secesja44 07.04.09, 21:31 Namaszczenie przez lidera partii w regionie jest najczęściej pocałunkiem śmierci- tak Panie Arturze W. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zecer Re: Przed eurowyborami IP: *.gprs.plus.pl 07.04.09, 21:54 Kandydaci - palce lizać... zabawa na całego, ale im więcej egzotyki, tym łatwiej wybrać najlepszych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student_metal [...] IP: 94.251.138.* 07.04.09, 22:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorol z zagłębia Re: Przed eurowyborami IP: *.gprs.plus.pl 07.04.09, 23:00 Z byłym wicewojewodą poseł Giżyński trafił b. dobrze. Jak Warzocha był w Katowicach to Częstochowa nie schodziła mu z ust i wiele udało mu się dla niej załatwić. W Urzędzie Wojewódzkim do dzisiaj go bardzo dobrze wspominają. Poza tym jest profesjonalny i kompetentny a na administracji zna się lepiej niż niejeden minister. Patrząc na "dorobek" polityczny częstochowskich liderów i to, co udało im się wytargować dla regionu, to szanse na jedyny mandat z Częstochowy do EP ma właśnie Artur Warzocha. Odpowiedz Link Zgłoś
politykier5 Zna się na baranach to pewne 07.04.09, 23:26 Jako polonista a jednocześnie dyrektor ośrodka doradztwa rolniczego zna się na wypasaniu bydła i owiec.jak widać wykształcenie zgodne z wykonywanym zawodem. Barany uwielbia szczególnie a baranice to wiecie co?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do politykiera Re: Zna się na baranach to pewne IP: *.gprs.plus.pl 07.04.09, 23:38 jak zwykle odzywają się twoje kompleksy a chamstwo to twoja domena. Powiedz lepiej na czym ty się znasz, bo chyba nie na polityce, ani nawet na politykierstwie. Mam dla ciebie dobrą radę: 7 czerwca siedź w domu i pod żadnym pozorem nigdzie nie wychodź. Udawaj, że babcia zwędziła ci dowód. Nikt twojego głosu i tak nie potrzebuje. Tylko pamiętaj: nie podchodź do komputera, bo złamiesz ciszę wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vox populi Zna się na baranach to pewne!!! IP: *.chello.pl 08.04.09, 00:14 ja na tego karierowicza i cwaniaka na pewno nie będę głosował!!! Odpowiedz Link Zgłoś
politykier5 Re: Zna się na baranach to pewne 08.04.09, 01:08 Cisza wyborcza to domena społeczeństw poddających się uciskowi - relikt przeszłości. Nie obawiaj się ciszy nie uznaję a co do komputera to sam będę decydował, co chcę robić. Nakazywać mogłeś za komuny , wtedy mówiono do Ciebie Towarzyszu. Odpowiedz Link Zgłoś
politykier5 Re: Zna się na baranach to pewne 08.04.09, 01:13 Do Ciebie będę się zwracał Towarzyszu, bo na gorola z Zagłębia to nie wyglądasz- za głupi jesteś, zresztą to określenie Towarzysz jest powrotem do korzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Warzocha? Ten próźniak? A fuj IP: 193.120.116.* 08.04.09, 01:35 Czy on po angielsku się chociaż umie przedstawić? Bo na pewno na wszystkim innym zna się jak mało kto. Najpierw polonista co doradzał rolnikom jak ziemniaki sadzić, gdy pracował w Ośrodku Doradztwa Rolniczego, póżniej wicewojewoda, a teraz podrzędny urzędas w NIK-u. Niezła ścieżka kariery. Taki z niego fachowiec, ze Gizynski niczego innego nie byl mu w stanie zalatwic. Blamaz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona_lisa Re: Warzocha? Ten próźniak? A fuj IP: 212.87.25.* 08.04.09, 12:26 Widzę, że dominuje wśród piszących instynkt samobójczy. Krótko mówiąc: z atawistyczną lubością podpiłowują gałąź, na której siedzą, cel tylko jeden: dokopać politykowi, którego nienawidzą. Coś z tym Warzochą jest na rzeczy, skoro emocje wywołuje tylko jego osoba a kompletnie przemilczane są "zasługi" takich tuzów jak Serafin, czy Pankiewicz. Odpowiedź jest prosta: oni się w tym wyścigu nie liczą a ewentualna wygrana Warzochy może być bardzo nie na rękę jego forumowym oprawcom. Ciekawe dlaczego? P.S. "politykier5" ma chyba jakiś "zooproblem", bo tak uparcie przyczepił się do jednego wątku. Może on woła o pomoc? Pomóżcie mu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wva1 Re: Przed eurowyborami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 12:20 Słyszałem, ze Pan Profesor Nowak jednak będzie startował z listy SLD z drugiego miejsca. Na pewno bedziemy z rodziną na niego głosowac i życze mu sukcesu w tych wyborach. Szkoda ze SLD ma tylko 12% poparcia ale może choc raz w tych wyborach skończymy z partyjniactwem i zagłosujemy na kandydata. Trzymamy kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYM Re: Przed eurowyborami IP: *.chello.pl 08.04.09, 14:37 ja mam zasadnicze pytanie?do wyborcow czemu niepytacie co zrobi wybierany dla Czestochowy??hetylko polajacie sie wzajemnei jak to czytam czzby to byla wasza demokracja!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymus Re: Przed eurowyborami IP: *.centertel.pl 08.04.09, 14:46 Jak zanm życie, to Warzocha nie dostanie tego miejsca, bo pani poseł z Koziegłów stanie na głowie,żeby zamiast Warzochy wystawiono posłanke ze Sląska,Izę Kloc.Powód jest oczywisty. Warzochy nienawidzi, bo to człowiek Giżyńskiego, Izy Kloc też nie lubi, bo jest od niej lepsza, ale za to zeszła by jej " z oczu" w sejmie i ta mogłaby stać się bardziej zauważalna.I tu ktoś zapyta, dlaczego pani z Koziegłów może tego dokonac? Po prostu nikt w sejmie nie potrafi tak grać,jak ona, szczególnie na ludzkiej niewiedzy o niej samej.Ta agresywna posłanka, w minutę, /jak trzeba/ staje się biedną, szarą myszką,wymagającą opieki,zapłacze nawet nad swym biednym losem, i... wszyscy się litują. To się nazywa polityka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: Przed eurowyborami IP: *.rev.masterkom.pl 08.04.09, 20:17 A mnie wali który będzie euroosłem wiem jedno ledwo zaczna dostaną po 7000euro w ramach wyrównywania zarobków w EU.Tylko kiedy nam te zarobki zrównają?Bo ceny mamy podobna i więkrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Przed eurowyborami IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.09, 21:33 Mnie też lata i powiewa,kto tam pójdzie i nie wybieram się na żadne wybory.Startują ludzie , których przecież w ogóle nie znamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Przed eurowyborami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 21:34 Dla Częstochowy to moga cos zrobic radni obecnej kadencji. Sprawy istotne przechodza przez głosowanie na radzie miasta a wzór do obliczen nie zawsze jest podany,aby sobie mozna łatwo obliczyc. [nieliczni obliczają przed głosowaniem a jak potrzeba to stosują socjotechniki]Dla mnie osobiscie Unia i Polska z naszymi przedstawicielami to jakies nieporozumienie. Niemcy Wschodnie jak połączyły się z Zachodnimi,to mieli wymiane np 2tyś.marek na osobę.Na twardą walutę jeden do jednego.A my gdzie jestesmy po 5 latach? Kiedyś czytałem o szefie teatru z Krakowa-Pan Kantor-dla aktorów starał się podczas wyjazdów zagranicznych o jak najlepsze warunki socjalne!Zyją dzis jeszcze tacy ludzie?Potrzebni im jestesmy tylko na wybór.Po owocach poznac.Około 40 milionów cierpliwie czeka na działania bo Polska moze nie miała zbyt szczęsliwej przeszłości,ale pamiętac trzeba ze wazne jest tu i teraz.Może byc pięknie ale potrzeba takiego zaangażowania jak wtedy gdy pracujemy na wyjazdach,dla firm z obcym kapitałem a mamy pewnosc ze przy rozliczeniu nas nie wyru...a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Przed eurowyborami IP: *.centertel.pl 08.04.09, 22:18 Żałosnym jest fakt,że Kaczynski postawił wyłącznie na rdzennie typowych Ślązaków, tych natomiast , co mieszkają w województwie śląskim-upokorzył,ot, co znaczy Częstochowa w oczach innych.Natomiast w województwie śląskim na drugim miejscu stawia się łodzianina. Po co? Czy ktoś mi to wytłumaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Przed eurowyborami 08.04.09, 22:30 No tak , nikogo się nie zadowoli a zwłaszcza tych nadambitnych . Wielu by chciało chociaż na końcu listy być ale potem do pracy w kampanii wyborczej już ich nie ma . A tu trzeba zdobyć dobry wynik chociaż w tej części okręgu wyborczego .Bo jeśli nie teraz to może później się uda . Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Przed eurowyborami 08.04.09, 22:59 A moze zamiast dysputy KTO zaczac rozmawiac o tym CO? I kogo reprezentuje eurowybraniec. Jakimi walorami ma sie wykazac i jakie beda jego obowiazki w EUparlamencie. Do jakiej frakcji tego parlamentu bedzie nazlezec i jaka ta frakcja bedzie miec moc przy przpepychaniu unijnych projektow. Wplywania na to czy Polacy beda zajmowac wazne stanowiska w UEstrukturach gdzie decyduje sie o pieniadzach na projekty i ich lokalizacje. O bieglej znajomosci jezykow nawet nie ma co wspominac, bo kazdy z tych Polakow, ktorzy sie licza wyraznie mowia, ze glowny lobbing na rzecz narodowych panstw odbywa sie na gruncie pozaparlamentarnym, a tam tlumaczy nie ma... Zaden z wybrancow w slaskim okregu nie da bezposrednio nic ani Cz- wie, ani Slaskowi. Jesli Buzek dal sie poznac jako sprawny unijny parlamentarzysta i kilka osob jemu podobnych, majacych pojecie o dzialaniu UE to warto im przedluzyc dzialalnosc, bo wstydu nie przyniosa. Takie typy jak Bielan, czy Czarnecki to zmarnowane glosy, bo i tak zamiast siedziej w unijnym parlamencie, to nie dosc ze istnieja w nieliczacych sie strukturach, to i tak siedza glownie w Warszawie i robia partyjna robote dla PiSu. I jeszcze warto podkreslic ten drobiazg, ze wybraniec po wyborach zupelnie nie jest zwiazany z okregiem. Licytacja nazwisk w partyjnym wydaniu to raczej konkurs pieknosci w kategorii blondynek, niz powazna dyskusja o tym kto i z jakimi walorami ma reprezentowac Polske w EU. Bo inaczej, to cala wrzawa faktycznie sprowadzi sie do apanazy licznych w Euro i przeliczanych na zlotowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Przed eurowyborami IP: *.centertel.pl 08.04.09, 23:05 Co prawda, Pankiewicz blondynką nie jest, ale faktycznie pasuje do takiego rankingu... Ciekawe na czym on się zna, bo nawet na medycynie nie bardzo. Buzek,stary cwaniak, wie,kiedy się pokazać w Częstochowie,żeby zdobyć elektorat,tyle go to miasto obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Przed eurowyborami 08.04.09, 23:47 Gość portalu: ja napisał(a): > Co prawda, Pankiewicz blondynką nie jest, ale faktycznie pasuje do > takiego rankingu... Ciekawe na czym on się zna, bo nawet na > medycynie nie bardzo. Nie bede zglaszal sprzeciwu, bo nie mialem okazji ..sprawdzic:) Buzek,stary cwaniak, wie,kiedy się pokazać w > Częstochowie,żeby zdobyć elektorat,tyle go to miasto obchodzi. Zapewne tak, ale z drugiej strony czy wybierajac zamiast Buzka, ktory w tej Brukseli zna ludzi, instytucje i ogolnie wie jak sie tam poruszac, a oprocz tego ma ogolnie dobra opinie, ktorej nie kwestionuja nawet jego konkurenci z innych partii niz PO, wybierzesz takiego, ktory przez pol roku bedzie sie blakal po korytarzach ze slownikiem i szukal gdzie w budynku sa toalety, a bez tlumacza do garazu trafic nie bedzie mogl, to bedziesz mial wieksza satysfakcje? On ma cos robic na rzecz panstwa, a nie Cz-wy jedynie. I jedyne kryterium wyborcze jakie powinno obowiazywac, to przydatnosc do rozsadnego reprezentowania panstwa i wyciagania dla panstwa korzysci z dzialalnosci w odpowiednich i liczacych gremiach. Tam gdzie trzeba znac procedury i umie sie podejmowac korzystne decyzje, albo potrafi znalezc partnerow dla przekonania, ze wlasne [panstwowe] stanowisko w jakiejs kwestii jest w interesie calej UE. Ilu z tych "wyscigowcow" moze spelnic takie warunki? Bez wzgledu na przynaleznosc partyjna? Ilu z nich jak Buzek moze sciagnac do Cz-wy jednego z najwazniejszych politykow UE? Przypomnij sobie wyczyny starego giertycha z mamutami z penisem we wzwodzie podczas jego wystepow w Brukseli, tego co zrobil skandal z prostytutka i jeszcze troche takich "wczasowiczow" unijnych co to niby w parlamencie istnieja na liscie plac, ale ich glos nie ma zadnego znaczenia, albo ich tam wogole nie ma. Ale w tej kwestii powinno sie pojawic troche powazniejszych wpisow, chocby kol Jaskoly, bo przecie on wykladowca od takich spraw. Jeszcze raz powtarzam. Nazwiska na koncu. Po kryteriach, zakresie obowiazkow i wymaganiach. Odpowiedz Link Zgłoś
secesja44 PAX to organizacja komunistyczna 08.04.09, 23:51 Słyszałam,że PAX który komunistom torował drogę do filtrowania Kościoła a uważany jest za niechlubną organizację wspierającą dyktaturę PZPR ma w jednym z kandydatów z Częstochowy swoje przełożenie na obecne czasy. Ponoć tatuś kandydata który pochodzi z okolic Piotrkowa Trybunalskiego " dobrze się zapisał" dla PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: PAX to organizacja komunistyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 00:13 A co to ma wspólnego z wyborami? Uważam,że obojętnie, to na którym miejscu jest = głosujmy na naszego - a tym na razie jest Pankiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: PAX to organizacja komunistyczna 09.04.09, 00:25 secesja44 napisała: > Słyszałam,że PAX który komunistom torował drogę do filtrowania Kościoła a uważany jest za niechlubną organizację wspierającą dyktaturę PZPR ma w jednym z kandydatów z Częstochowy swoje przełożenie na obecne czasy. Dobrze slyszalas. Ale oprusz sluchania, to moze lepiej poczytaj. Jest troche materialow o tej mieszance komunofaszystowsko"katolickiej" organizacji zalozonej przez Boleslawa Piaseckiego pod nadzorem szefa NKWD. Ponoć tatuś kandydata który pochodzi z okolic Piotrkowa Trybunalskiego " dobrze się zapisał" dla PRL-u. skoro "organizacja" dobrze sie zapisala dla PRL-u, to i jej czlonkowie tez cos z tego mieli:))To ten sam aspekt jak w watku o Kaczynskich, dziadkach i karierach:)) Odpowiedz Link Zgłoś
secesja44 Re: PAX to organizacja komunistyczna 09.04.09, 09:57 A czy były wice nie pochodzi z okolic Piotrkowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
big.panda Przed eurowyborami 09.04.09, 20:46 „Wyborcza” z listopada.2008 pisała o sprawie sądowej byłego kierownictwa PESC-u w Częstochowie a konkretnie byłego dyrektora Sławomira Ś. W sprawie tej pojawił się wątek p. Artura Warzochy, który świadczył usługi dziennikarskie dla tej firmy i jakoby pobrał z kasy przedsiębiorstwa ponad 30.000 zł. za usługi, których nie wykonał. Czy ktoś zna dalej, co się w tej sprawie dzieje?. Przecież kandydat na europosła powinien być poza jakimikolwiek podejrzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymus Re: Przed eurowyborami IP: *.centertel.pl 10.04.09, 19:47 Właśnie jest poza wszelkimi podejrzeniami i kwota, o której pisała gazeta, też ci się pomyliła,chyba o jedno zero. No, ale cóż...,czymś trzeba uderzyć, aby zabolało. Tylko trzeba też wiedzieć, o czym pisać,żeby nie zrobić z siebie oszczercy.Jak już piszesz o usługach, to pisz konkretnie, bo może też nie wiesz, o czym piszesz, tak tylko, aby zaciekawić? To już nie te czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie dziękuję Nie interesują mnie te wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.09, 20:02 moja wypowiedź jest następująca: nie interesują mnie te eurowybory, nie interesuje mnie kto startuje. wiem tyle, że można się nieźle forsy nachapać, jak ktoś wejdzie do Europarlamentu. czy znak ktoś biednego europosła? więc te wybory ja osobiście traktuję jako umożliwienie komuś zarobienia niezłego szmalu. ale jeśli taki jest system... kończę i spuszczam wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Nie interesują mnie te wybory IP: *.st.vc.shawcable.net 11.04.09, 05:38 Jest to jakis punkt widzenia. Ale problem w tym, ze nieidac na wybory zostawiasz pole wyboru innym. Ktos jednak bedzie musial byc wybrany i owe pieniadze wezmie. Ale to troche tak, jak gdyby mieszkaniec Alaski uznal, ze nie ma sensu wybierac prezydenta USA senatora i kongresmena tylko dlatego, ze moga zarobic szmal za robote w Waszyngtonie. Po co mialby mieszkaniec Brytyjskiej Kolumbii, czy innego Yukonu wybierac posla do Ottawy, ktora jest kilka tysiecy km na wschod, skoro ma wlasny rzad prowincjonalny, ktory w praktyce zaspokaja jego potrzeby obywatelskie? Podobnie Francuz z odleglych departamentow z calego swiata? Niemiec z landu itp A pieniadze? To w koncu przedstawiciel panstwa, ktory zeby to panstwo prezentowac musi byc odpowiednio wyposazony w to co na tych poziomomach obowiazuje i do pracy i do godnej reprezentacji. Taki przedstawiciel panstwa musi mieszkac, zyc na codzien, bywac i miec pomocnikow do obslugi biura. A to kosztuje. Chyba, ze chcesz, zeby tych 50 wybrancow zachowywalo sie jak komunistyczny przedstawiciel handlowy na delegacji w NRD albo w KK z kanapkami wlasnorecznie robionymi i grzalkami do parzenia herbaty w wkladka na prad 110v, mieszkajacy katem u znajomych, zeby bylo ...taniej:) Od ciebie w koncu tez zalezy, zeby wybraniec trzymal poziom i wstydu nie przynosil. I panstwu i okregowi i ...tobie. Przypomnij sobie posla Janowskiego, ktory mimo niezlej pensji poselskiej w czasie obrad sejmu wyciagal spod lawki zawiniete w papier kanapki i termos z herbata, po ktorej tanczyl i calowal panow po rekach na sejmowych korytarzach. Ci wybrancy to ludzie majacy cos w imieniu Polski zalatwiac, o czyms wspoldecydowac i za czyms glosowac kiedy trzeba. Pieniadze i tak trafia do kogos. Ale o tym do kogo decydujesz, badz nie, ty sam/a. Jesli jednym glosem [bo nie wziales udzialu] wygra kolejne wcielenie starego Giertycha, czy innego Tomczaka, zamiast kogos madrego, powaznego, szanowanego za wiedze i pracujacego na rzecz panstwa, to i tak bedziesz sie wstydzil za jego idiotyzmy wyczyniane na miedzynarodowym forum. Bos z tego okregu wyborczego. Bos Polak. Odpowiedz Link Zgłoś