czukihek 25.12.08, 17:53 W wieku 48 lat zmarł Maciej Kuroń - informuje Polsat News.:-[[[ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: art Re: odszedł Maciej Kuroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.08, 19:23 to bardzo smutna wiadomość... 9 lat temu moja babci też odeszła w Boże Narodzenie... ech... Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: odszedł Maciej Kuroń 25.12.08, 19:42 Gość portalu: art napisał(a): > to bardzo smutna wiadomość... 9 lat temu moja babci też odeszła w > Boże Narodzenie... ech... Smierc rowniez zasiada na trzynastym pustym krzesle: Śmierć poety - Konstanty Ildefons Gałczyński Nie pomogły zastrzyki, recenzje i pomniki ni kwaśne mleko: Przyszedł szarlatan - szuja, opukał go, pobujał: -Dementia praecox. Toż radość była w domu, nareszcie koniec sromu, skończony kłopot ! Dozorca śmiał się setnie: -Zaraz mu nitkę przetnie panna Atropos. Żona klaskała w dłonie: -Ach, przecie nadszedł koniec pijackich orgii. Bólów miałam nie mało, nareszcie twoje ciało wezmą do morgi. Wszyscy stanęli kołem z czołem bardzo wesołem: Prasa, kuzyni; i szacowne to grono orzekło unisono: -Dobrze tak świni! Po co dziewki uwodził, nocą domy nachodził, sen rwąc dzieciątek; i po co "Pod Zegarem" lał w brzucho wino stare świątek i piątek? Zna go dobrze Warszawa: Pożyczał-nie oddawał, nasienie drańskie; a "poetyczne dale" to były te skandale w "Małej Ziemiańskiej". Dobrze ci, stary draniu, za grzechy nad otchłanią inferna zwisasz. Najprzód gwiazdy i róże, potem stołek w cenzurze- sprzedajny pisarz! Tak to nadobne grono radziło unisono w śmiertelnej sali. A że lico miał bladsze orzekli:-Pewnie nadszedł koniec kanalii. Zapachniały zefiry, brzękły potrójne liry, pierzchnęła tłuszcza. Serce alkoholowe unieśli aniołowie na złotych bluszczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [*] Re: odszedł Maciej Kuroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.08, 19:29 [*] ;(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: odszedł Maciej Kuroń IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.08, 19:41 film.onet.pl/0,0,1886883,wiadomosci.html [*] Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: odszedł Maciej Kuroń 25.12.08, 20:08 Gość portalu: art napisał(a): > to bardzo smutna wiadomość... 9 lat temu moja babci też odeszła w > Boże Narodzenie... ech... Ballada o dwóch siostrach Były dwie siostry: Noc i Śmierć, Śmierć większa, a Noc mniejsza, Noc była piękna jak sen a Śmierć, Śmierć była jeszcze piękniejsza - Hej nonny no! haj nonny ho! Śmierć byla jeszcze piękniejsza. Usługivwały te siostry dwie w gospodzie kolo rzeczki. Przyszedł podróżny i woła: - Hej, usłużcie mi, szynkareczki - Hej nonny no! haj nonny ho! usłużcie mi, szynkareczki - Więc zaraz lekko podbiegła Noc, ta mniejsza, wiecie, ta modra, Nalała. Gość się popatrzył w szkło - Zacny - powiada - kordiał Hej nonny no! haj nonny ho! - Zacny - powiada - kordiał. Lecz zaraz potem podbiegła Śmierć podbiegiem jeszcze lżejszym, pod różny cmok! a kielich brzęk! bo kordiał był zacniejszy. Hej nonny no! haj nonny ho! bo kordiał był zacniejszy. Spełnił podróżny kielich do dna i już nie mówił z nikim widząc, że druga siostra ma dużo piękniejsze kolczyki - Hej nonny no! haj nonny ho! dużo piękniejsze kolczyki. Taką balladę w słotny czas w oberży "Trzy Korony" śpiewał mi haj! w Dublinie raz John Burton, John nad Johny - Hej nonny no! haj nonny ho! John Burton, John nad Johny. Dublin to z balladami kram, niejedną tam się złowi. Więc to, com ja usłyszał tam, powtarzam Krakowowi - Hej nonny no! haj nonny ho! powtarzam Krakowowi. Konstanty Ildefons Gałczyński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 29 Re: odszedł Maciej Kuroń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.08, 21:14 A jeszcze wczoraj składał życzenia w tv :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golon Re: odszedł Maciej Kuroń IP: 195.205.202.* 25.12.08, 21:18 fajny kurna wierszyk nawet, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOSS [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] IP: 193.138.241.* 27.12.08, 00:15 To był porządny człowiek. Tak samo, jak ojciec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [*] Re: odszedł Maciej Kuroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.08, 22:38 [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.08, 22:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jA Re: [*] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.08, 23:03 nie znałam Ciebie - ale wielkie ukłony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Re: [*] IP: *.dsl.bell.ca 27.12.08, 06:17 ...gdyby odfszedl tow.Tusk no to ja rozumiem....ale jakis tam kucharz z wysokim cholesterolem...ot scenariusz pisany sobie....w formie "Gotuj ze mna a ja cie wykoncze" Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: [*] 27.12.08, 08:53 Gość portalu: F. napisał(a): > ...gdyby odfszedl tow.Tusk no to ja rozumiem....ale jakis tam > kucharz z wysokim cholesterolem...ot scenariusz pisany sobie....w > formie "Gotuj ze mna a ja cie wykoncze" Ciekawe, ze masz wokol siebie partyjnych komuchopodobnych towarzyszy w dostatecznej ilosci, a plujesz na takich dzieki ktorym mozesz miec polski paszport i odwiedzac krewnych dowoli. Ten jakis tam kucharz od dziecka nastawial karku, zebys ty mogl uzywajac bella.ca pastwic sie nad kims. A gdyby Tusk odszedl to tobie zasilek by podniesli, ucieszylbys sie? Im wiecej przyzwoitych ludzi odchodzi, tym wiecej miejsca zostaje dla zwyklych szmaciarzy z kazdej nory, gdzie sie znalezli. Przykre, ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Re: .kmery wykreowaly kucharza i nazwaly go dobrym IP: *.dsl.bell.ca 27.12.08, 19:28 ...tak ...oni wszyscy byli bardzo dobrzy...kucharza naprzyklad ..by go nazwac "dobrym" szukaja wsrod swoich ...no bo przeciez rzady czerwonych kmerow...PRLowskiej plutokracji nie moga zaniknac , musza byc jakas kontynuacja...prlowskiego zacofania - despotyzm zamienil nam sie tu w nepotyzm...j.w.p. Odpowiedz Link Zgłoś