fsimon 27.07.09, 22:53 no tak mamy fajny tor ale urzędasy chca go zamknąć, czyli lepiej jeżdzic po lasach na dziko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Łukasz.K Re: Wyj sobie pod swoim oknem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.09, 23:34 Według mnie ten tor to super sprawa, nie tak dawno byłem tam, można fajnie spędzić czas z rodziną jeżdżąc na quadach czy postrzelać z łuku. Super zabawa dla całej rodziny w sam raz na weekend (ale jak widać niektórzy wolą w niedziele robić zakupy). Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Wyj sobie pod swoim oknem 28.07.09, 07:31 Jazda na quadach i strzelanie z łuku na tym samym terenie? Podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
gibczyslaw Quadowcy nikogo się nie boją 28.07.09, 00:02 ... a to polska wlasnie... ludzie cos stworzyli , zarabiaja , placa podatki , daja prace innym , ale co tam ....................zlikwidowac , zniszczyc. oni powinni jeszcze dofinansowanie dostac za to , ze stwrzaja miejsce rozrywki dla calej masy ludzi. doladnie jak w samej cz-wie. jak jezdzilo paru wariatow na zbyt glosnych motocyklach to zamiast ich wylapac , co ?? ...........zamknac aleje dla jednosladow. czy kiedys cos sie zmieni w tym gownianym kraju ?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Quadowcy nikogo się nie boją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 00:18 Nie zamykać toru bo wtedy quadowcy już zupełnie rozjeżdżą Jurę. Ten tor jest niezbędny, tak samo jak każdy inny. Takich miejsc powinno nawet powstawać jeszcze więcej, wtedy może nie mielibyśmy do czynienia z niszczeniem przyrody i straszeniem pieszych na szlakach turystycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JuraFAN Re: Quadowcy nikogo się nie boją IP: *.prenet.pl 28.07.09, 02:27 Znam dobrze ludzi którzy zarządzają i pracują w Jura Parku. Ci ludzie nie są obojętni przyrodzie i nie wyrządzają dużej szkody przyrodzie okolicznej. Problemem są dziko jeżdżący Quadowicze którzy nie wiadomo z jakiego powodu nie chcą korzystać z torów i tras. I tu nie chodzi o kwestie pieniędzy aby zapłacić za wjazd na obiekt bo, Quad to nie zabawka i nie kosztuje 2000-4000zł to niebagatelne pieniądze. Więc 30zł jest tu symboliczną sumą :) Nie oszukujmy się Quady nie znikną, wręcz pojawi się ich kilka razy wiecej. Trzeba stworzyć warunki aby jeździć legalnie. P.S. !!!!!!!Takich obiektów w Polsce nie ma wiele!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Quadowcy nikogo się nie boją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 07:01 Nie słyszałem osobiście jaki to hałas,ale można to sobie wyobrazić.Jest to fajny sport a taki tor faktycznie jest ratunkiem dla terenów zalesionych.Lecz gdyby panowie Qadowcy wyciszyli swoje maszyny montując bardziej zaawansowane tłumiki(bo takie można skonstruować)z pewnością problem by zniknoł.A ten sport mógłby przynosić więcej pożytku dla miejscowości Biskupice,ściągając turystów,organizując zawody.Może tu wystarczyłaby odrobina dobrej woli z obu a właściwie z trzech stron? czyli Qadowcy,mieszkańcy i urzędnicy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jura Re: Quadowcy nikogo się nie boją IP: 193.138.241.* 28.07.09, 11:47 Prawda jest taka, że mieszkańcy Biskupic już teraz cieszą się z funkcjonowania toru, bo tak jak wspominaliście, imprezy ściągają turystów. Ale to jest nasz społeczeństwo- dwulicowe. Jak jest dobrze- to fajnie, ale jak już ktoś rozpocznie wojnę- od razu wszyscy przeciwko. Poza tym- hałas pod oknami? Jakimi oknami??? Tor w Biskupicach jest na totalnym odludzi, w pobliżu znajduje się kilka domów, z których tylko jeden ma jakiś problem z quadowcami. Ciekawa jestem kiedy ten durny naród zrozumie, że jeśli nie będziemy szli do przodu, i wychodzili na przeciw potrzebom współczesnych ludzi, to jeszcze długo będziemy sto lat za murzynami. Bo nie wiem czy wiecie, ale tor w Biskupicach, jest praktycznie jedynym takim torem w EUROPIE!!! Ale pewnie- zamiast się cieszyć, że na reszcie możemy się czymś pochwalić, lepiej wrócić do epoki kamienia łupanego i w wolnym czasie skubać trawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek emeryt Re: Quadowcy nikogo się nie boją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 08:22 Na Rakowie też tak jeżdżą gady jedne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rakowiak widzewiak Re: Quadowcy nikogo się nie boją IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.09, 08:31 jak nakręcą szybcy i wściekli na quadach to będzie przeje.. w Częstochowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józek Re: Quadowcy nikogo się nie boją IP: 217.12.186.* 28.07.09, 09:29 I tak większość jeżdzi na dziko po lasach i polach - jak wyglądają drogi po takuich jazdach Quadami i jeepami można zobaczyć nad każdą rzeką - normalny samochód nie ma szans przejechać. Budowa toru jak najbardziej wskazana, tylko miejsce powinno być lepiej dobrane i za zgoda mieszkańców, którym to może najbardziej przeszkadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Quadowcy nikogo się nie boją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 09:57 miejsce lepiej dobrane i za zgodą mieszkańców :) HA HA HA HA To chyba będzie księżyc - ale po tej niewidocznej stronie !! A tak poważnie to nie jest możliwe - zawsze znajdzie się JEDEN niezadowolony - a to w Polsce wystarcza ostatnio żeby zrobić z tego aferę. Pozdrawiam A miejsce super - i szkoda jak zniknie z mapy :(. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof1908 Quadowcy nikogo się nie boją 28.07.09, 10:21 byłem na tym torze wielokrotnie, co prawda nie quadem a terenówką.nie jestem miłośnikiem quadów-faktycznie hałasują niemiłosiernie i ich jeźdźcy podniecaja się szybkością ale gdzie mają jeździc jak nie po terenach takich jak tor do tego przystosowany? właśnie tam na starym wyrobisku po piaskowni jest idealny teren do uprawiania tego sportu.jeżeli nie bedą jeździli po okolicznym lesie a poruszać się będą w granicach wyrobiska to z pewnością nikomu szkodzić nie będą.a wieś biskupice leży kilka kilometrów od tego toru i nie wydaje mi się żeby docierały tam hałasy z toru , które mogłyby przeszkadzać mieszkańcom.jedna dobra rada:współpraca pomiędzy włascicielami toru(zamknąć quady na torze) i władzami gminy (przychylność wobec inicjatywy zapaleńców) może przynieść rozwiązanie satysfakcjonujące obie strony.życzę powodzenia w rozmowach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kers Re: Quadowcy nikogo się nie boją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 12:54 Tor powinien zostać. Jeśli go nie będzie, quadowcy zniszczą Jurę. I tak ludzie mają ich dość, bo czynią straszne szkody. Już teraz można w lesie spotkać pułapki na quadowców. Najgorsze są metalowe linki rozwieszone na wysokości głowy!! Ludzie mają ich dość. Problem quadów jest ogromny. Nie tak dawno w "Polityce" był o tym artykuł. I tor w Biskupicach został przytoczony jako jeden bodajże z 2 w Polsce legalnych torów do uprawiania tego "sportu"!! Jakby się mieszkańcy dogadali z właścicielami, polepszyli infrastrukturę, zrobili jakieś gospodarstwa agroturystyczne - mieliby RAJ na ziemi. Ja osobiście jestem za tym torem. Nie znoszę quadowców - dlatego wolę jak jeżdżą po wyznaczonym terenie. Często jeżdżę po jurze na rowerze z synem. Nie tak dawno quadowiec wyskoczył zza zakrętu i tak przestraszył mojego syna, że chłopak wylądował w rowie. Po prostu tragedia jak Ci ludzie jeżdżą. Poza tym problem niezarejestrowanych quadów. Nawet jeśli coś złego się wydarzy, to quadowiec wsiada na quada i ucieka - nie ma nawet jak spisać jego rejestracji. OBOWIĄZKOWA REJESTRACJA QUADÓW !!! ZERO QUADÓW DLA NIELETNICH (patrz quady kupowane na 1 komunię świętą!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgred Co ma tytuł artykułu do treści?? IP: *.2.143.166.tvksmp.pl 28.07.09, 19:26 SE i Fakt stają się wzorem dla GW? "... koniec świata, pani Popiołkowa ... koniec świata ... " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_g Re: Co ma tytuł artykułu do treści?? IP: *.poczesna.netcominternet.pl 28.07.09, 20:26 Tor niech zostanie tam gdzie jest ale tylko i wyłącznie niech tam jeżdżą na quadach i innych maszynach typu cross! Zmotoryzowani dajcie spokój z szaleńczymi jazdami po lesie i lokalnych tam drogach!! Tam również mieszkają ludzie którzy chcą wyjść na spacer z dziećmi do lasu!! bez obaw że jakiś szaleniec jak to bywa do tej pory jedzie środkiem drogi wysypanej tłuczniem a ty rób co chcesz to Jego droga! Czy Wy drodzy zmotoryzowani widząc człowieka idącego z dzieckiem nie macie hamulca?? choć jednego?? Odpowiedz Link Zgłoś