Dodaj do ulubionych

Na drogach króluje cwaniactwo

13.08.09, 21:15
Młodzi olewają takie pogadanki .
Trzeba ostrzej - zabierać prawo jazdy .
Obserwuj wątek
    • Gość: O Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 21:38
      Za głupie posty też zabierać prawko...
      • Gość: Pocieszenie Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.09, 04:21
        Na cmentarzach panuje błogi spokój i wieczny odpoczynek, nie zawsze
        zasłużony, chociaż przedwczesny.
    • Gość: XXX Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.xdsl.centertel.pl 13.08.09, 21:51
      Popieram agrusza1
      Młodzież ma mandaty za nic,bo pieniędzy mają dość,a jak co to Tata biznesmen zapłaci. moim zdaniem gdyby kierowca płacił za wykroczenie i właściciel pojazdu też,to drugi raz by pomyślał komu daje pojazdA może i podnieś wysokość mandatów i wprowadzić egzamin kontrolny, a ponadto podwyższyć wysokość punktów karnych za wykroczenie.
      • Gość: Gienek emeryt Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: 195.205.171.* 13.08.09, 21:57
        Na Rakowie tez tak jezdzom !!! Zgladzic gadow
    • skorpionn6688 Na drogach króluje cwaniactwo 13.08.09, 21:54
      Niech lepiej Policja zajmie sie przestrzeganiem znaków drogowych np.o
      parkowaniu Aleje ,Dąbrowskiego na przeciwko sądu .I niech nie tłumaczy się że
      to sprawa Straży Miejskiej .To jest prawo które jest tam beszczelnie łamane
      • Gość: brak nicka Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.116.81.55.tvksmp.pl 13.08.09, 22:08
        To samo można napisać o osobach starszych. Nie patrzą w lusterka, zajeżdżają
        drogę, brak kierunkowskazów albo w ostatniej chwili, lewoskręt wolniutko
        przejeżdża jak na spacerze.
        Takie artykuły są chore i pisane przez GW !!
        Czemu cały czas jest psioczenie na młodych a nikt nie spojrzy na dziadków którzy
        już dawno nie powinni jeździć autem.
        • angrusz1 Re: Na drogach króluje cwaniactwo 14.08.09, 09:34

Do "brak nicka " :
          Starsi też robią wypadki i rzeczywiście trzeba ograniczyć dostęp
          prawa jazdy dla starszych i już niesprawnych .
          Najpierw robi to sam zainteresowany ( on jeszcze chce pożyć trochę
          i stara się jeździć ostrożnie ) potem robi to rodzina a na końcu
          lekarz ( ten za łapówkę da pozwolenie ) .

Ale ... ale trzeba mieć świadomość ile wypadków robią młodzi w wieku
          od 18 do 24 lat i jaka jest śmiertelność tych wypadków .
          Taka jest statystyka .
          I dlatego jest problem .
        • Gość: Ann00 Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.09, 10:20
          Podpisuje się pod słowami gościa: brak nicka.
        • Gość: Anty Re: Na drogach króluje cwaniactwo i nie tylko tykm IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.09, 22:22
          A kierowcy tirów pięć , w rzędzie .Na ciągłej wolno ,a na
          przerywanej 100.A kobitki, jedzie wolno,że aż wdupisz.Kierunek
          wrzuca i heja niech się inny martwią.O dziadach starych to szkoda
          pisać.Jazda środkiem i pędzi jak szalony 60 .Jeżdżę ostatnio dużo ,
          ale o młodych nie mogę nic powiedzieć.A słów mi nie brakuje.
          • Gość: bn Re: Na drogach króluje cwaniactwo i nie tylko tyk IP: *.net.stream.pl 15.08.09, 10:44
            jesteś głupszy od capa
            • Gość: do bn Re: Na drogach króluje cwaniactwo i nie tylko tyk IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.09, 11:05
              pozdrawiam środkowy palec i nie tylko .
          • Gość: anty2 Re: Na drogach króluje cwaniactwo i nie tylko tyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 12:52
            czytając twoje/celowo mała litera/ posty na różnych forach mam odruch wymiotny
            • Gość: do anty2 Re: Na drogach króluje cwaniactwo i nie tylko tyk IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.09, 12:59
              jebie mnie to .Nawet nie umiesz się podpisać.Ale ip znajome i jakiś
              małe.Ja tu nie jestem , z grzeczności lub dobrego wychowania.
          • Gość: kierowca Re: Na drogach króluje cwaniactwo i nie tylko tyk IP: *.ibd.gtsenergis.pl 17.08.09, 11:10
            za parę lat i Ty będziesz stary.taka kolej rzeczy.A zanim zaczniesz na starszych
            bluzgac pomyśl,że ktoś Twojego pokroju wzraża się tak o Twoich rodzicach.Jeżeli
            Ci to nie przeszkadza to gratuluję.
      • Gość: Tomek Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.kent.ac.uk 14.08.09, 10:59
        Fakt ze powinna sie zajac tym straz miejska. Policja powinna sie zajmowac
        powazniejszymi sprawami. W krajach zachodnich sa oddzielne sluzby (przewaznie
        firmy prywatne ktore sie tym zajmuja)
        Poza tym schodzimy z watku. Od zlego parkowania jeszcze nikt nie umarl a od
        szybkiej jazdy tak.
        • Gość: Krakoo Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.09, 11:39
          A jak zaparkujesz auto przez przejściem dla pieszych to nie ma zagrożenia??
          • Gość: Tomk Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.kent.ac.uk 17.08.09, 09:36
            A o tym zapomnialem. Masz racje. Ale wiesz o co glownie chodzi...
    • car50 Na drogach króluje cwaniactwo 13.08.09, 22:14
      Oczywiście- pogadanki ,spoty to tylko kasa dla konkretnych ludzi .To
      Jedyna korzyść.
      Najgorszy-młody 'operator wózka widłowego"- od 6-14 wózek po
      magazynie.Ale po 14 - to ja prawie Kubica.BMWi rok 1988 ,koniecznie
      turbo,rura wiadomo i król dróg miejskich i podmiejskich- SKL.
      Zero doświadczenia,zero rozumu i wyobrazni i bezmózgowie .A na to
      najlepszy jest bat czyli kasa.Podobno bieda w budżecie więc Panowie
      Policjanci.
      A do "operatorów wózków widłowych" -chłoptasie węcej przejeżdżam
      tygodniowo niż wy miesiecznie łącznie z jazdą po magazynach
    • harry_man Na drogach króluje cwaniactwo 13.08.09, 22:29
      Na drogach króluje cwaniactwo - to się zgadza. Tylko niech ktoś mi wyjaśni co
      ma do tego wiek kierowców? Ja uważam, że to problem związany bardziej z naszą
      narodowością niż wiekiem poszczególnych Polaków ;] Cwaniactwo mamy we krwi -
      przekazywane z pokolenia na pokolenie.

Jeżeli młodzi jeżdżą bez poszanowania dla przepisów i bez kultury to tylko
      dlatego, że ktoś ich tego nauczył. A nauczyli ich tatowie i dziadowie.
      • pluto37 Re: Na drogach króluje cwaniactwo 14.08.09, 01:57
        Harry!
        Zupelnie sie z toba zgadzam w sprawie chamstwa i cwaniactwa.
        Szczegolnie z tymi ostatnimi zdaniami.
        Spojrz na tego co ten watek zaczal. Caly zyciorys angrusza
        przedstwiony na tym forum to pokaz cwaniactwa, nieuctwa i ostatnio
        zwyklego chamstwa. Skoro jego "podopieczni" w szkole widza takiego
        cwaniaka z pala, ktory by ich tlukl i ustawial na bacznosc, to potem
        glupieja jak i ich "wzor" zza katedry.
        Nie zauwazyles przypadkiem, ze najwiecej checi do dyscyplinowania
        innych maja co co sami maja najwiecej za wlasnymi uszami?
        • kubiss Re: Na drogach króluje cwaniactwo 14.08.09, 04:29
          Zeby w Polsce drogi byly bezpieczniejsze trzeba by zmienic prawo karne.
          Gdybym ja w USA przekroczyl predkosc i oferowal policjantowi lapowke wowczas
          bylbym od razu aresztowany . Nagrana rozmowa proby przekupstwa owocowala by
          przynajmniej dwuletnim pobycie w wiezieniu . W Czestochowie policjant udaje ze
          nie slyszy jak checie mu wreczyc lapowke . Gdyby ktos jezdzil bardzo agresywnie
          przekraczal ciagla wowczas jest rowniez zatrzymanie w areszcie i wysoka grzywna .
          W Czestochowie agresywna jazda traktowana jest jako drobne wykroczenie bo tak
          przeciez kazdy niby jezdzi .
          Za oceanem jest to traktowane jako spowodowanie zagrozenia zycia w ruchu ladowym
          za co mozna stracic prawko na rok lub tez odsiedziec wyrok .

Nie rokuje w Polsce zadnych poprawek ktore zaowocowaly by zmiejszeniem ilosci
          trupow i kalek . Polskie podejscie policji i kodeks karny sprzyja bandytyzmowi
          ktorego jest coraz wiecej i wiecej
          • Gość: Gość z Filadelfii Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.hsd1.pa.comcast.net 14.08.09, 06:14
            Tak w USA przestrzega sie przepisów drogowych, takich jak prędkość,
            pierwszeństow przejazdu, przepuszczanie pieszych. Aktualnie jestem na 3
            miesięcznym pobycie w Filadelfii i co-nieco obserwuję. Najbardziej mnie rozwala,
            jak już jest prawie ciemno a ludzie jeżdżą bez świateł mijania. Albo wypije taki
            typ ze 4 do 7 piw i siada za kółko. Widziałem na własne oczy i się nadziwić nie
            mogłem. Inna sprawa, że te ich 7 piw to jak nasze 3, ale jednak alkohol w
            organizmie jest. I podobno strasznie ścigają za jazdę pod wpływem, ale widac
            obywatele niewiele sobie z tego robią. Aha, i drogi poza autostradami wcale nie
            są równe jak stół. Są szerokie, owszem, nie na nich wyrw takich jak u nas, ale
            do gładkości to im daleeeko.
          • Gość: super szpieg do kubiSS IP: *.static.privatedns.com 26.08.09, 23:59
            Taki niemotany jestes? Perfidny prowokatorze. Dalej szyjesz szmaty na specjalne
            zamowienia kiboli? Hybrydowe nicki nie zwalnia cie od najczystszego wysylania
            twych postow na osla lawke.
            Odwal sie od Angrusza!
        • Gość: a Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.alfanet24.pl 21.08.09, 03:10
          zabierac prawka!
      • vvrotka Re: Na drogach króluje cwaniactwo 14.08.09, 11:56
        harry_man napisał:
        > Jeżeli młodzi jeżdżą bez poszanowania dla przepisów i bez kultury to tylko
        > dlatego, że ktoś ich tego nauczył. A nauczyli ich tatowie i dziadowie.

Raczej nikt ich nie nauczył jak należy postępować i nie dawał dobrego przykładu,
        u nas w kraju cwaniactwo inaczej zwane zaradnością jest kultywowane i jest
        zaletą dla większości. Wolność, wychowanie bez stresu, przecież nie można nikogo
        ograniczać, tak krzyczy "tłum".
        • Gość: angrusz1 Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 12:53
          Dovvrotka :

Uczyć kogoś i dawac przykład to za mało .
          To dobre dla niektórych .
          A dla pewnej grupy trzeba to brutalna siłą egzekwować .
          W przciwnym razie wszelkie uczenie bedzie ośmieszone a górą będzie
          jak mówisz ten " zaradny " .
          Podobnie jest i w szkole .
          • vvrotka Re: Na drogach króluje cwaniactwo 20.08.09, 13:39
            Nie napisałam że to wystarczy, krótko mówiąc jeśli ktoś ma wpojone podstawowe
            zasady obycia kultury, zachowania i stosowania się do przepisów raczej
            zastanawia się nad tym co robi.
        • Gość: gość Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: 89.9.61.* 15.08.09, 09:02
          Kto co wyssał z mlekiem matki ty jedno, drugie to to, że zaproponuję takiemu
          gerojowi przejażdżkę po ulicach miasta w Norwegii czy Niemczech. Chłopczyna w
          sekundzie nauczy się jeździć przepisowo. Dostanie kilka stów euro czy kilka
          tysięcy koron mandaty to go zegnie w pół. Tu w Norwegii człowiek dochodzi do
          pasów a kierowca już się zatrzymuje a w Polsce wchodzisz na pasy i słyszysz pisk
          hamulców i widzisz wygiętą wnerwioną minę wkurzonego gościa. tyle
    • Gość: stranger Króluje chamstwo, a poględzić to sobie można IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.09, 05:22
      Króluje przede wszystkim chamstwo. a zamiast ględzić, to wziąć tych
      młodych ludzi, niech śmieci i porozbijane butle po piwie w mieście
      pozbierają, skoro służby miejskie sobie nie radzą.
    • Gość: Krakoo Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.09, 09:26
      Niestety, ale młodzi to jeszcze jakoś potrafią jeździć (może i szybko, ale
      potrafią). Nie można tego powiedzieć o dziadkach >50. Ci to już w ogóle nic nie
      potrafią. Ostatnio taki jeden wymusił mi pierwszeństwo na rondzie, bo z pasa do
      skrętu w lewo chciał jechać na wprost i jeszcze miał czelność zj..ać mnie za to,
      chociaż znaki poziome pokazywały, że nie ma racji (żeby pojechać prosto musiał
      przekroczyć przerywaną linię, czyli usiał mi ustąpić, bo ja byłem na pasie, na
      który chciał wjechać). Jeszcze gorsi są ci >60-70, oni już w ogóle lusterek nie
      uznają - o ile jeszcze coś widzą... :/.
      • Gość: Gienek emeryt Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.net.stream.pl 14.08.09, 09:36
        Ktoś się wczoraj wieczorem podawał za mnie - widać podoba mu się mój
        nick :)...a swoją drogą to na Rakowie też tak jeżdżą gady jedne...
        • Gość: Romper Stomper Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 11:03
          Artykuł jest o cwaniactwie nie o brawurze.

Może podacie jakieś przykłady drogowego cwaniactwa?

Mój typ:
          Godzina 16 , skrzyżowanie przy trójkącie, jedziemy ul.J.P.2 w stronę
          lisińca. Lewoskręt w normie, na wprost czerwone i korek jak to o tej
          porze, zielone światło na obu prawoskrętach. Jadę lewym pasem w
          prawo. Przed sobą widzę lexusa na częstochowskich blachach, nagle
          zwalnia przed światłami, zatrzymuje się i kierunkowskaz w lewo. Cały
          pas zablokowany. Trąbienie nic nie daje. Zapala się zielone światło
          na wprost, lexus rura i wciska się pierwszy , a my stoimy cały
          następny cykl. Kilka razy byłem świadkiem takiego zdarzenia i zawsze
          to były samochody z górnej półki, a kierowcy w przedziale 30-50.
          Niestety pieniądze nie idą w parze z rozumem, a rozum z wiekiem.

I jeszcze jedno pytanie:
          Droga dwupasmowa, zwężenie, czynny tylko jeden pas.
          Które rozwiązanie preferujecie?
          Jazda na zakładkę?
          czy
          Jak najszybsze ustawienie się na czynnym pasie, a ten który będzie
          wyłączony totalnie pusty i wyzwiska w stronę kierowców, którzy
          ustawiają się na zakładkę?

Pozdrawiam
          • Gość: angrusz1 Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 12:58

Do Romper :
            Piszesz " Jadę lewym pasem w
            prawo. "
            W tak opisanym układzie jak się jedzie lewym pasem to mozna tylko
            skręcić w lewo w ul Popiełuszki .

Ale przykład cwaniactwa , podobny do tego , jaki chciał opisać
            Romper .
            DK1 od W-wwy w stronę Katowic , skrzyżowanie z JP2 .
            Gostek jedzie prawym pasem - można wtedy skręcić tylko w prawo - ale
            on jest pusty i dopiero przed samym skrętem skręca na pas prowadzący
            na wprost . Zaoszczędza 2-3 zmiany świateł .
            • Gość: Romper Stomper Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 14:06
              Gość portalu: angrusz1 napisał(a):

>
              > Do Romper :
              > Piszesz " Jadę lewym pasem w
              > prawo. "
              > W tak opisanym układzie jak się jedzie lewym pasem to mozna tylko
              > skręcić w lewo w ul Popiełuszki .

Już napisałem mój błąd, ale ...
              Z dwóch pasów do skrętu w prawo jadę tym lewym :)

Zdziwiłem się, że pierwszy raz na tym forum napiszę - masz rację
              Angruszu :D
              Nic z tego. Hehe.

Pozdrawiam
            • Gość: Romper Stomper Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 14:18
              Gość portalu: angrusz1 napisał(a):

> Ale przykład cwaniactwa , podobny do tego , jaki chciał opisać
              > Romper .
              > DK1 od W-wwy w stronę Katowic , skrzyżowanie z JP2 .
              > Gostek jedzie prawym pasem - można wtedy skręcić tylko w prawo -
              ale
              > on jest pusty i dopiero przed samym skrętem skręca na pas
              prowadzący
              > na wprost . Zaoszczędza 2-3 zmiany świateł .

No tak, ale ten cwaniaczek pomyślał chociaż żeby nie blokować tych
              co jadą w prawo, a ja spotkałem kilku kretynów, którzy zablokowali
              zielone światło dla jadących przepisowo.

Zawsze jak stoję w korku i widzę tych cwaniaczków co myśla o sobie,
              że są sprytni to marzy mi się taki rajd jak w UPADKU z M.Douglasem :D
          • Gość: Harry_man Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.09, 14:29
            Tak jest - skrzyżowanie JPII przy trójkącie to klasyczny przykład cwaniactwa
            miejscowych kierowców. I nie chodzi nawet o takie ekstremalne przypadki jak
            opisany powyżej, ale nawet wciskanie się z lewego czy prawego pasa pod samymi
            światłami jest mocno denerwujące. Ile razy tam nie stoję (czyli praktycznie
            codziennie), to zawsze trafi się minimum jeden młot, któremu nie chce się poczekać.

Jeśli chodzi o zwężenia to ja jestem za jazdą jazdą na zakładkę - problem w tym,
            że do tej zasady musieliby się stosować wszyscy kierowcy. Niestety mało kto zna
            taki zwyczaj i robi się jeden wielki burdel (który ogarniają zazwyczaj kierowcy
            zawodowi - blokując ten szybszy pas ;] )
            • Gość: OwnU Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.prenet.pl 14.08.09, 20:53
              ja tez tak jezdze pod trojkatem, z prawoskretu na wprost ale jesli jestem
              pierwszy i jest czerwone na prawoskrecie, lub moge poczekac troche na zielone na
              wprost wtedy gdy za mna nikogo nie ma
              • Gość: Krakoo Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.09, 11:50
                Gratulacje...
          • Gość: as Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.alfanet24.pl 22.08.09, 04:38
            do niewielu to trafia
      • Gość: Tomek Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.kent.ac.uk 14.08.09, 11:05
        Obys @Krakoo kierowcy byli tacy 'wyrozumiali' dla ciebie jak bedziesz mial 60
        lat. Wlasnie przez takich debili jak ty jest wiecej wypadkow. Widzisz starszego
        goscia to powinienes pomyslec i ulatwic mu tez zycie. Drogi sa dla wszystkich.
        Tak jak powiedzialem poczekaj jak ty bedziesz mial 60-70.. WIECEJ WYROZUMIALOSCI
        • Gość: Krakoo Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.09, 11:55
          Bredzisz chłopie. Gdzie w kodeksie drogowym jest napisane, że starszym trzeba
          ustąpić? Przepisy są równe dla wszystkich. Tacy jak ty sieją bałagan na drodze,
          ale do pyskówki pierwsi... Skoro twierdzisz, że stosowanie się do przepisów
          powoduje więcej wypadków, to gratuluje głupoty.
          • Gość: Tomek Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.kent.ac.uk 17.08.09, 09:39
            Jest ciolku napisane w kodeksie dobrego zachowania ktorego tobie brakuje. Pewnie
            rodzice cie dziecko nie nauczyli...
            • Gość: Krakoo Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.09, 22:23
              Już to widzę, jak do skrzyżowania równorzędnego podjeżdżają auta i kierowcy
              zaczynają się zastanawiać kto jest starszy, żeby mu ustąpić - głupota, przepisy
              powinny być jasne, żeby nie było różnych interpretacji.

Przed wykładem o dobrym wychowaniu zerknij lepiej swoje posty, po ich
              przeczytaniu stwierdzam, że z pewnością ciebie rodzice akurat super wychowali...
      • Gość: dziadek 51 Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 10:42
        Synku, trochę przesadziłeś zaliczając do "dziadków" ludzi po pięćdziesiątce.
        Myślę, że mając niewiele ponad 50 w wielu sprawach jestem dla Ciebie do
        niedoścignięcia, a co do jazdy samochodem to mógłbym Cię wiele nauczyć. Zgadzam
        się jednak z Tobą, że dziadkowie po 70 powinni mieć ograniczoną zdolność
        prowadzenia pojazdów, chociażby przez coroczne szczegółowe badania
        psycho-techniczne :)))
        • Gość: Krakoo Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.09, 21:59
          Z pewnością potrafię szybciej kręcić kierownicą niż osoba po 50-tce. Dziękuję,
          ale wolę mieć swoje złe nawyki niż cudze ;). A tak na poważnie, to znam osoby
          które po 50 mają m.in. takie same zdolności fizyczne jak niektórzy po 70, więc
          tylko się cieszyć jeśli z Tobą jest lepiej. Generalnie co zauważyłem - im
          kierowca większy stażem tym więcej złych nawyków i jazdy na pamięć. Poza tym
          przepisy co jakiś czas się zmieniają, a osoby w podeszłym wieku jeżdżą dalej wg
          swoich nawyków...
        • Gość: Tir Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: 89.174.23.* 21.08.09, 01:07
          Niemozliwe....
          • Gość: ana6 Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.alfanet24.pl 21.08.09, 12:28
            jest strasznie na drogach
      • Gość: gość... Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.08.09, 21:29
        Krakoo, Ty też będziesz kiedyś >50, >60 . |Czy wtedy należy Cię
        pozbawić możliwości prowadzenia samochodu? Chyba, że nie potrafisz
        sobie tego wyobrazić, albo nie zakładasz że dożyjesz? Mam >50. I
        uważam się za dobrego kierowcę. Do "białej gorączki" doprowadzają
        mnie "młodziki" którzy jezdżą "byle wyprzedzić", byle jeden samochód
        do przodu i natychmiast muszą hamować, ale śa jeden "przed". Przy
        zjeździe z wiaduktu na Monte Cassino doskonale wiedzą, że za chwilę
        będzie nakaz zjazdu na lewy pas. Ale jadą, bo przecież ktoś "MUSI"
        ich wpuścić!!!!!!! A wała!gó...arzu! naucz się jeździć kulturalnie.!
        Kultury nie sprzedają na allegro ani w supermarketach!~I
        najczęściej - niestety - robią to młodzi"! A dla mnie
        nieodpowiedzialni gó...arze!
        • Gość: Krakoo Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.09, 22:43
          'Czy wtedy należy Cię pozbawić możliwości prowadzenia samochodu?'
          Mam nadzieję że wtedy sam dojdę do tego wniosku.

'I uważam się za dobrego kierowcę.'
          Każdy się uważa...
    • Gość: blee A Cz-wa jest tego wybitnym przykładem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.09, 10:55
      W Katowicach można spokojnie przejść na pasach a tutaj ...Jedzie buraczek i gna
      ile może.Właściwe dobrze ,że są dziury w ulicach one samoistnie wymuszają
      redukcję prędkości.
    • Gość: Tomek Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.kent.ac.uk 14.08.09, 11:07
      Ja to bym po prostu dodal jedno zero do obowiazujacych kar i obaczylibyscie jak
      szybko by sie poprawilo :)
      • vvrotka Re: Na drogach króluje cwaniactwo 14.08.09, 11:59
        Strach się czasem zatrzymywać przed pasami pieszych, bol obok idioci
        przejeżdzaja i mają w d... wszystko.
        • Gość: aaaa Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: 80.48.157.* 14.08.09, 12:42
          Kolejny przyklad typowego cwaniactwa ul. sobieskiego skrecamy w slaska jeden pas
          do skretu w lewo ale cwaniaczki robia sobie dwa pasy zamiast pokornie stac w
          kolejce nastepnym razem jak bedzie mnie tak mijal jeden z drugim poprostu
          zablokuje ten pas zgasze auto włacze awaryjki i pogrzebie pod maska ;) a jak by
          ktos mial auto na stluczke to mysle ze w godzinach szczytu tam nie bedzie
          praoblemu z zarobieniem paru groszy
          • Gość: ona Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 12:51
            a chłopaki z JapanSquadu dobrze jeżdżą a nie jak ci z RT :D
            • Gość: OwnU Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.prenet.pl 14.08.09, 20:55
              tylko bez aluzji prosze
              • Gość: OwnU Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.prenet.pl 14.08.09, 21:04
                oczywiscie w strone Japonskich aut
            • Gość: obserwator Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.152.153.226.dsl.dynamic.eranet.pl 16.08.09, 10:23
              no tu bym się posprzeczał.

miałem okazję widzieć takiego jednego, bodajże niebieska Honda Civic chyba 6
              generacja. wyprzedzanie na dwupasmowych, agresywna jazda na wprost, trąbienie na
              dziewczyny idące chodnikiem i ta muza z auta (rapu słucha się w limuzynach a nie
              sportowych autach) - buractwo na max. miał właśnie japanquadu naklejkę na aucie.
              taki z wyglądu trochę południowiec. jak widzę takich gości to mi się nóż w
              kieszeni otwiera
              • Gość: Rysa Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 11:35
                Widzę że znasz się na Hondach skoro wiesz który to gen jechał i na tym kończy
                się chyba twoja wiedza, rapu słuchają Ci którzy go rozumieją, do tego limuzyna
                potrzebna nie jest! :| ale dzięki za przewinięcie tematu teraz na lajcie mogę w
                swojej limuzynie słuchać rapu. Co do agresywności itd przypominam że każdy
                odpowiada za siebie, ale chętnie pogadam z właścicielem o ile odpowiesz na
                pytanie czy Cicic był niebieski, granatowy czy wpadał bardziej w fiolet, po tym
                dojdę kto jest właścicielem, pozdrawiam Rysa!
    • mj6215 Na drogach króluje cwaniactwo 14.08.09, 13:46
      Szanowna policjo prosze zrobic tak jak ja to opisze jezeli kara
      mandatu wynosi 500zl.lub kolizja drogowa;niech dany kierowca swoim
      pojazdem 5km przejedzie na wstecznym biegu odechce mu sie
      wszystkiego oczywiscie pod nadzorem policji.Wtenczas naprawa pojazdu
      bedzie kosztowala 10 razy wiecej,tak testuja cwaniakow w USA
      Kaliforni.
    • Gość: syjjon Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: *.xdsl.centertel.pl 14.08.09, 14:40
      wystarczy na kursie prawa jazdy uczyć ludzi prowadzić samochód a nie
      tracić czas na naukę parkowania! To chyba proste: jeżeli gnojek
      obije mi samochód na parkingu - to trudno, ale jeżeli gnojek
      spowoduje wypadek śmiertelny to jest już problem. To nie jest wina
      młodzieży, ze nie potrafią jeździć - to wina Nas dosrosłych, że nie
      uczymy ich tego!!!
    • Gość: jasiu... W Policji króluje naiwność! IP: *.dip.t-dialin.net 14.08.09, 14:41
      Nie ma żadnych możliwości zachęcić czy zmusić "pirata" do tracenia czasu na
      uczestnictwo w takich imprezach. No chyba, że organizator zapewni katering, czy
      inne atrakcje. Takie jest prawo. Policjant może i musi dać mandat oraz punkty
      (ściśle według rozdzielnika) i na tym jego możliwości się kończą. Nic więcej mu
      nie wolno. Polskie prawo nie przewiduje innych kar za wykroczenia. Skoro nikt
      nie musi, to po co ma czas tracić na takie spotkania?

Są jeszcze pogadanki, by odchudzić sobie konto punktowe, ale to już zupełnie
      inny typ imprez. Można zmniejszyć konto o sześć punktów, uczestnicząc w
      szkoleniu, organizowanym przez WORD-y. Szkolenia prowadzone są w ciągu jednego
      dnia i obejmują sześć godzin wykładów z przepisów ruchu drogowego oraz
      psychologii. Przez pierwsze dwie godziny kursant uczestniczy w szkoleniu na
      temat przyczyn wypadków, godzinę zabiera wykład o prawnych i społecznych
      skutkach wypadków, a trzy godziny poświęcone są psychologicznym aspektom
      zachowania się kierowców. Przyjemność taka kosztuje 250 zł.

Ale to nie policja takie kursy organizuje, więc po co ta inicjatywa? Dla
      naiwnych, którzy dadzą się zastraszyć? Chyba policję cechuje zbyt wielka
      naiwność, jeśli wierzy w sukces tej akcji. Poza tym takie zastraszanie, czy
      uzależnienie marginesu mandatu (400 czy 500) od uczestnictwa w kursie to
      działania bezprawne. Mało z tego, delikwent może obiecać i obietnicę zupełnie
      bezkarnie olać. Nie ma siły, by go zmusić. No to po co marnować inicjatywę i
      pieniądze? Może o tym gazeta napisze?
      • Gość: urw Re: W Policji króluje naiwność! IP: 212.87.240.* 14.08.09, 15:18
        Wszyscy sie probuja przegac. Starsi czy mlodsi gorzej jezdza? Nie ma reguly na
        to. Dodam, ze to przewaznie ci starsi sa lapani po pijaku... Smieszy mnie to, ze
        te beznadziejne spoty reklamowe, odnosnie ktorych doszli juz wszyscy do
        wnioskow, ze to kasa tylko na eteat dla tych, ktorzy niby maja z tym walczyc, to
        po co to gadanie? Przeciez to i tak nie zmieni nic, poza tym, ze mlodzi, ambitni
        i naprawde dobrzy kierowcy w oczach pracodawcow beda postrzegani jako smieciow!
        Teraz jak ktos chce sie za kierowce zatrudnic, to musi miec minimum 24lata!
        Takich ogloszen jest duzo..
        • pluto37 Re: W Policji króluje naiwność! 14.08.09, 20:12
          :)))))
          Bawi mnie ten watek z jednego wzgledu, a mianowicie z tego powodu,
          ze w kazdym poscie widac, ze winni drogowych debilizmow sa
          INNI!!!!!!!!!!
          Nie MY osobiscie i na wlasny rachunek. Zawsze to jest inny mlody
          glupek, albo kalafiorniarz z Klobucka, albo "dziadek" 50+, albo ...
          a POLICJA powinna karac strzelac zamykac w/g indywidualnych zyczen.
          A tu prawda jest brutalna.My POLACY indywidualnie i w calosci
          jestesmy narodkiem o rozdentym ego, ktore wylacza myslenie. Na
          drogach i poza nimi. Zadamy bata na innych, a i chetnie sami
          gdybysmy tylko mogli [vide ANGRUSZ] pralibysmy klonicami kazdego kto
          nam z jakichs wzgledow nie pasuje. A jak nie mozna, to go klaksonem
          i bluzgiem...
          A tu w praktyce nie ma takich, ktorzy nie przekroczyli predkosci,
          nie przejechali ciaglej, nie zajechali drogi itp... Generalnie brak
          nam zwyczajnej tolerancji dla bledow innych. Moze stad kroluje u nas
          na drogach taka zwykla, chamska zawzietosc, zeby pokazac ze na
          drodze to JA rzadze, a ten to ...dowolne wpisac.
          A skoro o przykladach, to taka scenka:
          Jade kiedys jako pasazer z Janowa do miasta. Droga
          znana..jednopasmowka bez poboczy w praktyce ze starymi wierzbami.
          Kilkanascie samochodow w karanie, a tu lewym pasem jedzie klient z
          zona i dwoka dzieci. Dojezdzamy do wzgorza a z przeciwka pojawia
          sie auto i szykuje sie czlowka. Mowie do kierowcy wpusc idiote, bo
          bedzie masakra, a to slysze ...a po co? Jak glupi, to niech
          kombinuje..... A ze w aucie 4 sztuki, a w tym z przodu tez pewnie
          kilka, to pryszcz. Cale szczescie, ze "tatus" sie zmiescil w jakas
          szczeline zrobiona przez kogos z wyobraznia.

okrzyki o pijanych na drogach sa tylko po czesci sluszne. Gdzie
          indziej tolerancja na alkohol jest wyzsza, a wypadkow mniej, radarow
          przy drogach mniej, zakazow mniej i to dziala.
          Nikt nie ustawi policjanta na kazdym skrzyzowaniu i za kazdym
          kierowca. Spoleczenstwo starzeje sie i bedzie przybywac kierowcow 50+
          A zaostrzanie przepisow? Zawsze mozna, tylko, ze one i tak sa juz
          ostre. Podniesc granice wieku kierowcow? Wszak te wszystkie kraksy
          i glupoty wyczyniaja dorosli i licencjonowani kierowcy. To dorosli
          licencjonowani kierowcy ze stazem wsiadaja do ciezarowki z przyczepa
          i wywracaja je na drogach, to dorosli kierowcy autobusow wsiadaja do
          auta po pijaku....itd
          Ale to INNI, nie MY
          • Gość: Anty Co ty piszesz dupku IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.09, 22:37
            Co policja powinna robić.Zwłaszcza te grzdyle z Brzegu.Jeżdzą razem
            na zmianę ,z żołnierzami.Jeden policjant i wojskowy.By wzajemnie nie
            było podejrzeń.A podchody lepsze niż w reklamie Ery.Tyle afer co , w
            opolskim to nie ma nigdzie.I nie wytłumaczysz gnidzie żeś
            niewinny.Mandaty za wszelką cenę.Nie piszę tu o pijakach ,naćpanych
            i szalonych .Tylko wyprzedzających za żółwiem.I prędkośc , w
            granicach 80.Czy ty masz prawo jazdy i lubisz ludzi?Bo narazie to
            wszyscy dla Ciebie to be tylko władza cacy jak za dawnych lat.
          • Gość: Harry_man Re: W Policji króluje naiwność! IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.09, 22:42
            Trafne spostrzeżenie :)

A jeśli o statystyki wypadków idzie - będą drogi, będzie lepiej.

Można dyscyplinować ludzi mandatami o jakiś kosmicznych kwotach lub okładać
            pałą. Jednak większe bezpieczeństwo na drogach Niemiec czy Włoch to nie zasługa
            srogich przepisów, a infrastruktury drogowej godnej XXI wieku. W Niemczech
            dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi jest ponad 2x wyższa niż u nas, a dla
            Włochów Polacy są pewnie bardzo kulturalnymi i przestrzegającymi przepisów
            kierowcami (kto był to wie co znaczy południowy temperament). Jakim cudem więc u
            nich jest lepiej?
            • Gość: Piotrek Re: W Policji króluje naiwność! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 23:33
              hmm
              co do młodych tez kiedyś byłem młody. Nie mogę powiedzieć ze nie szalałem.
              Prawko mam od 96 wiec chyba już troszkę.
              Bardzo nie lobię chamstwa na drodze wpychania zajeżdżania. Czasami zdarza mi się
              uczenie "innych gamoni" na drodze. CO do kierowców z SKL ,SLU SMY itp wiele
              można pisać ale SC nie jesteśmy lepsi ja jestem SC . Ale koniec marca 27
              dokładnie panienka SLU srebrne A3 na dąbrowskiego nie zatrzymała sie na STOP
              wjechała mi prosto pod samochodzik z 50 km/h zatrzymałem sie w momencie.
              Niestety samochodzik poszedł na szrot, z żona odwiedzaliśmy szpitale kolejny
              dzień. Kobita nawet nie podeszła spytać co sie stało i czy jesteśmy cali.
              Nie wiem jak u niej z mandatem ale powinna dostać olbrzymi za swoją głupote.
              • Gość: obiektywny Rozwiazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 09:51
                HM
                Zastanawiacie się dlaczego u innych jest lepiej - to nie jest wysokośc mandatu
                czy forma kary. ALE JEJ NIEUCHRONNOŚĆ. W tych wymienionych krajach - to jest
                podstawą. Cwaniaków jest mniej - bo wiedzą że wcześniej czy później zapłacą.
                Podajecie za przykłady USA Niemcy Norwegia, ja podam Litwę - pierwszy mandat
                niski bo może się zdarzyć (wyrażasz skruchę i jest ok) ale kolejne to już
                recydywa. I czym to skutkuje - pusta równa droga i 95% kierowców jadących
                ZGODNIE Z OGRANICZENIAMI PRĘDKOŚCI.
                Ale niestety najbardziej przerażające jest to, że kierowcy z krajów wymienionych
                wjeżdżając do nas - "nabierają wiatru w żagle". Bo też wiedzą, że kara w Polsce
                jest mało prawdopodobna. A "dogadywanie się" z policją - to osobny temat !!!
                • Gość: Alik Re: Rozwiazanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 14:13
                  nie tak dawno jechałam za samochodem na angielskiej rejestracji
                  do Radomska przez Rudniki, Kłomnice starą trasą
                  niewiem czy kierowca był Polakiem czy Anglikiem nie ważne
                  jadę za tym samochodem teren zbudowany 50/h ani kilometra więcej
                  wyjeżdzamy poza teren zabudowany 90/h i tak do samego Radomska
                  jechałem za nim nie wyprzedzając go a jechał Toytą Avensis 2
                  odpłnął by tymi 147 kucykami w momencie
                  i zchochodziliśmy z żoną w głowę czy to był Polak tak
                  zdyscyplinopwany co nie podobne ,czy kierowca angielski
                  do dziś niewiem
          • Gość: angrusz1 Są różne palanty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 21:46
            które twierdzą , że ja nie lubię uczniów .

Owszem są tacy uczniowie , których nie lubię .

Tacy jak niżej opisani :

" Jak poinformował nadkomisarz Michał Gruszczyński z katowickiej
            policji, ofiarą napastników padło w ub. roku kilkanaście osób - ich
            rówieśników i młodszych kolegów. Zastraszeni oddawali kwoty od 2 do
            5 zł, czasem nawet codziennie. Z tych pozornie niewielkich kwot
            młodzi bandyci zbierali sumy rzędu 400 zł miesięcznie "

No ale palanty będą manipulować jak to robią dziennikarze pewnej
            gazety .

Z takich uczniów wyrastają podobni kierowcy .
    • Gość: Kierowca Re: Na drogach króluje cwaniactwo IP: 89.174.23.* 21.08.09, 01:01
      Niestety, dlatego, tępić, tępić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka