.,albo jakies płożące iglaczki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowianin Re: Aktualne dane IP: *.rev.inds.pl 09.08.09, 00:35 Różnica pomiędzy Częstochową a Konopiskami polega na tym, że u nas nikt nie napisałby o tych różach bo nie zdążyłyby urosnąć, a tam kwitną, aż miło. Ja tam gorąco pozdrawiam mieszkańców Konopisk i całej gminy. Przyjemnie wśród Nich pracować. To są normalni, kulturalni ludzie, z którymi wszystko można załatwić i w każdym temacie dojść do kompromisu. I to przy pomocy języka, a nie pięści. Jest co prawda i trochę „łobuzów”, ale oni nie dorównują tym Częstochowskim „chuliganom”, do pięt, zresztą nigdzie nie znajdzie się tylko tych normalnych ludzi. Dla mnie bomba, potwierdzam temat, przyjemnie byłoby z Wami mieszkać, ale niestety mnie nie stać. Ktoś tu założył temat dotyczący tego, że przyjemnie tam mieszkać, a ludzie zaraz zaczęli najeżdżać na władze. Co ma jedno do drugiego, załóżcie sobie nowy temat np. na temat wójta. Ale skoro i o tym piszecie to moim skromnym zdaniem jest to właściwy człowiek na właściwym miejscu. Z tego co zasłyszałem w rozmowach z Wami, mieszkańcami Gminy Konopiska. to facet potrafi rozpocząć inwestycję za np. 100 tyś mając 20 tyś. Lwią część pozyska z funduszów unijnych, a resztę od sponsorów i ciągle się coś dzieje. Gmina pięknieje w oczach. Ja to Wójta proponuję na co najmniej starostę, ja to bym go chciał właśnie za naszego pozoranta, Wronę. Inna sprawa, że ludzie mówią o Wójcie, że to naprawdę zaradny, mądry i solidny człowiek, ale jego motorem napędowym który to wszystko organizował, to był wice Wójt, Pan Żurek, którego się w nieznanych okolicznościach i z niewiadomych przyczyn pozbył. Gmina teraz oceni kto faktycznie to wszystko rozpędził i nie daj Boże żeby teraz się ten rozwój zatrzymał bo będzie po Wójcie, a pałeczkę przejmie Pan Żurek którego również bardzo cenię i w Częstochowie gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Aktualne dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 09:54 >Co ma jedno do drugiego, >załóżcie sobie nowy temat np. na temat wójta. forum.gazeta.pl/forum/w,55,96699464,96699464,Wojt_roku_z_Konopisk_swiadoma_wspolpraca_z_SB.html >>>> masz temat o wójcie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Aktualne dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 11:09 A jak chcesz więcej sensacji to powiem ci że aktualnie w urzędzie gminy urzęduje wójt i CBA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u.g Re: Aktualne dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 10:12 ????.fiu.fiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stangor Re: Aktualne dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 22:56 Bo to drogi wojewódzkie nie gminne i nie jest to zasługa gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak.tak Re: Aktualne dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 00:07 forum.gazeta.pl/forum/w,55,45985088,46402317,Re_Re_Konopiska_dno_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytam Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 11.01.09, 17:50 A jak sie sprawuje p.skarbnik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blondynka Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.03.09, 21:42 Czy skarbnikiem jest dalej ta seksowna blondyna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 08:23 Przeprowadzam się do Konopisk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gitarzysta Re: Wzloty,i upadki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 09:49 Wszyscy mamy wzloty,i upadki.Miasta tez!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowiczka Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 09:51 o tym że Konopiska się rozwijają świadczą też ceny działek. Kilka lat temu orientowałam się w cenach i ostatnio również ponieważ podjęliśmy decyzje o zakupie i co się okazało ceny wzrosły nawet o 40% ! szok! ale czasem warto wiecej wydać i mieszkać w ładnej okolicy. Oby tylko się nic nie zmieniło i Konopiska dalej trzymały taką formę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 15:33 Cały Śląsk przyjeżdża na zakupy ciuchów do Konopisk -jest duży wybór w jednym miejscu -handel w budach a nie w ładnych sklepach jak w Alejach,ale to odpowiada wielu ludziom każdej kategorii.Ludzie do ładnego sklepu przychodzą wybrać kolor rozmiar i poprzymierzać w cieplym miejscu a potem idą na rynek i szukają takiego wzoru,koloru i rozmiaru i wtedy jest taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OGIER Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 14:06 W Konopiskach nie tylko skarbniczka jest seksowna ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Anders Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.aster.pl 04.04.09, 15:42 Faktem jest,że w Konopiskach zawsze były fajne laseczki.Pamiętam mimo , że wyjechałem z Konopisk w roku 1968.Satysfakcjonującym dla mnie jest Wasza przepychanka o to kto jest ważniejszy : mieszkaniec Konopisk czy Częstochowy .Dla mnie , obecnie zielonogórzanina od ponad 40-tu lat ,jest bezdyskusyjnym , że Konopiska the best ,best. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.sfc.pl 23.04.12, 14:16 O qrde, to nawet Janek Anders tu trafił. Nie wiem czy mnie pamiętasz, bo miałem kilka lat, ale mieszkaliśmy wtedy wspólnie w tzw.Dworku. Niestety Dworku już nie ma. Poprzednie władze Konopisk burzyły zamiast budować, więc rozebrano ten XVII wieczny budynek. Zniszczono też dawny ogród, wycięto większość drzew i zasypano sadzawkę. Tego ogrodu nie mogę im darować; mieć gotowy park w centrum miejscowości i go zniszczyć to gorzej niż zbrodnia, to piramidalna głupota. PS. Ja też w 1989 przeprowadziłem się do Częstochowy, ale po 20 latach wróciłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZ Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.rev.inds.pl 09.08.09, 00:38 Ja tam Panią sekretarz bym polecił, ale kwestia gustu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość... Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 26.08.09, 18:13 CZ! ale masz gust! sekretarz?! zimna i bezpłciowa! a do tego dwulicowa. No i sodówa uderzyła, że ojej!!! no ale masz rację , co kto lubi... niektórzy lubią fałsz i oślizłość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sekretarz Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 10:46 Myli wam się przewodnicząca rady z sekretarz ( ogromna rożnica) Odpowiedz Link Zgłoś
szymonzzawiercia Konopiska? Tutaj chce się żyć 08.08.09, 14:18 W Czestochowie jest zle dlatego ze prawie wszystkie pieniadze ida na jasna gore i kosciol katolicki. Mialy byc aleje do 2013 roku bede w 2020 ul przejazdowa koleiny i jeszcze raz koleiny wiec przeprowadzam sie do konopisk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zi,otek Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 14:41 A mnie najbardziej podoba się super seksowna przewodnicząca rady pani Danusia Budzik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foto Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 17:09 gmina.konopiska.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=75&Itemid=36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lew Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 20:32 Zi,otek , litości ,..k....a, żartujesz chyba bo nie posądzam cię o takie bezguście. Znam te babę stara, gruba i niechlujna i chamska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Zpraszamy www.konopiska.b3b.pl/forum IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.10, 15:08 Mamy forum o Konopikach, zapraszamy na www.konopiska.b3b.pl/forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: 62.122.232.* 02.01.10, 15:11 e he h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.xdsl.centertel.pl 02.01.10, 21:07 wszystko fajnie, rozwijaja sie... ale nikt nie wpadl na to zeby dojezdzalo tam MPK? moznaby polaczyc cz-we-dźbów-wygode-konopiska- kopalnie-aleksandrie-blachownie i znow cz-we, moze jakby istnialo takie polaczenie to wiecej ludze odwiedzaloby te okolice, znaliby pajak i inne wasze miejsca (osobiscie kojarze niewiele ale moze poznalabym wiecej);P zrobcie sobie jeszce MPK i pogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Kiedys jezdzilo tam 51. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.10, 09:53 Pamietam kiedys jezdzil tam autobus lini 51. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 22:13 ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mania09-pl Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć 21.02.10, 22:44 51 jeżdziło na cisie a na konopiska to chyba pks.musze przyzac ze tam fajnie i miło się robi ,widac jak sie rozwija i ludziom chce i opłaca sie inwestować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Konopisk Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 12:10 Zamiast się kłócić na forum o głupoty polityczne przyjedźcie lepiej do Pająka na wypoczynek. Zapraszamy. Pogoda sprzyja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.12, 12:27 A ta muza, pani Anastazja z Mokrzeszy, to KIM dokładnie jest dla pana proboszcza ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruter Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.12, 17:59 No właśnie, kim?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Konopisk Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.sfc.pl 23.04.12, 14:59 Kogo to obchodzi. Ważne że proboszcz jest OK. Jak do władz świeckich Konopisk, tak i do kościelnych nie ma tu nikt od kilku lat większych zastrzeżeń. A plotki zawsze były i będą. O jednym z poprzednich proboszczów opowiadano że zazdrosny mąż jednej z parafianek strzelał do niego i proboszcz ratował się ucieczką przez okno :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konop Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: 204.45.133.* 23.04.12, 16:58 A ja słyszałam ,że jeden żonie powybijał szyby w beemce bo ją złapał z proboszczem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ever Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 23:10 Widzę ,że znów wracają pierdoły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Czewa Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 15:11 a właśnie, jak tam woda da już się pluskać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku pamięci Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.10, 23:27 do gory Odpowiedz Link Zgłoś