Dodaj do ulubionych

Konopiska? Tutaj chce się żyć

24.12.08, 19:29
Aż miło patrzeć jak się Konopiska rozwijają. Pogratulować i pozazdrościć.
Obserwuj wątek
    • ozmo77 Konopiska? Tutaj chce się żyć 25.12.08, 11:44
      Mają poprostu mądrych ludzi na wyższych stołkach oraz wspaniałych
      mieszkańców nie to co u nas w Blachowni. Porobili chodniki ale tylko
      częściowo. Mogli doprowadzić już do Ostrów. No osiedle na Ostrowach
      jest ładne ale myślę, że to duża zasługa mieszkańców i wspólnot
      mieszkaniowych a nie naszej władzy. Wesołych Świąt.
      • Gość: witek Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.sfc.pl 31.03.12, 00:37
        Nie przesadzaj pan z tymi mądrymi ludźmi. Są wszędzie podobni. I to my ich wybieramy. A poza tym to o ile wiem Blachownia jest miastem. A Unia daje przede wszystkim biednym wsiom, jakimi w ich mniemaniu są Konopiska :)
    • Gość: lukznawca Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.08, 17:33
      no tak jak mieszkaja tam 2 rodziny to co tu sie dziwic?
      • Gość: Kic Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.08, 17:57
        Jakie dwie rodziny?
        • Gość: witek Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.sfc.pl 31.03.12, 01:11
          No, może trochę przesadził, ale tych Kościelniaków, Kowalików, Wolnych, Kuśmierskich, itp. to jest może i połowa z tych prawie 3 tys. mieszkańców. W sumie Kilkanaście rodzin to 75% mieszkańców i prawie wszyscy są w jakiś sposób spokrewnieni :)
    • Gość: Alfa Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.xdsl.centertel.pl 25.12.08, 21:38
      Wydaje mi się, że nie niszczą ludzi, którzy przynoszą nowe
      incjatywy, bo wiedzą, że to jest - w ich wspólnym interesie.

A nasze Słoneczko - patrzy tylko przez pryzmat kolejnych wyborów i
      wspierającej Go - rodzimej Kamaryli.

I nie ważne czy to: Kubik,(...), czy inna "ł...a" ważne, że swój i
      gotowy na wszystko - w imię interesu miejscowego gwiazdozbioru i
      Słoneczka.
    • johny5678 Konopiska? Tutaj chce się żyć 25.12.08, 23:20
      Konopiska się rozwijają,bo są dobrze zarządzane,nie to co Częstochowa,która się coraz bardziej pogrąża w odmętach biurokracji i niekompetencji naszych urzędników na czele z prezydentem Wroną.
      Gdyby naszym miastem rządziła ekipa ludzi pomysłowych,odpowiedzialnych,umiejących pozyskać eurofundusze,przy wjeździe do Cz-wy nie wpadałoby się w dziurę,w ogóle drogi byłyby lepsze w całym mieście.
      Jak słyszę,że nie dostaliśmy pieniędzy z powodu źle przygotowanej dokumentacji,to szlag mnie trafia.
      W ostatnich wyborach samorządowych byłem za Wroną,ale w następnych zagłosuję na kogoś innego,mam nadzieję,że lepszego.
      • Gość: kłomniczanin Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 11:50
        jak czytam serce ściska jaka różnica między konopiskami a
        kłomnincami pozostaje tylko wspólna litera rozpoczynająca nasze
        miejscowości " K " a reszta jak w szambie nie pisząc co z resztą
        gminy tam zacofanie totalne z inwestycjami nie tylko sportowymi ale
        niestety nami zarządza władca który myśli tylko o swoim
        wynagrodzeniu radni dali mu już około 13 tyś miesięcznie
        wynagrodzenia to skandal i kto napisze za
        co ????????????????????????????????
        • Gość: Gitarzysta Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.08, 13:44
          A,co tam slychac w K.S. LOT Konopiska.Pamietam,kiedys byli w klasie
          A.To byly mecze,jak grali z
          Pogonia ,Gornikiem,Startem,Orkanem,Zniczem,Stradomiem itd..... .
          • Gość: jacek_wu Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 13:49
            Niestety, w Częstochowie koło Konopisk nie ma tak fajnie. A może by tak jakieś
            szkolenia dla częstochowskiego magistratu w Urzędzie Gminy Konopiska?
          • Gość: witek Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.sfc.pl 31.03.12, 00:53
            Super to był mecz na otwarcie stadionu Górnika Dźbów, kiedy to ten najbogatszy klub ówczesnej A klasy zaprosił najgorszy klub, czyli Lot Konopiska i dostał 2 : 1. Qrde, a teraz byłem niedawno w Dźbowie i oglądałem ten stadion. Zarośnięty. Aż się serce kraje; nawet nie wiem czy Górnik jeszcze istnieje, a kiedyś to był niezły klub.
        • Gość: haq Nie na darmo na Kłomnice i okolice mówią "Mechy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 16:36
      • Gość: Admin www.konopiska.b3b.pl/forum IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.10, 15:07
        Zapraszam na forum o gminie Konopiska www.konopiska.b3b.pl/forum
      • Gość: Ania Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.05.11, 19:45
        Faktycznie Konopiska się rozwijaja ale nie okoliczne lokale usługowe.
        Dziś wybraliśmy sie na rybkę do BAR RYBKA na terenie kompleksu leśnego, przy parkingu Ośrodka Harcerskiego PAJĄK.
        Zamówiliśmy 2 razy pstrąg pieczony w sosie po cygańsku + frytki + 1 zestaw sałatwki + picie
        i wszytko było ok do momentu jak otrzymalismy posiłki
        W momencie kiedy nam przyniesiono dania obok przy stoliku było małżenstwo które zamówiło 1 porcje ryby + frytki i sałatke i zapłacili 38zł . Państwo Ci byli zszokowani ceną ile wyniosła ta mała rybka na talerzu. Wg nich zostali oszukani na wadze i na cenie.
        Niestety byli w tej złej sytaucji że już posiłek zjedli i dopiero zamówili paragon.
        W związku z tym jak oni zareagowali poprosiliśmy o rachunek odrazu iiiiii tu uwaga szok za 2 pstragi otrzymaliśmy kawałek kartki co miał przedstawiac rachunek niby i koszt 80zł.
        Wtedy my przeżlismy szok !!!!!!!!!!!!
        W wiązku z tym że te rybki mogły maksymalnie miec po 300 gram poprosilismy o ich zważenie i co sie okazało faktycznie zostaliśmy na dwóch rybach oszukani 100+150 gram czyli na 2 poracjach oszukano nas na jakies 22zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Skromnie jakies 22zł a ci Państwo obok mówili że na jakies też 10zł czyli w ciągu dosłownie 10 minut oszukali na 32zł tylko 2 klientów.
        Aż strach pomysleć ile zarabiaja w ten nie uczciwy sposób w ciągu jednego dnia !!!!!!!!!!
        Po udowodnieniu im oszustwa czyli poproszeniu o jeszcze raz przeważenie pstrogow Pani zareagowala wrecz histerią myslałam że zejdzie na serce a Pan arogancją .
        Zostawilismy te obiady , zrobilismy zdjęcia i zabralismy paragon i teraz własnie napisaliśmy pisma do PIH i Sanepidu . Jutro je wysle listem poleconym z załacznikami wagi którą Pani wazyła + paragon + zdjęcia i poprosimy o przesłanie nam wyników kontroli.
        Nie odpuszcze im oszustwa ze względu na bezszczelne zachowanie Pana tego baru.
        mam nadzieje że teraz będą uczciwsi i bardziej będą szanowali klientów bo kontrol będą mieli bardzo dokładną
        Mam nadzieje że przestrzegę innych przed oszustami .
        Ale oszustów trzeba tępić !!!!!!!!!!!!!!

p.s. chciałam dodać że ryba świeżością z wyglądu też nie grzeszyła . Może ktos wczesniej ja też oddał i dlatego
        • Gość: lubie ryby Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 10:03
          Zadzierasz koleżanko z" ważną " osobą , właściciel, to brat byłego starosty i obecnego radnego powiatu częstochowskiego.
          • mistral75 Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć 23.05.11, 10:16
            Nie wiem czy wiesz ale osmieszasz sie tym postem i osmieszasz jeszcze bardziej tych opisanych przez Twoja poprzedniczke pseudorestauratorow.
            Dajesz wyrazny publiczny znak ze korupcja,machloje oraz zwykla nieuczciwosc ma scisle powiazania z ludzmi uwazajacymi sie za miejscowych politykow.
            Im wiecej takich odpowiedzi tym bardziej ludzie otwieraja oczy ze tutaj nic nie dzieje sie wg,normalnych zasad gry rynkowej i uczciwych zasad pracy.
            Dzieki za ten post,teraz wypadaloby tylko przytoczyc nazwiska wskazanych przez Ciebie osob i zaproponowac odpowiedzialnym osobom kontynuacje poszukiwan.
            Pozdrawiam Anie:)

Niech zyje uczciwosc:)

• Gość: ania Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.rev.masterkom.pl 25.05.11, 11:45
              I dlatego zgłosiliśmy to aby nam odpowiedzieli na papierze jak wyszła kontrol
              Czekamy na efekty
              • mistral75 Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć 25.05.11, 12:21
                Nie zapomnij Aniu o poinformowaniu mieszkancow korzystajacych z forum o efektach swojej interwencji.
                Nie wszyscy zdaja sobie sprawe ze jest bardzo wielu takich nieuczciwych handlowcow i to nie tylko z tej branzy,ktorzy probuja sie wzbogacac na naszej nieswiadomosci i czasami naiwnosci.
                Mam nadzieje ze kontrola w barze rybnym przy osrodku Harcerskim w Pajaku skutecznie zachamuje nieuczciwe zapedy jego wlascicieli.
                Jak sama widzisz straszenie na forum koneksjami i znajomosciami w kregu decydentow nie zawsze musi sie dla samych straszacych konczyc sukcesem.
                Czytelna informacja o poinformowaniu o takich dziwnych praktykach i nazwiskach z nimi sie wiazacych potrafi zrobic swoje:)
                Dziwne jest tylko ze niektorzy ludzie w dalszy sposob probuja uzywac takich argumentow na publicznym forum.
                No coz,byc moze kiedys beda musieli sie zetknac z przykrymi takich zachowan konsekwencjami.
                Pozdrawiam i czekam na ciag dalszy.
                • Gość: klj Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.1and1.pl 25.05.11, 17:28
                  Ja tu nie odczytuje faktu straszenia tylko personalizację .
                  • Gość: stan Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.1and1.pl 27.05.11, 22:16
                    Co się tak czaicie --przecież wiadomo , że chodzi o Chudzika, to jego brat prowadzi Rybkę na Pająku i oszukuje na porcjach , a drożyzna taka ,że głowa boli !
                • Gość: ??? Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 17:07
                  I co wyszło z donosu???
        • Gość: witek Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.sfc.pl 31.03.12, 00:57
          Bar Rybka nie leży na terenie Konopisk. Konopiska kończą się na tamie na rzece Konopka (zalew Pająk)
        • Gość: witek Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.sfc.pl 31.03.12, 01:30
          Wcale mnie to nie dziwi, bo przydrożne bary zdzierają z kierowców ile tylko mogą. Ale bar "Rybka" nie leży na terenie Konopisk (granica to tama na rzece Konopka, zalew Pająk). Chociaż z drugiej strony jest jednak na terenie Gminy Konopiska.
      • Gość: konopiska Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.play-internet.pl 20.06.11, 20:03
        Chętnie zamieszkam. Tylko czy praca jest?
        • looooooook Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć 20.06.11, 21:02
          praca jest wszędzie tylko trzeba chcieć i dać coś od siebie
      • Gość: witek Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.sfc.pl 31.03.12, 00:26
        Się tak nie podniecaj. Ja mieszkam w Konopiskach. Unia daje forsę, bo traktuje Konopiska jak typową wieś. A to jest takie nie wiadomo co. Tu zawsze najwięcej ludzi pracowało w kopalniach ("na kopalniach", tak tu się mówi) i tu nigdy nie było biednie. Za tę unijną forsę budują tu wodociągi, drogi i chodniki, ale przy okazji też doją nas podatkami. Jest dobrze, ale nie beznadziejnie (jak mawiał tow. Gomułka). Mam jakie takie porównanie bo 20 laty mieszkałem w Częstochowie (tu się mówi; "w mieście", i np.: "jadę do miasta")
    • Gość: Konopia w mozgu ilu tu mieszkańców Konopisk :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 14:09
      Pozazdroscic mozemy tej wsi tak wielu czytelnikow GW co widac po
      ilosci komentarzy :D nikt tak dobrze nie chwali jak mieszkaniec
      (zastanawiam sie kto jeszcze moglby :D )

Na cale szczescie w przyrodzie jest tak ze mowic mozna jedno a
      prawnie Cze-wa to wyzsza jednostka administracyjna no i przede
      wszystkim MIASTO .

Konopiska zawsze beda sie liczyc z Cze-wa a nie odwrotnie ;)

pozdrowienia dla mieszkancow 10 tys wsi , artykulow i komentarzy
      piszcie ile wlezie ale 250 tys to jest kilka razy wiecej pamietajcie
      o tym
      • Gość: p Re: ilu tu mieszkańców Konopisk :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 20:18
        250 tys, z czego całkiem sporo durniów, jak choćby "konopia w mózgu". Nie ma się
        czym szczycić.
        • Gość: Czestochowiwnin Re: ilu tu mieszkańców Konopisk :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 20:37
          Kto porównuje Konopiska do Częstochowy. Częstochowa to duże i piękne
          miasto. Konopiska to Wies wykreowana przez antyczestochowian takich
          jak Gazeta Wyborcza. Czy przeczytaliscie coś pozytywnego o
          Czestochowie czy prezydencie T Wrona w Gazecie Wyborczej. Tylko sa
          informacje na NIE. Wesołych Swiąt pozdrawiam gmine Konopiska
          • Gość: bunmia Re: ilu tu mieszkańców Konopisk :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 22:16
            tak ale w Konopiskach sie dzieje więcej niż w tej dziurze Częstochowie.
            Sorry ale taka jest prawda.
            • Gość: marco_polo gdzie ta wies lezy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 00:36
              ooo a co takiego sie dzieje w tej wsi konopiska? i czy swiat o niej slyszal?
              • Gość: Franio Re: gdzie ta wies lezy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 14:50
                Położona jest idealnie. Przez centrum przebiegają drogi wojewódzkie i chodnik
                też jest dzięki władzom wojewódzkim. Ale te róże wyrośnięte mówią same za siebie
                , tylko szpecą. WIOCHA POZOSTANIE TYLKO WIOCHĄ..
                • Gość: antek Re: gdzie ta wies lezy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 17:04
                  Gość portalu: Franio napisał(a):

> Położona jest idealnie. Przez centrum przebiegają drogi wojewódzkie i chodnik
                  > też jest dzięki władzom wojewódzkim. Ale te róże wyrośnięte mówią same za siebi
                  > e
                  > , tylko szpecą. WIOCHA POZOSTANIE TYLKO WIOCHĄ.. na czele z S..ą
            • Gość: dexter Re: ilu tu mieszkańców Konopisk :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 01:12
              co sie dzieje? ze mamy nowe chodniki,dobre drogi-obowiazek wojta za
              to mu płacą(doceniamy ,ze sie wywiazuje,ale bez zbednych
              zachwytow),boisko-skorzystaja wyłacznie uczniowie ze szkoły,szopke
              przed kosciołem-ok,pole golfowe -na ktore wiekszosci mieszkancow nie
              stac.co mozna robic na codzien w konopiskach?isc na zakupy do
              spozywczaka ,albo kupic garnitur.jeden bar ,w ktorym siedza
              małolaty,pajak-dobry jest na lato ,ale i tak za maly jak na tylu
              mieszkancow.chwali sie,ze tyle zrobili,ale to za mało.nadal jest
              tutaj nudno i do czestochowy im daleko
              • Gość: lala zajęcia GOK IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.09, 16:16
                jak ci się nudzi to przyjdź na zajęcia do GOK: aerobic, kosz, noga,
                taniec, serdecznie polecam
      • Gość: witek Re: ilu tu mieszkańców Konopisk :D IP: *.sfc.pl 31.03.12, 01:47
        Pamiętamy i dlatego przeprowadziliśmy się z ul.Sobieskiego w Częstochowie na ul.Lipową w Konopiskach. Ponadto chcieliśmy zauważyć że od kilku lat zmienił się kierunek przepływu ludności, miasta się wyludniają, natomiast przybywa mieszkańców wsi. Być może za kilka lat ty też przeprowadzisz się na wieś. Wiesz jak tu jest fajnie :); można wyjść wieczorem, nikt cię nie napadnie, często usłyszysz :Dobry Wieczór", bo większość ludzi się zna. Jeżeli trzeba tu na kogoś uważać to właśnie na tych "nowych z miasta".
    • Gość: ktoś Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 22:40
      Wierz mi że świat słyszał o konopiskach i to nie raz i pewnie jeszcze wiele razy usłyszy! Niestety taka jest prawda, że jest to gmina rozwijająca się i w ostatnim czasie wiele się tu zmieniło, a częstochowa utkneła w marnym punkcie na długi czas i dopiero od niedawna się zaczyna coś w niej dziać np remont III Aleji! Więc nie najeżdżajcie na tą mieścine tylko bądzcie dumni, że się tak rozwija bo Częstochowa pewnie też na tym zyska! Pozdrawiam
    • lgetek Konopiska? Tutaj chce się żyć 02.01.09, 17:26
      Budżet gminy to 25,7 mln i prawie 7 mln na inwestycje w 2008. Plan na 2009 to 29,7 mln i ponad 9 mln na inwestycje (30%). Dlaczego podaje stare dane z przed paru lat ?
      • lgetek Aktualne dane 02.01.09, 17:27
        Budżet gminy to 25,7 mln i prawie 7 mln na inwestycje w 2008. Plan na 2009 to 29,7 mln i ponad 9 mln na inwestycje (30%). Dlaczego podaje stare dane z przed paru lat ?
        • Gość: gość Re: Aktualne dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 23:13
          Konopiska są trzecią pod względem rozwoju i gospodarności gminą w Polsce!!!!
          Wstyd jeśli ktoś pisze że o Konopiskach nie słyszał. Jak mijam napis "koniec
          Częstochowy" i przestaje mi rzucać samochodem po dziurach na drodze , zaczynam
          się wstydzić że pochodzę z Częstochowy...Wnioski nasuwają się same...Dlaczego w
          Konopiskach można wymienić nawierzchnię dróg? zrobić chodniki? inwestować w
          kulturę? a w Częstochowie nie?...
          • Gość: nikt Re: Aktualne dane IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 03.01.09, 07:39
            czwartą, gościu, czwartą w Polsce a pierwszą w województwie.
            • Gość: yoxi Re: Aktualne dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 21:20
              Drogi -owszem,boiska, stadiony ,pole golfowe -super , trzy nowe
              markety- też ,ale te wysokie róże (nie śmiejcie się) -posadzone
              wzdłuż ulicy częstochowskiej są po prostu brzydkie -sorry wiem to
              rzecz gustu, ale jak dla mnie -to wygląda tak jakoś....NO -nie tak.
              Niski trawniczek byłby ok.,albo jakies płożące iglaczki!!
              • Gość: Częstochowianin Re: Aktualne dane IP: *.rev.inds.pl 09.08.09, 00:35
                Różnica pomiędzy Częstochową a Konopiskami polega na tym, że u nas
                nikt nie napisałby o tych różach bo nie zdążyłyby urosnąć, a tam
                kwitną, aż miło. Ja tam gorąco pozdrawiam mieszkańców Konopisk i
                całej gminy. Przyjemnie wśród Nich pracować. To są normalni,
                kulturalni ludzie, z którymi wszystko można załatwić i w każdym
                temacie dojść do kompromisu. I to przy pomocy języka, a nie pięści.
                Jest co prawda i trochę „łobuzów”, ale oni nie dorównują tym
                Częstochowskim „chuliganom”, do pięt, zresztą nigdzie nie znajdzie
                się tylko tych normalnych ludzi. Dla mnie bomba, potwierdzam temat,
                przyjemnie byłoby z Wami mieszkać, ale niestety mnie nie stać.
                Ktoś tu założył temat dotyczący tego, że przyjemnie tam mieszkać, a
                ludzie zaraz zaczęli najeżdżać na władze. Co ma jedno do drugiego,
                załóżcie sobie nowy temat np. na temat wójta.
                Ale skoro i o tym piszecie to moim skromnym zdaniem jest to właściwy
                człowiek na właściwym miejscu. Z tego co zasłyszałem w rozmowach z
                Wami, mieszkańcami Gminy Konopiska. to facet potrafi rozpocząć
                inwestycję za np. 100 tyś mając 20 tyś. Lwią część pozyska z
                funduszów unijnych, a resztę od sponsorów i ciągle się coś dzieje.
                Gmina pięknieje w oczach. Ja to Wójta proponuję na co najmniej
                starostę, ja to bym go chciał właśnie za naszego pozoranta, Wronę.
                Inna sprawa, że ludzie mówią o Wójcie, że to naprawdę zaradny, mądry
                i solidny człowiek, ale jego motorem napędowym który to wszystko
                organizował, to był wice Wójt, Pan Żurek, którego się w nieznanych
                okolicznościach i z niewiadomych przyczyn pozbył. Gmina teraz oceni
                kto faktycznie to wszystko rozpędził i nie daj Boże żeby teraz się
                ten rozwój zatrzymał bo będzie po Wójcie, a pałeczkę przejmie Pan
                Żurek którego również bardzo cenię i w Częstochowie gorąco polecam.
                • Gość: re Re: Aktualne dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 09:54
                  >Co ma jedno do drugiego,
                  >załóżcie sobie nowy temat np. na temat wójta.

forum.gazeta.pl/forum/w,55,96699464,96699464,Wojt_roku_z_Konopisk_swiadoma_wspolpraca_z_SB.html

>>>> masz temat o wójcie!!!!

• Gość: re Re: Aktualne dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 11:09
                    A jak chcesz więcej sensacji to powiem ci że aktualnie w urzędzie
                    gminy urzęduje wójt i CBA
                    • Gość: u.g Re: Aktualne dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 10:12
                      ????.fiu.fiu.
          • Gość: Stangor Re: Aktualne dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 22:56
            Bo to drogi wojewódzkie nie gminne i nie jest to zasługa gminy.
            • Gość: tak.tak Re: Aktualne dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 00:07
              forum.gazeta.pl/forum/w,55,45985088,46402317,Re_Re_Konopiska_dno_.html
    • Gość: pytam Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 11.01.09, 17:50
      A jak sie sprawuje p.skarbnik?
      • Gość: Blondynka Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.03.09, 21:42
        Czy skarbnikiem jest dalej ta seksowna blondyna?
    • Gość: gosc Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 08:23
      Przeprowadzam się do Konopisk!
    • Gość: Gitarzysta Re: Wzloty,i upadki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 09:49
      Wszyscy mamy wzloty,i upadki.Miasta tez!.
    • Gość: forumowiczka Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 09:51
      o tym że Konopiska się rozwijają świadczą też ceny działek. Kilka
      lat temu orientowałam się w cenach i ostatnio również ponieważ
      podjęliśmy decyzje o zakupie i co się okazało ceny wzrosły nawet o
      40% ! szok! ale czasem warto wiecej wydać i mieszkać w ładnej
      okolicy. Oby tylko się nic nie zmieniło i Konopiska dalej trzymały
      taką formę :)
      • Gość: żaba Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 15:33
        Cały Śląsk przyjeżdża na zakupy ciuchów do Konopisk -jest duży
        wybór w jednym miejscu -handel w budach a nie w ładnych sklepach jak
        w Alejach,ale to odpowiada wielu ludziom każdej kategorii.Ludzie do
        ładnego sklepu przychodzą wybrać kolor rozmiar i poprzymierzać w
        cieplym
        miejscu a potem idą na rynek i szukają takiego wzoru,koloru i
        rozmiaru i wtedy jest taniej.
    • Gość: OGIER Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 14:06
      W Konopiskach nie tylko skarbniczka jest seksowna !
      • Gość: Jan Anders Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.aster.pl 04.04.09, 15:42
        Faktem jest,że w Konopiskach zawsze były fajne laseczki.Pamiętam
        mimo , że wyjechałem z Konopisk w roku 1968.Satysfakcjonującym dla
        mnie jest Wasza przepychanka o to kto jest ważniejszy : mieszkaniec
        Konopisk czy Częstochowy .Dla mnie , obecnie zielonogórzanina od
        ponad 40-tu lat ,jest bezdyskusyjnym , że Konopiska the best ,best.
        • Gość: Witek Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.sfc.pl 23.04.12, 14:16
          O qrde, to nawet Janek Anders tu trafił. Nie wiem czy mnie pamiętasz, bo miałem kilka lat, ale mieszkaliśmy wtedy wspólnie w tzw.Dworku. Niestety Dworku już nie ma. Poprzednie władze Konopisk burzyły zamiast budować, więc rozebrano ten XVII wieczny budynek. Zniszczono też dawny ogród, wycięto większość drzew i zasypano sadzawkę. Tego ogrodu nie mogę im darować; mieć gotowy park w centrum miejscowości i go zniszczyć to gorzej niż zbrodnia, to piramidalna głupota. PS. Ja też w 1989 przeprowadziłem się do Częstochowy, ale po 20 latach wróciłem.
      • Gość: CZ Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.rev.inds.pl 09.08.09, 00:38
        Ja tam Panią sekretarz bym polecił, ale kwestia gustu
        • Gość: gość... Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 26.08.09, 18:13
          CZ! ale masz gust! sekretarz?! zimna i bezpłciowa! a do tego
          dwulicowa. No i sodówa uderzyła, że ojej!!! no ale masz rację , co
          kto lubi... niektórzy lubią fałsz i oślizłość...
          • Gość: sekretarz Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 10:46
            Myli wam się przewodnicząca rady z sekretarz ( ogromna rożnica)
    • szymonzzawiercia Konopiska? Tutaj chce się żyć 08.08.09, 14:18
      W Czestochowie jest zle dlatego ze prawie wszystkie pieniadze ida na
      jasna gore i kosciol katolicki. Mialy byc aleje do 2013 roku bede w
      2020 ul przejazdowa koleiny i jeszcze raz koleiny wiec przeprowadzam
      sie do konopisk
      • Gość: Zi,otek Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 14:41
        A mnie najbardziej podoba się super seksowna przewodnicząca rady pani Danusia
        Budzik.
        • Gość: foto Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 17:09
          gmina.konopiska.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=75&Itemid=36
        • Gość: lew Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 20:32
          Zi,otek , litości ,..k....a, żartujesz chyba bo nie posądzam cię o takie
          bezguście. Znam te babę stara, gruba i niechlujna i chamska.

• Gość: Mieszkaniec Zpraszamy www.konopiska.b3b.pl/forum IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.10, 15:08
      Mamy forum o Konopikach, zapraszamy na www.konopiska.b3b.pl/forum
    • Gość: leon Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: 62.122.232.* 02.01.10, 15:11
      e he h
    • Gość: majka Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.xdsl.centertel.pl 02.01.10, 21:07
      wszystko fajnie, rozwijaja sie... ale nikt nie wpadl na to zeby
      dojezdzalo tam MPK? moznaby polaczyc cz-we-dźbów-wygode-konopiska-
      kopalnie-aleksandrie-blachownie i znow cz-we, moze jakby istnialo
      takie polaczenie to wiecej ludze odwiedzaloby te okolice, znaliby
      pajak i inne wasze miejsca (osobiscie kojarze niewiele ale moze
      poznalabym wiecej);P zrobcie sobie jeszce MPK i pogadamy
      • Gość: Janek Re: Kiedys jezdzilo tam 51. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.10, 09:53
        Pamietam kiedys jezdzil tam autobus lini 51.
      • Gość: gość Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 22:13
        ??
        • mania09-pl Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć 21.02.10, 22:44
          51 jeżdziło na cisie a na konopiska to chyba pks.musze przyzac ze tam fajnie i
          miło się robi ,widac jak sie rozwija i ludziom chce i opłaca sie inwestować
          • Gość: z Konopisk Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 12:10
            Zamiast się kłócić na forum o głupoty polityczne przyjedźcie lepiej do Pająka na
            wypoczynek. Zapraszamy. Pogoda sprzyja!
            • Gość: pytek Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.12, 12:27
              A ta muza, pani Anastazja z Mokrzeszy, to KIM dokładnie jest dla pana proboszcza ???
              • Gość: ruter Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.12, 17:59
                No właśnie, kim??
              • Gość: Z Konopisk Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.sfc.pl 23.04.12, 14:59
                Kogo to obchodzi. Ważne że proboszcz jest OK. Jak do władz świeckich Konopisk, tak i do kościelnych nie ma tu nikt od kilku lat większych zastrzeżeń. A plotki zawsze były i będą. O jednym z poprzednich proboszczów opowiadano że zazdrosny mąż jednej z parafianek strzelał do niego i proboszcz ratował się ucieczką przez okno :)
                • Gość: konop Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: 204.45.133.* 23.04.12, 16:58
                  A ja słyszałam ,że jeden żonie powybijał szyby w beemce bo ją złapał z proboszczem !
                  • Gość: ever Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 23:10
                    Widzę ,że znów wracają pierdoły
            • Gość: Marysia Czewa Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 15:11
              a właśnie, jak tam woda
              da już się pluskać?
          • Gość: ku pamięci Re: Konopiska? Tutaj chce się żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.10, 23:27
            do gory
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka