Dodaj do ulubionych

Agrafka - nowy lokal na Starówce

13.08.09, 14:46

Miła dla ucha nazwa.

Na pierwsze wrażenie estetyczne jeszcze
trochę poczekamy bo trwa adaptacja wnętrza.
Lokalizacja - ul Świętego Ducha

W tym miejscu ostatnio zniknęły dwa lokale
I-Club (lokal przejął Pub MF) oraz Epoca Due i
w to miejsce właśnie ma być wpięta "Agrafka"

Otwarcie wrzesień/październik.
Dane inwestora: brak
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Agrafka - nowy lokal na Starówce IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.08.09, 23:54
      Skad o tym wiesz?
      • Gość: lugo do piszacego IP: *.elblag.vectranet.pl 14.08.09, 10:12
        Ciekawe dlaczego piszesz tylko o wybranych lokalach?
        • Gość: ja Re: do piszacego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 10:42
          ciekawe, dlaczego o to pytasz?
        • piszacynaforum Re: do piszacego 14.08.09, 10:44

Raczej tradycyjnie interesuje mnie
          wątek inwestycyjny, również w tej branży.

Wydział Rozwoju Przedsiębiorczości
          nie wysyła i nie redaguje żadnego raportu
          z regularną informacją co się dzieje w
          naszym mieście, jakie branży są rozwojowe
          a w których jest za dużo firm (przykład:
          podobno mamy w Elblągu 119 zakładów
          kosmetycznych i ta liczba wciąż rośnie..)
          możemy więc przyglądać się różnym nowym
          inwestycjom na Forum. Tak jak w zakresie
          budownictwa i infrastruktury robią to
          od dawna Polskie Wieżowce.

W tym roku z nowych inwestycji na uwagę
          zasługuje również próba ożywienia starego
          młyna przy ul. Moniuszki - od późnej wiosny
          trwa tam intensywny remont i zapowiadane jest
          otwarcie sporego pubu z restauracją.
          Szlak dla inwestycji gastronomicznych w
          tej dzielnicy przetarła wiosną 2008`
          Smażalnia Sztutowska o czym również pisaliśmy.

I jak za kilka lat (marzenie?) obrzeża Parku Dolinka
          będą wypełnione miejscami gdzie będzie można wypić
          kawę to będzie na Forum ślad, że zaczęło się to gdzieś
          w latach 2008-2009.

Tym bardziej, że po drugiej stronie tego parku
          będzie przechodziła ścieżka sportowo-rekreacyjna a
          miasto bierze się również do porządkowania otoczenia
          Kumieli i otwartego basenu
          um-elblag.samorzady.pl/?a=13646
          • Gość: El Re: do piszacego IP: *.elblag.vectranet.pl 14.08.09, 13:24
            A Kebab na Dąbka przy BP?
    • Gość: prch Re: Agrafka - nowy lokal na Starówce IP: *.elblag.pl 14.08.09, 13:42
      Pozostaje tylko się cieszyć z kolejnego miejsca do spędzenia czasu poza domem :-)
      • Gość: mania Re: Agrafka - nowy lokal na Starówce IP: 88.220.106.* 11.10.09, 22:09
        rewelacja byłam tam i naprawde warto odwiedzić ten lokal szczerze polecam
    • generallo Re: Agrafka - nowy lokal na Starówce 15.08.09, 21:48
      Z nazwy wnioskuję że będzie to sklep z pasmanterią.
      • piszacynaforum Agravka 16.09.09, 11:34

"piszący" potwierdza newsa z połowy sierpnia br.
        zapowiedź nowego lokalu na Starówce już świeci w sieci
        www.agravka.pl/
        • Gość: Izabella Re: Agravka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 15:16
          no cóż... lokal nawet ładny, lecz niestety myślę, ze to takie TrendyII, nie mam
          nic przeciwko, ale nie mój klimat. Niestety nie nie wiem, jak obsługa barowa,
          gdyż nic nie zamówiłam. Mogę powiedzieć, że był to taki mały rekonesans,
          jednakże bardzo zniechęciło mnie kilka osób bawiących się na parkiecie, w
          bluzach z kapturem w stanie wskazującym na spożycie środków odurzających, wieć
          wyszłam.

Nie mogę powiedzieć, ze nie polecam, gdyż jest to nowy lokal, a każdy ma swoje
          ulubione miejsca do spędzania czasu.
          Niestety nie jest to miejsce dla mnie, ale może ja już za stara jestem, aby
          bawić się z młodzieżą do lat 20 :)

Pozdrawiam i życzę powodzenia.
          • Gość: J&D Jedynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 17:35
            Najlepszy jest pub Jedynka.Zakaz wstepu w dresach a tydzien temu we
            wtorek barmanka obslugiwala w bluzie od dresu.Zenada.
            • Gość: gosc Re: Jedynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 17:56
              pewnie dlatego, ze nie chcieli wpuścić tego niepełnosprawnego, który by
              przeszkadzał innym klientom. słabo!
          • generallo Re: Agravka 12.10.09, 18:16
            Do Agravki wpuszczają od 18 lat,
            więc małolaty tam nie wejdą.
            • Gość: ^ Re: Agravka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 19:10
              wiek lat 18+ to nie wszystko drogi Generallo.
              • generallo Re: Agravka 13.10.09, 11:26
                Racja, nawet osoby dorosłe mogą wywołać bójkę w lokalu
                • Gość: oceniam Re: Agravka IP: *.elblag.vectranet.pl 15.10.09, 09:30
                  bar: slabo, bo nie widzialem 'pozytywnych sygnalow' pomiedzy
                  barmanka (blondynka), a wysokim chlopem (bylym bowlingowcem-juz tam
                  byl slaby)! jedna osoba gada na druga, robia glupie miny, a klienci
                  to widza. nie pomagaja sobie. jesli miedzy nimi nie iskrzy to jak ma
                  byc atmosfera? o braku umiejetnosci i znajomisci kilkudziesieciu
                  podstawowych drinkow nie wspominam. szczytem bylo robienie drinka w
                  nastepujacej kolejnosci: najpierw cola, potem wodka, na koniec lod -
                  chore!
                  miejsce: ladny wyglad, sofy ok, troche malo miejsca, ale pomijam.
                  muzcznie: tragedia, po prostu tragedia. mialem wrazenie, ze wlaczyli
                  rmffm i nie bylo tam ingerencji dj'a
                  obsluga: nie wiem czy byla, bo przez pol nocy na moim stoliku
                  zadomowiło się kilkadziesiat szklanek, pokali, popielniczek - mase
                  szkla
                  towarzystwo: pijani, objeci w koleczku chlopcy tanczacy na srodku,
                  duzo malolatow z chudymi portfelami - jak dla mnie nie ten kierunek
                  toalety: kolejki dlugie, ale mozna wytrzymac
                  ochrona: nie rzucala sie w oczy, a wiec bardzo, bardzo dobrze
                  OCENA KONCOWA: wstrzymam sie i dam szanse, moze sie poprawia.
                  zaczalbym od baru (sporo dobrych barmanow jest w tej chwili na rynku
                  bez pracy) i selekcji. o muzyce nie wspomne bo chyba wlasciciel wie
                  jake w tym temacie drzemia rezerwy. powodzenia
                  • generallo Re: Agravka 15.10.09, 12:42
                    A z ciebie taki znawca drinków,
                    to trza było się zatrudnić w Agravce jako barman.
                    Ale jak wiadomo zawsze znajdzie się maruda,
                    co lubi sobie pogęgać :(
                    • Gość: iii Re: Agravka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 12:47
                      ale ty gledzisz glupoty... prace barmana tez trzeba umiec wykonywac. ja np robic
                      drinki to moge znajomym a nie zatrudniac sie jako barman... ale jezeli ktos robi
                      drinki i bierze za to pieniadze to niech je robi w taki sposob jak sie robi...
                      bo sorry ale jezeli ktos by mi w knajpie zrobil drinka i na koncu dodawal lod to
                      sorry skladam reklamacje i nie biore tego drinka... podstawowe zasady...
                      • Gość: Gostek Re: Agravka IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.10.09, 14:10
                        Byłem wczoraj i dj jest już inny i zdecydowanie lepiej gra w porównaniu z dj na
                        otwarcie więc w tym kierunku już się poprawili. Jeżeli chodzi o bar to
                        zauważyłem, że doszła im kolejna osoba z obsługi, która stoi również za barem,
                        pomaga barmanowi i idzie im to o wiele sprawniej. Jak dla mnie bomba bo nie było
                        wczoraj małolatów i nie widziałem chłopaka, który wyglądałby mi na mniej niż 21
                        więc selekcja jest również usprawniona. Oby tak już zostało i sytuacja z
                        otwarcia się nie powtórzyła a na pewno będę zaglądał do Agravki częściej. Ukłon
                        w stronę właścicieli za przyłączenie się do akcji związanej z chorym Wojtusie.
                        Takie coś się ceni. Pozdrawiam
                      • generallo Re: Agravka 17.10.09, 16:55
                        Jak to byś nie zapłacił?
                        Jeśli go(drinka)już zamówiłeś,
                        to musisz za niego zapłacić.
                        Jak nie będziesz chciał za drinka płacić,
                        to cię ochrona wygoni z lokalu,
                        i już nigdy tam cię nie wpuści.
                        Mogą też zadzownić po policję
                        • Gość: oceniam Re: Agravka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.10.09, 00:57
                          oj durny to ty jestes. sledze twoje wpisy i wnioskuje, ze o gastro wiesz tyle co pilkarze ol el o grze w II lidze (tak w nawiazaniu do ostatniej afery). pisalem o klubie bo cos w tym temacie wiem, z barem i drinkami jest podobnie. nie pisz pie...tow bo zle sie je czyta. a twoj ostatni wpis nie ma nic wspolengo z rzeczywistoscia. praca za barem to nie kasa w biedronce. zamawiasz-placisza (!) czlowieku ogarnij sie. to jakis kretynizm. barman i jego fach to zupelnie cos innego. ale co ty o tym mozesz wiedziec. w lokalach ograniczasz sie pewnie do duzego piwa! zamykam temat i nie reaguje na ciebie ignorancie.
                          • Gość: Borys Re: Agravka IP: *.olsztyn.mm.pl 18.10.09, 14:07
                            Generallo zawsze ma cos do powiedzenia! :)a ze tak zapytam, czy byłes w tym
                            klubie?
                            zgadzam sie z przedmowcą, to nie praca w biedronce. Tutaj potrzeba czegos
                            wiecej, niz tylko zwykle nalanie piwa, soku, czy wodki.
                            a tak poza tym, to klub! hmmm.... szalu nie robi. nie no powiem, ze nawet
                            ladny, aczkolwiek, zalezy z jakiej prespektywy na to patrzec, ale brakuje mu
                            czegos. mnie w ogole nie przekonuje, a i towarzystwo nie ten poziom.
                            • Gość: gość Re: Agravka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.10.09, 14:47
                              W nawiązaniu do Agravki, to byłem tam ze znajomymi w ostatnią sobotę, moje
                              wrażenie jak najbardziej pozytywne. Wystrój lokalu zachęca do odwiedzania, jest
                              gdzie posiedzieć i to nawet wygodnie (nie jest to wielkomiejska dyskoteka żeby
                              było miejsca na 200 osób). Dj naprawdę potrafił zachęcić ludzi do zabawy i nie
                              poprzestawał na jednym gatunku muzyki. Obsługa przy barze sprawna i miła.
                              Jedynym mankamentem tego lokalu jest STARSZA blond Pani (nie wiem kim ona tam
                              jest, bileterka czy co) chodziła po kilkanaście razy przy stolikach i swoim
                              chrypliwym głosem pytała w nieskończoność czy Państwo zapłacili, czy nie
                              zapłacili... jakaś zakręcona :/ lub nie potrafiła tego ogarnąć... żeby tego było
                              mało to chodziła przy stolikach i zaglądała co ludzie piją i czy w ogóle piją bo
                              jak nie to pewnie kazała by wyjść. Podsumowując - bez niej lokal naprawdę
                              sympatyczny :)
        • Gość: kim Re: Agravka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 00:21
          istnieje jeszcze ta agravka, bo coś tu cicho... jak tam w końcu
          jest? fajnie? czy lepiej odpuścić? a możę ktoś mi powie jak
          sprawdzają się w takich planowanych imprezach typu sylwester,
          andrzejki itp Warto?
    • Gość: kura Re: Agrafka - nowy lokal na Starówce IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.10.09, 21:11
      Żenada... nawet szkoda komentować
      • Gość: . Re: Agrafka - nowy lokal na Starówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 10:52
        ja już nie będę przybijać gwoździ do trumny, bo może zbyt wymagająca jestem, ale
        sprzątać stoliki częściej a i szkoda, ze nie dostajemy rachunku fiskalnego....
        nie wiem czym to jest spowodowane.
        • Gość: branza Re: Agrafka - nowy lokal na Starówce IP: 188.33.143.* 29.10.09, 08:32
          jedna wielka lipa
        • Gość: emi Re: Agrafka - nowy lokal na Starówce IP: 188.33.143.* 29.10.09, 08:41
          witam lokal......dla malolatow....jak dawny i-club...jasno tam
          troche...obsluga zero organizacji pracy,pani blondynka to jakis
          koszmar....jak mityczny cerber....a ochrona dogmat zobaczymy jak sie
          spisze wrazie pierwszej bijatyki....wiem ze najlatwiej jest
          krytykowac ale troche znam sie na tej branzy i to moje
          spostrzezenia...
          • Gość: Gość Re: Agrafka - nowy lokal na Starówce IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.10.09, 13:58
            Czy tylko ja mam wrażenie, że trudno powiedzieć, co "poeta" miał na myśli. Na
            czym, Szanowny Przedmówca się zna, trudno orzec, ale na języku polskim w piśmie
            z całą pewnością nie, a i na lokalach raczej też nie. Obsługa miła i kulturalna.
            Dziewczyny super, panowie trochę mnie, ale może być. Mam pytanie, co należy
            spożyć, aby w takim miejscu widzieć postać rodem z Hadesu? zresztą, jak się nie
            podobało, to i lepiej dla innych. Nie trzeba przychodzić.
            • Gość: zenon Re: Agrafka - nowy lokal na Starówce IP: 94.254.190.* 30.10.09, 11:43
              Ten ostatni wpis to chyba wlascicieli,hihi,ze niby wszystko tak w
              lokalu idealnie..
              • Gość: Gość Re: Agrafka - nowy lokal na Starówce IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.10.09, 15:24
                Idealnie to oczywiście nie jest. Nie podoba mi się gość w białym kapturze i
                adidasach, który ma coś wspólnego z właścicielami lub obsługą(podobno dresów nie
                wpuszczają, a taki się tam panoszy). Nie widzę jednak powodu, żeby pluć na
                wszystko jadem. Lokal nie jest mój, a szkoda, bo całkiem, całkiem.
    • Gość: Karo Re: Agrafka - nowy lokal na Starówce IP: *.chello.pl 31.10.09, 13:46
      Bylem... powiem tak...spodziewalem sie, ze w koncu bedzie lokal w
      ktorym czlowiek sie pobawi nie koniecznie w towarzystwie a'la
      tygrysiarskim. Wielkie rozczarowanie: malolactwo,kiepska muza,
      dziwna pani blondynka - typu kula-szpiegula, malo miejsca do
      siedzenia, pomijajac fakt, ze faktycznie o paragonie mozna
      zapomniec. Wiecej tam nie pojde, bo szkoda tracic czas na taki
      lokal. Mi sie nie przytrafilo, ale kumpel opowiadal, ze potrafia
      zwrocic uwage, zeby byc ciszej - na dyskotece? ulala
      • Gość: Gość Re: Agrafka - nowy lokal na Starówce IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.10.09, 17:58
        Ciągle ktoś się czepia pewnej pani, jakby nie było tam nikogo innego, a ja się
        pytam, dlaczego? Czyżby jakieś rozgrywki personalne w lokalu? A może konkurencja
        nie śpi? I nie mówię tylko o innym lokalu. A tak przy okazji to w dyskotece się
        tańczy, a nie siedzi- to raz, a dwa- w dyskotece się tańczy, a nie wydziera.
    • Gość: karo Re: Agrafka - nowy lokal na Starówce IP: *.chello.pl 01.11.09, 10:12
      Zwykła opinia zwykłego gościa... myślę, że konkurencja to się nie ma
      czego bać :-P
      • Gość: ron Re: Agrafka - nowy lokal na Starówce IP: 88.220.106.* 01.11.09, 20:32
        Mimoza lepsza
        • Gość: mmza Re: Agrafka - nowy lokal na Starówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 11:21
          Mimoza, a Agravka to dwa rozne lokale, wiec nie ma co tutaj dywagować co jest
          lepsze, a co gorsze. Kazdy chodzi i sie bawi gdzie mu jest lepiej i tyle, a
          napewno kazdy pozyska swoich klientów i zapewne nie takimi tanimi chwytami
          marketingowymi, jak obsmarowywanie lokali.
          • Gość: miro Re: Agrafka - nowy lokal na Starówce IP: 94.254.224.* 02.11.09, 14:48
            a ja wole stara jedynke...pozdrawiam wszyskich stalych bywalcow, w
            hallowin bylo rewelacyjne,,,
            • Gość: kasia Re: Agrafka - nowy lokal na Starówce IP: 94.254.224.* 02.11.09, 15:10
              W tej Agravce w sobote stal tez ochroniarz ktory pracowa w
              Tygrysie,moze to naprawde super Tygrys dwa....?Sadzac po tym co tam
              widzialam i po opiniach na forum,to lokal powinien nazywac sie chyba
              Gepart.Na szczescie sa inne lokale.
              • Gość: a Re: Agrafka - nowy lokal na Starówce IP: *.elblag.vectranet.pl 03.11.09, 00:11
                geparda to Ty masz w glowie dziewczynko!!!
                lokal niczego sobie co jest fajny bo nowy nie ma co porównywać do
                innych bo to maly lokal i chyba o to im chodzilo masowy to tam pewnie
                nie chcieli. bylem tam nie raz i zajrze tam jeszcze nie raz pozdrawiam
                wszystkie marudy
                • Gość: nina Re: Agrafka - nowy lokal na Starówce IP: 188.33.230.* 03.11.09, 15:20
                  Widzialam na stronie lokalu ze juz platny wjazd po 10 wprowadzili,a
                  bylo 20 do wykorzystania w barze?Pazerni sie robia......
                  • Gość: radovic Re: Agrafka - nowy lokal na Starówce IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.11.09, 23:12
                    zdjecia z imprez mowia wszystko :) ludzie z demobilu, ktorzy na barze zostawiaja
                    krocie :D swietny lokal, super wystroj ble ble ble ;p NEDZA!!!
                    • Gość: mix Re: Agrafka - nowy lokal na Starówce IP: 94.254.197.* 08.11.09, 08:25
                      Towarzystwo to chyba Tygrysa tam przychodzi.......
              • imprezor Re: Agrafka - nowy lokal na Starówce 08.11.09, 21:12
                jak przychodzisz do lokalu i patrzysz na profesjonalnego ochroniarza a nie na atmosferę fajnej i bezpiecznej zabawy to faktycznie masz problem i zmień lokal proponuję lokal na Halickiej i to bez strażników przyjemnej zabawy z paragrafem ,a gepard to takie szybki kot i na pewno bardziej spostrzegawczy od niektórych. Trzeba się chcieć dobrze bawić a nie tylko lamentować
                • Gość: lokalowiec Re: Agrafka - nowy lokal na Starówce IP: 94.254.135.* 09.11.09, 07:30
                  imprezor....nie przesadzaj z ta mila atmosfera tam.....
    • Gość: cichy Re: Agrafka - nowy lokal na Starówce IP: *.kwidzyn.mm.pl 22.11.09, 21:38
      witam.
      Czy mógłby mi ktoś podać namiary na ten klub?
      Chodzi mi o numer telefonu czy sznurek do strony klubu.
      • Gość: ja Re: Agrafka - nowy lokal na Starówce IP: *.elblag.vectranet.pl 23.11.09, 12:43
        www.agravka.pl nr tel 055 641-50-67
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka