maly-sc 24.07.09, 09:32 PYTANIE ....Ile dac dziecku na chrzciny??????? ....nadmieniam ze jestem ojcem chrzestnym...... kupilem juz album i myslalem aby w kopercie dac okolo 500pln co sadzicie?????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pani.burz Re: Problem 24.07.09, 09:40 A ile dziecko ma lat? Przeliczy kasę? ;))) Nie? No to nie lepiej prezent jakiś kupić, żeby miało pamiątkę na lata. Kasę przecież spożytkują rodzice i tyle dziecko zobaczy. No chyba że jakiś fundusz posagowy, obligacje 10 lat albo polisę, żeby pieniądze narastały, i potem dziecko, jak nieco dorośnie, samo zadecyduje, na co przeznaczyć kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 10:05 Wg mnie dawanie na chrzciny pieniędzy to głupota - no chyba, że wiesz, że rodzice maleństwa są na tyle "normalni", że kupią nie wiem - bujaczek czy pieluchy, a nie kino domowe dla siebie. Ja kupiłabym coś ze złota (w zależności czy to chłopiec czy dziewczynka) i np. zestaw kosmetyków dla malucha, pieluch (po konsultacji z rodzicami). Broń Boże np. srebrnej łyżeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
zabele Re: Problem 27.07.09, 12:33 Kiedy zostałam chrzestną w 2006 roku dziewczynce dałam kolczyki od Kruka (240 zł) i 300 zł w kopercie. Odpowiedz Link Zgłoś