Dodaj do ulubionych

Kto na prezydenta Elblaga?

IP: *.elblag.vectranet.pl 26.07.09, 09:11
J.W.
Obserwuj wątek
    • elbinger1237 Czerwonym STOP! 26.07.09, 09:37
      Oby już nikt z czerwonych. Już za dużo razy wbijali nam móż w plecy - najpierw
      potulnie sprzedali nas Olsztynkowi, teraz Gintowt jest przeciw przekopowi
      Mierzei, żeby nie drażnić swoich dawnych pobratymców z Rosji (czy lewica wysysa
      tą służalczość z mlekiem matki?). Poza tym jak przychodzi o ważne kwestie dla
      miasta to potrafią tylko schować głowę w piasek.
      • Gość: AM Re: Czerwonym STOP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 11:20
        Spokojnie Parafianie wybierzecie - zgodnie z nieustającą tradycją jedynie
        słusznych, a znakomita większość proletariatu i tak ma do w gdzieś i nie
        wybiera, dziwiąc się ustawicznie bylejakości miasta jego interesów i mizernej
        potencji. No, bo jak piewcy i głosiciele socjalizmu mają tworzyć przedsięwzięcia
        inwestycyjne i potencjał samorządu. 50 lat z tym walczyli, a teraz mają to
        budować? Jest tylko jeden człowiek spośród obmierzłej i złej do inmetu tradycji
        wybierania spośród partyjne braci wodza samorządu, który jest w stanie ten
        bajzel odkręcić i wypłynąć na szerokie wody. Ale któż go wybierze - jedynie
        słuszni lub kościołowi - nie sadzę. Więc nadal będziemy tkwili w zamkniętym
        kręgu tumaństwa i niemocy twórczej, tak bliskiej wielu elblążanom - jak widać i
        czuć w tym miejscu ,tylko w niewielkim stopni kojarzonym z Europą zachodnią - bo
        wschodnią z w każdym.
        • alfik45 Re: Czerwonym STOP! 26.07.09, 12:39
          Witold pasuje się znowu na prezydela,ta czerwona świnia włazi do tej samej rzeki
          po raz drugi,w takim zasciankowym miasteczku wszystko jest mozliwe,to bedzie
          gwózdz do trumny miasta Elbląga.
          • Gość: macho Nowaczyk na prezydenta!;) IP: *.elblag.vectranet.pl 26.07.09, 13:33
            Oczywiście nie ma kandydata, który zadowoli wszystkich! Myślę, że
            obecnie jedynym odpowiednim kandydatem jest wicemarszałek Nowaczyk.
            Jest stosunkowo młody, wykształcenie ekonomiczne, doświadczenie w
            pracy zarówno w marketingu jak i w samorządach, no i ma plecy we
            władzach województwa. Ja myślę, że tu w Elblągu PO i PIS powinni się
            dogadać, Nowaczyk prezydentem Wilk wiceprezydentem i to chyba jedyna
            droga, żeby odsunąć SLD od koryta i uratować miasto!;)
            • Gość: AM Re: Nowaczyk na prezydenta!;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 15:56
              Tak to jedyne dla Elbląga godne i rozumne rozwiązanie (Pan Nowaczyk) z racji
              umiejętności tego Pana, jego praktyki i doświadczenia - szczególnie
              samorządowego. Ale dla kogo w Elblągu to są rzeczy i przymioty istotne. Jednego
              mu tylko nie mogę wybaczyć - Nieboszczki - Kolei Nadzalewowej, której zajście
              nie bardzo go jak widać interesowało. A tak poza tym upadek komuny w tym grodzie
              - to klęska dla ogromnej grupy towarzystwa wzajemnej adoracji dla którego
              przewietrzenie urzędów i instytucji może być wielce niekorzystnym scenariusze i
              przewiduje tu wielki opór materii. Tak. Świeży powiew młodości i profesjonalizmu
              to to co potrzebne temu miastu staczającemu się na równi pochyłej
              instytucjonalnej ignorancji i przerostu formy nad treścią.
              • alfik45 Re: Nowaczyk na prezydenta!;) 26.07.09, 17:53
                Nowaczyk?Z braku laku i kit dobry,ja osobiście uważam,że prezydentem miasta
                powinien być człowiek apolityczny i bezpartyjny,typowy samorządowiec,pokroju
                pana Szczurka-prezydenta Gdyni.Ps,Nowaczyk jest przeciwnikiem odłączenia Elbląga
                od tego dziwnego tworu warm-maz,chociaż prywatnie,nie widzi większej potrzeby
                jego istnienia.
                • Gość: AM Re: Nowaczyk na prezydenta!;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 22:25
                  Wybaczcie - ale do WAS przemawia jedynie argument siły i priorytetów
                  lumpenproletariackich. I tym sposobem (dzięki WAM) będziemy zawsze wschodnim
                  zadupiem JEWROPY. To niewątpliwie wasza zasługa.
                  • francuz_el Re: Nowaczyk na prezydenta!;) 27.07.09, 23:41
                    Nowaczyk? Gdzie on nie był. Chyba jeszcze tylko PSL go nie wystawiał... albo nie
                    chciał być wystawiony do wiatru;-)
            • generallo Wróblewski na prezydenta!;) 26.07.09, 18:05
              Myślę że to obecny viceprezydent,
              Wróblewski powinien kontynuować działania podjęte przez H. Słoninę.
              • alfik45 Re: Wróblewski na prezydenta!;) 26.07.09, 18:48
                Generallo,Wróblewski to facet bez jaj,podobnie jak Słonina,chcesz glosować na
                eunucha?
                • elbinger1237 Re: Wróblewski na prezydenta!;) 26.07.09, 19:41
                  Alfik. Taka Iława potrafi sobie wybudować galerię handlową bez żadnych kłótni,
                  bo wiedzą, że to zysk dla miasta. A u nas kłócą się o głupie drogi dojazdowe, a
                  sam Słonina blokuje budowę w Gronowie. W ogóle nasze miasto to prywatny folwark
                  czerwonej władzy. Oni chyba już mają taką mentalność.
                  • alfik45 Re: Wróblewski na prezydenta!;) 26.07.09, 20:08
                    elbinger1237 napisał:

> Alfik. Taka Iława potrafi sobie wybudować galerię handlową bez żadnych kłótni,
                    > bo wiedzą, że to zysk dla miasta. A u nas kłócą się o głupie drogi dojazdowe, a
                    > sam Słonina blokuje budowę w Gronowie. W ogóle nasze miasto to prywatny folwark
                    > czerwonej władzy. Oni chyba już mają taką mentalność.
                    Sami sobie zawiniliśmy,głosując na komucha,mam na myśli elblążan,ja nie
                    głosowałem na słoninę.
                    • elbinger1237 Re: Wróblewski na prezydenta!;) 26.07.09, 21:05
                      Pytanie tylko na kogo można tu głosować, żeby mieć pewność? Na Kozłowskiego?
                      Proszę cię!
                      • generallo elbinger1237 na prezydenta!;) 26.07.09, 22:11
                        A może na ciebie mądralo?
                        • elbinger1237 Re: elbinger1237 na prezydenta!;) 27.07.09, 06:42
                          No chyba już lepiej na mnie niż na ciebie. ale ja się nie chcę mieszać w te całe
                          polityczne układy.
                • Gość: reg generallo na prezydenta IP: *.elblag.vectranet.pl 26.07.09, 20:06
                  generallo na prezydenta
                  • alfik45 Re: generallo na prezydenta 27.07.09, 19:50
                    Generallo,tobie można naszczać na twarz,a ty twierdzisz,ze to deszcz pada,czy
                    naprawdę nie widzisz co się dzieje w Elblągu?Człowieku,przejrzyj wreszcie na oczy.
                    • elbinger1237 Re: generallo na prezydenta 28.07.09, 06:18
                      alfik45 napisał:

> Generallo,tobie można naszczać na twarz,a ty twierdzisz,ze to deszcz > pada

Prawie jak naszym czerwonym władzom :) Oni chyba już tak mają :)
                      • generallo kto na prezydenta? 28.07.09, 09:46
                        A co ty możesz wiedzieć o obecnej sytuacji Elbląga,
                        kolego z NDG?
                        • alfik45 Re: kto na prezydenta? 29.07.09, 18:52
                          Generallo,mieszkam w twojej parafii,bardzo blisko Różanej,jestem elblążaninem z
                          krwi i kosci,jak chcesz mi słownie dopiec,to zrob to w bardziej inteligentny
                          sposób:)
                          • 1lazio Re: kto na prezydenta? 30.07.09, 09:58
                            generallo sie naburmuszyl bo tylko on na komuchów glosuje na tym
                            forum
                            • Gość: regres Re: kto na prezydenta? IP: *.elblag.vectranet.pl 30.07.09, 17:00
                              A może pan Wiśniewski,to ten,który startował w poprzednich
                              wyborach,kontrkandydat Słoniny,tylko ze mało znany.
                              • Gość: spox Wiśniewski też jest ok!;) IP: *.elblag.vectranet.pl 30.07.09, 19:13
                                Znam troche pana Wiśniewskiego to całkiem porządny, kulturalny facet
                                tylko brak mu zaplecza politycznego no i kasy na kampanię wyborczą;)
                                Trochę z wygladu przypomina mi jednego z byłych prezydentów Francji
                                szczególnie, że biegle włada językiem francuskim;)
                                • francuz_el Re: Wiśniewski też jest ok!;) 30.07.09, 22:48
                                  Człowiek może być najbardziej porządny i kulturalny, ale skoro nie potrafi sobie
                                  w życiu poradzić i ani nie stworzy wokół siebie zespołu ludzi, ani nie zarobi na
                                  kampanię, to na takie stanowiska się nie nadaje.
                                  • Gość: jest taki jeden Re: Wiśniewski też jest ok!;) IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.08.09, 11:29
                                    Najlepszy będzie Czesław Jerzy Małkowski :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka