Dodaj do ulubionych

Walne w Mazowszu

21.06.12, 13:06
Jutro Walne Zgromadzenie w Spółdzielni "Mazowsze". Jak zwykle o 13, kiedy ludzie są jeszcze w pracy i jak zwykle w piątek, kiedy wielu członków wyjeżdża na weekend. Ale dla Zarządu jest to wygodne - Prezes swój żelazny elektorat na pewno ściągnie, a pozostali najlepiej, gdyby nie przychodzili. Jeszcze ktoś by powiedział coś niewygodnego. Zresztą pospólstwo niech siedzi w domu, a nie wylewa swoje żale na zebraniach. Przecież Zarząd i podległa mu Rada Nadzorcza najlepiej wiedzą, co dla członków dobre, więc jakiekolwiek uwagi do ich działalności są po prostu nie na miejscu. A Walne się odpyka, jak zwykle będzie stado wyjców, którzy będą zagłuszać tych nieprawomyślnych (a może raczej nieprezesomyślnych), prezesunio będzie mówił, tak jak to on potrafi - dużo słów, a zero treści i ... Alleluja i do przodu. Przez kolejny rok 10.000 do rączki zapewnione za praktycznie nic nierobienie (bo politykierstwa uprawianego przy pomocy spółdzielni nie uważam za pracę. Powodzenia, Panie Prezesie. Do wyborów jeszcze dwa lata, może Pan pohasać.
Obserwuj wątek
    • Gość: brzydka olga Re: Walne w Mazowszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.12, 17:56
      Podbijam bo trzeba wspomóc platformianego leminga w jego misji uzdrowiciela spraw nie do uzdrowienia
      • Gość: alik Re: Walne w Mazowszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.12, 18:00
        czytelniczko vel brzydka olgo vel pszemmie - niedługo sam ze sobą będziesz tu dyskutował, ewentualnie z pięknym andrzejkiem i jakimś jeszcze jednym oszołomem. reszta kompletnie się znudziła waszymi obsesyjkami ...
        • Gość: 1954a4 Re: Walne w Mazowszu IP: 213.199.253.* 21.06.12, 19:51
          Andrzeju nie jestem ani członkiem spółdzielni ani zwolennikiem p.prezesa ,ale to co wypisujesz to czysty jad ,wypruwasz wątrobę ,ubliżasz ludziom niech przyjdą twoi zwolennicy i wywalcie prezesa.To takie proste,ale nie trzeba kogoś opluwać.
          • beauty.andrzej Re: Walne w Mazowszu 21.06.12, 20:09
            Ale ja nikogo nie opluwam. Piszę czystą, szczerą prawdę. A Ty jeszcze nie wiesz, że ludzie lubią narzekać, ale do konkretnego działania trudno ich nakłonić? A ja będę dalej działał, bo nie lubię być oszukiwany, nie pozwolę, aby ktoś moim kosztem realizował swoje politykierskie cele. A rzy układach panujących w naszym Ciechanówku wcale nie jest tak łatwo dobrać się do człowieka, który jest częścią tych układów. I nie wypruwam sobie wątroby, nie mam skłonności masochistycznych. Po prostu konsekwentnie realizuję swój cel - wyautować tego człowieka zarówno z władz miasta, jak i spółdzielni. Nie próbój więc mnie kneblować. A nikt ci przecież nie każe czytać moich postów.

Gość portalu: 1954a4 napisał(a):

> Andrzeju nie jestem ani członkiem spółdzielni ani zwolennikiem p.prezesa ,ale t
            > o co wypisujesz to czysty jad ,wypruwasz wątrobę ,ubliżasz ludziom niech przyjd
            > ą twoi zwolennicy i wywalcie prezesa.To takie proste,ale nie trzeba kogoś opluw
            > ać.
            • Gość: kot Re: Walne w Mazowszu IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.12, 21:41
              Andrzeju. Nie podniecaj się tak. Idź na zebranie i zagłosuj, nie namawiaj ludzi do swoich teorii, każdy ma swoje zdanie i nie musisz ciągle o tym samym i ciągle o tej polityce. Idź zagłosuj zgodnie ze swoim sumieniem i przestań, bo aż się niedobrze robi.
              • beauty.andrzej Re: Walne w Mazowszu 21.06.12, 21:55
                To nie czytaj
                • Gość: brzydka olga Re: Walne w Mazowszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.12, 22:06
                  No widzisz nawet cię nie wspomogą platformiane lemingi chociaż gdybyś tych dwóch , trzech spraw nie artykuował to byłbyś ich i z nimi.
                  Twoja walka jest beznadziejna , jesteś stary facet i powinieneś wiedziec ,że walczysz z systemem ktory nalezy wypalic zelazem a nie wymienić jednego pajaca na innego pajacyka.

ps.pamietasz to i czy wyciągniesz z tego jakieś wnioski?

www.youtube.com/watch?v=mxayFv8q8ZY
                • Gość: zainteresowany Re: Walne w Mazowszu IP: 109.169.37.* 21.06.12, 22:16
                  Andrzeju,
                  przeczytalem Twoje posty i jestem pod wrazeniem,
                  ja rowniez jestem za tym aby glosic prawde
                  zamiast politykowac wezmy sie do ROBOTY
                  a z tego co sie zanosi to bedzie co robic
                  • beauty.andrzej Re: Walne w Mazowszu 22.06.12, 06:51
                    Masz rację, WEŹMY się do roboty - albo będziemy płakać i płacić. Zapraszam na Walne.

Gość portalu: zainteresowany napisał(a):

> Andrzeju,
                    > przeczytalem Twoje posty i jestem pod wrazeniem,
                    > ja rowniez jestem za tym aby glosic prawde
                    > zamiast politykowac wezmy sie do ROBOTY
                    > a z tego co sie zanosi to bedzie co robic
                    • a_samo_a Re: Walne w Mazowszu 22.06.12, 19:45
                      I jak efekty? Przypuszczam, że bez zmian.
                      W pełni się z tobą zgadzam, że organizowanie takiego zebrania, w godzinach pracy, to zwykłe chamstwo i arogancja.
                      • beauty.andrzej Re: Walne w Mazowszu 22.06.12, 21:24
                        Tak, bez zmian. Mówiąc ordynarnie - kicha. Przyszło 50 osób na 150 członków, z czego większość to pracownicy spółdzielni i członkowie Rady Nadzorczej, praktycznie byłem jedynym, który miał odwagę się odezwać. Prezesunio mówił dużo i namiętnie w taki sposób, jak tylko on potrafi - żeby nic nie powiedzieć i broń Boże nie odpowiedzieć na pytanie. zarząd dostał absolutorium z jednym głosem przeciwnym i jeszcze przez następny rok będzie nas doił, czyli standard
                        • Gość: zainteresowany Re: Walne w Mazowszu IP: 109.169.37.* 23.06.12, 08:24
                          W tym momencie Andrzej nie masz racji.
                          Dyskusja była zażarta,
                          ten pod oknem to nawet zgniótł papierosa w dłoni,
                          ale najważniejsze że była.
                          Trwa analiza materiału i opracowywanie metod
                          poprawy funkcjonowania spółdzielni.
                          • Gość: kdt Re: Walne w Mazowszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.12, 23:27
                            jestem pod wrażeniem dyskusji tak by komusza rada nadzorcza i jej prezes zyli jak tłuste koty

Gość portalu: zainteresowany napisał(a):

> W tym momencie Andrzej nie masz racji.
                            > Dyskusja była zażarta,
                            > ten pod oknem to nawet zgniótł papierosa w dłoni,
                            > ale najważniejsze że była.
                            > Trwa analiza materiału i opracowywanie metod
                            > poprawy funkcjonowania spółdzielni.
            • Gość: dupa Re: Walne w Mazowszu IP: 80.50.127.* 21.06.12, 21:54
              prawd jest tyle ile ludzkich siedzeń,kazdy ma własne, ty też panie andrzeju
              • Gość: alik Re: Walne w Mazowszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.12, 23:46

> prawd jest tyle ile ludzkich siedzeń,kazdy ma własne, ty też panie andrzeju

i z tym się zgodzę :)
                • Gość: @ uzalezniony komputerowiec IP: 109.169.37.* 22.06.12, 00:12
                  ty chyba spisz z tym komputerem ...
                  zycze dobrej nocy
                  • Gość: roman Re: uzalezniony komputerowiec IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.12, 08:14
                    A kogo wybrali do dary nadzorczej ?
                    • beauty.andrzej Re: uzalezniony komputerowiec 23.06.12, 23:43
                      wczoraj nikogo. Wybory były rok temu> A kto jest? Elektorat prezesa, dwóch czy trzech komuchów, radna z POmazańców i tym podobne towarzystwo wzajemnej adoracji. Listę znajdziesz na www.smlwmazowsze.pl
                      • Gość: 1954a4 Re: uzalezniony komputerowiec IP: 213.199.253.* 24.06.12, 12:47
                        I co Andrzeju beauty na walnym byłeś jak samotny biały żagiel.Jezeli jest tak zle jak piszesz dlaczego nie masz poparcia?
                        • Gość: d Re: uzalezniony komputerowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.12, 13:26
                          Boja się mieszkańcy dłużnicy, pijacy,obiboki,lenie - miejski lumpenproletariat którego psy obsrywaja to miasto a dzieci lamia drzewka na placu przed ratuszem.
                          Po prostu motłoch o mentalnosci PRLu.
                          Gdyby tak komusza gazeta TC czy EXTRA pogrozila palcem to i elektorat-motłoch by moze pomyslał co to spoleczeństwo obywatelskie.
                          Z drugiej strony przywódca bez nazwiska i imienia to tylko pieniacz miejski.
                          • beauty.andrzej Re: uzalezniony komputerowiec 24.06.12, 14:13
                            Ale ja mam imię i nazwisko, wszyscy bywalcy tego forum je znają, członkowie spółdzielni też. Z tym lumpenproletariatem tylko częściowo masz rację. Rzeczywiście część ludzi z różnych powodów boi zię zadzierać z zarządem, ale przede wszystkim chodzi o brak wiary w skuteczność takiej walki. Dlatego staram się poprzez sprawy sądowe pokazać, że jednak można wygrać. Poza tym dużą rolę odgrywają zagrania socjotechniczne ze strony zarządu. Nie każdy jest aż tak zdesperowany, aby brać urlop na walne. Bezczelność zarządu w tym zakresie przekracza już wszelkie granice przyzwoitości. To zresztą charakterystyczne dla naszych ciechanowskich POmazańców ludu. Radnej Bernaś na walnym przedstawiłem zarzut notorycznego łamania prawa. Gdy poprosiłem, aby się ustosunkowała do moich zarzutów - tylko pokręciła głową. To chyba zresztą zrozumiałe - jak tak ważna persona, mająca społeczny mandat, będzie się tłumaczyła przed jakimś szaraczkiem, który i tak na nią nie zagłosuje.
                            • Gość: 1954a4 Re: uzalezniony komputerowiec IP: 213.199.253.* 24.06.12, 19:12
                              Andrzeju beauty nie odpowiadasz na moje pytanie dlaczego nie masz wsparcia i swoich zwolenników a może nie masz racji i jesteś pieniaczem?
                              • Gość: e Re: uzalezniony komputerowiec IP: *.204.101.33.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.06.12, 09:24
                                pan Andrzej ma rację! robią z nas durnotę mieszkającą i utrzymującącały ten zarząd i prezesa na czele. Ludzie duzo mówią na klatkach schodowych , w piaskownicach i na placach zabaw , ale jak co do czego to niema odważnych żeby zrobić porządek więc siedzą cichutko i płacą i płacą , albo nie płaca bo już nie mają z czego ;(
                                • Gość: / Re: uzalezniony komputerowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 11:18
                                  No wlasnie! i tu jest meritum sprawy - "ludzie duzo mowia w piaskownicach"
                                  Moze czas z tych piaskownic wyjsc mentalnie?
                                  • Gość: phi-lozof Re: uzalezniony komputerowiec IP: *.tktelekom.pl 25.06.12, 13:28
                                    tylko ludziom brakuje oparcia w innych
                                    niby mają świadomość że podobnie myślących jest dużo jednak aby coś ruszyć to nadal ktoś musi być pierwszy
                                    nikt pierwszym nie chce być
                                    odpowiedzialni liderzy poszukiwani na gwałt ;)
                                    • Gość: Redakcja Re: uzalezniony komputerowiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.12, 14:43
                                      Chętnie zrealizujemy audycję na antenie radia poświęconą temu tematowi. Osoby zainteresowane prosimy o kontakt: redakcja@radiokrc.pl
                                      • Gość: uroczy mieszkaniec Re: uzalezniony komputerowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 18:18
                                        Jaka jawnosć zycia w KRC trzeba do nich isc po prośbie a siedza na tym forum dniami i nocami i sami od siebie nic a nic.
                                        Chyba dostali przyzwolenie częsci radnych PO bo tam tez walki frakcyjne.
                                        KRC to typowe radio peerelowskie z ich mentalnością i niech mi nikt nie pisze ze to radio katolickie bo umre ze smiechu.
                              • beauty.andrzej Re: uzalezniony komputerowiec 25.06.12, 20:48
                                Odpowiedziałem już wcześniej. Powodów jest kilka: brak wiary, że uda się cokolwiek załatwić, strach - czasem irracjonalny, a czasem uzasadniony, np. gdy ktoś ma zadłużenie - przed prezesem; przekonanie, że lepiej się nie wychylać; świadomość układzików rządzących miastem; socjotechnicze zagrywki zarządu (walne o 13, gdy wszyscy są w pracy. Przede wszystkim chyba jednak przyczyna jest ta sama, która powoduje, że w wyborach bierze udział 30% uprawnionych.
                                Miałem poparcie, i to duże, w ubiegłym roku, prezesowi udało się jednak lepiej zmobilizować swój elektorat.

Gość portalu: 1954a4 napisał(a):

> Andrzeju beauty nie odpowiadasz na moje pytanie dlaczego nie masz wsparcia i sw
                                > oich zwolenników a może nie masz racji i jesteś pieniaczem?
                                • Gość: Andy Re: uzalezniony komputerowiec IP: *.play-internet.pl 25.06.12, 21:08
                                  wiesz dobrze że masz silną pozycję ...
                                  Jesteś Filarem,
                                  tylko te cholerne radykalne poglądy ...
                                  • Gość: sleepless Re: uzalezniony komputerowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 00:02
                                    andrju, nie przesadzaj z tą pozycją prezesa. nie demonizuj, bo to śmieszne. tyle tej pozycji, ile mu umożliwiają jego wyborcy w spółdzielni i okręgu, bo sam na siebie może oddać tylko 1 głos. platformie on raczej wisi i powiewa, nigdy nie był i nie jest członkiem , co sam powtarza przy każdej okazji. w PO za gościem specjalnie nie przepadają, bo to średnia wartość dodana. na listę owszem wezmą, bo potrafi zebrać/zjednać (niepotrzebne skreślić) ludzi, którzy na niego głosują - wsio ryba, na radnego czy prezesa.
                                    gość o nicku bodaj "1954a4" dobrze ci radzi. rób to co zdzicho - przekonaj ludzi do siebie i startuj na prezesa, radnego, kogo tam chcesz, zamiast pienić się w kółko na forum, bo to już się stało żałosne ... serio wychodzisz na pieniacza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka