michal_el 09.11.02, 18:09 Właśnie został poruszony wątek o braku w Elblągu sklepu z herbatą. Jak wszyscy pamiętamy był taki jeszcze niedawno. Oto link: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=56&w=1621931&a=3574292 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: apv Re: Sklep z herbatą IP: *.24-151.libero.it 09.11.02, 18:15 michele, litosci! dales link do mej wypowiedzi z niewiarygodnym bykiem: oczywiscie, ze "chyba", a nie "hyba". chyba? ;-) jak ja sie teraz ludziom na ulicy pokaze? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Sklep z herbatą 09.11.02, 18:17 Cicho!!!!!!!!!!! Może nikt nie zauważy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apv Re: Sklep z herbatą IP: *.24-151.libero.it 09.11.02, 18:20 michal_el napisał: > Cicho!!!!!!!!!!! Może nikt nie zauważy:))) masz swieta racje, bede siedzial cicho! ;-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Sklep z herbatą 09.11.02, 23:41 Ja tez udam,ze niczego nie widzialem...hyba :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apv Re: Sklep z herbatą IP: *.24-151.libero.it 10.11.02, 00:55 francuz_el napisał: > Ja tez udam,ze niczego nie widzialem...hyba :)) ortografia ortografią, ale co z tą herbatą?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apv Re: Sklep z herbatą IP: *.24-151.libero.it 10.11.02, 01:04 no wlasnie, herbata! czy ktos widzial sklep, w ktorym sprzedawano by markowe herbaty, najlepiej na wage? odkad wlasciciel skladu herbacianego na starowce zwinal swoj kram, ciezkie czasy nastaly na "wrogow kawy przysieglych"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeta Re: Sklep z herbatą IP: *.zabki.net.pl / 10.100.0.* 13.11.02, 22:52 moze ktos z forum by ruszyl glowa (i kieszenia :)) ) i otworzyl sklepik w hipcii (w pr. kazdym centrum jest cos takiego) DNS :)) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Sklep z herbatą 13.11.02, 22:55 Gość portalu: zeta napisał(a): > moze ktos z forum by ruszyl glowa (i kieszenia :)) ) i otworzyl sklepik w > hipcii (w pr. kazdym centrum jest cos takiego) DNS :)) Przykro mi, jestem studentem:))))) wiesz chyba co to oznacza?? Może francuz otworzy????? A może Ty albo Ania????:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeta Re: Sklep z herbatą IP: *.zabki.net.pl / 10.100.0.* 13.11.02, 23:07 michal_el napisał: > Gość portalu: zeta napisał(a): > > > moze ktos z forum by ruszyl glowa (i kieszenia :)) ) i otworzyl sklepik w > > > hipcii (w pr. kazdym centrum jest cos takiego) DNS :)) > > > Przykro mi, jestem studentem:))))) wiesz chyba co to oznacza?? > Może francuz otworzy????? > A może Ty albo Ania????:)))))))) es tut mir leid troche daleko (panskie oko konia tuczy) i niepewnie ;) a Ani chyba tez (jeszcze dalej) nie pasuje bo wybrala kariere naukowa - pozostaje francuz :)) i ma duze mozliwosci DNS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apv Re: Sklep z herbatą IP: *.24-151.libero.it 13.11.02, 23:09 pozostaje nam topic smutki w... chinskiej granulowanej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeta Re: Sklep z herbatą IP: *.zabki.net.pl / 10.100.0.* 13.11.02, 23:18 lepszy liiiiipton w torebce z kubkiem w promocji niz El Grey na ... dachu DNS :)) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Sklep z herbatą 13.11.02, 23:10 Gość portalu: zeta napisał(a): > michal_el napisał: > > > Gość portalu: zeta napisał(a): > > > > > moze ktos z forum by ruszyl glowa (i kieszenia :)) ) i otworzyl skle > pik w > > > > > hipcii (w pr. kazdym centrum jest cos takiego) DNS :)) > > > > > > Przykro mi, jestem studentem:))))) wiesz chyba co to oznacza?? > > Może francuz otworzy????? > > A może Ty albo Ania????:)))))))) > > es tut mir leid troche daleko (panskie oko konia tuczy) i niepewnie ;) a Ani > chyba tez (jeszcze dalej) nie pasuje bo wybrala kariere naukowa - pozostaje > francuz :)) i ma duze mozliwosci DNS Francuz ma możliwości, ale czy on zna się na herbacie????? To, ze mieszkasz daleko nie oznacza, że nie możesz tu zainwestować:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeta Re: Sklep z herbatą IP: *.zabki.net.pl / 10.100.0.* 13.11.02, 23:15 jakis czas temu wyjechalem z E. nie wchodzi sie dwa razy do tej samej rzeki a poza tym panskie oko konia tuczy DNS :))) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Sklep z herbatą 13.11.02, 23:19 Gość portalu: zeta napisał(a): > jakis czas temu wyjechalem z E. nie wchodzi sie dwa razy do tej samej rzeki a > poza tym panskie oko konia tuczy DNS :))) Nie musisz tu zamieszkać, tylko otwórz sklep. Odpowiedz Link Zgłoś
zeta_e Re: Sklep z herbatą 14.11.02, 20:13 michal_el napisał: > Gość portalu: zeta napisał(a): > > > jakis czas temu wyjechalem z E. nie wchodzi sie dwa razy do tej samej rzek > i > a > > poza tym panskie oko konia tuczy DNS :))) > > Nie musisz tu zamieszkać, tylko otwórz sklep. trzy powody na nie 1.nie wchodzi sie dwa razy do tej samej rzeki 2.panskie oko konia tuczy 3.i w paryzu nie zrobia z owsa ryzu :))) DNS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apv Re: Sklep z herbatą IP: *.24-151.libero.it 13.11.02, 23:20 Gość portalu: zeta napisał(a): > jakis czas temu wyjechalem z E. nie wchodzi sie dwa razy do tej samej rzeki a > poza tym panskie oko konia tuczy DNS :))) "kraj lat dziecinnych, ten zawsze zostanie\ piekny i czysty, jak pierwsze kochanie." nie musisz wracac do tych samych sytuacji, miejsc i ukladow, zawsze jednak mozesz wrocic na bialym koniu i na tarczy!!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Sklep z herbatą 13.11.02, 23:24 Gość portalu: apv napisał(a): > Gość portalu: zeta napisał(a): > > > jakis czas temu wyjechalem z E. nie wchodzi sie dwa razy do tej samej rzek > i a > > poza tym panskie oko konia tuczy DNS :))) > > "kraj lat dziecinnych, ten zawsze zostanie\ piekny i czysty, jak pierwsze > kochanie." > nie musisz wracac do tych samych sytuacji, miejsc i ukladow, zawsze jednak > mozesz wrocic na bialym koniu i na tarczy!!! > > ;-) Tylko on nie chce:))))))))) Szuka jakiś wymówek!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeta Re: Sklep z herbatą IP: *.zabki.net.pl / 10.100.0.* 13.11.02, 23:29 Gość portalu: apv napisał(a): > Gość portalu: zeta napisał(a): > > > jakis czas temu wyjechalem z E. nie wchodzi sie dwa razy do tej samej rzek > i a > > poza tym panskie oko konia tuczy DNS :))) > > "kraj lat dziecinnych, ten zawsze zostanie\ piekny i czysty, jak pierwsze > kochanie." > nie musisz wracac do tych samych sytuacji, miejsc i ukladow, zawsze jednak > mozesz wrocic na bialym koniu i na tarczy!!! > > ;-) no to wrocimy ;)) na stare lata :))) moze :))) DNS nie lubie bialych koni i spoconych kobiet ;)) p.s. ale cos zamulilo wolne to jak ... Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Sklep z herbatą 13.11.02, 23:31 Gość portalu: zeta napisał(a): > > p.s. ale cos zamulilo wolne to jak ... A u mnie w porządku:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apv Re: Sklep z herbatą IP: *.24-151.libero.it 13.11.02, 23:17 michal_el napisał: > > Francuz ma możliwości, ale czy on zna się na herbacie????? zawsze mozemy kupic mu czajnik i filizanke: w przerwach miedzy obsluga klientow bedzie mogl parzyc i kosztowac rozne gatunki herbat, aby potem mowic, ktory dobry!!! ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Sklep z herbatą 13.11.02, 23:18 Gość portalu: apv napisał(a): > michal_el napisał: > > > > > Francuz ma możliwości, ale czy on zna się na herbacie????? > > zawsze mozemy kupic mu czajnik i filizanke: w przerwach miedzy obsluga klientow > > bedzie mogl parzyc i kosztowac rozne gatunki herbat, aby potem mowic, ktory > dobry!!! > ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Więc już ustalone, Francuz otwiera sklep z herbatą. Tylko co on na to powie gdy to jutro zobaczy?:)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apv Re: Sklep z herbatą IP: *.24-151.libero.it 13.11.02, 23:23 michal_el napisał: > Gość portalu: apv napisał(a): > > > michal_el napisał: > > > > > > > > Francuz ma możliwości, ale czy on zna się na herbacie????? > > > > zawsze mozemy kupic mu czajnik i filizanke: w przerwach miedzy obsluga > klientow > > > > bedzie mogl parzyc i kosztowac rozne gatunki herbat, aby potem mowic, ktor > y > > dobry!!! > > ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) > > > Więc już ustalone, Francuz otwiera sklep z herbatą. Tylko co on na to powie > gdy to jutro zobaczy?:)))))))))))) jak to co?! obezwie mnie od roznych... :-( z gory uprzedzam, ze nic do francuza nie mam, wrecz przeciwnie, a czajnik i filizanka to jedynie zart sytuacyjny! ale chyba dobry, czy nie? :-O Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Sklep z herbatą 13.11.02, 23:26 Gość portalu: apv napisał(a): > michal_el napisał: > > > Gość portalu: apv napisał(a): > > > > > michal_el napisał: > > > > > > > > > > > Francuz ma możliwości, ale czy on zna się na herbacie????? > > > > > > zawsze mozemy kupic mu czajnik i filizanke: w przerwach miedzy obslug > a > > klientow > > > > > > bedzie mogl parzyc i kosztowac rozne gatunki herbat, aby potem mowic, > ktor > > y > > > dobry!!! > > > ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) > ))) > > > > > > Więc już ustalone, Francuz otwiera sklep z herbatą. Tylko co on na to powi > e > > gdy to jutro zobaczy?:)))))))))))) > > jak to co?! obezwie mnie od roznych... :-( > z gory uprzedzam, ze nic do francuza nie mam, wrecz przeciwnie, a czajnik i > filizanka to jedynie zart sytuacyjny! > ale chyba dobry, czy nie? :-O Żle Francuza oceniasz, oczywiście, że się nie obrazi za ten czajnik:))) To jest świetny pomysł zresztą jedyne wyjście żeby zagotować wodę na herbatę:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Sklep z herbatą 14.11.02, 22:05 Wlasnie tu widze jakie to plany macie wobec mnie... Spoko...moge otworzyc sklep z herbata, tylko zapewnijcie mi jakis ladny lokal na Starowce i tak ze 20 000 pln na herbatke :) i wtedy bede sobie gotowal wode i parzyl rozne rodzaje herbaty az do znudzenia... PS Moja ulubiona to tez Lipton, bez cytryny, z jedna lyzeczka cukru :P Doskonala do wrzacej wody ugotowanej w czajniku, ktory tez mi apv fundniesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Sklep z herbatą 14.11.02, 22:31 francuz_el napisał: > Wlasnie tu widze jakie to plany macie wobec mnie... > Spoko...moge otworzyc sklep z herbata, tylko zapewnijcie mi jakis ladny lokal > na Starowce i tak ze 20 000 pln na herbatke :) i wtedy bede sobie gotowal wode > i parzyl rozne rodzaje herbaty az do znudzenia... > > PS Moja ulubiona to tez Lipton, bez cytryny, z jedna lyzeczka cukru :P > Doskonala do wrzacej wody ugotowanej w czajniku, ktory tez mi apv > fundniesz :) Na początku możesz wprowadzic się z herbatka do mamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Sklep z herbatą 14.11.02, 22:37 Ale ona nie bedzie zadowolona z tego powodu... Byles u mnie w sklepie? Jeszcze herbata... to byloby juz za duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
arystokrata_el Re: Sklep z herbatą 23.02.03, 14:01 Wiesz francuz, że jeszcze nie byłem. Wstyd się przyznać:( Odpowiedz Link Zgłoś
anna1000 jest w Elblągu 13.02.03, 13:40 dostałam cynk, że w Elblągu powstał sklep z herbatą, herbata jest sprzedawana taniej niż na starym mieście (po 8,9 zł)...sklep znajduje się na pasażu...ale muszę to sprawdzić jeszcz, bo nie wiem czy dobrze zapamiętałam Odpowiedz Link Zgłoś
arystokrata_el Re: jest w Elblągu 13.02.03, 14:25 anna1000 napisała: > dostałam cynk, że w Elblągu powstał sklep z herbatą, herbata jest sprzedawana > taniej niż na starym mieście (po 8,9 zł)...sklep znajduje się na pasażu...ale > muszę to sprawdzić jeszcz, bo nie wiem czy dobrze zapamiętałam Dobra wiadomość, a może jest połączony ze sklepem z kawą "Pożegnanie z Afryką"? Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: jest w Elblągu 13.02.03, 15:21 Chyba nie zrobiliby tego. W calym kraju w "Pozegnaniu z Afryka" jest tylko kawa (z tego co widzialem) Odpowiedz Link Zgłoś
arystokrata_el Re: jest w Elblągu 13.02.03, 15:57 A kiedy się wybierasz na pasaż? Idź na spacer daleko nie masz;) Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: jest w Elblągu 13.02.03, 16:04 Jutro pojde na pasaz i zobacze... A ty w koncu masz ferie, czyli wiecej czasu ode mnie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
arystokrata_el Re: jest w Elblągu 13.02.03, 16:17 francuz_el napisał: > Jutro pojde na pasaz i zobacze... > A ty w koncu masz ferie, czyli wiecej czasu ode mnie ;P No tak, ale jak każsy porządny student mam poprawkę;P Ale ja też jutro mam zamiar iśc;) Może się miniemy;P Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: jest w Elblągu 16.02.03, 11:09 Nic tam nie zauwazylem... a jak tam twoje poszukiwania?? Odpowiedz Link Zgłoś
arystokrata_el Re: jest w Elblągu 16.02.03, 11:28 francuz_el napisał: > Nic tam nie zauwazylem... a jak tam twoje poszukiwania?? Przyznam się szczerze, że nie byłem na pasażu jeszcze:( Odpowiedz Link Zgłoś
anna1000 Re: jest w Elblągu 17.02.03, 09:22 tak, tak jest połączony z "pożegnaniem z Afryką", oprócz kawy sprzedają tam różnosmakowe herbaty na wagę. może już w każdym "pożegnaniu z Afryką" tak jest, muszę to sprawdzić w Lublinie, ale to wtedy, jak się trochę ociepli. Odpowiedz Link Zgłoś
arystokrata_el Re: jest w Elblągu 17.02.03, 10:04 Nie sądzę, każdy sklep jest przecież zarządzany przez indywidualnego handlowca. Odpowiedz Link Zgłoś
anna1000 Re: jest w Elblągu 17.02.03, 11:21 no tak, ale może ta decyzja została zarządzona "odgórnie"- od właściciela marki? myślisz, że to możliwe? może myślą o otwarciu równorzędnego sklepu tylko z herbatami o nazwie pożegnanie z Indiami, albo pożegnanie z Chinami, albo bardziej "kontynentalnie" pożegnanie z orientem bądź z azją i wprowadzają do obecnych sklepów herbatę sprawdzając w ten sposób rynek herbaciany w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
arystokrata_el Re: jest w Elblągu 17.02.03, 19:05 anna1000 napisała: > no tak, ale może ta decyzja została zarządzona "odgórnie"- od właściciela > marki? myślisz, że to możliwe? może myślą o otwarciu równorzędnego sklepu tylko > > z herbatami o nazwie pożegnanie z Indiami, albo pożegnanie z Chinami, albo > bardziej "kontynentalnie" pożegnanie z orientem bądź z azją i wprowadzają do > obecnych sklepów herbatę sprawdzając w ten sposób rynek herbaciany w Polsce... Pożyjemy, zobaczymy;) Odpowiedz Link Zgłoś
elblazanin Re: jest w Elblągu 20.02.03, 21:32 To dobrze, ale lepij było by gdyby to był sklep odzielny. Przeciez to teraz jest obraza dla smakoszy kawy i zarazem herbaty. Odpowiedz Link Zgłoś
anna1000 Re: jest w Elblągu 21.02.03, 08:48 jaka OBRAZA -ZASTANÓW SIĘ NAD TYM CO PISZESZ...I NIE WYPISUJ TEGO CO CI ŚLINA NA JĘZYK PRZYNIESIE, BO TO GŁUPIE JEST CO NAPISAŁEŚ...JAKA OBRAZA DLA SMAKOSZY KAWY, ALBO HERBATY????? pewien smakosz z tego powodu podetnie sobie żyły- bo to hańba żeby herbatę sprzedawać razem z kawą...przeanalizuj to sobie jeszcze raz (to co napisałeś) i sam osądź, uważam, że napisałeś głupotę. Tym bardziej, że klienci tego typu sklepów cgarakteryzują się wysoką TOLERANCJĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
arystokrata_el Re: jest w Elblągu 21.02.03, 09:06 Aniu czy to trzeba się tak denerwować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: jest w Elblągu IP: *.umcs.lublin.pl 21.02.03, 09:20 nie trzeba :)))))))) ale tak mnie poniosło, że nie wytrzymałam... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: jest w Elblągu 21.02.03, 23:30 Najwazniejsze, ze moglas sie wyzyc na kims i odreagowac stresy z pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziuska Re: jest w Elblągu IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.02.03, 08:26 anna1000 napisała: > no tak, ale może ta decyzja została zarządzona "odgórnie"- od właściciela > marki? myślisz, że to możliwe? może myślą o otwarciu równorzędnego sklepu tylko > > z herbatami o nazwie pożegnanie z Indiami, albo pożegnanie z Chinami, albo > bardziej "kontynentalnie" pożegnanie z orientem bądź z azją i wprowadzają do > obecnych sklepów herbatę sprawdzając w ten sposób rynek herbaciany w Polsce... Byly sklep z herbatami na Starym Miescie i "Pozegnanie z Afryka" prowadza ludziki powiazane nitkami rodzinnymi(siostra szwagra itp.), wiec stad moze te pomieszanie herby z kawa w jednym sklepie?Cos mi sie nie chce wierzyc,zeby "pozegnanie..." do swej sieci herbe wprowadzalo......dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darjeeling Re: Sklep z herbatą IP: *.play-internet.pl 05.01.15, 11:18 Wreszcie można powiedzieć, że jest porządny sklep z herbatą i kawą w Elblągu. W sąsiedztwie Ratusz Staromiejskiego. Wybitny sklep dla smakoszy herbat i kaw. Nawet mają swoją stronkę :) camelliasinensis.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Sklep z herbatą IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.15, 19:11 brzmi jak reklama, ale słuszna, rzeczywiście jeden z najlepszych sklepów z herbatą w Polsce jaki widziałem. Życzę powodzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adas Re: Sklep z herbatą IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.15, 22:02 Przy Ratuszu Staromiejskim sa najlepsze herbaty i kawy. Duzy wybor, sterylnie. Sprzedawcy z duza wiedza i pasja. Warto Odwiedzic z samej ciekawosci. Ja jestem zdumiony do teraz, ze takie sklepy powstaja w Elblagu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charie Re: Sklep z herbatą IP: *.centertel.pl 06.06.15, 13:13 Do Elblaga dotarl 'czas na herbate'.Stoisko znajduje sie w centrum handlowym ogrody na przeciwko douglasa.Szkoda tylko,ze stoisko,samodzielny sklep lepiej by sie sprawdzil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Sklep z herbatą IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.15, 23:17 szkoda, że maja nie najlepszej jakości produkty Odpowiedz Link Zgłoś