Dodaj do ulubionych

RMF Classic wkrótce zagra w Częstochowie

29.03.09, 20:55
Nie wiem czy mam jakieś kiepskie radio czy rzeczywiście Częstochowa jest
pustkowiem w kwestii odbierania sygnału stacji radiowych.

A tak z ciekawości: jakich rozgłośni słuchacie? Jeśli o mnie chodzi to przede
wszystkim 'Trójka' i czasem BIS(przez internet).
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: RMF Classic wkrótce zagra w Częstochowie IP: *.chello.pl 29.03.09, 21:01
      ja Trójki, czasem EURO a ostatnio coraz częściej ChilliZet - ale tylko on-line
      gdyż to ostatnie w Częstochowie nie nadaje.
    • Gość: steve Re: RMF Classic wkrótce zagra w Częstochowie IP: 195.205.202.* 29.03.09, 21:12
      będzie to będzie, ale w sumie slucham ostatnio muzyki przede wszystkim w necie, więc coraz bardziej mi zwisa co nadają w tradycyjny sposób
    • majchrzakpiotr Re: RMF Classic wkrótce zagra w Częstochowie 29.03.09, 21:16
      ch3heg napisał:

> Nie wiem czy mam jakieś kiepskie radio czy rzeczywiście Częstochowa jest
      > pustkowiem w kwestii odbierania sygnału stacji radiowych.
      >
      > A tak z ciekawości: jakich rozgłośni słuchacie? Jeśli o mnie chodzi to przede
      > wszystkim 'Trójka' i czasem BIS(przez internet).

W KOŃCU !!! Brawo! Dziękuję rozgłośni... i bardzo się cieszę że wreszcie posłucham sobie w samochodzie czegoś co lubię.
      Czegoś co uspokoi po nerwowym dniu. Fakt słucham wielu gatunków muzycznych - rapu i hiphopu chętnie posłucham, ale potrzebuję czasem spokoju i wówczas ratuje mnie tylko "Trójka", niestety - poza wieczornymi audycjami, często jest "przegadana". A ja, chciałbym posłuchać dobrej muzyki cały dzień, a nie nocami tylko...

To co proponują częstochowskie rozgłośnie, odzwierciedla sytuację kulturalną, głównie naszą miejską. Każdej muzyki można posłuchać - ale ile można słuchać lansowanych utworów POP w radiu? Tym bardziej że - subiektywnie oceniając, połowa proponowanej muzyki to szajs...Przez duże "S". RMF MAXX, skierowany jest wg mnie tylko do młodzieży - i to tej grupy, która chętnie się pobawi na dyskotekach - a mnie te klimaty nie odpowiadają. Owszem można posłuchać, ale tam na okrągło leci to samo....
      Radio Zet, znów daje tylko muzykę POP - z czego Polski POP jest totalnie do bani!!
      Mam nadzieję, że sytuacja się zmieni i w radiu posłucham tego, co do tej pory mogłem słuchać tylko przez Cyfrę - prawdziwej dobrej muzyki...

Pozdrawiam

• Gość: bik Re: RMF Classic wkrótce zagra w Częstochowie IP: *.2.10.25.tvksmp.pl 30.03.09, 19:23
        W tym mieście nie ma czegoś takiego jak "częstochowska rozgłośnia".
        Wszystko albo jest w rękach czarnej mafii, albo to rozgłośnie
        ogólnopolskie
    • Gość: nikt RMF Classic wkrótce zagra w Częstochowie IP: 217.98.39.* 29.03.09, 22:26
      To bedzie jakas alternatywa dla trojki. Niestety - reszta radiostacji nadaje sam
      kicz. Wszedzie gdzie jest wlaczony radioodbiornik slychac tylko rmf lub zet. Brrr...
    • Gość: ElsX No... Wreszcie !! IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.09, 23:03
      Słucham raczej tylko w samochodzie, ale mało co da się słuchać. Dwójka jest
      trochę przegadana. Generalnie: brakuje KLASYKI i JAZZ-u.
    • Gość: vox populi Re: Jedynka i Trójka już gra w Częstochowie! IP: *.chello.pl 30.03.09, 00:14
      ja to właściwie program pierwszy polskiego radia, a jak zaczyna się
      lato z radiem przełączam na trójkę
      • headcharge Re: Jedynka i Trójka już gra w Częstochowie! 30.03.09, 01:19
        Euro, Trójka...internetowe Filtermusic
        • emerytwojsko Re: Jedynka i Trójka już gra w Częstochowie! 30.03.09, 08:12
          Problem "czarnej dziury radiowej" w Częstochowie był niedawno
          omawiany na forum. Już nie chodzi mi o to, że da się słuchać
          wyłącznie jedynki, dwójki, trójki i euro, to zasięg poszczególnych
          stacji jest taki, że trzeba byłoby wozić/nosić ze sobą anteneę
          kilkumetrowej wysokości i to ze wzmaczniaczem, żeby uzyskać jako
          taki odbiór.
    • Gość: DP SUPER!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.09, 08:23
      ale może bez piosenki autorskiej!!!
    • Gość: michał RMF Classic wkrótce zagra w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.09, 09:34
      Radio FIAT i tak jest The Best w tym mieście ! Są reportaże z miasta
      i relacje sportowe z Częstochowy, których nie ma w innych
      rozgłośniach!
    • Gość: metsky RMF Classic wkrótce zagra w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 11:29
      eh.. jak zwykle, tego się spodziewałem, nie żebym miał coś przeciw, ale przecież
      w tym temacie już jest radiowa Dwójka :/ teraz będą dwie dwójki czyli kulturalne
      al dente na całej linii, siekanka w stylu rmf/rmfmax, trójka/euro których już
      się prawie nie da słuchać bo muzyka jest tylko przerywnikiem w szumnych
      dyskusjach, ile można? do tego radia puszczające 10 kawałków w kółko - zet, czy
      złote przeboje:/, eh.. zapomniał bym o jasnogórskim froncie propagandowym, a
      gdzie jest miejsce na jazz, szczególnie lżejsze odmiany, gdzie muzyka
      chilloutowa? gdzie smoothjazz? gdzie radio typu, pin, ram czy chillizet??? ile
      jeszczę będę musiał słuchać radia przez internet?? miałem nadzieje że w związku
      z "wolną częstotliwością" zmieni się coś na lepsze, ale niestety nic się nie
      zmieni... lubię muzykę symfoniczną, filmową itp. ale za wszelką cenę powinno się
      wypełniać nisze innych gatunków, których nie usłyszymy lokalnie w eterze i
      zamiast dublować radia tematyczne dać ludziom jakiś oddech świeżości, a tak mamy
      wszystkiego pod dostatkiem tylko na dłuższą metę niczego się nie da słuchać.
    • Gość: ... RMF Classic wkrótce zagra w Częstochowie IP: *.159.15.16.static.crowley.pl 30.03.09, 13:27
      ja slucham internetowych typu bylego RMI.FM Poznań obecnie planeta poznań gdyz ew radiomarconi.pl co do sportowych uadycji i muzyki czestochowy. Badziewi RMF MAXXX itp nie da sie sluchac to jedna wielka pomylka z takimi radiami w czewie i innymi tego typu.

• Gość: zoso Radio Złote Przeboje IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 30.03.09, 18:00
      A czemu nikt nie wspomina o Złotych Przebojach??? Ja słucham tylko tego radia, już dawno nie grają tam staroci z lat 60tych typu włoskie pioseneczki, tylko zaczęli graż naprawdę fajną muzę, równiez nową! Plus do tego Marek Niedźwiecki - to się zrobiła stacja naprawdę na poziomie. Posłuchajcie kiedyś to się przekonacie.
      • Gość: bik Re: Radio Złote Przeboje IP: *.2.10.25.tvksmp.pl 30.03.09, 19:26
        Tylko szkoda, że po 10 razy dziennie lecą tam te same piosenki.
        • Gość: zoso Re: Radio Złote Przeboje IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 30.03.09, 20:10
          najpierw posłuchaj tego radia chociaż 1 dzień, a później się wypowiadaj. Tak jak pisałem to się już skończyło.
    • Gość: Jan Osik RMF Classic wkrótce zagra w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.09, 22:44
      I tak oto durnie z KRRiT woleli dać wolną częstotliwość niemcom zamiast przeznaczyć ją, jak pierwotnie było planowane, dla lokalnej stacji radiowej. Brawo "patrioci" kochajacy bardziej szwabów niż Polskę. Ciekawe kiedy sieć RMF zmieni język na niemiecki i w głośnikach usłyszymy marsze.
      • majchrzakpiotr Re: RMF Classic wkrótce zagra w Częstochowie 01.04.09, 00:26
        Gość portalu: Jan Osik napisał(a):

> I tak oto durnie z KRRiT woleli dać wolną częstotliwość niemcom zamiast przezna
        > czyć ją, jak pierwotnie było planowane, dla lokalnej stacji radiowej. Brawo "pa
        > trioci" kochajacy bardziej szwabów niż Polskę. Ciekawe kiedy sieć RMF zmieni ję
        > zyk na niemiecki i w głośnikach usłyszymy marsze.

Może zastanów się co piszesz. I takie radykalne poglądy (jeśli już nie potrafisz pomyśleć i żółć Ci oczy zalewa) racz wygłaszać pod imieniem i nazwskiem - bo do odważnych poglądów trzeba mieć też odwagę cywilną, a Tobie jej brak. Ani odwagi, ani rozumu.

Patriotyzm nie ma z tym nic wspólnego.
        Polska jest krajem europejskim w którym rynek rządzi się swoimi zasadami - czyli wygrywa (kupuje) ten kto chce i ma na to odpowiednie fundusze.
        Niech sobie gra to RMF, co Ci szkodzi? Przeszkadza Ci w czymś?
        Posłuchaj lepiej sobie Radia Maryja - tam Tobie podobnych są tuziny... Polemika z anonimowym radykałem nie ma żadnego sensu - bo tak tak, jak rozmawiać z głupcem o koronkach, jak on myśli że to same dziury.
    • Gość: Y@ RMF Classic wkrótce zagra w Częstochowie IP: *.21.pl 31.03.09, 07:42
      Słucham (i polecam) Radio MARCONI. Niestety tylko przez internet ...
      dobra muzyka, reportaże, wiadomości i mało reklam :)
      Oto stream stacji: 83.149.99.45:8196/
      • Gość: Class Re: RMF Classic wkrótce zagra w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 13:39
        Już się nie mogę doczekac nowej rozgłośni :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka