Dodaj do ulubionych

Prezydent: - Wontor niszczy sport w mieście

IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.08, 12:34
Zniesmaczył mnie ten tekst Kubickiego - odniósł się tylko do wypowiedzi
Wontora co mnie przeciętnego zielonogórzanina mało interesuje a nic to zaczynu
tej dyskusji tekstu Andrzeja Tomasika . Rzuca hasełkami za którymi nic się nie
kryje, działania swoje robi pod publiczkę i swoich kolegów a nie prawdziwe
potrzeby Zielonej Góry i ich mieszkańców. Artykułami medialnymi prowadzona
jest wojna pomiędzy Kubickim a Wontorem a mnie to nic nie obchodzi.
Gdzie te boiska przy szkołach np. Gim 6
lub Ekologu( małe asfaltowe klepisko[niebezpieczne] dla 4 szkół - ponad 1100
dzieci, zajęcia z wf na sali gimnastycznej w jednym czasie mają 3 klasy).
Gdzie jest rozwój sportu masowego dla wszystkich zielonogórzan.
Dlaczego nie remontuje się przepięknego stadionu osiedlowego za SP 18 przy ul.
Francuskiej to w takich miejscach przy wsparciu miasta powinna być kuźnia
talentów sportowych w dziedzinach jak lekkoatletyka, piłka nożna , tenis i inne.
Panie Kubicki z pana wypowiedzi wynika krótko, że pan pieniądze nas podatników
po prostu marnuje. Grube miliony wydaje pan na promocje żużla ( cyrku)to
przesada, a jeszcze więcej na remont tego cyrku wykorzystywanego kilkanaście
razy do roku - brak wizji połaczenia i wykorzystania stadionu przy
Wrocławskiej dla innych dyscyplin. Chwali się pan osiągnięciami innych ( np.
marsz z kijkami) pokaż pan co pan zrobiłeś - bo to nie sukces przepłacić 32
mln. zł za pływalnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: kibic Re: Prezydent: - Wontor niszczy sport w mieście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 13:54
      szczególnie ciekawa jest ta promocja przez serial nadawany w tvn w ktorym
      pokazano ponoc Pultusk zamiast Zielonki ! i jeszcze wydano co teraz czytam grube
      pieniadze z kasy miasta. po prostu kpina !
      • Gość: Aga Re: Prezydent: - Wontor niszczy sport w mieście IP: *.aster.pl 15.12.08, 16:40
        Do kibic-przeczytaj tekst jeszcze raz i jeszcze raz moze zrozumiesz co tam jest napisane biedaku
        • Gość: kibic Re: Prezydent: - Wontor niszczy sport w mieście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.08, 09:45
          Aga dzienks za wylapanie mojej nieuwagi w czytaniu tekstu. ale taka promocja i
          tak misie nie za bardzo podoba bo z tego filmu nawet palmiarni deptaka czy
          stadionu nie pokazali pozdrawiam
    • Gość: Tomason Prezydent: - Wontor niszczy sport w mieście IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.12.08, 14:06
      "Przecież ja proszę działaczy Lechii, żeby spełnili elementarne
      kryteria, co upoważni ich do ubiegania się o dotację. I nie mogę się
      doprosić!"
      Myślę, że coś w tym jest. Mam przeczucie, że brakuje poważnej
      inicjatywy ze strony włodarzy Lechii.
      Potrzebna jest Lechii świeża krew a nie zgrane karty. Wontor może i
      lubi Lechię ale sprawia wrażenie, że jedyne co chce osiągnąć to
      jakoś utrzymać się w lidze, nic poza tym. Zdjęcie w piłkarskim
      stroju, w ręce biedrona a z tyłu puste trybuny stadionu przy
      Sulechowskiej. I ten ojcowski uśmiech na twarzy. Sorry, nie mam
      przekonania.
      Przypomina mi to takie myślenie: "raz przyjdzie 200 kibiców, a może
      uda nam się dwa razy wygrać z rzędu to i kto wie... przy słonecznej
      sobocie to i z 500 przyjdzie a jak nie to 160, trudno, jakoś to
      będzie. Nie mam za bardzo czasu aktualizować strony www i rozwieszać
      afisze na mecze, przecież kto ma przyjść to przyjdzie i jakoś to
      będzie. Nie wierzę, aby godzina rozgrywania meczu miała znaczenie,
      niech będzie 14, kto ma być to przyjdzie. Zrobić szum, postawić na
      swoim i pokazać, że władza nam nie pomaga? Po co, narobimy się a i
      tak nic to nie zmieni. Jak nie spadniemy to będzie git. Przecież tu
      i tak nie ma klimatu dla piłki, utrzymamy się i jesteśmy bohateiros."

A może to tylko moja wybujała wyobraźnia? Może tylko ja mam
      wrażenie, że szefostwo Lechii jest pasywne i stanowczo robi za mało?
      Może...
    • Gość: maja Re: Prezydent: - Wontor niszczy sport w mieście IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.08, 15:28
      Max jak ty się mylisz.
      napisałeś "Chwali się pan osiągnięciami innych ( np.
      marsz z kijkami) pokaż pan co pan zrobiłeś - bo to nie sukces przepłacić 32
      mln. zł za pływalnie. "
      Musisz wiedzieć, że jest tajny protokół na mocy , którego Skańska ma za te
      miliony wybudować w cenie zasilanie i stacje pomp źródła geotermalnego leżącego
      pod miastem, żeby eksploatacja baSENU BYŁA PRAWIE RÓWNA ZERU. Wiedzą o tym radni
      ale mieli prykaz trzymać jadaczki na kłódkę, dlatego tak chętnie na ten wydatek
      zgodzili się.
      GEOFIZYKA Kraków ma zrobić badania do lipca. Wychodzi na to, że godzina na
      basenie nie będzie drożej kosztować niż 1 zeta.
      • Gość: gks Re: Prezydent: - Wontor niszczy sport w mieście IP: *.cust.tele2.pl 15.12.08, 19:27
        po prostu nie wierzę w tą złotówkę za godzinę korzystania z basenu. Prima
        Aprilis jest w kwietniu ;) ale jeśli tak będzie jak Piszesz to pochylę pierwszy
        czoło przed tymi którzy takiej sztuczki dokonali. Póki co dopóki nie zobaczę to
        nie uwierzę jak biblijny Tomasz. Poseł Wontor nie niszczy sportu jak w tytule
        napisał Prezydent. Sport już jest wystarczająco zniszczony. Gorzej być nie może.
        Mi także nie podoba się ten cały konflikt na linii prezydent Kubicki - poseł
        Wontor. Po co było to podanie ręki podczas audycji radiowej gdy po kilku dniach
        znów jest tak jak było wcześniej. Rada opracowała system podziału pieniędzy ale
        może ten system jest zły i należałoby go zmienić? Pewnie działacze sportowi w
        obawie przed jeszcze mniejszymi dotacjami schowali się w ukryciu i otwarcie poza
        posłem Wontorem boja się zabrać głos w tej sprawie? Zupełnie niepotrzebne jest
        porównanie do p.Ronowicz. Zupełnie inaczej układały się głosy w Radzie Miasta,
        inne koalicje były tworzone ale to właśnie za kadencji p.Ronowicz powstało
        boisko ze sztuczna nawierzchnią i oświetleniem na Sulechowskiej (o ile się nie
        mylę) i ono przetarło szlak kolejnych boiskowych inwestycji. Na Cyryla i
        Metodego zabrakło pieniędzy na dach i trzeba było przesuwać środki w budżecie
        miasta itd. Ktoś to zaplanował tak czy inaczej... Budowa basenu zgoda wielki
        sukces. Brawo po tylu latach ale tu też czytając w lokalnej prasie pojawiają się
        pytania dlaczego nie rozpisano nowego przetargu gdy można było wybudować podobny
        basen za ponad 30 milionów mniej. Pieniądze zaoszczędzone z tego tytułu
        sprawiłyby, ze bylibyśmy niemalże sportową potęgą !!! (no chyba, że jest tak jak
        napisała Maja) Czy Prezydent był choć raz na meczu Lechii? czy ktoś widział
        Prezydenta Kubickiego na sportach akademickich? Ja nie widziałem ale może tacy
        szczęśliwcy jednak się znaleźli? Łatwo zdobywać poklask tam gdzie jest tłum
        potencjalnych wyborców trudniej gdy trzeba podjąć mało popularne decyzje ale nie
        znaczy, że mało racjonalne. Z tego co się orientuję to wpisowe trzeba płacić za
        turnieje tenisa stołowego czy nawet badmintona (o ile wiem to na badmintonie
        trzeba zapłacić ubezpieczenie jakby nie mogło tego dokonać miasto) ale OK nie
        będę się czepiał może tak być musi tylko po co mówić o darmowych turniejach
        jeżeli takimi do końca nie są ! Plus za utworzenie kierunku wychowania
        fizycznego na UZ i za wsparcie pieniężne z kasy miejskiej. Ile zawodów dla
        dzieci organizowanych jest w trakcie roku? Chyba nie za dużo. A już mówienie o
        zawodach wędkarskich i spacerach z kijkami Prezydent mógłby sobie darować bo
        tego typu zawody nie wymagają środków finansowych na ich organizację no chyba,
        że pieniędzy na puchary czy nagrody. Zupełnie niepotrzebne są wycieczki słowne w
        stronę Posła Wontora. Mówiąc, że Prezydent nie zdziwi się kiedy następnym razem
        nie przyjdzie żaden kibic do podstawionych dla kibiców Lechii autokarów po
        prostu śmieje się w twarz tym wszystkim którzy w odróżnieniu od Niego piłkę
        szanują i są jej kibicami. Nie jest zadaniem Prezydenta aby dbał o poziom sportu
        zawodowego w ZG. Zgadzam się. Powinien jednak dobrać sobie ludzi bądź stworzyć
        Wydział którego zadaniem będzie koordynacja sportu zawodowego i amatorskiego.
        Serial "39 i pół" bardziej zareklamował Pułtusk niż Zielona Górą jak słusznie
        ktoś na forum zauważył. Sam Mrozek by tego nie wymyślił. Genialne promować
        miasto, a zdjęcia kręcić w Pułtusku... Całe szczęście, że miasto nie dołożyło do
        tego interesu (ufam słowom Prezydenta) Ja dziękuję za taką promocję. Niby za
        darmo ale niby nie Zielona Góra. Oczywiście to nie Prezydent zdecydował by
        zielonogórskie sceny kręcić na 2gim końcu Polski ale jak to obejrzałem to
        pozostał duży niesmak. Czy to aby na pewno była promocja miasta? Mam
        wątpliwości. Kto po latach będzie o tym pamiętał. Pewnie kibice żużla z ZG i
        może Gorzowa czy Leszna. Mamy w ZG kolejne firmy, nowe markety, centrum
        handlowe, strefa gospodarcza się rozrasta będzie w końcu basen i hala którą
        zbuduje prężna firma. Czy ktokolwiek próbuje tych inwestorów zachęcić do
        inwestycji czy wsparcia finansowego zielonogórskiego sportu? Czy aby na pewno
        zrobiono wszystko aby tych sponsorów pozyskać? To zadanie klubowych działaczy
        ale uważam, że także miejskich urzędników. Jakie sukcesy stały za zielonogórskim
        klubem żużlowym proszę mi odpowiedzieć. Teraz mamy brązowy medal DMP to jest
        sukces ale wcześniej? Ciągły balans między ekstraklasą i 1 ligą dlatego nie
        przesadzałbym z tym sukcesami bo ich nie było do tej pory a pieniądze cały czas
        były wpompowywane w żużel. Jeżeli Gorzów zazdrości Zielonej Górze pieniędzy
        wydawanych na żużel to oznacza, że te są wydawane na sport w mieście nad Wartą
        bardziej racjonalnie i sprawiedliwie. AWF w niewielkim stopniu pomaga w
        uzyskiwaniu tak dobrych wyników przez ich drużyny akademickie. Tam jest po
        prostu lepszy klimat dla sportu i miasto pomaga tym dyscyplinom a nie daje
        jałmużnę w porównaniu do Z.Góry. Chciałbym aby słowa Prezydenta Kubickiego za 3
        lata potwierdziły się, że będziemy równorzędnym przeciwnikiem sportowym dla
        Gorzowa. Poseł Wontor w Gazecie powiedział, że jego pomysły na sport są
        wykorzystywane w Warszawie. Proszę go zaprosić do swojego gabinetu i podpytać
        jak to robią w Warszawie, może coś uda się przenieść na zielonogórski grunt.
        Pewnikiem zaraz będzie riposta, że jak ma tak wyglądać sport w ZG jak prowadzona
        przez Niego Lechia to lepiej dać sobie z tym spokój. Ja doceniam odwagę Wontora,
        że podjął się tak piekielnie trudnemu zadaniu jakim jest prowadzenie klubu
        piłkarskiego który nigdy w ZG lekko nie miał a na dodatek jak to zawsze bywa
        brakuje w nim pieniędzy i pewnie w spadku dostał niezłe zadłużenie. Tylko i
        wyłącznie prywatna wojenka Prezydenta z Posłem powoduje, że jest jak jest.
        Prezydent pokazuje swoją miłość do futbolu w tym wywiadzie przypominając o
        ostatniej aferze z udziałem piłkarzy. Mam wrażenie, że czeka na takie sytuacje
        aby dolać oliwy do ognia i pokazać, że piłka nie ma racji bytu w Zielonej Górze.
        Po tych dwóch wywiadach przekonałem się, że topór wojenny nie został zakopany
        tylko wręcz naostrzony do dalszej walki na wymarcie... A najbardziej przez to
        cierpią piłkarze... po prostu brakuje słów. Czy ktoś widział dokładne
        rozliczenie czarno na białym ile kasy poszło na żużel a ile na resztę? Albo
        przegapiłem albo celowo się tego publicznie nie podaje. Tekst Prezydenta nie
        zakończył się jakimś wnioskami czy nawet dobrym słowem. Zakończył się pytaniem
        czy Wontor nie ma sobie nic do zarzucenia. Wolałbym, żeby Prezydent zadał
        pytanie czy sam nie ma sobie nic do zarzucenia w temacie sportu w Zielonej
        Górze. Gorzej być już chyba nie może dlatego ufam, że będzie lepiej również w
        podejściu władzy do szeroko rozumianego sportu.
        • Gość: niki Re: Prezydent: - Wontor niszczy sport w mieście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 20:17
          Kolego GKS. Jestem ciekaw Twojej opinii do piątkowego wywiadu z Posłem Wontorem. Bo ja osobiści uważam, że za to on wywołuje konflikty swoimi roszczeniami. Była umowa że Prezydent przekaże jeszcze większe pieniądze (a przekazał już duże) jeżeli na mecze zacznie przychodzić po 2 tys. kibiców. Niestety tak się nie stało. Ktoś podlą się zadania i go nie wykonał a teraz próbuje odwrócić kota ogonem. Co gorsza powołując się na honor i dżentelmeńskie umowy psuje zaufanie do środowiska sportowego w Zielonej Górze.
          • Gość: tommy Re: Prezydent: - Wontor niszczy sport w mieście IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.12.08, 21:13
            250 tys to duze pieniadze? Na Zastal miasto dalo 1 mln a kibicow
            przychodzi tyle co na Lechie. Na zuzel dane pewnie ze 2-3 mln co po
            podzieleniu na ilosc sportowcow wychodzi ze na osobe najmniej dano na
            Lechie wlasnie.
            • Gość: niki Re: Prezydent: - Wontor niszczy sport w mieście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 21:51
              tylko, że ZKŻ jest w ekstraklasie, Zastalowcy o nią walczą a Lechia gra w II lidze. Ja też uważam że Zielona Góra za bardzo skręca w lewo ale za sytuację w Lechi odpowiadają poprzednie zarządy z obecnym na czele. I sugerowanie że jest to wina Kubickiego jest hipokryzją. Idąc tym tokiem rozumowania można powiedzieć że Kubucki odpowiada za sukces min ZKŻ w tym sezonie...!?
              • Gość: gks Re: Prezydent: - Wontor niszczy sport w mieście IP: *.cust.tele2.pl 15.12.08, 21:56
                Kubicki nie jest winny to prawda ale czy naprawdę zależy mu na losach
                zielonogórskiej piłki tu już mam poważne wątpliwości. Przez konflikt
                Prezydent-Poseł za chwilę może nie być piłki seniorskiej w ZG.
          • Gość: gks Re: Prezydent: - Wontor niszczy sport w mieście IP: *.cust.tele2.pl 15.12.08, 21:53
            Już to wielokrotnie mówiłem. Powtarzam to niczym mantrę. Dotacja na sport nie
            może być uzależniona od liczby kibiców na stadionie tylko od liczby sportowców
            uprawiających daną dyscyplinę. Jeśli chodzi o Wontora to pewnie kryształowy dla
            mnie nie jest ale proszę Wskaż drugiego polityka który podjąłby się kierowania
            Lechią. Nie sądzę, że kogoś Znajdziesz ponieważ każdy wie jakie to niesie
            konsekwencje (splendoru w ZG raczej to nie przynosi) Nie wychodzi mu jak na
            razie, fatalna sprawa z panem Imańskim i konflikt z Prezydentem. Od strony
            marketingowej bardzo krucho, marketingu wręcz nie ma na Sulechowskiej. Po co
            wziął Lechię czym się kierował chyba nie szaleństwem. Jaki jest taki jest ale
            zaangażowania dla sportu odmówić mu nie można. A Prezydent może wręcz miłować
            speedway ma do tego prawo ale na Boga nie może powiedzieć w błysku fleszy, że
            piłka nożna go nie interesuje bo on chodzi tylko na żużel. Chciał się spodobać
            fanom żużla. tymi słowami zrobił ogromna krzywdę chłopakom trenującym piłkę w ZG.
            • Gość: lechia Re: Prezydent: - Wontor niszczy sport w mieście IP: *.ztpnet.pl 15.12.08, 22:09
              tak powiedział?
              no i wszystko jasne - jest też uwielbionym
              po tym artykule wynika, że jest ideałem jak Kaczyński, żadnych
              błędów nie popełnia
              a to szuja
            • Gość: niki Re: Prezydent: - Wontor niszczy sport w mieście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 23:27
              Ale on nie powiedział że piłka go nie interesuje. Przecież zaproponował kilka tyg. temu, żeby MOSiR przejął zarządzanie klubem Lechia jako rozwiązanie awaryjne poza tym udostępnił za darmo obiekty klubowi (koszty idą w setki tys.) i przekazał dotację (250 tys. to nie tak mało). Wontor pokazowo wyciągną ręką na zgodę co była tylko zagraniem medialnym. Moim zdaniem wystraszył się konsekwencji wyborczych przejęcia Lechii przez MOSiR. Byłoby to dla niego klęską a dla klubu ratunkiem i szansą. Jednakże ambicje mu na to nie pozwalają, co niestety źle wróży przyszłości klubu. A co do podziału pieniędzy na kluby uwzględniają ilość kibiców to zupełności się z Tobą zgadzam. Tylko że w takim razie drugą dyscypliną uprawianą w Zielonej przez dzieci i młodzież jest Tenis Stołowy, który również należy doinwestować poprzez dotacje.
              • Gość: poszedłtor Re: Prezydent: - Wontor niszczy sport w mieście IP: *.aster.pl 15.12.08, 23:32
                przestań bobas pisać sam o sobie, bo żenua jesteś
                • Gość: lechia Re: Prezydent: - Wontor niszczy sport w mieście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.08, 09:20
                  żużel - RELIGIA
                  fani żużla - UMIŁOWANI
                  stadion - ŚWIĄTYNIA
                  prezes Dowhan - WIELEBNY
                  Kawicki - WIKARY
                  prezydent Kubicki - BISKUP
                  Białogłowy - PROROK
                  żużlowcy - ŚWIĘCI

a my HERETYCY
                  podoba mi się
                  • Gość: ZG Re: Prezydent: - Wontor niszczy sport w mieście IP: *.xdsl.centertel.pl 16.12.08, 09:41
                    i metanol jako hostia :)
    • Gość: Tomason Panie Wontor IP: 83.2.127.* 16.12.08, 20:06
      Panie Wontor!
      Co Pan zrobił w sprawie rozwoju klubu piłkarskiego Lechia? Co Pan
      zrobił poza wołaniem o dotacje i czekaniem na cud? Co Pan zrobił
      poza użalaniem się i kierowaniem pretensji w stronę prezydenta
      Kubickiego? Co Pan zrobił w sprawie rozwieszania afiszów przed
      meczami Lechii? Co Pan zrobił w sprawie zbadania, czy godziny
      rozgrywania meczów Lechii są optymalne? Co w ogóle Pan zrobił w
      sprawie pozyskania kibiców na mecze? Jaką rolę spełnia oficjalna
      strona www klubu Lechia, gdzie nic nie dowiemy się o cenach biletów,
      istniejących promocjach dot. darmowych wejść a kibice nie mogą
      zabrać głosu na forum? Co Pan zrobił w sprawie Galdinho? Co Pan -
      jako prezes - zrobił w kwestii zarządzania i marketingu w klubie,
      tj. kierunku, który ponoć Pan studiował i z jakim skutkiem? Czy ma
      Pan opracowaną strategię dot. ratowania klubu oraz rozwoju, wg
      której Pan działa?
      Może i Pan kocha piłkę nożną, problem w tym, że nie wydaje się Pan
      być nią zauroczony.
      • Gość: gks Re: Panie Wontor IP: *.cust.tele2.pl 17.12.08, 19:13
        Za cały komentarz do wywiadu z Prezydentem Kubickim polecam test Ireneusza
        Klimczaka. "Najpierw coś z prezydenta Zielonej Góry Janusza Kubickiego: -
        Podstawą sukcesów gorzowskich koszykarek i piłkarzy ręcznych jest AWF. W
        Zielonej Górze kierunek wychowania fizycznego na UZ dopiero się rozwija. Tu mamy
        ukrytą tajemnicę siły gorzowskich zespołów ligowych.
        A teraz dalszy ciąg, już ode mnie: - Medalistów olimpijskich w wioślarstwie i
        kajakarstwie mamy w Gorzowie, bo przez miasto płynie Warta, siatkarze zdobywali
        medale mistrzostw kraju i walczą o najwyższą ligę, bo Stilon produkował przędzę
        do siatek, a dwie drużyny tenisa stołowego awansowały do elity i grają tam ważne
        role, bo Chińczycy właśnie u nas otworzyli jedną z fabryk".

miasta.gazeta.pl/gorzow/1,35214,6073130,Sportowe_miasto_tylko_na_fundamentach.html
        Jeszcze raz brawo Panie Irku !!! W ZG rada sportu i Prezydent może i na sporcie
        się znają. Pewnikiem najbardziej na żużlu co tajemnicą żadną nie jest. Ale
        oprócz tego znawstwa niewiele dobrego dla tego sportu wynika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka