Dodaj do ulubionych

Wiadomości z Elbląga

23.01.05, 20:51
Nie było mnie w Elblągu jeszcze w tym roku i wracam dopiero na początku lutego
(po sesji), więc powiedzcie mi forumowicze, co się wydarzyło w naszym mieście
od początku roku, bo jestem trochę nie w temacie teraz. Tylko nie mówcie tego
co zostało już napisane na Portelu, Elbląg.wm.pl, czy info.Elbląg.pl, to
czytam regularnie :-)
Obserwuj wątek
    • mrjulek Re: Wiadomości z Elbląga 23.01.05, 20:55
      oj dobry pomysl, ja tez wracam do Elblaga tym razem na pol roku (mam nadzieje,
      ze potem znowu wyfrune:) wiec dobrze by bylo wiedziec co i jak w Elblagu:)

pzdr. z zimnej Danii:)
    • fx_el Re: Wiadomości z Elbląga 24.01.05, 07:51
      ...no to jesteś na bieżąco :)

moge ci jedynie powiedzieć to to że budujące sie multikino jest coraz większe i
      nabiera już jakiegoś wyglądu ... :)
      • Gość: Cadria Re: Wiadomości z Elbląga IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.01.05, 12:48
        fx-el eee... ale to nie będzie multikino ;/ to będzie Galeria "Zielone Tarasy"
        (w stylu Madison i Manhattam w G-da)
        • Gość: Wodnik bez logo Re: Wiadomości z Elbląga IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.01.05, 13:01
          Francuz: Wodnik pisze ci szeptem, ze:
          - partie opozycyjne (PO i PiS) sa w trakcie organizowania quasi prawyborów i
          przekazywania nominacji dla swoich kandydatów do Sejmu RP: sa juz nazwiska,
          organizowane sa sztaby wyborcze i obowiazuje bezwarunkowy zakaz podawania tych
          nazwisk w mediach aby ich nie "spalic": pozgaduj sobie w wolnej chwili :-)
          - kilka osób z ww. urgupowan celowo unika mianowania na kandydata do Sejmu lub
          Senatu RP bo ma ambicje walczyc o stolek prezydenta Elblaga; jak wiesz dziadek
          Slonina konczy swoja kariere w UM: mocno pchany na nastepce bedzie pan
          Wróblewski w ramach kultywowania tradycji, ze wicek zawsze powinien spróbowac:-)
          - pani Lopacka Bozena jest mocno adorowana przez kilka partii politycznych bo
          jak widzisz mocno sie wylansowala (albo jak sie mówi - wyswietlila): i juz sie
          Pan Kozlowski zaczyna martwic bo traci nie przyznany nigdy tytul "trybuna
          ludowego ziem elblaskich" a tu go prosta sklepowa przebila
          - Multikino ma obsuwe mimo, ze coraz ladniej wyglada :-)

aha, i ciekawostka: kapital rosyjski w Elblagu: pojawila sie stacja LPG z
          pieknym logo "Lukoil": lokalizacja niezla: 50m od ogrodków dzialkowych. i nikt
          nie protestuje :-)?!
          • francuz_el Re: Wiadomości z Elbląga 24.01.05, 15:49
            Szeptanych rzeczy nie będę komentował ;-)

A co do Łukoilu to bym nie robił problemów. Z naszymi koncernami paliwowymi im
            nie wyszło, to tworzą sieć w Polsce pod własnym logo ;P
          • francuz_el Re: Wiadomości z Elbląga 25.01.05, 21:44
            Co do Łopackiej to jestem ciekaw, jak się potoczy dalej jej "kariera". Taka
            postać, to skarb jeżeli chodzi o wybory, ale raczej bardziej jako osoba, która
            przyciągnie wyborców, a nie dostanie jakieś intratne stanowisko. W końcu na
            polityce nie za bardzo się zna. Nikogo w końcu walka o swoje nie uprawnia, żeby
            od razu zostać radnym czy posłem. Tak jak ona postąpiłby każdy przyparty do muru.
        • francuz_el Re: Wiadomości z Elbląga 24.01.05, 15:45
          Kto Ci takich bzdur naopowiadał złotko. Jakoś wszyscy myślą inaczej od Ciebie:
          Budizol - generalny wykonawca obiektu, Cinema City - operator multipleksu, a
          Światowid się już szykuje na konkurencję zza miedzy.
          • Gość: Wodnik bez logo Re: Wiadomości z Elbląga IP: *.elblag.dialog.net.pl 28.01.05, 08:29
            Znajoma będzie robiła w Kauflandzie: była już na szkoleniu. I tam dowiedziała
            się m.in. że w czasie tej inwestycji na Tarasach osunęła im się skarpa i wyszły
            jakieś pęknięcia na ścianach przylegającego budynku PKO BB. To już dość dobry
            argument aby mieć opóźnienie.
    • Gość: uciekinier Re: Wiadomości z Elbląga IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.03.05, 21:35
      Francuz tu nie ma po co wracac druga albania same stare baby i dzieci tu
      zostaly reszta stad uciekla
      • francuz_el Re: Wiadomości z Elbląga 03.03.05, 23:58
        Z tego co wiem, to Ty uciekłeś z Olsztyna i się nie dziwię Tobie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka