Dodaj do ulubionych

Oszustwa na elblag24

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.03.06, 12:43
Czy wiecie, że chłopcy z Elbląg24 zostali karnie wywaleni z stat.pl za
fałszowanie statystyk i próbę oszukiwania w ten sposób reklamodawców?
Zainstalowali jakąś "suszarkę" do podkręcania licznika. Chyba zapomnieli ją
wyłączyć bo w przeciągu jednego miesiąca przegonili infoelblag i portel razem
wzięte. W klasyfikacji generalnej wywindowali się na 30 miejsce w Polsce (na
25 tys. stron startujacych w tym rankingu). Jak napisałem o tym na ich forum,
to bez żadnej zwłoki i kolesiostwa wycieli ten post. Jakoś nigdy nie budzili
mojego zaufania.
Obserwuj wątek
    • generallo Re: Oszustwa na elblag24 25.03.06, 13:50
      wogóle po zmianie szaty graficznej,
      serwis Elblag24.pl przestał mi się podobać :(
      bo za dużo piszą o sprawach nie dotyczących Elbląga :(
      • Gość: gość portalu Re: Oszustwa na elblag24 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.03.06, 14:08
        Żeby pisać o elbląskich sprawach, to trzeba zatrudnić elbląskich dziennikarzy i
        jeszcze o zgrozo im za to zapłacić. A tu zaczynją sie schody :-)
        Przy okazji - poprzednio elblag24 miał znacznie lepszą i bardziej
        profesjonalnie przygotowaną stronę, ale widocznie nie zapłacili autorowi bo
        musieli ją podmienić. Szukam namiaru na tę firmę, co to robiła. To dużej klasy
        profesjonaliści. Chętnie bym skorzystał z ich usług, właśnie moja firma musi w
        końcu założyć sobie stronkę w necie.
      • Gość: gugl Re: Oszustwa na elblag24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 15:31
        To fakt chaosem grafiki dorównują nawet portelowi...że nie wspomne o reszcie..
        Lepiej wypadli by bez tej szaty, bo teksty mają, jeśli nie dobre to
        przynajmniej najlepsze w mieście.
        • Gość: Jena Re: Oszustwa na elblag24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 15:31
          Na początku nie było tak zle z 24
        • Gość: gość portalu Re: Oszustwa na elblag24 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.03.06, 14:21
          O czym ty mówisz przecież na portElu nie ma praktycznie żadnej zbędnej grafiki?!
    • Gość: kapusta Re: Oszustwa na elblag24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 15:27
      Cóż, poznali się na metodach naszych portali ;)
      Jak doping to koksy dla wszystkich :DDDD
      • Gość: gsc Re: Oszustwa na elblag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 15:28
        A jak myslisz dlaczego zadnego portalu elblaskiego nikt nie lubi w necie?
        • Gość: kapusta Re: Oszustwa na elblag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 15:29
          Same redakcje kablowe...?! ;|>
        • the_jazz Re: Oszustwa na elblag 30.03.06, 22:48
          A kto je ma niby lubić? Ludzie w Polsce ogolnie maja to gdzies co sie u nas
          dzieje. Wazne, zeby sie podobaly mieszkańcom Elblaga i okolic.
          • zziko Re: Oszustwa na elblag 31.03.06, 14:44

Czytaj: Rodzinie i znajomym
            • lwrz Re: Oszustwa na elblag 09.04.06, 01:14
              Z wszystkich naszych lokalnych portali (info, portel, elblag24) to za najlepszy
              jesli chodzi o grafike to uwazam portel, nie ma nic zbednego szata jest w pelni
              przejrzysta w przeciwienstwie do konkurentow..

ps. nie mam nic wspolnego z portelem :)
              • francuz_el Re: Oszustwa na elblag 09.04.06, 11:41
                Szkoda tylko, że PortEl od dawna nie odświeżył swojego serwisu. Dla mnie właśnie
                tej świeżości brakuje. To co ostatnio zrobiono z elblag24.pl nie wymaga
                komentarza, po prostu non-stop kolor ;-)
                • the_jazz Re: Oszustwa na elblag 09.04.06, 14:53
                  Ja najbardziej lubie info :)
                  • Gość: szymon e24, info, p_el.... IP: *.infopower.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 15:24
                    przegladam codziennie wielka el trojke i wszedzie sa podobne informacje, raz
                    lepsze tu raz tam, ale w portelu, czy info nigdy nie napisali niczego.... ze tak
                    "powiem" odwaznego, szokujacego.... nie mowie, ze chcialbym el_brukowca, ale
                    mysle, ze te media sa malo odwazne. W e24 od czasu do czasu pojawiaja sie
                    tematy, ktore w innych portalach nigdy by sie nie pojawily.... czasami ciagnie
                    "faktem", ale od pozostalych ciagnie rutyna, sredniactwem......

nie wiem jak Wy, ale ja uwazam, ze e24.... zastanowilem sie i napisze inaczej.
                    e24 najmniej brakuje do tego, zeby byc dobrym serwisem informacyjnym. portel
                    jest poprawny i tyle, dla mnie troche ciotowato i za spokojnie. info jest
                    ciekawsze, maja wiecej galerii i tak jakos przyjemniej.

moim zdaniem e24 dobrze zaczelo, ale z jakiegos powodu nie moga sie przebic. co
                    jakis czas wpadka, informacji raz mniej raz wiecej, ciagle zmiany wystroju....
                    teraz ciezko bedzie im stac sie the best.

potrzebna jest jakas alternatywa, ale....
                    • the_jazz Re: e24, info, p_el.... 26.04.06, 16:33
                      Moim zdaniem e24 przekombinowali z szata graficzna. Jest teraz mniej przejrzysta
                      niz byla wczesniej... :(
                      • Gość: Kid Re: e24, info, p_el.... IP: *.elb.vectranet.pl 26.04.06, 19:42
                        moim zdaniem jest ok, ale wielu z nas przyzwyczailo sie do szablonu jaki
                        prezentuje portel, info i na poczatku e24. w tej chwili e24 przypomina troche
                        interie i a juz sie tam zadomowilem :) a dlaczeo Twoim zdaniem nie jest
                        przejrzysta?
                        wszystko jest posegregowane w rozne kategorie i dzialy, jak interesuje mnie
                        kultura to zagladam do tego dzialu, jak cos tam innego to.....

dodatkowym plusem dla nich (i info.elblag) jest wprowadzenie komentarzy, kture
                        ukazuja sie dopiero po zatwierdzeniu przez moderatora. pokazuje to klase serwisu
                        • Gość: sara Re: e24, info, p_el.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 14:34
                          nie dziwie się , że wprowadzono zatwierdzenie moderatora skoro forumowicze piszą
                          które w sposób "kture" brrrrrrrr
                    • Gość: Redakcja elblag24 Re: e24, info, p_el.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.06, 10:33
                      Dzięki za choć jeden miły głos :)
                      Fakt, że na początku trudno było się połapać w nowym interfejsie elblag24, ale
                      to jest naprawdę dziecinnie proste. Chciałem jednak nadmienić, że grzeczną
                      gazetą nie będziemy, ale nie będziemy też "Faktem" - jak tylko zbliżymy się do
                      ich poziomu (broń Panie Boże!) to alarmujcie.

Na koniec jeszcze jedno - wkrótce interfejs elblag24 spełni oczekiwania
                      wszystkich - obiecujemy.

ps. Co do poprzedniego wystroju to powiem tak: firma Disilex - tworząca
                      poprzedni interfejs to niekompetentne osoby. Cały silnik był załatany, nic nie
                      było skończone. Moze ładnie to wyglądało - proszę abyście pod uwagę brali drugą
                      stronę - administrację serwisem. W poprzedniej wersji nie trzymało się nic kupy,
                      że tak powiem. Stąd zmiana na nowy elbla24 i usilnie będę bronił i twierdził, że
                      zmiana na bardziej funkcjonalny elblag24.
                      Pozdrawiam wszystkich.
    • Gość: Redakcja elblag24 Re: Oszustwa na elblag24 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.06, 10:21
      A czy wiesz, że jest to pomówienie??? Zwróciliśmy się do prokuratury o
      wyjaśnienie sprawy. Powód rezygnacji ze statystyk stat.pl był totalnie inny.
      Widać inteligencją nie grzeszysz. Mamy nadzieję, że odpowiesz za tak perfidne
      pomówienia.
      • Gość: gość portalu Re: Oszustwa na elblag24 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.05.06, 16:33
        Taką ściemę o prokuraturze, to możesz małorolnym z Jegłownika wciskać.
        Widziałem, te statystyki zanim je stat.pl usunąl. Były tak prymitywnie
        podkręcone, że szkoda gadać. I to nie wy zrezygnowaliście, tylko stat.pl
        zrezygnował z takich oszustów jak wy. Muszą ( i słusznie ) dbać o wiarygodność.
    • paulina834 Re: Oszustwa na elblag24 04.05.06, 23:37
      Rafał K. pozdrawia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka