Dodaj do ulubionych

Ratuj karpie, wyślij petycję

IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.11, 11:20
wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Wiadomosci/Ratuj-karpie-wyslij-petycje/
Obserwuj wątek
    • Gość: hyde Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.multimo.pl 27.11.11, 11:47
      No i jak co roku.......................przed swietami.
      A w pozostale miesiace mozna wcinac?????
    • Gość: Żart Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.11, 11:49
      Śmiech na sali...Ludzi się morduje, dzieci się zabija, a ja będę wysyłał petycję o karpia. Leczcie się ludzie...
      • Gość: ava Los karpi a ........... człowiek IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.11, 20:25
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10793174,Los_karpi_pod_nadzorem_prokuratorow.html
        • Gość: ..2 Re: Los karpi a ........... człowiek IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.11, 20:27
          ludziom to już chyba całkiem na mózg padło. Jeszcze trochę to będą pisać petycje w sprawie żle rwanego szczypiorku . stańcie pod cedrobem i innymi zakładamy wędliniarskimi i protestujcie .tylko nie zapomnijcie założyć swoich markowych skórzanych butów. obłuda.
          • Gość: f Re: Los karpi a ........... człowiek IP: *.cnow.pl 12.12.11, 08:29
            Otóż to, tą samą myśl miałem. Piszmy petycję w obronie świń, kurczaków, całej innej masy tego typu stworów, o źle rwaną marchewkę, o jabłka zrywane z drzewa...
            Zawsze można się przerzucić i jechać na nabiale... tylko ciekawe skąd mleko... krowa pewnie też przeżywa jak ją po cycach macają :P
            • Gość: Karol Re: Los karpi a ........... człowiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.11, 08:45
              Jasne że sie męczy bo dawanie mleka nie jest naturalne dla niej poza okresem macierzyństwa. To chyba nie wymaga jakiegoś specjalnego wysiłku mózgowego. Dieta wegańska jest najrozsądniejszym rozwiązaniem. Chcesz - stosujesz. Nie chcesz - trudno. Ale po co komentować tych dla których to jest ważne? Dowartościowujesz się w ten sposób? Przekonujesz że jesteś cool? odpuść sobie. Ten temat jest dla tych dla których to jest ważne a nie dla tych co rodzą sie i umierają tacy sami - bez żadnych własnych przemyśleń i zmian.
              • Gość: certa Re: Los karpi a ........... człowiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.11, 16:04
                A ja mam sposób na humanitarne zabijanie karpi. Ja je topię.
                • Gość: WuCeI Re: Los karpi a ........... człowiek IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.11, 19:02
                  hehehhe
                  Karp na Wawel!
                  • Gość: WuCeI Re: Los karpi a ........... człowiek IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.11, 19:12
                    Los karpi a...........innych ryb?

• Gość: ..2 Re: Los karpi a ........... człowiek IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.11, 21:24
                panie Karolu , osobo wysoko myśląca i pełna zmian , jakbyś myślał trochę to doszedłbyś do wniosków że nie da się żyć na tym łez padole nie zabijając jakichś istot . myjąc zęby , myjąc się , czyszcząc swoje otoczenie ,zabijasz miliony istnień. No chyba że wy WEGANIE tego nie robicie .
                • Gość: ..2 Re: Los karpi a ........... człowiek IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.11, 21:26
                  ... a następną razą jak wejdziesz na jakąś ląkę lub trawnik to sięgrubo zastanów
                  • Gość: ..... Re: Los karpi a ........... człowiek IP: *.centertel.pl 13.12.11, 21:32
                    Przewraca się w tych łbach z braku zajęcia. Obrońcy karpia......brońcie wartości narodowych, życia ludzkiego. Karp jak i inne zwirzęta jest po to aby silniejsi go zjadali, to się nazywa łańcuch pokarmowy.
                    • Gość: asdas Re: Los karpi a ........... człowiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 21:53
                      bóg honor ojczyzna - choroby dziedziczne sa nieuleczalne. czyli kawałek materiału w kolorach białych i czerwonych jest wazniejszy od jakiejś jakby nie patrzeć istoty żywej. Brrrr.
                • Gość: Karol Re: Los karpi a ........... człowiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 21:31
                  Panie "c...j wie kto" czy widzisz różnicę miedzy tym co konieczne a tym z czego można bez żadnej konsekwencji i straty zrezygnować? Nie? Znaczy że weganizm ma jedną zaletę - lepiej po nim widać.
    • Gość: . Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.play-internet.pl 14.12.11, 11:26
      W Ciechanowie to jednak dalej panuje ciemnogród.
      Równie dobrze można powiedzieć ,,mordujmy ludzi,bo przecież wszyscy giną,nawet rośliny i roztocza''.
      Suma summarum ten temat dotyczy karpi a nie świnek czy krów.Chcesz bronić krów-podpisz stosowną petycję a zamiast spamować tutaj,po prostu wstrzymaj się od głosu.To,że nie obchodzi Cię los braci mniejszych,nie czyni Cię lepszym.
      • Gość: dobrze Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.11, 15:58
        Karp jest też coraz droższy. A to m.in. za sprawą zarazy, która zdziesiątkowała wiele hodowli zwłaszcza we wschodniej Polsce. Karpi jest po prostu mniej, a jak jest czegoś mniej, to produkt drożeje.
        • Gość: ratuj Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.11, 20:50
          warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,10850555,Dzien_Ryby__protestowali_w_obronie_karpia.html
          • Gość:   Re: Ratuj karpie, zjedz 3. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 14:37
            Ratuj karpie przed męczarnią w sklepie kup na święta 3.
            • Gość: bogacz Re: Ratuj karpie, zjedz 3. IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.11, 14:43
              ja kupilem 7 i je zabilem w drodze do samochodu zeby mi nie pobrudzily mojego audi A8
              • Gość: asd Re: Ratuj karpie, zjedz 3. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 15:44
                dobrze ze nie lubie karpia za to mintaj, halibut mmmmmmmmmmmmm
                • Gość: obywatel W obronie humanizmu IP: *.home.aster.pl 21.12.11, 16:24
                  Do wszelkiej maści pół i ćwierćinteligentów, którzy pozwalają sobie robić wodę z "mózgó" przez lewackie organizacje pseudoekologiczne, pederastyczne, sodomiczne oraz promujące inne wynaturzenia gwoli zmanipulowania podatnego ludu, odwrócenia uwagi od istotnych problemów i przede wszystkim w celu zarobienia na tym plebsie pokaźnej sumki:
                  definicja humanitarny - (fr. humanitaire z łc. humanitas ‘człowieczeństwo’) społ. czyniony dla dobra ludzi, niosący im pomoc w trudnej sytuacji.
                  Czyńcie więc dalej dobro dla swych karpich braci i sióstr i pozostańcie wierni swoim ideałom! Pewne grupy kapitałowe na Was liczą (i na Wasze portfele)!
                  • Gość: .. Re: W obronie humanizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 17:04
                    Ty za to kupując karpia z łowisk pana posła absolutnie nie wspierasz grup kapitałowych baranie
                    • Gość:   Re: W obronie humanizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 17:46
                      Już raz napisałem, ze to jest wojna rybaków słonowodnych ze słodkowodnymi i nie odwołam. Czemu karpia boli a śledzia nie?
                      • Gość: ... Re: W obronie humanizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 17:51
                        A kto powiedział że nie? Gdzie masz to napisane. Gdzie napisane jest że śledzia można a karpia nie? Problem karpii polega na tym że cholerna sekta wzięła ich sobie jako symbol i raz do roku są rżnięte na potegę. W dodatku liturgia miłości i pokoju wymysliła sobie że najfajniej to kupić zywego i dlatego pływają one w małych zbiornikach w sklepach stłoczone. Ty widzisz w tym tylko interesy lub interesiki. Najprawdopodobniej kierujesz się sam w życiu taką zasadą że jak coś się nie przekłada na zyski to jest bez sensu i widzisz u wszystkich taki sam schemat. Współczuję Ci .
                        • Gość: ..... Re: W obronie humanizmu IP: *.centertel.pl 21.12.11, 18:00
                          Również wyrazy współczucie. Lecz się na nogi, bo na rozum już niestety za późno i broń sobie karpie , sledzie , żaby i co jeszcze chcesz. na szczęście normalnych ludzi jest na razie więcej a zboczeńcy i chcący zaistnieć głupotą bo niczyum innym nie mogą jest znacznie mniej.
                          • Gość: ... Re: W obronie humanizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 18:19
                            Siła argumentów w twojej wypowiedzi jest tak ogromna że mnie przekonałeś. Juz teraz wiem że jak ktoś widzi wiecej niż czubek swojego nosa jest zboczeńcem. Jak to było w słynnym filmie ? To złodziej jest, ukradł mi narzędzie pracy. I pijak. Bo każdy pijak to złodziej. Napisz mi jeszcze coś o uczuciach religijnych i patriotyźmie. Napisz mi że ci co czczą dwa zbite kije są normalni a ci dla których istotne są żywe stworzenia to zboczeńcy. Mów do mnie jeszcze:)
                            • Gość: uuuuuuuuuuuuuuu??? Re: W obronie humanizmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.11, 22:40
                              debili od tuska mamy w bród , oto kolejny nawiedzony z ferajny matołow

Prokurator Generalny Andrzej Seremet wydał specjalny okólnik, który trafił do prokuratur apelacyjnych w całym kraju. W dokumencie szczegółowo opisuje, jak traktować ryby, żeby uniknąć kary więzienia.

- Ryby podlegają ochronie - przypomina Seremet. Szef prokuratury opisał dokładnie kto i jak może zabić karpia na wigilijny wieczór. - Unieruchamiania, ogłuszania i wykrwawiania lub uśmiercania zwierząt dokonywać mogą jedynie osoby, które ukończyły 18 lat - głosi dokument Prokuratora generalnego.

Dodatkowo prokurator przypomniał, że naturalnym środowiskiem ryb jest woda i nie należy ich przewozić w pojemnikach jej pozbawionych.
    • Gość: M Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: 213.199.253.* 23.12.11, 09:25
      Żenada!!! Ratuj karpie??? Wolę pomagać głodnym i bezdomnym niż wysyłac jakieś petycje
      ! Ryba jak ryba czy to karp czy łosoś czy jeszcze inna jakie to ma znaczenie?
      • Gość: uuuuuuuuuuuuuuu??? Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.11, 09:47
        nie potrafią zapewnić środków na utrzymanie schronisk dla zwierząt to matoły w prokuraturze zajmują się rybami.
        lewactwo zawsze coś wymysli zeby świeta katolickie obrzydzić i zohydzić
        oto kolejny przykład debili z tej ferajny premiera tuska.
        OLEWNIKA za nagrywanie rozmów niszczą medialnie jakby to miało jakieś znaczenie dla sprawy porwania i zabójstwa KRZYSZTOFA OLEWNIKA
        • Gość: ... Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.11, 09:57
          lewactwo zawsze coś wymysli zeby świeta katolickie obrzydzić i zohydzić
          rozumiem że istota świąt katolickich to walenie karpia w łeb? To jest ta duchowość świąt której ponoć niekatolicy nie rozumieją i nie potrafią odczuć? Rozumiem że jak karp kona to czujecie bliskośc z panem. A może ten karp jest takim symbolem wrednego żyda co to Jezusa ukrzyżował? Opowiedz nam o tym Przemysławie bo jako wredny lewak , nie katolik, komuch z po i przedstawiciel przemysłu pogardy a także ślepiec nie widzący sztucznej mgły nigdy nie odczuję tego wielkiego przeżycia.
          • Gość: . Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.play-internet.pl 23.12.11, 12:33
            Można pomagać biednym,można także wysłać petycję.Jedno nie wyklucza drugiego.Mam wrażenie,że inni swoje lenistwo i brak zasad moralnych rekompensują sobie obrażaniem innych.Polska to głupi kraj.
            • Gość: wędkarz Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.centertel.pl 23.12.11, 12:58
              Polska to głupi kraj. masz rację, zapomniałeś tylko uściślić, że ta sytuacja jest spowodowana przez takich pajacy jak ty i tobie podobnym. Karp jest rozmnażany i hodowany po to aby go zjeść podobnie jak świnie i inne ziwrzęta. No cóż takie czasy - paru idiotom się to nie podoba i robi się wielki szum. Kiedyś takich protestujący szybciutko by odłuczyli takich protestów. W zasadzie nie trzeba byłoby nic rozganiać, bo ludzie byli normalni i wiedzieli do czego co służy.

• Gość: . Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.play-internet.pl 23.12.11, 13:11
                Rozumiem,że bez inwektyw nie umiesz poprowadzić dyskusji? Podejdź do mnie na ulicy i powiedz mi prosto w oczy to co tutaj napisałeś.Zobaczymy jaki jesteś odważny.
                Poza tym kto tu jest idiotą skoro nie rozumiesz,że w tym proteście nie chodzi o to by nie jeść karpi w ogóle tylko aby zabijać je w sposób humanitarny a nie trzymać półżywe w brudnym akwarium czy pakować żywe do foliowych torebek.
                Jeśli pomaganie innym,także zwierzętom to idiotyzm to ja właśnie chcę być idiotką.W ustach kogoś takiego jak Ty to największy komplement.
                Wesołych świąt.
                • Gość: uuuuuuuuuuuuuuu??? Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.11, 14:21
                  Normalny człowiek w przeciwieństwie do nienormalnego lewactwa nie szuka nowych pół do konfrontacji ze społeczeństwem.
                  Normalny człowiek nie znęca się nad KARPIEM CO NIENORMALNE LEWACTWO chce wmówić społeczeństwu, ze uwielbiamy znęcać się nad karpiem akurat w okresie przedświątecznym
                  • Gość: .... Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.11, 18:44
                    Kwiatkowski ty jesteś idiotą i to nieuleczalnym. Ty wszędzie widzisz lewactwo. kazdy kto ma w jakimkolwiek względzie inne pooglądy niz ty to lewak:)
                    Kwiatkowski - jakie chcsz piwo bo ja pije zywca
                    Niekwiatkowski - ja wolę warkę
                    Kwiatkowski - Ty lewaku

albo inne:

Kwiatkowsk :chcesz banana, ja sobie kupuję
                    Niekwiatkowski :nie, wolę pomarańczę
                    Kwiatkowsk: TY lewaku

Powiedz mi co Ci się stało w dzieciństwie? ksiądz ci gwinta zerwał? Czy może w klasie Cię lali i teraz pałasz nienawiścią do świata
                    • Gość: .,.,., Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.centertel.pl 23.12.11, 20:22
                      Fajny moty z karpiem:
                      www.youtube.com/watch?v=areeIgxa-P8
                  • Gość: . Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.play-internet.pl 23.12.11, 21:28
                    Widzisz ja z zeszłym roku będąc w Kauflandzie widziałam stos półżywych karpi pływających w małym zbiorniku w brudnej wodzie.
                    To jest właśnie dla mnie znęcanie się.Największą aferę zrobili z tego przeciwnicy pisania petycji.Zamiast obojętnie przejść do kolejnego tematu,oni wykorzystali go by powyzywać tych,którzy tą akcję popierają.Nie chcesz-nie podpisuj,ale nie siej zadymy,bo najbardziej agresywni są ci,którym los karpia jest obojętny.Najśmieszniejsze jest to,że zabierają głos w dyskusji o akcji nie mając zielonego pojęcia o co w niej chodzi.
                    • Gość: uuuuuuuuuuuuuuu??? Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.11, 21:55
                      Następni z szeregu lewaków o normalnych poglądach czujący ,ze walczą o coś ważnego.
                      Kolejni szukający draki i zohydzenia świąt
                      niezalezna.pl/20822-swiety-mikolaj-oblal-test-bhp
                      • Gość: WuCeI Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.dynamic.chello.pl 24.12.11, 10:18
                        Ludziom się nudzi, może sami będą w święta i by zabić czas wymyślają jakieś bzdury typu "Mikołaj nie zapoznał się z oceną ryzyka zawodowego"
                        • Gość: pojebany Jedz mięso, bedziesz zdrowszy IP: *.180.123.119.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.12.11, 11:31
                          Nie lubię karpia, bo śmierdzi mułem. Ale 24 grudnia jem wieprzowinę ze świń taśmowo mordowanych w rzeźniach oraz pasztet drobiowy z kurczaków mordowanych w Cedrobie prądem. Smakuje mi mięso zwierząt, ale nie lubię żywych i surowych, więc najpierw świniaka trzeba zabić siekierą, czasem po uderzeniu obuchem jeszcze prosiak kwiczy więc się go dobija do skutku, a w rzeźniach zabijają świnie prądem tak jak kurczaki w Cedrobie. Zwierzaki są do pracy i do jedzenia, lubię końskie kabanoski, mniam, mniam....
                          • Gość: mięsorzerny Re: Jedz mięso, bedziesz zdrowszy IP: *.centertel.pl 24.12.11, 11:55
                            kwiczy więc się go dobija do skutku,

zapomniałeś dodać, że jest potrzebny ostry nóż. Najpierw świniaka w łep łobuchem a następnie ostrym nożem w gardło w celu przecięcia tętnicy. Czasem nożykiem trafi się aż w serce. Zdychanie świniaka zanim się wykrwawi trwa kilka minut. tak się zabija świniaki, cielaki, krowy caly czas na wsi. Sam mam kilkadziesiąt na swoim kącie- normalna procedura. W tym roku również jak przed każdymi świętami było świniobicie, marynowanie, wędzenie a jutro będzie zajadanie.

Ludzie tak to jest sworzone, na to chłop chowa prosiaka aby go walnąć w łepek i zjeść, podobnie karp czy inna ryba - jest po to aby siniejsi ją zjedli. ja karpia nie lubię i nie jem ale nie popadam w skrajność typu petycje i inne obłędne akcje w celu obrony.
                            • Gość: vcsdgdfg Re: Jedz mięso, bedziesz zdrowszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.11, 13:00
                              Inteligencja wprost proporcjonalna do ortografii czyli zero. Wielkie zero. Bardziej mi jest szkoda tego świniaka niż jakby takiego śmiecia bezmózgiego jak ty zarżnęli. Ch... ci w dupę na te święta.
                            • Gość: . Re: Jedz mięso, bedziesz zdrowszy IP: *.play-internet.pl 24.12.11, 14:00
                              Przeciwnicy pisania petycji są żałośni.Najpierw wyzywają,później odstawiają prowokacje na poziomie 4 klasy szkoły podstawowej.I komu tu się nudzi?
                              Dobrze,że inni już dawno zaczęli ignorować te wypociny.
                              • Gość: fgh Re: Jedz mięso, bedziesz zdrowszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.11, 16:44
                                Apeli w skali roku są tysiące ale tylko o niektóre nagłaśnia się jakby były szczególnie ważne a nagłaśnia się bzdety by pokazać jaka władza z PO jest uczulona na krzywdę karpia.
                    • Gość: M Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: 213.199.253.* 25.12.11, 08:04
                      karp w wigilię jest tradycją zaproponujcie obrońcy karpia jak rozwiązać ten problem technicznie mam na myśli jak sprawić by znalazł się na każdym no może prawie każdym stole {ja osobiście nienawidzę tej obrzydliwej w smaku ryby} Jak i gdzie zmieścić taką ilość tych paskudnych karpii by miały luzik i swobodę w DUŻYM marketowskim zbiorniku
                      • Gość: . Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.play-internet.pl 26.12.11, 14:08
                        Nikt nie pisze o tym by nie jeść karpia w wigilie tylko aby kupować go tam,gdzie się nie męczy.
                        • Gość: WuCeI Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.11, 20:19
                          "Inteligencja wprost proporcjonalna do ortografii czyli zero. Wielkie zero. Bardziej mi jest szkoda tego świniaka niż jakby takiego śmiecia bezmózgiego jak ty zarżnęli. Ch... ci w dupę na te święta"

A mi szkoda, że zieloni nie mają krzty dobroci dla człowieka.
                        • Gość: M Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: 213.199.253.* 27.12.11, 11:30
                          Czyli gdzie się nie męczy:)?
    • Gość: a Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.tktelekom.pl 26.12.11, 21:48
      Do założyciela tematu :
      www.podzielsieposilkiem.pl/?Pages&PageId=64
      Przykro mi się robi jak ktoś chce karpie ratować ....
      Święta powinny takich pacanów skłaniać do szerszych refleksji niż ratowanie karpii ...
      • Gość: jekyll Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.multimo.pl 26.12.11, 21:52
        Brawo!!!!!
        Podpisuje sie pod tym co napisales.
        • Gość: Karol Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.11, 22:06
          Brawo. Brawo. Bo pomysleć o tym żeby pomóc głodującym i jeszcze jednocześnie o humanitarnym obchodzeniu się z karpiem to za duże wymaganie. Niestety część mózgu która jest odpowiedzialna za myslenie szersze niż własna dupa jest już zajęta przez dzielenie się posiłkiem w 100%. Ot po prostu z rana se klikne pajacyka w internecie i juz jestem dobrym człowiekiem. Dlaczego mam zareagować na kopanego przez pijanego własciela psa. Przecież wczoraj dałem 1,5 na dom dziecka.
    • Gość: . Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.play-internet.pl 27.12.11, 00:52
      No tak,bo przecież nie można klikać codziennie w brzuszek pajacyka i jednocześnie wspierać takie akcje jak ta z karpiem.
      Ręce opadają na wasze prostactwo.
    • Gość: do m Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.play-internet.pl 27.12.11, 23:17
      Na przykład w miejscu gdzie od razu po wyłowieniu z wody jest uderzony w głowę i od razu umiera.Ewentualnie gdybym jadła ryby to pewnie kupowałabym je w sklepach,które mają czyste zbiorniki a karpie mogą swobodnie pływać a nie są stłoczone i zabijane na miejscu a nie zapakowane żywe w reklamówkę.
      • Gość: gość Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.11, 23:31
        tylko ,ze zaden bezmózgowiec nie napisął ze woda czysta od takiego prezesa boli jest tez zabójcza dla karpia.

> Na przykład w miejscu gdzie od razu po wyłowieniu z wody jest uderzony w głowę
        > i od razu umiera.Ewentualnie gdybym jadła ryby to pewnie kupowałabym je w sklep
        > ach,które mają czyste zbiorniki a karpie mogą swobodnie pływać a nie są stłoczo
        > ne i zabijane na miejscu a nie zapakowane żywe w reklamówkę.
      • Gość: M Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: 213.199.253.* 28.12.11, 13:47
        szczerze to w nosie mam los tych karpii...rusza mnie bieda, głód, choroba, śmierć - to są prawdziwe problemy a nie rozpatrywanie losu BIEDNEGO KARPIA
        • Gość: Mariusz Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.centertel.pl 28.12.11, 15:20
          Widzisz "M" normalny człowiek nie stara się zmieniać spraw oczywistych. To że zjada się karpia czy świnię, to normalne i to że jak zwierzaka się zabija, to również nie głasakanie po dzyndzelku a zadawanie bólu. Ale jak widać jest masa idiotów, nierobów, którzy chcą zmieniać to czego zmienić się nie. Z braku zajęcia wyszukują sobie coraz inne bzdetne zajęcia.
          Zająć się lepiej tymi co wprowadzają co raz to inne ustawy sprowadzające normalnego człowieka do nędzy. Mamy pieniądze na spłacanie długu Grecji, mamy pieniądze na głupie działania zielonych nawiedzonych wypaczeńców ale już na refundowanie leków dla potrzebujących chorych ludzi ich brak.
          • Gość: do kretyna powyżej Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.11, 15:33
            Mógłbym Cię zarzucić tysiącem argumentów ale Ty przecież i tak tego nie zrozumiesz. Zadam jedno pytanie. Czy "sprawy oczywiste" to jest to co dla Ciebie jest oczywiste czy to co dla mnie? Czy tez może odbierasz mi prawo do własnego zdania. Bo widzisz - dla mnie oczywiste jest że zwierząt się nie je. Że jedzenie trupów jest formą zboczenia, wypaczenia.
            Tylko że mam świadomość że to co dla mnie jest oczywiste dla innych nie musi być oczywiste. Pomyśl przez chwilę - zeżarłbyś swojego psa? Pewnie nie. A dla przecietnego chińczyka to "sprawa oczywista". Różnica między jego oczywistością a Twoją jest tylko taka że urodził się w innym miejscu świata, innej kulturze. I powiedz mi która oczywistość jest oczywista? No chyba że jesteś tak ograniczony że uważasz że patrzenie na cały świat z perspektywy jakiejś wiochy w jakimś państewku średnio rozwinietym w środku europy jest jedynym właściwym. Ale na to tez jest rozwiązanie. Trzeba stanąć w odległości 15-20 metrów od jakiegoś muru. Pochylić głowę, zamknąć oczy i biec z całej siły do poczucia oporu. Nie ma pewności że zmądrzejesz ale jest duże prawdopodobieństwo że nie będziesz się udzielał na forum publicznym
            • Gość: do debila powyżej Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.centertel.pl 28.12.11, 16:15
              Nie przeszkadza mi że chińczyk jedzący psa i na pewno nie będę pisal w tej sprawie petycji.
              Tobie nawet baranek o ścianę nie pomoże.
              • Gość: do kretyna powyżej Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.11, 20:15
                Tak jak myslałem - nie pojąłeś. Chodziło mi o ustalenie co to znaczy " sprawy oczywiste" ale oczywiście nie zrozumiałeś. Może masz za bardzo otłuszczony mózg od wpieprzania ścierwa? Nie piszesz petycji w sprawie jedzenia psa przez chińczyka bo pozostawiasz mu wolność wyboru. I niech tak będzie. Pozostaw więc tez wolność wyboru i podpisywania petycji w sprawie obrony karpia tym co chcą. Po cholerę wchodzisz w wątki które cie nie interesują. To tak jakbym jako ateista wszedł do koscioła i tłumaczył ludzim żeby sie nie modlili do dwóch krzywo zbitych deseczek. Ich sprawa. Zastosuj to samo jak z barankiem nie wyszło ( rozumiem że nie trafiłeś w ścianę?. Tak to jest jak się nawpycha za dużo trupa. )
              • Gość: gość to ja Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.play-internet.pl 28.12.11, 22:54
                dajcie już spokój tej żałosnej dyskusji.Ciechanów jest zaściankową prowincją z zacofanym społeczeństwem,gdzie nawet wrażliwość na cierpienie zwierząt jest nazywana debilizmem a kupowanie karpi hodowanych w ludzkich warunkach płytkością umysłu...
                Wieczni malkontenci,wolą siedzieć i w kółko narzekać.Ciekawe ilu z was piszących o biedzie,głodzie i przemocy pomogło komuś w potrzebie.Żałosne.
          • Gość: m do Mariusza Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: 213.199.253.* 28.12.11, 20:45
            Popieram Cię w 100 procentach, poza tym Święta za nami zatem obrońcy tego obrzydliwego, śmierdzącego karpia na jakiś rok zamilkną :) Zbliża się za to Wielka Orkietra Świątecznej Pomocy wreszcie coś co ma sens... pozdrawiam Cię Szczęśliwego Nowego Roku :)
            • Gość: Mariusz Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.centertel.pl 28.12.11, 21:10
              Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
              • Gość: gość Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.play-internet.pl 28.12.11, 22:57
                Zwracanie uwagi na cierpienie zwierząt również ma sens.
                Można podpisać petycję,można potem wrzucić pieniądze na wośp i kliknąć w brzuszek pajacyka,ale wam się to nie mieści w tych ograniczonych główkach.Cóż,nie mój problem.
                • Gość: roman Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.11, 23:41
                  Ci sami obrońcy karpii nawet nie zainteresuja się ze może ich sąsiad lub sąsiadka cierpi milion razy mocniej,wiecej.
                  Moze zasrani obrońcy karpia napiszecie jaka jest wasza wrażliwość kazdego dnia ?
                  • Gość: gość Re: Ratuj karpie, wyślij petycję IP: *.play-internet.pl 28.12.11, 23:56
                    To może wy. przeciwnicy napiszecie jacy wy jesteście wrażliwi,bo jak na razie jedyne czym umieliście się popisać to stek obrzydliwych obelg i inwektyw skierowanych w naszą stronę.Odpowiedz sobie sam,gościu powyżej czy Ty interesujesz się życiem swoich sąsiadów? Jak pomagasz innym? Co ostatnio dobrego udało ci się zrobić?
                    Skąd wiesz,że na co dzień my nie niesiemy pomocy? Raz można pomóc człowiekowi w potrzebie a raz cierpiącemu zwierzakowi.Jedno nie wyklucza drugiego.Poza tym ludzie wyczuleni na krzywdę zwierząt są tym bardziej wrażliwsi na krzywdę ludzi,co zresztą widać po tym temacie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka