Dodaj do ulubionych

Mercedes czy Bmw

20.06.09, 16:19
jak w temacie - ciekawe co myslicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: motofan Re: Mercedes czy Bmw IP: *.xdsl.centertel.pl 20.06.09, 18:15
      nie mam pojecia czemu sie tak wszyscy podniecaja marka mercedes badz bmw dla
      mnie o wiele ladniejsze i bardziej komfortowe auta robi volvo i lexus . Mysle ze
      ten zachwyt nad mercedesami i bmw wzial sie od blachar ktore tylko uznaja te 2
      marki bo o innych autach nie maja pojacia;/
      • Gość: WWW Re: Mercedes czy Bmw IP: *.rev.masterkom.pl 21.06.09, 12:13
        bo widzisz kolego to już były marki wtedy kiedy te twoje marki
        dopiero raczkowały ...

A tak w ogóle ... bmw fajne i bardziej na luzie, merc - bardziej
        pompatyczny
        I jedne i drugie najładniejsze z lat 70-80-tych
        • Gość: marcin Re: Mercedes czy Bmw IP: *.domainunused.net 22.06.09, 07:01
          Mercedes czy Bmw dobre pytanie
          Mercedes jest autem stylowym i wygodnym ale jest kojarzony z biznesmenami i
          takie tam stereotypy a
          Bmw jest marką niestety źle kojarzoną na polskich drogach i tu większość przyzna
          mi racje ze bmw to autko dla łysych i takie tam a jeśli miał bym wybierać to
          wole bmw merca miałem fakt starego ale kawał autka teraz jednak mam BMW i
          zakochałem się w tej marce
          jeszcze jedno większość z nas obejrzy sie za ładnym autem nieważne jakiej marki
          ono będzie tylko by było ładnie utrzymane i czy będzie to golf fiat bmw czy merc
        • Gość: drożdżówka Re: Mercedes czy Bmw IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.06.09, 06:38
          szczególnie, że pierwszy samochód BMW powstał w 1928r a pierwsze
          Volvo w 1927. No ale co tam.........
    • Gość: anka_32 Re: Mercedes czy Bmw IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.09, 22:52
      passion-at napisał:

> jak w temacie - ciekawe co myslicie?

dla ciebie wieśniaku z kamienicy to powinno być bez różnicy, byle na gazie :D
      • Gość: Derek Re: Mercedes czy Bmw IP: *.apus-net.pl 22.06.09, 07:18
        Co Ci miastowy śmierdziuchu gz w samochodzie przeszkadza. W mieście musi
        śmierdzieć więc zapewne najlepszy będzie ON albo benzyna? Gaz najbardziej
        ekologiczne paliwo, tylko częstochowskie tłumoki tego nie rozumieją.
        • sweet_sensi Re: Mercedes czy Bmw 22.06.09, 09:32
          Gość portalu: Derek napisał(a):

> Co Ci miastowy śmierdziuchu gz w samochodzie przeszkadza. W mieście musi
          > śmierdzieć więc zapewne najlepszy będzie ON albo benzyna? Gaz najbardziej
          > ekologiczne paliwo, tylko częstochowskie tłumoki tego nie rozumieją.

zapomniałeś wspomnieć o oleju opałowym :D

masz zupełną rację, gaz jest paliwem przyszłości, jedno z najczystszych źródeł
          energii, podczas spalanie powstaje H2O(para) i CO2, nie powoduje korozji,
          spalaniu nie towarzyszy nieprzyjemny zapach, ma znacznie większą wartość opałową
          niż benzyna
          • Gość: r Re: Mercedes czy Bmw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 10:09
            Ja instalacje gazowa zalozylem bo jest taniej. Skutki ekologiczne sa
            produktem ubocznym.
            Nic mi nie klekocze i wogole zycie jest piekne.
      • Gość: he he Re: Mercedes czy Bmw IP: *.chello.pl 22.06.09, 13:09
        Widzę że koleżanka anka_32 ma niemiłe doświadczenia z kolegami z kamienicy
        jeżdżącymi na gazie - uważaj następnym razem z kim się prowadzasz. A co do mnie
        nie mieszkam w kamienicy (i nie rozumiem dlaczego ktoś kto mieszka miałby być
        gorszy), nie jeżdżę na gazie i odpisuje Ci tylko dlatego żeby uświadomić że
        takich jak Ty ludzików którzy nie mają nic do powiedzenia jest na "pęczki" więc
        jeśli nie masz opinii proszę nie zabieraj głosu.
    • Gość: audi Re: Mercedes czy Bmw IP: *.21.pl 22.06.09, 10:06
      AUDI
      • Gość: ll Re: Mercedes czy Bmw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 10:10
        Tak audi jest obecnie ulubiona marka malomiasteczkowych typkow.
        • Gość: do ll Re: Mercedes czy Bmw IP: *.21.pl 22.06.09, 13:11
          pewnie skodą jeżdzisz hihi
    • Gość: K2 Re: Mercedes czy Bmw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 11:08
      zdecyudowanie mercedes to już nie to samo co dawniej ale ciągle lepsze
    • Gość: Dobry1980 Re: Mercedes czy Bmw IP: *.enion.pl 22.06.09, 13:56
      Hmm no i znowu zamiast normalnych wątków i wypowiedzi to sie wulgaryzmy zaczynaja hmm czy to jest potrzebne.

Jedni wolą auto z gazem inni nie, jedni wola blondynki inni rude i czy to cos zmienia.

Moze napiszcie konkrety tak jak ja zaraz zrobie co do mojego auta.

Polecam Audi poniewaz sprawdzilo i nadal sie sprawdza w eksploatacji.
      Fajne rozwiazania techniczne i niezawodnosc na wysokim poziomie :)

Co do BMW to nie mam przeciwskazan ale niestety ciezko o dobra i nie wyżyłowana jednoske ze względu na to jak tymi autami sie jezdzi.
      Osobiscie polecam bmw z serii e46 naprawde piękne auto :)

Pozdrawiam :)
      • sweet_sensi Re: Mercedes czy Bmw 22.06.09, 14:21
        a może coś japońskiego dla odmiany, małej pojemności silniki, bardzo wytrzymałe
        z dużą mocą, np. Mazda Rx7 1.3 ponad 200 KM
        • Gość: anty japan za japonczyki dzieki IP: *.ovh.net 22.06.09, 14:30
          najlepiej honda civic z malym silnikiem i na gaz - koniecznie kolpaki
          dajcie spokoj
    • Gość: Alejka Re: Mercedes czy Bmw IP: *.spidernet.pl 22.06.09, 18:52
      AUDI !!!
      • Gość: ciamciuła Re: Mercedes czy Bmw IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.09, 19:29
        Gość portalu: Alejka napisał(a):

> AUDI !!!

spiepzaj wieśniaku
      • Gość: WWW Re: Mercedes czy Bmw IP: *.rev.masterkom.pl 24.06.09, 10:43
        Taaa ... audi ... znam jedną rodzinkę co się obkupiła w audi z lat
        1998-2002 i tylko w kółko im się coś to sypie w tych autach. Ja mam
        fokę z 1999r, i się śmieję z tych ich "niezawodnych audi".
    • Gość: jasiu... Mercedes czy Bmw - obojętnie IP: *.dip.t-dialin.net 22.06.09, 20:43
      Bo tak naprawdę wielkiej różnicy nie ma.

Jeśli chcesz samochód kultowy, to musisz wiedzieć, że ostatnie w miarę kultowe
      to były 124 i W201 (190). Jest wygodny, dość ekonomiczny (jeśli diesel), bardzo
      zwrotny. Problem w tym, że jest stary, choć ceny części naprawdę są niewielkie i
      czasem można się zdziwić, jak jest tanio.

Z drugiej strony od czasu rekina i BMW poszło w komercję. Ot, podobny samochód
      do wszystkich innych, choć są tacy, którym wydaje się inaczej. Tak samo awaryjny
      (jak mercedesy A, czy C) i tak samo drogi w utrzymaniu. Ponoć mniej rdzewieje,
      niż np. E-klasse, ale za to ma wiele innych wad. Może więc mają rację ci, co cię
      do Audi czy japończyka namawiają.
      • Gość: ton Re: Mercedes czy Bmw - obojętnie IP: *.net.stream.pl 23.06.09, 16:22
        "...ostatnie w miarę kultowe to były 124 i W201 (190)."
        Zgadzam się. Jak to mówią "mercedes skończył się po Kill'em all" czy jakoś tak
        ;) Chociaż może nie psują się dużo częściej od innych, to legendarna
        niezawodność mocno straciła na aktualności. Od parunastu lat robią auta chyba wg
        strategii zarabiania na ich serwisie;) Na pewno więcej jest zabawy z drobnymi
        usterkami, które wcześniejszym modelom się nie zdarzały. Zgadzam się też co do
        rdzewienia. Szpece od merca dość późno zaczęli zabezpieczać blachy. W czasach
        w202 np wozy z grupy VW już miały blachy ocynkowane. Ale np silniki nadal są
        bardzo dobre.
        Bardzo zwrotne mercedesy są nadal. Promień skrętu jest mniejszy niż mogłoby się
        wydawać patrząc na gabaryty auta. No i nadal dają niesamowitą przyjemność z
        jazdy. Stara mądrość ludowa mówiła: "kiedy kupiłeś merca, następnym twoim wozem
        też będzie merc". Ja mogę to potwierdzić. Te samochody uzależniają. Zdaniem
        niektórych to ich największa wada;)
        • Gość: fas Re: Mercedes czy Bmw - obojętnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 16:43
          luksus uzaleznia nie wazne w jakij formie
    • Gość: mer.c fan Re: Mercedes czy Bmw IP: *.chello.pl 22.06.09, 21:38
      mercedes się nie psuje, a bmw bez przerwy w warsztacie
      • Gość: ton Re: Mercedes czy Bmw IP: *.net.stream.pl 23.06.09, 15:54
        Wg raportu awaryjności Dekry C-klasa charakteryzuje się nieznacznie mniejszą
        awaryjnością od bmw 3. Natomiast w klasie wyższej średniej 5 i 7 od bmw są
        lepsze od meroli.
        • Gość: dekra Re: Mercedes czy Bmw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 16:20
          nieprawdę piszesz
          • Gość: ton Re: Mercedes czy Bmw IP: *.net.stream.pl 23.06.09, 16:32
            Proszę bardzo, pierwsze z brzegu linki.
            Tutaj klasa średnia:
            www.uzywane.mojeauto.pl/raport_awaryjnosci_dekra_2009/szukaj/?marka=&klasa=Klasa+%B6rednia&model=
            tutaj klasa wyższa średnia:
            www.uzywane.mojeauto.pl/raport_awaryjnosci_dekra_2009/szukaj/?marka=&klasa=Klasa+wy%BFsza+%B6rednia+%2F+Klasa+najwy%BFsza&model=
            i może jeszcze to:
            moto.money.pl/wiadomosci/flota/artykul/dekra;2009;-;mistrzowie;jakosci,49,0,432689.html
    • Gość: wycieraczka Re: Mercedes czy Bmw IP: *.net.stream.pl 23.06.09, 16:32
      W jakim celu pytasz? Przecież i tak nie kupisz żadnego z nich :-) Gdybyś chciał
      kupić, to wiedział byś co.
      • Gość: wręczycanin wielki Re: Mercedes czy Bmw IP: *.chello.pl 23.06.09, 18:22
        a tak z nudów mąci to forum
      • Gość: passion Re: Mercedes czy Bmw IP: *.chello.pl 25.06.09, 16:23
        heh - otóż mam już jeden z nich i pytam z ciekawości
        pozwól że zostawię dla siebie odpowiedź który to.
        byłem ciekaw czy nadal panują stereotypy typu: bmw-dres, mercedes-dziadek.
    • Gość: zbych Re: Mercedes czy Bmw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 19:18
      napisze tak kupilem BMW 320D z 2002 w zeszłym roku w zasadzie pod nawoma syna:D
      po to aby spelnic swoje marzenie pojeżdzenia tą marką tak z rok moze dwa i
      pozniej spzredac samochodów mialem juz sporo:D i japońskich i fransuskich i
      niemieckich , nigdy BMW ani mercedesa pomijajac twarde , spreżyste zawieszenie
      ,mało miejsca w srodku mało schowków i dosyć klasyczne zaprojektowanie wnętrza ,
      nasępny tez kupie BMW i to 3 dlaczego ? , dlatego że w żadnym samochodzie nie
      czulem sie tak jakby byl szyty na miarę specjalnie dla mnie a poza tym walory
      jezdne , dynamika biją na glowe inne samochody , mam gdzies opinie innych
      uzytkowników , samochod 2 rok jeżdzi bez zadnej usterki a przełożenie tzw.
      czucia wozu i radości z jazdy nie dawał mi zaden samochod , to tyle :D
      • dobry1980 Re: Mercedes czy Bmw 25.06.09, 20:37
        No wlasnie taka opinia mi sie podoba, szera i konkretna.

A mozesz cos wiecej napisac o tym aucie, jaka masz moc, jak i ile pali. Z jaka predkoscia przewaznie jezdzisz poniewaz BMW serii e46 ktore zapewne masz jest autem godnym polecenia tylko szczerze mowiac boje sie tego diesla w nim poniewaz to diesel, czekam na cos wiecej
    • Gość: pusia Re: Mercedes czy Bmw IP: *.mtk-tv.pl 26.06.09, 08:05
      Polecam mercedesa rocznik 91 tylko nie zakładać w nim gazu i bedzie
      ok,niestety te autka nie znosza gazu :)
    • Gość: Mirek Re: Mercedes czy Bmw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.09, 17:22
      Jeszcze nie aż tak dawno temu nawet nie pomyślałbym,że mogę jeździć
      BMW ,ale za namową kolegi przejechałem się i się zakochałem :) od
      tego czasu jeżdżę drugim BMW ,pierwsze to było e46 320d z 98 roku a
      teraz ten sam model tylko z 2003roku.Wcześniej miałem kilka innych
      wozów i żaden nie dawał mi takiej przyjemności z prowadzenia, w
      żadnym nie czułem się tak jakby został stworzony dla mnie.Sprężyste
      zawieszenie,cichy i dynamiczny silnik ,wygodne fotele i dobre
      wyposażenie to jego zalety ,natomiast wady to skąpa ilość miejsca z
      tyłu , skromny bagażnik i opinia o marce :)
      Mercedes to też fajne auto ale bardziej kanapowate ,niby wszystko
      jest teutońsko poprawne ale gdy nim jedziesz to nie masz uśmiechu na
      twarzy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka