ch3heg 13.05.09, 20:16 A teraz tłumaczenie dla tych co nie skumali o czym jest artykuł: Kamery na ulicach = większe bezpieczeństwo Orwell był optymistą... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wodzu strzelać! IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.09, 20:44 należało by przykładnie zastrzelić kilku z nich na m-cu, ku przestrodze innym, wtedy i sądy miały by mniej pracy i policja no i oczywiście nie zarli by teraz posiłkow w areszcie za nasze podatki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: strzelać! IP: *.rev.inds.pl 13.05.09, 21:27 Zdecydowanie Cię popieram, wodzu. Po co im ta broń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: strzelać! IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.09, 21:35 Gość portalu: maruda napisał(a): > Zdecydowanie Cię popieram, wodzu. Po co im ta broń. Wlasnie ! skoro strzelaja w powietrze a nie do tych baranow ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDP Re: strzelać! IP: 212.87.241.* 14.05.09, 18:19 obyś baranie kiedyś przechodził koło takiej sytuacji i żeby kula trafiła w ciebie albo psy zawinęły cię przez pomyłkę bo byłeś w pobliżu i miałeś taki sam kolor koszulki (co jest częstym przypadkiem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: strzelać! IP: *.pcz.pl 15.05.09, 10:45 Gość portalu: HWDP napisał(a): > obyś baranie.... Już samo hasłu "HWDP" świadczy o Tobie. Pewnie jesteś Ziooom, lubisz "zioło", na kolegów wołasz JOŁ!, a Policji nienawidzisz z założenia, choć jak Ci ktoś "michę oklepie" to lecisz do nich na skargę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDP Re: strzelać! IP: 212.87.241.* 15.05.09, 15:33 A ty widać jesteś niczym pies. Oni to chociaż po ubiorze klasyfikują i długości włosów na głowie, a ty po samym podpisie. Dla twojej informacji policji nie lubię bo mam powody. Jakie? Np. takie że jak idę po ulicy to "trzepią" mnie bo mam bluzę z kapturem, wydrapując brud z moich kieszeni pod pazury i sprawdzając czy to nie przypadkiem szczątki marihuany. Albo ktoś pobił jakiegoś typa w "rurze", a mojego koleżkę zawinęli i wbili mu zawiasy za to że miał taki sam kolor koszulki jak sprawca!!!!!! Rozumiesz baranie? Przykładów mam więcej. Zrozumiesz jak spotka to kogoś z twojej rodziny bądź ciebie osobiście. Nie jestem kretynem jak ty żeby nienawidzić kogoś bez powodu. Wiem że psiarnia jest potrzebna i są w jej szeregach normalni goście i głównie przez chore prawo jest jak jest. Ale większość wyżywa się na chłopakach bo za młodu dostawali oklep na osiedlu. Teraz dostali broń i kozaczą. Większość z nich (psów) jara dyma, a łapią chłopaków z nabitą lufką albo okruchami w kieszeni i niszczą im życie. Co do obitej michy to dawno nie miałem takiego doświadczenia. Raczej w drugą stronę (po tym jak jakiś najebany pajac szumiał do mnie bądź bliskich mi osób). Ja sam nikogo nie zaczepiam i gardzę takimi którzy w 3 czy 5 nacierają na 1 typka (a tam gdzie mieszkam zdarza mnie się to dość często) i jak tylko mam okazję to wymierzam im sprawiedliwość na swój sposób. Tylko ty chłopcze neostrady nie pojmujesz że policja i media kłamią. Pewnie zgodnie z modą twoich "yntelygetnych" koleżków glosowales na PO. W kwestii przywitania - ty pewnie mówisz "cześć towarzyszu" i dłoń masz sztywną i ściskasz jak imadło jak się witasz. Ja się witam na wile sposobów bo nie jestem ograniczony. W kwestii zielska tego supernarkotyku!. Gdyby chłopaki byli upaleni a nie nagrzani alkoholem to byli by potulni jak baranki. Ale ty nawet nie wiesz dlaczego marihuana jest nielegalna i kto ma w interesie żeby tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nimrod7 Re: strzelać! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 16.05.09, 07:07 HWDP - jaki klasyczny przykład blokersa i jeszcze lekko "skinizującego" A ja też wyrosłem na blokowisku i jak żyje już ponad 30lat nigdy nie dostałem wpierd*** ani nigdy sie nie biłem. Czyli to nie żadne wytłumaczenie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDP Re: strzelać! IP: 212.87.241.* 16.05.09, 13:51 nie jestem łysy. No mieszkałeś i co? mam do Ciebie o to jakieś halo? nie rozumiem o co ci chodzi. A ja się biłem i co z tego? Ktoś chce mi zrobić krzywdę to rewanżuje się tym samym proste. Ja mówię o tym że policja często przekracza swoje uprawnienia i często popełnia błędy i mają na to wyje....bane że komuś omyłkowo zniszczyli życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: strzelać! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 16.05.09, 07:36 Ty HWDP to idź sobie w ogóle zobacz "Woję polsko - ruską" (ekranizację książki Masłowskiej) i spójrz na postać Silnego. Pewnie podobny do Ciebie heheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDP Re: strzelać! IP: 212.87.241.* 16.05.09, 13:47 nie jestem łysy, nigdy nie bylem i nie mam zamiaru. Jak widać to wy jesteście ograniczeni. Szeregować ludzi ze względu na długość włosów... Może chcesz znać moje wykształcenie? bo pewnie to będzie kolejna sprawa której się czepisz. To powiem ci ze na pewno jest wyższe od twojego i to nie jest marketing i zarządzanie. Jesteś pewnie bananem który myśli że to co pokazują w TV to prawda. Włącz mózg,otwórz oczy i spójrz przez okno tam jest prawdziwe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do HWDP Re: strzelać! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 16.05.09, 23:40 Nie, ja nie mam szacunu" dla ludzi ulicy, pit bulli, spodni w korku i calej tej otoczki. Otworz oczy i zobacz ze to tylko zenujace xerowanie stylu brookloinskiej dzielncy lat 80tych. Zenua... Niewinny , a sie bił. Problem z interpretacja prawa? Udział w bójce jast karalny! Wyższe wykształcenie a tego nie wie.. Coz ulica potrafi zrobic z mozgu wode.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDP Re: strzelać! IP: 212.87.241.* 17.05.09, 00:41 No więc jesteś strasznie ograniczony. Dla mnie wkładając różową koszulę kserujesz pedałów (a może nim jesteś?). Czyli jak podejdę i walnę Cię w twarz z partyzanta, kilka razy cie kopne a ty w rewanżu też mi coś wypłacisz to jesteś winny? Od kiedy obrona konieczna jest karalna znawco prawa? Ale to tylko sytuacja hipotetyczna bo nawet w przypadku gdyby ktoś atakował twoją rodzinę czy bliskich, zamiast ich bronić zrobił byś kupę w majty, zesikał się i albo uciekł albo zemdlał. Po tobie widać co robi internet i tv z mózgiem, oraz brak kontaktu z rzeczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do HWDP Re: strzelać! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.05.09, 21:27 - Nie wkładam rózowej koszulki. CYT: "Czyli jak podejdę i walnę Cię w twarz z partyzanta, kilka razy cie kopne a ty w rewanżu też mi coś wypłacisz to jesteś winny?" Nie, nie kopnę w rewanżu. nie biję sie po prostu. Zadzwonie po policję z całym skutkiem tej konsekwencji. Dlaczego sie nie nie bije? a) nie uznaję tego b) skoro NIGDY sie nie biłem to jaka szansa, że skutecznie się bede bił? Położe się po pierwszym strzale i co? Wcale sie tym nie przejmuje. Od kiedy to siła wyznacznikiem ego (no chyba ze sie ma kompleksy, alebo kseruje sie "szacun ludzi ulicy") Tak samo jak nigdy nie malowałeś obrazu to też nie wyjdzie Ci za pierwszym razem. Podobnie jak z bójką. "brak kontaktu z rzeczywistością." akurat pracuje w oswiacie, wiec troche trudno mowic o braku kontaktu z rzeczywistoscia. I poza tym normalnie chodze na jakies koncerty i i.mprezy i jakos nigdy zadne takie bijatyki czy podobne ekscesy nie stają sie moim udziłem.... Mieszkalo sie na blokowisku, wracalo sie nad ranem nie raz i jakos nic sie nie dzialo. Zadnych takich przypadkow. Wiec mozna. Jesli jestes wykształoaony to przeanalizuj sobie znajomych z z ostatniego riku studiow i odpowiedz jak wielu z nich sie biło i ma tzw. "szacun ludiz ulicy". Chyba raczej nie za dużo...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDP Re: strzelać! IP: 212.87.241.* 18.05.09, 17:11 W takim razie współczuję twojej żonie/dziewczynie/dzieciom i przyjaciołom którzy nie mogą na tobie polegać. Myślisz że jak ktoś będzie gwałcił/bił kogoś z wyżej wymienionych to zdążysz zadzwonić po policję? ad a) rozumiem, co nie oznacza że nie masz się bronić jak ktoś cię zaatakuje ad b) póki nie spróbujesz nie wiesz jakie masz szanse, dlatego zamiast siedzieć na d... i wypisywać bzdury przez internet rusz się człowieku do jakiegoś klubu (kickboxing, box, zapasy, a najlepiej wszechstylowo czyli MMA) i się tego po prostu naucz. Naucz się jak masz bronić siebie i przede wszystkim bliskich. A pytanie w nawiasie zadaj kolesiowi który wypłaci Ci bombę w twarz. Bójkę może wygrać każdy z każdym wbrew pozorom, 1 celny cios umiejętnie wyprowadzony (a nawet przypadkiem cep) może załatwić sprawę. Biło się kilku z różnym skutkiem (przychodzili z podbitymi oczyma), a najlepiej zaskoczę Cię tym że moich kilku wykładowców też kila razy przyszło z limem, albo przestawionym nosem. Człowieku ty żyjesz w świecie fantazji chyba, myślisz że jeżeli tobie się nic nie przytrafiło to nikomu nic się nie przytrafiło? Zadzwoń sobie na policję i zapytaj ile oni mają zgłoszeń bijatyk dziennie. Ile jest ataków gości z nożem i innymi akcesoriami. Co chwila jakiś skurw..... gwałci dziewczynę. A ty myślisz że takie rzeczy się nie dzieją bo ciebie to nie dotknęło? Weź oprzytomnij chłopie i pokaż ten wpis twojej rodzinie, na pewno poczują się przy tobie bezpieczniej i serdecznie ci za to podziękują. Zapomniałeś że żyjemy w kraju w którym prawo jest strasznie kulawe i ludzie sfrustrowani swoją sytuacją życiową zdolni zrobić wiele złych rzeczy żeby jakoś przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do HWDP Re: strzelać! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.05.09, 18:13 "W takim razie współczuję twojej żonie/dziewczynie/dzieciom i przyjaciołom którzy nie mogą na tobie polegać. Myślisz że jak ktoś będzie gwałcił/bił kogoś z wyżej wymienionych to zdążysz zadzwonić po policję?" Nieumiejętnie broniąc tylko sprowokuję napastnika, który gotów mnie zabić, albo sparaliżować do końca życia.. Wtedy "pomogę" naprawdę żonie i dziecku - jak dam sie jeszcze zabić/zamienić w warzywo w imię nadmiernie rozbuchanego ego, niedowartościowania i kompleksó" I skoro jesteś tak samowystaczalny w dziedznie obrony, to pewnie i w każdej innej dziedzinie - np. do lekarza też nie musisz chodzić. Jak np. złamiesz sobie ręke to też sobie ją sam nacagniesz, bo przecież nie zadzwonie do specjalistów?? Cytat: "póki nie spróbujesz nie wiesz jakie masz szanse" Człowieku, NIE CHCE próbować, nie chcę mieć NIC wspolnego z subkulturami tzw. "Figterami"/"ustawkowiczami" i innymi szeroko pojętymi "dziećmi ulicy" Nie utożsamiam się z tym (piszac najbardziej ogólnie) nie lubie tej klimy i w ogole.... (żeby nie napisać, ze mam ja głęboko w d**) Zyje ponad 30 lat - rodzina założona, pełna stabizacja i co jak co ale nie uwazam znajomosci walki za cos przydatnego. Za taki kurs moglbym miec nie lada fajna wycieczke, stos ksiazek, etc.. Naprawde nie musze podbudowywac swojego ego w walce. Nie mam pod tym wzgeldow kompeleksow. Nawet jesli tym samym wzbudzę u Ciebie pogarde, to tylko lepiej dla mnie, bo dowodzi to, że jak najdalszy jestem od "hoolsow" i innych walczących (przenośnie i dosłownie) o "szacun ludzi ulicy" Nie moja klima!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nimrod 7 Do HWDP IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.05.09, 08:02 HWDP -> poczytaj sobie te wpisy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95846086&v=2&s=0 tu masz forum jak społeczeństwo masowo śmieje się z kiboli i tych wszystkich ludzi ulicy! Czy naprawde uważasz, że dresy i "ludzie ulicy" cos znaczą? Sfrustrowane dzieciaki. Zresztą co ja bede pisał, poczytaj sobie to forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDP Re: do HWDP IP: 212.87.241.* 17.05.09, 11:44 konkretny argument wyborco PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDP Re: do HWDP IP: 212.87.241.* 17.05.09, 11:45 konkretny wpis wyborco PO. Ale jak jest się pustym łbem to co więcej można napisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: do HWDP IP: *.rev.masterkom.pl 17.05.09, 14:14 Ty HWDP jakim stary tak przyznaje ci 95% racji,pozostałe 5 zostawiam na temat policji,oni nie naginają prawa oni je wypaczają a w protokołach zwyczajnie kłamią!Może nie wszyscy ale obszczy krawężniki zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <-------------------------------- ---=-- 14.05.09, 11:29 Ależ wodzu, co wódz. Przecież to wąsacze mieli broń, więc jak mieli zostać zabici ? A to że wąsy wcinają pączki i kawę z naszych podatków to już niestety prawo silniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobrze poinformowa Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.apus-net.pl 13.05.09, 21:33 Z wiarygodnych źródeł wiem , że agresorzy podczas przesłuchania popłakali się i podali nazwiska innych , dotąd niezatrzymanych sprawców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frogman nie w powietrze!!! IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.09, 21:50 strzelać trzeba nie w powietrze !! co za prawo by policjant nie mógł gnojowi przestrzelić kolan !! w takim przypadku powinno się policję rozliczać z każdego pudła !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.chello.pl 13.05.09, 23:00 Ciekawie piszecie zeby od razu do nich strzelac po kolanach. Policjanci zachowali sie jak najbardziej ok - minimalizacja skutkow uzycie spb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty społeczniak Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.05.09, 23:25 ...wszystko wiadomo błeszno.. ale na szczęście monitoring się powiększy i będzie do 100 kamer :) tym bardziej w miejscach niebezpiecznych czyli raków błeszno niepodległości północ :) także przep...one mają Ci którzy lubią sobie porozrabiać:) przykro mi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: 213.199.217.* 14.05.09, 08:48 Jestem z błeszna i nie wszyscy tacy ą.Jacy idioci sie zdarzyli.Błeszno to bardzo spokojna dzielnica lepsza niż ostatni grosz czy raków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalala Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: 212.87.241.* 14.05.09, 18:21 bo oni nie są z błeszna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pała Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.05.09, 23:20 mogą ich w dupę pocałować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.net.stream.pl 13.05.09, 23:51 zeby tobie przypadkiem kolan nie przestrzelili bo im sie nie spodoba twoj wyglad albo ulica z ktorej pochodzisz wez sie zastanow co piszesz jeden z drugim. moze jeszcze z przejscie na czerwonym beda do mnie strzelac. co kolwiek by sie nie dzialo ma strzelac w powietrze i tyle. jakby bylo wiecej i wiksze ptartole to by se poradzili a takto lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endy hehe, bójki na kwadratach to sa prawie codziennie IP: 193.138.241.* 14.05.09, 01:30 więc dziwi mnie fakt że jest tam jakiś monitoring, sam wzywałem tam policję ze dwa razy jak była rozruba... i co? i oczywiście jak to w częstochowie... nikt nie przyjechał, po ok. pół godzinie sobie poszedłem, tak działa policja w częstochowie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.05.09, 06:30 widzialek... co by nie pisac, dobrze ze psy stracily kontrole ale nie stracili zimnej krwi, moglo sie skonczyc tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MO. Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.rev.inds.pl 14.05.09, 07:35 Po co ich szukać i aresztować - sąd i tak ich wypuści. Filmik z kamery wyślijcie do programu "Śmiechu warte" Odpowiedz Link Zgłoś
martin102 Pod okiem kamer rzucili się na policjantów 14.05.09, 07:47 Ale po co ten policjant strzelał w górę, trzeba było zaraz prosto w łeb tego agresywnego gnojka, byłoby jednego debila mniej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.skorpio.net.pl 14.05.09, 12:36 zabijesz gnoja a pójdziesz siedzieć za człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 19:15 popieram wcześniejszą wypowiedz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.rev.masterkom.pl 17.05.09, 14:18 Ja nie słyszałeś kiedy żeby policjant siedział za zastrzelenie kogoś na służbie?Przypomnij sobie juwenalia w Łodzi,czy pomyłke z Poznania a to tylko 2 sprawy,które wyszły na jaw ile jest zmiecionych pod dywan pana komendanta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddf Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: 195.189.54.* 14.05.09, 08:34 jakość ekstra z tej sieci kamer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek emeryt Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 09:16 zgładzić tych gadów jak najszybciej - szczególnie w takiej dzielnicy jak Raków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romper Stomper Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 09:35 Nie strzelali w tych idiotów bo mamy HUMANITARYZM oraz dlatego, że właśnie są kamery. Przecież normalnie to chyba każdy z tych nawalonych debili "potknąłby się parę razy" podczas aresztowania, a tak psy się boją, że to oni będą oskarżeni za przekroczenie uprawnień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.xdsl.centertel.pl 14.05.09, 09:57 Pozostaje tylko nadzieja że Ci młodzi ludzie zostaną sprawiedliwie i wzorcowo ukarani, trafią do więzienia ( to przecież prawdziwi twardziele ) i w więzieniu popracują jako chętnie dziewczyny do wzięcia. Może taka perspektywa, u innych ostudzi zapał do nadmiernej agresji na ulicach naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wild Child Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.chello.pl 14.05.09, 16:07 problem w tym, że po wyjściu z puszki będą jeszcze gorsi. znam przykład gościa, który poszedł siedzieć na pół roku za to, że jego kumpel kogoś skroił (a on tylko stał i patrzył) bo, że niby "nie zapobiegł przestępstwu". po pół roku wyszedł tak zjechany psychicznie, że przestań. jeśli tak ma wyglądać "resocjalizacja" to naprawdę jestem za tym żeby im po prostu po kulce w łeb wpakować. zresztą nie wiem jak można nazwać resocjalizacją umieszczenie bandziora wśród bandziorów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Osik Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 10:13 I co z tego, że ich zatrzymali. Nasi częstochowscy superprokuratorzy wypuszczą ich bez żadnych sankcji. A niedaj boże gdyby policjant postrzelił któregoś z bandziorów, to miałby przesrane życie. Takie to mamy prawo, które lepiej chroni bandytów niż pełniących służbę policjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.dip.t-dialin.net 14.05.09, 10:18 Pamietam,jak kiedys monitowalem za monitoringiem w klatkach schodowych i ogolnie wszedzie. Pamietam, jak czesc forumowiczow wyzywala kolesia,ze zainstalowal kamere w klatce schodowej. I co ? Pewnie teraz malkontenci powoli rozumieja sens maksymalizowania monitoringu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 11:06 Nalezy eliminowac bandytow i przestepcow kryminalnych ze spoleczenstaw, tak jak w Chinach to robia i bedzie spokoj. A tak musimy zywic bandyte i jeszcze wysluchiwac jakie to on ma prawa i jaki to on pokrzywdzony, potem placimy za resocjalizacje ktora g...o daje i tak dalj, potem bandyta wychodzi i dalej powrorka z rozrywki. Czy w naszym kraju to bandyci maja decydowac o naszym zyciu w pracy, szkole! i na ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.rev.masterkom.pl 14.05.09, 11:33 Po co eliminować,wystarczą prywatne kryminały w których skazani będą sami pracować na swoje utrzymanie,jak choćby w Turcji czy cywilizowanym USA.Kto nie pracuje ten nie je,nie ma opieki medycznej,dostępu do tv,radia czy prasy.U nas puki co mają wczasy i czas wolny niezagospodarowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.09, 09:42 Zainstaluj sobie w domu,żebyś wiedxział co kto robi w którym pokoju ,ja nie chcę być podglądany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 12:23 Jednemu i drugiemu gnojowi kulosy przestrzelić i spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek emeryt Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 12:24 Na Rakowie należy te wszystkie gady natychmiast zgładzic - a wtedy będzie spokój w dzielnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azx Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 13:28 w grupie to tacy "silni", a pewnie indywidualnie to zwykłe zakompleksione skrzaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalala Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: 212.87.241.* 14.05.09, 18:26 mowisz o policji bez broni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek emeryt Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.net.stream.pl 14.05.09, 14:04 zgładzić gadów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.dip.t-dialin.net 14.05.09, 15:34 Gość portalu: Gienek emeryt napisał(a): > zgładzić gadów... O to sa wlasnie "znawcy" prawa. Ludzie litosci. Kara musi byc zgodna z prawem. Natomiast pelna zgoda co do tego, ze wiezniowie powinni pracowac na swoje utrzymanie. W Stanach tyraja ciezko w kamieniolomach,kopalniach,itp. I trzeba wprowadzic prewencyjnie monitoring doslownie wszedzie gdzie to mozlwie a nie "wyzywac" sie glupawo na gostku,ktory zamontowal dla bezpieczenstwa kamere u siebie w klatce schodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_sensi Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów 14.05.09, 16:46 > O to sa wlasnie "znawcy" prawa. > Ludzie litosci. Kara musi byc zgodna z prawem. > Natomiast pelna zgoda co do tego, ze wiezniowie powinni pracowac na > swoje utrzymanie. W Stanach tyraja ciezko w > kamieniolomach,kopalniach,itp. Polska nie jest państwem prawa więc może być problem ze sprawiedliwym osądzeniem Nie w każdym więzieniu w stanach więźniowie pracują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.dip.t-dialin.net 14.05.09, 18:52 Gość portalu: Wild Child napisał(a): > problem w tym, że po wyjściu z puszki będą jeszcze gorsi. znam przykład gościa, > który poszedł siedzieć na pół roku za to, że jego kumpel kogoś skroił (a on > tylko stał i patrzył) bo, że niby "nie zapobiegł przestępstwu". po pół roku > wyszedł tak zjechany psychicznie, że przestań. jeśli tak ma wyglądać > "resocjalizacja" to naprawdę jestem za tym żeby im po prostu po kulce w łeb > wpakować. Nonsens. Widac ze nie masz swiadomosci praworzadnosci TYLKO ochote na zamste albo (sorry za synonim) litosc kata (to odnosnie kulki w leb) Zwroc uwage,jak wszyscy placza na Guantanamo i jakie tam warunki tam wiezniowie maja.Nie bede hipokryta,i ja takze podpisalem sie pod petycja,zeby przyznac wiezniom status jencow wojennych.Ale wroce do tematu. Zauwaz,jak caly "swiat sie pluje",ze co te USA robia w Guantanamo z pojmanymi,itp,itp. Ale sa i tacy jak Ty, ktorzy domagaja sie zemsty i mowia. Najlepiej wyslac ich na Alaske do pracy.Niech sie utrzymuja,za to,ze siedza w puszce Arabusy-fanatycy. Pomysl co by sie dzialo na swiecie.Krzyczano by " Amerykanie porobili gulagi i kaza tam jencom zasuwac".Bede szczery,ja takze krytykowalbym to,gdyz domagam sie dla Talibanow w Guantanamo praw jenieckich,gdyz jestem reprezentantem cywilizacji i to mnie wlasnie odroznia od tych bestii. zresztą nie wiem jak można nazwać resocjalizacją umieszczenie > bandziora wśród bandziorów? Niekoniecznie.W Norwegii na ten przyklad,zakladaja przestepcy "obroze" na lydke i nie musi byc w wiezieniu.Dodatkowo,jesli sie zgodzi wszczepiaja mu chipa pd skore i montuja webcams w jego domu.Delikwent moze normalnie funkcjonowac.Nie wolno mu tylko pic alkoholu a takze palic tytoniu (gdyz moze palic cos twardszego),jesli pracuje,to moze chodzic tylko do pracy a tak nie wolno wychodzic mu z domu. Dostaje prace socjalna-prace ze starcami albo inwalidami. W domu musi pomagac rodzicom albo zonie,itd,itd. Bardzo spodobal mi sie norweski experyment. Wszyscy sa szczesliwi a koles sie resocjalizuje i to pozytecznie,pracujac, idac lulu o 21.00, potulnie pomagajac rodzinie,itd. Przyznasz mi racje,ze ma to sens? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.09, 15:25 Obroża na nogę czy inną kończynę to zwykła kpina. Za najcięższe przestępstwa kara śmierci lub dożywocie w izolatce, całe życie nie widząc ludzi lub kilka razy w roku (pięknie to niszczy psychę i robi wraka z człowieka), reszta do pracy, choćby przerzucanie góry ziemi na obok i potem w drugą stronę by się nie nudzili. Resocjalizacja to coś o czym piszą w książkach ale nikt tego nie widział ;) (dającego pozytywne efekty). Mechanizm prosty, popełniasz przestępstwo to ponosisz karę. Co do wypowiedzi Pana HWDP to do jakiego więzienia na świecie nie wejdzie tam sami niewinni ludzie wrobieni przez policję, cóż za światowy spisek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.dip.t-dialin.net 14.05.09, 18:54 sweet_sensi napisał: > Nie w każdym więzieniu w stanach więźniowie pracują Szkoda.Prawdopodobnie zmniejszyloby to bandytyzm i odciazylo podatnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.09, 19:53 tępic takie bydło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ormo czuwa "Spudłowałeś z takiej odległości?" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.09, 20:21 Chciałoby się powiedziec tekstem z "Psów": "Spudłowałeś z takie odległości?" Dlaczego strzelał w powietrze? Wystarczyło rozwalic jednego bandziora-pijoczka a reszta by sie położyła na ziemi. Teraz ich szukaj, sądź, ile roboty papierkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel "Ty co Ty tam liczysz" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 09:18 -Wyplate -To po co Ci kalkulator? -...to po przecinku:) he he Z Pitbulla Gebbels z Despero Az chcialo by sie zacytowac text komendanta do komisarza Ryby: "Od teraz masz miec w dupie przepisy!! -Moge?? " A tacy gangsta po alko sa najlepsze kozaki, nic potem nie pamietaja, z kacem sa potulni jak baranki i wszystko podpisza na komisariacie, byleby sie w spokoju wyspac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@@@@@ Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.net.stream.pl 19.05.09, 11:45 podajcie stronkę z ty filmikiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.09, 12:16 Gość portalu: @@@@@@@ napisał(a): > podajcie stronkę z ty filmikiem A czy ty fiucie masz codzienne i regularne wyproznienia ? Freda sobie pomarszcza jak ci sie cwoku nudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slou Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.com.pl 19.05.09, 12:28 To tylko napisał policjant_i to nie pierwszy raz> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjaa Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.09, 12:55 Gość portalu: Slou napisał(a): > To tylko napisał policjant_i to nie pierwszy raz> A co tez masz problemy z wyproznianiem sie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz-ek1234 Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów 19.05.09, 12:59 Gość portalu: Slou napisał(a): > To tylko napisał policjant_i to nie pierwszy raz> A mnie to wali, prawda w oczy kole co anonimie ? Też potępiam baranów co nie wiedzą co to jest dobre wychowanie, normy dobrego zachowania się szkoda słów, tępić bydło ile się da, popieram !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@@@@@ Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.net.stream.pl 19.05.09, 13:27 Fredem to ty jestes i pewnie sie codziennie marszczysz!!!! A od mojej dupy zdaleka,Pedale !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.09, 13:35 Gość portalu: @@@@@@@ napisał(a): > Fredem to ty jestes i pewnie sie codziennie marszczysz!!!! > A od mojej dupy zdaleka,Pedale !!!!!!!!!!!!! Prawda w oczy kole ćwoku co ??? faktycznie twoja dupe to osrac bardziej chyba tylko można palancie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@@@@ Re: Pod okiem kamer rzucili się na policjantów IP: *.net.stream.pl 19.05.09, 13:54 Żal mi cie. Niepełnosprawnym byc to nie przygoda. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś