Dodaj do ulubionych

Deweloperzy

IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.08, 12:50
Ciekaw jestem, jak wygląda sytuacja na rynku budowlanych w Ciechanowie. Czy wie ktoś na temat inestycji TBS. Miała ruszyć w sierpniu, a tu cisza. Czyżby mieli kłopoty ze sprzedażą mieszkań? Może jest ktoś zorientowany. Proszę o informacje. A co z innymi deweloperami. Po ile sprzedają mieszkania? Ponoć Novdom z Przasnysza ma wejść wkrótce ze swoją ofertą w Ciechanowie, dotyczącą budowy nowego bloku. Opowiedźcie proszę, czy banki robią obecnie duże utrudnienia w zaciąganiu kredytu hipotecznego? Ile wynoszą oprocentowanie i marże. Z góry dziękuję za informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: felix Re: Deweloperzy IP: *.cust.tele2.pl 11.11.08, 17:32
      TBS właśnie sprzedaje mieszkania do końca listopada. A Novdom ma budować przy Armii Krajowej osiedle zamknięte.
      • mysliciel1985 Re: Deweloperzy 19.11.08, 14:04
        ja sie rozgladam za mieszkaniami w płońsku tańsze i łądniejsze sa :)
        polecam a i ceny przystepne
        • Gość: Jurek Re: Deweloperzy IP: *.chello.pl 01.12.08, 17:30
          Proponuję sie wstrzymać z tymi mieszkaniami w Płońsku, bo za chwilę będzie w
          czym wybierać w Ciechanowie. Standard, cena, lokalizacja, szybkość budowy -
          będzie można porównać i wybrać dla siebie najlepszą opcję. Dobrze, że na
          ciechanowskim rynku zaczyna się coś dziać w tym temacie. Dobrze, że będzie
          konkurencja.
    • Gość: globtroter Re: Deweloperzy IP: *.cust.tele2.pl 01.12.08, 19:41
      Póki co to na razie cisza.Nie wiem, gdzie taki strasznie wielki wybór. TBS stoi.Achtel krzyczy sobie po 4000zł za metr i raczej nie ma chętnych.I tyle... Skad ten optymizm u mojego przedmówcy????
    • Gość: x Re: Deweloperzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 16:51
      Novdom już się reklamuje bilbordem na Armii Krajowej. Będą dwa strzeżone bloki z garażem podziemnym. Wreszcie znikną pastwiska niemal w centrum miasta ;)
      • Gość: nowy dom Re: Deweloperzy IP: *.chello.pl 02.12.08, 18:30
        Billboardy są w całym mieście. Biuro sprzedaży tez juz otwarte. Ostro ruszyli.
        • Gość: lukrecja01 Re: Deweloperzy IP: *.cust.tele2.pl 03.12.08, 08:22
          A gdzie to biuro, bo jestem zainteresowana?????
          • Gość: mixer Re: Deweloperzy IP: *.finat.com.pl 03.12.08, 15:11
            Biuro mieści się na pl.Kosciuszki 13 lok 3 i jest czynne w pon, śr,
            pt w godzinach 10-17.
        • Gość: kaja Re: Deweloperzy IP: *.cust.tele2.pl 03.12.08, 08:24
          symulacja osiedla wyglada zachecajaco, ale nie ma na razie rozkladu mieszkan.pewnie wkrotce beda.
          • Gość: Jurek Re: Deweloperzy IP: *.chello.pl 03.12.08, 19:02
            Rozkład mieszkań? Prosze bardzo.
            www.novdom.pl/start.php?po=etapciechanow#plany
      • kowalndm Re: Deweloperzy 03.12.08, 16:49
        Cieszy mnie to, że coś się dzieje w Ciwechanowie, tylko nie mówcie,
        że dwa bloki to osiedle;)
        To jest dopiero osiedle:
        www.banaszek-nieruchomosci.pl/
        www.banaszek-nieruchomosci.pl/debowypark.html
        W sumie ponad dwadzieścia bloków na osiedlu strzeżonym w NDM.
        • Gość: m Re: Deweloperzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 17:25
          Achtel też buduje dwa bloki szumnie nazywane osiedlem ;)
        • Gość: zizi Re: Deweloperzy IP: *.cust.tele2.pl 03.12.08, 20:43
          A ja bym nie chciała mieszkać na takim molochowatym osiedlu
          • Gość: zainteresowany Re: Deweloperzy IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.08, 21:00
            Dziękuję za informacje; tylko nie mogę zrozumieć, dlaczego bloki budują w ciechanowie tak blisko ulic. Co to, nie ma gdzie budować? Na ul. Armii Krajowej będzie panował jeszcze większy ruch, bo przecież mają dobudować drugą nitkę.
            • Gość: m Re: Deweloperzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 21:19
              To jest miasto a nie wieś i ma być gęsto ;) A nowe domki będą stały tu:
              img235.imageshack.us/img235/294/satev7.jpg
              • Gość: villa art Re: Deweloperzy IP: *.chello.pl 04.12.08, 19:41
                Czy ktoś wie ile za metr kwadratowy?
                • Gość: JA Re: Deweloperzy IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.08, 22:28
                  NOVDOM;3300ZŁ/m2 i 3400 zł/m2 ale podobno dolicza po 1000 zł/m2
                  balkonu i każe też płacić za piwniczkę.Informacja zasłyszana więc
                  może być niedokładna.
                  • Gość: zainteresowany Re: Deweloperzy IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.08, 16:13
                    Deweloperzy obniżają ceny. TBS jeszcze nie zaczął budować, a już zjechał z ceną do ok. 3 tys. zł (z 3,5 tys. zł). Pytanie tylko, czy znajdą się chętni, żeby mieszkać nad sklepami (spożywczym, mięsnym)? Gdyby deweloper z nich zrezygnował, pewnie zainteresowanych mieszkaniami przybyłoby. Kryzys nadciąga. Banki oczekują wyższego wkładu własnego. Marże bankowe podskoczyły. Więcej osób nie ma zdolności kredytowej. Nie wygląda to ciekawie.
                    • Gość: agnozja Re: Deweloperzy IP: *.xdsl.centertel.pl 28.12.08, 08:32
                      Problem pojawia się gdy chcę się dowiedzieć czegoś więcej o mieszkaniach
                      budowanych przez TBS. Na ich stronie internetowej nie ma konkretnych informacji,
                      natomiast telefonicznie Pani nie chce rozmawiać i zaprasza do siedziby TBS.
                      Bardzo chętnie ale kiedy?
                  • Gość: ana Re: Deweloperzy IP: *.aster.pl 07.08.09, 13:50
                    To dziwne, że płacisz po 1000 za balkon. Przecież balkon należy do części
                    wspólnych a przeznaczony jest do twojego wyłącznego korzystania! Dobre! Płacisz
                    za coś co nie jest twoje! jeżeli się mylę to proszę o sprostowanie.
        • Gość: Darek Re: Deweloperzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 20:39
          Kowal skontaktuj sie z naszym biurem Banaszek Nieruchomosci,mamy
          ciekawa propozycje
    • Gość: kryzys Re: Deweloperzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 10:56
      czuć i w ciechanowie
      • Gość: 1946s Re: Deweloperzy IP: *.ibd.gtsenergis.pl 06.01.09, 12:32
        Obecnie na rynku wtórnym za 30 letnie 40 mk mieszkanie placi się
        2600 zł za mk.
        • Gość: Zainteresowana Re: Deweloperzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 18:07
          Odnośnie inwestycji TBS Ciechanów sprawdziłam z mężem. Cena metra kwadratowego
          wynosi 3050,00 zł i to już wszystko. Nie pobierają żadnych dodatkowych opłat za
          piwnicę czy balkony itp.Wszystkiego można się dowiedzieć w ich biurze w godz. od
          7.00 do 15.00 tak jak podali w najnowszych lokalnych gazetach. Mieszkań nad
          sklepami jest tylko pięć sztuk w całym budynku, jednakże doskonale odizolowanych
          od tych sklepów. Nie są to sklepy wielkogabarytowe, raczej rodzinne. Jest tyle
          budynków ze sklepami na parterach i nikt nie narzeka, ale jeśli ktoś na siłę
          szuka problemów? Doskonałym atutem jest położenie budynku w cichym spokojnym
          miejscu z dala od ruchliwych ulic z dobrym dojazdem, w sąsiedztwie siedmiu już
          istniejących budynków TBS.
          • Gość: interested Re: Deweloperzy IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.09, 18:53
            Ciekawe, co jest napisane wyżej. Jak ja się dowiadywałam wcześniej to mi mówiono, że będą 2 sklepy duże, w tym jeden mięsny, a drugi spożywczy z alkoholem i kilka mniejszych. Na planach zagospodarowania tego terenu widnieją jeszcze inne sklepy w pawilonach położonych niedaleko projektowanego bloku, więc nie wiem, co oznacza "ciche, spokojne miejsce"? Nie rozumiem jednej rzeczy TBS pobudował tyle bloków na wynajem i pod żadnym nie ma sklepów, dlaczego funduje takie udogodnienie ludziom, którzy muszą zapłacić za swoje mieszkania ogromną kasę i to od razu. Szczerze mówiąc mnie zmroziła wizja właśnie tychże sklepów. Czy naprawdę nie dało się zaprojektować normalnego bloku? Ale rozumiem pewna kasa z wynajmu całego parteru to niezły dochód...
            • Gość: m Re: Deweloperzy IP: 79.191.31.* 06.01.09, 19:35
              Specjalnie dla ciebie wszystkie sklepy zostaną przeniesione na przedmieścia.
            • Gość: Oświecony Re: Deweloperzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 20:52
              Wiem, że Bank Gospodarstwa Krajowego nie finansuje sklepów i działalności
              usługowej, tylko mieszkania. Prawdopodobnie dlatego nie było w poprzednich
              budynkach sklepów i usług. W tym budynku musiało to powstać. Trudno sobie
              wyobrazić osiedle bez sklepów, niech Pani 'interested' pokaże mi takie w
              Ciechanowie?? Mimo tych 2ch czy 3ch małych sklepów uważam, że osiedle będzie
              spokojniejsze od tych zlokalizowanych przy ul. Armii Krajowej
              • Gość: interested Re: Deweloperzy IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.09, 21:24
                Tak bardzo małe te sklepy: jeden 100 m.kw. drugi ponad 100 m.kw. na wspomnianym osiedlu przy AK sklepów pod blokami nie planują...A zresztą mieszkajcie sobie gdzie chcecie: pod sklepem, nad sklepem w pobliżu sklepu. Jak ktoś nie może się obejść bez sklepu pod własnym mieszkaniem to dla niego taki projekt to cud. ja nie mam nic przeciwko temu żeby iść do sklepu po drugiej stronie ulicy. Może osiedli bez sklepów nie ma, ale od tych budowanych pod blokami już się odchodzi.. Nie te czasy...
              • Gość: razdwatrzy Re: Deweloperzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.09, 21:27
                Dla mnie inwestycje Achtelu, Novdomu i TBSu są w blokowiskach z
                pseudo blokersami. Blee. Chamstwa nie zniese.
                • Gość: klient Re: Deweloperzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 21:40
                  Dla mnie 100 m2 to jest sklepik, w porównaniu do carefour`a czy biedronki, które
                  mają ponad 1000 m2. Ważne, że coś się dzieję, że można wybierać w mieszkaniach,
                  tańsze, droższe, ze sklepem, bez... WYBÓR NALEŻY DO CIEBIE!!!:)
                  • Gość: interested Re: Deweloperzy IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.09, 21:52
                    Właśnie, jak słusznie zauważyłeś, wybór należy do mnie i jest w końcu w czym wybierać
                    • Gość: zainteresowany Re: Deweloperzy IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.09, 14:16
                      Blok TBS to będzie duży budynek, porównywalny z blokiem przy ul. Witosa (bodajże 67), stojącym równolegle do ul. Armii Krajowej. Będzie to obiekt 5-piętrowy (na osiedlu budowano do tej pory niższe bloki), z lokalami usługowymi i handlowymi na parterze (w sumie ok. 590 m kw., w tym 137 mkw spożywczak, ok. 50-60 kw. mięsny). Ani Achtel ani Novdom sklepów na parterze nie budują. To moim zdaniem zaleta ich ofert. Klienci oczekują takich rozwiązań. W sąsiedztwie bloku TBS ma budynek innej firmy z kilkoma pawilonami usługowymi. Kwoty jakie oczekują firmy dotyczą stanu deweloperskiego. Jak mówiłmi pewien budowlaniec, żeby zamieszkać trzeba dołożyć do tego co najmniej 30 procent. Problemem klientów są banki. Zaostrzyły kryteria przyznania pożyczek hipotecznych i teraz wiele osób nie ma zdolności kredytowej lub muszą liczyć się z wyższymi ratami. Warto najpierw udać się do banku (objętnie który) i sprawdzić, czy spełniamy kryteria. Inaczej można się potem mocno rozczarować. Na marginesie - sklepom towarzyszą zazwyczaj duże wentylatory, będące elementami klimatyzacji, która jest niezbędna. Na ogół umieszcza się je na zewnątrz budynku i niestety są one uciążliwe, bo hałasują.
                      • Gość: m Re: Deweloperzy IP: 79.191.36.* 08.01.09, 15:35
                        Tak będzie wyglądał nowy TBSowy blok:
                        img74.imageshack.us/img74/2750/andersamx9.png
                        • Gość: batman78 Re: Deweloperzy IP: *.ibd.gtsenergis.pl 23.01.09, 16:46
                          Nie wiem co o tej architekturze bloku TBS myślicie, ale dla mnie to
                          kolejny "kloc" bez żadnej myśli architektonicznej. Nic innego jak
                          wszystkie pozostałe. Pawilony w części parterowej to już przesada.
                          Wyobrażcie sobie te dostawy towrów o 5 rano, albo śmieci za blokiem.
                          Oferta Novdomu, w tym przypadku zdaje się być najlepsza. Nie tylko
                          dobra architektura ale i lokalizacja. Szukałem mieszkania i właśnie
                          tam dokonałem rezerwacji. Mam nadzieję, że wszystko zrealizują tak
                          jak mówią. Zresztą wyglądają na profesjonalistów. Pytałem znajomych
                          o ich osiedle w Przasnyszu i wyobraźcie sobie, że zrealizowali je w
                          rok czasu. Zresztą jak się wchodzi na ich stronę to widać, że Płońsk
                          realizują jeszcze szybciej i robi on wrażenie. Z tego co wiem chyba
                          nie mają problemów finansowych bo w biurze mówili, że jeszcze w tym
                          roku budują w Mławie i Toruniu.
                          • Gość: ana Re: Deweloperzy IP: *.aster.pl 07.08.09, 13:54
                            a rozmawiałeś z mieszkańcami osiedla w przasnyszu? budowa w rok ma swoją cenę!
                            chyba tylko w jednej klatce na osiedlu nie było zalań mieszkań! A co w biurze
                            mieli ci powiedzieć jeżeli by mieli problemy? Najważniejsze są zapisy w umowie
                            przedwstępnej najlepiej sporządzonej w formie aktu notarialnego! Powodzenia
                      • Gość: zainteresowana Re: Deweloperzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 15:44
                        ciekawe ile bedzie kosztowac takie mieszkanie
          • Gość: zainteresowany Re: Deweloperzy IP: *.ibd.gtsenergis.pl 23.01.09, 16:59
            W TBS tak naprawdę nie można dowiedzieć się nic konkretnego, żeby
            obejrzeć mieszkania Pani wyciąga je z segregatora i tak naprawdę nie
            wiadomo, w której części budynku są położone. Na pytanie o sklepy
            udziela wymijających odpowiedzi. Pytałem się czy ta inwestycja
            dojdzie do skutku i jak już kiedy zapadnie decyzja i też nie
            dostałem jednoznacznej odpowiedzi. Mówią, że zakończenie budowy to
            drugi kwartał 2010 roku, ale skoro ruszają dopiero jak zbiorą 80%
            umów to jak to możliwe skoro podobno dopiero mają około 20. Jeżeli
            będą zbierać jeszcze trzy miesiące to się napewno nie wyrobią z
            budową.
            • Gość: zainteresowany Re: Deweloperzy IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.09, 21:13
              Od kilku miesięcy tanieją mieszkania na rynku wtórnym. Na pierwotnym podobny proces, moim zdaniem, jest nieuchronny. Choćby dlatego, że staniały niektóre materiały budowlane. Chętnych na mieszkania brakuje także z powodu kłopotów wielu osób z zaciągnięciem kredytu. Zresztą tanieją nie tylko mieszkania, ale i działki. W Ciechanowie te ostatnie sprzedawane są już (na dzień dobry właściciele chcą więcej) po 50-60 zł za 10 arów. Wbrew pozorom to i tak dużo (500-600 tys. zł za hektar). W odległości 10-12 km od Ciechanowa hektar gruntu przy drodze kupić można za 30 tys. zł. Jeśli słabej klasy, łatwo teraz będzie odrolnić...
              • Gość: waldi Re: Deweloperzy IP: 213.199.253.* 11.03.09, 22:22
                Novdom zaczyna swoją inwestycję. Grodzą plac budowy. Nie wiecie jak
                z cenami u nich? Obniżyli może?
                • Gość: kika Re: Deweloperzy IP: *.cust.tele2.pl 12.03.09, 08:44
                  Na razie grodzą,ale nie wiadomo, czy zaraz zaczną budowę.Ceny to 3350 zl za m2 za parter, a 3450 za pozostałe piętra i jeszcze trzeba zapłacić 1000 zł za każdy m2 balkonu, a co z piwnicą i garażem to nie wiem.
                  • Gość: zainteresowany Re: Deweloperzy IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.09, 07:10
                    W przypadku Novdomu zniechęca mnie bliskość ul. Armii Krajowej, która po wybudowaniu drugiej nitki jeszcze się przybliży oraz to, że mimo wszystko będzie to duże skupisko mieszkań (87 lokali!). Poza tym do ceny deweloperskiej trzeba doliczyć jeszcze ok. 25 procent, żeby w mieszkaniu zamieszkać (wykończenie nie jest tanie). Nie obniżając ceny deweloper, moim zdaniem, ryzykuje to, że pozostanie z nie sprzedanymi lokalami.
                    • Gość: Ada Re: Deweloperzy IP: *.xdsl.centertel.pl 09.08.09, 13:11
                      Jak nie sprzedadzą a mają pieniądze tzn. nie budują na kredyt (a
                      chyba raczej tak nie jest) to zawsze mogą przeznaczyć je pod wynajem
                      A na tym napewno nie stracą

Mówi się, że ceny spadają ale jakoś sprzedający tego chyba niestety
                      nie wiedzą ;) (Szukając mieszkania jakoś nie widzę tego spadku -
                      przynajmniej u tych ogłaszających się np. w Tygodniku)
                    • Gość: taktojest Re: Deweloperzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 16:57
                      W Novdomie 3450 za metr + 1500zł za metr miejsca parkingowego +
                      piwniczka+ balkon po 1000zł za metr. Przykład zdzwoniłem i
                      usłszałem, że mieszkanie 82 m2 z miejscem na auto, piwniczką i
                      balkonem, ok.300 000zł. W Achtelu jeszcze drożej bo 3650zł za metr.
                      No i doliczyć należy wykończenie: takie m3 50m2 zamknie się w
                      250000zł-lekko licząc. To teraz zapytam jak mają spaść ceny na rynku
                      wtórnym jeśli można kupić 60 m2 dobrze zrobione za 200 000zł????
                      • Gość: lokator Re: Deweloperzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 15:52
                        a powiedzcie ile trzeba doliczyc do wykonczenia metra mieszkania w
                        stanie deweloperskim ?
                        • Gość: sid Re: Deweloperzy IP: *.aster.pl 17.09.09, 13:47
                          remont (ekipa 200 z metra w tym położenie paneli, płytki, montaż drzwi itp.),
                          meble kuchenne, trochę mebli do mieszkania za ok. 5 tyś. po wprowadzeniu się na
                          "gotowe" wyszło 800 z m2
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka