Dodaj do ulubionych

Socjal - dziwny problem

03.04.11, 07:35
... nie bardzo rozumiem w czym jest problem. Dlaczego pracodawca ponownie chce nas uszczęśliwiać na siłę ?! Ilość poganiaczy i planistów w n/banku niedługo przekroczy liczbę sprzedawców. Czy chcą nam zabrać nawet te marne grosze z socjala albo tak pozmieniać aby niewielu mogło skorzytać ?! Interesuje mnie kasa, każda kasa, nawet taka g... na. A to jak ja sobie ją wykorzystam to jest moja i tylko moja sprawa !!! Nech zarząd sobie fuduje karnety i je realizuje. Jestem pracownikiem i sam chcę sobie organizować wolny czas. Czy pujdę na fitnes czy do pubu na piwo g...no wam do tego...
Obserwuj wątek
    • prawdziwy_d_k Re: Socjal - dziwny problem 03.04.11, 09:02
      Jak nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o kasę. Przecież te pieniądze trafiłyby do jednej firmy. Czy pracownicy to wykorzystają czy nie i tak firma ma większą sprzedaż - i większe zyski.
      • ix-on Re: Socjal - dziwny problem 03.04.11, 13:42
        A za chwilę się okaże,że firma powiązana z kimś z pracowników wysokiego szczebla i będzie kolejna afera.
        Kasa moja,nikt nie będzie mi organizował wydatków na siłę.
    • jabank Re: Socjal - dziwny problem 03.04.11, 16:36
      Aby tak nie było jak z wybormai do Rady Pracowników - w intanecie nie podają stanowiska ponieważ wiekszośc to dyrektorzy i inni wyższego szczebla.
      Paranoja - w Radzie Pracowniczej mają być nasi przełożeni.
    • quuler Re: Socjal - dziwny problem 05.04.11, 20:46
      Może nie przesadzajmy z tą krytyką? W wielu innych bankach w ramach socjalu można dostać kartę Multisport albo bilety do teatru czy kina. Karta Multisport jest też popularna w znacznie mniejszych firmach. Ja liczę na to, że w Pekao też będę miał taką możliwość.
    • gramofon20 Re: Socjal - dziwny problem 06.04.11, 20:08
      Roześlą bilety i karnety tak jak wejściówki do muzeum czy opery w W-wie i Krakowie a co z tymi pracownikami rozsianymi po całej prowincjonalnej Polsce ( 99 %) , co zrobią z tymi karnetami czy biletami ? Prawdopodobnie odeślą do centrali, żeby ta "nasza" nigdy nie- nasycona centrala jeszcze i te wykorzystała no bo po co się mają zmarnować. Sytuacja identyczna jak w podejściu do poborów czy podwyżek. Centrala się zastanawia po co tym gułom i nieudacznikom z prowincji pieniądze? - my siedzimy wysoko i przy korycie to nam się wszystko należy i my wiemy co z kasą zrobić.
      • wyrobnik1.2 Re: Socjal - dziwny problem 06.04.11, 22:03
        święta prawda !!!Niech te robole tylko orają coby w-wka miała i cała reszta nierobów i pasożytów od wymyślania bzdur od kórych ludzie nie wytrzymują ichodzą na zwlnienia lub składają wypowiedzenia masowo.Dlaczego dyrektorzy nie reagują!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka