Dodaj do ulubionych

Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą być

30.12.08, 20:03
To co się dzieje jest jeszcze większą porażką niż głosowanie w sprawie absolutorium dla H. Krawczyka po jego zatrzymaniu w kwietniu bieżącego roku. Powiem tylko, że jest mi wstyd jako mieszkańcowi, że głosowałem na swojego radnego...
Obserwuj wątek
    • edward_007 Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą być 30.12.08, 20:10
      wstyd dla całej GWW, myślałem, że mają trochę poczucia przyzwoitości...
      • zbulwersowany_mieszkaniec Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 30.12.08, 20:18
        Drogi Edwardzie ... my mieszkańcy Kalei odpowiednio odniesiemy się
        do tego za 2 lata.

Pozdrawiam
    • Gość: cela Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.08, 20:22
      3000 zł ??? dobrze przeczytałam ?? Większość ludzi nawet tyle pensji
      nie ma a co tu mówić o takiej podwyżce !!! A za co się pytam ?? Za
      te liczne "spotkania" towarzyskie w remizach lub GOK? Za to że nasza
      gmina tak obskurnie wygląda ? Za brak inwestorów ?
      • Gość: Ola Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.sfc.pl 30.12.08, 20:28
        Chyba za to, że Krawczyk jest mistrzem w pozyskiwaniu funduszy unijnych.
        • Gość: leon Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.08, 20:42
          w pozyskiwaniu funduszy to napewno
        • marek_dozownik Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 30.12.08, 20:51
          psy szczekają, karawana jedzie dalej :D :D :D he he he

Nasza
          Kasa
          Większa
          Dziś

• prosty_chlop_online Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 30.12.08, 21:01
            10.900??? Przecież nasz Starosta ma mniej o dobry tysiąc!!!. Nasz Henryk Krawczyk może się już równać z Prezydentem Warszawy. A tak poza tym, dziwię się dlaczego radni podnieśli sobie tak mało...200zł. przy takich poświęceniach...
            • Gość: b Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.dclient.hispeed.ch 31.12.08, 17:33
              Tak malo za krwawa walke przeciw spoleczenstwu...??? To jeszcze
              medal ....no coz nic nowego tak bylo jest i bedzie....
          • Gość: pies Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 21:06
            Każda karawana kiedyś stanie, a ta juz niedługo.
    • Gość: Rudy Lis Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 20:57
      Trzy tysiące złotych podwyżki, za co .
      Drogi gminne to lodowiska.
      Ciągłe braki wody w kranach.
      Na chodnikach przed gminą można nogi połamać.
      Przed GOK-iem na parkingu doły ,że podwozie można zostawić.
      Wygląda na to,że ta rada to towarzystwo wzajemnej adoracji.
      Ciekawe co będzie po wyborach .....

• Gość: miś Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.tktelekom.pl 30.12.08, 21:10
        Nie wiem ile w tym prawdy ale słyszałem, że po sesji 12 radnych
        opija w barze u radnego Mańczyka sukces jaki odnieśli w boju
        zwiazany z podniesieniem sobie diet radnych i uposażenia dla
        ukochanego wójta a tak nawiasem to mają za co pić.Na ale to
        przecierz wybrańcy ,dalej głosować tylko na nich to elita naszej
        gminy.
    • Gość: ZIP Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 21:08
      Tylko 3.000 ,-zł ( trzy tysiące złotych ) podwyżki dla Wójta.
      Znam ludzi z wyższym wykształceniem,którzy po kilkudziesieciu latach sumiennej
      ,uczciwej pracy nie mają nawet takiej pensji.
      A o ile podniesiono pensję pracownikom gminy.
      • ryza_pala Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 30.12.08, 21:16
        Ja tyż bym chciał pare złotych podwyżki. Mnie też się należy. Robię
        prawie tak samo dużo...
        • prawdziwy_franz_maurer Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 30.12.08, 21:25
          Moja sąsiadka ma tysiąc złotych emerytury. Z tych pieniędzy musi zapłacić opłaty, podatki - JEDNE Z NAJWIĘKSZYCH W POWIECIE oraz żyć.Wstyd Panie i Panowie Radni !!! A Wójt o 3000zł.?? Już półmetek kadencji, auto trzeba zmienić, wydatki może są też duże ostatnio..., a może za inne atrybuty...
      • Gość: jacek Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.tktelekom.pl 30.12.08, 21:20
        Kto z was wie którzy radni i z jakich miejscowości byli przeciwni
        podwyżce diet i uposażenia wójta.
        • Gość: Kalejak Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.tktelekom.pl 30.12.08, 21:25
          Z artykułu wynika ,że największe profity w tej Gminie ma jej
          Przewodniczący Marek Prubant,że ja byłem taki głupi na niego
          głosowałem, chyba mi rozum odebrało.
          • prawdziwy_franz_maurer Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 30.12.08, 21:27
            Na 100 % przedciw był radny z Wręczycy Robert Mańczyk, przecież jego kampania głównie opierała się na obniżce diet, czy to prawda??
            • Gość: zigmunto Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.08, 21:30
              Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

• Gość: Andrzej Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.sfc.pl 30.12.08, 21:32
              On ??? Chyba jesteś Franz śmieszny...klon Wójta przeciw??
          • ryza_pala Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 30.12.08, 21:29
            Chyba tak... bo nie pamiętasz, że z pwodu braku kontrkandydata
            został radnym z automatu :)
    • Gość: Leon Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 21:32
      No cóż, najłatwiej się rozdaje nie swoje pieniądze.
      Ciekawe czy wzrosną gminne podatki.
      No bo podwyżka 3.000 zł x 12 to = 36.000 zł rocznie, plus wzrost diety dla 15
      radnych to daje niezłą sumkę.
      No ,ale niedługo przyjdą następni ( za dwa lata ), może oni sobie obniżą pensum.
      Wszelkiej pomyślności w nadchodzącym kryzysie 2009r.
      • prosty_chlop_online Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 30.12.08, 21:56
        www.gazetacz.com.pl/artykul.php?idm=364&id=8329
        • edward_007 Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 31.12.08, 07:48
          Wójt dostał 3000 w górę, a Andrzej J. szuka pracy, posiada najwięcej zarzutów, wszystko pójdzie na niego... dziwię się mu, że nie ma cywilnej odwagi ...
          • Gość: do mieszkańców Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.08, 10:33
            Mieszkańcy ! Nie wstyd Wam, że przez to, że nie chodzicie na wybory mamy to co
            mamy ? Dopuszczacie aby o losach naszej gminy decydowały stare dziady, mohery i
            cudowne OSP...
            • dietetyk_z_szarlejki Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 31.12.08, 13:38
              a jak głosował nasz działacz sportowy, który robi wszystko dla sportu R. Francik??
              • ryszard_f-fryzjer Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 31.12.08, 14:01
                Może obstawimy u bukmachera :D ?
                • dietetyk_z_szarlejki Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 31.12.08, 14:09
                  no jasne, ale gdzie jest najbliższy?? Może trzeba zgłosić wniosek, by powstał przy okazji budowy szatni dla piłkarzy za ok. 500.000zł. Nie lepiej było dołożyć kasę i zrobić asfalt w Kalei i Szarlejce??
    • niezalezna_dziennikarka Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 31.12.08, 14:53
      Rozsławiają Wam gminę wiejscy rajcy i "cnotliwy" henryk z jego przybocznym
      "wąsaczem". Tak wielka gmina to powinna być chlubą regionu. Powinna być czysta,
      nowoczesna i tętniąca życiem. A jest to bastion głębokiej komuny. Przykre to.
      • Gość: jshgsbdnb Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.08, 16:34
        Radni którzy nie głosowali za podwyżką niech pokarzą klasę i z zrzekną się podwyżki
        • Gość: miś Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.tktelekom.pl 31.12.08, 17:56
          Ci radni co głosowali za podwyżką dla wójta,żeby wyjść z twarzą
          niech się na jego podwyżkę złożą mają z czego.Ale czy ich na to
          stać.Główny Ogniomiszcz musiał by wtedy zgolić wąsy.Przeciwko
          podwyżką byli radni
          -Piotr Nowak
          -Andrzej Ryś
          -Tomasz Szymański
          Tak trzymajcie dalej nie zwracajcie uwagi na tych pajaców
          trzymających z wójtem, szkoda sobie brudzić opinie.
          • Gość: jfheuf Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.09, 20:40
            Ja też głosowałbym przeciw gdybym wiedział że podwyżki przejdą.
          • Gość: jfheuf Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.09, 20:41
            Ja też głosowałbym przeciw gdybym wiedział że podwyżki przejdą.To czysta obłuda
            • luzak_ze_wsi Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 06.01.09, 20:51
              Każdy mierzy swoją miarą. Tak trudno uwierzyć, że ktoś z przekonania mógł być
              przeciw podwyżce ??? Widać dla co niektórych jest to nie do pomyślenia.

Obłudą to jest głosić na plakatach ( ulotkach ) przed wyborami, że diety nie
              będą podnoszone ( główny punkt "programu" wyborczego ) i nie być przeciw podwyżkom.
              • Gość: inny luzak Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.09, 21:29
                Luzak ale czadzisz, "z przekonania nie głosowali za podwyzką" koń by się uśmiał
                • luzak_ze_wsi Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 06.01.09, 22:09
                  Tak jak pisałem wcześniej... Dla takich jak Ty jest to nie do pomyślenia. Liczy
                  się tylko własna kieszeń i partykularne interesy. Ale nie będę z Tobą dyskutował
                  gdyż jest takie chińskie przysłowie ( znasz je zapewne ), że zostałbym
                  sprowadzony do Twego poziomu a następnie pokonany doświadczeniem.

PS. Jakbyś był taki bystry to byś się kapnął, że pisanie z jednego IP pod
                  różnymi nick'ami jest widoczne :)
            • Gość: poinformowany Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.09, 20:53
              Słyszałem że Pan Tomasz Szymański złożył wniosek o zakup LAPTOPÓW dla radnych.
              Czy to prawda?, może ktoś potwierdzić ?
              • Gość: gość Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 09:30
                "LAPTOPY DLA RADNYCH
                LAPTOPY DLA RADNYCH
                LAPTOPY DLA RADNYCH
                LAPTOPY DLA RADNYCH
                LAPTOPY DLA RADNYCH
                LAPTOPY DLA RADNYCH
                LAPTOPY DLA RADNYCH
                LAPTOPY DLA RADNYCH
                LAPTOPY DLA RADNYCH
                LAPTOPY DLA RADNYCH Krzyczał Pan Szymański" - Mogę tylko powiedzieć że to był
                pierwszy wniosek Pana Szymańskiego jaki złożony został w tej kadencji na
                pierwszej sesji rady gminy.

I tu przytoczę słowa Pana Szymańskiego wypowiedziane do artykułu :

www.gazetacz.com.pl/artykul.php?idm=364&id=8329
                Słowa Pan Szymańskiego - „Zostałem wychowany w duchu praworządności i przez
                wiele lat byłem żołnierzem zawodowym. Chciałem skończyć z nienormalnością w
                Urzędzie Gminy – twierdzi.”

Praworządny rzygać mi się chce jak słyszę takie wypowiedzi.

I co teraz powiecie o radnym Szymańskim ma swoje za uszami, mści się za to że
                PIS nie ułożył sobie radnych jak chciał po wyborach i teraz nie może kontynuować
                wyniszczania naszej gminy bo nie maja większości o która im chodziło. Ludzie
                obudźcie się czy nie widzicie że ten człowiek chce zniszczyć nie tylko wójta ale
                i nasza gminę. Firmy nie startują w przetargach bo boją się kontroli, a te które
                zajmują się teraz naszymi drogami to pożal się boże. Ciekawe kto zajmie się tak
                dużą gminą jak wójta usuną z urzędu, Pan Szymański podwinie kite i będzie
                siedział na wojskowej emeryturze i patrzał jak gmina popada w jeszcze większą
                ruinę. Dziwie się mieszkańcom Hutki że zaufali zupełnie nieznanej osobie która
                wzięła się nie wiadomo skąd, łudzicie się, że Szymański kokosów wam z nieba
                nasypie, gu... prawda tak jak napisałem wcześniej jak zburzy wszystko co sobie
                zaplanował z PIS-owcami to nikt go już nie będzie obchodził ot co !!!
                • Gość: www Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 10:28
                  Zgadzam się z twoją wypowiedzią. Problem w tym ,że on chce zostać wójtem- pewnie
                  mała ta jego wojskowa emeryturka chapło by sie więcej.A jego metody działania
                  daleko odbiegają od moralnych i praworządnych.Wszyscy mają go dość nawet sąsiedzi.
                  • dokladam_do_pieca Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 30.01.09, 15:34
                    WYCINEK z SESJI Z DNIA 26.02.2008r.

Radny Andrzej Ryś:

- mam tylko jedno pytanie do Pana Mańczyka – może odpowiedzieć, może nie.
                    - Czy oprócz tych przetargów w naszej gminie, brał Pan udział w innych gminach w przetargach dotyczących oczywiście budowy dróg i ile ewentualnie metrów Pan wybudował?

Radny Robert Mańczyk:
                    - akurat to jest moja sprawa

Radny Andrzej Ryś:
                    - no właśnie

Radny Robert Mańczyk:
                    - to jest moja tajemnica. Powiem tylko że brałem, powiem tylko tyle, że sprzedawałem – a gdzie i w jaki sposób, to już jest moja sprawa

Radny Andrzej Ryś:
                    - ja zadałem tylko pytanie

Zapamiętaj to ćwierć inteligencie Towarzyszu, że jak będziesz pisał nieprawdę zawsze będę wklejał w/w.
                    • Gość: www Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 17:36
                      a wklejaj sobie co chcesz,nie rusza mnie to- sztuczna inteligencjo.Typowe
                      działania z waszej strony powtarzasz to juz chyba z dziesiaty raz.
                      • wkurzony_mieszkaniec Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 31.01.09, 10:28
                        Komuchy wasz czas się skończył !!! Time out !!!
      • Gość: dodka Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: 212.87.240.* 03.01.09, 20:25
        tylko czekam kiedy sie ta głęboka komuna skończy, na swiecie są dwa
        punkty wielkiej komuny , w korei pł i we wręczyce, nawet na kubie
        jest lepiej..
    • Gość: Obojętny Czyżby był to początek końca wójta Krawczyka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 13:11
      Obserwuję rozwój Gminy Wręczyca Wielka od likwidacji województwa
      częstochowskiego. Gmina ta sukcesywnie podupada. Szarlejka i Kalej
      coraz bardziej "ciągną" w stronę Częstochowy niż Wręczycy. Zresztą
      wcale się mieszkańcom tych miejscowości nie dziwię, gdyż Wręczyca
      nic im nie jest w stanie zaoferować. W gminie nie są tworzone nowe
      miejsca pracy. Łączy ich tylko budynek urzędu gminy i czasowo
      Gimnazjum, choć w tym drugim przypadku coraz więcej dzieci jest
      posyłanych do gimnazjum przy ul. Rocha w Częstochowie. We Wręczycy
      od 10 lat praktycznie nic się nie zmieniło. Przepraszam
      zainstalowano sygnalizację świetlną, zburzono pamiętajacą lata 60-70
      knajpę znajdujacą się przy skrzyżowaniu oraz ocieplono Zespół Szkół
      i GOK. O kilkunastu kilometrach nowych dróg, czy innych raczej
      bardziej kosmetycznych inwestycjach szkoda pisać.
      Z powyższego nasuwa się tylko jeden wniosek, a właściwie pytanie
      retoryczne, które każdy mieszkanieć gminy powinien sam sobie zadać i
      na nie odpowiedzieć, przy najbliższych wyborach.

• Gość: ja z Klepaczki Re: Czyżby był to początek końca wójta Krawczyka? IP: *.tktelekom.pl 01.01.09, 16:41
        Byłem na baletach było fajnie ale wracając do domu zobaczyłem te
        robale przez ,które ta nasza Gmina wygląda tak jak wygląda i
        zastanawiałem się czym mieszkańcom tej Gminy imponuje jej wójt, bo
        on niesłusznego wzrostu ani ładny ani zadbany ani porządny
        • Gość: jeremi Re: Czyżby był to początek końca wójta Krawczyka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.09, 17:26
          Wszystko dobrze ... powolutku ujawniane są fakty, uświadamiana
          społeczność Wręczycy. Widać działania ( choć bardzo powolne )
          stosownych organów ale do pełni szczęścia to mi brakuje
          ogólnopolskich mediów. One są potrzebne aby zmoblilizować do jeszcze
          bardziej wytężonej pracy wspomniane organy i oświecić nieco wciąż
          ociemniały naród.
          • Gość: zwykły człowiek Re: Czyżby był to początek końca wójta Krawczyka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.09, 12:41
            nie obrażaj narodu ,naród jest mądry i wie co robi.
            Ciekawi mnie jedno - czy "waleczni " trzej panowie byli również przeciw
            podwyżkom dla samych siebie, czyli radnych?! zna ktoś odpowiedź na to pytanie?
            • Gość: poinformowana Re: Czyżby był to początek końca wójta Krawczyka? IP: *.sfc.pl 02.01.09, 14:22
              Głosowanie w sprawie podniesienia diet radnym.

Za :

- Szulc

- Prubant

- Chrząstek

- Fiącek

- Kania

- Żerdziński

- Francik

- Kubat

- Hain

- Drążek

wstrzymali się

- Markowska, Mańczyk

głosy przeciwne :

- Nowak, Szymański, Ryś.
              • Gość: poinformowany Re: Czyżby był to początek końca wójta Krawczyka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.09, 20:48
                Słyszałem że Pan Tomasz Szymański złożył wniosek o zakup LAPTOPÓW dla radnych.
                Czy to prawda?, może ktoś potwierdzić ?
            • Gość: euro Re: Czyżby był to początek końca wójta Krawczyka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 15:25
              Chyba jednak nie do końca ten naród wie ? Wiesz na którym miejscu jesteśmy wśród
              śląskich gmin jeśli chodzi o pozyskane środki unijne ??? Widziałeś może jak
              wyglądają i rozwijają się ościenne Konopiska ???
              • Gość: x Re: Czyżby był to początek końca wójta Krawczyka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.09, 15:55
                Podobno Szymański wcale nie był przeciwny podwyżce dla siebie.
                • Gość: xyz Re: Czyżby był to początek końca wójta Krawczyka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.09, 20:26
                  dla siebie czyli radnych
                  • Gość: poinformowana Re: Czyżby był to początek końca wójta Krawczyka? IP: *.sfc.pl 02.01.09, 21:00
                    jest to wierutnym kłamstwem, wykaz osób zamieszczony jest wyżej. Szymański był przeciw na 100%.
                    • Gość: juwhdjwen Re: Czyżby był to początek końca wójta Krawczyka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.09, 20:36
                      Ja też głosowałbym przeciw gdybym wiedział że podwyżki przejdą.
                • zbulwersowany_mieszkaniec Re: Czyżby był to początek końca wójta Krawczyka? 03.01.09, 14:29
                  I co wprowadzasz ludzi w błąd ??? Brak merytorycznych argumentów i tylko w ten
                  sposób możesz zaistnieć ?

PS. A czy to prawda, że pewien radny jako główny punkt swojego programu ( a
                  nawet fundamentalny )głosił to, że nie będą podnoszone diety ( można to było
                  wyczytać z tych karteczek na słupach przed wyborami ) a teraz wcale nie był
                  przeciwny ich podniesieniu ?

Normalnie aż wąs staje dęba jak się widzi taką obłudę.
                  • Gość: Robert Re: Czyżby był to początek końca wójta Krawczyka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.09, 17:10
                    Muszę sobie ulżyć...
    • Gość: dodka Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą być IP: 212.87.240.* 03.01.09, 20:21
      wiadomo i nie od dawna ze w u.gminy wręczyca pracuja tylko znajomi i
      przyjaciele sąsiedzi pana krawczyka i to sie nie zmieni az do
      jego smierci i gó... robią, i biorą ogromną kasę za pierdzenie w
      stołek paniusie biorą na ręke ok 3ooo pln . to jest skandal i
      wstyd mi ze jestem mieszkanką tej gminy.tego pana to nikt i nic
      nie ruszy, to jest władza absolutna .wejsc do naszego u.gminy to
      jest skandal , leżą i nic nie robią, paniusie pracują po 5 godzin i
      jeszcze zakupy robią w międzyczasie....
    • Gość: kłobucczanin Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 21:11
      Wielka mi rzecz burmistrz Kłobucka dostał 1,700 zł. podwyżki i nikt z tego
      afery nie robi
      • Gość: częstochowianin Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.09, 21:27
        1. Może dlatego, że to jednak troche mniejsza podwyżka...
        2. ...mimo, że Kłobuck trochę większy jest od Wręczycy
        3. Może dlatego, że nie ciążą na nim żadne zarzuty...
        4. Może dlatego, że jest go za co nagrodzić...
        5. Może dlatego, że przebywa w budynku urzędu nie tylko przy jego
        otwarciu i zamknięciu...
        6. Może dlatego, że interesuje go więcej środowisk niż tylko OSP,
        emeryci i renciści, szkoły i GOK...
        7. Może dlatego, że Kłobuck pozyskuje jakieś fundusze z unii a nie
        tylko zaciąga kredyty...
        8. Może dlatego, że jest bardziej przyjazny inwestorom i ma im coś
        do zaoferowania...
        9. Może dlatego, że coś sobą reprezentuje...
        • Gość: wręczyczywianka Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 22:44
          mieszkam w tej szanownej gminie i widzę co się dzieje i jak tam pracownicy w
          gminie pracują:
          -Odsyłają od pokoju do pokoju
          -latają na zakupy po całej Wręczycy ,a petenci muszą czekać (czasami po godzinie
          czasu)
          -nie są kompetętni w udzielaniu informacji
          to tak po krótce.
          I pytam się dlaczego tak jest ??? czy ich nie obowiązują przepisy prawa pracy???
          Szlag mnie trafia jak widzę co się w tym Urzędzie Gminy dzieje.
        • Gość: xaxaxa Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 10:01
          gmina Klobuck jako druga w Polsce dostała dofinansowanie z Unii na bodajze kanalizacje swoich sołectw w wielkości okolo dwóch swoich budżetów czyli koło 85 mln zł. ile możnaby zrobić za te pieniądze w gminie Wręczyca...
          pozatym jak widać na przykładzie Kłobucka burmistrz tylko w roku 2008 wybudował 2 ronda a jedno wyrementował oraz główną drogę bieegnącą przez Kłobuck - widać, że on tam pracuje.
          a u nas? coż w tym roku się działo ciekawego? hmmm no nie moge sobie przypomnieć... ahh czyżby krzyżówka koło OSP która jest rozwalana przez tiry bo nie mogą przejechać? no tak i jeszcze progi zwalniające :)
          • Gość: kapelmistrz Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 10:28
            Heniek to się nadaje tylko do gry na grzebieniu w naszej orkiestrze ( tylko nie
            wiem czy na chacie ma taki instrument ... bo niby do czego miałby go używać )
            • prawdziwy_piescioch Re: Chciałbym zobaczyć te miliony dla Kłobucka... 04.01.09, 10:38
              j/w, gdzie można to przeczytać??. Kol. partyjny z Kłobucka naszego Wójta niech się pochwali tymi inwestycjami.

1 rondo - droga krajowa

2 rondo - powiatowa z gminną

3 rondo - wojewódzka z gminną

Jeżeli się mylę to proszę sprostować. Ile środków z budżetu gminy Kłobuck wykorzystano w tych inwestycjach. Dzięki za odpowiedź.
              • Gość: abc Re: Chciałbym zobaczyć te miliony dla Kłobucka.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.09, 14:23
                no właśnie ,ludzie tak postrzegają rzeczywistość jako konkrety ,a nie mają
                zielonego pojęcia jakimi procedurami wszystko się odbywa.Slepo wierzą w afery i
                myślą że to prawda, a to fikcja żeby tylko zwrócić na siebie uwagę.Ale to nasza
                cecha narodowa psioczyć ,narzekać,szukać afer ,niszczyć to co jest zrobione,i
                domagać się Bóg wie czego samumu nic nie robiąc.
                • Gość: ja Re: Chciałbym zobaczyć te miliony dla Kłobucka.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.09, 14:31
                  Masz rację,to gra słów ,pozoranctwo, zwykła wojenka polityczna na najniższym
                  szczeblu.A na ludzi to działa ,aferki ,artykuliki w poczytnych gazetkach itp,
                  ale czasy paskudne więc nie ma się co ludziom dziwić ,że chłoną wszystko jak
                  gąbka ,szkoda tylko że nie potrafią sami obiektywnie wszystkiego oceniać .
                  • prawdziwy_piescioch Re: Chciałbym zobaczyć te miliony dla Kłobucka.. 04.01.09, 15:17
                    Gość portalu: ja napisał(a):

> Masz rację,to gra słów ,pozoranctwo, zwykła wojenka polityczna na najniższym
                    > szczeblu.A na ludzi to działa ,aferki ,artykuliki w poczytnych gazetkach itp,

- wojenka polityczna, czy działania organów ku temu powołanych. Bo raczej nikt nie wyssał sobie z palca raportów pokontrolnych, wniosków prokuratury itd.

> ale czasy paskudne więc nie ma się co ludziom dziwić ,że chłoną wszystko jak
                    > gąbka ,szkoda tylko że nie potrafią sami obiektywnie wszystkiego oceniać .

- ludzie widzą co się działo i ma miejsce w naszej gminie. Wójt Krawczyk, najlepiej poinformowana osoba w gminie może nie znał powinowactwa Andrzeja J. ze swoim byłym teściem?? Nie bądź śmieszny i nie rób z siebie kogoś kim nie jesteś. Każdy mieszkaniec doskonale wie, że pewien etap się kończy co wyjdzie na zdrowie wszystkim. Tak czy inaczej sprawa będzie doprowadzona do końca w ten czy iny sposób. A teraz czekam na oczyszczenie biednego Henryka K.
                    • prosty_chlop_online Re: ekwiwalent za niewykorzystany urlop 04.01.09, 15:31
                      ciekawe czy nasz wójt wykorzystuje urlop czy kolejny ekwiwalent dostanie (30.000zł.)?? Panie przewodniczacy jak to wyglada ??
                      • Gość: Kalejak Re: ekwiwalent za niewykorzystany urlop IP: *.tktelekom.pl 04.01.09, 19:22
                        Coś ty chłopie na głowę upadł Marek Prubant za żadne skarby nie
                        wyśle Wójta na urlop toć teraz przejdzie samego siebie.Jak wyszło na
                        jaw, że nadawał wcześniej radnym na Wójta to teraz musi robić
                        wszystko by zaskarbić jego łaski to facio bez klasy zwykła
                        karykatura nic więcej.
              • Gość: v Re: Chciałbym zobaczyć te miliony dla Kłobucka.. IP: *.tktelekom.pl 04.01.09, 19:42
                Nieważne kogo droga ważne że zostało to zrobione bo Henio K nic
                konkretnego dla Gminy nie za załwił i nie załatwi on tylko
                marnotrawi państwowe pieniądze na zachcianki swoich kolesi z OSP;

chitem nr.1 w gminie są teraz bramy garażowe atomatycznie otwierane
                na pilota choć te które wymieniają mogą smiało stać jeszcze 20lat

a hit nr.2 to dla kolesi sportowców buduje szatnie na stadionach w
                Kalei za 500.000 zł a we Wręczycy Wielkiej za ponad 600.000 zł.

I tak to nasz dzielny Henio za państwowe pieniądze już
                prowadzi akcję wyborczą przecie wybory już za niespełna 2 lata ten
                to się umie ustawić.
            • Gość: villon Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.lanet.net.pl 06.01.09, 12:58
              Dobre! Ja mu nawet mogę dać ten grzebień jeśli sam nie posiada.
              Chociaż, mając na uwadze finezję w uczesaniu...

gokwreczycawielka.pl/archiwum/2008-03-01_ospklepaczka.html
              - zdjęcia na dole :D
        • Gość: ciekawski Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.09, 21:45
          6. Może dlatego, że interesuje go więcej środowisk niż tylko OSP,
          emeryci i renciści, szkoły i GOK...

To powiedz mi jakimi środowiskami Wójt ma się jeszcze interesować
    • redaktor_tv Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 05.01.09, 20:09
      O sprawie w "Aktualnościach":

ww6.tvp.pl/video/2009/01/05/187874/film.asf
      • puszczewiak_z_wyboru Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 05.01.09, 21:34
        "...my jesteśmy od oceniania pracy wójta, nie od tego co ewentualnie zrobił źle." - jak dla mnie cytat roku :D
        • Gość: Miodek Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 23:25
          "Złote usta" nie ma co...
      • luzak_ze_wsi Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 06.01.09, 15:44
        "Paradoks życia publicznego: zły polityk pokazywany jest częściej w mediach niż
        wybitny artysta." - Jan Stępień
    • Gość: mat Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 20:11
      tym głosowaniem radni postanowili że są już zmęczeni pracą na rzecz mieszkańców
      naszej gminy chyba niema co czekać dwa lata czas na referendum czas ich odwołać
      oni nic dobrego nie zrobią
      • Gość: egon Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: 195.117.70.* 05.01.09, 20:49
        A na co ty jeszcze czekasz. Przecież pan przewodniczący założył przed wyborami w
        Kalei komitet wyborczy NKWD(Nasza Kalei Wspólne Dobro).Nawet w Teleexspresie o
        tym było.No i mamy w Kalei dobrobyt że aż sie boje co będzie następną inwestycja
        po zatoczce autobusowej(chociaż nie wiem czy ten bubel można tak nazwać)
        • prawdziwy_franz_maurer Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 05.01.09, 23:14
          kariera Pana przewodniczącego przypomina mi pewien film...chłopak po technikum hodowolanym w Myszkowie dostaje się do wojska, później przez prawie dwadzieścia lat jest zaopatrzeniowcem w Miejskiej Spółdzielni Zaopatrzenia i Zbytu(zaopatrza sklepy w pieczywo i itp.), następnie na walnym w Spółdzielni ktoś zgłasza jego kandydataurę na prezesa zarządu spółdzielni, walke wygrywa w cuglach i rozpoczyna się "władza" i panowanie, a przede wszystkim chęć na władze coraz większą i bardziej eksponowaną niż prezes spółdzielni w jakiejś zapyziałej dziurze. Po tych kilku latach ON wie, że 3000zł. podwyżki to jest mało i Wójt za tę pracę którą wykonuje przez 7 dni w tygodniu musi ją dostać!!! Jak łatwo ze zwykłego zaopatrzeniowca zmienić się o 100%
          • zbulwersowany_mieszkaniec Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 05.01.09, 23:20
            Jeśli przyjąć, że to co robi Henio to ciężka praca to ja w sylwestra tak się
            napracowałem, że ho ho ho...
      • Gość: zmeczony Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 16:06
        Zgadzam się w 100%. Czas na ludzi mających jakieś ambicje, zasady i kręgosłup
        moralny. Dość pierdzistołków, którzy w większości nawet nie widzieli ustawy o
        samorządzie gminnym, nie wiedzą nad czym debatują i głosują a czekają tylko aż
        dieta wpłynie na konto.
        • Gość: kot Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.09, 18:57
          Jak żeś taki umęczony to se legnij, i nie klup byle czego na klawiaturze.
          • redaktor_tv Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 06.01.09, 20:12
            Czyżby pan radny ?

Nie słyszał pan, że każdy ma prawo do oceny radnych, bo sami się pod taki osąd
            poddali startując w wyborach. Bycie radnym ma również ten aspekt. Mądry radny
            wysłuchuje i wyciąga konsekwencje. Zły nie przyjmuje słowa krytyki sądząc, że
            jest nie wiadomo kim. Warto o tym pamiętać bo wybory już niedługo ... a po
            wczorajszych aktualnościach wspomnianej krytyki było sporo...wystarczyło tylko
            wyjść na ulicę aby wysłuchać. Pozdrawiam.
    • Gość: wreczyca wlk Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.gprs.plus.pl 06.01.09, 18:26
      już nie wytykać sobie ,tylko pochylić głowy bo właśnie zmarł
      proboszcz z Wręczycy Wielkiej Ks.Zdzisław Radek
      • Gość: szkolny hydraulik Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: 212.59.230.* 06.01.09, 22:12
        mam propozycje, niecho opcja wójta spotka się z opozycją np. w TVP 3
        i zobaczymy kto ma więcej do powiedzenia. Zobaczymy kto ma więcej
        argumentów.
        • Gość: do hydraulika Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 22:20
          wójt miał okazję się wypowiedzieć w Aktualnościach z 5 stycznia to odmówił...
          ale też mam nadzieję na konfrontację
          • Gość: szkolny hydraulik Re: Tylko honoru brak IP: 212.59.230.* 06.01.09, 22:25
            jak tak to jest taki mądry, a wczoraj niestety nie widziałem tej
            inteligencji bijącej z oczu. pozdrawiam normalnych
      • Gość: Tedi Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 22:41
        Wiadomość smutna o śmierci naszego księdza, Wręczyca w żałobie.
        • prawdziwy_piescioch Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 06.01.09, 23:18
          Radny Paweł Kania:

- w sprawie utwardzenia odcinka drogi w Czarnej Wsi, o długości ok.100- 150 metrów.
          Radny poinformował, że jest to droga prowadząca do kilku firm, które się tam znajdują i wymaga ona co najmniej uwalcowania, czy też wyrównania, ewentualnie podsypania jakimś żwirem. Jest to także dojazd do pól mieszkańców - to jest od ul.Słonecznej

Ciekawe do kogo firmy??

HA HA HA
          • ryza_pala Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 06.01.09, 23:27
            Ale może ta droga to była jakaś naprawdę fundamentalna sprawa dla mieszkańców
            tej miejscowości ?
            • prawdziwy_piescioch Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 06.01.09, 23:37
              Wypowiedź w sprawie firmy KM Metal

Pan Tomasz Osiński sołtys m.Puszczew:

- ale czy Państwo bierzecie pod uwagę tylko informacje z jednej strony? Bo ja cały czas tutaj widzę dalej tylko takie odbijanie piłeczki.

Pani mówi że zostaje zaopiniowana, bo Firma przekonuje że będzie działać zgodnie z prawem.

Pan Wójt przyznaje przed chwilą, że Firma działa od początku niezgodnie z prawem.

Wie o tym że cały 2004 rok i są pisma ludzi, którzy się nie zgadzają.

Jest pismo Inspektora Weterynarii, które mówi że nie ma możliwości powstania takiego zakładu przy przerobie i produkcji żywności.
              To czy ta druga strona w ogóle była odrzucona? Czy te pisma w ogóle nie były brane pod uwagę?

Jakim cudem – Wójt wie, bo przyznał tu przed chwilą – firma działa nie legalnie, pół legalnie – jak to nie nazwiemy, wpływają zażalenia i sprzeciwy mieszkańców, weterynarza i firmy na temat powstania tej działalności. I miesiąc, czy dwa miesiące po ostatnim piśmie w świeżej sprawie od Państwowego Inspektoratu Weterynarii w Kłobucku – wydawana jest pozytywna opinia środowiskowa.

Nie rozumiem, nie widzę związku, to tak jakby po prostu przyszedł pan i powiedział – dobra, ktoś tam napisał że mnie nie chce, ale ja mówię że będę dobrze działał – dobrze niech pan działa - tak się to odbywa? To jest rok 2005, teraz mamy 2008 rok, jeżeli przez całe 3 lata cały czas są pisma, informacje, głosy, wszyscy wiedzą że to jest nielegalnie, półlegalnie albo jakkolwiek. My pokazujemy pisma które dostajemy z Gminy, Pan ma teren rolniczy, a Pan nam pokazuje pismo – a ja mam teren przemysłowy – to jak jedna jednostka mogła wydać w jednej sprawie dwie sprzeczne ze sobą decyzje?

Wycinek z sesji z dnia 30.10.2008r.
              • dzielny_strazak Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 06.01.09, 23:44
                Czy nie mogło być tak jak do tej pory ? Po co te fora ? Po co ta prasa " Po co
                ta telewizja ?

Ja już nie mogę. Muszę sobie jakoś ulżyć. Wychodzę z tego forum.
              • prosty_chlop_online Re: Sprawa polityczna 06.01.09, 23:45
                Wycinek z sesji z dnia 30.10.2008r. odnośnie podjęcia UCHWAŁY w przedmiocie ścigania wójta.

Sprawa polityczna wg R. Mańczyka

Uważam, że my się tutaj spotykamy dzisiaj po to, aby rozstrzygnąć czy my mamy wyręczać Prokuraturę i zająć stanowisko zamiast Prokuratury w sprawie Wójta, czy mamy to pozostawić dalej działaniu Prokuratury. Ja to stwierdziłem na Komisji, zresztą podkreślam – było to głosowanie jednogłośne – żeby Rada się w tym temacie nie wypowiadała. Jest organ jakim jest Prokuratura i Sąd, i Sąd powinien jak najszybciej się tym zająć.

Również to zauważyłem wczoraj na jednej z Komisji, że działania te które były Regionalnej Izby Obrachunkowej, to były działania takie trochę jak gdyby - jestem o tym przekonany – a w dzisiejszym

świetle, jak Pan Przewodniczący przeczytał pisma, jestem o tym całkiem przekonany że jest to sprawa polityczna, niestety. Jest to sprawa polityczna, ponieważ wmieszał się w to właśnie PiS, niestety.
                • Gość: ktoś Re: Sprawa polityczna IP: *.tktelekom.pl 07.01.09, 10:05
                  Przestańcie pieprzyć,że to jest sprawa polityczna.Wszyscy dobrze
                  wiedzą,że Gmina Wręczyca to prywata, układy ciągniące się od czasów
                  PRL-u powyżej radny Kania zabiega w gminie o naprawę drogi w Czarnej
                  Wsi przy której znajdują się zakłady produkcyjne napiszcie wprost,że
                  przy tej drodze jest zakład radnego R.Mańczyka po co nie nazywacie
                  sprawy po imieniu.Jeżeli kolesie i koleżanki w radzie gminy,którzy
                  murem stoją za wójtem są przekonani, że ich działania są słuszne to
                  mam dla nich taką propozycję zorganizujcie otwartą debatę w GOK z
                  udziałem tych którzy w radzie są odmiennego zdania od was i
                  przekonajcie mieszkańców gminy że wasze działania są słuszne i że to
                  wy a nie radny Szymański,Nowak czy Ryś macie rację.
                  • prosty_chlop_online Re: Sprawa polityczna 07.01.09, 19:50
                    miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,6128464,Inspektorzy_swoje__firma_swoje.html
                    • Gość: bunia Re: Sprawa polityczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 20:08
                      Ręce opadają!!!!!!!!!!!!!! ręka rękę myję rrrrrrrrrrrrr
                      • Gość: ja Re: Sprawa polityczna IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.09, 21:49
                        szkoda slow.
                        • Gość: xxx Re: Sprawa polityczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 14:29
                          A co to ma do tego forum!?
                          • pro_truskolasy Re: Sprawa polityczna 09.01.09, 07:53

Wniosek M. Prubanta

20/ Kolejna sprawa – ponieważ w miesiącu maju tego roku Pan Minister wydał Rozporządzenie Rady Ministrów

w sprawie wynagrodzeń pracowników samorządowych zatrudnionych w Gminach, Starostwach i Urzędach Marszałkowskich. W miesiącu maju nastąpiła podwyżka pracowników administracyjnych z Urzędu gminy. Ta podwyżka średnio dla poszczególnego pracownika wynosiła 508, 76 zł brutto, zostało wypłacone od stycznia tego roku. Pan Wójt uwzględnił podwyżkę pracowników całej administracji łącznie z pracownikami Mu podległymi, czyli Panią Skarbnik, Panią Sekretarz.

Jako Przewodniczący Rady wnioskuje, aby w jakiś sposób zmotywować Wójta do dalszej pracy, a najlepszą motywacją w moim przekonaniu jest sprawa finansowa.

Ponieważ to wynagrodzenie, które Pan Wójt do tej pory otrzymywał wynosiło 4.850 zł brutto, jest to wynagrodzenie podstawowe, gdzie na dzień dzisiejszy niektórzy z pracowników z tej wyższej kadry zbliżyli się do tej kwoty. Ja jestem w podobnej sytuacji, jeżeli chodzi o własną firmę, gdzie zależy to tylko i wyłącznie od Rady Nadzorczej i wiem, że tej osobie, której w zasadzie pracuje i wykonuje te obowiązki jest ciężko w jakiś sposób przekonać do podwyższenia tego wynagrodzenia, nie mniej jednak uważam, że…mówię o osobie Pana Wójta wydaje mi się, że On niechętnie do tego podchodził już kiedyś. Ja Państwu przedstawię jak to wygląda w gminach ościennych i w Starostwie. Zawsze odkąd pamiętam, a jestem tutaj 10 lat, że gminy ościenne porównawcze – Gmina Kłobuck była na tym samym poziomie finansowym co nasza Gmina, bo były to dwie największe gminy z całego powiatu. 12 września 2008 roku wynagrodzenie Burmistrza Kłobucka wzrosło i na dzień dzisiejszy wynagrodzenie Pana Burmistrza 11.380 zł brutto, również wynagrodzenie Starosty Kłobuckiego wynosi na dzień dzisiejszy 9.996 zł brutto, czyli Ich wynagrodzenie jest wyższe o praktycznie 2.300 zł biorąc pod uwagę wszystkie składniki wynagrodzenia. Proponowałbym zgodnie z tabelą zaszeregowania, którą przedstawił Pan Minister w Rozporządzeniu, aby wynagrodzenie Pana Wójta wynosiło 6.000 zł brutto wynagrodzenie zasadnicze plus pochodne od wynagrodzeń relatywnie do tego wynagrodzenia, czyli wysługa lat w tym wypadku wynosiłaby 1.200 zł, dodatek funkcyjny 2.100 zł, dodatek specjalny 1.600 zł i ogólne wynagrodzenie brutto wynosiłoby 10.900 zł, czyli byłoby wówczas podobne do wynagrodzenia Burmistrza Kłobuckiego. Chciałbym dodać, że 10.900 zł odejmując koszty podatku, koszty narzutów jest to ok. 33%, czyli de facto ta osoba dostaje ok. 7.000 zł. Chciałbym, żebyście Państwo zrozumieli jedna rzecz, bo nie chciałbym być w tym momencie posądzony o stronniczość co do Pana Wójta, ale jestem w takiej samej sytuacji w swojej firmie.

Praktycznie ta praca, którą się wykonuje jest 24 h na dobę i 7 dni w tygodniu.

Ponieważ My w tygodniu pracujemy 5 dni, a ta osoba, czy w sobotę, czy w niedzielę kiedy sa jakieś imprezy, są jakiegoś rodzaju spotkania musi uczestniczyć i reprezentować tą Gminą. Wydaje mi się, że jest to troszeczkę kwotą śmieszną, gdzie załóżmy Prezes Polskiej Piłki Nożnej bierze ok. 28.000 zł. takie jest moje zdanie. Państwo oceńcie sami, bo ja wiem, że to w jakiś sposób będzie tworzyło komentarze, będzie tworzyło różnego rodzaju zawiść wśród ludzi, bo ludzie niektórych rzeczy nie rozumieją. Nie rozumieją tego, bo nigdy nie byli na tym miejscu i nie wiedzą rzeczy ciekawych ta dana osoba otrzymuje, a mianowicie, wszelkiego rodzaju obelg, zgrzytów, które trzeba przyjąć. Wierzcie mi Państwo, że siedzi się za biurkiem, a z drugiej strony trzeba wysłuchać każdego i każdemu przyznać racje

Pan Henryk Krawczyk – Wójt Gminy proszę Państwa tyle jest szumu wokół mojej osoby i to takiego i medialnego, w prasie, gdzie tylko i każda taka sprawa wywołała ogromnego szumu. Nie wiem, czy na sesji nie będzie telewizji w związku z tym, żeby sprawę podnieść niewiadomo do jakiej rangi i sprawę diet dla Radnych. Suchej nitki na nas nikt nie zostawi, dlatego zastanawiam się, czy jest w ogóle sens temat mojego wynagrodzenia w ogóle ruszać. Przewodniczący już kiedyś proponował, też prosiłem, że to nie ma sensu, nie wiem…? Wiadomo, że każdy chciałby zarabiać w miarę dużo, ale to wywoła tyle szumu, tyle zgrzytów, że nam się wszystkim odechce

Pan Ryszard Francik – Przewodniczący Komisji Polityki Społecznej Panie Wójcie, jeszcze się taki nie narodził, żeby wszystkim dogodził, także tym akurat niech się Pan nie zraża. Uważam, że wniosek Pana Przewodniczącego należy poprzeć

Radny Pan Robert Mańczyk kiedy Pan Wójt miał ostatnio podwyżkę?

Pan Henryk Krawczyk – Wójt Gminy cztery lata temu, z tym że to jest ta sama tabela co była, tylko w tabeli wzrosła rozpiętość, wzrosła ta kwota główna, ale to mimo wszystko, ja już swoje zdanie powiedziałem

Przewodniczący Komisji Budżetowej Pan Wiesław Żerdziński poddał pod głosowanie przedstawiony wniosek w sprawie podwyższenia diet Radnych Rady Gminy Wręczyca Wielka

Wniosek został pozytywnie zaopiniowany (przy 8 głosach „za”, 1 głosie „przeciwnym” i 2 głosach „wstrzymujących”).

Tego się nie da nie skomentować... żenada
    • Gość: + - Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą być IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 08:55
      Panie SZymański lepiej Pan napisz co Pan sądzi o wynagrodzeniu Pana
      partyjnego kolegi z PIS-u tow. Mirosława Kochalskiego, który w 2008r
      zarobił ponad 2,6 miliona złoty.
      • Gość: rozwalony Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 09:14
        No teraz toś mnie gościu rozwalił dokumentnie. Pokazałeś jakie macie argumenty.
        Jak widać są one powalające. Będziemy teraz zajmować się majątkami posłów,
        senatorów i grubych ryb bussinessu ? To już chyba szczyt desperacji w szukaniu
        tematów zastępczych ;) A my ciekawe sprawy do omówienia mamy znacznie znacznie
        bliżej. Ale jak rozumiem tym nie jesteście zainteresowani. Najlepiej aby zapadła
        cisza. Zasmucę cię bardzo. Nie zapadnie.
        • Gość: x Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.tktelekom.pl 09.01.09, 11:09
          Towarzyszu Mańczyk brałeś Towarzyszu udziął w ustawianych
          przetargach w gminie jako tzw "zając" i z tego się postaraj oczyścić
          a nie zaglądaniem do portfeli posłów i przestań robić z wszystkiego
          co się wokół wójta i ciebie dzieje sprawy politycznej bo to żenujące.
          • Gość: xyz Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 14:22
            To nie jest żenujące tylko prawda! To jest rozgrywka polityczna - niestety !
            • Gość: Cezary Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: 212.59.230.* 09.01.09, 19:41
              Za duzo oglądasz xyz tvn 24, w wiejskiej gminie polityka?? to jest
              stwierdzenie roku bo oprócz tego żadnych innych argumentów nie
              posiadasz. Tak Cię boli, że ludzie mówią dość. A co to jednym się
              dozgonnie wszystko nalezy?? Są inne czasy i społeczność gminy
              podczas kolejnych wyborów prawidłowo zagłosuje, a Tobie pozostaną
              wspomnienia...
    • rudy_sprytny_wojt A gdybym to ja został wójtem ? 09.01.09, 21:08
      Ja również mam dość obecnego układu. Jako alternatywę proponuję moją "skromną"
      osobę. Jestem miły ... kulturalny ... i mam taki sam pęd do władzy. A poza tym
      to "stara" ( dosłownie i w przenośni ) mnie namawia.
      Pozdrawiam kochani.
      • Gość: lolek Re: A gdybym to ja został wójtem ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.09, 11:06
        Nie tylko ty masz chętkę na stołeczek, już inny "pracuje" aby się na niego dostać.
    • stary_strazok pytanie natóry technicny 09.01.09, 22:17
      Jo tu nie zamiezom politykować ani łosundzać nikogo bo mom aktualnie inny
      problym. Kurce nie moge se poradzić z tym pliotem do bromy co to go tera momy
      dzięki nasymu kohanymu nacylnikowi. Wie kto moze który to tsa nacisnuńć psycisk
      co by się nie tsa sarpać z tym bramiskiem ?
      • Gość: józef Re: pytanie natóry technicny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 22:39
        a co pożar jakiś jest ?
        • stary_strazok Re: pytanie natóry technicny 09.01.09, 22:42
          Eeeeee skund. Zapomniołem flaski zabrać com ją zostawił w garazu.
          • pro_truskolasy Re: pytanie natóry technicny 09.01.09, 23:03
            pieniądze idą tam gdzie nie powinny. A my w Truskolasach nadal nie mamy kanalizacji. Jest to żenujące.
            • dietetyk_z_szarlejki Re: pytanie natóry technicny 09.01.09, 23:18
              Wypowiedź radnego dotycząca pisma Sołtysa z Puszczewa w sprawie jednoczesnego pełnienia mandatu radnego i funkcji prezesa klubu sportowego przez R. Francika.

O głos zwrócił się Radny Ryszard Francik:

- Panie Przewodniczący, Wysoka Rado, chciałbym się ustosunkować do tego pisma, które Pan przeczytał przed chwilą. Uważam, że część radnych tu zasiadających nie interesuje praca społeczna dla dobra mieszkańców. Ich jednym, głównym celem jest dowalić wójtowi.

Ale że się nie udało, spróbowali usunąć radnych, którzy stanęli murem za wójtem. Mało tego, nie mieli odwagi podpisać się własnym nazwiskiem, więc podstawili jakiegoś Pana Łysińskiego.

I tu przeproszę wszystkie panie na tej sali, bo pokażę gest Kozakiewicza (wykonanie gestu) - znowu Wam się nie udało.

P R O T O K Ó Ł Nr XVII/08

z XVII sesji zwyczajnej
              Rady Gminy Wręczyca Wielka

z dnia 24 czerwca 2008 r.
            • Gość: robert Re: pytanie natóry technicny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 23:19
              A bo wy macie takie gó...ane podejście do sprawy. Cieszcie się z tego co macie.
              Wszelka krytyka to sprawa polityczna ! Niestety !
          • Gość: gość Re: pytanie natóry technicny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.09, 13:30
            Do starego strażoka - naciśnij duży palec w lewej onucy a puknie Cię
            prawy trep w czoło i może muzgownica Cię oświeci
    • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 05:02
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=89584527
      • Gość: xxx Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.09, 11:02
        Pisze jasno i wyraźnie " radni nie mogą składać teraz takich zażaleń"! I co pan
        na to, panie radny.
        • Gość: x Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.tktelekom.pl 10.01.09, 11:56
          To, że teraz nie mogą składać takich zażaleń to nie myśl sobie, że
          tobie i wójtowi się upiecze to tyle na te pana wypociny panie
          radny.Zostało ci jeszcze niecałe dwa lata które pózniej długo
          oj....długo...będziesz wspominał.
          • Gość: do x Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.09, 13:48
            Ciekawe czy teraz tak szybko poleci do gazety czy tv żeby odszczekać swoje
            kalumnie !!! Kogoś to się łatwo oczernia ale czy przyzna się do swojego błędu?
            Powinien przeprosić skoro taki "zgodny" z prawem.
            Właściwie to powinny być wyciągnięte odpowiednie konsekwencje wobec tego pana i
            jego klakierów.
            • Gość: bob Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 15:01
              Ale za co ma przepraszać jeśli można wiedzieć ?
              • Gość: x Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.tktelekom.pl 10.01.09, 16:26
                Ma przepraszać za mówienie prawdy o wójcie, Mańczyku i im podobnym
                żygać się chce br......
              • Gość: jjjj Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.09, 18:34
                Za jajco !
            • Gość: . Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.09, 13:44
              .
    • Gość: bzykman Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.09, 13:38
      pierdu pierdu
      • dokladam_do_pieca Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 10.01.09, 16:22
        Koalicjo Wójta !!

Argumenty podawać, a nie bazgrać, chyba że nie posiadacie żadnych... ha ha ha
        • Gość: Łysy Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: 212.59.230.* 11.01.09, 01:00
          Za komuny to byloby po opozycji, pałą po nerach i po sprawie. Czasy
          się zmieniły. Polska jest bez granic, można zwiedzac europę,
          fotografować itp. dobrze jest jak jest, społeczeństwo ma dostęp do
          niezaleznych mediów. Nie przejmujcie się tym, że jakiś lolek srolek,
          frustrat który nic nie znaczy i nigdy nic nie znaczył coś tam
          wypisuje. tak trzymać i dalej do przodu.
          • dokladam_do_pieca Re: XXI wiek a komputera brak... 11.01.09, 01:09
            Co to za wójt, który komputera nie ma na biurku w XXI wieku. Bywam w
            wielu urzędach i w tych czasach jest to rzecz niespotykana. Wójcie
            komputer jest na tym samym pozomie co u pana w czarnej bryce !!!
            • Gość: urlopowicz Re: XXI wiek a komputera brak... IP: 212.59.230.* 11.01.09, 01:28
              krawczyk wykorzystałeś urlop??
              • Gość: urlopowicz nr.2 Re: XXI wiek a komputera brak... IP: *.tktelekom.pl 11.01.09, 10:24
                Tak Krawczyk wykorzystał 5 dni urlopy za 2 lata ciężkiej pracy
                Prubant Marek już przygotowuje ustawę dotyczącą zwrotu pieniędzy dla
                wójta takiego to mamy Przewodniczącego Rady Gminy.Wójt pewnie znowu
                weżmie ładnych kilkadziesiąt tysięcy złotych.Będzie miał za co kupić
                nowy samochód bo ten jest już za bardzo rozpoznawalny w gminie
          • Gość: lolek Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.09, 14:13
            A jednak zabolało ? Prawda w oczy kole! A frustratem to jesteś ty ,bo jak zawsze
            używasz chamskich słów, nawet tu nie potrafisz wykazać się kulturą- sztuczna
            inteligencjo.
            • Gość: bolek Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.09, 17:49
              Zaboli to niedługo jak ludzie prosto w oczy będę mówić co myślą. A
              najbardziej to zaboli przy skłonie w dół podczas wieczornego
              prysznica.
    • Gość: Wyborca Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą być IP: 212.160.172.* 12.01.09, 12:48
      Szanowni Państwo to Wyście wybierali Pana Wójta i to jest Wasz obraz
      społeczeństwa demokratycznego. Pamiętać należy, że Pan Wójt przszedł
      w pierwszej turze wyborów. Wszyscy siedzący w domach należący do
      elektoratu wyborczego Pana K. i wszyscy Ci co wraz z licznymi
      rodzinami pracowników wielce szanowanego Urzędu Gminy przyczynili
      się do tego wyboru. To jest wszystko na ten temat. A czy przy
      kolejnych wyborach Mężowie Zaufania przcyjący przyUrnach wyborczych
      Naszej Gminy znowu popełnią Ważnych Skreśleń na kartach do
      Głosowania okarz się w roku pańskim..
      • pierzchnianin Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 12.01.09, 13:51
        Jeśli przyjąć tak jak w poprzednim poście że obrazem gminy, jej gospodarki itp.
        jest jej gospodarz ... to we Wręczycy wygląda to naprawdę ...łyso. Pożyczki nie
        mogą stanowić rozwiązania ;) Trzeba ... pozyskiwać fundusze unijne.
        • Gość: Wyborca Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: 212.160.172.* 12.01.09, 15:09
          O pozyskanie środków z Unii Europejskiej może "nasza" gmina
          pomarzyć. Kto skupia się na literach bo z wyrazem ma już problem to
          pomysł na innowacje, przygotowanie wniosku oraz nadzór nad
          wypełnieniem przyjętych zobowiązań jest w zakresie pobożnych
          życzeń. "Łysa Gmina" to obraz tężyzny umysłowej władzy z UG Wręczyca
          Wielka
          • Gość: julcia Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 22:13
            Żal pupę ściska jak się widzi co się tam dzieje. Ja za sam wygląd to bym tego
            pana nie wybrała ( bo nie w moim guście zdecydowanie :D ) a tu przy takich
            akcjach on jest tyle lat. Czy Wy tam naprawdę nie potraficie zaprowadzić
            porządku ??? Demokrację mamy tyle lat a wy nie potraficie z niej skorzystać ?
            • dokladam_do_pieca Re: Wpisujcie kandydatów na Wójta 13.01.09, 11:41
              Kto waszym zdaniem powinien nim zostać w 2010r.
              • Gość: jozin Re: Wpisujcie kandydatów na Wójta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 12:06
                Nie dostrzegasz w naszej gminie nawet jednego dobrego kandydata ? Ja mam swój
                typ ale go nie ujawnię aby mu nie wyświadczyć niedźwiedziej przysługi. W naszej
                gminie z dużym wyprzedzeniem niszczy się każdego kto mógłby stanowić zagrożenie
                dla obecnych władz.
          • Gość: aaa Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.09, 21:46
            reka reke muje itd. itp. !!!!
    • zmieszanykalejok Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 14.01.09, 14:24
      Kogo my wybraliśmy. Czy podnoszenie uposażeń to jedyny cel tej rady ? Wstyd i
      jeszcze raz wstyd !!!
      • Gość: Wyborca Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: 212.160.172.* 15.01.09, 10:06
        Jaki wstyd proszę Pani/a? Wstyd to jest kraść, a przeciesz Rada
        Gminy tego procederu nie uważa za szkodliwy !!! Jak dają to trzeba
        brać! Kto zostanie wójtem w 2010r. oczywiście Wielce uczciwy,
        honorowy, nienaganny etycznie i zawodowy, zasłużony dla gminy i
        powiatu, sprawujący wszechobecną władzę Pan K. Czy nie uważacie
        państwo, iż te prognozy się spełnią, przecież: "Polak przed i po
        szkodzie głupi".
        Na listę wpisać proszę Pana Wójta K.
        • Gość: wyborca Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.tktelekom.pl 15.01.09, 11:22
          I zaznaczyć, że wójt K. będzie tylko jedynym kandydatem jak to w
          przeszłości bywało.
          • Gość: gosc Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.09, 22:02
            A moze juz dajmy spokoj, niech szlak to wszystko trafi !
        • Gość: ssss Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.09, 18:06
          slusznie.
          • Gość: gosc Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.09, 11:51
            Ale co slusznie ?
            • iren.eusz Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 20.01.09, 11:50
              Jeżeli w 2006 dwie kobiety zabrały mu około 40 % to w przyszlych wyborach raczej nie wygra. Wójta elektorat też jest podzielony, sam na niego głosowałem razem z chłopakami ze straży. Ale po tych artykułach widze, że to był błąd. Wielu z nas to widzi. Pozdrawiam. Irek
              • Gość: ju Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.09, 14:41
                Prasa kłamie
                • Gość: do ju Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.tktelekom.pl 20.01.09, 20:43
                  Wójt jeszcze bardziej.
                  • iren.eusz Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 21.01.09, 11:35
                    Myślę, że prasa nie kłamie, bo jaki miałaby w tym interes. Jedynie obiektywnie pisze o sprawie Wyborcza, bo niestety DZZ ( dodatek kłobucki) na czele z Panią Bazan chyba się obawia napisać. Panią Bazan uważałem, za rzetelną dziennikarkę, ale po tym co widzę ma jakieś lęki przed tą sprawą. Przecież Krawczyk nie taki straszny, ale może chodzi o Towarzyszy z SLD...
                    • pro_truskolasy Re: SS 21.01.09, 11:58
                    • pro_truskolasy Re: Sonda !!! Zagłosuj !!! 21.01.09, 11:58
                      www.sonda.pl/sonda_strona.php3?id=572404&uid=442978
                    • Gość: ju Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 15:25
                      do twojej wiadomości ,pani Bazan już nie pracuje w gazecie Kłobuckiej!
                    • Gość: www Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 15:34
                      Obiektywnie na pewno nie,ponieważ relacjonuje tylko informacje jednej ze
                      stron,która notabene za wszelką cenę robi szum, aby tylko zaistnieć! Zastanawiam
                      sie jaki ma w tym cel_! Tylko nie pisz ze dobro gminy !!!
                      • luzak_ze_wsi Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 22.01.09, 21:38
                        >Obiektywnie na pewno nie,ponieważ relacjonuje tylko informacje jednej ze stron

Jak ostatnio była TV to "poszkodowana" strona sama nie skorzystała z możliwości
                        przedstawienia swoich racji. Więc ten zarzut jest lekko nie na miejscu.
                        • Gość: Marek_P Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 19:11
                          Dokładnie ... mógł się bronić w swoim stylu tj. powiedzieć, że on
                          tylko wykonuje uchwały rady he... he...
                          • Gość: xyz Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.tktelekom.pl 25.01.09, 22:02
                            Szkoda tego pana Marka P. to wielka szuja, wójt już się chyba na nim
                            poznał a tak wogóle to szkoda temu panu poświęcać choć trochę czasu
    • Gość: observer Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą być IP: *.xdsl.centertel.pl 21.01.09, 20:04
      Na dwa ronda w Kłobucku z budżetu wydano ok.2,5 mln zł.Rondo w DK -43
      -inwestycja GDDKiA. Rondo w Łobodnie nie powstało ze względu na przywiązanie
      "chłopa" do ziemii/800 tys.zł dotacji przepadło
      • Gość: mieszkaniec Kłob. Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.mofnet.gov.pl 23.01.09, 10:44
        Wszyscy ci Panowie (wójtowie, burmistrzowie )są po jednych
        pieniądzach,prawie 3 miliony złotych przepadło (umorzenia kredytu z
        banku ochrony środowiska) bo burmistrz Kłobucka nie był w stanie
        przez rok czasu zadbać aby kanalizacja wybudowana w Łobodnie za
        czasu burmistrza Krystka miała wymagane 30% podłączeń(efekt
        ekologiczny). W kłobucku pieniądze iwestuje się w Zakrzew gdzie
        brudna woda odstraszy każdego (nawet jak wpakujemy tam 20 milonów
        złotych).
        Remont Domu kultury w kłobucku-w budźecie 2004 miał kosztować ok.
        1,6 miliona z czego prawie 1 milion miało pochodzić z uni a reszta z
        naszych podatków ,efekt koszt prawie 2 milony z podatków a w domu
        kultury nic się nie dzieje ,chyba że grająca orkiestra na
        pogrzebach ,gdzie obrót (zapłatę za usługę )wg famy nikt nie
        ewidencjonuje .
        W dodatku do DZ Burmistrz kłobucka opisuje jak to dbał(patronował)
        o inwestycje na DK 41wraz z rondem, ale gdy złożono plany dot. w/w
        iwestycji w Urzędzie Gminy na rok przed budową to nie wniesiono
        żadnych uwag, i tak pozostały na ul. Wieluńskiej słupy świetne
        drewniane mające ok 50 lat.(ele wieluńska ma mało mieszkanców-to nie
        elektorat)
        Nastepny mądry Burmistrz Krzepic , jego główny motyw przemówien na
        sesji to obwodnica (która jest iwestycja rządową) ale tego nie
        potarfi zrozumieć- poczytajcie BIP Gminy Krzepice
        • Gość: . Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.09, 22:50
          walcie sie barany !
          • Gość: zo11 Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.tktelekom.pl 30.01.09, 13:13
            Do ,,Gościa" który wpisał sie na stronie od 1-100.Zgadzam się
            zupełnie z Panem Szymańskim,że chciał dla radnych zakupić
            laptopy.Lepiej w nie wyposażyć radnych niż wydawać w gminie
            pieniądze na bzdurne inwestycje ( koszt byłby mniejszy i z pożytkiem
            dla gminy )no ale jeżeli większść radnych na czele z wójtem nie umie
            się nimi posługiwać to nie ma się czemu dziwić,że teraz Pana
            Szymańskiego opluwają i obrażają.
            To co robi radny Szymański w naszej gminie prowadzi do
            tego by była to wreszcie gmina praworządna, bez układów i
            kumoterstwa.A tobie jak słyszysz o praworządności chce sie żygać,
            więc żygaj ale na siebie, bo to co piszesz to stek kłamstw i bzdur.
            Z twojej wypowiedzi wynika,że jesteś z tego chorego układu.To tacy
            jak ty i tobie podobni niszczą tą GMINĘ od kilkudziesięciu lat. A
            Panu Szymańskiemu chodzi o to by te wasze pozorne działania wreszcie
            się skończyły dla dobra jej mieszkańców.

To co piszesz o firmach to fakt, że większość z nich robiła
            inwestycje byle jak i nie wykrył to Pan Szymański tylko kontrolerzy
            z NIK i RIO o czym szczegółowo pisała prasa.
            Jeżeli chodzi o Pana Szymańskiego,którego dobrze znam to jest
            to człowiek praworzadny, uczciwy i solidny w przeciwieństwie do
            ciebie.Dobrze żyjący z sąsiadami bliskimi i dalszymi a ja jestem
            jednym z nich.Nie jest to człowiek znikąd, cała wieś zna go od lat,
            nie mieszkał tu co prawda ale wraz z rodziną bywał tu często i znany
            był mu ten bałagan jaki jest w gminie.Teraz jest tu i czas pozwala
            mu na to by z tym szambem zrobić wreszcie porządek
            I jeszcze jedno nie wypisuj,że jest to sprawa
            polityczna, bo to co się dzieje w gminie nie ma nic wspólnego z
            polityką tylko z układami.Z twojej wypowiedzi wynika,że GMINA jest
            jedną wielką ruiną i tu się z tobą całkowicie zgadzam i właśnie
            znalazł się wreszcie człowiek inny od was.
            Ludzie radnemu Szymańskiemu zaufali i myślę,że ich nie
            zawiedzie. Zyczył byn sobie aby takich ludzi jak on było więcej.

Zyczliwi sąsiedzi
            PS.Jeżeli nie ma się zaufania do swoich to trzeba go szukać u
            OBCYCH.
            • Gość: po Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 13:28
              No pieśń pochwalna, niedługo to będziecie się modlić do tego szymańskiego.Tylko
              czy was wysłucha? Albo to pan panie Sz. piszesz takie poematy sam do siebie?
              • Gość: do po Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 13:35
                Weź no się chłopie do roboty bo wypisując takie bzdury tylko się kompromitujesz.
                • zo11 Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 30.01.09, 18:14
                  Do Gościa.

Jestem
                  kobietą i polityką się nie zajmowałam,ale w dzisiejszych czasach nie
                  da się nią nie interesować.Włączysz telewizor- polityka, włączysz
                  radio to samo, prasa dostarcza codziennie, tylko same afery i
                  skandale.W całej Polsce sytuacja jest nie najlepsza a pan tu
                  wypisuje takie rzeczy, jest pan chory, zachowuje się pan jak chore
                  zwierzę, które w swej bezsilności atakuje na oślep. Cały czas trzyma
                  pan stronę wójta, napewno jest pan jednym z tej parszywej dwunastki.
                  Jeżeli jest tak dobrze to dlaczego jest tak żle i atakuje pan innych
                  ludzi.
                  Dlaczego nie zrobi pan tak żeby było lepiej.Szarga pan nazwiskami
                  a sam jest anonimowy. Tak potrafi kazdy tchórz.
                  Mam propozycję zróbcie debatę w gminie i ona roztrzygnie, kto z
                  pracowników samorządowych robi dobrze a kto żle i zobaczymy wynik. W
                  całej Polsce gminy są skorumpowane a wg. pana nasza jest ok. Nie
                  ważne są wyniki kontroli- wy macie swoje zdanie jakże bardzo błędne.
                  Skoro nasza gmina wg. pana jest w porządku to trzeba
                  to ludziom pokazać a oni to ocenią. Coś tam wspominał pan o
                  laptopach. Pana zdaniem to nie potrzebne, chyba pan żartuje albo pan
                  nie umie się nim posługiwać oprócz wypisywania tych bzdur. A co do
                  sąsiadów radnego Pana Tomasza Szymańskiego to radziłabym panu
                  przeanalizować swoje relacje ze swoimi sąsiadami. Aby kogoś oceniać
                  trzeba najpierw uporządkować swoje życie.
                  Z całym szacunkiem
                  dla pańskiej głupoty

Maria Zdanowicz- Pozdrawiam
              • buldog02 Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 30.01.09, 19:12
                Panie radny Mańczyk zadałem sobie trochę trudu i przeczytałem
                wszystkie wpisy na powyższy temat. Doszedłem do wniosku, że wpisy
                jakich pan jest autorem są nie na miejscu i świadczą o pana
                chamstwie i braku inteligencji. Krótko mówiąc jesteś pan zero.Bardzo
                usilnie chce pan zaistnieć ale na siłę nic się nie da zrobić.
                Towarzyszu minęły już czasy komuny i czas stąpać normalnie po
                ziemi.NIe myśl,że gmina Wręczyca komuną stoi.Wiem,że masz pan
                wielkie ambicje nawet na miarę bycia wójtem ale czy ktoś wybierze
                gorszego drania od obecnego. Z zewnątrz może jesteś pan ok. ale
                wnętrze pana przepełnione jest jadem nienawiści w szczególności do
                osób, które potrafią sobie zjednać szacunek i uznanie ludzi.Dziwi
                mnie tylko fakt,że tak obłudny typ jak pan potrafił przekonać do
                siebie część ludzi z Wręczycy Wielkiej.Myślę,że czym dłużej trwa pan
                w tym zakłamaniu tym mniej będzie pan miał też zwolenników. Dlatego
                skończ pan i wstydu oszczędz.
                • dokladam_do_pieca Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 31.01.09, 02:01
                  Wiecie dlaczego warto również walczyć??

Ponieważ nowy wójt (który potrafi obsługiwać komputer itd.heheh) z automatu odsunie Mańczyka po pierwsze z prezesury OSP Wręczyca Wielka i z "funcji społecznego zastępcy Wójta Wręczycy Wielkiej". Ostatnio spotykam urzędniczkę UG, a ona do mnie : słuchaj po co ten Mańczyk codziennie jest w urzędzie?? Chodzi... spaceruje... itp.

P.S. do Krawczyka

Jest możliwość zatrudnienia polytycznego doradcy, zatrudnij Mańczyka to przynajmniej urzędnicy nie będą się dziwić co on tak często tu robi.

Srolek

• Gość: południowiec Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą być IP: 212.87.240.* 31.01.09, 10:58
      Panu K. nie można zarzucić że nic dla gminy nie robił faktycznie drogi są
      nieporównywalnie lepsze jak np w gminie Blachownia, piękne szkoły ogólnie nie
      jest źle jednak jego czas chyba się skończył potrzeba teraz kogoś myślącego
      perspektywicznie który ściągnie inwestorów.
      Wkrótce(tak myślę) zaczną budować autostradę , mogą powstać zakłady pracy bo i
      ludzie nie będą żądać takich pieniędzy jak w Częstochowie no i opłaty mniejsze.
      Może należałoby się postarać o przedłużenie na nasz teren zasięgu Katowickiej
      Specjalnej Strefy Ekonomicznej do tego potrzebny jest człowiek z nowym sposobem
      myślenia nie mówię że koniecznie musi mieć 30 lat.
      Co do rady to widzę że większość nie traktuje tego mandatu jako służbę
      społeczeństwu tylko jak dodatkowe źródło dochodu
      • Gość: rozczarowana Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.09, 17:06
        Wszyscy jesteście okropni!!!!!
        • Gość: roma Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 18:58
          .

• Gość: Robert Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.09, 19:15
          Zgadza się... oni są okropni. Tak mnie denerwują, że muszę sobie
          ulżyć. Wiesiu mi wytłumaczył jak on to robi i ja też tak zrobię.
          Idę. Paaaa

• leokadia_z_czarnej_wsi Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 01.02.09, 00:24
            www.wreczyca-wielka.pl/upload/200609121435338n5i4zt9hlsz.jpg
            • leokadia_z_czarnej_wsi Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 01.02.09, 00:25
              to zdjęcie jest czarujące
              • Gość: ania Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 08:58
                hhaaaaahahahahahahahahahha !
                • Gość: ruski Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 13:20
                  Aniołek. Normalnie aniołek he he ;)
                  • Gość: Bankier Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.09, 20:02
                    Mógłby być bankierem. Ma zajebistą pożyczkę.

• Gość: lola Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 17:32
                      Wie kto na jakim etapie jest sprawa ? Kiedy koniec tego cyrku ?
                      • 48h Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 02.02.09, 22:53
                        Cyrk szybko się skończy. Klakierzy rozejdą się pod domach. Zwierzaki do klatek i
                        po przedstawieniu.
    • stara_elka Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 03.02.09, 22:30
      Ja to bym się jeszcze za tego ryżego wzięła. Tu też potrzebne są zmiany. Jakie
      on ma kwalifikacje ?
      • Gość: Wyborca Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: 212.87.229.* 04.02.09, 11:16
        Wielce Szanowne Grenium miło jest czytac o "inteligencji" Gminy,
        laptopach (chyba aby w pasjansa można na radzie zagrac) a gdzie
        problemy bieżące mieszkańców, dziurawe i nieodśnieżone drogi w
        gminie, szkoły, w których brak jest wyposarzenia, i biedne
        niedożywione dzieci, które wspomagają produktami
        żywnościowymi "biedny" personel pracowników Gminy. Może pożądny Pan
        Sz., czy Pan M. tym się zajmną, bo na razie szumu wiele, a elektorat
        cierpi. Może jakaś "kiełbasa wyborcza" bo przecież wybory za pasem...
        • Gość: zima Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 14:02
          z tymi nie odśnieżonymi drogami, to przesadziłeś wcale nie było źle w tym
          roku,bądź obiektywny
        • korupcja-ww Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 04.02.09, 19:00
          Dzięki za takiego wyborcę, najlepiej to pisać na forum i być
          anonimowym, A rusz Pan d...ę przyjdz na sesję rady gminy i przekaż
          radnym i wójtowi swoje uwagi.Prawda,że do laptopów w tej radzie
          dorosło tylko kilku radnych, reszta na czele z wójtem i
          przewodniczącym rady M. Prubantem oraz szarą eminencją rady i urzędu
          R. Mańczykiem to zadufane w sobie miernoty, które z piastujacych
          obecnie funkcji nie robią sobie nic no jeżeli już to nie dla gminy.
          Te dziury na gminnych drogach to między innymi ich zasługa i jeżeli
          dalej będziemy ufać tym Panom to nie licz wyborco na zmiany wręcz
          przeciwnie może być jeszcze gorzej.Dlatego nie pisz tu o kiełbasie
          wyborczej tylko zastanów się podczas nastepnych wyborów na kogo
          warto oddać głos i wtedy elektorat napewno nie będzie
          cierpiał.Pozdrawiam.
      • Gość: bonus Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: 94.251.138.* 06.02.09, 21:31
        ryży i jego kwalifikacje (inżynier w kulturze), i jego żonka z emeryturą na
        etacie,dlatego nie ma nowych pracowników gok-u
        • buldog02 Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą 06.02.09, 21:43
          Niedługo wybory. Wywalić Henia na zbity pysk i wtedy mogą nastąpić
          zmiany , oczywiście między innymi właśnie w GOK-u.
          • Gość: Wyborca Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: 212.160.172.* 11.02.09, 11:48
            Aby Henio opuścił pokój w UG potrzebne jest:
            1. Wybór uczciwych mężów zaufania przy urnach wyborczych (brak
            wypełnianych kart wyborczych nieobecnych, przez nich)
            2. Spójny i konstruktywny program restrukturyzacji i modernizacji
            Gminy - nie tak jak poprzdenio hasło budujemy place zabaw dla dzieci
            co to miało znaczyć?
            3. Przede wszystkim KTO ma być następcą Pana K. chyba nie oszołom,
            który chwali się, że w XXI w. umie posługiwać się aplikacjami
            windowsa bo to jest oczywiste, a nie powód do chwały.
            Jeśli znajdzie się taki kandydat/ka to chętnie na niego zagłosuję.
            A dodatkowo nie odpowiem na zaproszenie na Radę ponieważ są tam
            przedsawiciele elektoratu wyborczego i oni winni zająć się sprawnym
            działaniem i rozwojem Gminy. Poza tym chyba za to biorą pieniądze, i
            stać ich budżet domowy na zakup laptopów.
            • Gość: aleksandra Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 12:10
              > 3. Przede wszystkim KTO ma być następcą Pana K. chyba nie oszołom,
              > który chwali się, że w XXI w. umie posługiwać się aplikacjami
              > windowsa bo to jest oczywiste, a nie powód do chwały.

Zgadzam się, że to jest oczywista sprawa ... tylko mam pytanie czy heniek to
              potrafi ? Czy ma komputer w swoim gabinecie na biurku ?
              • Gość: Wyborca Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: 212.160.172.* 11.02.09, 12:53
                Droga Pani! Syndrom Pan Henia wymaga odwagi cywilnej, ponieważ nie
                umie obsługiwać komputera - świadczy o tym jego brak - nie ponoszą
                kosztów zakupu i utrzymania podatnicy kolejnego "gadżetu". Natomiast
                osobiście obawiam się tego pędu do zakupu komputerów po to tylko,
                aby móc postawić "kwiatka" na nim. Informatyzacja Gminy -Tak, ale
                przede wszystkim wykwalifikowana i kompetentna kadra. A osoba, która
                szczyci się umiejętnością korzystania z komputera to nieudacznik
                który coś, tylko co, umie. I Ja mam za to płacić?
                • Gość: palacz Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 13:03
                  Zgadzam się w 100%

Naszą gminą powinni kierować ludzie kompetentni. Od wójta po szeregowych
                  pracowników. Dotyczy to również szkół, GOK-u i innych. Takich ludzi według mnie
                  nie brakuje u nas ... a jeśli brakuje to można ich przecież zatrudnić z zewnątrz.

Gdzie jest problem ?

Wystarczy odpowiednio oddać głos w następnych wyborach. A jeszcze ważniejsze ...
                  iść na nie. Nie można tak ważnej decyzji pozostawić losowi. Im więcej ludzi
                  pójdzie na wybory tym większa szansa na "nowe otwarcie". Pozdrawiam
                  • Gość: Wyborca Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: 212.160.172.* 23.02.09, 10:34
                    Droga Pani Zimo!!!
                    Gdzież to w Gminie pojawiają się piaskarki, bo na moich drogach
                    panuje wszczobecny śnieg i lód.
                    Wcelce sznowni Radni, Pan Wójt.
                    Czyżby oszczędzacie na podwyżki pensji lub walczycie z światowym
                    kryzysem finansowym i pozosatwiacie elektorat za górami śniegu?
                    Wystawimy za to laurkę przy Urnach Wyborczych, jeśli się
                    odśnieżymy!!!
    • Gość: nikt ważny ale Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 15:15
      a ja wam powiem że to wszystko to wielkie gó... trzeba by wszystkich
      pokolei oderwać od tego koryta cołą elite z gminy i z goku a p
      Mańczyk niechaj zajmie sie pasaniem baranów a nie sprawami gminy.
      Dlaczego nikt im tego niepowie prosto w twarz ja to już zrobiłem
      teraz kolej na następną odważną osobe
      • Gość: on Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.09, 21:43
        No koleś taki odważny jesteś, ale się nie podpisałeś!:)
        • Gość: jerzy Re: Wręczyca: Zarzuty zarzutami, a podwyżki muszą IP: *.tktelekom.pl 01.05.09, 22:11
          Ostatni hit na sesji absolutoryjnej w dniu 28.04.2009 r.
          ,,Najmądrzejszy" z radnych gminy Wręczyca Wielka radny Ryszard
          Francik z Szarlejki zaproponawał na początku sesji żeby wystąpienia
          radnych podczas dyskusji dotyczącej udzielenia wójtowi absolutorium
          ograniczyć do 2 minut co ochoczo poparł radny Robert Mańczyk bo jak
          by można cokolwiek zarzucić jego serdecznemu koledze wójtowi H.
          Krawczykowi, który ma tylko na koncie marnych 21 zarzutów
          prokuratorskich i w 2008 r. był biedaczysko tylko 2 razy ukarany
          przez RIO karą nagany i upomnienia za naruszenie dyscypliny finansów
          publicznych.
          Oczywiście radni przegłosowali to co radny Francik zgłosił ku
          wielkiej uciesze pana wójta. To się nazywa demokracja toż za komuny
          bywało lepiej.Żenada i kompromitacja rady.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka