2pak1 17.07.09, 21:38 kupowal ktos tam auto -chodzi mi czy auta maja oryginalna dokumentacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lerek Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 11:21 Bardzo polecam ten komis, kupilem tam juz dwa samochody, dokumentacja za kazdym razem sie zgadzała auta sprawdzalem w serwisie i wszystko sie pokrywało. POLECAm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 20:26 Jak wszyscy handlarze szukaja auta na ktorym dobrze zarobia ,mnie przerysowali bo sprzedali auto przekrecone i malowane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.bb.online.no 09.09.09, 02:24 wszystkie komisy w naszym mieście omijajcie jak najdalej. liczniki są kręcone o 100 000. jak się trochę poszuka, to można znaleźć to samo auto w komisie niemieckim i polskim, tylko, że w niemieckim ma na liczniku 200 000, a w polskim dobija do 100 000, no i oczywiście bezwypadkowe, świeżo malowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knd Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.09, 12:27 Ja osobiście mogę go polecić, ponad dwa lata temu kupowałem u niego auto i spisuje się świetnie. Ale oczywiście przez zakupem koniecznie trzeba jechać do jakiegoś znajomego mechanika lub na stację kontroli pojazdów bo to podstawa - inaczej nic od nikogo nie kupuj - tym bardziej używanego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knd Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.09, 12:38 ps. wracając do posta "rion'a". Nie można generalizować że wszystkie auta mają kręcony licznik - oczywiście jest to proceder na ogromną skale. Jednak wydaje mi się że wszystko zależy od zdrowego rozsądku kupującego. Jeżeli decydujemy się na kupno używanego auta musimy pamiętać o tym że to jest auto używane, jeżeli planujemy zakup auta 3 - 4 letniego z jakimś ekonomicznym silnikiem diesla (tak dla przykładu) normalne będzie że w większości przypadków taki samochodzik może mieć już około 100tyś km (oczywiście nie generalizuje) na lincziku i tu jest to całkowicie normalne. Co innego gdy ktoś szuka powiedzmy Audi A4 z 97r - to juz 12 letnie auto, większość ciekawych modeli to 1.9 TDI - oczywiście marka b.dobra ale gdy widzmy 12 letnie auto które ma na blacie 150 tys (standardowo każde 12 letnie i starsze auto ma 150 tys ;) ) to już można się zastanawiać że coś może z nim być nie tak. To samo tyczy się wszystkich starych aut. Kolejną sprawą jest wygląd zewnętrzny - prawdą jest że jest dużo zadbanych aut na rynku ale większość z nich ma jakieś ukryte wady, albo jakieś drobne otarcia, zarysowania lub jakieś poważniejsze uszkodzenia. Dlatego tak jak napisałem wyżej zawsze przed kupnem auta konieczne jest jego gruntowne sprawdzenie - nie można zaufać sprzedającemu w tej kwestii bo prawdą jest to że oni sami mogą nie mieć zielonego pojęcia o historii posiadanego samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.bb.online.no 10.09.09, 13:48 nie rion tylko ron. na 100% wszystkie liczniki w komisach są kręcone w dół i to minimum o sto tysięcy kilometrów. tak samo jest u handlarzy. na sto procent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.bb.online.no 10.09.09, 13:53 a te piękne i grzeczne wpisy pochodzą prawdopodobnie od ludzi związanych z komisami. "ryzyko wasze, a zyski nasze" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.bb.online.no 12.09.09, 19:20 i co z tym komisem? jest o.k, czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.bb.online.no 17.09.09, 14:20 ??????????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: 195.205.171.* 27.09.10, 13:31 bzdury kolego walisz ze kazdy. ja chce sprzedac samochod ktory kupilem w 2006 roku w salonie.Do dzis przejechalem nim 113 tys. i co moze tez skreca o 100 tys ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.09.09, 13:08 nie polecam tego komisu. chciałem kupić tam mazde3.gość mówił że jest bezwypadkowa a po przyjeździe znajomego mechanika okazało się że że jest bita! przy wlewie paliwa szorstki lakier w bagażniku podłoga zaprawiona pędzelkiem. właściciele chamscy i wciskają kit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.09, 18:15 Ja rowniez nie polecam tego komisu. Okazalo sie ze Mazda 3, ktora kupilem miala przekrecony licznik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: 212.160.172.* 09.02.10, 11:40 Proponuję, aby trzymać się z dala od tego "komisu". Dwa lata temu ten łysy cwaniaczek i jego wąsaty pomocnik przekonali mnie, że nigdy więcej do nich i do ich interesu się nie zbliżę - chyba żeby dać ... Poszukaj, a z pewnością znajdziesz lepszego i uczciwszego sprzedawcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.11, 09:32 witam. podobna sytuacja czlowiek jedzie 300km w ogloszeniu autko super niebite opisane ze cuda zrobione z autem a na miejscu horror autko niezgodne z opisem i dotego po naprawie. ostrzegam przed takimi ludzmi chyba ze kto sma dozo czasu i lubi sie denerwowac :)) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senior Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.net.stream.pl 08.09.12, 15:09 zgadzam się właściciel to nieuprzejmy człowiek, dla mnie porażka jeśli chodzi o stan samochodów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ron Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 11:07 Po co piszesz głupoty na forum.Czy samochód jest po wiekszym wypadku czy świeżo malowany to żaden komis nie odpowiada.Do tego nie potrzeba znawcy .A wiadomo,że w komisie nowego auta lub w bardzo dobrym stanie nie kupisz tylko są to auta używane i twoja jest tylko wola jeśli chcesz kupić za oferowaną cenę.Gdybyć sprzedawał cokolwiek to też byś chciał jak najwięcej pieniędzy.Idż do punktu skupu złomu i poszukaj kawałek małego kątownika też ci każą zapłacić cenę umowną pomimo,że jest krzywy,nie pomalowany i zardzewiały-takie są zasady rynku i jeśli jesteś dorosły powinneś o tym wiedzięć.Ale jednocześnie każdy by chcał kupić samochód sprawny,prawie nowy za 2lub 3 tysiące jeszcze może z sekretarzem lub sekretarką szparką która będzie go woziła i wachlowała w czasie jazdy.Życzę udanych zakupów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solo Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 12:30 wlasnie ze odpowiada,bo powtarzaja stare teksty ze auto jest bezwypadkowe i ma oryginalny lakier a prawda jest inna .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 12:34 do ron koleś nie pier.....l nie wprowadzaj ludzi w błąd trzeba znać przepisy GAZETA PODATKOWA nr.65 z dnia 13 08 2009 rok str. 15 Oczym należy pamiętać kupująć uzywany samochód komis odpowiada za stan techniczny niezgodny z umową od lat 2-do roku sprzedający bierze pełną odpowiedialnośc za stan techniczny sprzedawanego auta polecma wszystkim kupującym samochody w komisach o zapoznanie się z tym artykułem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo__79 Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.net.stream.pl 01.10.09, 13:00 wszystkie komisy to złodzieje.....hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mick Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 20:02 potwierdzam negatywną opinię o tym komisie... właściciele to drobne cwaniaki. mnie dodatkowo naciągnęli na zimowe opony za 700 zł (rzekomo po kosztach), które musiałem wyrzucić, bo nie nadawały się do jazdy. zostały tylko stalowe, zardzewiałe felgi... nie ma z nimi dyskusji - zwykłe chamstwo. I nie wierzcie, jak mówią, że samochód jest po wszystkich opłatach - trzeba doliczyć do tego opłatę recyklingową, o czym informują już po transakcji - 700 zł, którą musicie zrobić za nich - bo zgodnie z przepisami opłatę tą powinien dokonać sprowadzający samochód, a nie rejestrujący... dno i metr mułu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 20:50 pamiętajcie o sprawdzeniu używanego auta w rejestrze zastawów. Czasem informACJI takiej nie ma wbitej do dowodu rejestracyjnego i karty pojazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 18:15 Macie jakieś nowe opinie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logitech Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.rybnik.vectranet.pl 16.08.11, 16:35 Mam pytanie czy ktoś z uczestników forum próbował dochodzić własnych praw w sądzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.centertel.pl 16.08.11, 23:36 TAK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yatso Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.itcomp.pl 05.04.10, 14:17 Witam. Przepraszam że odgrzewam stary temat, ale muszę. Oglądałem tam w zeszłym tygodniu Ibizę. Ogłoszenie zachęcające, po zdjęciach nic nie było widać, no to ruszyłem się żeby obejrzeć. Jeszcze dobrze do auta nie podszedłem, a tu zderzak z przodu odstaje po bokach, środek wgnieciony, koło lampy szpara (na zdjęciach tego nie było), fotel potargany, a dalej już mi się nie chciało oglądać. Jeden z dwóch właścicieli łysoli zapewniali mnie przez telefon że autko nie jest bite i takie tam sranie w banie... No i się naciąłem. Odradzam, jeśli ktoś nie chce przeklinać tak jak ja. Za sprowadzanie takiego złomu i wprowadzanie ludzi w błąd powinna się wziąć policja albo inne władze. Prosi się też o TUV - to co w niemczech nie ma prawa jeździć po ulicach, u nas będzie śmigać jeszcze latami! Kiedy to się skończy ja się pytam?! Pozdrawiam i życzę dużo szczęścia przy kupnie autka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gogo Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.10, 16:23 Tylko nie komisy.A zwłaszcza poltropu.Tam pięknie auta kręcą.Ale wszędzie mafia opanowała.Niby prywatny ,a handlarz uważajcie .Same złomy liczniki podkręcane ijeszcze po dzwonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hajaros Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 13:44 Ja jestem z TUV. Ostatnio podjechałem na komis w Krakowie i zaczęli mi wciskać jakiegoś scenica,że ma papiery TUV. Więc się przedstawiłem i powiedziałem im ,że na miejscu sprawdzę ich certyfikat. No i narobiłem kolesiom strachu.Okazało się że auto miało walnięte poduszki,koło 2-masowe i było bite z lewej strony z tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
czajusssss Re: Autokomis Rakowski -opinie 05.04.10, 19:18 Polecam, szczególnie samochody marki Mazda, ponieważ właściciel komisu ma jakis układ w pewnym salonie mazdy w niemczech, i kupuje tam samochody zostawione przez klientów w rozliczeniu, które są zadbane pod względem wizualnym jak i technicznym. Sami mamy samochód kupiony z tego komisu (VW Touran) i jak narazie wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.ludowa.netcominternet.pl 05.04.10, 23:28 Polecam poniższą lekturę i wyciągnięcie po niej wniosków;) bezwypadkowe.net/f17/f-h-george-auto-komis-rakowski-czestochowa-24508/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient zniechęcon Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.07.10, 18:49 Po pierwsze w tym komisie sa najpiekniejsze na świecie ale nie auta a opisy samochodów , wszystko pieknie ładnie dopoki sie samochodu nie obejrzy.Tu rysa, tam lakier odpada a w srodku brak uchwytów.Odradzam tam kupowania , bo szefu tej budy to niezły cwaniak i oszust!!!Uważajcie na ten komis!!! do tego olewaja klientów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikodem Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 26.08.10, 19:55 odradzam zdecydowanie tam wprowadzają w błąd potencjalnego klienta dzwoniłem do nich aby dowiedzieć się w jakim stanie jest opel zafira za 14200 odpowiedział mi że zadbany bez żadnych ubytków w lakierze i że w ogóle autko igła a okazało się jak przyjechałem że uto wystawione w internecie za 14200 kosztowało 16400 a stan samego lakieru to koszmar cały porysowany. ZDECYDOWANIE ODRADZAM TEN KOMIS POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.cdma.centertel.pl 27.08.10, 12:13 to napewno nieprawda.nie wprowadzajcie ludzi w błąd.sam kupiłem już 2 samochody,a wcześniej polecono mi ten komis przez moich znajomych.kupiłem samochód na poczatku sierpnia. cena na placu rzeczywiście była wyższa,ale właściciel natychmiastowo poinformował mnie że obowiązuje naturalnie niższa cena z internetu,która nie podlega żadnej większej obniżce.natomiast cena na placu jest zawsze wyższa ze wzgledu na to że klienci chćą się zawsze mocno targować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NORMAN Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.cdma.centertel.pl 27.08.10, 13:42 PRZEGLĄDAŁEM TĄ OFERTĘ ZAFIRY NA OGŁOSZENIU TEGO KOMISU I MUSISZ UWAŻNIE CZYTAĆ GDYŻ JEST WYRAŹNIE NAPISANE ŻE SAMOCHÓD MA ZARYSOWANIA NA LAKIERZE I SĄ WIDOCZNE.ZDJECIA TO NIE WSZYSTKO.CZYTAJ OPIS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manuelkla72 Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.cdma.centertel.pl 31.08.10, 13:16 Napewno śmiało polecam ten komis.Kupiłam tam samochód w czerwcu 2010r. Samochód był zgodny z opisem,a nawet właściciele zaproponowali sami aby udać się na stacje diagnostyczną w celu sprawdzenia samochodu przed zakupem. Wszystko wyszło ok.Po powrocie do domu na następny dzień sprawdziłam go w moim mieście w warsztacie i potwierdziło sie dokładnie to samo.Jestem bardzo zadowolona z samochodu mimo że jeżdzę dopiero 3 miesiące,jak również z obsługi.Jak czytam te niektóre komentarze to widać i czuć w nich samych wiele agresji,chamstwa i pewnie złości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sad Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: 212.59.230.* 31.08.10, 14:32 Oto najlepszy przykład oszustwa znadziesz na tej stronce: otomoto.pl/citroen-c3-picasso-1-6-hdi-comfort-bezwypadkowy-C11471072.html Jest napisane "SAMOCHÓD 100% BEZWYPADKOWY" co nietety w żaden sposób nie pokrywa się ze stanem faktycznym bo autko było reperowane blacharsko-lakierniczo no ale takie przypadki można mnożyc :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VW PASSAT B5 FL Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.10, 15:16 Zakupiłem w/w autko - do dzisiaj wszystko igła - wymieniłem tylko tyle ile należało, rozrząd itp :) Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahaha Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 26.09.10, 17:42 hahah jak mogles baranie kupic te auto skoro dokumenty z niemiec maja byc dopiero w czwartek xD i to nie byl passat po liftingu ;] tylko przed;] ehh wy "komisarze" probujecie naciagnac ludzi jak sie da ;] w 1 dzien rozrzad i wszystko co sie da ;] no no.. trzeba bylo napisac za miesiac to moze by ktos uwierzyl... 0 rozumu tylko aby sie nachapac kasa i miec wyje.. na klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: termin1 Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.cdma.centertel.pl 02.10.10, 13:50 co sie z wami dzieje ?.,,baranie,debilu''.bierzcie tabletki na uspokojenie.każdy ma prawo wyrazić swoją opinie i nie musicie go gnoić.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiem Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 04.10.10, 16:31 Widze ze nagle wlasciciel komisu wzial sie za bronienie swojego interesu. swiadczy o tym to samo IP "Merlina" i pani sylwii;] Widze ze nie zle w bambuko ludzi robicie.. Dodam ze samochod byl po gradobiciu.. i prosze nie wciskac kitu ze byl tylko troche porysowany. przez telefon bylo wyraznie powiedziane ani jednej ryski, ani jeden element malowany... a no niestety bylo odwrotnie... Moze sie i komus uda tam kupic dobry samochod;] w co watpie... robta co chceta, jakby ktos wczesniej wiecej napisal o tym komisie bym nie stracil czasu i pieniedzy. czlowiek uczy sie na bledach Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loona Thic Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.broker.com.pl 05.10.10, 02:06 Oglądałem ze znajomym kilka aut, w tym komisie to faktycznie niestety raczej trudno coś dobrego kupić. Najlepsza była możliwość wyjazdu do ASO na sprawdzenie - handlarz pojedzie sprawdzić z Tobą auto jak podpiszesz umowę kupna... Inaczej to mu dupę zawracasz - to są jego autentyczne słowa. bez-wypadkowe.net/showthread.php?168-koda-Superb-(2009)-FULL-OPCJA-SKRA-NAVI-F-H-GEORGE-Czstochowa&p=589 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 05.10.10, 21:31 Uwazajcie na tych ludzi!! wlasnie dostalem pare telefonow z grozbami!! ze niszcze ich reputacje w internecie!! musialem wylaczyc telefon bo spokoju nie bylo!! Panie! po to jest internet ze kazdy moze wyrazic swoja opinie!! mnie oszukaliscie i nie odpuszcze! Bylo odpuscic teraz napewno nie przestane wyrazac swojej opinii.. Pozdrawiam. PS: jak widzicie ktos wyzej tez sie poskarzyl na ten komis, a wiec nie klamie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 05.10.10, 21:48 i prosze o nie oddzywanie sie juz do mnie bo naprawde mam juz dosc.. i nie mam ochoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auto komis Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.cdma.centertel.pl 06.10.10, 14:12 Oczywiście zgadzam się że każy może wyrazić swja opinię ,ale nie wolno ubliżać,kłamać,ani grozić jak było to w pana przpadku.Proszę nie wprowadzać w błąd ludzi.Nie dostał Pan kilka telefonówz groźbami ,lecz napisałem do Pana 4 sms-y , właśnie dlatego, aby nie mógł Pan kłamać i wymyślać takich rzeaczy.Są one oczywiście zapisane w Pana telefonie ,więc prosił bym na ogólnym forum gazty ,ujawnić treść tych sms-ów.W sms-ach tych ,nie były to groźby jak Pan pisze,lecz napisałem Panu żeby nie wprowadzał Pan wbłąd ludził i skończył z tymi obelgami i wulgarnym językiem ,którego Pan używa na każdym kroku obrażając nas.Poinformowałem Pana również ,że dokonałem opini biegłego sądowego dotyczącej stanu samochodu ,na temat którego tak negatywnie się Pan wyrażał.Przypominam,że był to VW Passat z 1998r,czyli 12-sto letni pojazd z przebiegiem prawie 250 tyś km,od którego chyba Pan zbyt wiele wymagał.Samochód kilkunastoletni nigdy nie będzie już nowy i ma prawo po 12-stu latach użytkowania mieć jakieś drobne mankamenty,ryski itp.Opinia biegłego jest mocno rozbieżna z pana zarzutami.Jest w niej zwarte potwierdzenie 100% bezwypadkowości samochodu,bardzo dobrego stanu technicznego samochodu,owszem jest tez napisane że posuada kilka zarysowań,ale i2 drobne minimalne zagnoiotki na blacharce,oraz kilku centymetrowe,sklejone pęknięcie, przedniego zdrerzaka.Uważam że wygląd zewnętrzny jest bardzo ważny,ale najistotniejszym jednak w 12-sto letnim samochodzie jest jednak jego stan techniczny . W zawiązku z tym poinformowałem Pana w sms ,że zgłaszam sprawę do Sądu w Częstochowie za niesłuszne oskarżenia,kłamstawa i te wszystkie ubliżenia jakie Pan do nas skierował - cytuję ,,łysy cham w okularach,debil,cham ,prostak,prymitywni ludzie,jedne wielkie złomowisko,wszystkie samochody bite,2 gnoji,firma krzak,aby w te samochody piorun czasnął,oby łysy zgnił piekle,samochody do dupy".Przyzna pan że nie jest to normalny język i normalna opinia jaką można wyrazić na temat samochodu.Dlatego też został Pan wczoraj poinformowany o zgłoszeniu tej sprawy przez moich prawników na drogę sądową.Otrzymałem również wczoraj od Pana sms-y z odpowiedzią i groźbami .Mam te sms-y zapisane [zarówno wysłane do Pana ,jak i otzrymane ] w telefonie i posłużą napewno również jako dowód w tej sprawie.Proszę na przyszłość o wstrzemięźliwość w słowach i wyżywać się na innych,oraz z Pana wymaganiami proponował bym zastanowić się nad zakupem nowego samochodu. W sms zawarte były również przeprosiny-uważam że nie słuszne,za to że nie podobał się Panu ten samochód, i że nie spełnił Pana oczekiwań,co jest naprawdę dziwne. Z cszacunkiem auto komis . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 06.10.10, 16:01 prosil pan abym przestal pisac, a teraz sam pan zaczyna? wiec wkoncu sie zdecyduje pan sam czego chce? Nie mam ochoty ciagac sie po sadach, bo dobrze pan wie ze dla mnie to za daleko. Skoro pan nie chce takich wpisow to prosze porozmawiac ze swoim kolega z pracy ktory nam naklamal przez telefon, jak widze innym tez! Wiec nie ma prawa pan mowic ze ja klamie skoro gosc przez telefon mi opowiadal chyba o innym samochodzie bo ten sie z tym nie zgadzal. To tyle z mojej strony. nie mam ochoty dalej tego ciagnac bo to bez sensu. Napisal pan wczoraj madre zdanie, ze zlosc jest zlym doradca. Moze i tamto bylo pisane w zlosci, ale mnie poprostu oszukano, przez panskiego kolege! czy nie wiem kogo tam z kim rozmawialem! Jakby mi odrazu powiedzial,a pytalem.. co jest nie tak by nie bylo tego tematu, uslyszalem w ten sposob: Panie! on wyglada na 50tys km! jak nowka! nic nie malowane! 0 rys! wszystko oryginal 0 wkladu! itd.. Jakby pan takie cos uslyszal to co by pan pomyslal? ze ideal.. Mogl powiedziec ze samochod ma slady uzytkowania, to wtedy bym nie mial pretensji, takze chyba pracownik zawinil. Mam nadzieje ze wiecej sie nie spotkamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auto komis Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.cdma.centertel.pl 06.10.10, 13:03 W odpowiedzi na Pana zarzuty ,wyjaśniam że wyjazd na stację diagnostyczną lub serwis może nastąpić nie po wypisaniu i zakupie samochodu ,bo jest to zupełnie niedorzeczne,lecz po obejrzeniu samochodu i wstępnym zdecydowaniu sie na zakup powyższego samochodu,uzależniając to od czywiście od opini jaką uzyska Pan na serwisie.Jeżeli jest wszystko w bardzo dobrym stanie jest Pan zobowiązany do zakupu lecz rezerwacji pojazdu.Proszę sobie wyobrazić np.20 klientów ,lub tylko oglądających dziennie ,którzy chcą wyjechać na przejażdżkę,bez ubezpieczenia i często bez tablic rejestracyjnych.Jest to za duże ryzyko i nie ma możliwości fizycznej z każdym potencjalnym klientem wyjechać na jazdę próbną.Musiały by przynajmniej dwie osoby zatrudnione być tylko i wyłącznie do jazdy próbnej. Nawiązując do pierwszej części Pana oipini,chciałem wyjaśnić ,że wypowiada się Pan na temat Skody Superb z 2009r za cenę około 84000zł.Jest to jedyny samochód w tej kategorii cenowej w naszym komisie,więc dlaczego pisze Pan że oglądał Pan kilka innych samochodów i że były nie interesujące.Ma widocznie Pan duże rozbieżności co do zakupu i ceny samochodu. NADMIENIAM I GWARANTUJĘ WSZYSTKIM ,ŻE NIGDY NIE MOGŁO BYĆ PRZEZ NAS POWIEDZIANE ,ŻE WYJAZD NA SERWIS MOŻE NASTĄPIĆ DOPIERO PO ZAKUPIE SAMOCHODU.PROSZĘ NIE BYĆ NAIWNYM I NIE PISAĆ TAKICH KŁAMSTW NA INTERNECIE. Z pozdrowieniami auto komis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Passat Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.rev.snt.net.pl 06.10.10, 09:34 Widać jaki poziom prezentujesz - kogoś kogo w ogóle nie znasz odrazu obrażasz - forum jest poto ażeby wyrazić opinie - a nie wyżywać się na nie znajomych. Pewnie w domu też jesteś taki rozrywkowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auto komis Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.cdma.centertel.pl 06.10.10, 15:58 W odpowiedzi na Pana opinię ,odpowiadam; Został Pan telefonicznie poinformowany,że samochód miał malowanych kilka elementów i że jest bezwypadkowy.Osobiście z Panem rozmawiałem i warto chyba nagrywać rozmowy z klientami.Nadmieniam jeszcze raz że informowałem Pana, że samochód był lakierowany.Wszystko to oczywiście jest absolutą prawdą.Samochód nie miał nigdy żadnego wypadku.Został pomalowany tylko i wyłącznie z powodu zarysowań na samochodzie,a nie dlatego że był powypadkowy.Malowanie to jak Pan widział nie było świeże,wyglądało na malowanie sprzed kilku lat.Samochód nie nosi żadnych śladów nawet pokolizyjnych.Właściciel w Niemczech mówił że przymknęła się mu brama garażowa przy wjeździe do garażu, uszkadzając mu powierzchnię tylko lakierową.Nie da się więc pomalować samochodu ,zby nie nałożyć w niektórych miejscach szpachli.Ale nie ma to nic wspólnego z powypadkowym samochodem.Klient poinformowany o malowaniu kilku elementów musi zdawać sobię sprawę ,że pod lakierem musi znajdować się szpacha.Raz jest ona w większej ilości,a drugi w ilości śladowej. Po za nawiasem.Dlaczego skupił się Pan tylko na wyglądzie zewnątrznym samochodu,a nie sparwdził Pan wogóle stanu technicznego.Myślę że powinna to być chyba inna kolejność,ale to pozostawiam już Panu. Jeżeli chodzi o brudne boczki,to jak na czarnej skórzanej tapicerce można zobaczyć że są one mocno zabrudzone.Jak Pan wie ,samochód ma 6 lat i nie stał w garażu tylko był użytkowany przez ten okres 6-ciu lat.Każdy klient ma inne wymagania.Jeden woli tak zwany ,,wypicowany na glanc samochód'',a drugi woli zobaczyć go w naturalnym użytkowym wyglądzie.Nie wiem jak jest lepiej.My wolimy samochód odkurzyć,umyć i pokazać go takiego jak był użytkowany.Nie sztuką jest oddać samochód na pralnię,umyć silnik i klient wtedy nic nie widzi.Lepiej żeby klient widział brudny silnik ale bez wycieków.To samo dotyczy innych podzespołów. Co do stanu technicznego napewno nie może Pan mieć żadnych zsatrzeżeń.To co Pan napisał że samochód Pana zdaniem wygląda na 250-300tyś km,to jest jakieś totalne nieporozumienie.Posiadamy na przebieg szereg dokumentów potwierdzających jego oryginalność.Faktury z przedlądów,wymian i napraw.Pan również gdyby naprawdę chciał ,mógł Pan spisać nr Vin i sprawdzić samochód w serwisie,gdyż był on do końca serwisowany w autoryzowanym Serwisie Mitshubishi i sprawdzenie tego przebiegu to tylko mała formalność.Proszę więc nie pisać Pana myśli co do przebiegu ,gdyż są one fałszywe i wprowadzają czytelników w błąd,bo niesłusznie oskarża Pan moją Firmę.Kierownica w tym samochodzie była skórzana.Zazwyczaj wyciera sie ona dużo szybciej niż kierownica z tworzywa.Nie można określać przebiegu samochodu po kierownicy.Jeżdżąc po mieście wyciera się ona zdecydowanie szybciej niż jazda po autostradzie. Co do ceny to niewiem dlaczego jest Pan zdziwiony ,że na placu jest ona inna niż na interniecie.Napewno nie rozmawiał Pan o cenie z placu,tylko i wyłacznie dotyczyła Pana cena i internetu.Cena na placu jest ceną dla ludzi przyjeżdżających z okolic,z której można jeszcze potargować.Natomiast cena inetrnetowa jest dla przyjezdnych z odległych miast, zazwyczaj jest ona ceną zbliżoną do ceny zapłaty. Niezrozumiałe więc są Pana zarzuty.Dlaczego Państwo nie idą zakupić nowego samochodu,tylko szukają starych w idealnym stanie,ale za cenę poniżej średniej giełdowej.Nie da się tak zrobić.Za idealny samochód ,jeżeli takie są w wieku 6-sciu lat ,trzeba zapłacić zupełnie inne pieniądze i szukać takiego ,który ten okres przestał w garażu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auto komis Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: 178.56.166.* 07.10.10, 13:44 Proszę nie wymyślać i nie rzucać kłamstwami,że wszystkie samochody są bite i kręcone liczniki.Na jakiej podstawie Pan tak może pisać.To są zwykłe oszczerstwa.Proszę o kilka dowodów.Jeżeli ich nie ma nie ma prawa Pan pisać takich bzdur. Pisze Pan że za każdym razem jak Pan podjeżdżał do komisu odmawiano Panu jazdy próbnej.Ile Pan chciał Pisze Pan że za każdym razem jak Pan podjeżdżał do komisu odmawiano Panu jazdy próbnej.Ile Pan chciał kupić samochodów i dlaczego jeżeli są takie złe przyjeżdżał Pan kilka razy i dalej chaciał Pan jazdy próbnej i zakupu samochodu.Coś tu się nie zgadza.Ja jeżeli mnie źle potraktują i mają złe samochody ,już bym więcej nie podjechał.Ale jak Pan,pisze był u nas wielokrotnie.Więc zadaję sobie pytanie dlaczego jeżeli jest tak źle, dalej chciał Pan zakupić u nas samochód i dlaczego jeżeli są wszystkie bite i kręcone przyjeżdżał Pan do nas ponownie i żądał Pan jazdy próbnej Jeżeli chodzi o jazdę próbną wyjaśniałem poprzedniemu opiniodawcy.Nie da się i nie można z każdym kto przyjdzie na plac wyjechać na jazdę próbną.Proszę sobie wyobrazić 20-stu,30-stu kilentów dziennie którzy chcą się tylko przejechać.W naszym komisie i przypuszczam że w innych również jazda próbna uzależniona jest od wstępnej dezyzji -TAKJESTEM ZAINTERESOWANY ZAKUPEM TEGO SAMOCHODU ,JEŻELI PO PRZEJAŻDŻCE LUB SPRAWDZENIU NA STACJI LUB W WARSZTACIE OKAŻE SIĘ ŻE WSZYSTKO JEST TAK JAK MA BYĆ''.Wtedy jak najbardziej ,jeszcze nikomu nie odmówiliśmy jazdy próbnej jeżeli ktoś naprawdę był zainteresowany.Ale na plac przyjeżdżaja różni ludzie,nawet tacy którzy wcale nie chcą kupić samochodu tylko porostu w niedalekiej przyszłości zamierzaja kupić coś podobnego lub chcą porównać do swojego samochodu.. Jeżeli chodzi o podanie do sądu,to chyba Pan nie czytał Opini do której się odniosłemNie można publicznie ubliżać,obrażać i w beszczelny sposób szerzyć stek kłamstw.Musimy się bronić.Forum to tka rzecz że każdy może pisać co chce i to bez żadnych konsekwencji.Ja również mogę w każdej chwili bez najmniejszych podstaw opisać i nakłamać na Pana Firmę ,ale jest to nie uczciwe i są to zagrania poniżej pewnej godności.Proszę to nastę pnym razem przemyśleć.Mamy równiez klientów którym wszystko pasuje w samochodzie oprócz ceny i taki klient też wraca i w ramach zemsty i złości tez wypisuje takie właśnie bzdury. Sąd jest naszym sprawiedliwym obrońcą ,aby zapobiec właśnie takim nieuczciwością.Myślę że jeżeli nie jest się winnym,nie można się bać sądu. Pozdrawiam auto komis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.10, 14:22 Potwierdzam to co pisali poprzednicy, sam niedawno bym sie naciol na seata (po powaznym dzwonie) z tego wlasnie komisu faktycznie "łysy" ma niezla gadane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też tam byłem Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 07.10.10, 19:16 Proszę nie wymyślać i nie rzucać kłamstwami,że wszystkie samochody są bite i kręcone liczniki." aha rozumiem więc są takie i takie :) A na marginesie tak duża liczba negatywnych wpisów musi o czymś świadczyć drogi panie właścicielu komisu,niech da panu coś do myślenia.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romano Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 21:58 ja też tam byłem i oglądałem wiele samochodów. wcześniej oglądałem też w innych komisach w Częstochowie.uważam, że jest tam bardzo wiele samochodów, które ze spokojem mógłbym kupić.polecano mi ten komis wielokrotnie.wielu moich znajomych kupiło tam swoje samochody i są bardzo zadowoleni.ten komis jest już w naszym mieście od kilkunastu lat.nie da sie wszystkich uszczęśliwić i zadowolić.sam prowadzę intres z odzieżą i dokładnie jest tak samo.zawsze znajdą się niezadowoleni.oczekiwania ludzi są niewyobrażalne w stosunku do wieku samochodów i ceny jaką chcą zapłacić.każdy by chciał najlepszy,bezwypadkowy w stanie idealnym samochód,ale musi być jeszcze najtańszy,bo jak będzie za drogi to i tak będą nażekać. pamietaj,że negatywy wpisują zarówno niezadowoleni klienci ,jak i zwykli złośliwcy.zadowoleni ludzie nie mają czasu na takie wpisy,dlatego pewqnie jest ich niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Passat Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.10, 22:30 Ludzie - wy kupujecie nie SAMOCHÓD - tyko jak was słyszę to jest takie ględzenie: - a taki duży przebieg ! - nie ma tego czy tamtego ! - czemu tu ma ryskę ? - a ile było razy bite ? Lecieć do salonu sknery jedne - kupić auto i w nie nie włożyć ani grosza ani serca to możecie od Araba wielbłąda to jak wam zdechnie to się wtedy oczy otworzą. Miłego malkontentowania po komisach !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 22:59 Gość portalu: Passat napisał(a): > Ludzie - wy kupujecie nie SAMOCHÓD - tyko jak was słyszę to jest takie ględzeni > e: - a ile było razy bite ? dziwi cie to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 00:07 nosił wilk razy kilka , ponieśli i wilka ... Odpowiedz Link Zgłoś
komicznee Re: Autokomis Rakowski -opinie 20.10.10, 19:24 W Częstochowie nie ma dobrych komisów !!!Wszędzie bite i przekrecone liczniki albo auta z wadami na kompie albo na silniku jedzcie na śląsk, w Sosnowcu jest świetny komis aut po Leasingowych które są serwisowane i gościu z tego komisu bierze tylko bezwypadkowe,serwisowane i bez wad Polecam, sam od niego kupiłem fajną furę Moge podac namiary jak ktoś chce , piszcie na maila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirat Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.centertel.pl 26.10.10, 21:15 Witam , to miałeś wielkie szczęście pewnie byłeś w nocy , ja mam taki sam interes jak Rakowski i u mnie pewnie byś wyleciał bardzo szybko z placu ponieważ nie zapytałeś o zgodę , owszem masz prawo zmierzyć ale w obecności kogoś z obsługi , a dlatego żebyś nie był anonimowy i nie pisał bzdur , wątpię że miałeś czas wszystkie auta przemierzyć i nikt się nie zainteresował , od dzisiaj każdy mój potencjaly klient będzie pod specjalnym nadzorem bo nie chcę opini z chmur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autokomis rakowski Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 19:23 Uważam ,że masz całkowitą rację.Nie ma żadnej kary dla osoby która wypisuje nawet najgorsze kłamstwa i głupoty.Na fotum możesz obrazić i zmięszać z błotem kogo chcesz i to oczywiście bezkarnie i anonimowo.Wystarczy że sprzedawca niedogada się z potencjalnym klientem o końcowej kwocie samochodu,która to oczywiście nie zadawala kupującego i taka też soba może w każdej chwili odegrać się właśnie w tak brzydki i kłamliwy sposób,wypisując zupełnie inne powody,byle by tylko odegrać się na komisie. takich przypadków napewno jest wiele. dziękuję i popieram. Sam zaprosiłem tego Pana na oficjalne sprawdzenie pojazdów i to nawet w obecności biegłego rzeczoznawcy techniki motoryzacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirat Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.centertel.pl 27.10.10, 18:23 Bardzo się Pan Szanowny myli , nic się nie zgadza w kwestiach o których Pan był łaskaw napisać , napewno nie IP to samo , jeśli ma Szanowny Pan możliwość to sprawdzić to zapraszam , ja swoją Firmę mam w mieście co się nazywa Kraków , z pozdrowieniami dla Pana abc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autokomis rakowski Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 19:15 Zapraszam Pana serdecznie z tym miernikiem do nas oficjalnie.Jeżeli jest tak jak Pan pisze to chetnie podaruje Panu jakikolwiek samochód ,który Pan sobie wybierze ,całkowicie za darmo.I nie są to żarty.Zapraszam w obecności nawet biegłego rzeczoznawcy,aby przekonać się jakie kłamstwa Pan wypisuje. Czytajac Pana opinie stwierdzam,że musi Pan sie jeszce wiele nauczyć,a przede wszystkim rozróżniać samochody powypadkowe, od samochodów tylko malowanych.Nie sprzedajemy samochodów powypadkowych jak Pan pisze.Owszem,posiadamy również w na placu samochody w których były malowane niektóre elementy,ale tylko i wyłącznie z powodu drobnych uszkodzeń powłoki lakierniczej,a nie z powodu powypadkowości o której Pan pisze.Są to tylko i wyłącznie niepotwierdzone oszczerstwa i kłamstwa z Pana strony. Nie można nazwać samochodu z jednym lub kilkoma malowanymi elmentami że jest bity. Podaje przykład; Jeżeli pojedzie Pan nowym bezwypadkowym samochodem np. pod market na zakupy i tam po wyjściu zauważy Pan,że Pana pojazd został lekko zadrapany,otarty,co zrobi Pan dalej.Napewno będzie Pan musiał te 2,3 elementy polakierować,żeby samochód znowu wyglądał jak trzeba.Więc czy przy sprzedazy samochodu poinformuje Pan kupującego ,że samochód jest powypadkowy,czy powie Pan że miał niegroźne zniszczenie tylko i wyłącznie powłoki lakierowej i zmuszony był Pan polakierować te uszkodzone elementy,aby przywrócić pierwoitny i estetyczny wygląd ? .Handlujemy samochodami używanymi ,które maja od kilku do kilkunastu lat.Nie wymagajmy więc żeby były jak nowe,bo już nigdy nie będą. My samochodów nie malujemy i nie mamy wpływu na wykonanie tych czynności przez zachodnich właścicieli od których kupujemy te pojazdy.Sprawdzamy je natomiast pod kątem powypadkowości.Nigdy również nie ukrywamy że np.jakiś pojazd posiada pomalowane elementy. Z szacunkiem jeszcze raz zapraszam Pana z tym czujnikiem [jeżeli ma Pan odwagę ],w celu sprawdzenia tych samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewna.pani Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.11, 12:41 Nic mi do Was,ale postanowiłam zabrac glos.Drodzy Panstwo postanowiłam zminic auto i sprzedac swoja szescioletnia mazde,niby nic poza tym,ze ...a to za duzy przebieg(139tysiecy),a to rysa niewielka na zderzaku,a to pokrowce nie w takim odcieniu ......... itd itp.Zaznaczam,ze auto kupione z polskiego salonu,serwisowane w salonie i uzytkowane tzn gwoli wyjasnienia -jezdzone a nie trzymane na okazje.Meczylam sie tak 3 miesiace.Sprzedalam,ale nastepnego juz nie sprzedam w ten sposob.Wstawie do komisu,szkoda moich nerw.Zastanawia mnie jedno-ile cierpliwosci maja handlujacy samochodami,obojetne czy komisiarze czy tzw ,,prywaciarze,,?!Mnie jej braklo ..Panowie glowa do gory,olejcie tych z przerostem formy nad trescia,niech suna di dilera i kupia nowiutkie ....daewoo matiz.)))ot tyle!!!Powodzenia domorosli spece! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czester Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.broadband.greenlan.pl 29.10.12, 19:06 Ja oddałem swojego mondeo a w zamian w rozliczeniu kupiłem mazdę 3 pewnie wielu to się nie spodoba ale madzka jest super a ja jestem zadowolony.Owszem było kilka rzeczy do zrobienia ale auto nie było nowe.Oczywiście każdy pisze o swoich przejściach.Wydaje mi się że zamiast mieć stres trzeba kupować auto w salonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ayto komis Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 19:36 Prosze Pana; sprzedajemy w roku klikaset samochodów.Czym też jest więc 10 czy 15 negatywnych opini w stosunku do sprzedaży klkuset samochodów.Prosze pamiętać ,że opini prawie nigdy nie piszą zadowoelni klienci,bo nie maja na takie głupoty czasu.Większość opini piszą ci tak zwani nie zadowoelni,ale musi Pan pamietać że jest to bezkarny portal i każdy może napisać nawet największe bzdury i kłamstwa ,bez żadnych konsekwencji.Z klkoma bym się zgodził,ale duża większość to zwyczajne chorobliwe i złośliwe kłamstwa. Widzę,że Pan jest bardzo negatywnie i źle nastawiony do wszystkich komisów.Nazywa je Pan wszystkie oszustami i cwaniaczkami od lat.Czy to jest normalne ? na jakiej podstawie Pan tak twierdzi ? Za takie słowa wypadało by wytoczyć proces,aby przerwać ten proces kłamstw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auto komis Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 19:41 Proszę się ujawnić i nie ubliżać bo jest to bardzo niegrzeczne.Za te obelgi wystąię do Gazety forum o ustalenie Pana danych i podam Pana do sądu za te oszczerstwa i notoryczne ubliżanie,oraz nazywanie mnie krętaczem i oszustem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poszukiwacz Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.net.stream.pl 29.10.10, 22:20 Witam, szukam samochodu od okolo półtorej miesiąca czasu w oklicy 25-27 tyś. zł jeżdżę po wszystkich komisach w Częstochowie, nie znalazłem jeszcze dla siebie wybranego samochodu tzw, marki i modelu ale oglądałem kilka samochodów w tym komisie i muszę powiedzieć że mają jedne z bardziej zadbanych i ładnych samochodów także nie rozumiem nie których negatywnych opini,. Równiez chciałbym kupić samochód aby nie miał malowanego ani jednego elementu ale zdaję sobię sprawe że są to samochody używane także trzeba o tym pamietać.Wykorzystując okazje co byście polecali w okolicy 25-27 tyś, zł w dieslu kombi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a kuku Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.prenet.pl 30.10.10, 13:31 Można napisać np.:od około półtora miesiąca w okolicy częstochowy, lub: od około półtora miesiąca w przedziale cenowym 25-27 tys., itp. Ale w tekście:(cyt.) od okolo półtorej miesiąca czasu w oklicy 25-27 tyś. - to same błędy. cy ty autoże chodzilżeś do skoly ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.ip.netia.com.pl 10.11.10, 22:07 Oglądał ktoś może tą mazdę: otomoto.pl/mazda-6-bezwyp-1wl-ks-serwis-stan-bdb-C15792339.html jak ma się opis do rzeczywistości. Na zdjęciach autko ładne ale po przeczytaniu waszych komentarzy odechciewa się jechać oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: io Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: 193.138.241.* 30.11.10, 13:31 Auto wygląda super na zdjęciach, w rzeczywistości zapewne też jakiejkolwiek wady ciężko jest się dopatrzeć, ale handlarze znają się dobrze na swojej pracy - mają sposoby żeby ukryć nawet poważną usterkę przed "jako-tako" znającym się klientem. Ktoś z przedmówców nazwał sprzedawców "cwaniakami" - miał 100% racji. Niecały rok temu też kupiłem piękną mazdę - nic nie wskazywało na to że może być coś nie tak (nie dymił, nic nie stukało, nic nie trzeszczało - igła). Jak większość klientów autokomisów przejechałem się na zakupie - płacąc 25 tysięcy dostałem bubla który teraz tylko ładnie wygląda (sprzęgło padło, kręcony licznik, oczywiście dzwon też był, trzeszczy jak głupi, problemy z abs, jak zmieniłem koła okazało się że felgi krzywe - nie do jazdy), ale jak się oprócz tych 25 tysięcy dołoży jeszcze z 5 to może pojeździ parę lat. Generalnie szczerze nie polecam komisów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snake Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.54.174.247.tvksmp.pl 02.12.10, 12:37 Czytając opinie na temat tego komisu mam poważne wątpliwości czy w ogóle jest sens tam jechać. Co do jazdy próbnej to uważam że jest to rzecz normalna i nie powinno być rzadnych przeciwskazań ze strony sprzedającego. Jeśli sprzedający jest uczciwy a ja jestem laikiem w sprawach samochodów i chce jechać sprawdzić samochód w serwisie to również powinien mi to umożliwić powiedzmy za drobną opłatą za fatyge. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek z aniołowa Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 15:28 za jaka opłatą ? Jesli jest poważny komis i nie ma nic do ukrycia to taki komis godzi sie na jazde próbną , na wyjazd do serwisu ( opłate można ponieść tylko z przeglad auta) ... U pana Rakowskiego wyjazd jest tylko możliwy jesli zdecydujemy sie na zakup w innym przypadku nie ma możliwosci jazd próbnych czy też sprawdzenia auta w ASO Czy to nie chore ? Zreszta nie polecam żadnego komisu w Czestochowie radze jechac na slask, tam jest zgoła inne podejscie do klienta i samochody w lepszej jakosci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pirat Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.centertel.pl 02.12.10, 20:19 Raczej chore jest Pana podejście do zakupu używanwgo auta , czy jeśli Pan pozna piękną dziwczynę to natychmiast Pan ją zaprowadzi do ginekologa , żeby sprawdzić czy jest dziewicą , wie Pan doskonale że piękna i nie używana kosztuje tyle co nowe auto w salonie HAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek z Aniołowa Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 08:34 "czy jeśli Pan pozna piękną dziwczynę to natychmiast Pan ją zaprowadzi do ginekologa , żeby sprawdzić czy jest dziewicą ," Inteligentny i mądry to pan raczej nie jest pisząc takie rzeczy jak cytat u góry no comments Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autokomis Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.cdma.centertel.pl 11.12.10, 14:13 to nie jest strach ,ani zatejenie,ale prosze sobie wyobrazić 20 potencjalnych klientów dziennie,którzy chca wyjechac na stacje sprawdzić samochód.Musielibysmy przynajmniej dwóch lub trzech pracowników zatrudnić tylko i wyłącznie do wyjazdu z klientami.To nie jest możliwe,gdyz utzrymanie jest za drogie i odbiłoby sie to napweno na cenie samochodu. W NASZYM KOMISIE JAK I W WIĘKSZOŚCI REGUŁA JEST TAKA ŻE ; PO DOKŁADNYM OBEJRZENIU SAMOCHODU PRZEZ KUPUJĄCEGO,JEŻELI NIE MA ZASTRZEŻEŃ I JEST ZDECYDOWANY NA ZAKUP SAMOCHODU,ALE CHCIAŁBY JESZCZE PRZED ZAKUPEM POJAZD CZY TO W SERWISIE CZY NA STACJI DIAGNOSTYCZNEJ,TO NIE ZDARZYŁO SIE ŻEBYŚMY ODMÓWILI TAKIEGO WYJAZDU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a? Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.prenet.pl 11.12.10, 14:31 Tak, po podjęciu decyzji o kupnie jedziemy na stację diagnostyczną sprawdzić auto. A może powinno być odwrotnie - po sprawdzeniu na stacji diagnostycznej podejmuję decyzję ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pirat Re: Autokomis Rakowski -opinie IP: *.centertel.pl 02.12.10, 20:33 rok jeżdzisz autem tak,, może powinieneś kupić w salonie , tak , nie było Cię stać na nowe więc nie biadol , też mam takich nieodpowiedzalnych klientów , a jeśli chodzi o Salon Rakowski to wysłałem tam paru klientów na zakup Mazdy bo miał najlepszy wybór , nikt nie narzeka , pozdro Odpowiedz Link Zgłoś