Dodaj do ulubionych

Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta

01.06.09, 12:50
Jak w temacie; Antychryst, najnowszy horror twórcy głośnego Dogma 95 Larsa von Triera miał premierę w piątek 29 maja. Niestety nie w Częstochowie.

Czyżby to była sprawka ojczulków z Jasnej Góry, którzy zbojkotowali film ze względu na obrazoburczy tytuł i treść? Czy też dowód na czołobitną postawę włodarzy naszego "dobrego" miasta? A może zarząd Cinema City obawia się, że Częstochowianie są zbyt głupi na takie kino i wolą w tym czasie wyświetlić Duchy moich byłych lub Potwory kontra Obcy 3D? Jak to jest? Odpowie mi ktoś?
Obserwuj wątek
    • Gość: hmm Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.net.stream.pl 01.06.09, 13:16
      Faktycznie nie ma:) Najbliżej do Katowic ... Parodia...
      • hanzel_gretyl Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta 01.06.09, 14:19
        niestety nie jest to pierwszy przypadek gdy cinema city czestochowa odpuszcza
        sobie filmy. juz kilkukrotnie probowalem isc do kina na pewne filmy, ktore
        znalazlem w cc na slasku, a w czestochowie ich nie grano. nie ma to jednak
        zwiazku z kosciolem, a jedynie (jak uwazam) dyktowane jest to kalkulacja -
        czestochowskie matoly chodza tylko na "pewniaki" albo chlam typu hanah montana,
        ambitniejsze filmy nie dla nas.. niestety nie pamietam tytulow tamtych filmow,
        chyba jeden byl na podstawie prozy garcii-marqueza, drugi jakis romans
        wiktorianski, cos wspolnego z bronte..
        • Gość: egzorcyzmkonieczny Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 14:38
          w katedrze odbywa się modlitwa o 'wyzwolenie', zamiast na
          'antychrysta'powinienes sie udac do tegoż kościoła i modlic sie by zly duch
          opuscil twoje ciało. ale moze byc juz za poźno. moje słowa moga wzbudzić twoj
          smiech, agresję, ale to kolejny dowod,ze mozesz byc opetany przez moce nieczyste.
          zle duchy sa bardzo podstepne i czynia z czlowieka swojego niewolnika, dlatego
          powstaja takie filmy i znajduja się ludzie ktorzy chce je ogladac, a nawet
          oburza ich fakt, ze ktos moze myslec inaczej.
          • head-cancer Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta 01.06.09, 15:18
            Jeśli małe dziecko widzi w nocy potwory wychodzące z szafy lub z pod łóżka to coś takiego jest logicznie zrzucane przez dorosłych na bujną dziecięcą wyobraźnię i zbywane uśmiechem politowania. Jeśli dorosły człowiek widzi podobne rzeczy, różowe słonie, białe myszki lub inne cudactwa to jest uważany za chorego i kieruje się go do specjalisty.
            W przypadku wiary jednak, dorosłym rozsądnym - można by sądzić - ludziom deklaracje o wierze lub widzeniu o wiele dziwniejszych rzeczy uchodzą płazem. Co więcej to oni roszczą sobie prawo do tytułowania się tymi, którzy mogą kreować rzeczywistość i narzucać innym jedyne słuszne wartości i porządek.
            A przecież wraz z końcem antyku twórca tej całej zbiorowej psychozy, kościół, pod przewodnictwem swoich kapłanów wepchnął cywilizacje europejską w trwający 14 wieków dołek wieków ciemnych. Czy o tym już się nie pamięta? Smutne.
            • Gość: ek Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 15:34
              to ze demony nie są widzialne nie jest równoznaczne z tym, ze ich nie
              ma...negując ich istnienie stajesz się ich bezwolnym narzędziem...już jesteś
              przeniknięty i powinieneś się zwrócić o pomoc do egzorcysty...demony są znacznie
              starsze, niż nauki kk, ale w naszym mieście nigdzie poza katedrą nie odbywają
              się modlitwy o wyzwolenie. na pewno uzyskasz tam pomoc! ratuj dusze swoją przed
              mocami ciemności...
    • Gość: n Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.icpnet.pl 01.06.09, 14:41
      i jeszcze ma być drugie CC ciekawe czy wtedy się coś zmieni....wolałbym jednak
      multikino
      p.s. ale w Rzeszowie mają jeszcze gorzej.....
    • Gość: olo manolo Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.09, 16:20
      Niestety, ale częstochowa to dziura i zaścianek.
      Jakieś 1/2 roku temu chciałem się wybrać na "Boisko bezdomnych", ciekawy temat filmu, ciekawi aktorzy, więc sprawdziłem repertuar i co zobaczyłem (lub nie)? Brak tegoż tytułu w naszym mieście.
      Zadzwoniłem do kina, aby uzyskać jakieś racjonalne wyjaśnienie w tej sprawie i dowiedziałem się, iż dystrybutor nie przewidział emisji boiska w częstochowie, nierentowny pokaz poprostu. Dla porównania w Bydgoszczy i Toruniu (chyba każdy wie, jak blisko siebie te miasta są położone) seanse odbyły się. Nasuwa się jeden wniosek: ktoś robi badania dotyczące ilości osób na seansach i Częstochowa jest miastem debili, a każdy mądrzejszy film jest pomijany przez publiczność. Ot co.
      • Gość: antytroll Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 16:37
        z tym 'miastem debili' to zwykła prowokacja, trollu.
        • head-cancer Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta 01.06.09, 17:07
          Gość portalu: antytroll napisał(a):

> z tym 'miastem debili' to zwykła prowokacja, trollu

Prowokacja? Czy aby napewno? A może zwyczajnie bolesna prawda?

Niegdyś bardzo chciałem zobaczyć film "Zabójstwo Jessiego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda ", niestety Cinema City nie piewrwszy i nie ostatni raz dała mi jasno do zrozumienia, że ludzie w duchowej stolicy Polski nie lubią się intelektualnie przemęczać i owego obrazu nie wyemitowała.

• Gość: polonista Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 17:17
            Ty też nie lubisz się zbytnio przemęczać, bo do słownika ortograficznego to
            chyba nie zaglądasz. Piszemy NA PEWNO! Zgrywacie intelektualistów, powiadam
            "zgrywacie".
            • head-cancer Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta 01.06.09, 17:30
              Gość portalu: polonista napisał(a):

> Ty też nie lubisz się zbytnio przemęczać, bo do słownika ortograficznego to
              > chyba nie zaglądasz. Piszemy NA PEWNO! Zgrywacie intelektualistów, powiadam
              > "zgrywacie".

Próżnoś repliki się spodziewał, nie dam ci przytyczka ani klapsa.
              Nie powiem nawet pies cię je..ł, bo to mezalians byłby dla psa.
            • Gość: kaśka Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.anonymouse.org 01.06.09, 21:04
              Przestań pier/do/lić o jedno słowo!!!
        • Gość: olo manolo Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.09, 17:36
          czytaj ze zrozumieniem, później komentuj (i tu cytat) trollu.
      • Gość: gość Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 15:33
        "Boisko bezdomnych " było grane niedługo po premierze w OKF,
        wystarczy sprawdzić repertuar dwóch kin, a nie tylko jednego.
        • Gość: qqq' Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.09, 19:12
          Dokładnie.
          Ja do CC już od dawna nie chodzę bo pomijając repertuar nie odpowiada mi
          kino-stołówka.
      • Gość: b moze w OKF ? IP: *.prenet.pl 06.06.09, 12:36
        Boisko dla bezdomnych było w OKF. I pewnie Antychryst tez tam
        bedzie. Wszyscy zapominają, ze mamy dwa kina.
    • Gość: Jac Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: 212.87.244.* 01.06.09, 19:53
      Najnowszego Star Treka też nie było :(
      • Gość: Maniek Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 20:33
        A co jeśli ktoś jest opentany przez bożka katolickiego zwanego stwórcą???
        • Gość: kaśka Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.anonymouse.org 01.06.09, 21:06
          Więcej wypowiedzi na takim poziomie i dalej nie będzie normalnych filmów w tym
          mieście.
          Stop DEBILOM!!!
        • Gość: MNikołajewna Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 09:07
          To samo mówił Berlioz na Patriarszych Prudach. Sic.
    • Gość: sysysys Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.21.pl 02.06.09, 10:56
      alternatywa niby nielegalna ale w takim przypadku? - eMule ;)
      • hanzel_gretyl Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta 02.06.09, 11:03
        czestochowa to nieoplacalne miasto ;p
        • head-cancer Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta 02.06.09, 12:09
          Przywykłem już do tego, że na pewne koncerty trzeba jeździć do innego miasta, bo u nas nic konkretnego się nie organizuje; ale tego aby chcąc zupełnie legalnie zobaczyć film w kinie człowiek musi pojechać na seans do Katowic to jeszcze w dobrym mieście nie grali. To już powoli staje się normą.

Częstochowa to jest na prawdę tragikomiczne miasto.
          • Gość: teatrofil Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 12:48
            a niby dlaczego wyrzucono janosika z teatru?bo niby ambitnych sztuk się nie
            grywało pod jego zarządem, a teraz co się niby grywa? tylko się o stołki
            szarpali, jak te hieny o kawał mięsa z nieostygłego jeszcze trupa!

• Gość: obrońca Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 16:38
              ambitna sztuka dla częstochowian: 'koziołek matołek' pewnie prosto z jarmarku
              jurajskiego. ale wieś!!!!!!!!!!!!!!!!!! ojczulkowie zrobili z co trzeba, jak
              Częstochowa przestała być miastem wojewódzkim wszystko kreci się wokół
              klasztoru. cała kasa dla ojca przeorasa co ma wielkiego ............ kozła ofiarnego

komuna to miasto wywindowała na szczyty rozwoju społeczno-gospodarczego, a
              czarni cisną ciemnotę i lud trzymają w zacofaniu. podziękujcie wojtyle za
              kapitalizm...swoją drogą ciekawe czemu dziwisz ma takie wary...pewnie nieźle
              ciągnął...herbatę z termosu
              • hanzel_gretyl Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta 02.06.09, 22:52
                akurat koziolek matolek byl dla dzieci z okazji ich swieta, wiec krytyka nie
                trafiona.
                • Gość: proChryst nie gra Antychrysta i DOBRZE!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 08:54
                  SATANIŚCI ZRÓBCIE SOBIE SWOJE KINO
                  JESTEM ZA CENZURA
                  BO NIEJEDEN FILM NISZCZY PSYCHIKĘ
                  WIADOMO ZE HOLYWOOD I ROCK TO SATANIŚCI
                  SADYSTYCZNE DEBILE
                  • Gość: Romper Stomper Re: nie gra Antychrysta i DOBRZE!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 10:34
                    Dlaczego perkusiści death-metalowi grają szybko i na dwie stopy?

- Bo jak się człowiek śpieszy to się diabeł cieszy...
    • Gość: mortimer Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 13:54
      Dziwne, że profilaktycznie protestów z transparentami przed kinem
      nie było :)Częstochowa wróciła do pozomu powiatu a teraz wraca do
      średniowiecza? Super :)
      • Gość: korneliaplacek Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 14:08
        ocenzurować sztukę 'koziołek matołek' - to może źle wpłynąć na psychikę. wiadomo
        przecież, czego i kogo symbolem jest KOZIOŁ. proponuję zamienić go na OSIOŁKA.
        "Osiołek matołek" bardziej odda klimat naszego świętego miasta
        • Gość: marylin manson Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.159.15.98.static.crowley.pl 03.06.09, 18:33
          nie mam z tym nic wspolnego!
    • ulotna3 Naciagacze 05.06.09, 09:02
      Zapłaciłam za urodziny, które jak sie okazało, były koszmarne/słowa
      niezadowolonych dzieci/, animator, który miał zabawiać dzieci w rzeczywistości
      tylko tych dzieci pilnował, nie było ani baniek, ani niczego czym dzieci
      mogłyby sie nacieszyć...Zapłaciłam za zorganizowanie zabaw, konkursy, a
      niczego takiego nie było..dzieci poczekały na seans, dostały niekompletny
      zestaw, mówię niekompletny ponieważ miał byc popcorn, sok i zabawka, przy czym
      dzieci dostały popcorn i sok:(...Nie chciałam sie kłócić na prośbę mojego
      dziecka, ale nie polecam. Aha no i cena, w internecie jest zaniżona o 5 zł od
      osoby...nigdy więcej, nie dajcie sie nabrać tak jak ja, na te ich tanie
      chwyty...Najbardziej było mi PRZYKRO widząc jak moje dziecko jest
      niezadowolone...a miało być tak kolorowo...NACIĄGACZE!!!
      • Gość: ktoś Re: Naciagacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 12:05
        słyszałam juz na ten temat...ale nie wiedziałam, ze jest az tak, mozna sie było
        tego spodziewac. Tylko dzieci szkoda!
      • Gość: HannaMontana Re: Naciagacze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.09, 00:35
        Jeśli uważa Pani, że została oszukana/naciągnięta to trzeba było wyjaśnić
        sytuację z kinem a nie żalić się na forum bo już niczego osiągnąć się nie da.
        • vvrotka Re: Naciagacze 06.06.09, 09:45
          Przynajmniej inni się nie skuszą na oszustów, tyle osiągnie.
          • Gość: telefonik Biednego miasta nie stać na 'kulturę' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 10:05
            Skuszą się, skuszą, bo gdzie pojadą do Kłobucka? Zresztą, Częstochowa
            przypominać zaczyna Kłobuck i pewnie niedługo stanie się jego dzielnicą.
            Bilety do kina są bardzo drogie, dla przeciętnej gawiedzi z TRW praktycznie
            niedostępne cenowo. Nie wszyscy zarabiają jak w um, a wiadomo, że pracownicy
            tegoż, nie pójdą na "Antychrysta", bo mogliby stracić pracę. I gdzie wtedy pójdą
            do TRW, gdzie przeciętna roczna pensja robola wynosi tyle, ile koszt jednej
            doniczki z ich pokoju w urzędzie???
        • Gość: nick Re: Naciagacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 11:46
          czyżby pracownik kina się wypowiedział?
      • Gość: czestochowianin65 Re: Naciagacze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.09, 11:25
        może trzeba było sie pokłócić - chyba że zwrócenie uwagi obsłudze o
        niekompletnym zestawie stanowi jakis problem dla osoby
        poszkodowanej/jest zbyt dużym wysiłkiem umysłowym. najlepiej jest
        roztrząsać takie sprawy na forum. cecha typowa dla Prowincji o którą
        się tak wszyscy w Częstochowie obrażają - niestety sami dostarczają
        argumentów dla autorów stwierdzenia że Częstochowa to zaścianek....
        • Gość: prowincjusz Re: Naciagacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 11:45
          kłócić się??? szkoda czasu i nerwów, manager kina ma z 27 lat reszta obsługi też
          nie starsza i co parę dni pewnie się zmienia...ale tu nie chodzi o to czy kłócić
          się czy nie, miała być frajda dla dzieci, a nie było, jeśli zespół nie jest
          odpowiednio przeszkolony to niech sie nie bierze za organizacje tego typu
          rozrywki, bo wydawanie popcornu to nie to samo co organizacja czasu dzieciom...
          ...forum to forum, po co ktos taki jak ty/ z taakim umysłem/ tu zagląda, nie
          masz co robić? każdy ma prawo do roztrząsania tego co mu sie podoba, a jak sie
          nie podoba to...Ha..zaścianek...nie jesteś lepszy mądralo!
          • Gość: czestochowianin Re: Naciagacze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.09, 11:57
            a może manager ma z 23 lata? nie znam ich osobiście ale podjerzewam
            że można z taką osobą można spokojnie porozmawiać i rozwiązać
            problem który powstał. jesli dla Ciebie jedynym kryterium
            skłaniającym do dyskusji z kimś jest wiek to podejrzewam że jesteś
            jedną z tych osób, które przez całe życie tylko siedzą w pracy i
            pierdzą w stołki...zreszta Twoja opinia to kolejny argument dla
            autorów stwierdzenia które przytoczyłem wcześniej...
            • Gość: prowincjusz Re: Naciagacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 12:12
              cóż z tego ze sobie porozmawiam, rozmowa teraz juz niczego nie załatwi, nie
              spowoduje, że dzieci będą zadowolone...niech on ma nawet lat 20, tylko zarządzać
              trzeba potrafić, a jeśli się tego nie potrafi to jest masa innych zajęć...
              • Gość: częstochowianin Re: Naciagacze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.09, 12:26
                dokładnie- masa innych zajęć...a czy ta osoba potrafi zarządzać?od
                jej oceny są przełożeni...zastanowić się należy tylko co to za
                rodzic który podczas takiego "przyjęcia" urodzinowego, w momencie
                kiedy coś jest nie tak(a przeciez płaci za urodziny swojego dziecka
                nie małe pieniądze)nie interweniuje?a może po prostu tego rodzica
                nie było podczas tego przyjęcia bo zostwił dzieci w kinie i poszedł
                z kolegą na piwo lub z koleżanką do kawkę?
                • Gość: prowincjusz Re: Naciagacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 12:37
                  skoro jest animator, który bierze pieniądze za zajmowanie się dziecmi przez tą
                  nieszczęsną godzine, to po co rodzic ma tam sterczeć?pewnie gdyby wiedział jak
                  to może wyglądać, to by został i pokazywał palcem co należałoby robić...w
                  "bajolandiach" nikt nie patrzy organizatorom na ręce i wszystkie imprezy są
                  udane, a dzieci zadowolone, bo o to w tym wszystkim chodzi!
                  • Gość: częstochowianin Re: Naciagacze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.09, 12:59
                    2 tygodnie temu kino zorganizowało przyjęcie urodzinowe dla mojego
                    dziecka, z obsługi byłem bardzo zadowolony. nikt z osób które
                    ustalały ze mną termin urodzin i szczegóły dotyczące samego
                    przyjęcia nie informowały mnie o "animatorze".zostałem poinformowany
                    o tym że dzieciakami zajmuje się osoba która nie ma żadnego
                    przygotowania pedagogicznego.mało tego Pani poinformowała mnie że
                    mam przebywać podczas przyjęcia i podczas seansu razem z dzieciakami
                    (musiałem wykupic bilet na seans). jeśli taki zasady nie
                    odpowiadałyby mi to zmieniłbym miejsce imprezy właśnie na
                    wspomniane "bajolandy"...to czy impreza jest udana czy tez nie
                    zależy tez od samych dzieciaków - generalizowanie że w kinie
                    naciągaja rodziców na przyjecie urodzinowe jest tu nie na miejscu...
                    • Gość: prowincjusz Re: Naciagacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 13:23
                      z tego wniosek, ze organizatorzy wywiazują się z umowy tylko wtedy, gdy są pod
                      czujnym okiem rodzica, a jeśli ten znika na 20 min to umowa juz jakby ich nie
                      obowiazuje...
                      Cena pakietu zawiera:
                      bilet do kina
                      1-godzinne przyjecie urodzinowe, w tym:poczęstunek-słodycze i napoje
                      organizację zabaw i konkursów dla dzieci

dodatkowo wykupiono menu filmowe: mały popcorn, sok, zabawka...z tym, że w
                      naszym przypadku dzieci nie dostały zabawki i nie było zabaw nie mówiąc juz o
                      konkursach,
                      więc jeśli to nie jest naciąganie to co? zapłacono za te 10 zabawek, na ktore
                      czekały dzieci,dzieci sie w internecie naczytały, ze będą zabawy, w drodze do
                      domu pytały, czemu nie było?..może w częstochowie powinna obowiązywać inaczej
                      brzmiąca umowa, bo chyba nie siec odpowiada za niedociągnięcia placówki...
                      • Gość: czestochowianin Re: Naciagacze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.09, 13:42
                        w umowie nie ma informacji na temat konkursów, zabaw etc.... wniosek
                        dla Was-czyli rodziców z opisywanych urodzin jest jeden (napisane
                        zostało "w naszym przypadku...."); nie organizujcie za rok urodzin w
                        kinie, zróbcie je w "bajoladniach", "Mc Donalach" czy innych
                        miejscach. temat nalezy zakończyć bo ta dyskusja do niczego nie
                        prowadzi...
                        • Gość: prowincjusz Re: Naciagacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 13:45
                          te słowa są dokładnie przepisane z umowy, mam ja przed sobą...oczywiście, że
                          nie ma mowy o kolejnych urodzinach w kinie...
                          • Gość: :) Re: Naciagacze IP: *.chello.pl 07.06.09, 08:52
                            O matko, ale się uśmiałam Pan Częstochowianin broni kina niezwykle zażarcie. Kto
                            by pomyślał, że klient może być tak lojalny... Chyba, że to nie jest klient...
                            Pozdrowienia dla Menago :)
                            • Gość: tahom Re: Naciagacze IP: *.net.stream.pl 07.06.09, 12:49
                              Dyskusja rzeczywiście zabawna. Ale szczerze, najbardziej bawi mnie fakt,że ktoś
                              nie dostał jakiejś tam zabawki i się nawet nie upomniał... Czasem zdarzało mi
                              się, że ktoś w jakimś sklepie np zapomniał wydać mi jakiegoś gratisu (z różnych
                              powodów: inny klient nagle zagadał o coś, inny pracownik, czy cokolwiek innego -
                              nie powinno tak być, ale każdy człowiek popełnia błędy i może o czymś
                              zapomnieć). Ale w takich przypadkach, ja przypominam o tym, że jeszcze coś nie
                              zostało mi wydane.
                              Ludzie, trzeba walczyć o swoje.
                              • Gość: prowincjusz Re: Naciagacze IP: *.54.174.161.tvksmp.pl 07.06.09, 15:25
                                jasne, ze mozna zapomnieć,ale to był środek tygodnia, popołudnie, kino świeci
                                pustkami, więc można było sie skupić na organizacji...nie upomniałem sie, bo
                                wydawało sie , że wszystko jest ok, dzieci pod domem zapytały dlaczego nie było
                                tych konkursów i nie dostały tej zabawki, wiec...
                                • Gość: Nina Re: Naciagacze IP: *.realestate.net.pl 13.06.09, 18:53
                                  Dla dwójki moich dzieciaków również organizowano urodziny w kinie. Od tego czasu
                                  polecam to miejsce znajomym i naprawdę dziwię się, że ktoś może wyjść stamtąd
                                  niezadowolony. Myślę, że wiele zależy od nastawienia dzieci, bo w końcu osoba
                                  prowadząca imprezę pyta je, czy chcą zwiedzać kino, grać w gry, czy robić coś
                                  jeszcze innego. Niestety, niektóre dzieci wolą zajadać torta, wpatrywać się w
                                  stolik i wyczekiwać na film, by potem smęcić rodzicom, jakie to niezadowolone
                                  są, niż wstać i bawić się z innymi. Może najpierw nauczcie swoje dzieci
                                  czerpania radości z życia, zamiast zarażać je malkontenctwem?
    • Gość: Kinomanka Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.net.stream.pl 07.06.09, 12:36
      A czy ktoś z Was zastanawiał się tak serio jak to wygląda od strony dystrybutorów i kina? Dystrybutorem Antychrysta na Polskę jest Gutek, który wypuścił tylko 40kopii na cały kraj (dla porównania: Anioły i Demony 137szt, Potwory kontra Obcy 153szt, czy nawet Piątek 13-ego 65szt- informacje dostępne na Stopklatce). Cena za wypożyczenie takiej kopii nie jest niska a do tego dochodzą różne wytyczne dystrybutorów odnośnie np. godzin wyświetlania danego filmu. Czy myślicie, że opłacalne jest puszczenie przez Cinema City (które jednak jest kinem komercyjnym - nie dostaje dotacji z urzędu miasta jak OKF) takiego filmu w Częstochowie?
      Jak często chodzicie do kina? Nie zauważyliście, że jak już jest wyświetlany jakiś ambitniejszy film, to sale świecą pustkami i szybko schodzi z ekranów? A jak leci jakaś polska komedia romantyczna, to kolejki są aż do wyjścia i pełne sale.
      A teraz hit (prosto ze źródła): bardzo wielu młodych ludzi przychodzących do kina przy kasach pyta, na którym filmie nie trzeba czytać (z tego co wiem, zdarzały się przypadki pytań: "na którym nie trzeba myśleć" :P) - żenada.
      A wy się jeszcze dziwicie :).
    • Gość: AvE Mądra decyzja managerow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 11:27
      Bardzo mądra decyzja managerów. Ten film to dno, ludzie wychodzą z kina, bo nie
      wytrzymują tej przereklamowanej nudy!
      • head-cancer Re: Mądra decyzja managerow 08.06.09, 22:16
        Gość portalu: AvE napisał(a):

> Bardzo mądra decyzja managerów. Ten film to dno, ludzie wychodzą z kina, bo nie
        > wytrzymują tej przereklamowanej nudy!

Ocenę co jest dobre a co złe pozostaw dla siebie.

Dnem to można nazwać ćwierć milionowe miasto posiadające jedno kino z prawdziwego zdarzenia, narzucające mieszkańcom co mają oglądać a czego nie. W dodatku jak już narzuca to korzystać się odechciewa. A jeśli mam iść do OKFu – który notabene też nie wszystko gra - to wolę poczekać parę miesięcy, wejść w posiadanie dvd i wywalić się wygodnie w domu przed 22” monitorem.

Problemu by nie było gdyby odziały CC w innych miastach czyniły tak samo jak częstochowski i konsekwentnie bojkotowały film von Triera. Jednak jest inaczej.

Gdy w tych czasach musisz pojechać na film do innej miejscowości zaczynasz się zastanawiać czy hasło promocyjne Częstochowy powinno brzmieć tak jak brzmi.

- Żartujesz? Co za lipa :/

To reakcja na niusa o Antychryście mojego znajomego ze wsi Warszawa. Chyba nie trzeba więcej dodawać.
    • Gość: yy Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 02:07
      w cc nie grali nawet Jasminum, a co dopiero von Triera.. żałość.
      • Gość: n chyba bedzie w OKF IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 12:13
        Jasminum był kilkakrotnie w OKF, kto szuka, ten znajdzie.
        A co do Antychrysta to słyszałem, że też ma być w OKF. Jak ktos
        bedzie wiedzial cos wiecej, to niech napisze.
    • Gość: Normalniak Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.09, 19:28
      Bardzo dobrze że tego pornosa nie puszczają. Na pokazie premierowym w Cannes część widowni opuściła salę kinową w trakcie seansu! I nie ma się co dziwić, do kina nie idzie się po to aby pooglądać czyjeś genitalia w zbliżeniu...
      • Gość: seneka Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 20:20
        scheisse
      • head-cancer Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta 11.06.09, 20:27
        Tia... natychmiast zakazać bo jakimś ludkom w Cannes się nie podobało a frustratowi Normalniakowi genitalia aktorów spokoju nie dają. Zakazać, nakazać, w więzieniu zamykać!

• bujaka_jamajka Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta 13.06.09, 19:45
        Widownia opuściła salę kinową zapewne nie z powodu nagości, występującej w
        filmie. Zapewne z powodu samego filmu, który tak naprawdę jest o niczym. Idąc do
        kina na "antychrysta" nastawiłam się na dobry horror, co zresztą powiedziano mi,
        przy zakupie biletów. Gdy siedziałam na sali, okazało się, że to z horrorem ma
        niewiele wspólnego. Może trochę z dramatem psychologicznym. Może i "film" ten ma
        jakiś głebszy przekaz, jednak ciężko było go wyłapać spośród tego steku bzdur,
        które zostały nam zaserwowane. Także, zdecydowanie odradzam.
    • Gość: Kordian Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 00:38
      Kino może grać tylko te filmy na które zgodzi się i przyślę centrala.
      Kierownictwo nie decyduje co będzie grane. Ta sama sprawa dotyczy Star Treka. W
      Warszawie uznano, że film nie będzie dochodowy w Częstochowie.
      • Gość: b Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.prenet.pl 14.06.09, 17:27
        Dzieki Bogu, OKF nie jest zalezny od centrali...
      • Gość: xx Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.icis.pcz.pl 14.06.09, 17:30
        W nowym CC w Jurajskiej prawie na pewno bedzie jakis rodzaj technologii 3D.
        Teraz to nie musi juz byc tylko IMAX.
        • Gość: x.y Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.09, 21:32
          przecież w Wolności też jest...
          Teraz mozna zobaczyc Potwory kontra Obcy w 3D
          • Gość: Tango Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 22:24
            W Cinema City jest od niedawna, pierwszy w Polsce nowoczesny projektor 3D,
            którego technologia jest wiele lepsza od tych w IMAX'ie. Nie ma papierowych
            okularów, a specjalne, które trzeba zwrócic. Efekt jest niesamowity.
            • Gość: ?????????????? Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 16.06.09, 10:27
              czewa to poj..bane.. miasto!!!!!!1
        • Gość: ow Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.09, 21:23
          Mylisz sie i to bardzo :) zobacz ze teraz sa filmy w 3D bo jest projektor cyfrowy na sali 1 a bilety kosztuja 25zl+ :] Oj cała nowość hahaha. To nowe kino bedzie mniej wiecej wielkosci obecnego ("ilosc foteli") To na co możecie na pewno liczyć to droższe bilety i ceny na barze/kawiarni :D Mama Alona musi odzyskać pieniążki od Was drogi kliencie :)
          • Gość: b Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.prenet.pl 17.06.09, 22:57
            a w OKF bilety po 10 zeta !
            • Gość: kasy CC Re: Częstochowska Cinema City nie gra Antychrysta IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.09, 00:39
              wcale nie prawda, że to pierwszy cyfrowy projektor w Polsce, są już takie w
              innych kinach CC, a nawet lepsze!
              i nie porównujcie tego z IMAX, technologia jest ta sama (cyfrowe rozbicie obraza
              na 3D i specjalne okulary) ale IMAX to przede wszystkim ogromne ekrany! ten w
              Katowicach jest 3 razy większy od tego na sali 1 w Częstochowie, co z tym idzie
              projektor IMAX jest całkiem inny od projektora cyfrowego (da niego jest
              specjalna taśma w dużym formacie) obecna technologia projektorów cyfrowych nie
              pozwala na wyświetlanie obrazów na tak dużym ekranie jak w kinach IMAX..
              • Gość: Bogdan OKF - 10-16 lipca - " Antychryst" dla chetnych IP: *.prenet.pl 25.06.09, 23:46
                więc ......bez przesady z tymi spiskowymi teoriami n.t. Ojczulków z Jasnej Góry
                np. " Placu Zbawiciela" też CC nie grało - kwestia ( głupiego) doboru
                repertuary przez to " kino??"
                • Gość: Seba Re: OKF - 10-16 lipca - " Antychryst" dla chetnyc IP: *.realestate.net.pl 28.06.09, 22:54
                  To "kino" nie ma wpływu na repertuar, więc się nie mądruj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka