Gość: PUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 15:59 Czy to prawda, że Pani Latko straciła stanowisko szfa PUP? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pp Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 16:32 Następna wykryta sprawa przez Pana Tyszkiewicza. Powoli wychodzą nadużycia władz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 17:50 Już ją co niektórzy na stanowisku Prezydenta widzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 18:04 A coś więcej za co odwołali tą panią ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joł Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 18:09 Kto nie nosił za młodu teczki ten nosi woreczki. Ten sam problem ma Kaliński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bantustu Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 19:33 To nie tak. Jak miesiąc temu wielu ludzi zaczęło mówić, że ma szansę na wygranie wyborów na prezydenta, to pojawiły się też głosy, że mówienie o tym jest przedwczesne, bo może jej to zaszkodzić (można sprawdzić czy tak nie było). I chyba zaszkodziło. Może ktoś się zawczasu postarał żeby nie było konkurencji dla władzy, bo ta co jest to jest przecież ok. Zawsze można znaleźć sposób żeby coś zaaranżować, że niby to tak, kogoś zainspirować, a tak na prawdę to mogło być inaczej. Szkoda, bo jako dyrektor PUP była (i dalej jest) lubiana i szanowana. I w ten sposób to tutaj nikt nie ma szans, bo przecież wszystkie stanowiska w mieście i powiecie są już obsadzone, to po co wymieniać. A teraz wielu będzie lało łzy i rodzierało na pokaz szaty jaka to szkoda się stała. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pani Latko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.09, 13:52 Ta Pani nie potrafi poprowadzić gospodarstwa domowego a co dopiero kierować jednostką samorządową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.09, 14:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIZUS2009 Re: Pani Latko IP: 79.191.152.* 02.02.09, 19:30 STAŁA SIĘ RZECZ NIESŁYCHANA - NAJMĄDRZEJSZA Z MĄDRYCH - PANI LATKO ZREZYGNOWAŁA; ZŁE CZASY NASTANĄ W PUP - SŁOŃCE ZGAŚNIE NAD NASZĄ INSTYTUCJĄ Z KOŃCEM LUTEGO; KOCHANA PANI KIEROWNIK NAJLEPSZA Z NAJLEPSZYCH, JAK OJCIEC I MATKA W JEDNYM ODEJDZIE PRZEZ DROBNE ZARZUCIKI PROKURATORSKIE O POWOŁANIU NASZEJ GÓRU NIEZGODNIE Z PRAWEM - CÓŻ ZA NIESPRAWIEDLIWE PRAWO I NIESPRAWIEDLIWY PAN STANISŁAW T., KTÓRY ZŁOŻYŁ DONIESIENIE DO PROKURATURY NA NIEZGODNE Z PRAWEM POWOŁANIE NASZEJ KOCHANEJ SZEFOWEJ. PRZEZ DROBNE ZARZUCIKI NASZ NIEZASTĄPIONY FACHOWIEC MUSI ODEJSC - NA SZCZĘSCIE W GLORII CHWAŁY - GDYŻ ZROBIŁA JUŻ WSZYSTKO CO TYLKO MOŻNA BYŁO ZROBIC (NO MOŻE TYLKO LĄDOWISKA DLA HELIKOPTERÓW - BEZROBOTNYM NIE WYBUDOWAŁA) NIEUTULENI W GŁĘBOKIM ŻALU I BÓLU PRACOWNICY P.S. ZAPRASZAMY WSZYSTKICH NA STYPĘ W DNIU 27 LUTEGO PO 15.30 DO PUP - ZAPEWNIAMY FAJERWERKI I SZAMPANA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksi Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 19:44 no lizus przegiałeś chyba jesteś jednym ztych na których Pani dyrektor sie przejechała i pozbawiła pewnych przywilejów.po tym nieudanym debiucie pisarskim widać ze pojęła słuszną decyzję.Pani Elu była Pani i jest dobrym szefem,mamy nadzieję ze niedługo Pani doczeka się powrotu do nas w takim stopniu na jaki Pani zasługuje, a te nieutulone po stracie stołeczków osobniki niech szczekaja dalej a Pani prze do przodu.powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Pani Latko IP: *.xdsl.centertel.pl 02.02.09, 19:54 Jeśli faktycznie piszą to pracownicy urzędu to jak na dłoni widać, że źle tam było - że były grupy Faworytów i Gnębionych, a tego dopuszczają się jednostki cechujące się niskimi kompetencjami w zarządzaniu ludźmi. Dlatego myślę, ze decyzja o odsunięciu tej Pani ze stanowiska jest jak na razie najlepszą decyzją naszych Władz w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer2008 Re: Pani Latko 02.02.09, 22:16 Kiedyś mówiono o Ciechanowie - że to czerwone miasto - czyżby dwóch odwołanych czerwonych kierowników to "spirytus movens" decyzji wymuszonej przez Pana Starostę - wszak że ostatnio widziano M.Stryczyńskiego - u Starosty- może wstawił się za tłamszonych kolegów ; a może po prostu wszystkim ta decyzja (za wyjątkiem szanownej Pani) była na rękę? a może awans Pani Latko do któregoś ministerstwa .... Powodzenia Pani ELU ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p-88 Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 22:57 Odetchnęła Kwiatowa, odetchnął PUP, nie zyczcie źle bliźnim z ministerstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Podziękowania pracowników PUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 20:32 Pracownicy PUP składają na ręce Pana Radnego Stanisława Tyszkiewicza najszczersze podziękowania. Jesteśmy umęczeni ale szczęśliwi. Jeszcze do nas nie dociera, że skończyła się ta straszliwa farsa. Panie Radny, skończył Pan karierę "Nikodema Dyzmy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J23 Re: Podziękowania pracowników PUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 18:16 Takie fraszki to tylko w kabaretach... Widocznie niektórzy nie pamiętają czasów Pana K. i nie potrafią docenić co zrobiła Pani Latko. Widocznie za mało dostali w d*** od Pana K. ale jak każdy Polak widocznie państwo lubicie bat na d*** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lady Re: Pani Latko IP: *.gprs.plus.pl 02.02.09, 20:51 Czuję się zaproszona na szampana. Zaproszę też paru znajomych, którzy chętnie się napiją z tej wielce radosnej okazji. Kochani znajomkowie z PUP-u, życzę Wam tym razem dobrego szefa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 21:09 a o co chodzi z tym Kalińskim on też jest z PUP ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: Pani Latko IP: 213.199.253.* 02.02.09, 21:18 Dołączam się do życzeń, cieszę się razem z Wami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 21:41 Widzę drodzy Państwo, że wielka radość nastała w PUP Ciechanów!!! Musiało się tam dziać bardzoooooo źle!!! Z tej okazji przesyłam GRATULACJE ciemiężonym!!!!!!!A tym co "byli nad" ...no szkoda...raz nad wozem, raz pod wozem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmmmmmm Re: Pani Latko IP: 213.199.253.* 02.02.09, 21:45 Dołączam się do życzeń - moi Kochani i cieszę się Waszym szczęściem, oby było lepiej, a z pewnością będzie po odejściu tej Pani Romany bodajże :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hodowca Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 21:28 Nie cieszcie się przedwcześnie. Zapewne juz szykują inną posadkę. Rotwajler żeby był ostry musi byc dobrze karmiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lady Re: Pani Latko IP: *.gprs.plus.pl 02.02.09, 21:41 Miejsce psa jest przy swym panu. W Starostwie brudne podłogi i kible. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ympatyk Re: Pani Latko IP: 213.199.253.* 03.02.09, 22:04 Macie racje nowy po. dyrektora strasznie wychudzony, zacznie żreć pracowników, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redroom Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 21:41 Latko jako rotwajler!Najlepszy dowcip na tym forum!!!Widać, że nie znasz kobiety.Cicha,łagodna,nie wadzi nikomu.Makijaż prawie nienaganny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pani Latko IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.09, 21:41 Ciekawe czy nareszcie chociaz przez ten ostatni miesiac mówić swoim pracownikom dzień dobry ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kop Re: Pani Latko IP: 213.199.253.* 02.02.09, 22:08 A ja myślałem, ale starej daty jestem, więc wybaczcie, że to sprzątaczka i portier mówią dzień dobry szefowi. Ale widać są takie miejsca, gdzie komuna ludziom mózgi wyżarła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redroom Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 22:12 Dobrze wychowany człowiek sam często pierwszy mówi dzień dobry.Szefowi czy szefowej korona z głowy nie spadnie,kiedy pierwszy się ukłoni.Tak mnie uczono,a pod względem wychowania też jestem starej daty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kop Re: Pani Latko IP: 213.199.253.* 02.02.09, 22:24 Masz słuszność, korona by nie spadła. Ale tutaj zostało zasugerowane, że MA OBOWIĄZEK mówić dzień dobry każdemu pracownikowi. I to pewnie wysmarował któryś z pracowników. Pogratulować mentalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrozum to co powie Re: Pani Latko IP: *.xdsl.centertel.pl 02.02.09, 22:27 tylko tu chodzi o to, że ta Pani nie odpowiada dzień dobry. pracownik mówi pierwszy a dyrektor traktuje go jak powietrze. a takie podejscie i humory ma Pani Latko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmmmmmmmmmm Re: Pani Latko IP: *.xdsl.centertel.pl 02.02.09, 22:31 a pamietacie? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=557&w=88058483&a=88058483 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kop Re: Pani Latko IP: 213.199.253.* 02.02.09, 22:38 No to pisz jasno, bo zostało powiedziane: "nareszcie chociaz przez ten ostatni miesiac MÓWIĆ swoim pracownikom dzień dobry". Jest chyba różnica między "mówić" i "odpowiadać". Ale jeśli nie odpowiadała, to rzeczywiście coś nie tak. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legion Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 22:44 Choć nie podobają mi się przesadne słowa na panią Latko "rottweiler", "sprzątaczka" itp...to niestety ale sama sobie na to zapracowała. Gdyby sama nie chodziła po mieście i nie rozpowiadała jak to nie może patrzeć na niektórych Bogu Ducha winnych pracowników, jak to ich nienawidzi", to może inaczej by się to skoczyło. A tak...stosowała socjotechniki na pracownikach, szczerze...to był jawny mobbing. Zdziesiątkowała dobrych pracowników, zostawiła swoich przydupasów - beznadziejnych i niekompetentnych gburów bez szkoły. Co za wstyd, że takich ludzi Pan Starosta nominuje na tak ważne stanowiska jak dyrektor PUP!!! Wstyd Panie Starosto, wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 22:54 Jakbyście głowę jak ta pani wysoko nosili też byście pracowników nie zauważali i nie słyszeli "dzieńdobry". Z czasem to wyglądało coraz bardziej jak żywa autokarykatura na korytarzach urzędu - głowa małej pani była wyżej, wyżej i wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kłapiącepaszczydło Re: Pani Latko IP: 213.77.12.* 03.02.09, 08:19 Kynologiczne epitety wobec swojej osoby pani ta sama sprowokowała już dawno obrażając jedną z koleżanek radnych. Coś, co nieustannie warczy, niekoniecznie musi być nazywane motorówką. Odpowiedz Link Zgłoś
urzadkontroliskarbowej Re: Pani Latko 03.02.09, 08:23 dziwi nas, że dopiero teraz taka decyzja -jej błędny wzrok w poszukiwaniu za rozumem mówi sam za siebie; jak się tłumaczyło tej Pani jak ma pracowac -to tak jakby informacja która docierała do jej głowy miała problem z dotarciem-jak głos w studni ... echo, echo, echo - istna pustka... Pozdrawiamy wszystkich podwładnych tej Pani (teraz może byc tylko lepiej) od nas ta Pani także musiała odejś ;-) UKS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lady Re: Pani Latko IP: 213.77.12.* 03.02.09, 08:35 Jak ulał pasuje tu taki dowcip: Dlaczego jak się strzeli blondynce w głowę to umiera dopiero po 5 minutach? - Bo kula szuka mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lady Re: Pani Latko IP: 213.77.12.* 03.02.09, 08:40 Do urzędu przychodzi gość. Jest rok 1989, niedługo po upadku komuny: - Dzień dobry, chce zmienić nazwisko. - A jak się pan nazywa? - Bezjajcow. To takie staromodne, chciałbym nazywać się jakoś po amerykańsku. - Dobrze. Niech pan przyjdzie za tydzień po dowód. Po tygodniu gość przychodzi, odbiera dowód i czyta nazwisko: Yonderbrack... Morał: Nawet jak się kukiełkę umaluje, to tylko kukiełka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrob NOWY po dyrektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 08:47 JEST CO RAZ LEPIEJ ;) TERAZ PO DYREKTORA POWIATOWEGO URZEDU PRACY JEST OSOBA KTORA JESZCZE 2 LATA TEMU BYLA SEKRETARKA... TO SIE NAZYWA KARIERA, JAK W USA :) OD "PUCYBUTA DO MILIONERA" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: NOWY po dyrektora IP: *.220.106.65.dsl.dynamic.eranet.pl 03.02.09, 09:03 Znaczy się kto jest teraz Pełniacym Obowiązki?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majuma Re: NOWY po dyrektora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 20:31 Zauwazyliscie jak duzo psl-owców tu pisze na swoja kolezankea (najwiecej to tych mlodych co ugrusc nie moga ale troszke polaskocza). dziwna partia Odpowiedz Link Zgłoś
urzadkontroliskarbowej Re: NOWY po dyrektora 03.02.09, 21:06 szczerze wątpię majuma Pani L. - zapracowała na swoją opinię podczas pracy zawodowej, dlatego też stawiam tezę, iż to właśnie obecni oraz byli współpracownicy jak też podwładni dają upust "szczerości" i oceny wobec osoby pani L. Uważam też, że pomimo zdania jakie ma większośc tu piszących partia pomoże (w końcu to 1 szabla więcej w radzie miasta) i co by się nie dziło - BIERNA, MIERNA ale WIERNA znajdzie ciapłą posadkę (pytanie kto musi wyleciec ze stanowiska, aby Pani L. była zadowolona z nowego stanowiska) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srebrnapala2009 Re: Pani Latko IP: 213.77.12.* 03.02.09, 10:31 Dziś zakończył się konkurs na srebrną pałę 2008 - w policji ("najinteligentniejsze" wypowiedzi przedtawicieli stróżów prawa) Sądzę, że gdy przeprowadzimy taki konkurs wśród radnych (IQ + człowieczeństwo szerokopojęte) pani L. będzie przodownikiem peletonu wespół z radnym Pawłem R. - najsilniejszym z silnych - (bynajmniej nie intelektualnie) na sytuację która panuje w PUP (przypomniała mi się anegdota zamieszczona w ostatnim numerze TC): "Szef do pracownika: - Miarka się przebrała, zwalniam pana! - Zwalniam? Jestem naprawdę mile zaskoczony szefie, bo zawsze myślałem, że niewolników się sprzedaje!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 11:41 Mam takie dziwne przekonanie, że pracownikom PUP żaden dyrektor pasował nie będzie. Z tego co wiem, to wielce opłakiwany były pan dyrektor za czasów swoich rządów przez połowę pracowników był oceniany jeszcze gorzej niż w/w pani. Jakie to wszystko............fałszywe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.O. Re: Pani Latko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 14:37 WYGRA KONKURS I WRÓCI W GLORII I CHWALE NA NIESZCZĘSCIE PRACOWNIKÓW;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozzuchwalony Re: Pani Latko IP: 213.77.12.* 03.02.09, 14:46 Poprzedni dyrektor znajdował się jednak jakieś dwie, trzy lasy wyżej. I nie miał oczu tęskniących za rozumem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Re: a kto po Pani Latko ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 16:45 czy to prawda ,że idzie młodość i siedzi w gabinecie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ciechanowianka Re: Pani Latko 03.02.09, 20:15 Zastanawiam się dlaczego żadna władza nie kontroluje tego delikatnie mówiąc "bałaganu" który wyprawia się w PUP-ie???!!! Dlaczego na PO dyrektora urzędu mianuje się osobę bez doświadczenia, osobę która swojego czasu była sekretarką? Ciekawe jak Pani D. poradzi sobie z nowym stanowiskiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 20:19 Nie ważny temat pracy, wazny promotor. Nie matura a chęć szczera zrobi z ciebie oficer. itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bantustu Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 21:42 Większość wypowiedzi zieje tu jadem, okrucieństwo sączy się bez umiaru. Kiedyś komuna niszczyla ludzi popisowymi procesami, kąśliwymi artykułami w gazetach. Teraz nie może. A jednak dalej tu niszczą wartościowych pracowników, samorządowców, pod byle pretekstem. Na człowieka przecież zawsze można znaleźć paragraf jak się tylko chce. Niszczy się zawczasu tych, którzy mogą zagrozić tym co mają władzę, tych się kasuje co się rozwijają jako fachowcy i samorządowcy i mogliby wygrać w najbliższych wyborach. Trzeba im dołożyć, pognębić, skompromitować i usunąć. Nie mogli zaszkodzić wójtowi z Sońska, to pewnie poszukali sobie nowej ofiary i teraz się cieszą. Na prawdę nie ma z czego się cieszyć, za łatwo przychodzi strata cennych kadr dla powiatu. Za łatwo porzuca się ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jhs Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 22:06 Właśnie, pani ta za wcześnie wyskoczyła z autokampanią na prezydenta bez uzgodnienia z pryncypałem. No to pryncypał ogłosił publicznie, że złożyła dymisję po raz kolejny wykorzystując działania radnego T. dla swoich celów. I całe szczęście dla nas w PUP i dla mieszkańców ciechanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lady Re: Pani Latko IP: *.gprs.plus.pl 03.02.09, 22:34 Chyba najmniej powinno się liczyć, czy ktoś jest z PSLu, PO, SLD, liczy się człowiek. Konkretny człowiek. Widziałam Panią Latko w "akcji" i wiem od jej pracowników jak ich traktowała. Nie zasłużyła na tym forum na ani jedno dobre słowo. Pracę pewnie będzie miała i to na wysokim stanowisku, ale współczuję wszystkim tym, którzy będą musieli z nią pracować. Poza tym nie wszyscy potrafią pracować z ludźmi. Chore ambicje i mania władzy zaślepiają, ale naprawdę trzeba się zastanowić. Po co psuć innym zdrowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bziu Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 22:40 Zgadzam się, ale bez tego ostatniego zdania. Po co ten sarkazm. Po co? Może macie tam między sobą jakiej biurowe złości, ale to za mało żeby zaraz mówić w imieniu całego Ciechanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wytrawny Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 07:41 Nie mieszajmy do tego PO, PSL i innych partii. Dla tej pani PSL to tylko Prywatne Sprawy Latkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
rozzuchwalony_okruch megalomania 04.02.09, 11:05 "Megalomania – skupienie na własnej (oczywistej dla siebie i dla reszty świata) doskonałości, samozadowoleniu (nie mylić z masturbacją) oraz świadomości własnej wartości (nieprzeliczalnej walutowo), znaczenia i możliwości. Pojęciem tym określa się potocznie zawyżoną nieprawidłową samoocenę (jak to nieprawidłową? ja jestem NAJ!!!), ale także system urojeń, tzw. urojenia wielkościowe w zaburzeniach o charakterze psychotycznym. Objawy: Ktoś napisał w opisie na Gadu-Gadu: "deszcz pada", a megaloman myśli: "to pewnie o mnie" Ktoś podał łacińską sentencję na Gadu-Gadu, a megaloman myśli: "to pewnie sentencja o mnie" Ktoś w ogóle ma dostęp do Gadu-Gadu, a megaloman myśli: "pewnie włączył program dla mnie" Generalnie im w większej (mniejszej) kałuży ktoś pływa, tym bardziej bierze sobie do serca każde wypowiedziane przez innych zdanie do serca mianując się samemu pępkiem świata." Tak jakoś mi się skojarzyło z tematem. Nie wiem czemu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 17:31 Tak sobie obserwuję ta sytuację i przychodza mi do głowy różnie spostrzeżenia. Po pierwsze PUP to urząd państwowy i w głowie mi się nie mieści, że może tam dochodzic do takich przepychanek i sytuacji które z praca merytoryczną nie mają wiele wspólnego. Kadra zarządzająca w tej instytucji zamiast zając się efektywną pracą zajmuje sie głównie udowadnianiem sobie wzajemnie kto jest mądrzejszy, kto ma większe kompentencje i wiekszą władzę. Z mioch obserwacji wynika, że to droga donikąd, strata czasu i energii. PUP powinien miec dyrektora który zna się na zarządzaniu ludźmi i nie leczy zajmowanym stanowiskiem swoich kompleksów. Obszar dziłania jaki wytycza PUP ustawa i standardy jest na tyle rozległy i dotyczy tak wielu zagadnień, że wykonując rzetelnie swoja pracę powinno sie miec czasu na osobiste wycieczki. To urzad państwowy a nie prywatna firma w której można robic szefom co im się podoba.Życzę zatem obecnej kadrze zarządzającej więcej dystansu i profesjonalizmu w działaniu. Mam nadzieję, że w tej instutycji zostanie powołany wkońcu dyrektor, który razem z pracownikami będzie tworzył zespół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żurek Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 18:26 I tak wszystkim nie dogodzi. Na następnego też będą wpisy na tym forum. Wspomnicie moje słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 19:47 Może następny będzie miał choć trochę klasy, wiedzy a nie tylko zadartą wysoko głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 19:50 prosimy o jakieś zdjęcie tej gwiazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 20:40 www.pup-ciechanow.pl/strony,0,9-dzialy--pracownicy chyba urzedowy informatyk dostanie po premii skoro na stronie www Pani dyrektor jest jeszcze inspektorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda987 Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 21:36 jakim trzeba być człowiekiem żeby nie zauważyć, że Pani Elżbieta Latko jest dobrym człowiekiem i dyrektorem. a ci co ją oczerniają to są ludźmi zawistnymi i zazdrosnymi. Poprzednicy byli wyrachowani, prowadzony był mobbing i to było właściwe? Jak przyszedł dobry człowiek to jest źle? Najlepiej to stać z boku z batem i każdego pilnować. Odpowiedz Link Zgłoś
rozzuchwalony_okruch Re: Pani Latko 04.02.09, 21:52 Popieram w całej rozciągłości. Ba, idę jeszcze dalej. Rozpocząć proces beatyfikacyjno-kanonizacyjny za życia. Toż to anioł wcielony i dobro objawione. Nielicznym nam, zwykłym pracownikom PUP dany był cudowny zaszczyt bycia kierowanym jej nieomylną ręką przez świetlistą ścieżkę prawdy jedynej z jej ust płynącej. Oświeceni bijącą od niej poświatą staliśmy sie wartościowymi pracownikami bo wcześniej nawet głupiego wniosku nie potrafiliśmy rozpatrzyć zgodnie z wolą i najczystszymi intencjami naszej pani dyrektor. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Pani Latko IP: *.220.105.116.dsl.dynamic.eranet.pl 05.02.09, 08:47 Już zmieniono www.pup-ciechanow.pl/strony,0,8-dyrekcja-urzedu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano Re: Pani Latko IP: 213.77.12.* 05.02.09, 13:29 Mam pytanie. Na stronie Urzędu ( przed zmianami )nowa p.o jest inspektorem. Czy ktoś zna tą pania bliżej? Co możecie o niej powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Pani Latko IP: *.xdsl.centertel.pl 05.02.09, 14:34 Nowa p.o. pracowała w sekretariacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano Re: Pani Latko IP: 213.77.12.* 05.02.09, 15:18 Jak się ma powołanie przez Starostę na p.o Dyrektora do wymaganego stażu pracy? Czy ta Pani ma odpowiednie doświadczenie, bo jako sekretarka to watpię. Panie Radny T, prosimy o wyjaśnienie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzik Re: Pani Latko IP: *.xdsl.centertel.pl 05.02.09, 17:02 no i Panie dyrektor zabrały sie do pracy - w dobie wszechogaraniajacego kryzysu i napomnien o oszczednosciach zajely sie remontem swoich pokoi i zakupem nowych drogich mebli, wymiana okien (czy byl przetarg na ich zakup????) oto kwintesencja ich podejscia do pracy - ważne żeby wygladalo, a bezrobotni niech zajma sie soba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Pani Latko IP: *.220.107.22.dsl.dynamic.eranet.pl 05.02.09, 19:29 Nie sekretarka, tylko Inspektor. Jako sekretarka pracowała na początku, jak prawie każdy tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio huncwocik Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 19:52 To pani Latko też była sekretarką na początku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bardzo źle Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 19:52 "Nie jak prawie każdy tam"...bo pracują tam jeszcze takie osoby które swoją ciężką pracą i odpowiednim wykształceniem zasługują na szacunek...choć co prawda jest to nieliczna grupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Pani Latko IP: *.gprs.plus.pl 05.02.09, 20:13 Oczywiście, że nie każdy. Nie zaczynałam pracy w PUP od pracy w sekretariacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezależny Re: Pani Latko IP: 79.191.50.* 06.02.09, 07:54 Powiatowe Urzędy Bezrobotnych powinny być zlikwidowane. Bezrobotni i tak nie maja z nich pozytku. Wypłatę zasiłku dla bezrobotnych powinny przejąć samorządy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Pani Latko IP: *.220.104.236.dsl.dynamic.eranet.pl 06.02.09, 15:24 napisałam "prawie każdy" a nie "kazdy" "bo pracują tam jeszcze takie osoby które swoją ciężką pracą i odpowiednim wykształceniem zasługują na szacunek...choć co prawda jest to nieliczna grupa." To powiedz mi kto np? Też tam krótko pracowałam i jeszcze szybciej uciekłam! To nie jest urząd dla normalnych ludzi niestety, bo nawet jak normalny człowiek tam zacznie pracowc, to po pewnym czasie normalny juz nie jest w mysl zasady "jak wejdziesz miedzy wrony to kracz jak i one" Odpowiedz Link Zgłoś
rozzuchwalony_okruch Re: Pani Latko 06.02.09, 22:19 Tam jedna drapieżna wrona nie kracze tylko warczy i szczeka. Odpowiedz Link Zgłoś
urzadkontroliskarbowej Re: Pani Latko 07.02.09, 20:06 Ta sytuacja przypomina sytuację iście z PRL - chyba sentymen zarządu starostwa; jak kiedyś na stanowiskach ministrów - były rekonstrukcje i zmiany ministrów - tylko skład rady Min. się nie zmianiały - bo członkowie zmieniali tylko stołki. - Jak Pani latko będzie miała 3-letni staż pracy w pup, wtedy starosta rozpisze konkurs i wygra wtedy najlepszy kandydat - Pani latko - jakie to wszystko przewidywalne i prostacko chamskie...\ wyborcy chyba osądzą te działania Panie Starosto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bziu Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 21:06 Bez przesady. Na pewno wszystko teraz będzie zgodnie z prawem, i nawet jak p. dyrektor zostanie znowu dyrektorem, to będzie znaczyło, że były po temu poważne przesłanki merytoryczne. A różni niezadowoleni to sobie znowu będą mogli popisać ze złości i tyle. Starostwo nie może kierować się kaprysami zgorzkniałych forumowiczów i zwracać uwagi na nieodpowiedzialne wystąpienia, bo ponosi odpowiedzialność za powiat i jego mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 21:43 Chyba jakieś zaćmienie umysłu spowodowało żę wypisujesz takie bzdury. Takie ustawiane konkursy to niestety norma w naszym mieście i tylko bardzo naiwny człowiek może wygłaszać takie poglądy jak ty, chyba że żartujesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trybun Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 08:08 Taki kraj. dziwne żeby starosta wziął na kierownika PUP Tyszkiewicza lub jego ludzi. Bierze swojego i mnie to nie dziwi. Dziwi że przecież starosta wie kim jest ta osoba i jaka jest, jakie ma kompetencje i jakie obsesje. Kierując ja tam wystawia złe świadectwo całemu samorządowi powiatowemu. Starosta ma w swoim otoczeniu wiele osób, a na kierowniczym stanowisku urzędniczym potrzeba: - wiedzy (a nie mądrzenia się), - obycia i kultury(a nie prostactwa), - pokory (a nie pychy), - łagodzenia konfliktów (a nie ich podsycania i dzielenia załogi), - kierowania ludźmi (a nie terroryzowania ich), - lojalności (a nie opowiadania na głos co się myśli o pewnym ludowym pośle). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psycho Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 22:28 A czytaliście dzisiejsze Extra Ciechanów? Polecam. Kolejna wzmianka o Staroście i Pani Latko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychoza ciechanow Re: Pani Latko IP: *.xdsl.centertel.pl 10.02.09, 23:18 a o czym napisali? zainteresowany bezrobotny. a te remonty w urzedzie to z tymi zmianami dyrektorow zwiazane? potrzebne to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Pani Latko IP: *.220.105.43.dsl.dynamic.eranet.pl 12.02.09, 10:33 Remont pokoi tzn np wymiana okien jest potzrebna. Jak tam pracowałam to strach było niektórych okien w lato otwierać, zeby nie wypadły. Ale nie wydaje mi si ezeby to było związane ze zmianą dyrekcji. Raczej już p. Latko zarzadziła to wczesniej. Takie rzeczy nie są robione z dnia na dzien, musi się odbyć przetarg Odpowiedz Link Zgłoś
urzadkontroliskarbowej Re: Pani Latko 12.02.09, 13:39 okna ok; ale z tego co wiadomo gabinety miały podlegać pełnej odnowie (a może drzwi w biurkach też się nie otwierały?..., w szafie pewnie trupy niepokornych i nie podp.... - więc się nie otwiera) ;-) ale jaki to gospodarz - co zaczyna od luksusów dla własnej d... a nie myśli dla jakiego celu - i dla kogo jednostka ta jest powołana; a może to takie nowe standardy przyjęte z obserwacji jednostki nadrzędnej (patrz zakup samochodów służbowych :-) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezrobotny Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 18:23 Wiecie co Wam powiem?W tym Urzędzie to chyba nie pracują normalni. My jako bezrobotni wstydzimy się za Was...Weźcie się do ROBOTY! Jak to można S.R.A.Ć w swoje gniazdo ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś tam Re: Pani Latko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 18:36 Do roboty to ty sie weż bo my pracę mamy Odpowiedz Link Zgłoś
urzadkontroliskarbowej Re: Pani Latko 17.02.09, 09:35 Witam wszystkich zgryźliwych, którzy pastwili się nad naszą super radną, wystarczyła inf. że Pani Latko zostaje jako zastępca (i dalej będzie niepodzielnie rządzić z drugiego siedzenia) a już przestały napływać negatywne e-wiadomości od pracowników -(i tak wszystkich się namierzy i rozliczy kochani :-)) Zachęcam do głosowania na naszą radną na stronce dobrzypolitycy.pl - link poniżej: www.dobrzypolitycy.pl/polityk/latko-elzbieta-romana Elżbieta Romana Nazwisko: Latko Rok urodzenia: 1956 Pani Elu proszę posługiwać się także drugi starosłowiańsko-romskim imieniem ROMANA - jest bardzo piękne i oryginalne (a którego brak na stronie UM) www.um.ciechanow.pl//index.php?po=latko&n=rada Pozdrawiam Gorąco wszystkich radnych UKS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Fasola Re: Pani Latko IP: 213.77.12.* 17.02.09, 09:42 To ona jest romem czy rumunem? Czy to jakaś różnica? Rom to cygan a rumun to taki niemyślący typ do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saab Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 19:54 głupi wpis, dobry nick dobrałeś. rasizem zaleciało Odpowiedz Link Zgłoś
zachwilebezrobotny Re: Pani Latko 19.02.09, 07:56 witam - mam pytanie, czy ta Pani Dyrektor, w związku z kryzysem starała się o jakieś środki na przekwalifikowanie pracowników? - w fanarze i dpi zcs na ul. tysiąclecia planowane są ogromne zwolnienia (w tych zakładach planowane jest zwolnienie co najmniej 600 osób - czy w związku z tym można liczyć na realne przekwalifikownie, czy może dalej będzie tak, że będą jedynie fikcyjne kursy na których zarobią zaprzyjaźnione firmy? a ludzie nic z tego nie będą mieli? ) proszę o jakieś info urzędników zajmujących się tą działką (bo z tego co tu można wyczytać, to Pani dyrektor jest jedynie od lansu i niszczeniu pracowników) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dpi Re: Pani Latko IP: *.xdsl.centertel.pl 19.02.09, 17:03 to wszystko fikcja. nie mozna konczyc szkolen ktore pasuja do mnie a tylko wybrac z kilku w urzedzie - no i zalapia sie na nie tylko ci co zdarza. a w dpi to juz byly zwolnienia i pani dyrektor przyjechala z ulotkami i telewizja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciechanowianka Re: Pani Latko IP: *.xdsl.centertel.pl 18.02.09, 19:52 kobiet chyba wam w urzedzie kontroli skarbowej bardzo podpadla. a co ona zrobila dla miasta ze mam ja oceniac?! moze ktos wie?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dysydent2009 Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 21:33 Oczekuję skasowania tego wątku, ponieważ jego tytuł odnosi się do obywatela bez wskazania jego statusu jako osoby publicznej - naruszenie zasady prywatności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 13:08 wlasnie nikt nie wie co zrobiła dobrego. Na razie to nazwalniała ludzi i przyjęła z PSL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pselowiec Re: Pani Latko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 12:40 My PSL jak wchodzimy to sprzataczki sa nawet z PSL. a klamki maja zielone kolory aby pracownicy zapametali do czego są. Odpowiedz Link Zgłoś