Dodaj do ulubionych

Odśnieżanie chodnika na ul. Armii Krajowej.

27.01.14, 11:34
Czyżby pod koniec stycznia zima zaskoczyła urzędników miejskich w Ciechanowie??? Jest godzina 11.40, a nie da rady przejść chodnikiem, bo nie jest w ogóle odśnieżony. Wstyd dla naszego miasta!!!!! Ciekawy jestem kto tam pracuje co miesiąc dostając wynagrodzenie i kto jest odpowiedzialny za odsnieżanie chodników w mieście? Może prezydent miasta zainteresuje sie tą sprawą i zrobi coś w tym kierunku.
Obserwuj wątek
    • a.kraszewski Re: Odśnieżanie chodnika na ul. Armii Krajowej. 27.01.14, 12:03
      No cóż, widocznie panowie z Inżynierii Miejskiej jeszcze się nie obudzili po weekendzie i nie zlecili odśnieżania. Albo czekają z tym na ostrą interwencję mieszkańców, a jeżeli jej nie będzie, to miasto zaoszczędzi parę złotych. I już będzie na premie.
      • Gość: Wkurzony Re: Odśnieżanie chodnika na ul. Armii Krajowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.14, 15:05
        Jedna wielka porażka !! Nie było zimy tyle czasu ale jak już się pojawi - oczywiście z zaskoczenia (haha) to nie mogą sobie poradzić z odśnieżaniem. Podobno zmieniła się firma odśnieżająca - mieszkam w okolicy pułtuskiej w okolicy domków jednorodzinnych i od rana nie przejechał nawet jeden spych. Droga nie jest za bardzo uczęszczana bo służy głównie mieszkańcom do dojazdów do swoich posesji ale taka sytuacja zdarzyła się pierwszy raz. W poprzednich latach spych przejeżdżał kilka razy dziennie przy mocnych opadach - dzisiaj nie było nawet jednego a samochody "kopią się" w śniegu.
        • Gość: Łukasz Re: Odśnieżanie chodnika na ul. Armii Krajowej. IP: *.centertel.pl 27.01.14, 15:13
          W Ciechanowie to jeszcze nie jest najgorzej. Można jakoś przejśc i przejechac. Poza miastem jest dopiero lipa.
          • Gość: wojtek Re: Odśnieżanie chodnika na ul. Armii Krajowej. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.01.14, 15:29
            Jak tylko zaczął pruszyc pierwszy śnieżek (na początku grudnia) Straszniki Miejskie chodzili i upominali właścicieli posesji o potrzebie odśnieżania grożąc mandatami.....Ciekawi mnie kto wystawi mandat odpowiedzialnym za odśnieżanie chodników publicznych...........
    • Gość: zinteresowana Re: Odśnieżanie chodnika na ul. Armii Krajowej. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.14, 16:55
      Nie tylko na ul. Armii Krajowej są źle odśnieżane chodniki na rogu ulic Granicznej i Czarnieckiego chodnik jest zasypany a tędy chodzą dzieci do szkoły nawet przejście dla pieszych na Granicznej jest zasypane, kto za to wszystko odpowiada? Dlaczego w niektórych przypadkach ciągnik który odśnieża chodnik jedzie dalej i odśnieża prywatne posesje a na przykład już po drugiej stronie ulicy prywatne domki muszą odśnieżać sami właściciele.Niech albo wszyscy z domków jednorodzinnych odśnieżają tak samo sami albo niech firma odśnieża wszystkim!!!
    • Gość: paw. Re: Odśnieżanie chodnika na ul. Armii Krajowej. IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.14, 19:57
      Chodniki jak chodniki, ale o drogach już nie wspomnę, gratuluje władzom naszego miasta wyboru jakiejś firmy krzak, którą wybrali w przetargu odśnieżania miasta, drogi są zawalone śniegiem, a jest godzina przed 20.00 szok !!!!!! Szanowna władzo - albo masz w du..e mieszkańców naszego miasta, albo jesteście na swoich stanowiskach zupełnie przypadkowo. To taka delikatna uwaga, chociaż ciężko nazwać to uwagą.
      • Gość: Zb Re: Odśnieżanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.14, 20:19
        Widzę tu klasyczny przykład powiedzenia "Cygan zawinił, kowala powiesili".
        No sorry, ale tu nie ma "tego chcę wybrać, bo myślę, że będzie lepszy". Nie chcesz, ale musisz stosować ustawę o zamówieniach publicznych, czyli przetarg i wygrywa ten, który daje niższą cenę. Debilna ustawa, ale miej pretensję do parlamentu i to nie tej kadencji, bo ustawa ma już naście lat. Podsumowując - gratuluj twórcom kretyńskich zapisów ustawy a nie władzom. Samorządy jej nienawidzą, bo zbierają za nią cięgi. Też by wolały wybrać dobrą firmę a nie najtańszą dziadowską, żeby za nią nie świecić oczami.
        PS. U mnie na Śmiecinie godzinę temu odśnieżali, co i tak nie ma większego sensu, bo śnieg wciąż sypie i znowu zalega. Odśnieżanie ma sens, kiedy przestanie padać.
        • Gość: zazzu01 Re: Odśnieżanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.14, 20:22
          a u mnie jak co roku - bez względu na firmę odśnieżającą - śniegu po kolana.I choć ulica w ścisłym centrum miasta to wg ratusza 4 kategoria odśnieżania i pług chociaż raz (!) w ciągu zimy się nie należy, bo zawsze jest coś pilniejszego.
          Ale ogólnie to masakra jakaś z tym śniegiem.Dzień opadów i miasto sparaliżowane a pługu nie uświadczysz
          • Gość: GO Re: Odśnieżanie IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.14, 21:06
            No i w tym sęk, że nawet nie wiemy komu należy się "zjebka". Kiedyś wszyscy odśnieżali skoro świt żeby rano dojechać do pracy i szkoły a teraz mają w dupie
    • Gość: paw. Re: Odśnieżanie chodnika na ul. Armii Krajowej. IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.14, 21:03
      Do zb. kolego jak nie znasz możliwości w rozstrzyganiu przetargów w zamówieniach publicznych to się nie udzielaj, chyba że to Ty jesteś u tej "władzy", są pewne kryteria, które firma wygrywająca przetarg musi spełnić!!! Cena jest ważna, ale są pewne kryteria , które firma wygrywająca musi spełniać. Idąc Twoim głupim tokiem myślenia, każdy Kowalski może wygrać przetarg ? Tak się dzieje jak na stanowiskach publicznych są osoby niekompetentne, albo skorumpowane, to wszystko wymaga wysiłku, ale po co ? Podczas wyłonienia zwycięzcy przetargu trzeba zadać sobie odrobinę trudu, czy firma owa zdoła wywiązać się ze swoich zobowiązań, dokumenty, kompetencje itd. A może to Twoją firmę zaskoczyła zima !!
    • Gość: paw. Re: Odśnieżanie chodnika na ul. Armii Krajowej. IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.14, 21:15
      Poza tym w d...e mam przetargi, chcę normalnie jeździć po ulicach naszego miasta, to chyba nie "armagedon pogodowy" ! Są ludzie którzy są odpowiedzialni za tą sytuacje. Byłem dzisiaj w Przasnyszu, w Makowie M. tam można odśnieżyć drogi. A w Ciechanowie tragedia, tu działa inne prawo ? Czy brak kompetencji, ach.. szkoda pisać
    • Gość: kwak Re: Odśnieżanie chodnika na ul. Armii Krajowej. IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.14, 06:32
      Dobry artykuł, polecam
      motoryzacja.interia.pl/wewfewr/tvn/news/asymetria,1986137,8493
      • a.kraszewski Re: Odśnieżanie chodnika na ul. Armii Krajowej. 29.01.14, 09:12
        Przy stwierdzeniu, że jakaś droga miejska jest nieprzejezdna lub chodnik nieodśnieżony, proponuję bombardować Wydział Inżynierii Miejskiej i Ochrony Środowiska (tel. 23 674 93 06) i żądać natychmiastowego odśnieżenia. Przecież my za to płacimy! Jednocześnie można zawiadomić Straż Miejską (23 674 92 51, kom 606 370 411) i wnioskować o ukaranie osoby winnej niedopełnienia obowiązków. Z doświadczenia wiem, że to przynosi efekty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka