Dodaj do ulubionych

Chodnik dla mamusi z wózkiem

30.10.09, 00:09
Taki przykładowy i wzorcowy chodnik można zobaczyć, a nawet przetestować slalom razem z dzidziusiem.
Znajoma zwrociła mi uwagę na ten fragment miasta,gdzie zmotoryzowani wygrywają zdecydowanie z pieszymi, a znajomi znajomej nie raz wybili sobie zęby idąc zamroczeni od tablicy z podobizną Wincentego Witosa
fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/xMWk57tN0yyFoIhPYB.jpg
Mieszkańcy nie liczą na cud,ale mieszkańcy chcieliby wiedziec jaki to pijany ciechanowski urzędnik zaakceptował projekt tego chodnika i ile osób wiedzialo o takiej fuszerce i nie protestowało łacznie z budowniczymi.
Może ten stan bylejakości trwać bedzie do wymarcia ostatniego ciechanowianina na tym swiecie.
fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/OrEEiWZOSwJRtpIZpB.jpg
Obserwuj wątek
    • Gość: ., Re: Chodnik dla mamusi z wózkiem IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.09, 00:37
      wymianiają teraz tam chdnik,ciekawe czy coś z tym zrobią, ale raczej to niemożliwe będzie
      • Gość: lilia Re: Chodnik dla mamusi z wózkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 07:50
        Zyją jeszcze świadkowie historii tamtych chlubnych i chwalebnych dni , gdy
        Ciechanów był miastem wojewódzkim i budowa goniła budowę i rozwój przewyższał
        wszystko co do tej pory dobrego w Ciechanowie się zdarzyło.
        Zapewne tych pijanych budowniczych z ich pijanym kierownikiem i pijanym
        projektantem ktoś jeszcze pamięta i my z Towarzystwa Miłośników Ziemii
        Ciechanowskiej apelujemy o pomoc by spisać historię tamtych dni dla naszych
        dzieci i wnuków.
        • Gość: artur Re: Chodnik dla mamusi z wózkiem IP: *.chello.pl 30.10.09, 09:50
          zobacz człoieku co Ci obecni robią na trzeżwo ! Tragedia co to jest
          ten deptak kto to zaprojektował ? Wzór jaki układaja z tych płytek
          to co to ma byc ?
          • Gość: lilia Re: Chodnik dla mamusi z wózkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 10:07
            A deptak to jest nowa forma sztuki wyrażania się w nowych burzliwych czasach i
            tylko esteci i ludzie wielkiej kultury osobistej wiedzą ,że to ma głębszy sens i
            są prekursorami nowej sztuki.
            Zauważ Arturze,że w porównaniu z tym chodnikiem na Witosa powstaje ogromny
            szeroki równy kolorowy chodnik z lampami które da się łatwo ominąć mamie idącej
            z wózkiem
          • Gość: x Re: Chodnik dla mamusi z wózkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 15:24
            Wzór będzie widoczny z samolotu - bedzie to podobizna Waldemara Wielkiego.
    • Gość: ;/ Re: Chodnik dla mamusi z wózkiem IP: *.chello.pl 30.10.09, 16:42
      można iść drugą strona tam jest nowy chodnik i nie narzekać po raz kolejny. Jak poszerzą chodnik to zlikwidują miejsca postojowe - znowu będzie źle..
      • Gość: a Re: Chodnik dla mamusi z wózkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 16:54
        niech sobie parkują nad rzeką ,przecież to ścisłe centrum miasta, a tylko matki
        z małymi dziećmi w wózkach powinni mieć jakieś preferencje
        • Gość: olgaK Re: Chodnik dla mamusi z wózkiem IP: 188.33.56.* 30.10.09, 18:45
          Jesteście chorzy - z nienawiści i (lub) po prostu głupoty. Chodnik ma
          kilkadziesiat lat, lada dzień będą go zmieniać, więc trzeba komuś przywalić,
          póki nie ma nowego. Poszerzą chodnik - będziecie płakać że nie ma miejsc do
          parkowania, pójdą w stronę pasa zieleni - rozpacz po wycięciu pięciu krzaków.
          Usuną latarnie - ciemno, przestępczość wzrośnie. Zrobią COKOLWIEK - wyłączenie
          jezdni na parę dni, godzin - tragedia, korki. Czy coś oprócz dop... bliźniemu
          was zadowoliło?

A w domu macie posprzątane? dziecko na dobranoc pocałowane, bajka przeczytana,
          żona, mąż przytuleni? Zajmijcie się ważnymi sprawami, a nie sączeniem jadu.
          Miłego wieczoru.
    • Gość: lilia Re: Chodnik dla mamusi z wózkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 18:53
      jakiego nosa ma ten łazik,że zrobił zdjęcie i za dzień, dwa pojawiła się górka
      kostki brukowej do wymiany za kostkę chodnikową ;-)
      zawsze wydawało mi się mieszkańcowi miasta ,że chodniki powinny być obok domów i
      łatwo dostępne i nie na 3-4 kafelki z wielkimi słupami w środku,ale mogę się
      mylić przecież żyję nie w tamtym wspaniałym czasie.

a ty olgo idż napij się mleka z czosnkiem i odpraw egzorcyzmy nad diabłem co
      opanował to forum pełnym nienawiści
      • Gość: olgaK Re: Chodnik dla mamusi z wózkiem IP: 188.33.56.* 30.10.09, 19:04
        Miło że się zameldowałeś na wezwanie i tak ładnie się zdefiniowałeś. Podziwiam
        zdolność mówienia prawdy o sobie:)
        Miłego wieczoru. Jeśli nienawiść jest ci miła to możesz nawet nienawidzić, choć
        ja mam na ten temat inny pogląd.
        Pa!
        • Gość: lilia Re: Chodnik dla mamusi z wózkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 19:13
          Pa Olu ;-)

ps.Zmień proxy na inne
          • Gość: OlgaK Re: Chodnik dla mamusi z wózkiem IP: 94.254.177.* 30.10.09, 21:23
            Jakie proxy, o czym ty mówisz??? Od zawsze posługuję się playem. Podejrzewasz
            jakąś spiskową teorię? Jakże nieszcześliwi są ludzie twojego pokroju, zwłaszcza
            wtedy, gdy ich urojenia się nie potwierdzają:).
            Miłych snów bez obsesji, jeśli to możliwe.
          • Gość: lilia Re: Chodnik dla mamusi z wózkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.09, 08:07
            kobieto olgo nie kłam
            jeśli kłamiesz to i twój poziom agresji jest do tego dostosowany
    • Gość: gosc Re: Chodnik dla mamusi z wózkiem IP: *.chello.pl 30.10.09, 19:21
      drogi łaziku, przybądż na skrzyżowanie 11 pułku z 11 listopada.
      kierunek Płońska z tym swoim wszędobylskim aparatem. może ruszysz
      temat skałę,
      od wielu m-cy a może i lat w centrum miasta leżą powyrywane,
      połamane płyty chodnikowe, zarośnięte chwastami.
      nikomu z władz to nie przeszkadza a mnie tak ponieważ
      chodzę tam często.
      naprzeciwko odnowili pięknie ul 11 listopada do witosa
      a tu taki syf.

• Gość: maniek Re: Chodnik dla mamusi z wózkiem IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.09, 22:01
        tu się łyso zrobiło...
        • Gość: OlgaK Re: Chodnik dla mamusi z wózkiem IP: 94.254.177.* 30.10.09, 22:14
          Racja, a takie piękne i trwałe chaszcze tu były, zabytkowe zielsko zostało przez
          barbarzyńców z platformy wycięte....:)

Myślałam że są jakieś granice paranoicznego narzekania na tym forum, okazuje
          się, okazuje się jednak że głupota jest bezdenna...
          • Gość: olgaK Re: Chodnik dla mamusi z wózkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 23:28
            Re: Chodnik dla mamusi z wózkiemIP: *.254.177.*
            Gość: OlgaK 30.10.09, 21:23 Odpowiedz

Re: Chodnik dla mamusi z wózkiemIP: *.33.56.*
            Gość: olgaK 30.10.09, 19:04 Odpowiedz

dzieki platformie mamy cuda z zielska drogi, z drzew deptaki
            • Gość: OlgaK Re: Chodnik dla mamusi z wózkiem IP: 94.254.177.* 31.10.09, 00:25
              Biedny człowieczek coś sobie ubrda, coś wytłuści, przy okazji coś pobredzi, bo
              nie wie, że play zmienia IP, myśleniem się nie skalał, bo myślenie wymaga
              odrobiny wysiłku. Sądziłam, że można tu rozmawiać na pewnym poziomie, myliłam
              się. Głupota jest nie tylko bezdenna, ale i bezkresna, przykre że w moim mieście
              tak jaskrawo się objawia.
    • Gość: ;p dla lazikaamatora IP: *.chello.pl 02.11.09, 22:49
      www.ciechanowonline.pl/news/view/1215.html
      na zyczenie ?
      • lazikamator Re: od ŁazikaAmatora 02.11.09, 23:21
        Chodnik będzie to fakt,ale czy betonowe słupy zostaną przesadzone ;-) ?
        nie wiem ? mówią,że starych drzew nie przesadza się to ja już nie wiem co z tymi słupami zrobią?.
        Proponuję inżynierom drogownictwa z Ciechanowa postawienie słupów oświetleniowych na środku drogi tak na lini ciagłej nawet podwójnej.
        fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/VMF9PBO5BK4wuIjtZB.jpg
    • lazikamator Re: Chodnik dla mamusi z wózkiem na wiadukcie 07.11.09, 23:39
      Na naszym jedynym wiadukcie, który nie jest naszym miejsko-powiatowym wiaduktem,ale warszawskim czyli polskim zarządzanym przez tajemne stowarzyszenie zwane Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad.
      Tam też praktycznie po obu stronach chodniczek szeroki jak ściereczka do naczyń w kuchni
      fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/taimLgDHtZjHkEucEB.jpg
      Trudno byc matką pchającą wózek z dzieckiem po naszych chodnikach tych tu pokazanych i tych nie pokazanych ,ale czy to znaczy,że mamy zmniejszyć przyrost naturalny :-)?
      • Gość: mieszkaniec Re: Chodnik dla mamusi z wózkiem na wiadukcie IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.09, 08:44
        łaziku tylko ty się nie rozmnażaj:)
        • Gość: monika Re: Chodnik dla mamusi z wózkiem na wiadukcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.09, 09:26
          oto problem przeszkody na chodniku, bo czy Miś Uszatek to nie to samo co słup oświetleniowy na srodku chodnika?
          www.tvn24.pl/-1,1627681,0,1,uszatek-zlamal-prawo-w-lodzi,wiadomosc.html
        • lazikamator Re: Chodnik dla mamusi z wózkiem na wiadukcie 08.11.09, 23:41
          a to dlaczego łazikamator nie może się namnażać ;-) ?
    • lazikamator Re: Chodnik dla mamusi z wózkiem 09.11.09, 23:13
      tempo prac imponujące a i przejazd normalny jakby nic nie robiono,termin 16 listopad mało realny !

Data: 02.11.2009 Utrudnienia w ruchu na ul. Witosa
      Rozpoczął się remont chodnika na ul. Witosa, na odcinku między Pułtuską i Sikorskiego. Spodziewane są spore utrudnienia w ruchu. Kierowców i pieszych prosimy o ostrożność, a jeśli to możliwe o omijanie objętego robotami odcinka ulicy. Remont potrwa około 2 tygodni.
      • lazikamator Re: Chodnik dla mamusi z wózkiem 11.12.09, 23:33
        Rewitalizacja chodnika ukończona i fajnie,że moje dzieci trojaczki na wiosnę będą chodzić gęsiego po tym chodniku, bo wózek nie przejedzie.
        fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/VRjCLsKAtpGglvq3QB.jpg
        My mieszkańcy
        Dziękujemy za chodnik
        zrewitalizowany
        • Gość: addhoc Re: Chodnik dla mamusi z wózkiem IP: *.chello.pl 12.12.09, 00:25
          Ciężko przejść na drugą stronę?
          Ciężko jest myśleć, to na pewno!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka