Dodaj do ulubionych

BrAwo Darek Wernicki

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.10, 21:11
Darek Wernicki dalej broni krzyża i jest w Warszawie.

To co dziś pokazała tvp1 jakie jest zdziczenie przeciwników tym bardziej
należą mu się słowa uznania.

Obserwuj wątek
    • Gość: łomatko Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.10, 21:30
      a co ma ten wątek wspólnego z naszym miastem? Kosz...
      • Gość: do łomatko-łojejej Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.10, 21:59
        wątek mówi o mieszkańcu naszego miasta.
        Rada: najpierw czytać później kosz
      • Gość: Vip Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.10, 22:06
        człowiek z adslnetia to jakiś wojujący głupek na tym forum od lat, tylko czy on
        sam wie z czym i po co wojuje ?

prawda łomatko ?
      • Gość: golo Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.chello.pl 09.08.10, 20:24
        Jakie brawo WSTYD i nic więcej. Prowadził bar dla "odmiennych" tzw. JAGUAR a teraz wielki obrońca krzyża. Takich to ja osobiście mam gdzieś i nie uważam go za godnego ciechanowianina.
    • Gość: przeciw Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.chello.pl 08.08.10, 22:57
      mit.redblog.wspolczesna.pl/2010/08/08/o-pokoj-bedziemy-walczyc-do-ostatniej-kropli-krwi/
      • Gość: widz Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.10, 23:28
        - Spie...** Ch*** Jeb*** – to najłagodniejsze epitety, którymi posługiwali się „obrońcy krzyża”.

rel="nofollow">mit.redblog.wspolczesna.pl/2010/08/08/o-pokoj-bedziemy-walczyc-do-ostatniej-kropli-krwi/
        warto sprawdzic w realu i samemu kto i jakie zadymy tam organizuje ?

Pozdrowienia dla Darka

• Gość: jo-la 21 Re: BrAwo Darek Wernicki IP: 109.243.119.* 09.08.10, 06:48
          Każdy kto go zna to wie że to idiota.
          • Gość: vip Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.10, 08:46
            WIELU GO Zna i nie uważa za idiotę,ale skoro / idiota ? /tak napisał to
            faktycznie trudno dyskutować z takim osądem.

Gość portalu: jo-la 21 napisał(a):

> Każdy kto go zna to wie że to idiota.
            • Gość: Pozdro Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.chello.pl 09.08.10, 09:05
              Każdy kto opowiada się za krzyżem na cześć i chwałę wielkiego SZ.P. ŚW dr
              Kaczyńskiego, który zginął męczeńską śmiercią, to idiota.
              Ale pislamiści, chyba zapomnieli o przykazaniach i nawet z policją wojują.
              Polecam posłuchanie, jak inteligentnie wypowiadają się osoby broniące zlepku
              kilku desek, który odzwierciedla ich niesamowity żal, oraz ich spokojne i
              chrześcijańskie zachowanie (Pan Bóg na pewno jest zadowolony):
              www.youtube.com/watch?v=UOo9jiMYKEU
              www.youtube.com/watch?v=nFYodFG_I-k
              www.youtube.com/watch?v=bAFg3BRBGsg
    • Gość: łola boga Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.10, 09:13
      Następna ciechanowska ,,gwiazdeczka''. Najpierw Doda a teraz Wernicki. No ładne
      to miasto i sławami słynie i nawet przejdzie do historii Polski.
      • Gość: jaroslaw Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 19:17
        który to ten wernicki dariusz ? bo nie znam gościa
    • Gość: gość Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 09:16
      A kto to jest w ogóle ? Niech się za jakąś robotę weźmie
    • Gość: gość Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 17:20
      a kto to jest ten darek ten co mu sie sklep nie podoba...
      • Gość: yy? Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 17:28
        Nie, to ten co mu się nie podoba, że miasto buduje chodniki i ścieżki rowerowe
        na jego ziemi.
        • Gość: aaaa Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.xdsl.centertel.pl 09.08.10, 19:43
          to ten, który w Ciechanowie nie podjął się żadnej pracy, zajmuje się tylko
          rozrabianiem. Wielki "obrońca krzyża" a w Ciechanowie kościoły omija z daleka.
          Wstyd nam przynosi teraz w Warszawie.
          • Gość: aa Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 21:08
            O przepraszam , jak to nie podjął żadnej pracy. Coś mi się zdaje że miał wiele wspólnego z klubem dla gejów Jaguar. Samo to upoważnia go do rozsaławiania /ośmieszania ?/ naszego miasta w stolicy. Ale może się mylę.
            • Gość: :P Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 21:19
              demotywatory.pl/1978161
              • Gość: noe Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 22:42
                Brawo Darku , wrócisz to przeczytasz ,teksty tych co sa puści i bezduszni i co oni soba prezentuja ?

wyzwiska , osmieszanie , głupota to oni wybrali prezydenta wszystkich wykształconych
                • pierwszy.obywatel Re: BrAwo Darek Wernicki 09.08.10, 22:46
                  Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem komunistą.
                  Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem związkowcem.
                  Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem Żydem.
                  Kiedy przyszli po katolików, nie protestowałem. Nie byłem katolikiem.
                  Ki
                  edy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było.

Pastor Martin Niemöller, 1942, Dachau.

• Gość: aa Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 23:31
                    Dlatego dzisiaj pod pałacem ludzie protestują przeciwko zawłaszczaniu państwa i przestrzeni publicznej przez grupę skrajnej prawicy, która odmawia prawa do bycia patriotą i Polakiem ludziom o innych poglądach.
                    • Gość: kaa Re: Wernicki zaistniał, ale wstyd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 00:27
                      Zobaczyłem Wernickiego na pierwszej linii frontu i wyrobiłem sobie zdanie o proteście. Widziałem go w akcji w Ciechanowie. Człowiek zadymy lubi, a z równowagą psychiczną niewiele ma wspólnego ... No coments.
                      • Gość: yy? Re: Wernicki zaistniał, ale wstyd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 02:13
                        demotywatory.pl/1979637/Mimo-tak-chorych-sytuacji
                        Heh ile tu symboli i znaczeń a propos :D.
                      • Gość: x-men Re: Wernicki zaistniał, ale wstyd! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.10, 12:18
                        jeden psychol z neostrady ciągle powtarza te same frazy .

Problemem jest brak tolerancji jaka cechuje przeciwników.
                        Zadyma dotyczy w ich umyśle stania się 'cywilizowanym ' krajem.

Po śmierci Diany ludzie do dziś składają kwiaty pod pałacem , chociaż tam nie
                        zginęła.
                        Ot miara zdziczenia bojówek platformerskich i eseldowskich
                        • Gość: XYZ Re: Wernicki zaistniał, ale wstyd! IP: *.chello.pl 10.08.10, 13:30
                          A może tym obrońcom powiedzieć jaką orientację ma pan Darek to zobaczymy czy te
                          stare modlące się baby będą nadal chciały aby z nimi bronił krzyża.
                          • Gość: 1954 Re: Wernicki zaistniał, ale wstyd! IP: 213.199.253.* 10.08.10, 18:15

Po Wernickim widać kto broni tego krzyża ,czy to są prawdziwi katolicy?Tak samo
                            pisiory chodzą przed pałac prezydencki i składają kwiaty,a czy nie powinni
                            jechać do Krakowa i złożyc kwiaty na grobie prezydenta Widać od razu że chodzi o
                            hucpę polityczną
    • Gość: x-men Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.10, 19:41
      A MOŻE czepicie się ciechamowskie chamy jego wzrostu, tuszy , jak chodzi , może
      na murze domu gdzie mieszka namalujecie sparayem swoje chamskie posty z tego forum?

smiało bojówki platformerskie i eseldowskie , do dziela społeczeństwo Ciechanowa
      czeka na wasze działanie
      • Gość: .. Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.chello.pl 10.08.10, 19:48
        to jest niemożliwe i niewyobrażalne.
      • Gość: mieszkaniec Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.10, 19:57
        smiało bojówki platformerskie i eseldowskie , do dziela społeczeństwo Ciechanow
        > a
        > czeka na wasze działanie

ty naprawdę lepiej się za siebie nie oglądaj bo widzisz wszędzie bojówki z po,
        obsesja?
        • Gość: x-men Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.10, 20:01
          ty i kilku jesteście, ale jeszcze nie wiecie,ze tam jesteście ,warto się
          skrzyknąć na tym forum

Re: BrAwo Darek WernickiIP: *.adsl.inetia.pl
          Gość: mieszkaniec 10.08.10, 19:57 Odpowiedz
          smiało bojówki platformerskie i eseldowskie , do dziela społeczeństwo Ciechanow
          > a
          > czeka na wasze działanie

ty naprawdę lepiej się za siebie nie oglądaj bo widzisz wszędzie bojówki z po,
          obsesja?
          • Gość: .. Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.chello.pl 10.08.10, 20:05
            mnie to nie bawi nic a nic. Takich ludzi należy się bać. Straszne i przerażające.
          • Gość: hej_janek Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 20:06
            widzę, że to już zasada, a raczej norma u niektórych.
          • Gość: mieszkaniec Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.10, 20:12
            ty i kilku jesteście, ale jeszcze nie wiecie,ze tam jesteście ,warto się
            skrzyknąć na tym forum

:)
            • Gość: x-men Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.10, 21:29
              Tusk dziś dał wykładnię co myśli o takim zgromadzeniu.

Wstyd,że takie coś znaczy się mgr.historii rządzi wielkim europejskim narodem.

Wiadomo teraz kto za tym stoi

• Gość: aefadfvgfvgadfvgdf elita PO IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.10, 20:29
      www.youtube.com/watch?v=tlcgF1nN-HY&feature=related

- elita PO - jak sami się chwalą
      • Gość: SławekG Re: elita PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 21:46
        argument że tak powiem z dupy bo kretyni są po obu stronach
        klik
        • Gość: x-men Re: elita PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 08:41
          odezwał się sławek g jako ten bezstronny obserwator wydarzeń podpierający się
          youtubem.

pan sławek g do której opcji kretynow by sie zaliczył ?
          • Gość: SławekG Re: elita PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 08:55
            Jak nie zauważyłeś to mój przykład z youtuba był odpowiedzią na inny przykład z
            youtuba, który miał potwierdzić że przeciwnicy krzyża to idioci. Oczywiście
            tamten był CI na rękę i dlatego nie skomentowałeś go. To świadczy o Twoim
            obiektywiźmie. Tak, jestem bezstronnym obserwatorem. Jeśli Cię to interesuje to
            uważam że demokracja polega na tym że każdy ma prawo do demonstrowania swoich
            racji. Zarówno ci co uważają że krzyż musi tam stać jak i ci którzy uważają że
            kościół i jego symbolika powinien w ogóle wynieść sie z przestrzeni publicznej.
            Cała afera nie polega na tym że ktoś sobie protestuje tylko na tym że cwani
            politycy wykorzystują jednych i drugich do swoich brudnych rozgrywek. Jeśli
            chcesz rozmawiać na argumenty to się do nich odnieś a jeśli chcesz popluć jadem
            to daruj sobie tę dyskusję bo nic do niej nie wnosisz.
            • Gość: x-men Re: elita PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 09:58
              youtube nie jest tu dla mnie wyznacznikiem ,że jedni i drudzy to kretyni,
              oczywiście jak dobrze zauważyleś u mnie kretyni sa tylko po jednej stronie
              młodych wykształconych z dużych miast .

nigdy do głowy nie przyszłoby mi przyjść na koncert sławkowy i drzeć mordę przez
              magafom i naśmiewać się z koncertu, by przeszkadzać artyście.

• Gość: .. Re: elita PO IP: *.chello.pl 11.08.10, 10:03
                Sławek, jaka dyskusja i wymiana poglądów? Otóż przyjście na koncert z megafonem i wykrzykiwanie, wcale nie byłoby dziwne, natomiast darcie się przez megafon w centrum stolicy pod gmachem urzędującej głowy państwa, to oznaka głupoty i totalnej nonszalancji w stosunku do instytucji państwowych.
                • Gość: SławekG Re: elita PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 10:34
                  A tu bym nie zapędzał się:). Prawo do protestu ma każdy. To przeciw czemu lub za
                  czym protestuja wystawia świadectwo tylko im. Jeśli odmówimy prawa jednym do
                  protestu przed urzędem głowy państwa to za chwile odmówimy go pielęgniarkom,
                  hutnikom, kierowcom mzk czy stowarzyszeniu księgowych.
                  Mi się podoba np takie
                  działanie:klik
                  Z drugiej strony tak sie zastanawiam. Czy to tak naprawdę jest jakiś narodowy
                  problem?
                  mucha, jakaś ferma dredów w arafatce co przyszła 'popatrzeć bo ma blisko', typy
                  mordujące się o miejsce na latarni, młodzież cierpiąca na brak woodstocku.
                  faktycznie - głos ludu jak się patrzy.
                  po drugiej stronie barierek towarzystwo, które sobie wyciera mordy polskością i
                  patriotyzmem a nawet nie stało kilometr obok tych pojęć - macierewicz, bubel,
                  kapelan solidarności twierdzący, że ważą się losy europy ,kilku skretyniałych
                  staruszków.
                  A media przedstawiają to tak że przeciętny polak MUSI opowiedzieć się po jednej
                  albo po drugiej stronie. Jakoś nie widzę się w żadnym z tych stad.
                  • Gość: .. Re: elita PO IP: *.chello.pl 11.08.10, 10:49
                    ja nikomu nie odmawiam prawa do protestowania, ale daję skrajne przykłady, bo inne są mało przemawiające, to tyle. Ogólnie to odnoszę się do kultury wypowiedzi niektórych.
              • Gość: SławekG Re: elita PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 10:16
                Chyba trzeba nauczyć się czytać ze zrozumieniem. Napisałem że kretynie są po obu
                stronach a nie że wszyscy tam to kretyni. I napisałem to w konkretnym kontekście
                - filmik z youtuba miał udowodnić ze protestujący przeciw obecności tam krzyża
                to prostacy. Jezeli uważasz że pan wysyłający swoich przeciwników do
                jaruzelskiego w konkretnym celu nie jest kretynem to się nie dogadamy.
                A Twój przykład z megafonem i koncertem jest oczywiście totalnie bez sensu.
                Miałby zastosowanie gdyby "przeciwnicy krzyża" ( tak ich nazwijmy w
                uproszczeniu) przyszli i protestowali w kościele podczas mszy. A gdybym np
                zrobił ten koncert przy wejściu do ratusza uniemożliwijąc normalną pracę
                urzędnikom i Tobie załatwianie jakiś urzędowych spraw to chyba miałbyś prawo
                protestować.
                I na koniec - Fakt że za każdym razem, niezależnie od uzywanego nicka i tematu ,
                na każdy mój argument robisz wycieczki personalne świadczy że nie jesteś w
                stanie prowadzić normalnej dyskusji.
    • Gość: marek zalewski ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 10:02
      ...- Nie potępiam obrońców krzyża, raczej im współczuję. Ta historia to kompromitacja katolików - ocenił ks. Adam Boniecki w wywiadzie dla "Polska - The Times".
      Ks. Boniecki przyznał, że należy do zwolenników przeniesienia krzyża. Jego zdaniem, godnym miejscem byłaby kaplica w Pałacu Prezydenckim. - Pałac nie jest miejscem na krzyż, ale nie jestem zwolennikiem rozwiązań siłowych - deklaruje ks. Boniecki. Według niego, w obecnej sytuacji niezbędna jest debata o miejscu i roli Kościoła w życiu społecznym i publicznym.
      To już nie jest walka o krzyż, ale walka krzyżem przeciw krzyżowi.Ks. Adam Boniecki
      Pytany, czy odczuwa zgorszenie patrząc na happeningi pod Pałacem ks. Boniecki powiedział, że jest mu przykro, gdyż symbol religijny jest używany w innych kontekstach.

-To już nie jest walka o krzyż, ale walka krzyżem przeciw krzyżowi. Powstało absurdalne napięcie, które nie wiadomo czemu ma służyć - stwierdził ks. Adam Boniecki.

...całe szczęście, że są tacy księża jak ks.Boniecki
      • Gość: zaKOMarzony Re: ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 11:26
        w odpowiedzi zalewskiemu proponuje innego ksiedza mądrego również

www.wprost.pl/ar/205236/Abp-Michalik-Kosciol-nie-jest-od-tego-by-byc-strazakiem/
        warto przeczytać pełen wywiad z Michalikiem jak on to ocenia i po czyjej stronie
        jest racja

polecam zalewskiemu , soplińskiemu i innym katolikom z Ciechanowa
        • Gość: SławekG Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 11:34
          Umywanie rąk. był taki jeden w historii religii co umywał ręce.
          I ta "prawda" o lewicy - czyli jeśli ktoś uważa że miejsce jakichkolwiek symboli
          religijnych jest w obiektach kultu = zieje nienawiścią i propaguje marksizm.
          Myślenie zero jedynkowe. Dziękuję. Postoję.
          • Gość: to ja [...] IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.10, 20:54
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: SławekG Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 21:56
              bardzo konkretne argumenty. jestem pod wrażeniem. dawaj dalej.tak na marginesie:
              skoro jesteś taki wyleczony to moze się przedstawisz?
              • Gość: viktoria Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 22:52
                będą sie jeszcze ludzie zwiazani z platformą wstydzić swojego prezydenta i premiera tylko czekać tego dnia.

To jawna prowokacja i brak dobrej woli wieszac tablice bylejaką z intencja - odpie...a sie wreście ja wam to mowię gajowy
                • Gość: emeryt Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 23:05
                  i dlatego viktorio nie należy stawiać pomników ludziom za których się część
                  społeczeństwa wstydzi
                  • Gość: Venom Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 23:25
                    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    TRUE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • zbaszty Re: ... 15.08.10, 23:00
                      A my mamy takie pytanie. Kim właściwie jest Dariusz W. z wykształcenia?
                      Przeglądając internet natrafiliśmy na taki oto fragment.
                      Oto fragment z "Gościa Niedzielnego" (artykuł z nr 32/2010)

Obrońcą nazywa siebie i Dariusz Wernicki. Jest z Ciechanowa, z zawodu
                      (obecnie bezrobotny) dziennikarz. – Jestem obrońcą i krzyża, i tych starszych
                      pań – pokazuje modlące się kobiety. – Jestem już tu piątą czy szóstą noc.

A dziś na głównej stronie gazeta.pl zdjęcie Dariusza W. i w tekście artykułu
                      taki fragment.

Już 12 dni tu jestem, z czego siedem bez przerwy. I też jestem oczerniany.
                      Napisano na przykład, że jestem fanatykiem, albo że jestem z PiS-u. Nie jestem z
                      PiS-u. Dla mnie ważna jest Polska, nie jakaś partia. A jak do tej pory
                      wszystkie, powtarzam, wszystkie rządy ją okradały - mówi Dariusz, 47 lat,
                      technik hotelarz z Ciechanowa.

To jak jest z tym wykształceniem?
                  • Gość: wykształcony w PO Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.10, 23:12
                    popieram , bo
                    słusznie nalezy stawiac pomniki tylko naszym z PO co z nami trzymają

Gość portalu: emeryt napisał(a):

> i dlatego viktorio nie należy stawiać pomników ludziom za których się część
                    > społeczeństwa wstydzi
      • Gość: syn Re: ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 11:31
        ja w rocznicę śmierci rodziców dni ich patronów staram się choćby
        kilka chwil spędzić przy ich grobie.w tym celu w obie strony muszę
        przejechć ponad 200 kilometrów.czyżby komuś zabrakło na podróż do
        krakowa
        • Gość: do syna Re: ... IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.10, 20:50
          "ja w rocznicę śmierci rodziców......" - to sprawa sumienia i
          indywidualna. A chyba ci się pogibało z datami, rok to dopiero w
          kwietniu będzie.
          A w 4-miesiące po śmierci rodziców byłeś na ich grobie??? bo chyba
          nie zabrakło ci na podróż zaledwie 200-km.

Jak można tak kogoś sądzić i czepiać się spraw tak prywatnych,
          indywidualnych? "Synu" zastanów się. A może J.K. był na grobie tylko
          nie zabrał dziennikarzy....a może nie oglądaj tyle TVN
    • Gość: x-men Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 11:33
      i tu rokendrolowcu sławku mylisz sie i bredzisz jak pijany zając

obrazasz ksiedza Maleckiego

obrazasz Macierewicza a poczytaj cos wiecej o nim

jestes zalosny bardzo zalosnym czlowieczkiem

po drugiej stronie barierek towarzystwo, które sobie wyciera mordy polskością i
      patriotyzmem a nawet nie stało kilometr obok tych pojęć - macierewicz, bubel,
      kapelan solidarności twierdzący, że ważą się losy europy ,kilku skretyniałych
      staruszków.
      • Gość: SławekG Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 11:39
        argumenty argumenty!!! Aha. Nie jestem rockendrolowcem. Ble. hasło sex, drug and
        rockendroll mnie brzydzi. Tak samo jak maciarewicz. ALe cieszę się że chociaż z
        cześcią mojej wypowiedzi się zgadzasz . Znaczy : jak sławek krytykuje pijanych
        gó...arzy i panienki z warszawskich klubów którym się wydaje ze są głosem
        społeczeństwa - mądrze gada. Jak z tych samych powodów krytykuje małego,
        zakompleksionego rasistę bubelka - żałosny człowiek. Tak, tak - jesteś bardzo
        bardzo obiektywny.
        • Gość: x-men Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 11:59
          ja widzę róźnicę miedzy rozwydrzonym towarzystwem prowokującym , chamskim, a
          ludzmi którzy muszą to znosić.

jeśli dla ciebie obrona przed gó...arzami jest tym samym skretynieniem to
          wybacz, ale musisz trochę popracować nad sobą i swoim postrzeganiem czym sa
          dobre maniery i kultura osobista

pokazujesz pewną awanturę i z tego wyciągasz wniosek o kretynach po obu stronach
          to tak jakbyś pokazał mi szarpiącą się kobiete z męzczyzną a jedno jest
          złodziejem i mówił mi jakie z nich chamy

oczywiście to nie jest dla ciebie ważne, bo w głowie siedzi ci i uwiera
          małkowski, macierewicz,kaczyński i inni i symbol krzyża.

w III rp pozwolono wyrażać przekonania religijne w przestrzeni publicznej w
          przeciwieństwie do prlu, gdzie było to zabronione.
          • Gość: SławekG Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 12:17
            od razu przyjemniej się robi jak przedstawiasz argumenty.
            A więc: to rozwydrzone i chamskie towarzystwo zebrało się tam z powodu
            przeciągającej się żenady którą uczynili tzw obrońcy krzyża. Pewnie że nie
            podoba mi się ich zachowanie ale jak napisałem wcześniej moja wizja demokracji
            pozwala na protesty i demonstrację swoich poglądów niezależnie jakie one by nie
            były. Samozwańczy obrońcy krzyża w gruncie rzeczy powoduja jego ośmieszenie.
            Zwróc uwagę że jeszcze 2-3 miesiące temu opinia publiczna bardzo źle odebrała by
            taką demonstrację jaka miała miejsce 2 dni temu. A dziś w większości - pewnie
            sie z tym nie zgodzisz ale takie są fakty - nawet katolicy dopuszczają i
            tolerują robienie sobie jaj z krzyża. maciarewicz nie jest i nigdy nie będzie
            bohaterem mojej bajki. Ale nie znaczy to że jest nim tusk czy jaruzelski.
            Jedyna różnica miedzy nimi to to że jeden z nich jest sprytniejszy niz inni i
            realizuje swoje cele pod płaszczykiem swobód a 2 skrajni chętnie by te swobody
            odebrali. Dla Ciebie świat jest czarno - biały , dla mnie nie. Ty rozumujesz :
            słucha muzyki , robi koncerty = rockendrolowiec i miłośnik łudstocku. nie lubi
            macierewicza = lubi komorowskiego( na marginesie - memła jakich mało). gardzi
            kaczynskim = głosuje na tuska, gardzi tuskiem = głosuje na kaczynskiego. Dlatego
            nie potrafisz zrozumieć że w równym stopniu żenuje mnie jedna jak i druga
            strona konfliktu.
            P.s - zanim w swoim stylu wyciągniesz wnioski z mojej wypowiedzi oświadczam ze
            nie głosuję też na napieralskiego, korwina mikke i inych pajaców.
            A co róznic między prl a 3 rp to jak upadał komunizm ( tak tak - pamiętam to
            dosyc dobrze ) uważałem że teraz będzie prawo do wszelkich poglądów i przekonań.
            Niestety - okazało się że jest to klasyczne TKM. Zakazany w Prl symbol
            religijny nie dostał jak to nazywasz wprowadzony do przestrzeni publicznej a
            wepchnięty na siłę do szkół, zakładów pracy i debaty politycznej odmawiając tym
            którzy nie są jego wyznawcami prawa do bycia polakiem , patriotą itp. Dzięki
            temu staje się powoli takim samym symbolem jak sierp i młot w komuniźmie.
            Gratuluję.
            • Gość: x-men Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 12:45
              PRZECZYTAŁEM za bardzo się rozdrabniasz

ale nie będą dalej pisał,bo znowu piszesz jakoby była to żenada jaką prezentują
              obrońcy krzyża.

zapewne już niedługo zorganizują się dwie grupy zwolenników i przeciwników i
              okaże się po której stronie siła i racja i opinia publiczna to zobaczy .

medialny wydzwięk jest taki jakoby o godzinie 23 zgromadzili się sami
              przeciwnicy , a może było wręcz odwrotnie. Policja mogła wpuszczać zwolenników
              pod pałac. Gdyby tych kilka tysięcy ludzi było przeciwnikami to zrobiliby
              zadymę, ale nie udało się, gdyż byli neutralizowani obojętnością zbyt wielu.

• Gość: SławekG Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 12:57
                zapewne już niedługo zorganizują się dwie grupy zwolenników i przeciwników i
                okaże się po której stronie siła i racja i opinia publiczna to zobaczy
                .

I tego się właśnie boję!!! Udało się tym politycznym mendom podzielić naród na
                tych co z nami i tych co przeciw nam. Jak juz sie okaże po której stronie jest
                "racja" a przede wszystkim "SIŁA" i będziecie ( a może Oni) ciąć w pień
                przeciwników, jak wódz jarosław lub wódz donald poprowadzi was na nieczyste i
                niepatriotyczne siły wroga to pamietaj uprzejmie że są tacy którzy jednych i
                drugich mają głęboko w dupie. Na tym kończę bo muszę wychodzić. Sparawę mam do
                księdza proboszcza i chciałbym to dziś załatwić.
                • Gość: x-men Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 13:31
                  Skoro Premier Tusk traktuje to wszystko jako wygłupy w Haide Parku to dyskusja z
                  nim i z PO nie ma sensu. Tuskowi nie zależy na rozwiązaniu polubownym.

Wyniki sondażu mówią same za siebie i taki powinien być przekaz i gwarancje
                  premiera Tuska i prezydenta Komorowskiego ,ale czy ci ludzie nawet jak obiecają
                  to dotrzymają słowa ?

Krzyż smoleński powinien pozostać przed Pałacem Prezydenckim, dopóki nie
                  zastąpi go inny symbol – tak uważa 57 proc. osób, które na zlecenie "Rz" zapytał
                  instytut GfK Polonia

• zbaszty Re: BrAwo Darek Wernicki 11.08.10, 14:01
                    Brawo Darek Wernicki? Ale za co? Za chodzenie ze szczekaczką pod pałacem
                    prezydenckim?
                    Festiwal głupoty z obu stron trwa nadal i końca jego nie widać.
                    • Gość: x-men Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 19:23
                      Raz jeszcze brawo Darku Wernicki

• Gość: x-men Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.10, 10:56
                        ciemniaki z PO z naszym prezydentem Komoruskim som szybsi niz strzały apaczów na
                        dzikim zachodzie

w jeden dzien pomysl realizacja i mase zgod otrzymali

ach och jakie glomby kapusciane nam siem trafiły i ukazały w całej krasie po
                        10kwiatnia2010

www.gazeta.tv/plej/0,107457,8033369.html
                        • zbaszty Re: BrAwo Darek Wernicki 12.08.10, 15:36
                          Brawo brawo. Pan Dariusz Wernicki powinien sobie zawiesić na szyi tabliczkę z
                          napisem "Ciechanów". Niespotykana forma promocji miasta!
                      • Gość: SławekG Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 10:48
                        Muszę poddać się publicznej krytyce:(
                        Otóż powtórzę za x-przemem : BRAWO DAREK WERNICKI!!
                        Nie przejrzałem tego planu. Fantastycznie - udało Wam się zrobić coś czego nie
                        udało się nikomu wcześniej!
                        Żołnierze wodza Jarosława tacy jak Ziemkiewicz, Lisicki, Migalski strzelają
                        teraz do szefa. Zaślepiony retoryką nienawiści do wszystkiego co niepisowskie
                        Ziemkiewicz pisze dziś:"Polityk demokratyczny nie może kwestionować woli
                        wyborców i ich prawa do wyboru sterników państwa. Przypomina, że podobnie
                        Kaczyński zachował się w 2007 r. i zamiast, zgodnie z rytuałem pogratulować
                        zwycięzcy stwierdził, że wyborcy zostali ogłupieni. Taki ruch prezesa zakończył
                        się spadkiem poparcia i ograniczeniem się zaledwie do "żelaznego
                        elektoratu,Ziemkiewicz przypomina, że Kaczyński właśnie powtórzył tę "zabójczą"
                        dla siebie reakcję bojkotując zaprzysiężenie prezydenta a jego wybór nazywając
                        "nieporozumieniem". - A gdyby wybrali Kaczyńskiego, nie wiedząc, że nie zamierza
                        on skończyć wojny polsko-polskiej, przeciwnie przystąpi do niej z nowymi siłami
                        - byłby to wybór ważny, czy nie? - pyta Ziemkiewicz" .

Wielkim sukcesem Pana Wernickiego jest również postępująca laicyzacja kraju. W
                        ciągu ostatniego tygodnia z serwisu poświęconego apostatom pobrano rekordową
                        ilość wniosków, zaczyna się narodowa dyskusja na temat obecności symboli
                        religijnych w życiu publicznym - Brawo Darek - tak trzymaj.
                        P.S - taka serdeczna prośba - jak już skończy się ten protest czy nie
                        moglibyście zorganizować wiecu poparcia dla PZPN? Można by coś o tym, że PZPN
                        to nasz narodowy symbol itd.Zakładając że efekty byłyby podobne jak pod pałacem
                        wielu kibiców byłoby wdzięcznych
    • Gość: abc Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.10, 23:19
      wstyd...rozgonić tych buraków spod pałacu.... nawet jak postawią kolumnę wyższą
      od zygmunta to będzie im mało psycholom!!!!
    • zbaszty Re: BrAwo Darek Wernicki 12.08.10, 23:19
      ps.polecam ostatnie wydanie Gazety Polskiej o tym kim są oszołomy walczące
      o krzyż

Napisali coś o obrońcach krzyża? Nie może być.
      • zbaszty Re: BrAwo Darek Wernicki 12.08.10, 23:20
        Ale trwaj Panie Darku dalej! Przyniesiemy Ci jutro tabliczkę z logo Ciechanowa!
        • Gość: Niuśka Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 23:52
          Ale wstyd dla miasta! W Warszawie zabrakło nawiedzonych, że importują z Ciechu?
          • zbaszty Re: BrAwo Darek Wernicki 13.08.10, 00:28
            Wstyd może nie, ale nikt z UM nie pomyślał,żeby wykorzystać Pana Darka do
            promocji miasta! Ulotki mógłby porozdawać, balony z logo Ciechanowa, koszulkę
            przywdziać. A tak to tylko łazi z tym megafonem i krzyczy "Zostawcie krzyż". Nam
            trzeba promocji!
            • Gość: mieszkaniec Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.10, 11:04
              w końcu Ciechanów to gniazdo pisiorów /patrz wyniki wyborów/, pewnie są dumni ze
              swojego delegata....
              aż wstyd się przyznać gdzie mieszkam
              • Gość: zaTUSKany Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.10, 13:15
                słusznie zalewski marku zmień chociaż adres meldunku

Gość: mieszkaniec 13.08.10, 11:04 Odpowiedz
                w końcu Ciechanów to gniazdo pisiorów /patrz wyniki wyborów/, pewnie są dumni ze
                swojego delegata....
                aż wstyd się przyznać gdzie mieszkam
                • Gość: zaTUSKany Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.10, 13:17
                  obrońcy krzyża opisani w Gazecie Polskiej to warszawscy inteligenci . pracownicy
                  uczelni, ludzie wykształceni

warto sprawdzić

Darek jest w dobrym towarzystwie
                  • Gość: Nasz Darek BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 14:19
                    Pan Dariusz Wernicki, naszym ciechanowskim obrońcą Krzyża. To naturalny kandydat
                    na Prezydenta Ciechanowa w nadchodzących wyborach samorządowych.
                    • Gość: Michał Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 15:50
                      Oczywiście ! Zaraz jak wybudują pod pałacem godną piramidę ku czci Pana Prezydenta Lecha Kaczyńskiego i poda się do dymisji i ukorzy ten pan Komorowski z tym panem Tuskiem, a za nimi cała reszta więc i ten pan prezydent Ciechanowa. Wtedy godny Pan Wernicki być może znajdzie czas na łaskawe nam zapanowanie w mieście.
                      • Gość: zaTUSKany Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.10, 16:06
                        OJ CZEMUŻes głupi i powtarzasz i podbijasz watek , nie troluj , gdzie moderator ?

Re: BrAwo Darek WernickiIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                        Gość: Michał 13.08.10, 15:50 Odpowiedz
                        Oczywiście ! Zaraz jak wybudują pod pałacem godną piramidę ku czci Pana
                        Prezydenta Lecha Kaczyńskiego i poda się do dymisji i ukorzy ten pan Komorowski
                        z tym panem Tuskiem, a za nimi cała reszta więc i ten pan prezydent Ciechanowa.
                        Wtedy godny Pan Wernicki być może znajdzie czas na łaskawe nam zapanowanie w
                        mieście.
                        BrAwo Darek WernickiIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Gość: Nasz Darek 13.08.10, 14:19 Odpowiedz
                        Pan Dariusz Wernicki, naszym ciechanowskim obrońcą Krzyża. To naturalny kandydat
                        na Prezydenta Ciechanowa w nadchodzących wyborach samorządowych.
                        • Gość: bercik Re: co za paranoja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 22:08
                          wraca człek z urlopu i buch! wernicki na pierwszych stronach gazet. paranoja
                        • Gość: zaTUSKany Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.10, 10:02
                          Głosy wykształconych starych i młodych z dużego miasta

żeby ku... było minus 40 stopni to, by ich nie było

jest krzyż jest imprezka/ plakat/

ściąć Pałac Kultury do połowy i postawić pomnik Lechowi z ręką w górę

ja bym ich spałował

• Gość: yy? Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 17:32
                            Jestem w szoku bo zgadzam się z Tobą pierwszy raz :D.

Gość portalu: zaTUSKany napisał(a):
                            > ja bym ich spałował
                            • Gość: emeryt Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 19:34
                              To ja też popieram , to nic że znowu cytujesz ale postulaty słuszne idziesz w dobrą stronę.
                              Chociaż dzisiaj słuchałem w Radio Maryja wypowiedz pana Darka i znów jakaś zadymka była
                              zimno.
    • Gość: Krzyżowiec BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 22:18
      Nasz bohater, nasz obrońca Krzyża, naszym, obywatelskim i katolickim kandydatem
      na urząd Prezydenta Miasta Ciechanowa.
      • Gość: bercik Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 22:20
        no mówię ,że paranoja. to się rozszerza najwyraźniej
        • Gość: znajomy Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 23:07
          i ja popieram Darka , ma racje ,a pospulstwo niech nie odzywa sie jak ma pic piwo , kląć , wyzywać
          • zbaszty Re: BrAwo Darek Wernicki 14.08.10, 12:28
            Czy Dariusza Wernickiego również zwinęła policja sprzed pałacu?
            • Gość: aaa Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.chello.pl 14.08.10, 15:20
              Wstyd dla Ciechanowa. To fanatycy. Patrzę i zamieram z przerażenia. Osoby chore
              psychicznie, rozhisteryzowane szantażują państwo i nie dają zamieszkać w pałacu
              demokratycznie wybranemu prezydentowi.
              • Gość: zaTUSKany Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.10, 16:09
                Brawo Darek , nie pękaj i trwaj , bo lewactwa ci u nas dostatek jak ten co tu
                pisze 99 raz o swoim zgorszeniu i wstydzie .
                Dla lewactwa wszystko jest fanatyzmem oprócz ich postępowego lewactwa

Gość portalu: aaa napisał(a):

> Wstyd dla Ciechanowa. To fanatycy. Patrzę i zamieram z przerażenia. Osoby chore
                > psychicznie, rozhisteryzowane szantażują państwo i nie dają zamieszkać w pałacu
                > demokratycznie wybranemu prezydentowi.
                • Gość: zaTUSKany Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.10, 16:40
                  ciemniaki z peło od komorowskiego odsuneli protestujących z powodu
                  zabezpieczenia pirotechnicznego.

jakim trzeba być głupim by uwierzyć w taki kłamliwy komunikat.

przecież pełowcom powinno zależeć, by tam były bomby które i Darka wysadzą w
                  powietrze :-)
                  • Gość: SławekG Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 16:45

nie mierz innych swoja miarą:). Nie każdy ma tyle nienawiści w sobie co Ty
                    • Gość: zaTUSKany [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.10, 17:15
                      • Gość: SławekG Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 17:20
                        nie muszę konsultować to jasne. czytając twoje posty mam kontakt z nienawiścią.
                        każdy twój wpis jest nia przesiąknięty. Wchodzisz nawet w tematy które są Ci
                        zupełnie obce próbując mi dopiec. Parafrazując refren pewnej mądrej piosenki "
                        ale ciągle brak ci argumentów których nie mógłbym obalić"
                        • Gość: zaTUSKany Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.10, 17:31
                          nawet na forum masz obrońców

sam kasujesz niewygodne posty czy dzwonisz po pomoc

zatrzymałes się w odpowiedzi w watku o muzyce, tam mozesz się pomedrkowac :-)
                          • Gość: zaTUSKany Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.10, 17:36
                            język nienawiści zaczyna się od słow

wyrżnać watahę a kończy

14 sierpnia 2010
                            Nadzieja

Zaloguj się

OnetHasło
                            Niepoprawne dane

Objaśnienia
                            Loguj się bezpiecznie Zapomniałem hasła
                            Anuluj

Przyjdzie taki dzień, że Jarosław będzie już rozmawiał z siłami
                            ostateczności. Być może jeszcze w tym roku. I wówczas uznamy, że to był naprawdę
                            dobry rok. Tego się trzymam, w to wierzę.
                            Janusz Palikot (08:00)

• Gość: SławekG Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 17:38
                            :) Sam kasuje. W wątku o muzyce powiedziałem wszystko. Twoje bzdurne wpisy nie
                            zmienią faktów. Rocznie jestem na około 80-100 koncertów. Siłą rzeczy znam
                            większość klubów muzycznych w Polsce. Wiem że takowy nie istnieje w
                            świętochłowicach i to są fakty. Możesz zaklinac rzeczywistość, możesz postawić
                            nawet 5 krzyży - faktów nie zmienisz. Każdy wpis dokonany przez kogoś innego
                            przypisujesz mi - wiem ze tak nie jest i co?? Mam CI to udowadniać? Komu? Tobie?
                            Mały człowieczek którego nie stać na podpisanie się?
                            P.s żałuję tylko że wdaję sie z tobą w pyskówki na twoim (niskim)poziomie - w
                            bagnie czujesz się najlepiej więc próbujesz do tego bagna wciągnąc wszystkich.
                            • Gość: zaTUSKany Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.10, 17:47
                              moze o jezyku nienawisci masz coś do powiedzenia

gdy grozi się smiercią przywódcy opozycyjnej partii a robi to przyjaciel
                              prezydenta polski janusz palikot

jesli nie kojarzysz faktow kto w tym kraju sieje nienawisc to trudno , rób
                              kolejne 100 koncertów i zapomnij o polityce
                              i bzdurach jakie o niej piszesz
                              • Gość: SławekG Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 17:59
                                sam sobie obiecuje że to ostatni wpis ale nie pozwalasz:
                                CH..j mnie obchodzi palikot, komorowski, kaczynski i reszta oszołomów
                                politycznych. Dla mnie czy siedzi po prawej czy po lewej stronie tego cyrku
                                zwanego sejmem jest takim samym złodziejem i zerem( dziele ich tylko na takich
                                co mnie tylko okradają i na takich którzy nie dość że mnie okradaja to jeszcze
                                chcą krwi - tu mam na myli maciarewicza , ziobro itp). Jęsli nie rozumiesz że
                                można nie być poddanym zadnego wodza to nie dogadamy się . Napisałem niżej w tym
                                wątku że w moim wyobrażeniu demokracji mają prawo demonstrować zarówno ci co
                                "bronią" krzyża jak i ci co go " atakują". A ja mam prawo nie stawać po żadnej z
                                tych stron. Ty tego nie potrafisz zrozumieć. Twój problem. A pisząc o nienawiści
                                nie miałem na mysli żadnej ze stron politycznego konfliktu tylko CIEBIE!! I
                                chyba nie trzeba być wyjątkowo inteligentnym żeby to zrozumiec skoro powołałem
                                się na nienawiść sącząca sie z Twoich wpisów. No chyba że ty juz nie umiesz
                                mysleć o sobie inaczej jak tylko w kategoriach politycznej orientacji -
                                wspołczuję ale to twój problem.
                                Z mojej strony eot.
                                p.s. zrobie nawet i 500 koncertów - nie wiem jaki to jest argument w dyskusji ze
                                mną.
                              • Gość: , [...] IP: 87.205.146.* 14.08.10, 18:18
                                • Gość: zaTUSKany Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.10, 20:17
                                  masz człowieka dobrego i poczciwego pełnego wewnętrznej harmoni i do tego
                                  grzecznego bez krzty niemawiści

Re: BrAwo Darek WernickiIP: *.205.146.*
                                  Gość: , 14.08.10, 18:18 Odpowiedz
                                  zatuskany ty pojeb... PiSuarze

• Gość: piękna mery Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.10, 21:06
                                  :; - czego się głąb!!!e czepiasz całej partii i ją wyzywasz?!
                                  lepszy to PiS niż guwniarski wyzywacz, który ma wielką mordę bo nie
                                  wyzywa w realu, w 4 oczy....

Jestem s PiSu i jestem dumna.
    • Gość: emeryt Re: Obie strony dyskusji - oSZalaŁY !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 21:13
      zbiera owoce rozgłośnia toruńska . Przyniosło efekt podżeganie narodu,
      nawoływanie do wystąpień przeciw INNYM . Winą za całą tą aferę ponoszą ludzie
      ,ugrupowania rządzące które pozwoliły na powstanie tak stronniczych mediów i
      dzieł przy nim powstałych. demonstracje które mają miejsce są naturalną
      odpowiedzią ( radykalizm budzi radykalizm, agresja budzi agresję ). Część
      "kościoła " chciała przenieść krzyż aby Go ochronić przed taką zniewagą , a
      część chce właśnie krzyżem walczyć,mając wsparcie z torunia .

• Gość: golo Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.chello.pl 14.08.10, 21:30
      Moi drodzy ziomkowie mam doś tego kretynizmu i wygłupów jakiego dostarcza nam sławetny już Dariusz W. Idiota nad idiotami nic więcej.Popatrzcie kto stoi w obronie "krzyża" mocherowy beret, szkoła specjalna, kryminaliści bo po takich mordach na które się patrzy w TV to ma się wrażenie, że albo kryminał albo niespełana rozumu.Trzeba raz na zawsze skończy z tym idiotyzmem.Krzyż w kościele tam jego miejsce, na cmentarzu dla zmarłych a nie w urzędach i na placach i to w takim miejscu. HAŃBA, HAŃBA, HAŃBA.
      • Gość: groszek Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.multimo.pl 14.08.10, 21:43
        fakty.interia.pl/raport/lech-kaczynski-nie-zyje/galerie/prezydent-rp-lech-kaczynski-nie-zyje/przeniesieni-spod-
        krzyza/zdjecie/duze,1315402,3,980
    • Gość: wykształcony w PO Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.10, 23:28
      o matko Roman Giertych jest autorytetem cytowanym przez gazete wyborczą

Z krzyża, który powinien być symbolem pojednania, robi się symbol podziału. Jest to bardzo szkodliwe - ocenił w "Faktach po Faktach" mecenas Roman Giertych. Bardzo ostro ocenił on rolę PiSu i Jarosława Kaczyńskiego w sporze o krzyż przed Pałacem Prezydenckim.
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8254566,Roman_Giertych__Jestem_przeciwny_stawianiu_pomnika.html

a Darek Wernicki trafił na pierwszą strone portalu
      wyborcza.pl/1,75480,8234393.html
      sam juz nie wiem co o tym sądzić jako widz szkła kontaktoewgo i tańca z gwiazdami
      • Gość: Tutejszy BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 02:39
        wyborcza.pl/1,76842,8234393,Pokrzyzowani.html link do wywiadu z naszym
        ciechanowskim Bohaterem, dzielnym obrońcą Krzyża i obywatelskim kandydatem na
        Prezydenta Miasta Ciechanowa, panem Dariuszem Wernickim.
        • Gość: wykształcony Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.10, 09:20
          Bez Darka Ciechanów byłby uboższy, a tak jedni z mieszkańców mają plującym jadem
          i nienawiścią z każdej opiniotwórczej inaczej telewizji prof.Tomasza Nałęcza
          ucznia Liceum im.Zygmunta Krasińskiego ,a drudzy mają spokojnego chłopca Darka.

Bez historyka o lewicowych poglądach nasza historiografia byłaby uboższa o złote
          myśli prof.Tomasza Nałęcza byłego działacza PZPR.
          Tomasz Nałęcz to ten co wybrał na dziennikarza Roku Janusza Palikota

Brawo - Ciechanów może byc dumny z takiej palety różnorodnych postaw obywateli
          tego miasta
          • Gość: SławekG Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 10:32
            Tak mi się jakoś skojarzył cytat Alberta Camus "Zbyt wielu ludzi wdrapuje się
            teraz na krzyż tylko po to, żeby ich można było widzieć z większej odległości,
            nawet jeśli w tym celu trzeba trochę podeptać Tego, który znajduje się na krzyżu
            od tak dawna."
            • Gość: zaTUSKany Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.10, 11:42
              jak zawsze slawekg
              zasko0czył spoleczność forumowiczów cytatem, ale ponieważ jest wykształciuchem
              to nie zauważył ze na krzyżu nie ma Pana Jezusa.

a ten co najbardziej pluł na równi z Palikotem nasz krajan prof.Tomek Nałęcz
              dostał w nagrodę posadę w Pałacu.

Brawo Bronek tak trzymać
              • Gość: SławekG Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 11:46

hahahahahaha. wykształciuch. hahahahahahahaha. Zaraz zaraz. A to uwaząsz że
                Camus konkretnie o tym krzyżu mówił?. hahahahahahha. Jednak jesteś mistrzem.
                • Gość: zaTUSKany Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.10, 12:25
                  TO TYM CYTATEM KOMU CHCIAŁES DOWALIC SŁAWKUG ?

• Gość: Sebal Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 17:26
                    Sławek, z zaSMARKanym dyskutujesz... Ogarnij się i nie dowartościowuj trolla.
                    Wernicki to folklor calkiem barwny. Niech startuje na prezydenta albo lepiej na wójta gminy. Będzie barwny zestaw:Kiwit, Zmudczyńska i Wernicki. Dla mieszkańców ubaw po pachy.
                    • zinngiesser Re: BrAwo Darek Wernicki 16.08.10, 17:56
                      W koncu Ciechanow dorobil sie profesjonalnego krytyka sztuki:

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8256997,_Obroncy_krzyza__pokazali_projekt_pomnika__rece_wychodzace.html
                      A dzielo jakie cudne!

:-) :-) :-) :-) :-)
                      • Gość: Tutejszy BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 17:59
                        Darek Wernicki popiera wspaniałe dzieło. Z lokalnego podwórka wiemy, że w naszym
                        mieście te warto by było upamiętnić tragedię, ale bez udziału wicedyrektora CKiSz.
                        • Gość: gosc Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.chello.pl 16.08.10, 18:13
                          a może ten pan zrobiłby porządek wokól domu, zamiast leżenia
                          w Warszawie.
                          może by zlikwidował ten bajzel w centrum miasta, chwasty,
                          psi fetor.
                          byłby z tego większy pożytek.
                        • zbaszty Re: BrAwo Darek Wernicki 16.08.10, 19:39
                          Wystające z ziemi dłonie - nam to się kojarzy z filmem "Noc żywych trupów". Co
                          najmniej niesmaczny pomysł.
                    • Gość: wykształcony [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.10, 11:37
                    • Gość: z miasta Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 16:59
                      nic tylko opluc czlowieka umiecie ?
    • Gość: Tutejszy BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 11:50
      Wielkie brawa i szczery podziw dla odwagi Pana Dariusza Wernickiego w obronie
      Świętego Krzyża, bądźmy dumni z naszego ciechanowskiego bohatera. Wybierzmy Pana
      Dariusza Wernickiego na urząd Prezydenta Miasta Ciechanowa. Dość już rządów
      bolszewicko-liberalnej kliki dławiącej miasto od 8 lat. Pan Dariusz Wernicki
      jako niezależny, obywatelski kandydat środowisk
      patriotyczno-katolicko-narodowych w nadchodzących jesiennych wyborach samorządowych.
      • Gość: W [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.10, 16:15
      • Gość: wykształcony Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.10, 23:11
        Wykształcony elektorat Platformy Obywatelskiej nie pozwoli , by oszołomy tacy jak Darek zawładneły nasza przestrzenią publiczną , która ma byc bez krzyza i ma byc ateistyczna.

Dziś pozbędziemy sie jednago krzyza ,a jutro pójdzie nam juz łatwo z innymi krzyzami na ulicach,drogach w szkołach .....

Niech zwycieży ateistyczna przestrzeń publiczna pod świetlanym przewodem Platformy Obywatelskiej.
        • Gość: yy? Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 23:21
          Sprawdź jeszcze raz temat to "BrAwo Darek Wernicki" a nie "PISowskie fobie" ani
          "Ubolewania wy..pchniętych na margines polityków PIS i ich popychadeł"
          • Gość: wykształciuch Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 23:41
            a czemu to skasowane są posty jednych opluwajace Darka ,a drugie daiace diagnoze o elektoracie platformy na tym forum sa kasowane ?

moderatorze odpisz mi bezpartyjnemu bezboznikowi
            • Gość: yy? Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 23:58
              Mnie pytasz? Nie wiem. Z tego co widzę są kasowane debilizmy bez względu na
              stronę barykady wojny Polsko polskiej. Brak obiektywizmu i wydaje się, że zawsze
              nasi są bardziej pokrzywdzeni i tyle. Ja nie jestem za żadną opcją ale jestem
              przeciw PISowskim fobiom.
              • Gość: vip Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.10, 08:24
                Oooooooooooooo yy? , nawet moderator co najpierw tłumaczy się,że nie jest
                ani z tej ani z tamtej partii,ale wie co to są pisowskie fobie :-)

Czy możemy dowiedzieć się jakie to są pisowskie fobie,a jakie peowskie wśród
                ludzi światłych,wykształconych,obiektywnych,proeuropejskiej itp.itd?

PiSowska fobia o stylu w jakim rządzone jest to państwo są uzasadnione natomiast
                peowska fobia to spacyfikować połowę narodu.

Brawo Darek
                • Gość: Tutejszy BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 09:45
                  Żadnen pseudo moderator nie zagłuszy wolnego słowa. Obywatelskim kandydatem
                  środowisk patriotyczno-narodowo-katolickich na urząd Prezydenta Miasta
                  Ciechanowa jest Pan Dariusz Wernicki, najdzielniejszy mieszkaniec naszego
                  miasta, obrońca Świętego Krzyża spod Pałacu Prezydenckiego w Warszawie. Takiego
                  gospodarza naszego miasta oczekują mieszkańcy Ciechanowa. Dość już sekciarskiej
                  kliki z Platformy Obywatelskiej zadomowionej w Ratuszu.
                  • Gość: vip Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.10, 10:05
                    tUTEJSZY matołku z tego forum , zapytałeś się człowieka czy interesuje go
                    nawet stanowisko ciecia posłańca listów poleconych w urzędzie miasta ?

Jak nie to kpij sobie z Waldka , Czarka ,Marków , Ew ,Genka , Zdziśka, Mariusza
                    , Lecha, Baśki .....

Gość portalu: Tutejszy napisał(a):

> Żadnen pseudo moderator nie zagłuszy wolnego słowa. Obywatelskim kandydatem
                    > środowisk patriotyczno-narodowo-katolickich na urząd Prezydenta Miasta
                    > Ciechanowa jest Pan Dariusz Wernicki, najdzielniejszy mieszkaniec naszego
                    > miasta, obrońca Świętego Krzyża spod Pałacu Prezydenckiego w Warszawie. Takiego
                    > gospodarza naszego miasta oczekują mieszkańcy Ciechanowa. Dość już sekciarskiej
                    > kliki z Platformy Obywatelskiej zadomowionej w Ratuszu.
                    • Gość: Tutejszy Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 10:11
                      Wielce szanowny forumowiczu "vip", na jakiej to podstawie nazywasz mnie
                      "matołkiem"? Skąd bierze się Twój brak szacunku dla mnie? Jest mi niewymownie
                      przykro, że brak jest Tobie elementarnej kultury oraz poszanowania
                      współrozmówcy. Twoje braki w wychowaniu są już niestety nie do nadrobienia, a ja
                      nie mam zamiaru wyręczać Twoich rodziców z ich wieloletnich zaniedbań
                      wychowawczych. Stąd, wobec powyższego zwracam uwagę abyś zachował więcej
                      szacunku wobec siebie samego, gdyż mnie nie jesteś w stanie obrazić, .
                      Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia i polecam mniej nienawiści do
                      bliźnich. A co do Pana Dariusza, to owszem stanowisko Prezydenta Miasta
                      Ciechanowa pozwoliło by jemu nieco podreperować domowy budżet, a przy okazji
                      zakończyć 8 letnią hucpę rządów totumfackich z Platformy Obywatelskiej.
                      • naokolo_wiezy_cisnien Re: BrAwo Darek Wernicki 18.08.10, 10:21
                        Piękny dialog pomiędzy "krzyżakami". Boki zrywać:))).
                        A najlepszy fragment to ten:

"A co do Pana Dariusza, to owszem stanowisko Prezydenta Miasta
                        Ciechanowa pozwoliło by jemu nieco podreperować domowy budżet".

I WSZYSTKO jasne:)))
                        • Gość: yy? Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 18:45
                          Kolesie się kłócą ale jak któryś się dorwie do władzy spotkają się na wódce i
                          rozdzielą stołki :D. Co ciekawe najgłośniej szacunku domagają się ci którzy nie
                          mają go dla nikogo :D.
                          • zbaszty Re: BrAwo Darek Wernicki 18.08.10, 18:54
                            Wszyscy od lewa do prawa, PO,PIS,SLD,PSL spierają się czy obciążyć kosztami za
                            akcję przy krzyżu jego obrońców. Wtedy Pan Dariusz W. będzie musiał startować w
                            wyborach, żeby jakoś finansowo się odkuć.
                      • Gość: vip Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.10, 21:29
                        tutejszy dobrze wiesz ,że kpisz z Darka zbyt nachalnie i prostacko.

moja kultura nie ma ty nic do rzeczy

jaki tekst taka odpowiedz

chamstwo za chamstwo , dobroc za dobroć

on nie robi tego, bo chce być prezydentem Ciechanowa
                        • Gość: Tutejszy BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 09:03
                          Jestem rozczarowany odpowiedzią "vip'a". To dlaczego Pan Dariusz to robi? Uległ
                          chorobie zwanej "parcie na szkło"? Nie uważam, że kpina jest moja propozycja aby
                          Pan Dariusz kandydował na urząd Prezydenta Miasta Ciechanowa. W konfrontacji z
                          obecną sitwą z ratusza miałby on realne szanse jako "czarny koń" wyborów
                          samorządowych. A "vip'kowi" życzę więcej dystansu i luzu, bo szkoda zdrowia,
                          jeszcze Ci żyłka pęknie i rodzinę na zbędne koszta zbyt wcześnie narazisz.
                          • Gość: vip Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.10, 11:47
                            trudno dyskutować z tutejszym skoro plecie pięć przez dziesięć

To dlaczego Pan Dariusz to robi?

możesz podjechać na Krakowskie Przedmieście i zapytać go się osobiście
                            dlaczego to robi skoro nie chce kandydować.

tutejszy popraw się
                            • Gość: Tutejszy BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 12:32
                              Tak jest "vip'ku", poprawiam się i biję pokłony przed monitorkiem. Nikt i nic
                              nie ruszy sitwy obecnego prezia.
          • Gość: zaTUSKany Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.10, 09:36
            Jakie to szczęście , że mieszkamy w TUSKostanie wykształconych prawych i sprawiedliwych prokuratorów inaczej, jak to dobrze , że Czeczena Zakajewa chcą dalej aresztować , ja to się nawet cieszę , że tyle wolno w TUSKostanie , bo w KACZYMstanie była taka duszna atmosfera POdejrzeń,POdsłuchów,POniewierania

– Śledztwo w sprawie znieważenia uczuć religijnych przez publiczne znieważenie przedmiotu czci religijnej w postaci krzyża oklejonego pustymi puszkami po piwie marki Lech zostało umorzone z powodu niewykrycia sprawców – mówi "Rz" prokurator Monika Lewandowska, rzecznik Prokuratury Okręgowej w Warszawie.

www.rp.pl/artykul/543228-Jak-sledczy-nie-znalezli-ludzi-od-krzyza-z-puszek-.html
            • Gość: ? Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 09:53
              A to Darek Wernikci tego krzyża z puszek marki mały Lech bronił, bo nie kojarzę?
    • Gość: walery555 Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 17:24
      Większego wstydu nie mógł przynieść
      • Gość: txt Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 19:55
        Nie mierzcie czyjegoś postepowania według własnych przekonań. Facet przez kilka miesięcy całe dni i noce tam czuwał. Głupcze! Powaruj tak jeden tydzień np na Warszawskiej albo przed dworcem PKS to może zrozumiesz ?"
        • Gość: roman Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 20:03
          W Niemczech doszło do tragicznego wypadku polskiego autokaru. Zginęło w nim kilkanaścioro Polaków. Choć od tragedii minęły już tydzień, żaden z polskich znawców wszelkich katastrof do tej pory nie zabrał głosu w tej sprawie.
          Janusz Palikot dzisiaj na jego Kongresie nie oskarżył ani kierowcy, ani kierownika wycieczki o pijaństwo, które przyczyniło się do wypadku. Nie wzywał, by przebadać alkomatem wszystkich podróżujących autokarem, a ofiarom zrobić badania na obecność alkoholu we krwi.....
          Kazimierz Kutz nie mówił każącym tonem: Nadleśnictwo Złocieniec ma krew na rękach. Wszyscy obaj nie wystąpili na konferencji prasowej z autorytarnym żądaniem, by prokuratorzy wyjaśnili, czy ofiary tej tragedii nie stały za kierowcą i nie krzyczały na niego, by jechał szybciej, bo im się spieszy. A że presja na kierowcę była wywierana, jest czymś oczywistym. Przecież wracający z wakacji zawsze chcą być w domu jak najwcześniej...
          Brak tych pytań byłby czymś oczywistym, gdyby nie reakcja tych właśnie posłów na katastrofę smoleńską. Przecież podczas badania jej przyczyn, posłowie ci domagali się właśnie takich wyjaśnień. Dlaczego więc teraz milczą...?
          Ok. trzeba czasu aby dać czas policji i prokuraturze. Wtedy przyczyny panowie znali już kilka godzin po katastrofie.. Po telefonie od cara (o przepraszam! prezydenta Wszechrusi)...
          Stanisław Żaryn /za frondą/
          • Gość: emeryt Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 20:50
            Przecież Ci pisałem już .
            Głos w tej sprawie zabierany był już przez jedynych fachowców , wiesz dobrze jakich Oskarżyć nie musiał bo kierowca jeden jak i drugi byli badani pod względem zawartości alkoholu.
            Są świadkowie którzy jechali tym autokarem nikt nie stał za plecami kierowcy , a jedyny nacisk był na autokar ze strony osobowego mercedesa co doprowadziło do wypadku .
            To są odpowiedzi na twoje pytania.
            Ty mi odpowiedz na moje :
            Dlaczego w jednym wypadku mówi się że polegli , a w drugim że zgineli ?
            Czy rodziny zostały obięte identyczną opieką ?
            Czy na miejscu wypadku będzie krzyż z modlącą asekuracją ?

• Gość: roman Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 21:45
              do emeryta: Trudno mi uwierzyć, że to twoje słowa. A jeśli tak to współczuję.

Im dłużej się zamiata pod dywan, tym bardziej /pardon/ śmierdzi.
              To przecież od początku widać, że władze nie są zainteresowane wyjaśnieniem przyczyn katastrofy smoleńskiej. Te wszystkie sprzeczne informacje od początku mają za cel zamotać sprawę.
              - Następnego dnia żołnierze przecinali kable, tłukli szyby, rozcinali kadłub celem przeniesienia na lotnisko. Tam rdzewieje juz pół roku. Na teren weszły koparki, wycieli drzewa, żwir wywieżli. Po co?. Żeby zatrzeć ślady. Gen. Anodina ma podobne kompetencje jak doktor Burdenko. To jasne jak słońce.
              - Archeologów po wielu miesiącach skamłania puścili na dwa tygodnie przed nastaniem mrozów...

Jako żywo przypomina to całkiem niedawne czasy, gdy za wymówienie słowa Katyń szło się na przesłuchanie..
              • Gość: emeryt Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 22:24
                Wiesz może jak długo trwało śledztwo po katastrofie w Mirosławcu ?
                Katastrofa pod smoleńskiem pod względem politycznym przewyższała tamtą z tym się chyba zgodzisz . Zgodzisz się chyba też z tym że ani ja ani Ty nie jesteśmy fachowcami od katastrof lotniczych . Możemy jedynie opierać się na przekazach medialnych , relacji innych pilotów itp. I na tej podstawie rozmawiać na forum , a nie sobie współczuć . Ja zgodzę się z tobą- jest tam dużo niedociągnięć ,pewnie związanych z techniką tego „lotniska”(to Rosja ) ale jestem daleki od tego aby podejrzewać o umyślne działania . A co byś napisał gdyby wrak zamknięto i dostęp do niego był ściśle chroniony ,pewnie aby coś ukryć . A co byś napisał jeżeli w smoleńsku wtedy wydano by zakaz lądowania , pewnie aby znowu ośmieszyć parę prezydęcką . A jeżeli teren po katastrofie by natychmiast ogrodzono i zamknięto , to co byś napisał ?
                Czy odpowiesz wreszcie chociaż na jedno moje pytanie?
        • Gość: Michał Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.10, 11:43
          No kiedy właśnie takie warowanie w moim przekonaniu nie ma najmniejszego sensu, chyba, że polityczny - wspomagać Jarosława Kaczyńskiego i PIS. Ale wtedy trzeba to jasno powiedzieć, a nie szerzyć bogoojczyźniane bzdety o obronie polskości, wartości, godności, honoru i religii. Aż mdło sie robi od tych wielkich słów.
          Tam pod tym pałacem, czy krzyżem nikt nie zginął, a krzyż, skoro kościół się na niego wypiął to dwie zbite deski postawione w wyniku samowoli budowlanej.
          Jak sam napisałeś " ... Powaruj tak jeden tydzień np na Warszawskiej albo przed dworcem PKS to może zrozumiesz ?" Nie dostrzegasz absurdu ? - warować pod dworcem PKS ? Na Boga po co ?
          • Gość: do michała Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 09:08
            michale palikot czeka na takich jak ty myslacych zdroworozsadkowo
            • Gość: gość Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.10, 09:18
              że czeka to nie znaczy, że Michał chce się z nim spotkać:)
            • Gość: Michał Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 14:26
              Nie wiem, chcesz mnie obrazić czy jakoś pokierować ? - nie wiem jak mam to rozumieć ? Ja kolego nie czekam na nikogo i mało mnie obchodzi na co ktoś czeka z p. Palikotem włącznie.
              A zdrowy rozsądek to raczej zaleta, więc skoro mój tok myślenia oceniasz w taki sposób uznam to za komplement.
              • Gość: zaTUSKany Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.10, 16:25
                Widać Michał nie do końca zorientowany i wszystko kojarzy mu się z Bogiem,krzyżem,kościołem no i pisze bzdury z pozycji wojującego ateisty jakiegoś nawiedzonego kosmopolity.
                Pogrubiłem ci ten twój debilizm myślowy.

#
                Re: BrAwo Darek WernickiIP: *.internetdsl.tpnet.pl
                Gość: Michał 05.10.10, 11:43 Odpowiedz
                No kiedy właśnie takie warowanie w moim przekonaniu nie ma najmniejszego sensu, chyba, że polityczny - wspomagać Jarosława Kaczyńskiego i PIS. Ale wtedy trzeba to jasno powiedzieć, a nie szerzyć bogoojczyźniane bzdety o obronie polskości, wartości, godności, honoru i religii. Aż mdło sie robi od tych wielkich słów.
                Tam pod tym pałacem, czy krzyżem nikt nie zginął, a krzyż, skoro kościół się na niego wypiął to dwie zbite deski postawione w wyniku samowoli budowlanej.
                Jak sam napisałeś " ... Powaruj tak jeden tydzień np na Warszawskiej albo przed dworcem PKS to może zrozumiesz ?" Nie dostrzegasz absurdu ? - warować pod dworcem PKS ? Na Boga po co ?
              • Gość: Michał Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 16:40
                I ciągle od nowa ...
                Widzę w tv jak tam gdzie krzyża pilnował p. Wernicki, wczoraj p. Jarosław Kaczyński ogłosił, że "przyjdzie jeszcze czas, kiedy Polską będą rządzili prawdziwi polacy".
                Wypowiedź prezesa zawiera oczywistą tezę - skoro przyjdzie czas tzn. , że teraz, czas jest nie ten. Dopiero przyjdzie.
                Skoro przyjdzie, a z nim, rządy polaków prawdziwich, to teraz rządzą nami nieprawdziwi bo prawdziwi będą rządzić w przyszłości.

Chciałbym poznać głębię tej myśli, a interesuje mnie szczególnie techniczny aspekt analizy autentyczności polaka - ta umiejętność rozróżniania polaków prawdziwych od tych nieprawdziwych ? Jak to prezes robi ?
                Ktoś wie ?
                • Gość: Czyżby? Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 18:10
                  Ja słyszałem, że tęskni za rządami mądrych ludzi. I że niby on ten mądry :D. Zatuskany wyrzuć radio i telewizor za okno. Kompa też jeśli masz zamiar czytać tylko strony popierające PiS i być apostołem nauczania Jarka. Może chcesz dobrze ale kreujesz obraz zwolennika PiS tępego, upartego i głupiego. A ja wiem, że są tam też mądrzy ludzie (z czasowym zaćmieniem którego będą żałować).
    • Gość: pewny Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 21:30
      Bronek i Donald mają krew na rękach.
      • Gość: txt Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 21:37
        Ktoś wywala ciekawe wypowiedzi przeciwne POpatrańcom. A mówią że cencury nie ma.
        • Gość: zdroworozsądkwo Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 00:41
          Jeśli ktoś nie potrafi napisać po ludzku tylko tyka władze albo po imieniu wyzywa, obraża to nie ma co się dziwić, że ginie. Forum to nie miejsce na brudną politykę. Myślę, że forum miejskie to w ogóle nie miejsce na politykę. A już na pewno nie miejsce dla ludzi chorych z nienawiści do przeciwnej opcji. No nie zaSIUŚkany? :P.
          • Gość: txt Re: BrAwo Darek Wernicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 07:25
            Polityka to szlachetna działalność i bezinteresowne dbanie o dobro wspólne.
            Na kolana więc modlić się od rana do wieczora o takich ludzi. By później nie narzekać ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka