oszrany 08.04.09, 22:21 100% poparcia ! W koncu ktos poruszyl ten temat. Brawa dla autora listu. Oby odniosl jakis skutek, ale watpie bo pomniki sa wazniejsze, no i doniczki po 1000 zl dla magistratu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: genia Re: Szaletów niedostatek IP: 195.88.28.* 08.04.09, 23:05 no to trzeba będzie teraz latać do UM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celiks Szaletów niedostatek IP: *.adslplus.ch 08.04.09, 23:08 witam przyjechaelm na swieta do Lozanny wlasnie wrocilem ze spaceru po miescie i wiecie na prawie kazdym rogu jest publiczny toalet!!!! Ludzie grzecznie tamze chadzaj anie oddaja w bramach co wkrotce spotka aleje. Do zobaczenia po wietach w cz-wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przema DOŚĆ Szaletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 23:10 Chciałbym uprzejmie przypomnieć, że obecnie cywilizowani ludzie wiedzą że toalet szuka się w restauracjach które maja obowiązek udostępniać wychodki nie tylko swoim gościom. W okolicach placu Biegańskiego aż roi się od restauracji, knajpek i kafejek. A miejski szalet trzeba jak najszybciej zamknąć i odzyskać to miejsce na ciekawsze przybytki. Popieram decyzję Miasta. A jeżeli autorowi tęskni się za takim pieknym szaletem pachnącym lizolem to zapraszam do TESCO to król kibelków częstochowskich tam można powspominać Bolka Bieruta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szum Re: DOŚĆ Szaletów IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.09, 23:44 lokale maja obowiazek... nie maja... zreszta w alejech same banki teraz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio / walnięty/ Re: DOŚĆ Szaletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 00:04 Do " oszranego"; - a Ty kolego albo się obudziłeś albo nie dokładnie czytasz posty. Otóż ja już od dwóch lat walczę o tego typu przybytki w tym "dobrym mieście". Cofnij się parę stron wstecz. A już na pewno przejrzyj wszystkie strony traktujące o oddawaniu nowych pomników białego papy. Wszędzie tam znajdziesz mój post w sprawie, że kibel bardziej jest potrzebny Częstochowie aniżeli kolejny pomnik. I co!!!!!?????? - i nic!!!!!! Nawet żecznik udaje, że nie czyta. Ale jak jaką mantrę powtarzają, że Częstochowa to dobre miasto. Tfu! z takim dobrem. Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mandarynka Re: DOŚĆ Szaletów IP: *.gprs.plus.pl 09.04.09, 00:38 Kto to "żecznik"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: DOŚĆ Szaletów IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.09, 08:39 Droga Mandaryno: rzecznik to «ten, kto występuje, przemawia w czyimś imieniu; ten, kto jest wyrazicielem pewnych poglądów; ten, kto występuje w obronie kogoś lub czegoś, kto popiera jakąś sprawę» PWN. Na przyszłość radzę skorzystać, ot choćby z google. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mandarynka Re: Do Gwerty IP: *.gprs.plus.pl 09.04.09, 20:41 Drogi Gwerty! Wiem kto to jest rzecznik, nie wiedziałam tylko, że to to samo co "żecznik";-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszrany Re: DOŚĆ Szaletów IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 09.04.09, 09:01 Do "Dyzio / walnięty/" Widocznie cos slabo walczysz, poza tym moja wypowiedz dotyczyla artykulu, a forum nie przegladam od czasu obowiazku logowania, nuda i strata czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za drzewikiem Re: DOŚĆ Szaletów IP: *.21.pl 09.04.09, 09:34 Przema jestes poprostu Kretynem! Wystarczy wejsc do pierwszej knajpki z przegu np. cafe skrzynka zeby móc przeczytac napis na drzwiach toalety "tylko dla klientów..." No ale przeciesz swoje potrzeby mozna załatwiac w bramach komus pod oknem czy tez na klatkach schodowych za śmietnikiem... Pan Wrona wie ze mieszkancy Częstochowy są bardzo kreatywni i wiakis sposób sobie poradzą. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan buk Wy nie macie sikać tylko się modlić! IP: 212.87.240.* 09.04.09, 01:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazak Szaletów niedostatek IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.09, 01:43 "Może przy okazji magistrat zechce się pochwalić choćby jednym obiektem, który został wybudowany w miejsce zlikwidowanych? " W parku Staszica został wyremontowany za około 600tyś. zł. Przecież sam prezydent przecinał wstęgę podczas ceremoni otwarcia... Pewnie pierwszy sik też był oddany przez niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: Szaletów niedostatek IP: *.srod.spidernet.pl 09.04.09, 08:16 > W parku Staszica został wyremontowany za około 600tyś. zł. > Przecież sam prezydent przecinał wstęgę podczas ceremoni otwarcia... Ale co "został wyremontowany"? Szalet? Gdzie tam jest szalet?! Co do restauracji, co maja obowiązek udostępnić swoje ubikacje wszystkim to jakaś bzdura! Co to za pomysł?! Pieprz*** pielgrzymi i tak się zesłają w bramie i w klatce na wycieraczkę, przecież są tacy wierzący, a i śmieci nam też zostawią na trawnikach, bo Czewa to dobre miasto - dobre sobie! Proponuję powiesic drogowskazy "WC" kierujace ludzi do UM. Trzeba zalać cały UM gnojówką, to całe goofno z UM wreszcie wypłynie, a nie bedzie rozsmarowywane po naszych ulicach! Wrona - leć do ciepłych krajów i nie wracaj. Hai! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Re: Gdzie sikacie w centrum? IP: *.54.171.210.tvksmp.pl 09.04.09, 08:24 ja za kinem jest taki duzy parking błotny i tam są do tego warunki Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_0 Re: Gdzie sikacie w centrum? 09.04.09, 09:55 Kolego!!!! Jak już chcesz się podszywać pode mnie, naucz się pisać zgodnie z regułami stylistyki. W przeciwnym wypadku będziesz zawsze rozpoznany. Do " oszranego": - sorry! masz gościu rację. Nie zauważyłem, że jeno komentujesz. Ale to kładę na karb ekscytacji tematem. Nie zgadzam się natomiast na zarzut, że słabo walczę!!!!! Niestety, prawo nie zezwala mi na ostrzejsze potraktowanie tematu. Mogę jedynie obiecać, że przed wyborami będę przypominał wszystkim wyborcom którzy zechcą mnie słuchać jak to Tadeusz wielki wraz ze swoją ekipą o dobro mieszkańców tego miasta dbał. pozdrawiam, Dyzio/walnięty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaku Szaletów niedostatek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 12:31 Dołączę do grona prześmiewców . Śpieszę donieś o tym że nasi urzędnicy podjęli słuszną decyzje w sprawie zamknięcia szaletu miejskiego i nie budowania nowych. Jak wszyscy wiemy przybywający do nas pielgrzymi są jak na pątników wyjątkowo ascetycznie nastawieni do wszystkiego.Ludzie Ci nie pragną luksusów w postaci szaletu , wolą w skupieniu gdzieś pod drzewem lipy załatwić swą potrzebę i wszystko to w rytm pieśni religijnych płynących w megafonach . A my częstochowianie wiemy że potrzeby to w domu załatwiamy . To na tyle . Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Szaletów niedostatek 09.04.09, 14:52 To wstyd i hańba ,ze w tak duzym mieście nie ma toalet publicznych. Zaklad jak ma tylu a tylu ludzi to musi, MUSI miec tyle oczek itd, itp, dotyczy to kazdej instytucji , a czemu tak liczne miasto w miejscach o dużym skupieniu ludzi nie musi? Pan Prezydent ma wykształcenie, kulturę, wiedzę o zarządzaniu, a brak mu wyobraźni i rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Szaletów niedostatek IP: 94.251.137.* 09.04.09, 18:48 Pan Wrona dba tylko o pielgrzymów,to dla nich wybudował szalet w parku jasnogórskim za ciężkie pieniądze,od dawna wiadomo ze dla niego liczą sie tylko pielgrzymi a o mieszkańcach Częstochowy przypomina sobie tylko przed wyborami!!!!Za potrzebą trzeba chodzić do jego urzędu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks. waleczny Re: Szaletów niedostatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 20:06 Ludzie muszą chodzić za potrzebą.Zaś " potrzeba jest matką wynalazku". Kombinujcie bracia i siostry kombinujcie.Tylko nie do konfe....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve_line Re: Szaletów niedostatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 20:26 Prawie wszystkie bramy i klatki w centrum miasta są zasikane na potęgę. W niektórych potworzyły się śmierdzące bajora stanowiąc skuteczną barierę dla pieszych. Jak widać nikomu to nie przeszkadza, skoro kolejne szalety idą do likwidacji. To kolejny przykład na nieprzemyślaną i chaotyczną politykę rozwojową miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: Szaletów niedostatek IP: *.srod.spidernet.pl 10.04.09, 09:57 Proponuję zaraz przed pielgrzymkami zorganizować się i zaznaczyć na chodniku od pl. Biegańskiego do Urzędu Miasta strzałki z informacją "Pielgrzymie! Masz potrzebę? Zapraszamy serdecznie do szaletu w UM!" :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OwnU Re: Szaletów niedostatek IP: *.prenet.pl 10.04.09, 11:46 nie ma szaletow, ludzie musza wiec szczas w bramach a tam czeka juz czarnow ze strazy wiejskiej i nabija kaske dla wrony, wrona sie bogaci i buduje infrastrukture wokoj jasnej gory ksieza sa szczesliwi, ludzie chetniej chodza na jasna gore sie modlic. ROTFLMAO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... A może wzorem Amsterdamu... IP: *.gre.pl 10.04.09, 12:32 wprowadzić w Częstochowie takie konstrukcje: wolszczak.com/batonik/amsterdam13.jpg Przynajmniej mężczyznom mogłyby pomóc, a w sytuacji pielgrzymkowego miasta to ma znaczenie. Zauważyliście, że są bezpłatne i higieniczne? Skoro sprawdzają się w stołecznym mieście Holandii, to i u nas pewnie też mogłyby zrobić karierę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio / walnięty/ Re: A może wzorem Amsterdamu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 15:53 Jasiu!!!! - na miłość boską!!!! toż to Amsterdam! Tam nie dość, że masz się gdzie od..ć to jeszcze możesz działkę kupić, na Zejdaku dziewuchę zgarnąć /z książeczką zdrowia/ a w niedzielę nie musisz obowiązkowo na mszę. Jak Ty to sobie w "dobrym mieście" Częstochowie wyobrażasz????? Chociaż jest szansa: Wronę ze stanowiska veg! pośród radnych czystkę też należy zrobić. Następnie ogłosić przetarg na prezydenta / każdy startujący pisze program co proponuje w mieście zmienić/ i komisyjne otwarcie programów. Następnie publiczna dyskusja nad programami i wybór większościowy. Dopiero taka forma wyboru władz miejskich gwarantuje rozwój tego miasta. W przeciwnym razie ponownie wygra koteria podległa Nowakowi& comp. Pozdro! Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
zgibek Re: A może wzorem Amsterdamu... 14.04.09, 11:33 No, ale są też bardziej "gustowne konstrukcje" :) zgibek.blogspot.com/2009/04/za-potrzeba-na-miescie.html Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_0 Re: A może wzorem Amsterdamu... 14.04.09, 17:12 Do " zgibka": - odpowiedż ta sama jak dla "Jasia". Zauważ, że żecznik siedzi jak mysz pod miotłą i ani me ani be. Ot zainteresowanie władz miejskich problematyką mieszkańców naszego miasta. A Ty tu wyskakujesz z Amsterdamem! Najpierw szalet a póżniej co?! - może prochy? Chcesz, żeby Nowak Wronę do kąta postawił!? Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Zło Re: A może wzorem Amsterdamu... IP: *.21.pl 14.04.09, 20:22 Dyziuno co ty? Przeciez juz można kupic drugs`y i to całkiem legalnie! pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
zgibek Re: A może wzorem Amsterdamu... 14.04.09, 20:55 "A Ty tu wyskakujesz z Amsterdamem! Najpierw szalet a póżniej co?! - może prochy?" Przykłady z Amsterdamu rozumiem jako przykład dna - dla mnie było to nie tylko żenujące, ale też nieprzyjemne. Zresztą miałem nadzieję, że z mojego opisu to wynika. Co do prochów - to przede wszystkim nie są one powszechnie zalegalizowane, jest to jasno określone - gdzie, ile itd. I dodam - mimo, że mieszkałem w samym centrum, w dzielnicy czerwonych latarni to nigdy nie zdarzyło mi się spotkać nikogo zalanego, zataczającego się czy naćpanego. Nie wiem, czego to zasługą, ale w Polsce dużo częściej można napotkać takowego delikwenta. Ludzie są tam bardziej otwarci i szczęśliwi. Nikt mnie nigdy nie zaczepił na ulicy, niezależnie od pory dnia czy nocy. No i nie zrozum mnie źle - powyższe nie oznacza że jestem za legalizacją narkotyków czy innych używek - ja nawet jestem za wprowadzeniem zakazu palenia :) Odpowiedz Link Zgłoś