Gość: dona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 11:20 podobno są już uzgodnienia. czy ktoś to może potwierdzić lub zaprzeczyć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: balbin Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 11:36 Pierwsze słyszę żeby v-ce miał być z PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dona Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 11:48 nie z PO. "stolarz" to chyba PIS, chyba z tego ugrupowania został dyrektorem NFZ / co prawda całe szczęści krótko, ale później 9 miesięcy "bidulek" chorował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.146.170.161.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.06.10, 12:27 Z jakiego PiS-u... Jak się "rozchorował", to chyba uciekł z partii razem z Kałużyńskim i knują chłopaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZaTUSKany Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.10, 11:51 Marek Zalewski na prezydenta i będzie Ciechanów miastem sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dona Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 12:01 Pan Marek Zalewski jest znany z tego co robi i myślę, że dobrze mu to wychodzi i wątpię, aby był zainteresowany tym urzędem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 13:28 drogi Prezydencie Waldemarze, nie opuszczaj nas, jeśli tacy ludzie chcą rządzić, to koniec jest bliski*** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyTUSKany Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.10, 16:03 Marek Zalewski już odpisał,że brak internetu byłby dla niego zabójczy. Woli mniej zarobić i mieć czas dla obcego mu ideologicznie elektoratu :-) Pan Marek Zalewski jest znany z tego co robi i myślę, że dobrze mu to wychodzi i wątpię, aby był zainteresowany tym urzędem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZaTUSKany Marek Zalewski na prezydenta! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.10, 12:30 I Ciechanów zostanie na pewno miastem sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..2 Re: Marek Zalewski na prezydenta! IP: *.chello.pl 23.06.10, 15:58 miastem sztuki przetrwania, to już jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an-tek Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 16:21 mam cichą nadzieję, że to tylko plotki. Facet zmieniający opcje, jest tylko tam gdzie władza i kasa i były "przedsiębiorca", co nawet własną małą firmą nie potrafił zarządzać - plajta = duet prezydencki??? Porażka. myślę, że Ciech nasz zasługuje na na dużo, dużo więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: 188.33.178.* 23.06.10, 18:43 Władza i kasa w Polsce plus? Buhahaha. Szacunek dla pana Kałużyńskiego, że właśnie za wszelką cenę nie trzyma się koryta, i nie siedzi cicho pod butem prezesa w PiSie, a jest ideowym człowiekiem i próbuje niezależnie działać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bercik Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 23:02 nie trzyma sie koryta? czy koryto miał zawsze dzięki partii? do czego sam doszedł? dopiero by miasto urządził z takimi kwalifikacjami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 07:03 ciekawa jestem mocno, gdzie się podklei pan Tomasz jak Polska XXI powróci do PIS-u. Może PSL? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchalski Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 12:12 Wybory samorządowe wygra PO z przybudówkami i będzie rządzić bez przybudówek jeszcze 4 lata. Niezależna postępowa lewica w Ciechanowie nie wystartuje, bo dla niezależnej lewicy naturalny najlepszy koalicjant po wyborach to PSL, i dlatego wpływowe czynniki mogą nie dopuścić do zarejestrowania listy niezależnej lewicy, żeby PSL się nie wymknął spod kontroli. Nowa lewica jest jeszcze słaba i może nie wytrzymać świństw ze strony wpływowych czynników, dlatego wystartuje za 4 lata, a teraz wybory rozegrają się między PO z przybudówkami i CBUW, Polska XXI i PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 13:19 czyli....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchalski Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 19:55 Wczorajsza decyzja nie startowania w wyborach do rady miasta bloku niezależnej postępowej lewicy, który miał wystawić kandydata na prezydenta prof. Cezarego Szeskiego powoduje, że wybory prezydenta rozegrają się najprawdopodobniej pomiędzy Waldemarem W. i Tomaszem K. Brak kandydata niezależnej postępowej lewicy prof. Szeskiego i jego listy do rady miasta spowoduje, że wybory najprawdopodobniej wygra PO z przybudówkami, i nic się w mieście nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 20:51 Skąd wziął sie tak idiotyczny pomysł, że stolarz zostanie v-ice. Pan Kałużyński zapewne wystartuje w wyborach na prezydenta miasta, ale stanowiska v-ce są zazwyczaj wynikiem pewnej ugody politycznej i porozumienia ewentualnych koalicjantów. Stąd też pomysł, że są już jakieś ustalenia w sprawie stanowiska v-ce jest absurdalny. Zapewne ten pomysł został rzuceny przez kogoś z PO albo PiS by na wstępie zdyskredytować Tomasza Kałużyńkiego. Jetsem pewien, że ten sam tytuł ukaże się na forum przed samymi wyborami bo tak "robi" się" politykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ---...--- Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 22:04 Tomasz K. miałby szansę gdyby doszło do drugiej tury. Ale raczej nie dojdzie. Teraz rezygnacja listy prof. Szeskiego, za miesiąc następnego kandydata na przykład "z powodów rodzinnych", za dwa miesiące wycofa się pewnie "z powodów zdrowotnych" następny kandydat. Zostanie jakiś leszcz zaplanowany na zająca, kto musi przegrać z bezwzględną maszyną wyborczą napędzaną wielkim kapitałem. Na naszych oczach dzieje się prawo bogatszego bez skrupułów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezpartyjny Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 10:45 ale, z pełnym szacunkiem dla rodziny p.Tomasza- sam p.Tomasz jest "miętki" i podatny na manipulacje. Czy o to w tym chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bezpartyjnego Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 11:28 Miętki i podatny na manipoulacje to jesteś chyba, nawet na pewno Ty. Albo jesteś tym manipulantem z wierchuszki CBUW lub PISU który manipuluje a Kałużyński nie chce się Was słuchać tylko chodzi własnymi ścieżkami. Dlatego wmawiacie ludziom że nie jest słoniem a ma uznanie wśród ludzi. Co sądzą POLTYKERZY jego nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezpartyjny Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 12:26 przykro mi to pisać, ale nie masz racji. Nie jestem związany z żadną partią ani ugrupowaniem Miałem jednak "przyjemność" poznać osobiście p.Tomasza i stąd i tylko stąd moja opinia /i nie tylko moja/o tym człowieku i nie przekona mnie żaden "obrońca" p. Tomasza. A słoń no cóż, słoń to słoń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 16:52 kameleon ..to kameleon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VanTomas Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.xdsl.centertel.pl 25.06.10, 20:29 Jak czytam co piszecie o Panu Tomaszu to aż mnie skręca. Zgadzam się,że te Pan nikogo z polityki się nie słucha a ma poparcie ludzi bezpartyjnych. Poniewaz partyjni liżą tyłki obecnej wladzy i za wszelką cenę chcą wykosić konkurencję, żeby jeszcze trochę się nachapać. Ja u ważam, że trzeba dać szansę innym mądrym ludziom tylko czych madrych dopuszczą do władzy jak już na nich psy wieszają i zniszczą każdą inicjatywę jesli ktoś tylko się wychyli zaraz go po głowie, albo miękki, albo nie z tej bandy co trzeba i tak dalej. I jakby się nie kręcił to i tak d...a z tyłu. Dalej plujcie na wszystkich a napewno bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skorek Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 21:15 Hola hola, jaki on bezpartyjny? Kilka lat w PiS, kilka lukratywnych posad dzięki PiS a teraz przeszedł do jakiejś partii Polska XXI. Startował z tej partii do senatu czyli nie weźmie się do konkretnej roboty, trzyma się partyjnej kariery. To są fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mściwój Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 21:26 Szanse Pana Tomasza może się zwiększą, bo środowiska niezależnej lewicy niekoniecznie muszą zostać w próżni z powodu nie wystawiania własnej lewicowej listy i kandydata na prezydenta. Prospołeczny charakter programu Polski XXI jest bardzo bliski lewicowej wrażliwości społecznej, bliższy niż liberalne ciągoty ciechanowskich bogaczy i wielkich dygnitarzy, którzy co jakiś czas udają lewicę. Na nazwiska przyjdzie pora. Dlatego całkiem możliwe, że ludzie postępowej lewicy w Ciechanowie prędzej poprą kandydaturę Pana Tomasza niż na przykład Pana Józefa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaa Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 21:39 Za Kałużyńskim stoi Tyszkiewicz i pociąga za sznurki. Lewica poprze lewicożercę Tyszkiewicza? Ciekawe.... Oni nie prospołeczni tylko prostołkowi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik prasy Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 22:02 Są w Ciechanowie różne środowiska nazywające się lewicowymi. Teraz za lewicę nie należy uważać byłych towarzyszów z Frontu Jedności Narodu, byłych aparatczyków PZPR, ZSL i SD, oraz SB, ORMO i towarzyszy zakonspirowanych w postpeerelowskich organizacjach katolickich, tylko ludzi którzy utożsamiają się z programem prospołecznym socjaldemokratów europejskich, za pracą, opieką społeczną, rozwojem rolnictwa, zasiłkami na dzieci, wolnością mediów, itp. Gen. Tyszkiewicz, brat radnego Tyszkiewicza zakładał w imieniu Wolnego Demokratycznego Świata Polską Strefę w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rama Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: 213.199.253.* 25.06.10, 21:51 > Prospołeczny charakter programu Polski XXI jest bardzo bliski > lewicowej wrażliwości społecznej, bliższy niż liberalne ciągoty > ciechanowskich bogaczy Pięknie. Zwłaszcza, że jednym z prominentnych działaczy Polska 21 jest były zwolennik ultraliberalnej Unii Polityki Realnej, przebogaty doktor od oczu. W sam raz oferta dla "lewicowej wrażliwości społecznej":-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.10, 22:44 oj oj boją się Kałużyńskiego zdobył 50tys głosów w okręgu a mógł 500 jak taki nieznany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rama Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: 213.199.253.* 25.06.10, 22:57 No to propagandę mamy za sobą, a teraz merytorycznie: co bogaty i ultraliberalny (kolega od Korwina Mikke) doktor od oczu powie lewicowemu wyborcy? i niech powie wszem i wobec, ze jest z lewicy, ciekawe ilu wyborców przy nim zostanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statystyk Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 23:38 Wyrażnie boją się Kałużyńskiego! 50.000 to jest prawdziwe poparcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gus Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 02:14 czego tu się bać. w wyborach do senatu PO kandydata nie wystawiła z przyzwoitości i umowy z PiS ,ludzie mieli do wyboru PiS albo PSL , kto ich nie znosi zagłosował na trzeciego. nic z tego nie wynika . mandatu nie ma , a piętno zdrajcy większe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bus Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 09:22 Pan Tomasz może liczyć na poparcie wszystkich, którzy chcą zmiany w Ciechanowie. Pokazał, że jest niezależny od nacisków partyjnych i dlatego ludzie widzą w nim niezaleznego doświadczonego samorządowca o dużej kulturze osobistej. Kultury nie można mylić ze słabością, bo kultura to siła uczciwego człowieka. Pan Tomasz ma w Ciechanowie kilka tysięcy sympatyków z poprzednich wyborów i kilka tysięcy nowych sympatyków właśnie za niezależność i kulturę osobistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samorządowiec Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 12:45 W wyborach samorządowych w 2006 Kałużyński dostał głosy wyborców PiS. Czy dzisiaj wyborcy popierający PiS będą głosowali na Kałużyńskiego, czy na kandydata wystawionego przez PiS ? Czy może wyborcy popierający PO zagłosują na Kałużyńskiego, czy na kandydata wystawionego przez PO? A może Kałużyński liczy na poparcie środowisk lewicowych, 17% poparcia dla Napieralskiego, a może na PSL? Te ugrupowania również będą wystawiać swoich kandydatów. Poparcie dla Polski XXI jest śladowe, jeżeli do tego dołożymy lokalne poparcie dla CBUW przełożone na Kałużyńskiego, to i tak dużo zabraknie aby realnie powalczyć o prezydenturę w mieście. Kałużyński doświadczony samorządowiec??? Czy to kpina, czy zupełny brak wiedzy u piszącego? Brak decyzyjności, zachwawczość, blokowanie inicjatyw prorozwojowych w samorządzie to nie są cechy które powinny wyróżniać przyszłego prezydenta miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 13:50 ale przynajmniej aktywnie się przyłączył do kupców, którzy pragną zablokować deptak na Warszawskiej. Ja natomiast myślę, że chodzi mu o miejsce na plakaty wyborcze np. w OPALU. a może nie? Przez rok siedział cicho i deptak mu nie przeszkadzał. Chorągiewka i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yt Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 13:52 no dobra, ale co ze "stolarzem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kostek Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 16:18 To jakiś kolega Kałużyńsakiego , też "fachowiec". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 23:23 Te wszystkie złośliwe uwagi o panu Kałużyńskim pisze tylko kilka osób chorych z politycznej nienawiści. Nawet wśród członków PO pan Kałużyński ma sympatyków, a wśród sympatyków PiS ma tysiące sympatyków. Teraz kiedy wyborcy lewicy szukają dobrego kandydata na prezydenta, program Polski XXI jest atrakcyjny, i pan Kałużyński od wyborców lewicy też może liczyć na duże poparcie. Przecież większość ludzi lewicy nie będzie głosować na JB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pimpek Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 23:32 Bzdura, mam lewicowe poglądy i w życiu bym nie zagłosował na Kałużyńskiego. Najpierw był ultraprawicowcem z PiSu teraz jest kościelnym prawicowcem od Marka Jurka. To gdzie mu do lewicy?! Na dodatek mdły ,niczym się pozytywnym nie zapisał w pamięci.Mam głosować na przeciętniaka?! Sam bym był lepszy! Przynajmniej jestem lojalny wobec przyjaciół a on zdradził jednych, zdradzi i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pimpkowi Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 10:20 Pimpku. Twoje lewicowe poglądy są podejrzane. Normalny sympatyk lewicy nie odróżnia utraprawicy z PiSu od kościelnej prawicy od Marka Jurka, bo tym się wcale nie interesuje. Widać, że tylko udajesz lewicowca żeby przywalić komuś kogo prywatnie nie lubisz. Wstydź się i nie mieszaj do swoich zagrywek lewicy. Wstydź się Pimpku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 10:31 czemu nie, fachowiec z PolskiXXXXXIIII, super fachowiec od wszystkiego, poznał wiele miejsc i wiele jeszcze pozna i zastępca "stolarz"/nie znam gościa/, ale z tego co słyszałem fachowiec też niezły/ od zabudowy kuchni/. BOMBa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewy Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 12:27 Gość portalu: Pimpkowi napisał(a): > Pimpku. Twoje lewicowe poglądy są podejrzane. Normalny sympatyk > lewicy nie odróżnia utraprawicy z PiSu od kościelnej prawicy od > Marka Jurka, bo tym się wcale nie interesuje. Widać, że tylko > udajesz lewicowca żeby przywalić komuś kogo prywatnie nie lubisz. > Wstydź się i nie mieszaj do swoich zagrywek lewicy. Wstydź się > Pimpku! Obrażasz ludzi o lewicowm światopoglądzie. Niby to matoły co gazet nie czytają, tivi nie oglądają i partii od partii nie odróżniają? Głosowałem na Napieralskiego, w Ciechanowie mam nadzieję głosować na Borkowskiego i żaden Kałużyński nawet mi do głowy nie przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawy do Lewego Re: Kałużynski na Prezydenta, "stolarz" v-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 15:31 Co ty piszesz, Ty wcale nie jesteś lewicowy pogląd, tylko udajesz żeby namieszać na prawicy. Wstydź się gagatku ! Odpowiedz Link Zgłoś