Dodaj do ulubionych

Dobre Obyczaje

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 16:35
Serdeczne podziękowania dla Miłej Pani, która wobec awarii niebieskiego Fiata Uno, ze zrozumieniem w dniu 12 marca we wtorek, pomiędzy godz. 12-stą a 13-stą, przestawiła na parkingu przy Kauflandzie swego Nissana WCI 00268 (chyba marki i nr nie pokręciłem – chyba, że pokręciłem – na wszelki wypadek ewentualnych zainteresowanych w sprawie z góry przepraszam), a także pomogła przestawiać popsutego niebieskiego klamota w celu ułatwienia odholowania do warsztatu – kierowca tego niebieskiego klamota serdecznie Pani dziękuje.
Także w imieniu osoby odholowującej zepsute niebieskie autko.
I jeszcze raz Pani serdecznie dziękuję.
Niech moderator tego wątku nie wycina, bo dotyczy on przykładu wrażliwości i solidarności społecznej między zupełnie nieznajomy ludźmi, które zasługują na naśladownictwo w jak najszerszej skali.
To nie jest żaden prywatny wątek – taki, że partykularnie ktoś dziękuje komuś za coś. To jest wątek o zasadach savoir-vivre’u w życiu codziennym w Ciechanowie.
Warto byłoby poznać opinie internautów, czy gdy komuś się popsuje w Ciechanowie samochód i rozkraczy na ulicy albo na przysklepowym parkingu, to należy oczekiwać tylko radochy ze strony innych kierowców, że się innemu ciechanowiakowi auto popsuło? (Pod Kauflandem widziałem gębę mojego bogatego znajomego w super extra SUV-ie jak się w moją stronę blisko stojąc tuż-tuż półgębkiem wyniośle uśmiechał i wcale nie spytał, jakby wynikało z przynależności do klasy naszych gentlemanów jeżdżących ofcourse Sport Utility Vehicle – po prostu pytając znajomka „What is Your problem?”). Czy też jednak można liczyć na ludzkie zrozumienie i pomoc – chyba przede wszystkim od nieznajomych. Dlatego podaję Nr Rej. pojazdu jako dobry przykład. To moje doświadczenie obywatelskie i mam prawo do jego prezentacji. Chyba, że pokręciłem ze starości ten numer. Więc w razie czego ex ante proszę o zrozumienie.
Niech ADMIN nie wycina tego wpisu, niech pozwoli na opinie ciechanowskich internautów. VERY PLEASE SIR.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka