klaudia87pl 03.06.14, 15:12 Mam możliwość podjęcia tam zatrudnienia przy pakowaniu lakierów. Proszę o wasze opinie na temat tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: Praca w Il cosmetics IP: *.matcom.com.pl 03.06.14, 22:31 A co chcesz wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
opin7 Re: Praca w Il cosmetics 04.06.14, 09:37 Nietrudno się domyśleć. Wynagrodzenie. Zmiany. Atmosfera pracy. Przełożeni. Itp. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia87pl Re: Praca w Il cosmetics 04.06.14, 10:55 Wiem, że ma być to praca od poniedziałku do piątku. Ale w jakich godzinach dokładnie się pracuje? Jaka atmosfera w pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w Il cosmetics IP: *.cnow.pl 04.06.14, 13:17 najgorsze tam to atmosfera szok Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia87pl Re: Praca w Il cosmetics 04.06.14, 14:36 Atmosfera jest aż taka tragiczna??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnnA Re: Praca w Il cosmetics IP: 92.60.130.* 04.06.14, 15:31 Atmosfera?????? wszędzie trzeba pracować, nikt nie da pieniędzy za darmo. Atmosfera jak wszedzie, są lepsze i gorsze dni ale nie można narzekać. Napewno trzeba się starać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Praca w Il cosmetics IP: *.matcom.com.pl 04.06.14, 19:35 Ludzie tworzą atmosferę, a więc i ten co narzeka. Mnie się dobrze pracuje, wypłata na ostatni dzień miesiąca jest pewna. Praca nie jest łatwa, ale nigdzie nie płacą za leżenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Praca w Il cosmetics IP: *.cdma.centertel.pl 04.06.14, 19:43 A ile średnio płacą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Praca w Il cosmetics IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.14, 20:05 Atmosferę tworzą wyziewy z lakierów i nie zaleca się tam rozmów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Praca w Il cosmetics IP: *.tktelekom.pl 17.09.14, 19:00 a ile zmianowa jest praca w tej firmie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Praca w Il cosmetics IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.14, 20:04 dziewczyna moja to po trzech godzinach wyszła z płaczem i powiedziała ze nigdy wiecej tam nie pojdzie szok szok szok !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Praca w Il cosmetics IP: 213.199.253.* 17.09.14, 20:51 ROBOTNA ta Twoja dziewczyna haha :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Praca w Il cosmetics IP: *.cnow.pl 19.09.14, 03:15 może to nie twarda kobieta ze wsi, tylko kobieta i dlatego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: Praca w Il cosmetics IP: *.opera-mini.net 05.10.14, 14:15 Albo tzw. ksiezniczka, co wode w czajniku przypala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaa Re: Praca w Il cosmetics IP: *.182.208.180.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.09.14, 08:26 kregosłup wysiada a niektórzy wrecz puchna od octanu zapie...w tempie chińskim i sie dziwisz. Czlowiek nie maszyna!!! Dobrze zrobiła ze wyszla bo to kolejny zaklad a raczej obóz pracy powstaje. To samo jest na tysiaclecia i składowej. śmieszne jest to ze za najnizsza krajowa wiekszosc dalaby sie pociac a dziewczyna widocznie szanuje swoje zdrowie,po za tym stac ja na prace w lepszych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xya Re: Praca w Il cosmetics IP: *.tktelekom.pl 23.09.14, 09:03 a jaki jest zakład na składowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: Praca w Il cosmetics IP: *.opera-mini.net 05.10.14, 14:28 Widac ze pisze to osoba ktorej nawet bezrobocie nie straszne, bo kranik od pepowinki jeszcze czynny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Praca w Il cosmetics IP: 212.160.172.* 18.09.14, 11:55 A jak z zatrudnieniem? przez IL czy przez firmy zewnętrzne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciech Re: Praca w Il cosmetics IP: *.matcom.com.pl 19.09.14, 13:59 Przez agencje. 1680 brutto. Umowy cotygodniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek Re: Praca w Il cosmetics IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.14, 14:11 Pff..K.. kolejny śmietnikowy zakład.. Wydymać, wykorzystać do granic możliwości za beznadziejnie śmieszne pieniądze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazi Re: Praca w Il cosmetics IP: 195.117.122.* 03.10.14, 15:05 na razie nie ma takiej możliwości ale złóż CV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Praca w Il cosmetics IP: 5.172.252.* 03.10.14, 22:37 Praca tam jest za najniższa krajowa co tydzień umowa . atmosfera ... Jak się robi swoje to jest zabawnie .czasem SA odwołania na premie ni ma co liczyć bo pracuje przez pośrednia firmę to wiem. Kierownictwo daje do zrozumienia ze powinniśmy być im wdzięczni ze dostalismy tam prace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: chromavis IP: *.tktelekom.pl 06.10.14, 09:45 widziałam dwa ogłoszenia do pracy w tej firmie jak się Wam pracuje chodzi mi ile zmian i o umowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: chromavis IP: 46.77.124.* 06.10.14, 13:48 Umowa o prace co tydzień przedluzana i SA 3 zmiany ale i tez odwołania czyli mimo tego ze masz umowę możesz mieć wolne bezpłatne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość222 Re: Praca w Il cosmetics IP: *.cnow.pl 24.10.14, 15:44 ja pracowałam przez adeco,umowy sa w tej chwili przedłużane każdego dnia,codziennie,brak szacunku dla pracowników,na twoje miejse jest dwudziestu,tylko ten jest chetny tam robic kto niewie jak tam jest.praca jest lekka,nienapracujesz sie tam ale warunki pracy sa okropne.W Luksemburgu pracuja 30 godzin tygodniowo za 1800 euro na reke a my za 1000 zl.jest różnica?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Praca w Il cosmetics IP: *.matcom.com.pl 24.10.14, 17:28 Nikt Cię nie zmusza. Idź do HITa za 5zł będzie lepiej. Z tego co wiem, przestoje są płatne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Praca w Il cosmetics IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.14, 20:10 Za przestoje nie płacą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Praca w Il cosmetics IP: 46.77.124.* 24.10.14, 22:27 Za przestaje nie płacą no chyba że mamy jakiś niewykorzystany urlop. No i umowa jednodniowe.czyli jeżeli w jakiś dzień mamy wolne to nie mamy za ten dzień umowy czyli jeżeli przykładowo pracujemy poniedziałek środa i piątek tona świadectwie pracy będą wyszczególnione tylko te dni za które pracowalismy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Praca w Il cosmetics IP: *.matcom.com.pl 24.10.14, 23:12 Tak jest dopiero od tygodnia. do tej pory były płacone przestoje- wiem, bo pracuję tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Praca w Il cosmetics IP: 46.77.124.* 25.10.14, 10:12 Ja tez tam pracuje i wiem ze jeżeli SA nie wykorzystane urlopy które można wykorzystać w ramach dni wolnych to tak zapłacą za przestoj. No ale jeżeli Nie ma tych urlopów to niezaplaca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Praca w Il cosmetics IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.14, 17:44 Wszystko zmieniło się na gorsze, na początku były umowy tygodniowe, teraz są podpisywane codziennie, a niedługo pracy nie będzie wcale, bo wystarczy, że zmaleją zamówienia na ten badziewiasty produkt i większość zwolnią, zostaną tylko ci, którzy są bezpośrednio zatrudnieni przez Il cosmetics. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abs Re: Praca w Il cosmetics IP: *.tktelekom.pl 29.10.14, 14:34 czyli wszędzie to samo wyzysk i niska płaca jedni harują drudzy się bogacą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Praca w Il cosmetics IP: 46.22.160.* 29.10.14, 15:19 Dopóki ludzie będą dawali się tak wykorzystywać (Cedrob i inne (pod)ciechanowskie przedsiębiorstwa prowadzą), dopóty będą ludzie, którzy z tego korzystają. Jak się pracownicy nie obudzą,to za zupę będą pracować i to jeszcze z pocałowaniem ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Praca w Il cosmetics IP: *.tktelekom.pl 29.10.14, 17:26 A co ludzie mają zrobić pracy nie ma a jeść trzeba jak nie pójdą do cedrowe czy do innej firmy to umrą z głodu bo niestety ale innej pracy nie ma . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Praca w Il cosmetics IP: 5.172.252.* 31.10.14, 15:47 Wiecie co w orange jest zapotrzebowanie i się więcej zarabia niż tu i chyba się przeniose. Owszem może człowiek jest zmęczony psychicznie po pracy w orange ale tu przez te odwołania tez się człowiek denerwuje. W il było dobrze póki były zamówienia a teraz tragedia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Praca w Il cosmetics IP: *.centertel.pl 02.11.14, 16:16 A gdzie te Orange jest bo ja pracuje w drukarni ivtu jest jak wszędzie wyzysk za psie pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Praca w Il cosmetics IP: 5.172.252.* 02.11.14, 18:56 Orange jest na Mikołajczyka na przeciwko sadu a praca polega jako telefoniczny doradca klienta stawka godzinowa 10 brutto plus premia. 6-6.5 godz pracy i 40 minut przerwy w przerywacz 1.5 godz o ile dobrze sprzedajesz:) wiem bo pracowalam palarnia jest także wychodzisz kiedy chcesz. zajrzyj na olx.pl tam będą ogłoszenia od firmy wadwicz to zadzwon. zaprosza cie na rozmowę kwalifikacyjna wstępna i będą kazać ci cos sprzedać np. Długopis pusta kartkie torebkie lub telefon. Potem rozmowa z kierownikami i znów cos będzie trzeba sprzedać a jak przejdziesz to szkolenia i ostateczny egzamin nie jest to takie straszne jak sie wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
monte721 Re: Praca w Il cosmetics 30.05.15, 16:51 Tragedia!! Na początku wszystko pięknie fajnie, warunki wydawały się bardzo dobre, więc podjęłam pracę. Po paru minutach od rozpoczęcia zmiany byłam przerażona, osoby, które miały mi wyjaśnić co mam robić zajęły się swoimi stanowiskami i zostałam sama.. zostałam przydzielona do urządzenia, z którym widziałam, że osoby z dłuższym stażem miały problemy :/ po chwili pan "kierownik" przeniósł mnie na inne stanowisko, gdzie co chwilę na mnie krzyczał. Robiłam to co kazał, a on cały czas miał z czymś problem, ewidentnie widać było, że ma zły humor i wyżywa się na pracownikach.. dopiero przy 3 urządzeniu wyjaśniono mi co mam robić i było nawet ok, oczywiście do czasu. Znowu pojawił się kierownik (Karol?) i zaczął się czepić, rzekomo źle nakleiłam etykiety i trzeba było po mnie poprawić, brak słów, na 2000 lakierów kilka może zostało poprawionych i wynikało to z błędnie ustawionej maszyny, a nie błędu z mojej strony. Miałam kończyć zamianę o 14, była 13:55 i kazano mi posprzątać stanowisko, po czym pojawił się kierownik i kazał mi dalej pracować. Byłam tak wściekła.. o 14 wyszłam i powiedziałam, że więcej nie wrócę. Ten człowiek nie powinien pracować na takim stanowisku. Myśli chyba, że skoro jest kierownikiem to może pomiatać ludźmi, którymi "rządzi". A zapomniałam dodać, że nie wyszłam na przerwę, ponieważ podobno zostało mi za dużo lakierów i tak 8 godzin bez jedzenia, picia i toalety... zasady BHP też raczej tam nie obowiązują.. miałam szczęście, że trafiła się dziewczyna, która mi pomogła i była bardzo miła, bez niej chyba bym nie wytrzymała.. Odpowiedz Link Zgłoś
stonka190299 Re: Praca w Il cosmetics 02.06.15, 20:56 masz rację nie wszyscy mogą zarządzać, myśli ,że jak zna język angielski to wszystkie rozumy pozjadał Odpowiedz Link Zgłoś
czaki1617 Re: Praca w Il cosmetics 06.06.15, 11:36 Moja droga nie tylko Ty to wszystko przeżyłaś. Ja pracowałam tam 3 miesiące i już nigdy nie chcę mieć z nimi nic wspólnego. Kadra zarządzająca to prości ludzie którzy nie mając doświadczenia dorwali się do stanowisk i myślą, że są już nie wiadomo kim. Karol to istny socjopata, sprawdź w słowniku co to znaczy. Dla mnie to jest ktoś kto zna tylko angielski i nic poza tym. Brak wiedzy w zarządzaniu i o pracy rekompensuje sobie poniżając ludzi, wyzywając ale jest nikim. Osoby które chcą pomagać innym są w tej firmie źle widziani. Dziwi mnie jedno, że taka firma, w której dużo osób mogłoby mieć pracę to człowiek człowiekowi gotuje taki los. Ta firma nie przetrwa ponieważ takie zachowania wykazują wszyscy z osób tzw. wyższej sfery. Przed podjęciem pracy poczytajcie i zastanówcie się czy chcecie mieć pieniądze na życie bo nie ma pracy , czy będziecie dorabiać psychiatrów bo tam się po tej pracy znajdziecie. Odpowiedz Link Zgłoś
mala260 Re: Praca w Il cosmetics 29.09.16, 21:48 a jak tam jest na stanowisku brygadzisty ? Odpowiedz Link Zgłoś
gazetomaniak_89 Re: Praca w Il cosmetics 29.09.16, 22:58 Stanowisko brygadzisty/brygadzistki jak najbardziej tak ponieważ to praca pełna wyzwań ale nie w firmie IL Cosmetics. Pracuję w niej dość długo i jest co raz gorzej a wręcz tragicznie. Brak pracowników co za tym idzie, co dzień na danym stanowisku jest nowa osoba której nie ma udzielonych żadnych szkoleń odnośnie obsługi maszyny. Ludzie przychodzą na dwa trzy dni i więcej się nie pojawiają z resztą wcale im się nie dziwie. Ciężko jest kierować ciągle to nowymi pracownikami. Całkowity brak jakiejkolwiek organizacji w połączeniu z niekompetentnymi ludźmi łącznie z kadrą zarządzającą, którą stanowi grupa znajomych upychająca w firmie swoją rodzinę gdzie tylko się da. Podsumowując jeden wielki burdel. Taka jest moja ocenia tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
mala260 Re: Praca w Il cosmetics 25.10.16, 21:41 A jakie zarobki jako brygadzista? A jak praca jako kontroler jakosci oroentujecie sie? Odpowiedz Link Zgłoś
mala260 Re: Praca w Il cosmetics 29.10.16, 17:45 ja pracuje w tej firmie i nie narzekam. Widziałem gorsze firmy Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszek_97 Re: Praca w Il cosmetics 28.05.18, 10:01 Ktoś tam teraz pracuje? Aplikuje do tego miejsca? Tak teraz patrzę te Wasze opinie i chyba zrezygnuję z pracy w tym miejscu. Jak wygląda teraz sytuacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo1 Re: Praca w Il cosmetics IP: 95.49.102.* 14.04.19, 06:59 Zdecydowanie nie polecam pracy w tym zakładzie,niema żadnych szkoleń ,(Pan od BHP bardziej przejmuje się tym jak ułożona jest makulatura w kontenerze niż bezpieczeństwo pracowników) poza pracownikami ilcosmetics pracują również pracownicy kilku agencji pracy tymczasowej oraz z Ukrainy. Gdy już się zdecydujesz na prace po przyjęciu do pracy usłyszysz ze pracujesz np. na R56 i tyle co gdzie i jak ()Pani brygadzistka jeśli ma dobry humor to pokaże gdzie to jest jeśli radź sobie sam,pierwsze co rzuca sie w oczy to to ze brak jakichkolwiek środków ochrony bezpośredniej ciała (są rękawice ale tn środek rozpuszcza je na rękach)do mycia automatów nalewających używany jest silnie toksyczny i trujący środek rakotwórczy min. powodujący upośledzenie wzroku itp. Brygadzistki to istoty o inteligencji nogi od stołu u zwłaszcza grupa B,gdy już zaczniesz prace masz ślepo wykonywać polecenia Pań brygadzistek czy ma to sens czy nie, nie wolno pokazywać ze jesteś inteligenty ,pod zadnym pozorem niewolno zwracać brygadzistce uwagi lub proponować rozwiązanie problemu inne niż jej jeśli tak zrobisz jesteś przegrany,od tego momentu będziesz otrzymywał prace porządkowe i jak najmniej ambitne(dokładanie korków) Doświadczyłem tego na własnej skórze. wszystkie decyzje brygadzistek są na zasadzie -bo ja tu rządzie lub bo ja tak mówię. Większość załogi to Panie w wieku 60+ ,,inteligencją tez nie grzeszą" jeśli wystąpi jakiś problem nawet nie masz do kogo się zwrócić dyrektor jest francuskojęzyczny ,i nie jednokrotnie miałem wrażenie ze bardzo podobało mu się to jak brygadzistki "ganiają polaków" celowo użyłem sformułowania polaków ponieważ Ukraińcy już traktowani są zupełnie inaczej tzn.nie muszą nic omieć i na niczym nie muszą sie znać po prostu stawiani są na bez awaryjne automaty a jeśli czegoś nie wiedzą my (Polacy mamy to za nich zrobić)????????????????????????????????????????????????????????????? w tym zakładzie już nikt nie chce pracować niedawno znalazłem ogłoszenie ze zatrudnią nawet osoby niepełno sprawne,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Zdecydowanie nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś