Dodaj do ulubionych

Olechnowicz na prezydela

IP: *.elb.vectranet.pl 22.01.06, 12:08
Obserwuj wątek
    • generallo Re: Olechnowicz na prezydela 22.01.06, 12:36
      a niby dlaczego właśnie on?

jeśli już to albo obecny H.Słonina,
      albo Czesław Dębski - twórca sukcesów browaru w latach 1990-97
      • Gość: alfik Re: Olechnowicz na prezydela IP: *.elb.vectranet.pl 22.01.06, 17:40
        Tylko spytaj sie dlaczego zostal wykopany z tego stanowiska.To czlowiek ,dla
        ktorego nie liczy sie nic ,procz zysku,jest chamski ,prostacki i grubiański.Dla
        mnie taki Czesio powinien wylądować w muzeum komunizmu,wielki biznesmen,ktory
        kazal siebie tytulowac nie inaczej jak "towarzyszu".
        • generallo Re: Olechnowicz na prezydela 22.01.06, 18:25
          To nie on jest chamski,
          tylko ci którzy go wykopali z browaru
          bo mu zazdrościli sukcesów jakie były jego udziałem :-)

a potem sprzedali nasz browar Żywcowi :-(
          • francuz_el Re: Olechnowicz na prezydela 22.01.06, 22:21
            Już nie idealizuj go...
            • the_jazz Co Wy bredzicie ? :o 22.01.06, 22:32
              generallo, co Ty opowiadasz? Debski autorem sukcesów browaru? Moze i tak, w
              pewnym stopni to on sie przyczynil do rozwkwitu EB, ale po kiego po tak
              swietnym rozwinieciu calego przedsiebiorstwa je sprzedał? Widac po tym, ze ten
              czlowiek nie mysli o niczym innym, jak tylko o wlasnyhc korzysciach. Debski moim
              zdaniem jest bardzo krótkowzroczny i okreslilbym go mianem zwyklego
              karierowicza. Nie sadze, zeby nasze miasto potrzebowalo takich "speców" :/
              • Gość: alfik Re: Co Wy bredzicie ? :o IP: *.elb.vectranet.pl 23.01.06, 17:01
                To nie Debski sprzedal Elbrewery,bo nie mial takiej mozliwości,to spolka
                australijska BREWPOLE sprzedala swoje udzialy Heinekenowi,czyli w polskim
                przypadku,Grupie Żywiec.
                • Gość: alfik Re: Co Wy bredzicie ? :o IP: *.elb.vectranet.pl 23.01.06, 17:04
                  A swoja drogą Dębski uważal siebie za wielkiego menedżera,wiem cos wiecej na
                  temat jego poczynań ,szarego pracownika mial za nic,pomiatal wszystkimi i
                  dlatego nie glosowalem na niego w wyborach na prezydela.
                • generallo Re: Co Wy bredzicie ? :o 23.01.06, 18:27
                  Właśnie :-)
                  więc kolega jazz odwoła swoje słowa :-)

Gość portalu: alfik napisał(a):

> To nie Debski sprzedal Elbrewery,bo nie mial takiej mozliwości,to spolka
                  > australijska BREWPOLE sprzedala swoje udzialy Heinekenowi,czyli w polskim
                  > przypadku,Grupie Żywiec.
                  • the_jazz Re: Co Wy bredzicie ? :o 23.01.06, 18:32
                    No tak, wczoraj dowiedzialem sie, ze wczesniej bylismy wykupieni przez
                    australijczyków ;) Macie racje panowie. Generallo, przepraszam :)
                    Jednak tak, jak mowil poprzednik... Debski nie szanowal swoich podwladnych.
                    Wiem, bo ktos z mojej Rodziny pracowal w EB i z nieco blizszej perspektywy moze
                    ocenic warunki i zasady, którymi rzadzilo sie ówczesne Elbrewery :( Jedno jest
                    pewne, Dębski jest wyrafinowanym cwaniaczkiem. :(
                    • Gość: pR0SiAczek Re: Co Wy bredzicie ? :o IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.01.06, 19:20
                      a moze jak w temacie, cos o olechnowiczu? ja o kolesiu wiem niewiele...
                    • Gość: alfik Re: Co Wy bredzicie ? :o IP: *.elb.vectranet.pl 23.01.06, 20:27
                      Dla ciekawosci,chcę podkreslić ze nie jestem antysemitą,Debski jest z
                      pochodzenia galicyjskim Zydem,więc cwaniactwo ma wpisane w geny.
                      • Gość: alfik Re: Co Wy bredzicie ? :o IP: *.elb.vectranet.pl 23.01.06, 20:32
                        A tak a propos Olechnowicza,myslicie ze chcialby nim być(mam na mysli
                        prezydela).pROSiAczku,caly czas twierdzisz,ze na prezydenta miasta potrzeba
                        prawdziwego menadzera,ten czlowiek ,uwazam nim jest,chyba ze Twoje zdanie jest
                        inne.
                        • the_jazz Re: Co Wy bredzicie ? :o 23.01.06, 21:58
                          Jesli chodzi o Olechnowicza, to mam o nim informacje z pierwszej reki i nie
                          radzilbym upatrywac w nim kandydata na prezydenta naszego miasta. Pomijajac, ze
                          ten czlowiek to prostak i kawal chama, to nie zapominajcie, ze on stoi za tak
                          fatalnym w skutkach procesie prywatyzacji dawnego ZAMECHU. Pamietam tez jak
                          szefowal na naszej elblaskiej odlewni, gdzie ludzi traktowal jak przedmioty. Nie
                          dosc, ze nie potrafil wywalczyc praktycznie niczego dla swoich pracownikow, to w
                          dodatku sam mial ich za plebs, ktorym nawet nie warto zaprzatac sobie glowy.
                          Nie wiem jak Wy myslicie i jak argumentujecie swoje poglady, ale uwazam, ze
                          ludzie tacy jak Dębski, czy Olechnowicz kompletnie nie nadaja sie na urzad
                          prezydenta. Ci, ktorzy twierdza, ze jest inaczej, nie maja chyba na wzgledzie
                          dobra naszego miasta. To sa panowie, ktorzy gdziekolwiek by sie nie pojawili,
                          zawsze doprowadzaja do upadlosci firmy, ktora zarzadzali. Mysle, ze doskonale
                          orientujecie sie o jakich firmach mowie. Poza naszym slynnym ABB, przypominam,
                          ze po tej klesce pan Olechnowicz przeprowadzil sie na poludnie kraju, gdzie mial
                          zarzadzac pewna firma, ktorej nazwy tutaj nie podam. Jaki byl efekt? Dla tych,
                          ktorzy sie nie domyslaja powiem tylko, ze po niedlugim czasie stamtad tez musial
                          sie ewakuowac. Zaklad zostal postawiony w stan upadlosci a nasz "bohater"
                          doczekal sie nawet programu telewizyjnego, poswieconego jego osobie. Widziac w
                          nim mozna bylo takie obrazki, kiedy ludzie szli za nim z trumna i
                          transparentami, na ktorch widnial przydomek "Grabarz". Nie sadze, aby mieszkancy
                          naszego miasta pozwolili temu niszczycielowi prezydentowac w naszym miescie.
                          Szczegolnie w Elblagu! Bo wlasnie tutaj pokazac na co go stac...

P.S. Swoja droga dziwie sie Wam, bo mam wrazenie, ze obywatele tacy, jak Wy,
                          niby orientujacy sie w temacie... chca wybierac na prezydenta kogos, kto zawsze
                          w mniejszym lub wiekszym stopniu zaszkodzil Elblagowi w latach wczesniejszych.
                          Moze Wy naprawde chciecie, zeby w tym miescie bylo bardzo zle? Nie rozumiem tego.
                          • Gość: alfik Re: Co Wy bredzicie ? :o IP: *.elb.vectranet.pl 24.01.06, 16:48
                            Twoja wypowiedz uwazam za wyczerpujacą,wlasnie chodzilo mi o dokładna
                            informację o tym czlowieku.Wniosek nasuwa sie sam ,zarowno Debski jak i
                            Olechnowicz sa siebie warci.
                            • the_jazz Re: Co Wy bredzicie ? :o 24.01.06, 19:07
                              Dokladnie tak, ja też tak mysle.
            • Gość: za Re: Olechnowicz na prezydela IP: *.elblag.dialog.net.pl 31.01.06, 17:11
              Tak prezes Francuz_el prezydelem;)
              • the_jazz Re: Olechnowicz na prezydela 01.02.06, 21:57
                No, tramwajom w naszym miejscie na pewno byloby dobrze =]
                • Gość: alfik Re: Olechnowicz na prezydela IP: *.elb.vectranet.pl 01.02.06, 22:09
                  A tak serio,kogo widzicie w bliskiej przyszlosci na tym stolku?Osobiście
                  uwazam,ze Slonina juz sie "wytopil".
                  • Gość: pR0SiAczek Re: Olechnowicz na prezydela IP: *.elblag.dialog.net.pl 01.02.06, 22:33
                    a czy osobiscie widzisz kogos innego? czy ktos ma odwage sie pokazac??
                    • the_jazz Re: Olechnowicz na prezydela 01.02.06, 22:37
                      Dalej nie ma oficjalnych zgloszen ze strony kandydatów? Wciaz cicho w tej sprawie?
                      • francuz_el Re: Olechnowicz na prezydela 01.02.06, 23:20
                        Przecież zostało jeszcze ponad pół roku do wyborów, mamy dopiero luty, więc nic
                        dziwnego, że się kandydaci nie ujawniają. Można tylko domniemywać kto i co. Na
                        razie nawet nie wiadomo, czy będą startowały ugrupowania pojedynczo, czy w
                        blokach np.: "Czas na Elbląg" albo "Lewica Razem". Za wcześnie...
                • francuz_el Re: Olechnowicz na prezydela 01.02.06, 22:13
                  "Tak prezes Francuz_el prezydelem;)"

Ładnie to brzmi, ale kryterium wiekowego nie spełniam, żeby kandydować na
                  prezydEla. Na szczęście za 4 lata będzie to już możliwe ;-)
                  • the_jazz Re: Olechnowicz na prezydela 01.02.06, 22:36
                    I co, zamierzasz startowac? ;p
                    • francuz_el Re: Olechnowicz na prezydela 01.02.06, 23:16
                      Przecież napisałem, że jestem za młody ;-)
                      • Gość: GUTEK Re: Olechnowicz na prezydela IP: *.softel.elblag.pl 01.02.06, 23:34
                        A ile trzeba miec lat aby mozna bylo sie ubiegac o fotel prezydenta.
                        • francuz_el Re: Olechnowicz na prezydela 02.02.06, 09:39
                          Trzeba mieć 25 lat i nieważne na który urząd, czy wójta, burmistrza albo
                          prezydenta. Tutaj znajduje się cała ordynacja:
                          www.sejm.gov.pl/prawo/burmistrz/kon13.htm
                          • Gość: alfik Re: Olechnowicz na prezydela IP: *.elb.vectranet.pl 02.02.06, 20:08
                            Jestes taki mlodziutki?To fajnie,takich mlodych i madrych wlasnie nasze miasto
                            potrzebuje.
                            • Gość: pR0SiAczek Re: Olechnowicz na prezydela IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.02.06, 20:51
                              mlody nie oznacza dobry... madry oznacza dobry... mlody oznacza
                              niedoswiadczony, stary nie oznacza wypaczony... wystarcza nam madrzy ludzie u
                              Steru... ale System wiekszosc madrych wyklucza na starcie...
                              • francuz_el Re: Olechnowicz na prezydela 02.02.06, 20:59
                                Młody jestem, a co? ;-P System zdążyłem poznać, nie jest taki straszny
                                pROSiAczku ;-)
                                • Gość: alfik Re: Olechnowicz na prezydela IP: *.elb.vectranet.pl 03.02.06, 19:18
                                  Z mlodości mozna sobie z biegiem lat poradzić,czyż nie?Problem rozwiąże sie
                                  sam:)
                                  • Gość: GUTEK Re: Olechnowicz na prezydela IP: *.softel.elblag.pl 03.02.06, 20:05
                                    No mam 25 lat wiec moge kandydowac. Ale majac taka olsztynska przeszlosc to
                                    chyba pies z kulawa noga w Elblagu by na mnie nie zaglosowal.
                                    • Gość: alfik Re: Olechnowicz na prezydela IP: *.elb.vectranet.pl 03.02.06, 20:09
                                      Po pierwsze nikt nie zna twoich danych personalnych w necie(mysle),po
                                      drugie ,jezeli jestes lokalnym patriota z wyboru to duzy plus dla Ciebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka