Dodaj do ulubionych

Quadowcy nikogo się nie boją

27.07.09, 22:53
no tak mamy fajny tor ale urzędasy chca go zamknąć, czyli lepiej jeżdzic po
lasach na dziko?
Obserwuj wątek
    • klikacz.net Wyj sobie pod swoim oknem 27.07.09, 23:19
      • Gość: Łukasz.K Re: Wyj sobie pod swoim oknem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.09, 23:34
        Według mnie ten tor to super sprawa, nie tak dawno byłem tam, można fajnie
        spędzić czas z rodziną jeżdżąc na quadach czy postrzelać z łuku. Super zabawa
        dla całej rodziny w sam raz na weekend (ale jak widać niektórzy wolą w niedziele
        robić zakupy).
      • everettdasherbreed Re: Wyj sobie pod swoim oknem 28.07.09, 07:31
        Jazda na quadach i strzelanie z łuku na tym samym terenie? Podoba mi się.
    • gibczyslaw Quadowcy nikogo się nie boją 28.07.09, 00:02
      ... a to polska wlasnie...
      ludzie cos stworzyli , zarabiaja , placa podatki , daja prace
      innym , ale co tam ....................zlikwidowac , zniszczyc. oni
      powinni jeszcze dofinansowanie dostac za to , ze stwrzaja miejsce
      rozrywki dla calej masy ludzi.
      doladnie jak w samej cz-wie. jak jezdzilo paru wariatow na zbyt
      glosnych motocyklach to zamiast ich wylapac ,
      co ?? ...........zamknac aleje dla jednosladow.
      czy kiedys cos sie zmieni w tym gownianym kraju ??????????????????
      • Gość: ja Re: Quadowcy nikogo się nie boją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 00:18
        Nie zamykać toru bo wtedy quadowcy już zupełnie rozjeżdżą Jurę. Ten tor jest
        niezbędny, tak samo jak każdy inny. Takich miejsc powinno nawet powstawać
        jeszcze więcej, wtedy może nie mielibyśmy do czynienia z niszczeniem przyrody i
        straszeniem pieszych na szlakach turystycznych.
        • Gość: JuraFAN Re: Quadowcy nikogo się nie boją IP: *.prenet.pl 28.07.09, 02:27
          Znam dobrze ludzi którzy zarządzają i pracują w Jura Parku. Ci
          ludzie nie są obojętni przyrodzie i nie wyrządzają dużej szkody
          przyrodzie okolicznej. Problemem są dziko jeżdżący Quadowicze którzy
          nie wiadomo z jakiego powodu nie chcą korzystać z torów i tras. I tu
          nie chodzi o kwestie pieniędzy aby zapłacić za wjazd na obiekt bo,
          Quad to nie zabawka i nie kosztuje 2000-4000zł to niebagatelne
          pieniądze. Więc 30zł jest tu symboliczną sumą :) Nie oszukujmy się
          Quady nie znikną, wręcz pojawi się ich kilka razy wiecej. Trzeba
          stworzyć warunki aby jeździć legalnie.

P.S. !!!!!!!Takich obiektów w Polsce nie ma wiele!!!!!!!!
    • Gość: gość Re: Quadowcy nikogo się nie boją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 07:01
      Nie słyszałem osobiście jaki to hałas,ale można to sobie wyobrazić.Jest to fajny
      sport a taki tor faktycznie jest ratunkiem dla terenów zalesionych.Lecz gdyby
      panowie Qadowcy wyciszyli swoje maszyny montując bardziej zaawansowane
      tłumiki(bo takie można skonstruować)z pewnością problem by zniknoł.A ten sport
      mógłby przynosić więcej pożytku dla miejscowości Biskupice,ściągając
      turystów,organizując zawody.Może tu wystarczyłaby odrobina dobrej woli z obu a
      właściwie z trzech stron? czyli Qadowcy,mieszkańcy i urzędnicy.Pozdrawiam
      • Gość: jura Re: Quadowcy nikogo się nie boją IP: 193.138.241.* 28.07.09, 11:47
        Prawda jest taka, że mieszkańcy Biskupic już teraz cieszą się z funkcjonowania toru, bo tak jak wspominaliście, imprezy ściągają turystów. Ale to jest nasz społeczeństwo- dwulicowe. Jak jest dobrze- to fajnie, ale jak już ktoś rozpocznie wojnę- od razu wszyscy przeciwko.
        Poza tym- hałas pod oknami? Jakimi oknami???
        Tor w Biskupicach jest na totalnym odludzi, w pobliżu znajduje się kilka domów, z których tylko jeden ma jakiś problem z quadowcami.

Ciekawa jestem kiedy ten durny naród zrozumie, że jeśli nie będziemy szli do przodu, i wychodzili na przeciw potrzebom współczesnych ludzi, to jeszcze długo będziemy sto lat za murzynami. Bo nie wiem czy wiecie, ale tor w Biskupicach, jest praktycznie jedynym takim torem w EUROPIE!!! Ale pewnie- zamiast się cieszyć, że na reszcie możemy się czymś pochwalić, lepiej wrócić do epoki kamienia łupanego i w wolnym czasie skubać trawę.
    • Gość: Gienek emeryt Re: Quadowcy nikogo się nie boją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 08:22
      Na Rakowie też tak jeżdżą gady jedne...
      • Gość: rakowiak widzewiak Re: Quadowcy nikogo się nie boją IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.09, 08:31
        jak nakręcą szybcy i wściekli na quadach to będzie przeje.. w Częstochowie
    • Gość: józek Re: Quadowcy nikogo się nie boją IP: 217.12.186.* 28.07.09, 09:29
      I tak większość jeżdzi na dziko po lasach i polach - jak wyglądają
      drogi po takuich jazdach Quadami i jeepami można zobaczyć nad każdą
      rzeką - normalny samochód nie ma szans przejechać.
      Budowa toru jak najbardziej wskazana, tylko miejsce powinno być
      lepiej dobrane i za zgoda mieszkańców, którym to może najbardziej
      przeszkadzać.
      • Gość: mieszkaniec Re: Quadowcy nikogo się nie boją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 09:57
        miejsce lepiej dobrane i za zgodą mieszkańców :) HA HA HA HA
        To chyba będzie księżyc - ale po tej niewidocznej stronie !!
        A tak poważnie to nie jest możliwe - zawsze znajdzie się JEDEN niezadowolony - a
        to w Polsce wystarcza ostatnio żeby zrobić z tego aferę. Pozdrawiam
        A miejsce super - i szkoda jak zniknie z mapy :(.
    • krzysztof1908 Quadowcy nikogo się nie boją 28.07.09, 10:21
      byłem na tym torze wielokrotnie, co prawda nie quadem a terenówką.nie jestem miłośnikiem quadów-faktycznie hałasują niemiłosiernie i ich jeźdźcy podniecaja się szybkością ale gdzie mają jeździc jak nie po terenach takich jak tor do tego przystosowany? właśnie tam na starym wyrobisku po piaskowni jest idealny teren do uprawiania tego sportu.jeżeli nie bedą jeździli po okolicznym lesie a poruszać się będą w granicach wyrobiska to z pewnością nikomu szkodzić nie będą.a wieś biskupice leży kilka kilometrów od tego toru i nie wydaje mi się żeby docierały tam hałasy z toru , które mogłyby przeszkadzać mieszkańcom.jedna dobra rada:współpraca pomiędzy włascicielami toru(zamknąć quady na torze) i władzami gminy (przychylność wobec inicjatywy zapaleńców) może przynieść rozwiązanie satysfakcjonujące obie strony.życzę powodzenia w rozmowach
    • Gość: kers Re: Quadowcy nikogo się nie boją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 12:54
      Tor powinien zostać. Jeśli go nie będzie, quadowcy zniszczą Jurę. I tak ludzie
      mają ich dość, bo czynią straszne szkody. Już teraz można w lesie spotkać
      pułapki na quadowców. Najgorsze są metalowe linki rozwieszone na wysokości
      głowy!! Ludzie mają ich dość.

Problem quadów jest ogromny. Nie tak dawno w "Polityce" był o tym artykuł. I tor
      w Biskupicach został przytoczony jako jeden bodajże z 2 w Polsce legalnych torów
      do uprawiania tego "sportu"!! Jakby się mieszkańcy dogadali z właścicielami,
      polepszyli infrastrukturę, zrobili jakieś gospodarstwa agroturystyczne - mieliby
      RAJ na ziemi.

Ja osobiście jestem za tym torem. Nie znoszę quadowców - dlatego wolę jak jeżdżą
      po wyznaczonym terenie. Często jeżdżę po jurze na rowerze z synem. Nie tak dawno
      quadowiec wyskoczył zza zakrętu i tak przestraszył mojego syna, że chłopak
      wylądował w rowie. Po prostu tragedia jak Ci ludzie jeżdżą.

Poza tym problem niezarejestrowanych quadów. Nawet jeśli coś złego się wydarzy,
      to quadowiec wsiada na quada i ucieka - nie ma nawet jak spisać jego
      rejestracji. OBOWIĄZKOWA REJESTRACJA QUADÓW !!! ZERO QUADÓW DLA NIELETNICH
      (patrz quady kupowane na 1 komunię świętą!!)
    • Gość: Zgred Co ma tytuł artykułu do treści?? IP: *.2.143.166.tvksmp.pl 28.07.09, 19:26
      SE i Fakt stają się wzorem dla GW?
      "... koniec świata, pani Popiołkowa ... koniec świata ... "
      • Gość: m_g Re: Co ma tytuł artykułu do treści?? IP: *.poczesna.netcominternet.pl 28.07.09, 20:26
        Tor niech zostanie tam gdzie jest ale tylko i wyłącznie niech tam
        jeżdżą na quadach i innych maszynach typu cross!

Zmotoryzowani dajcie spokój z szaleńczymi jazdami po lesie i
        lokalnych tam drogach!!

Tam również mieszkają ludzie którzy chcą wyjść na spacer z dziećmi
        do lasu!! bez obaw że jakiś szaleniec jak to bywa do tej pory jedzie
        środkiem drogi wysypanej tłuczniem a ty rób co chcesz to Jego droga!

Czy Wy drodzy zmotoryzowani widząc człowieka idącego z dzieckiem nie
        macie hamulca?? choć jednego??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka