Dodaj do ulubionych

Kolejny olbrzym w Gronowie

02.03.09, 16:28
Galeria Porto, Galeria w Gronowie, a teraz to:

info.elblag.pl/5,13739,Supermarket-meblowy-w-Gronowie-Gornym.html
Obserwuj wątek
    • michal_el Re: Kolejny olbrzym w Gronowie 02.03.09, 17:43
      Powiększy się zatem cały kompleks handlowy w Gronowie. Ale nie przesadzaj ze słowem "olbrzym". Aczkolwiek cały kompleks będzie najwiekszy w województwie.
      • elbinger1237 Re: Kolejny olbrzym w Gronowie 02.03.09, 18:02
        Wypluj te słowa, że będzie największy w województwie, bo zaraz Olsztyn postawi
        szlaban na budowę tego obiektu :)
        • Gość: mieszkaniec Re: Kolejny olbrzym w Gronowie IP: *.elb.vectranet.pl 02.03.09, 18:41
          hehe dobre:)Zastanawiam sie jak te centrum meblowe bedzie sie nazywac znacie
          moze jakies sieci takich marketow w Polsce?? trzeba jeszcze dodać centrum
          handlowe na lotnisku ktore maja budowac. Szykuje sie niezła rywalizacja i walka
          o klienta. Nie chce niczego przesadzac ale Nomi (fakt ze sie ostatnio
          powiekszyło swoja powierczhnie) lecz bedzie mial trudnego rywala przed soba.
          Moze w koncu normalnie ceny beda w Elblagu:)
          • francuz_el Re: Kolejny olbrzym w Gronowie 03.03.09, 21:58
            Np. Domoteka, ale to oczywiście nie ta skala u nas.
    • Gość: mieszkaniec Re: Kolejny olbrzym w Gronowie IP: *.elb.vectranet.pl 02.03.09, 18:44
      W dalszym ciagu nie moge sobie wyobrazic w ktorym miejscu ma sie to znajdowac.
      wiem tylko ze miedzy torami a 7, chyba tam gdzie na razie drzewa rosna. Jestem
      ciekaw jak to wszystko maja tam zmiescic:)
      • alfik45 Re: Kolejny olbrzym w Gronowie 03.03.09, 16:37
        To bardzo dziwne,ze inwestorzy inwestują poza granicami miasta,widać jak
        czerwony prezydent im sprzyja,dobrze,ze Gronowo nie dało się przyłączyć do miasta.
        • Gość: ja Re: Kolejny olbrzym w Gronowie IP: 94.254.145.* 03.03.09, 17:10
          A jak sie nazywa ta firma ktora chce zainwestowac w superhipermarket meblowy?
        • Gość: lalka Re: Kolejny olbrzym w Gronowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 18:49
          Nie ma w tym nic dziwnego ze inwestuja na terenach gminnych inne
          podatki inna cena wody,Scieków INNE = dużo dużo niższe ale mnie to
          osobiscie cieszy
          • alfik45 Re: Kolejny olbrzym w Gronowie 04.03.09, 08:00
            Ale bałwany z ratusza nie potrafią zadziałać w tym kierunku i inwestorzy
            szerokim łukiem omijają nasze miasto,to jest chore.
            • Gość: Hertfyij Re: Kolejny olbrzym w Gronowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 20:54
              Normalna rzecz, w przypadku każdego większego miasta... Zauważ, że większe
              inwestycje zawsze mają miejsce w ościennych miejscowościach...
            • Gość: pR0SiAczek Re: Kolejny olbrzym w Gronowie IP: *.ppp.eranet.pl 07.03.09, 23:15
              cokolwiek niezrobili/niezrobia ludzie henia I tak jesli w koncu zbuduja cos w gronowie mozna byc pewnym ze zostanie ogloszone najwiekszym sukcesem 12 lat rzadow prezesa sloniny. juz dzis skladajmy poklony :(
              • tramcez Re: Kolejny olbrzym w Gronowie 08.03.09, 13:54
                Dobrze, bardzo dobrze niech budują nowy market meblowy wraz z
                centrum handlowym :):):) Moim zdaniem jak już wszystko tam zbudują
                to Gronowo Górne oraz Elbląg na tym bardzo skorzysta. Myślę, że i
                tak prędzej czy później Gronowo Górne zostanie wchłonięte przez
                Elbląg tak jak to zrobiono z Rubnem Wielkim, Bielanami, Krasnym
                Lasem, Próchnikiem czy Dąbrową :):):) Jak dobrze wiemy Elbląg od
                dawna rozwija się w kierunku północno-wschodnim i według mnie będzie
                tak nadal. W ciągu najbliższych 20-30 lat powstanie Modrzewina na
                północy a Gronowo Górne do tego czasu zostanie przyłączone do
                Elbląga. Wracając do budowy nowego marketu meblowego to myślę, że
                jego budowa jest konieczna, ponieważ obecne sklepy meblowe to stare
                blaszane hale albo poniemieckie ceglane rudery, których widok jest
                biedny i żałosny.
                • Gość: regres Re: Kolejny olbrzym w Gronowie IP: *.elb.vectranet.pl 08.03.09, 19:36
                  Ja tam nie jestem,przynajmniej na razie,za przyłączeniem Gronowa G.do
                  Elbląga,niech zarządzający E. zdejmą klapki z oczu i wezmą przykład z tej
                  niedużej miejscowości.
                  • michal_el Re: Kolejny olbrzym w Gronowie 08.03.09, 22:30
                    Gronowo miało szanse na przyłączenie, ale nie chciało. Lepiej na tym
                    wyszli, niższe podatki;)
                    • Gość: J&D Re: Kolejny olbrzym w Gronowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 22:51
                      Ta gmina to dziadostwo.Na czesci ulicy Nowodworskiej ktora nalezy do
                      tej gminy chodnik sfinansuje miasto Elblag bo gmina ma to w d...
                      • Gość: Real Nick Re: Alfik i Prosiaczek IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.09, 18:21
                        Ty prosiaczek razem z alfikiem nie powinniście się wcale wypowiadać
                        na temat tego centrum w GG bo jak pisałem jesienią,że powstanie na
                        pewno,że na 100% i że budowa ruszy to wy w tym czasie głosiliście
                        wszem i wobec,że kryzys i że nie wiadomo i inne brednie.Jesteście
                        zwykłymi mitomanami więc już przestańcie obaj pier..olić o tej
                        budowie w GG bo nie macie bladego pojęcia o tym na jakim to jest
                        etapie i co planuje inwestor.Nie róbcie ludziom zamieszania.Alfik to
                        co ci tam wtedy w powiedział ten twój znajomy z Nowego Dworu co
                        ponoć ma kontakty z inwestorem?Śmieszni jesteście.
                        • Gość: lalka Re: Alfik i Prosiaczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 20:08
                          tyyy chyba tez nie wiesz na jakim jest to etapie. Jak narazie Gmina
                          nie chce sie zgodzić na puszczenie dojazdów ul. Szafirową.
                        • Gość: pR0SiAczek ja nikomu nie rozkazuje, wiec hamuj sie prosze IP: *.gorzow.mm.pl 09.03.09, 20:08
                          brednie? a Ty co jestes prorokiem? a skad Ty wiesz co inwestor planuje? a moze
                          jestes kierownikiem budowy i wiesz jaki jest etap zaawansowania prac? rozumiem,
                          ze masz wyjatkowo wielkie pojecie o wszystkich projektach inwestycji
                          komercyjnych w GG. zreszta to i tak bez znaczenia, bo wbicie lopaty w ziemie -
                          trzymajac sie Twojego wyrafinowanego jezyka - g...o znaczy. spojrz na plac
                          naprzeciw UM. tam juz "MITOMANII" widzieli wszystko niemal, tylko nie byli w
                          stanie zobaczyc chaszczy i wielkiej dziury w ziemii straszacych od 10 lat.
                          daleko szukac nie trzeba aby wyjasnic Ci, ze rozpoczecie budowy rowniez znaczy
                          NIC. w sasiedztwie chyba willa Syrena nie powstala? rozpoczeto budowe i jaki
                          efekt po niecalym roku? i to w czasie prosperity i kredytow idacych w miliony
                          "dawanych na slowo". naprawde chce zeby tam nawet 3 CH powstaly, ale dzisiejsza
                          rzeczywistosc gospodarcza zmusza "inwestorow" w duzo atrakcyjniejszych
                          lokalizacjach do wstrzymywania juz rozpoczetych inwestycji, nie wspominajac o
                          tych ktore sa w fazie projektu dopiero. i tu dajesz dowod, ze bladego pojecia o
                          zrodlach finansowania takich inwestycji nie masz. prosze nastepnym razem zamiast
                          pie.....nia i bredni w kierunku innych, o chwile refleksji nad wlasnym postem.
                          • Gość: Real Nick Re: ja nikomu nie rozkazuje, wiec hamuj sie prosz IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.09, 20:21
                            Tak sie akurat składa ,że na temat budowy centrum w GG mam sporą
                            wiedzę i jestem na bieżąco...więc powtarzam raz jeszcze,że to
                            centrum na pewno powstanie i nie kiedyś tam...Na resztę szkoda mi
                            czasu i klawiatury.A co do terenu koło Syreny to sie nie martwcie,M.
                            wybuduje tam to,na co tak czekacie i pisząc M. nie mówię o firmie
                            Mytych.Jeszcze trochę cierpliwości.
                            • wojti_el Re: ja nikomu nie rozkazuje, wiec hamuj sie prosz 10.03.09, 21:35
                              Dla mnie ludzie mówiący tak jak ty "Wiem coś ale nie powiem" nie wiedzą
                              kompletnie nic. Chyba że sie myle ale to już musisz udowodnić
                              • Gość: Real Nick Re: ja nikomu nie rozkazuje, wiec hamuj sie prosz IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.09, 22:23
                                Powiem krótko...mylisz się...i mówię to spokojnie i szczerze...a ty
                                Wojti myśl o mnie jak chcesz,Twoje prawo....no i nie muszę Ci
                                niczego udowadniać ani prosiaczkowi ani A45.Najlepszym komentarzem
                                będzie wybudowane centrum.
                                • Gość: pR0SiAczek podajmy zatem date otwarcia CH GG IP: *.gorzow.mm.pl 12.03.09, 19:54
                                  skoro jestem takim oszolomem podaje w ciemno i "zupelnie bezpodstawnie"
                                  najszybsza date otwarcia CH (przynajmniej dwa duze markety) w GG: listopad 2011.
                                  inna sprawa, ze nie rozumiem dlaczego zakladasz, ze tylko Ty masz dostep do
                                  niektorych informacji, a tym bardziej ze tylko Ty masz dostep do tych informacji
                                  ktore sa w 100% sprawdzalne. no zobaczymy kto trafi date w oparciu o swoja
                                  wiedze i dostepne informacje.
                                  • Gość: Real Nick Re: podajmy zatem date otwarcia CH GG IP: 78.8.26.* 13.03.09, 18:25
                                    Nigdy nie powiedziałem,że tylko ja mam dostęp do informacji.Mam
                                    tylko taką zasadę,że nie lubię "bić piany" i teoretyzować tak jak
                                    mitoman A45 lub inni.Jeżeli czegoś nie wiem lub nie jestem pewien to
                                    się nie wypowiadam w przeciwieństwie do A45 lub ciebie.Wprowadzacie
                                    ludzi w błąd.Teraz podajesz datę a jesienią ubiegłego roku
                                    mówiliście,że centrum nie powstanie lub za pare lat bo inwestor moze
                                    miec kłopoty.Czemu to miało służyć skoro gó..o wiecie czy inwestor
                                    ma czy nie ma kłopotów?Żeby było jasne...NIE MA...i NIE MIAŁ.Wy nie
                                    macie się czym zająć w życiu?
                                  • Gość: Real Nick Centrum w GG IP: 78.8.26.* 13.03.09, 18:26
                                    Nigdy nie powiedziałem,że tylko ja mam dostęp do informacji.Mam
                                    tylko taką zasadę,że nie lubię "bić piany" i teoretyzować tak jak
                                    mitoman A45 lub inni.Jeżeli czegoś nie wiem lub nie jestem pewien to
                                    się nie wypowiadam w przeciwieństwie do A45 lub ciebie.Wprowadzacie
                                    ludzi w błąd.Teraz podajesz datę a jesienią ubiegłego roku
                                    mówiliście,że centrum nie powstanie lub za pare lat bo inwestor moze
                                    miec kłopoty.Czemu to miało służyć skoro gó..o wiecie czy inwestor
                                    ma czy nie ma kłopotów?Żeby było jasne...NIE MA...i NIE MIAŁ.Wy nie
                                    macie się czym zająć w życiu?
                                    • Gość: pR0SiAczek Re: Centrum w GG IP: *.ppp.eranet.pl 14.03.09, 03:42
                                      lubisz natomiast obrazac. pisalem ze istnieje ryzyko ze nie powstanie oraz ze opoznienie realizacji projektu jest niemal nieuniknione. podalem date jesien 2011 bo to jedyny realny termin o ktorym wiem. skoro masz pojecie to wiesz ze taka inwestycje mozna zamknac szybciej. a bedzie wolniej chocby przez kryzys. I nadal moze konczyc ktos inny bo ryzyko ze inwestor polegnie istnieje zawsze - choc mic tego dzis Nie zapowiada. pisalem zgodnie ze stanem wiedzy na wtedy teraz pisze ze stanem na teraz. a Ty sie wsciekasz i wyzywasz od pieniaczy tylko na teraz. ciekawe... na tej samej zasadzie mozesz sie chwalic, ze przewidziales juz 6miesiecy temu wzrost ceny chf do 3.20pln. nie mam zamiaru bronic alfika, lecz siebie bede. prosze podaj date otwarcia, bedziemy sie mogli zweryfikowac tak jak Ty to zrobiles z moimi postami z przeszlosci.
                                      • Gość: Real Nick Re: Centrum w GG IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.09, 19:08
                                        Podam ci tę datę,ale jeszcze trochę musisz poczekać...Pamiętam co
                                        pisaliście z A45 i jeszce z kimś tam,jesienią o budowie w GG,a teraz
                                        odwracasz kota ogonem.Przedstawialiście ludziom nieprawdę,wasze
                                        frywolne niesprawdzone dywagacje podparte jedynie tym,co
                                        wyczytaliście w necie czy też w prasie.Kiedy ja negowałem te
                                        wszystkie bzdury,które pisał A45,to miałem ku temu podstawy,ponieważ
                                        byłem na bieżąco w kontakcie z przedstawicielami inwestora.Nie
                                        plotłem bzdur...i nie muszę nikomu niczego udowadniać...jak chce
                                        wojti...Mam pewną wiedzę i mogę się nią dzielić,ale niekoniecznie na
                                        forum...a po drugie nie z takim frustratem,mitomanem i oszołomem jak
                                        A45.
                                        • Gość: pR0SiAczek Re: Centrum w GG IP: *.gorzow.mm.pl 16.03.09, 19:20
                                          ja nie pisze o A45... nie mam zamiaru nikogo bronic ani winic. nie wrzucaj mnie
                                          do jednego worka, bo ja pisze za siebie i zgodnie z moim stanem wiedzy. nie
                                          odwracam kota ogonem, probuje Ci wyjasnic dlaczego pisalem o "zamrazarce" dla
                                          projektow budowlanych. ryzyko "zamrozenia" nadal istnieje, nic sie nie zmienilo.
                                          i nie bede rowniez nikomu nic udowadnial. a przy okazji: za pol roku to ja tez
                                          moge podac dokladna date planowanego otwarcia ;)
                              • Gość: xxxx w stylu wiem coś ale nie powiem IP: *.centertel.pl 10.03.09, 22:25
                                a mi się wydaje że Ci co komentują że "jak ktoś coś wie to niech to udowodni" to
                                po prostu ciekawscy, którzy albo zazdroszczą wiedzy albo z podniecenia srają w
                                gacie.
                                Sam mam duże wtyki i wiem o Waszym mieście więcej niż niejeden z Was, (pochodzę
                                zresztą z Olsztyna ;) a niechce mi się po prostu dzielić wiedzą z Wami
                                • Gość: Real Nick Re: w stylu wiem coś ale nie powiem IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.09, 22:32
                                  Gość masz rację,zgadzam się z Tobą.To mitomani i ciekawość ich zżera
                                  a próby wyciągnięcia informacji w stylu jak wiesz to udowodnij są
                                  żałosne.Zresztą kto bywa na forum zdążył już zapoznać się z A45 i
                                  jemu podobnymi.
                                  • wojti_el Re: w stylu wiem coś ale nie powiem 10.03.09, 22:53
                                    Oboje jesteście żałośni- Tylko co i komu chcecie udowodnić takim zachowaniem
                                    pozostaje Wasza tajemnicą. Bo wy wiecie to po co mają wiedzieć inni- dziecinada.
                                    I tak na marginesie w ogóle mnie nie interesuje wasza wiedza na ten temat- są
                                    ciekawsze sprawy niż problem czy centrum powstanie czy też nie powstanie.
                                  • alfik45 Re: w stylu wiem coś ale nie powiem 15.03.09, 18:00
                                    Co masz do mnie?Ja napisalem to,co wiedziałem i czego mozna się
                                    spodziewać,osobiście bardzo bym chcial by to centrum
                                    powstało,zmienie nick to będzie ok?
                                • Gość: pR0SiAczek Re: w stylu wiem coś ale nie powiem IP: *.gorzow.mm.pl 16.03.09, 19:25
                                  bez komentarza, dobrze ze Ci posta sie chcialo napisac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka