Gość: toja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 12:47 Jak poszło w ciechanowskich szkołach średnich? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: toja Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 22:40 To, aż tak słabe są te wyniki, że wstyd o nich pisac Odpowiedz Link Zgłoś
naokolo_wiezy_cisnien Re: WYNIKI MATUR 2009 30.06.09, 23:59 Tak tak, są tragiczne. W powiecie nie zdało 90 procent maturzystów, w Krasiniaku 107 procent, w dwójce 106 procent. Zadowolony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bielik Oi! Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 22:46 w dwójce poszło nieźle ;-) mam nadzieje że z wynikami powyżej 60% gdzies się dostanę ;-)ogólnie były dobre wyniki przynajmniej w LO nr 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 07:26 W Krasiniaku bez zmian: 100%. Mam wyniki powyżej 86% z chemii, biologii i fizyki. Czekam na staniny i .. chyba się dostanę tam, gdzie chcę. Pozdrowienia dla wszystkich maturzystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 11:20 W Krasiniaku faktycznie chyba nieźle. Klasa mojego syna bardzo wyrównany poziom. W wiekszości zdawali matematyke i fizykę rozszerzoną i wyniki powyżej 80 %. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 11:33 A wyniki egzaminu gimnazjalnego i po podstawówce taka tragedia w mieście. To znaczy, że mamy takie dobre szkoły średnie, a taką fatalną podstawówkę i gimnazjum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konik Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 17:51 O boże boże...oczywiście już Krasiniak musi sie chwalić ..nikt tu nie pytał o dokładne procentowe wyniki. Poza tym ktoś tu napisał, że krasiniak jak zawsze zdawalność 100%, a wcale nie..rok temu nie bylo 100. Schowajcie tą wyniosłość do kieszeni. Dumna mamusia też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.cnow.pl 02.07.09, 23:41 w krasiniaku 2 osoby nie zdaly ustnych, moim zdaniem ta szkoła ma kompleks mniejszości i musi wykorzystywać każdą okazję zeby się wywyższyć... jeśli ktoś zna to podajcie jakieś konkrety a nie tylko uczniowie krasiniaka sie przescigaja w tym kto jest madrzejszy ...dno;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 00:28 Chyba mylisz tę szkołę z jakąś inną, jedna osoba nie zdała ustnego. W II LO 5 czy 6 nie zdało, w innych nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.cnow.pl 07.07.09, 16:32 w II LO wszyscy zdali ustne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 19:45 Proszę nie mylić II LO z ZS 2! Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą, wyjaśniam: II Liceum Ogólnokształcące wchodzi w skład Zespołu Szkół Nr 2 (tak samo jak Technikum Nr 2 czy Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 2). Mówiąc o wynikach matur nie zapominajcie, że uczeń Technikum, nie jest uczniem z "LO II"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 08:59 Nikt sie nie chwali tylko podaje fakty. A swoją drogą czemu mam nie byc dumna ?Jest z czego . Odpowiedz Link Zgłoś
marzena1lo Re: WYNIKI MATUR 2009 03.07.09, 09:41 Wyniki matur nie są sprawą tajną, a wyniki indywidualne uczniów zna szkoła i sami zainteresowani. Należy podawać średnią, a także tzw. zdawalność, bo to świadczy o poziomie nauczania, jest motywacją dla nauczycieli i informacją dla przyszłych uczniów. W sierpniu zamieścimy średnie z matury z poszczególnych przedmiotów na naszej stronie www.krasiniak.pl, ale już widać, że nasi uczniowie szczególnie dobrze wypadli z chemii, matematyki, fizyki czy biologii. Z przedmiotów dodatkowych wyniki przecież powinny być wyższe niż z obowiązkowych. Dla nas, nauczycieli, jest to dobra prognoza na rok 2010, kiedy matematyka będzie już obowiązkowa na maturze. Dla ścisłości: 99,7% to zdawalność w 2008, a 100% z egzaminów pisemnych w 2010. Z ustnych - 1 poprawka w sierpniu. Nie ma sensu się złościć na to, że ktoś chwali się tu swoim wynikiem. Zapracował na niego i jest dumny. Z faktami zresztą nie należy dyskutować, ale je podawać. Powodzenia przy rekrutacji na studia:-) i zaproszenie dla absolwentów na 1.09 o 9.00 "na górkę". M.Z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napinacz Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 19:01 i tak wszyscy wiedzą, że najlepsze w Ciechanowie jest II LO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u2 Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: 213.199.253.* 03.07.09, 21:53 II LO? Może konkrety jakieś? Bo z tego, co widać to tylko krasiniak jeszcze trzyma jakiś poziom na maturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małaMi Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 21:59 Zacznijmy od tego, że większkośc uczniów z kracha bierze korki, jeździ na kursy itp. i dzięki temu krach ma takie wyniki. Skoro tak wygląda wysoki poziom krasiniaka to ja dziękuję ;D Z z tego co słyszę nawet od uczniów owej szkoły poziom jest normalny, żadnej rewelacji. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konik Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 22:43 Masz racje MałaMi. Korki, korki i jeszcze raz korki. A więc gratulacje dla tych, którzy nie muszą chodzić pod presją na korki i potrafią zdac mature na przyzwoitym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 23:14 O czyją presję Ci chodzi ? Nauczycieli, rodziców? A może to po prostu wygodnictwo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: 213.199.253.* 05.07.09, 10:39 głupoty jakiś zawistników. Przez 3 lata w Krasiniaku nie chodziłam na żadne korki i większość mojej klasy też nie. Kto chce chodzić ma prawo. Tak jest w każdej szkole. Mam znajomych, którzy chodzą na korki z różnych szkół i nikt na nich nie pisze, że muszą. Nie przesadzajcie. Bez korków, mam biol. 84%, chemię 90%, polski 74% i ang. 88%. Da się bez korków też! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOnik Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 23:57 Więc gratulacje. Podpisz się jeszcze imieniem i nazwiskiem, by był większy szpan swoimi wynikami. I nie jestem zawistnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małaMi Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 01:12 Ewa, tak tak ;] wszyscy tak mówią, a po cichu do wawki na kursy ;] No ale skoro nie chodziłaś na żadne korki ani nic, to gratuluję oczywiście ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 08:38 Korki w dwójce to jest dopiero problem. Wszyscy, którzy chcą zdać lepiej maturę pobierają dodatkowe lekcje bo szkoła marna. Tylko do nauczycieli kracha coraz trudniej się dostać, więc rozpacz:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 09:57 Korki biorą uczniowie wszystkich szkół/ tylko nie wszyscy się przyznaja/ jesli ich na to stać bo to stało się modne. Ale prawdą jest że bez korków tez mozna super zdać maturę. Ja miałam dwoje dzieci w Krasiniaku i żadne nie chodziło na korki, a dobrze zdali maturę. Jedno jest już studentem a drugie idzie w tym roku.Wszystkim maturzystom życzę powodzenia przy rekrutacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joker Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 10:29 czy to prawda, że w Krachu ludzie chodzą na korki do swoich nauczycieli przedmiotowych żeby mieć dobrą ocenę i dodatkowo na jeszcze jedne korki żeby się czegoś nauczyć??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 13:37 To bzdury !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: 188.33.88.* 06.07.09, 13:53 To prawda, że uczniowie biorą po dwa korki z tego samego przedmiotu. Oczywiście płacone bez rachunków i podatków. Rodzice wdzięczni, że dziecko przechodzi z klasy do klasy płaca nauczycielowi za korepetycje a żeby dziecko coś tam jeszcze wiedziało płaca następne u innego. To norma, tak, jest i będzie. Nauczyciele nie odpuszczą tego źródełka dodatkowych dochodów. Jak tylko wyczuje jakiś, że rodzice mają kasę, to zaraz dziecko ma trudności w nauce a życzliwy belfer zaraz służy pomocą, oczywiście kosztem życia prywatnego i własnej rodziny, ale za skromną rekompensatę pieniężną pomocy dziecku i rodzicom nie odmówi. A jak jeszcze ma z 10 takich łebków, to miesięcznie wyciągnie tą skromną piątkę na czysto, w gotówce i bez podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:04 Życiowe doświadczenia bolą, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: 188.33.88.* 06.07.09, 15:10 Do : "Gość" Moje życiowe doświadczenia z młodości ze współpracy z nauczycielami są takie, że to sfrustrowani osobnicy, którym coś w życiu nie wyszło, nie mieli się gdzie załapać to w szkole męczą się z młodzieżą...;) ale rekompensują sobie te męczarnie forsą z korepetycji fundowanych przez rodziców. Ja osobiście korzystałem z korepetycji prawie ze wszystkiego, ale panie nauczycielki pragnęły mojego towarzystwa w szatni dla chłopców lub w pokoju nauczycielskim po godzinach;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.cnow.pl 07.07.09, 16:35 korki, kursy w warszawie co tydzień, tak wygląda 'sukces' krasiniaka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: 213.199.253.* 06.07.09, 19:36 Pani dyrektor podała zdawalność w 2008 i optymistyczną prognozę na 2010. A jak wygląda zdawalność w 2009? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joker Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 21:01 przecież to jest chora sytuacja :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 22:28 Prawda jest taka, jeżeli ten Krach jest taki zły to dlaczego wszyscy najlepsi od lat tam idą. Wystarczy wejść na progi punktowe w rekrutacji: ciechanow.edu.com.pl/Kandydat/kseon.php i wszystko jasne. Jakoś nie odstraszają najlepszych a wręcz przeciwnie. Ciechanów to małe miasto i każdy wie gdzie jest najwyższy poziom i z jakiego przedmiotu, możecie pisać co chcecie a przyszli kandydaci i tak wybiorą najlepszą szkołę dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konik Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 23:26 Ciechanów to małe miasto, gdzie ludzie kierują sie stereotypami i utartymi schematami. Krasiniak ma "renome", bo jest najstarszy..a reszta to dorobiona ideologia do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małaMi Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 01:00 Krasiniak 'leci' na dawnej reputacji, ale dzisiejszy krasiniak baaaardzo różni się od dawnego. Renomą krasiniaka jest to, że jest najstarszą szkołą, co nie znaczy najlepsza. :) Z tym, że tylko tam idą najlepsi to bym się nie zgodziła ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca WYNIKI MATUR 2009 IP: 188.33.93.* 07.07.09, 09:02 Prawdą jest, że "Krasiniak" leci na renomie wypracowanej przez lata za czasów powojennych aż do nastania tzw. "demokracji" w 1989 roku. Po tzw. "przełomie" najlepsi nauczyciele przestali tu pracować, co odbiło się drastycznie na poziomie nauczania in minus. Obecnie "Krasiniak" to nędzne popłuczyny tamtej szkoły, a obecni nauczyciele to biedna imitacja tych prawdziwych, którzy odeszli. Żal serce ściska jak się porównuje dawny i obecny poziom "Krasiniaka", ale czego wymagać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca 2 Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 10:08 Co za brednie pleciesz, gdzie odeszli po przełomie? Było paru takich co "renomę" tej szkole robili. Na szczęście już ich nie ma. Jaką miał renomę jeżeli nie było do czego porównywać? Teraz jest konkurencja i jak widać Krach trzyma się bardzo dobrze. popatrz na fakty a nie żyjesz w innym świecie a może to nostalgia za czasami komuny.Obudź się to już inny świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca WYNIKI MATUR 2009 IP: 188.33.93.* 07.07.09, 10:23 No cóż, z dawnej świetności "Krasiniaka" pozostały tylko wspomnienia a dzisiejszy "Krasiniak" to nędzne popłuczyny po jego dawnej świetności. Teraz to jedna z wielu średnich szkół, niczym pozytywnym się nie wyróżniająca spośród pozostałych, to fakt jest konkurencja miernoty i kiepskiego poziomu nauczania. Najlepiej o tym świadczą wyniki matur 2009, potwierdzające żenująco niski poziom wiedzy absolwentów tej szkoły średniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca3 Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 10:40 Popatrzcie kto tam jest dyrektorką! To mówi samo za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca WYNIKI MATUR 2009 IP: 188.33.93.* 07.07.09, 10:43 A kto jest dyrektorem "Krasiniaka"? Czy to jest ta pani "wisząca na klamce" do sekretariatu starosty powiatu ciechanowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
marzena1lo Re: WYNIKI MATUR 2009 07.07.09, 13:30 Myślę, że dyskusja na temat wyników matur brnie (jak to bywa na forum) w kierunku prawienia sobie złośliwości. Odpowiadam na pytanie: zdawalność w maju 2008 to 99,7%, a 2009 to wynik tegoroczny - 100%. Drogi Panie B:-). czy A, określający się mianem wyborcy: jestem dyrektorem Krasiniaka i wykonuję tę pracę najlepiej jak potrafię, a uwag krytycznych słucham wnikliwie. "Czy to jest ta pani "wisząca na klamce" do sekretariatu starosty powiatu ciechanowskiego?" Nie mam potrzeby "wiszenia", a jeśli załatwiam jakąś sprawę u starosty, to umawiam się wcześniej telefonicznie i też "nie wiszę". Zapewniam Pana, że współpracy nie oznacza zawsze wazeliniarstwa i daleko mi do osób, które nie podpisują się pod opiniami mającymi kogoś urazić czy obrazić. Myślę również, że dzieci nie posyła się do szkoły, co do której funkcjonowania i dyrektora ma się tego typu uwagi. Miłego wakacyjnego odpoczynku. M. Z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca WYNIKI MATUR 2009 IP: 188.33.93.* 07.07.09, 13:57 Zgodnie z przysłowiem: "Uderz w stół, a nożyce się odezwą", napisała na forum "marzena1lo", z treści której wpisu wynika, że prawdopodobnie jest dyrektorem "Krasiniaka". Jak napisała, sprawę swojego stanowiska załatwiła u starosty powiatu ciechanowskiego w trakcie rozmowy telefonicznej. W takim razie zwracam szanownej Pani dyrektor honor, i jestem pod wielkim wrażeniem nowej formy załatwiania stanowisk przydzielanych z klucza politycznego. Z ustawy o samorządzie powiatowym wynika, że organem założycielskim dla kierowanej przez Panią dyrektor placówki oświatowej jest samorząd powiatowy, którym kieruje akurat w Ciechanowie Pan Starosta. Poziom zdawalności matur, mający być obiektywnym i miarodajnym jednocześnie wskaźnikiem jakości procesu dydaktycznego, akurat w tym konkretnym przypadku świadczy tylko i wyłącznie o uczniach tej szkoły, których rodzice kierując się stereotypową renomą tej szkoły wysłali do niej swojej dzieci. Ale poziom nauczania, wynikający z pracy i zaangażowania zatrudnionych tam obecnie nauczycieli, niestety pozostawia bardzo wiele do życzenia. Obecnie, na konkurencyjnym rynku usług oświatowych w zakresie edukacji na poziomie średnim, w Ciechanowie, "Krasiniak" wypada już bardziej blado niż próbują to na siłe udowadniać obecne waładze "Krasiniaka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 13:20 A gdzie te wyniki sprawdziłeś? Akurat mój syn ma bardzo dobre wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.cnow.pl 07.07.09, 16:41 zdawalność w krasiniaku wygląda tak że nie wszyscy zdali ustne...a jednak 100%, cud? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kora Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: 213.199.253.* 07.07.09, 16:45 toż masz napisane, że mają 1 poprawkę z ustnego - czytaj ze zrozumieniem, a nie się czepiaj. Dajcie ludzie spokój z tym pluciem na szkoły, bo po co to? Każdy niech się uczy, gdzie chce i tyle. Pozdrowienia dla Krasiniaka i moich nauczycieli. K. M. z 3 humanistycznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konik Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 01:39 Czemu się "plujemy"? Bo denerwuje mnie wyśmiewanie Bema i Staszica (szkół rzecz jasna) przez wielce elitarnych uczniów Krasiniaka, bądź tamtejszych nauczycieli. Dwójka też obrywa, ale mniej. A więc zakompleksieni, małomiasteczkowi nauczyciele-życzę Wam więcej samokrytyki i schowania wyciągniętych rączek do kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
amigosciech Re: WYNIKI MATUR 2009 08.07.09, 09:01 To że w Krasiniaku jest taka zdawalność a nie inna nikogo nie powinno dziwić. Większość dzieciaków które tam przychodzi wie że coś chce osiągnąć w życiu. Większość z nich ma też rodziców, których stać na dodatkowe lekcje. Po czym to wnioskuję? Po tym, że wśród uczniów szkół językowych w wieku licealnym, trudno spotkać ucznia spoza Krasiniaka i dwójki. Do tego dochodzi również presja rówieśnicza; w "dobrych" szkołach zmusza uczniów do większej pracy a w "słabszych" występuje równanie poziomu w dół. Pani dyrektor Liceum nr 1 należy się szacunek choćby z tego powodu, że wypowiada się na tym forum jawnie i odpiera często bezsensowne zarzuty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joker Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 10:35 amigosciech napisał: Pani dyrektor Liceum nr 1 należy się szacunek choćby z tego powodu, że wypowiada się na tym forum jawnie i odpiera często bezsensowne zarzuty. Z tego co wiem często nie oznacza zawsze bezsensowne zarzuty, ale mniejsza o to. Jestem ciekawy jak to jest w końcu z tymi korkami, bo z tego co wyczytałem, jak ma się kasę, trzeba chodzić do nauczycieli przedmiotowych na korki i płacić im, po to żeby zdać, albo mieć ładne świadectwo. Jak można coś takiego tolerować? Odpowiedz Link Zgłoś
amigosciech Re: WYNIKI MATUR 2009 08.07.09, 16:00 Znam kilku uczniów z krasiniaka i wiem na 100%, że oni ani nie chodzą na korki do własnych nauczycieli, ani nie kupują im drogich prezentów a mają dobre średnie. Wydaje mi się, że ta era się już skończyła. Problem "ocen za pieniądze lub prezenty" był obecny w każdej szkole w jakimś stopniu, ale całkowicie lub prawie całkowicie się rozwiązał. Sam się rozwiązał, bądź zmiany w w systemie edukacji do tego doprowadziły. Szanowni Państwo, zabronione jest udzielanie własnemu uczniowi korepetycji więc jeśli jakiś nauczyciel zaproponuje takie rozwiązanie to po prostu poinformujcie dyrekcję o takim fakcie. Może nie na forum Ciechanowa, ale prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.cnow.pl 08.07.09, 16:00 w całości popieram!! to że ktoś nie chodzi do krasiniaka to nie znaczy że jest gorszy, ludzie bardzo się zmieniają po pójściu do tej szkoły, mają innych za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.cnow.pl 08.07.09, 15:58 jedna poprawka to nie 100%, nie czepia się tylko pragnie dokładnych informacji :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.multimo.pl 08.07.09, 17:29 wszyscy co nie chodzą do kracha wymyślają głupoty z zazdrości że są za słabi żeby tam się uczyć piszcie co chcecie a i tak jak co roku matury w krasiniaku wypadają najlepiej i największa liczba absolwentów dostaje się na renomowane uczelnie w Bemie nie zdało 40% albo więcej a tu kruszycie kopie o 1 osobę żenada , zamiast zajmować się bzdurami pilnujcie samych siebie bo można wpaść w obsesję pozdrawiam wszystkich zazdrosnych że nie uczą się w krasiniaku Odpowiedz Link Zgłoś
amigosciech Re: WYNIKI MATUR 2009 08.07.09, 17:44 Rzeczywiście wielu zazdrosnych ludzi wiesza psy na krasiniaku żeby się dowartościować, ale z tym stwierdzeniem, że wszyscy by chcieli się tam uczyć to przesadziłeś. Znam dwie osoby które miały odpowiednio 164 i 145 punktów a poszły do dwójki. A co do wyników z bema to skąd je wziąłeś? "40% albo więcej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konik Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 18:02 Ot i mamy przykład myślenia uczniów z Krasiniaka. Brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.chello.pl 12.07.09, 19:06 ,,Jedna poprawka to nie 100%, nie czepia się tylko pragnie dokładnych informacji :P" widzę, że w Twojej szkole szerzy się analfabetyzm funkcjonalny,czego jesteś przykładem...więc jeszcze razę powtórzę, że w Krasiniaku, wszyscy zdali maturę pisemną, natomiast jedna osoba nie zdała ustnej. W zeszłym roku też nie zdała jedna osoba tylko egzaminu pisemnego. Rok temu skończyłem Kracha.Studiuję dwa kierunki na Uniwersytecie Warszawskim,właśnie po I LO...nigdy nie brałem, żadnych korepetycji i nie jeździłem na żadne kursy,nawet nie pojechałem na dzień otwarty na UW:)Moja koleżanka, która kiedyś uczyła się na tym samym poziomie co ja, po gimnazjum wybrała II LO i dziś studiuje w Olsztynie...może jeszcze spróbujecie mi wmówić,że UWM jest lepszy od UW?:)W Krasiniaku być może są tacy sami nauczyciele co w II LO,ale młodzież jest z pewnością zdolniejsza, ma większe ambicje i jest bardziej pracowita...co nie oznacza,że ktoś kto chodzi do II LO,Staszica,KEN czy Bema nie ma szans dobrze napisać matury...wszystko jest kwestią ciężkiej pracy.W Krasiniaku nie ma też żadnego wyścigu szczurów...nigdy nie spotkałem się z sytuacją,że ktoś nie chciał mi pożyczyć notatek z lekcji. Jeśli ktoś nie dał sobie rady w I LO to znaczy, że poprostu jest słaby i tyle...Pozdrawiam. PS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do F Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 21:00 Ale z języka polskiego to Ty słaby jesteś. Taki błąd...piszę się "po prostu". Student dwóch kierunków UW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja87 Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.09, 22:21 "Warszafka" uderzyła w główkę, co? A od UWM to z dala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 22:00 wyniki matur - w roku 2009 jedne z najwyższych w województwie, świetna rekrutacja na wyższe uczelnie. To są fakty, zakompleksiony człowieczku... Odpowiedz Link Zgłoś
amigosciech Re: WYNIKI MATUR 2009 12.07.09, 23:23 Wielu zdolnych gimnazjalistów nie wybiera Krasiniaka dlatego, że w innych szkołach jest łatwiej o wysoką średnią i tym samym o stypendium. Była dyrektor Liceum nr 2 genialnie wypromowała swoją szkołę i wielu dobrych uczniów skusiła perspektywa wysokiego poziomu nauczania bez zbędnego stresu. Bo "na mieście" o Krasiniaku mówiono jako o szkole, w której kuje się do późnej nocy, uczniowie biorą dopalacze aby się tam utrzymać a nauczyciele ucznia mają za nic i do tego biorą łapówki. Być może powyższe zjawiska miały miejsce w tej szkole, ale zapewne w znacznie mniejszej skali niż starano się to przekazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobek Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: 213.199.253.* 13.07.09, 00:29 a ja sobie myślę, ze mity o krasiniaku (korki) i dwójce (łapówki) to na szczeście tylko mity. Piszącym tu zawistnikom daję to pod rozwagę. Co było 10 lat temu, kiedy te szkoły kończyliście (lub nie kończyliście), już tego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
amigosciech Re: WYNIKI MATUR 2009 13.07.09, 00:36 Jeśli chodzi o korki (normalne a nie "jeśli chcesz 4 to przyjdź do mnie uzupełnić wiedzę) to jednak nie do końca mity. Biorą je Ci, których na nie stać, a jak rodziców stać to posyłają dziecko do lepszej szkoły. Łapówki, może nie nagminnie, ale kilka lat temu zdarzały się. No bo jak wyjaśnić ocenę dopuszczającą z 19 jedynek i jedynce na pierwszy semestr? No chyba, że ojciec ucznia groził nauczycielowi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re:do F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 07:26 To teraz wiemy dlaczego Twoja koleżanka studiuje w Olsztynie. Zająłeś jej miejsce na UW.A swoja droga ,dziwny ten Twój ranking, UW nie przyjmie przecież w swoje progi młodzieży z całej Polski. Inne uczelnie tez są ok.A swoją drogą, znam sporo osób po UWM, są dumni ze swojej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja2 Re:do F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 09:52 Co za brednie wypisujesz.O tym czy dostaniesz się na wybraną uczelnię decyduje tylko wynik matury a nie jakieś względy regionalne. Wiadomo, że UW to jedna z najlepszych polskich uczelni, żeby tam studiować trzeba mieć bardzo dobre wyniki na maturze i tylko tyle, a nie jakieś argumenty regionalne. Jeżeli ktoś zajął komuś miejsce to znaczy, że lepiej zdał maturę. To, że lepiej zdał maturę nie oznacza jeszcze, że był wybitnie zdolny lub chudził na kory. Pracował, to ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Re:do F IP: *.chello.pl 14.07.09, 11:12 Nie,UW przyjmuje jeszcze ludzi z Marsa i Nibylandi...:) Co Ty za głupoty wypisujesz?! To nie jest żaden mój ranking tylko ,,Rzeczpospolitej" i ,,Perspektywy"...jest jeszcze drugi ranikng,najbardziej prestiżowy na świecie tzw,,szanghajski", w który znajduję się 500 najlepszych uczelni świata,z Polski są tam tylko UW i UJ.Matura zdają dobrze Ci, którzy dużo pracowali i są zdolni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja2 Re:do F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 11:32 O tych głupotach to było skierowane do autora "ja". Oczywiście zgadzam się w 100% z "F" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Re:do F IP: *.chello.pl 14.07.09, 12:30 Ja również swoją wypowiedź kieruję do autora, który pisał przed Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek KONIEC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.09, 15:22 Zakończcie te przepychanki słowne. Co chcecie udowodnić tym ? W każdej szkole można się uczyć i zdać tą maturę nawet w III LO też można wystarczą chęci a co za tym idzie odrobinę pracy i można studiować gdzieś niekoniecznie na prywatnych uczelniach WSM itp. A gdzieś wyżej typu SGGW czy UW itp. Nie papierek a chęć szczera zrobi z Ciebie oficera. Wszystko dla ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń 2 LO Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 21:39 Mysle, ze jesli ktos sie naprawde chce uczyc to moze chodzic do tego jak to wszyscy mowia "marnego" Staszica i zda. Mysle ze takie ocenianie szkol jest krzywdzace zarowno dla nauczycieli ktorzy w nich ucza jak i dla samych uczniow, wiec jesli ktos do danej szkoly nie chodzil, a jedynie cos o niej slyszal nie powinien sie wypowiadac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.tvk.torun.pl 19.07.09, 18:43 Chodziłam do Krasiniaka kilka lat temu. Moja koleżanka wybrała Staszica. Należę do ostatniego rocznika, który zdawał starą maturę. Obie miałyśmy taką samą średnią na maturze, zdawałyśmy na te same kierunki (wtedy były jeszcze egzaminy). Ja dostałam się bez problemu, ona musiała iść na zaoczne, bo egzaminy słabo jej poszły. W dwa lata temu maturę w Krasiniaku zdawała moja siostra - zdała dobrze, jest na studiach dziennych na 2 kierunkach. Na korki niegdy nie chodziła, bo naszych rodziców na tego typu fanaberie nie stać,miała dobre oceny. Krasiniak to dobra szkoła. Może nie jest tak świetna, jak wielu jej uczniów czy nauczycieli w niej pracujących uważa, ale w Ciechu nie ma lepszej i tyle. I nie chodzi tu tyle o poziom nauczania, ale o mobilizację uczniów - tu każdy idzie, bo wie, że chce iść na studia, najlepiej na jakimś porządnym uniwersytecie. W innych szkołach wielu uczniom nie jest to do szczęścia potrzebne, bo mają inne pomysły na życie i wysokie wyniki matur nie są im potrzebne, wystarczy, że ową maturę będą mieć zdaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.acn.waw.pl 30.07.09, 12:53 prawda jest taka, że wszystko zależy od ucznia - maturę można dobrze zdać chodząc do Staszica, Krasiniaka, Bema, równie dobrze można ją oblać będąc uczniem Batorego w Warszawie - kwestia samozaparcia, pracy i chęci. proponuję wszystkim obecnym tutaj Sfrustrowanym, aby zajęli się czymś konstruktywnym zamiast wyładowywać tu swoje negatywne emocje Odpowiedz Link Zgłoś
monikab18_91 Re: WYNIKI MATUR 2009 31.07.09, 16:55 Zgadzam się w zupełności. Maturę mozna zdać w każdej szkole, na tym samym poziomie. Według mnie I i II LO mają tak samo wybitnych pedagogów, więc sprzeczki o to, gdzie maturę zdano najlepiej w bierzącym roku są poprostu zbędne. Sama jestem uczennicą II LO, jednak doskonale zdaję sobie sprawę z tego, jak przedstawia się sytuacja w Krasiniaku, ponieważ w tym roku zdawała tam maturę moja Siostra. Owszem, w obecnym roku Krasiniak lepiej wypadł niż II, ale to kwestia indywidualnych chęci kazdego z abiturientów. Wiadomo, że w II jest więcej luzaków, którzy liczą na farta i niezbyt przykładają się do nauki, ale to napewno NIE JEST winą Nauczycieli. BTW. Nikt nie wspomniał, że nasza szkoła zwylke lepiej wypada z humanistycznych przedmiotów na maturze ;) aahh, jeszcze słowo do uczniów Kracha, którzy lubią się wywyższać. ;p Pamiętajcie skąd macie wybitnego S. Trojanowskiego.^^ ;) Pozdrawiam, oraz życzę miłej nauki do matury 2010. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cham-ak Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 14:09 Oj Moniko..widzę, że z Ciebie humanistka słaba. Błędy robisz niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realia Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: 213.199.253.* 02.08.09, 22:58 realia? w krachu humanistyczne od lat są wyżej niż w dwójce. zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T.S. Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.chello.pl 03.08.09, 04:16 Jestem absolwentem Krasiniaka. Nie mam zamiaru się z tego tytuły wywyższać, choć i drugi i dziesiąty raz wybrałbym tę samą szkołę. Oczywiście, że są w niej i "luzacy",ale zdecydowana większość, to ludzie z w miarę jasno sprecyzowanym planem na życie. To siła napędowa tej szkoły. Znałem ludzi uczących sie w tym samym czasie co ja, we wszystkich pozostałych liceach. Każdy chwali swoje i to normalne i logiczne. Niektórzy, gdy wybieraliśmy liceum - a mieli średnie równe mojej a czasami wyższe -mówili otwarcie że boją się kucia po nocach i wrednych nauczycieli, ciągnących na kory i wybierali inną szkołę. KIlkoro z tych "świetnie zapowiadających się" studiuje oczywiście na uniwersytetach z czołówki, bo wiedzieli czego chcą, ale niektórzy zostali zrównani w dół. I to jest zaleta Krasiniaka, ze "równa w górę" i zachęca do pracy, pokazując co można przez to osiągnąć. Dlatego to absolwenci Krasiniaka studiują najczęściej na Uniwersytetach w Warszawie, Krakowie czy Gdańsku. Uczniowie i absolwenci innych liceów niech chwalą swoje, społeczność Krasiniaka będzie chwalić swoje. Ja i myślę, że większość tych "niezadufanych w swojej krasiniakowatości" życzę powodzenia uczniom i absolwentom wszystkich ciechanowskich szkół - tym, którzy wiedzą czego chcą i osiągną to, bo na to ciężko pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: WYNIKI MATUR 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.09, 19:24 Odświeżę temat. Czy gdzieś można znaleźć wyniki matur 2008 i 2009 z ciechanowskich liceów. Chodzi mi o wyniki procentowe z poszczególnych przedmiotów z poziomu podstawowego i rozszerzonego, oraz ilu uczniów dostało sie na studia dzienne niepłatne.Za wrzucenie danych z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś