Dodaj do ulubionych

Pobili go, to im oddał

13.04.09, 22:27
Zgłosiłby sprawę na policję, to nawet w razie udanej próby zatrzymania
sprawców, gó... by im zrobili. W najlepszym wypadku spisaliby ich dane.

Zrobił porządek po swojemu, to tamci na następny raz 100x zastanowiliby się
zanim znowu kogoś pobiją. A tak... wiedzą, że prawo stoi po ich stronie. Brawo!
Obserwuj wątek
    • puhyes Pobili go, to im oddał 13.04.09, 23:46
      Zrobiłbym dokładnie tak samo. Reformy w Polsce należało rozpocząć od
      reformy sądownictwa.
      • Gość: es Wszyscy powinni trafić do pierdla IP: *.gprs.plus.pl 14.04.09, 08:11
        tam miejsce jednych i drugich.
        • az100 Tak się rodzą gangi. 14.04.09, 11:15
      • asmok6 Bo co innego mogl zrobic? 14.04.09, 11:32
        Dobrze zrobil. Nie mial innego wyjscia. Co innego mozesz zrobic gdy boisz sie
        ponownego pobicia? Zglosic na policje? To pomysl z pogranicza fantasy na dodatek
        bardzo niebezpieczny bo liczba chetnych do spuszczenia wpier.... wzrosnie.
        Olac? Tez nie za dobrze bo nastepnym razem tez dostaniesz.
        Jedyne wyjscie to uswiadomic agresorom albo ze samemu jest sie dla nich
        zagrozeniem. Spokoj na przyszlosc gwarantowany.
      • olias Re: Pobili go, to im oddał 14.04.09, 12:43
        za późno. chciał reformować Ziobro. ale na szczęście my, obywatele upilnowaliśmy
        niezawisłości prokuratur i sądów. gratulujmy sobie nawzajem.
    • Gość: ss Pobili go, to im oddał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 00:20
      I bardzo dobrze zrobił, brawo, honorny chłopak.
    • Gość: gość 47 lat Pobili go, to im oddał IP: 89.108.207.* 14.04.09, 02:06
      Zuch chłopak i kolegów ma dobrych, tylko tak mozna wytępic
      huliganów,ploicja jest beznadziejna wiem coś na ten temat.
      • manhu Re: Pobili go, to im oddał 14.04.09, 13:46
        LOL, a skąd wiesz że on taki uczciwy?
        Pewnie zwykły menel hołdujący zasadzie o niekapowaniu (bo niby zgłosić pobicie to kapowanie). Ot menele napadli menela, zwołał kumpli memeli i spuścił łomot menelom.

> tylko tak mozna wytępic huliganów,
        Niestety nie pozabijali się, więc obie grupy huliganów są niewytępione.

Choć jeśli oberwał bez powodu, to za odwet umorzyłbym mu sprawę (ale przebadana musi być).
      • Gość: polak Re: Pobili go, to im oddał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 20:06
        masz racie kolego
    • Gość: irenka Pobili go, to im oddał IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.04.09, 04:31
      Policjanie powinni mu dziękowac, ze odwlił za nich kawał roboty
      • Gość: Grzegorz Re: Pobili go, to im oddał IP: *.nwrknj.east.verizon.net 14.04.09, 04:39
        Tak trzymac! Nie wierze w skutecznosc dzialania policji i sadow,zawsze bandyta
        ma wieksze prawa niz poszkodowany! Bedzie tak tak dlugo jak sady i policja nie
        zmienia swojego stosunku do pokrzywdzonych! Gdyby pobito posla czy senatora to
        policja by stanela na glowie i znalazla sprawcow, zwykly obywatel zawsze przegrywa.
      • olias Re: Pobili go, to im oddał 14.04.09, 12:45
        a za co ma dziękować. teraz kolesie obrażenie na nich, bo niep ilnowali porzadku
        i pozwolili im spuścić manto. trza będzie kupować flaszki i lecieć przepraszać.
      • patriotaa Re: Pobili go, to im oddał 14.04.09, 15:00
        Gość portalu: irenka napisał(a):

> Policjanie powinni mu dziękowac, ze odwlił za nich kawał roboty
        Masz rację. A ile czasu na pisanie papierów zaoszczędzili, a sąd tez
        zaoszczędził i czas i kasę z podatków. ja bym im tak połamał łapy by więcej nie
        mieli siły ich podnieść.
    • Gość: zaser Pobili go, to im oddał IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.04.09, 05:59
      Brawo kolo.Nie ma co czekac aż psy ruszą dupska.Dokładnie tak
      należało zrobić.Łby się zastanowią następnym razem.
    • gugula Pobili go, to im oddał 14.04.09, 06:09
      Jak zwykle winnym będzie ofiara napadu.
      • Gość: Mati Re: Pobili go, to im oddał IP: *.centertel.pl 14.04.09, 10:39
        A kto tu niby jest ofiarą? Oni pobili go, on pobił ich, wszyscy są sprawcami,
        wszyscy zostali złapani i dostaną wyroki. Jak widać nie jest tak źle ze
        sprawiedliwością w tym kraju. I bardzo dobrze.
        • Gość: Huk256 Re: Pobili go, to im oddał IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.09, 11:18
          Związek przyczynowo skutkowy jest taki że gdyby oni nie pobili tego kolesia to sami by nie dostali.

Niestety w naszym kraju jeszcze dużo wody w wisle upłynie zanim autentycnzie zgłoszenie sprawy na policji będzie się opłacać...

Nie dziwię się chłopakowi, a ci debile mają nauczkę na przyszłość.
      • wal.do Re: Pobili go, to im oddał 14.04.09, 11:21
        gugula napisał:

> Jak zwykle winnym będzie ofiara napadu.

Za to jakby poszedł na policję, to na 99,99% spracy nigdy nie zostaliby odnalezieni. A tak to przynajmniej tych trzech chwilke sie zastanowi zanim kogoś następnego pobije.

Brawo dla młodego człowieka, że nie liczy na bezradną policję tylko walczy o swoje. Mam nadzieję (choć niewielką), że sąd uszanuje nie tylko prawo, ale i zdrowy rozsądek i będzie pamiętał, że był to odwet a nie napaść.
    • Gość: jkm Pobili go, to im oddał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 06:09
      Bardzo dobrze ten koleś zrobił - dzięki temu sprawiedliwości stało się zadość. Na policję i sądy nie ma co liczyć.
    • pikofarad Pobili go, to im oddał 14.04.09, 06:13

Jaki rzad taki wymiar sprawiedliwosci,najpierw nalezy wyrznac "watache"
      nastepnie zastanawiac sie przez 500,myslac co by tu spiepszyc panowie
      zgodnie ze slowami znanej piosenki.
    • moskala69 Oko za oko, ząb za ząb ! 14.04.09, 06:19
      Stara jak świat sprawiedliwość powoli wprowadzana jest w Polsce, przez tych,
      którzy widzą niemoc polskiego prawa.
      • angrusz1 Niemoc 14.04.09, 09:36
        nie tylko prawa polskiego i służb porządku .

Tak już jest w szkole .

Gostek terrozyzuje całą klasę ale ma tylko wpisywane uwagi do
        zeszytu , które olewa i robi swoje , potem dorasta w takim poczuciu
        bezkarności i wtedy terroryzuje dzielnicę .

No ale są ludzie , którzy uważają to za prawidłowość - to że procesy
        trwają latami a kara symboliczna albo w szkole , że taki " uczeń "
        czuje się bezkarny bo ... bo ma prawa ucznia .
        Ktoś te zasady wprowadził i przekonał , że są słuszne .
      • Gość: 122 Re: Oko za oko, ząb za ząb ! IP: *.csk.pl 14.04.09, 14:29
        wykazał się zdecydowanie większą skutecznością niż łamagi z policji
    • brauling Pobili go, to im oddał No i jest wyruwnane! 14.04.09, 06:45
      No i o co wiecej chodzi,sami sobie winni dostali wpiery i koniec.
    • kukuryku20 Ale o co chodzi?! 14.04.09, 06:46
      Zrobił słusznie. Nie bawił się z policją, tylko załatwił sprawę we
      własnym zakresie. Przecież wiadomo, gdyby zgłosił sprawę na policję,
      to najpewniej skończyłoby sie na umorzeniu. Moim zdaniem powinien
      dostać medal "za ofiarność i odwagę" :-)
      • Gość: aaa Re: Ale o co chodzi?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 12:35
        tez tak uwazam. Ostatnio w podobnej sytuacji dyzurny przez telefon odeslal mnie do komisariatu, tam musialem czekac ponad godzine az laskawie ktos przyjmie zgloszenie. Najlepsza byla szczerosc pana przy okienku ktory jednoznacznie dawal do zrozumienia ze bez sensu jest w ogole cos zglaszac bo i tak nikogo nie zlapia.

A sprawcy w tym czasie byli juz dalekko...
        • Gość: ziuzia co innego myslal, co innego mowil IP: 94.254.184.* 14.04.09, 17:01
          mowil "niech pan nie zglasza bo i tak nie zlapiemy" a myslal "niech pan nie
          zglasza bo i tak nie zlapiemy i nade wszystko - w statystykach to wyjdzie jako
          kolejna nierozwiazana sprawa wiec ucierpia nasze premie"
    • Gość: fraszka Re: Pobili go, to im oddał IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.04.09, 06:54
      I słusznie, rachunki zostały wyrównane.
      • palaczzaba Teraz kumple pobitych pobiją tych co ich pobili 14.04.09, 07:30
        Nie widzicie tu nakręcającej się fali przemocy. Przecież waszym tokiem rozumowanie kumple i znajomi tej pobitej trójki powinii na walić tej większej grupie. A potem ci się znów zbiorą w większej ilości i znów im nawalą. Każdy niby tępi chuligaństwo pseudokibiców czy jakiekolwiek inne, a przecież z reguły właśnie tak się zaczyna, że z nie wielkiego konfliktu nagle staje się konflikt na całe osiedla czy dzielnice, bo w końcu dochodzi przez powiazania i znajomosci, że każdy zna jakiegoś pobitego i chciałby sam wymierzyć sprawiedliwość, ale czy o to chodzi. A apropo małych konfliktów, czemu w artykule nie jest napisane co było przyczyną tego pierwszego pobicia. Na dzielnicy chodzą słuchy, ze postąpił bardzo niehonorowo względem jednej dziewczyny siostry jednego z tcyh chłopaków, ale jak to plotki, może to dwie różne sprawy ze sobą nie powiązane
        • Gość: Ździchu Re: Teraz kumple pobitych pobiją tych co ich pobi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.09, 07:44
          Ty chyba nigdy jeszcze oszołomie wpie...nie dostałeś, a sprawca po umorzeniu
          sprawy za niską szkodliwość nie śmiał ci się otwarcie z drwiną na ulicy w twarz.
          • Gość: Nimrod 7 Re: Teraz kumple pobitych pobiją tych co ich pobi IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 14.04.09, 09:55
            Ja etż nigdy przynigdy wiper.. nie dostałem, oszołomie, a mam 32 lata i jakoś wychowałem sie w czestochowie na blokowisku....
            • empeczy a co to ma do tematu? 14.04.09, 10:44
              bo nie wiem,czy sie chwalisz,czy moze zalisz.. w kazdym razie,gdybym dostal
              wpie...za nic, to na pewno bym oprawcom nie odpuscil.
              • Gość: Nimrod 7 Re: a co to ma do tematu? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 14.04.09, 21:18
                Pewnie, że sie chwalę - w tych niespokojnych czasach przeżych 32 lata bez wpie... to sukces!
        • Gość: olewus1 Re: Teraz kumple pobitych pobiją tych co ich pobi IP: 80.50.68.* 14.04.09, 09:29
          I dlatego ten pierwszy powinien był dorwać ich w nocy a potem zakopać. Nie
          byłoby potem vendetty, która została zakazana w XVIw.
        • Gość: jołtek Re: Teraz kumple pobitych pobiją tych co ich pobi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.09, 10:44
          skoro już o honorze mowa, to takie rzeczy załatwia się sam na sam a nie przy
          pomocy kolesi. zhańbił mu siostrę więc powinien sam to załatwić.
          a tak w ogóle dać im broń otoczyć kordonem policji niech się pozabijają...
          będzie spokój!!
        • Gość: <<p>> Re: Teraz kumple pobitych pobiją tych co ich pobi IP: 78.9.38.* 14.04.09, 12:16
          to następnym razem jak ty dostaniesz łomot to po dojściu do siebie i otrzepaniu
          się z kurzu podejdź do tych co ci nakopali i poproś o powtórkę nadstawiając
          drugi policzek
          • Gość: jołtek Re: Teraz kumple pobitych pobiją tych co ich pobi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.09, 12:26
            czytasz ze zrozumieniem?? bałamucę Twoją siostrę, więc sprawa jest między mną a
            Tobą. przychodzisz do mnie i załatwiamy sprawę honorowo sam na sam. a jak nie
            masz tyle odwagi tylko zasłaniasz się kolesiami... no to z Ciebie tchórz jest
            jakich mało!!
            • Gość: gość myślałem, ze jak zbałamucisz mi siostrę IP: 193.164.157.* 14.04.09, 12:40
              to będzie sprawa między nią a Tobą. Mnie w to nie mieszaj!
              • Gość: jołtek Re: myślałem, ze jak zbałamucisz mi siostrę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.09, 12:59
                no jako brat... honorowy brat nic z tym nie zrobisz?? ;P
                • trv Re: myślałem, ze jak zbałamucisz mi siostrę 14.04.09, 14:30
                  Jakiego normalnego człowieka interesuje z kim i dlaczego rucha się jego siostra?
                  Żal Ci, że Tobie nie daje czy jak?
                  • Gość: jołtek Re: myślałem, ze jak zbałamucisz mi siostrę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.09, 14:52
                    a Ty czego się wtrącasz między wódkę a zakąskę co?? ;P
                    tak do Twojej wiadomości... Twoja mi daje... ale co Ciebie to obchodzi hahahaha
                    • trv Re: myślałem, ze jak zbałamucisz mi siostrę 14.04.09, 15:07
                      Widzisz, dorosła jest, jej wybór i jej sprawa.
              • Gość: jołtek Re: myślałem, ze jak zbałamucisz mi siostrę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.09, 13:17
                a masz w ogóle siostrę?? hahahaha
    • olias Pobili go, to im oddał 14.04.09, 06:56
      a niby co miał robić? zgłosić na policję? kazali by mu przyprowadzić sprawców.
      i jeszcze przekonć ich do przyznania się. potem już z górki - w ciągu 4 lat
      sąd wydałby wyrok: zawiasy albo niska szkodliwość czynu. Polska Temida jest
      panną chętną. ale dla elit.
      • ipta Re: Pobili go, to im oddał 14.04.09, 07:24
        Nie można wyręczać Państwa,Ale że, jakie Państwo takie prawo.A skończy się to
        tak jak kiedyś--nie mają chleba !!! to niech jedzą ciasteczka.
    • greg56 bardzo dobrze zrobil 14.04.09, 07:18
      I to mi sie poboba jestem za i za.Brawaaaaaa
      • megasceptyk Popieram, to działa. 14.04.09, 08:43
        Policja również to popiera,
        spokojnie poczekają na dokończenie
        wymierzania sprawiedliwości
        a potem pozbierają ukaranych,
        żeby ich jeszcze 24 potrzymać na wytrzeźwiałce
        albo do wyjaśnienia :).
    • miedzianakonefka Szukają kwadratowych jaj. 14.04.09, 07:21
      Takie "Prawo" i "Organy Państwa" to można w kiblu spuścić. Jak mi i sąsiadowi
      kiedyś szyby w autach powybijali w nocy to mocna ekipa policji stwierdziła że
      przecież odcisków nie będą ściągać i że można zgłosić ale "to i tak nic nie da".
      hehe Potem się dziwią że ludzie na własną rękę sprawiedliwość wymierzają.
    • Gość: men Zaczyna się to, co nieuniknione IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.09, 07:22
      Zaczyna się to, co nieuniknione.
      Gdy nie działa prawo ludzie biorą wymiar sprawiedliwości w swoje
      ręce.
    • boguschitz Pobili go, to im oddał 14.04.09, 07:40
      Reakcja młodego jak najbardziej prawidłowa. Na policję nie można liczyć. Prawo
      trzeba egzekwować samemu.
      Kilka lat temu ukradziono rower z mojej piwnicy. Policja po 3 tygodniach
      odstąpiła od szukania złodzieja.
      Na własną rękę znalazłem go wcześniej i odwiedziłem z moimi przyjaciółmi,
      sugerując oddanie roweru. Po użyciu argumentów nie do odrzucenia oddał mój
      rower i kilka innych.
    • marpiosko Pobili go, to im oddał 14.04.09, 07:44
      Z ciężkim sercem,ale muszę się zgodzić z większością:
      System u nas działa tak,że ta elementarna,"ludowa"sprawiedliwość,jest
      sensowniejsza,niż tegoż systemu funkcjonowanie!
      Tak,to było coś w rodzaju linczu,ale znając operatywność służb nie mam
      złudzeń,że był to jedyny skuteczny sposób!
      I słuszny,oczywiście o ile koleś został wcześniej przez tych trzech
      napadnięty,bo nie można wykluczyć,że to on wcześniej wystartował do tamtych i
      się naciął!
      A wtedy,to już zupełnie inna bajka!!!
    • Gość: obywatel Pobili go, to im oddał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 07:45
      Jak się bronić?? TERAZ TO ALBO DAĆ SIĘ ZABIĆ LUB ZMĘCZYĆ PRZECIWNIKA UCIECZKĄ
      JAK SIĘ DA.żenada
    • Gość: obywatel Jak się bronić?? teraz to albo dać się zabić lub . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 07:46
      ZMĘCZYĆ PRZECIWNIKA UCIECZKĄ JAK SIĘ DA.żenada
    • nowytor.nowytor8 to jest PO prostu kryzys państwa 14.04.09, 07:47
      jest bardzo łatwe do udowodnienia, że gdyby szczawik powiadomił policję, to tylko 2 sytuacje mogłyby mieć miejsce:
      1. nie wykrycie sprawców
      2. wykrycie sprawców, zastraszanie poszkodowanego, a w końcu rozmemłanie sadowe i za 10 lat przedawnienie.
    • Gość: Zdenek Re: Pobili go, to im oddał IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.04.09, 07:50
      Bardzo dobrze zrobił, następnym razem gnoje dwa razy się zastanowią zanim kogoś
      napadną. Tak trzymać.
    • Gość: kopytko Smutne ale prawdziwe IP: 146.81.200.* 14.04.09, 07:53
      Smutna ale prawdziwa prawda - jak nie wezmiesz sprawy w swoje rece to nic sie
      nie stanie istotnego w sprawie. Co prawda Plicja ma ograniczone prawa ale to sie
      wszystko wiaze z chorym systemem. Przestepcy czuja sie bezkarnie i w nosie maja
      ze policja ich spisze tylko. Smiech na sali normalnie.
    • Gość: devil Re: Pobili go, to im oddał IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.09, 07:55
      Powinien dostać nagrodę za odciążenie policji z obowiązków - gdyby zgłosił się
      do komisariatu potraktowano by go jak intruza, spławiono, a po miesiącu dostałby
      zaświadczenie o umorzeniu śledztwa.
      • topewnieja Re: Pobili go, to im oddał 14.04.09, 08:04
        ciekawe dlaczego tylko jeden post stawia pytanie za co chłopaczek dostał
        wciry...czy nikomu nie przyszło do głowy że to bandzior i dostał słusznie po
        mordzie....
        • megasceptyk nie, nikomu. 14.04.09, 08:46
          Wszyscy zakładają, że to oni są łysymi brudasami.

Jak dziennikarzyna dopisze coś więcej
          to będziemy zakładali inaczej.
        • Gość: cypis.syn.rumcajsa Re: Pobili go, to im oddał IP: *.gprs.plus.pl 14.04.09, 08:48
          co ty nie powiesz...
          razem z żona zostaliśmy zaatakowani w biały dzień, pod swoim domem przez dwóch
          naćpanych nastolatków. Oberwał każdy kto się nawinął. Starszy pan,
          dwudziestoparoletni chłopak, wiekowa pani wracająca z zakupów. Próbowaliśmy
          pomóc tej starszej kobiecie i doszło do szarpaniny. Nigdy, powtarzam nigdy nie
          spotkałem się z taką agresją. Obłęd w oczach, groźby użycia noża... Oczywiście
          wezwaliśmy policję, ktoś inny straż miejską. Uciekających chłopaków dogonili
          panowie ze straży miejskiej. Uparliśmy się z żoną i pojechaliśmy na komisariat.
          I co? Policja próbowała nam wyperswadować składanie zeznań (teksty policjantów
          typu: a pan się w szkole nie bil? i co, myśli pan ze to coś da?) Dowiedzieliśmy
          się że gnojki trafiły na izbę wytrzeźwień. Po prawie dwóch miesiącach dostaliśmy
          pismo z prokuratury, że sprawa została przekazana do sądu. W międzyczasie nie
          raz widzieliśmy obu chłopców krążących w okolicy i wyładowujących swoją agresję
          na samochodach.
          Jestem ciekawy jak to wszystko się skończy. Gdyby nie to że żona jest w ciąży i
          chcieliśmy jak najszybciej zejść im z drogi, może sam bym się bił. Domyślam się,
          że miałbym z tego powodu same kłopoty, ale... Całkowicie rozumiem zachowanie
          bohatera artykułu.
        • Gość: Alaryk Re: Pobili go, to im oddał IP: 195.205.202.* 14.04.09, 09:40
          topewnieja napisał:

> ciekawe dlaczego tylko jeden post stawia pytanie za co chłopaczek dostał
          > wciry...

bo ludzie lubią proste bajki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka