Gość: regres IP: *.elblag.vectranet.pl 26.07.09, 09:11 J.W. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elbinger1237 Czerwonym STOP! 26.07.09, 09:37 Oby już nikt z czerwonych. Już za dużo razy wbijali nam móż w plecy - najpierw potulnie sprzedali nas Olsztynkowi, teraz Gintowt jest przeciw przekopowi Mierzei, żeby nie drażnić swoich dawnych pobratymców z Rosji (czy lewica wysysa tą służalczość z mlekiem matki?). Poza tym jak przychodzi o ważne kwestie dla miasta to potrafią tylko schować głowę w piasek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AM Re: Czerwonym STOP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 11:20 Spokojnie Parafianie wybierzecie - zgodnie z nieustającą tradycją jedynie słusznych, a znakomita większość proletariatu i tak ma do w gdzieś i nie wybiera, dziwiąc się ustawicznie bylejakości miasta jego interesów i mizernej potencji. No, bo jak piewcy i głosiciele socjalizmu mają tworzyć przedsięwzięcia inwestycyjne i potencjał samorządu. 50 lat z tym walczyli, a teraz mają to budować? Jest tylko jeden człowiek spośród obmierzłej i złej do inmetu tradycji wybierania spośród partyjne braci wodza samorządu, który jest w stanie ten bajzel odkręcić i wypłynąć na szerokie wody. Ale któż go wybierze - jedynie słuszni lub kościołowi - nie sadzę. Więc nadal będziemy tkwili w zamkniętym kręgu tumaństwa i niemocy twórczej, tak bliskiej wielu elblążanom - jak widać i czuć w tym miejscu ,tylko w niewielkim stopni kojarzonym z Europą zachodnią - bo wschodnią z w każdym. Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Czerwonym STOP! 26.07.09, 12:39 Witold pasuje się znowu na prezydela,ta czerwona świnia włazi do tej samej rzeki po raz drugi,w takim zasciankowym miasteczku wszystko jest mozliwe,to bedzie gwózdz do trumny miasta Elbląga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macho Nowaczyk na prezydenta!;) IP: *.elblag.vectranet.pl 26.07.09, 13:33 Oczywiście nie ma kandydata, który zadowoli wszystkich! Myślę, że obecnie jedynym odpowiednim kandydatem jest wicemarszałek Nowaczyk. Jest stosunkowo młody, wykształcenie ekonomiczne, doświadczenie w pracy zarówno w marketingu jak i w samorządach, no i ma plecy we władzach województwa. Ja myślę, że tu w Elblągu PO i PIS powinni się dogadać, Nowaczyk prezydentem Wilk wiceprezydentem i to chyba jedyna droga, żeby odsunąć SLD od koryta i uratować miasto!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AM Re: Nowaczyk na prezydenta!;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 15:56 Tak to jedyne dla Elbląga godne i rozumne rozwiązanie (Pan Nowaczyk) z racji umiejętności tego Pana, jego praktyki i doświadczenia - szczególnie samorządowego. Ale dla kogo w Elblągu to są rzeczy i przymioty istotne. Jednego mu tylko nie mogę wybaczyć - Nieboszczki - Kolei Nadzalewowej, której zajście nie bardzo go jak widać interesowało. A tak poza tym upadek komuny w tym grodzie - to klęska dla ogromnej grupy towarzystwa wzajemnej adoracji dla którego przewietrzenie urzędów i instytucji może być wielce niekorzystnym scenariusze i przewiduje tu wielki opór materii. Tak. Świeży powiew młodości i profesjonalizmu to to co potrzebne temu miastu staczającemu się na równi pochyłej instytucjonalnej ignorancji i przerostu formy nad treścią. Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Nowaczyk na prezydenta!;) 26.07.09, 17:53 Nowaczyk?Z braku laku i kit dobry,ja osobiście uważam,że prezydentem miasta powinien być człowiek apolityczny i bezpartyjny,typowy samorządowiec,pokroju pana Szczurka-prezydenta Gdyni.Ps,Nowaczyk jest przeciwnikiem odłączenia Elbląga od tego dziwnego tworu warm-maz,chociaż prywatnie,nie widzi większej potrzeby jego istnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AM Re: Nowaczyk na prezydenta!;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 22:25 Wybaczcie - ale do WAS przemawia jedynie argument siły i priorytetów lumpenproletariackich. I tym sposobem (dzięki WAM) będziemy zawsze wschodnim zadupiem JEWROPY. To niewątpliwie wasza zasługa. Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Nowaczyk na prezydenta!;) 27.07.09, 23:41 Nowaczyk? Gdzie on nie był. Chyba jeszcze tylko PSL go nie wystawiał... albo nie chciał być wystawiony do wiatru;-) Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Wróblewski na prezydenta!;) 26.07.09, 18:05 Myślę że to obecny viceprezydent, Wróblewski powinien kontynuować działania podjęte przez H. Słoninę. Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Wróblewski na prezydenta!;) 26.07.09, 18:48 Generallo,Wróblewski to facet bez jaj,podobnie jak Słonina,chcesz glosować na eunucha? Odpowiedz Link Zgłoś
elbinger1237 Re: Wróblewski na prezydenta!;) 26.07.09, 19:41 Alfik. Taka Iława potrafi sobie wybudować galerię handlową bez żadnych kłótni, bo wiedzą, że to zysk dla miasta. A u nas kłócą się o głupie drogi dojazdowe, a sam Słonina blokuje budowę w Gronowie. W ogóle nasze miasto to prywatny folwark czerwonej władzy. Oni chyba już mają taką mentalność. Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Wróblewski na prezydenta!;) 26.07.09, 20:08 elbinger1237 napisał: > Alfik. Taka Iława potrafi sobie wybudować galerię handlową bez żadnych kłótni, > bo wiedzą, że to zysk dla miasta. A u nas kłócą się o głupie drogi dojazdowe, a > sam Słonina blokuje budowę w Gronowie. W ogóle nasze miasto to prywatny folwark > czerwonej władzy. Oni chyba już mają taką mentalność. Sami sobie zawiniliśmy,głosując na komucha,mam na myśli elblążan,ja nie głosowałem na słoninę. Odpowiedz Link Zgłoś
elbinger1237 Re: Wróblewski na prezydenta!;) 26.07.09, 21:05 Pytanie tylko na kogo można tu głosować, żeby mieć pewność? Na Kozłowskiego? Proszę cię! Odpowiedz Link Zgłoś
generallo elbinger1237 na prezydenta!;) 26.07.09, 22:11 A może na ciebie mądralo? Odpowiedz Link Zgłoś
elbinger1237 Re: elbinger1237 na prezydenta!;) 27.07.09, 06:42 No chyba już lepiej na mnie niż na ciebie. ale ja się nie chcę mieszać w te całe polityczne układy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reg generallo na prezydenta IP: *.elblag.vectranet.pl 26.07.09, 20:06 generallo na prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: generallo na prezydenta 27.07.09, 19:50 Generallo,tobie można naszczać na twarz,a ty twierdzisz,ze to deszcz pada,czy naprawdę nie widzisz co się dzieje w Elblągu?Człowieku,przejrzyj wreszcie na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
elbinger1237 Re: generallo na prezydenta 28.07.09, 06:18 alfik45 napisał: > Generallo,tobie można naszczać na twarz,a ty twierdzisz,ze to deszcz > pada Prawie jak naszym czerwonym władzom :) Oni chyba już tak mają :) Odpowiedz Link Zgłoś
generallo kto na prezydenta? 28.07.09, 09:46 A co ty możesz wiedzieć o obecnej sytuacji Elbląga, kolego z NDG? Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: kto na prezydenta? 29.07.09, 18:52 Generallo,mieszkam w twojej parafii,bardzo blisko Różanej,jestem elblążaninem z krwi i kosci,jak chcesz mi słownie dopiec,to zrob to w bardziej inteligentny sposób:) Odpowiedz Link Zgłoś
1lazio Re: kto na prezydenta? 30.07.09, 09:58 generallo sie naburmuszyl bo tylko on na komuchów glosuje na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regres Re: kto na prezydenta? IP: *.elblag.vectranet.pl 30.07.09, 17:00 A może pan Wiśniewski,to ten,który startował w poprzednich wyborach,kontrkandydat Słoniny,tylko ze mało znany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spox Wiśniewski też jest ok!;) IP: *.elblag.vectranet.pl 30.07.09, 19:13 Znam troche pana Wiśniewskiego to całkiem porządny, kulturalny facet tylko brak mu zaplecza politycznego no i kasy na kampanię wyborczą;) Trochę z wygladu przypomina mi jednego z byłych prezydentów Francji szczególnie, że biegle włada językiem francuskim;) Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Wiśniewski też jest ok!;) 30.07.09, 22:48 Człowiek może być najbardziej porządny i kulturalny, ale skoro nie potrafi sobie w życiu poradzić i ani nie stworzy wokół siebie zespołu ludzi, ani nie zarobi na kampanię, to na takie stanowiska się nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jest taki jeden Re: Wiśniewski też jest ok!;) IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.08.09, 11:29 Najlepszy będzie Czesław Jerzy Małkowski :) Odpowiedz Link Zgłoś