Gość: marta IP: *.cnow.pl 21.01.13, 18:40 mam pytanie, oboje z mężem nie pracujemy, jesteśmy bez prawa do zasiłku dla bezrobotnych o jaką pomoc, zasiłki możemy się starać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: on ciekawy swiata Re: zasiłki IP: *.play-internet.pl 21.01.13, 20:46 idzcie do MOPS powiedzcie jaka macie sytuacje tam Was pokierują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: zasiłki IP: *.play-internet.pl 21.01.13, 21:16 Należy się wam zwrot kosztów internetu, pokrycie kosztów utrzymania i zadośćuczynienie za straty moralne spowodowane stresem. Odpowiedz Link Zgłoś
asdfghjkl-5 Re: zasiłki 22.01.13, 08:50 Wiem,że nie jest to ani przyjemne, ani komfortowe. Idźcie do MOPS-u od razu do pracownika socjalnego, który ma przydział na Waszą ulicę, i przedstawcie sytuację, w której się znajdujecie, a on powie co dalej i na jaką formę pomocy możecie liczyć... Tylko nie nastawiajcie się, że od razu coś z tego będzie, bo niestety będziecie musieli przedstawić dochody z 3 ostatnich miesięcy- o ile tyle nie pracujecie to na Waszą korzyść. Weźcie też zaświadczenie z Urzędu Pracy stwierdzające,że jesteście osobami bezrobotnymi bez prawa do zasiłku, aby nie latać po dwa czy trzy razy. Poza tym możecie też ubiegać się o dodatek mieszkaniowy z Urzędu Miasta. Jeśli chcecie go otrzymać w lutym to macie czas do 25 stycznia. Życzę aby jak najszybciej zmieniła się Wasza sytuacja życiowa, powodzenia przy znalezieniu pracy bo niestety o nią ciężko. Pozdrawiam i mam nadzieję, że troszeczkę pomogłam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: zasiłki IP: 46.174.224.* 09.02.13, 21:35 Ale w tym MOPS są "życzliwi" ludzie. Panie Prezydencie to Pańscy podwładni. Mojego głosu w wyborach Pan już nie ma utrzymując tak źle zarządzaną instytucję. Odpowiedz Link Zgłoś