elbinger1237 02.03.09, 16:28 Galeria Porto, Galeria w Gronowie, a teraz to: info.elblag.pl/5,13739,Supermarket-meblowy-w-Gronowie-Gornym.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal_el Re: Kolejny olbrzym w Gronowie 02.03.09, 17:43 Powiększy się zatem cały kompleks handlowy w Gronowie. Ale nie przesadzaj ze słowem "olbrzym". Aczkolwiek cały kompleks będzie najwiekszy w województwie. Odpowiedz Link Zgłoś
elbinger1237 Re: Kolejny olbrzym w Gronowie 02.03.09, 18:02 Wypluj te słowa, że będzie największy w województwie, bo zaraz Olsztyn postawi szlaban na budowę tego obiektu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Kolejny olbrzym w Gronowie IP: *.elb.vectranet.pl 02.03.09, 18:41 hehe dobre:)Zastanawiam sie jak te centrum meblowe bedzie sie nazywac znacie moze jakies sieci takich marketow w Polsce?? trzeba jeszcze dodać centrum handlowe na lotnisku ktore maja budowac. Szykuje sie niezła rywalizacja i walka o klienta. Nie chce niczego przesadzac ale Nomi (fakt ze sie ostatnio powiekszyło swoja powierczhnie) lecz bedzie mial trudnego rywala przed soba. Moze w koncu normalnie ceny beda w Elblagu:) Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Kolejny olbrzym w Gronowie 03.03.09, 21:58 Np. Domoteka, ale to oczywiście nie ta skala u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Kolejny olbrzym w Gronowie IP: *.elb.vectranet.pl 02.03.09, 18:44 W dalszym ciagu nie moge sobie wyobrazic w ktorym miejscu ma sie to znajdowac. wiem tylko ze miedzy torami a 7, chyba tam gdzie na razie drzewa rosna. Jestem ciekaw jak to wszystko maja tam zmiescic:) Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Kolejny olbrzym w Gronowie 03.03.09, 16:37 To bardzo dziwne,ze inwestorzy inwestują poza granicami miasta,widać jak czerwony prezydent im sprzyja,dobrze,ze Gronowo nie dało się przyłączyć do miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kolejny olbrzym w Gronowie IP: 94.254.145.* 03.03.09, 17:10 A jak sie nazywa ta firma ktora chce zainwestowac w superhipermarket meblowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: Kolejny olbrzym w Gronowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 18:49 Nie ma w tym nic dziwnego ze inwestuja na terenach gminnych inne podatki inna cena wody,Scieków INNE = dużo dużo niższe ale mnie to osobiscie cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Kolejny olbrzym w Gronowie 04.03.09, 08:00 Ale bałwany z ratusza nie potrafią zadziałać w tym kierunku i inwestorzy szerokim łukiem omijają nasze miasto,to jest chore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hertfyij Re: Kolejny olbrzym w Gronowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 20:54 Normalna rzecz, w przypadku każdego większego miasta... Zauważ, że większe inwestycje zawsze mają miejsce w ościennych miejscowościach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pR0SiAczek Re: Kolejny olbrzym w Gronowie IP: *.ppp.eranet.pl 07.03.09, 23:15 cokolwiek niezrobili/niezrobia ludzie henia I tak jesli w koncu zbuduja cos w gronowie mozna byc pewnym ze zostanie ogloszone najwiekszym sukcesem 12 lat rzadow prezesa sloniny. juz dzis skladajmy poklony :( Odpowiedz Link Zgłoś
tramcez Re: Kolejny olbrzym w Gronowie 08.03.09, 13:54 Dobrze, bardzo dobrze niech budują nowy market meblowy wraz z centrum handlowym :):):) Moim zdaniem jak już wszystko tam zbudują to Gronowo Górne oraz Elbląg na tym bardzo skorzysta. Myślę, że i tak prędzej czy później Gronowo Górne zostanie wchłonięte przez Elbląg tak jak to zrobiono z Rubnem Wielkim, Bielanami, Krasnym Lasem, Próchnikiem czy Dąbrową :):):) Jak dobrze wiemy Elbląg od dawna rozwija się w kierunku północno-wschodnim i według mnie będzie tak nadal. W ciągu najbliższych 20-30 lat powstanie Modrzewina na północy a Gronowo Górne do tego czasu zostanie przyłączone do Elbląga. Wracając do budowy nowego marketu meblowego to myślę, że jego budowa jest konieczna, ponieważ obecne sklepy meblowe to stare blaszane hale albo poniemieckie ceglane rudery, których widok jest biedny i żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regres Re: Kolejny olbrzym w Gronowie IP: *.elb.vectranet.pl 08.03.09, 19:36 Ja tam nie jestem,przynajmniej na razie,za przyłączeniem Gronowa G.do Elbląga,niech zarządzający E. zdejmą klapki z oczu i wezmą przykład z tej niedużej miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Kolejny olbrzym w Gronowie 08.03.09, 22:30 Gronowo miało szanse na przyłączenie, ale nie chciało. Lepiej na tym wyszli, niższe podatki;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J&D Re: Kolejny olbrzym w Gronowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 22:51 Ta gmina to dziadostwo.Na czesci ulicy Nowodworskiej ktora nalezy do tej gminy chodnik sfinansuje miasto Elblag bo gmina ma to w d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Real Nick Re: Alfik i Prosiaczek IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.09, 18:21 Ty prosiaczek razem z alfikiem nie powinniście się wcale wypowiadać na temat tego centrum w GG bo jak pisałem jesienią,że powstanie na pewno,że na 100% i że budowa ruszy to wy w tym czasie głosiliście wszem i wobec,że kryzys i że nie wiadomo i inne brednie.Jesteście zwykłymi mitomanami więc już przestańcie obaj pier..olić o tej budowie w GG bo nie macie bladego pojęcia o tym na jakim to jest etapie i co planuje inwestor.Nie róbcie ludziom zamieszania.Alfik to co ci tam wtedy w powiedział ten twój znajomy z Nowego Dworu co ponoć ma kontakty z inwestorem?Śmieszni jesteście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: Alfik i Prosiaczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 20:08 tyyy chyba tez nie wiesz na jakim jest to etapie. Jak narazie Gmina nie chce sie zgodzić na puszczenie dojazdów ul. Szafirową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pR0SiAczek ja nikomu nie rozkazuje, wiec hamuj sie prosze IP: *.gorzow.mm.pl 09.03.09, 20:08 brednie? a Ty co jestes prorokiem? a skad Ty wiesz co inwestor planuje? a moze jestes kierownikiem budowy i wiesz jaki jest etap zaawansowania prac? rozumiem, ze masz wyjatkowo wielkie pojecie o wszystkich projektach inwestycji komercyjnych w GG. zreszta to i tak bez znaczenia, bo wbicie lopaty w ziemie - trzymajac sie Twojego wyrafinowanego jezyka - g...o znaczy. spojrz na plac naprzeciw UM. tam juz "MITOMANII" widzieli wszystko niemal, tylko nie byli w stanie zobaczyc chaszczy i wielkiej dziury w ziemii straszacych od 10 lat. daleko szukac nie trzeba aby wyjasnic Ci, ze rozpoczecie budowy rowniez znaczy NIC. w sasiedztwie chyba willa Syrena nie powstala? rozpoczeto budowe i jaki efekt po niecalym roku? i to w czasie prosperity i kredytow idacych w miliony "dawanych na slowo". naprawde chce zeby tam nawet 3 CH powstaly, ale dzisiejsza rzeczywistosc gospodarcza zmusza "inwestorow" w duzo atrakcyjniejszych lokalizacjach do wstrzymywania juz rozpoczetych inwestycji, nie wspominajac o tych ktore sa w fazie projektu dopiero. i tu dajesz dowod, ze bladego pojecia o zrodlach finansowania takich inwestycji nie masz. prosze nastepnym razem zamiast pie.....nia i bredni w kierunku innych, o chwile refleksji nad wlasnym postem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Real Nick Re: ja nikomu nie rozkazuje, wiec hamuj sie prosz IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.09, 20:21 Tak sie akurat składa ,że na temat budowy centrum w GG mam sporą wiedzę i jestem na bieżąco...więc powtarzam raz jeszcze,że to centrum na pewno powstanie i nie kiedyś tam...Na resztę szkoda mi czasu i klawiatury.A co do terenu koło Syreny to sie nie martwcie,M. wybuduje tam to,na co tak czekacie i pisząc M. nie mówię o firmie Mytych.Jeszcze trochę cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
wojti_el Re: ja nikomu nie rozkazuje, wiec hamuj sie prosz 10.03.09, 21:35 Dla mnie ludzie mówiący tak jak ty "Wiem coś ale nie powiem" nie wiedzą kompletnie nic. Chyba że sie myle ale to już musisz udowodnić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Real Nick Re: ja nikomu nie rozkazuje, wiec hamuj sie prosz IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.09, 22:23 Powiem krótko...mylisz się...i mówię to spokojnie i szczerze...a ty Wojti myśl o mnie jak chcesz,Twoje prawo....no i nie muszę Ci niczego udowadniać ani prosiaczkowi ani A45.Najlepszym komentarzem będzie wybudowane centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pR0SiAczek podajmy zatem date otwarcia CH GG IP: *.gorzow.mm.pl 12.03.09, 19:54 skoro jestem takim oszolomem podaje w ciemno i "zupelnie bezpodstawnie" najszybsza date otwarcia CH (przynajmniej dwa duze markety) w GG: listopad 2011. inna sprawa, ze nie rozumiem dlaczego zakladasz, ze tylko Ty masz dostep do niektorych informacji, a tym bardziej ze tylko Ty masz dostep do tych informacji ktore sa w 100% sprawdzalne. no zobaczymy kto trafi date w oparciu o swoja wiedze i dostepne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Real Nick Re: podajmy zatem date otwarcia CH GG IP: 78.8.26.* 13.03.09, 18:25 Nigdy nie powiedziałem,że tylko ja mam dostęp do informacji.Mam tylko taką zasadę,że nie lubię "bić piany" i teoretyzować tak jak mitoman A45 lub inni.Jeżeli czegoś nie wiem lub nie jestem pewien to się nie wypowiadam w przeciwieństwie do A45 lub ciebie.Wprowadzacie ludzi w błąd.Teraz podajesz datę a jesienią ubiegłego roku mówiliście,że centrum nie powstanie lub za pare lat bo inwestor moze miec kłopoty.Czemu to miało służyć skoro gó..o wiecie czy inwestor ma czy nie ma kłopotów?Żeby było jasne...NIE MA...i NIE MIAŁ.Wy nie macie się czym zająć w życiu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Real Nick Centrum w GG IP: 78.8.26.* 13.03.09, 18:26 Nigdy nie powiedziałem,że tylko ja mam dostęp do informacji.Mam tylko taką zasadę,że nie lubię "bić piany" i teoretyzować tak jak mitoman A45 lub inni.Jeżeli czegoś nie wiem lub nie jestem pewien to się nie wypowiadam w przeciwieństwie do A45 lub ciebie.Wprowadzacie ludzi w błąd.Teraz podajesz datę a jesienią ubiegłego roku mówiliście,że centrum nie powstanie lub za pare lat bo inwestor moze miec kłopoty.Czemu to miało służyć skoro gó..o wiecie czy inwestor ma czy nie ma kłopotów?Żeby było jasne...NIE MA...i NIE MIAŁ.Wy nie macie się czym zająć w życiu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pR0SiAczek Re: Centrum w GG IP: *.ppp.eranet.pl 14.03.09, 03:42 lubisz natomiast obrazac. pisalem ze istnieje ryzyko ze nie powstanie oraz ze opoznienie realizacji projektu jest niemal nieuniknione. podalem date jesien 2011 bo to jedyny realny termin o ktorym wiem. skoro masz pojecie to wiesz ze taka inwestycje mozna zamknac szybciej. a bedzie wolniej chocby przez kryzys. I nadal moze konczyc ktos inny bo ryzyko ze inwestor polegnie istnieje zawsze - choc mic tego dzis Nie zapowiada. pisalem zgodnie ze stanem wiedzy na wtedy teraz pisze ze stanem na teraz. a Ty sie wsciekasz i wyzywasz od pieniaczy tylko na teraz. ciekawe... na tej samej zasadzie mozesz sie chwalic, ze przewidziales juz 6miesiecy temu wzrost ceny chf do 3.20pln. nie mam zamiaru bronic alfika, lecz siebie bede. prosze podaj date otwarcia, bedziemy sie mogli zweryfikowac tak jak Ty to zrobiles z moimi postami z przeszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Real Nick Re: Centrum w GG IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.09, 19:08 Podam ci tę datę,ale jeszcze trochę musisz poczekać...Pamiętam co pisaliście z A45 i jeszce z kimś tam,jesienią o budowie w GG,a teraz odwracasz kota ogonem.Przedstawialiście ludziom nieprawdę,wasze frywolne niesprawdzone dywagacje podparte jedynie tym,co wyczytaliście w necie czy też w prasie.Kiedy ja negowałem te wszystkie bzdury,które pisał A45,to miałem ku temu podstawy,ponieważ byłem na bieżąco w kontakcie z przedstawicielami inwestora.Nie plotłem bzdur...i nie muszę nikomu niczego udowadniać...jak chce wojti...Mam pewną wiedzę i mogę się nią dzielić,ale niekoniecznie na forum...a po drugie nie z takim frustratem,mitomanem i oszołomem jak A45. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pR0SiAczek Re: Centrum w GG IP: *.gorzow.mm.pl 16.03.09, 19:20 ja nie pisze o A45... nie mam zamiaru nikogo bronic ani winic. nie wrzucaj mnie do jednego worka, bo ja pisze za siebie i zgodnie z moim stanem wiedzy. nie odwracam kota ogonem, probuje Ci wyjasnic dlaczego pisalem o "zamrazarce" dla projektow budowlanych. ryzyko "zamrozenia" nadal istnieje, nic sie nie zmienilo. i nie bede rowniez nikomu nic udowadnial. a przy okazji: za pol roku to ja tez moge podac dokladna date planowanego otwarcia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx w stylu wiem coś ale nie powiem IP: *.centertel.pl 10.03.09, 22:25 a mi się wydaje że Ci co komentują że "jak ktoś coś wie to niech to udowodni" to po prostu ciekawscy, którzy albo zazdroszczą wiedzy albo z podniecenia srają w gacie. Sam mam duże wtyki i wiem o Waszym mieście więcej niż niejeden z Was, (pochodzę zresztą z Olsztyna ;) a niechce mi się po prostu dzielić wiedzą z Wami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Real Nick Re: w stylu wiem coś ale nie powiem IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.09, 22:32 Gość masz rację,zgadzam się z Tobą.To mitomani i ciekawość ich zżera a próby wyciągnięcia informacji w stylu jak wiesz to udowodnij są żałosne.Zresztą kto bywa na forum zdążył już zapoznać się z A45 i jemu podobnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
wojti_el Re: w stylu wiem coś ale nie powiem 10.03.09, 22:53 Oboje jesteście żałośni- Tylko co i komu chcecie udowodnić takim zachowaniem pozostaje Wasza tajemnicą. Bo wy wiecie to po co mają wiedzieć inni- dziecinada. I tak na marginesie w ogóle mnie nie interesuje wasza wiedza na ten temat- są ciekawsze sprawy niż problem czy centrum powstanie czy też nie powstanie. Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: w stylu wiem coś ale nie powiem 15.03.09, 18:00 Co masz do mnie?Ja napisalem to,co wiedziałem i czego mozna się spodziewać,osobiście bardzo bym chcial by to centrum powstało,zmienie nick to będzie ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pR0SiAczek Re: w stylu wiem coś ale nie powiem IP: *.gorzow.mm.pl 16.03.09, 19:25 bez komentarza, dobrze ze Ci posta sie chcialo napisac Odpowiedz Link Zgłoś