iwles Re: Co Wasze przedszkolaki jedza na sniadanie? 07.01.10, 08:37 gdybym mojego 6-latka budziła pół godziny wcześniej, tylko po to, aby zjadł śniadanie przed śniadaniem w przedszkolu - to by mnie chyba samym wzrokiem zaspanym zasztyletował Odpowiedz Link Zgłoś
agatar-m Re: Pije kako 07.01.10, 18:46 a jak chce to prosi o parówke, kulki z mlekiem czy kanapke, a jak nic sam nie chce to nic nie proponuje. w przedszkolu ma o 8.30 śniadanie. Wstajemy o 7.30. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Co Wasze przedszkolaki jedza na sniadanie? 07.01.10, 18:52 Jeśli uważasz, że musisz ją rano karmić, to kaszka wydaje mi isę ok. Mój kaszkę zjada na kolację, z różnorodnymi płatkami, musli itp. Rano nie daję nic, przynajmniej zje duże śniadanie w przedzkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: Co Wasze przedszkolaki jedza na sniadanie? 07.01.10, 19:27 Hmm... Wędzona kiełbasa z... dzika Na nic tłumaczenia, że takie cuda to ewentualnie tata może wtrążalać... Odpowiedz Link Zgłoś
lineczkaa Re: Co Wasze przedszkolaki jedza na sniadanie? 07.01.10, 19:43 Moja śniadanie zawsze w domu, w przedszkolu już nie je. Zaczyna tak: łyżeczka oleju lnianego z kilkoma kroplami cytryny, zagryzione kulką z chleba. Potem kanapki z (zamiennie): avocado, sezamem, wędzonym łososiem, kiełkami i białym twarogiem, pastą z twarogu i makreli, pastą jajeczną, czasem płatki owsiane na mleku jak uwierzy, że to rozbełtane ciasteczka . Do picia albo kawa zbożowa, albo woda, albo sok z żurawiny i jabłka. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Co Wasze przedszkolaki jedza na sniadanie? 07.01.10, 21:06 lineczkaa napisała: > Moja śniadanie zawsze w domu, w przedszkolu już nie je. > Zaczyna tak: > łyżeczka oleju lnianego z kilkoma kroplami cytryny, o to tak jak moja - tylko zamiast oleju lnianego, olej z pestek dyni - polecam, bo działa jak lniany, a dodatkowo działa przeciwpasożytniczo Odpowiedz Link Zgłoś
ila79 Re: Co Wasze przedszkolaki jedza na sniadanie? 08.01.10, 00:35 Jakim cudem udało Ci sie przekonać dziecko do avocado, czy łososia? Ja próbuje od pół roku, ale kompletny brak zainteresowania. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Co Wasze przedszkolaki jedza na sniadanie? 07.01.10, 21:07 Moja jadła śniadanie w przedszkolu. Li i jedynie Odpowiedz Link Zgłoś
mamabuly Re: Co Wasze przedszkolaki jedza na sniadanie? 08.01.10, 12:11 Moja pięciolatka od miesiaca codziennie wciaga omlet na odrobinie mąki z czekoladą i mysli, że to grubsza wersja naleśnika Czasami kanapki z miodem albo płatki owsiane na sucho bo tak lubi, i wypija kubek ciepłego mleka. To jest jej jedyne śniadanie. Następny posiłek je o 12tej. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Re: Co Wasze przedszkolaki jedza na sniadanie? 08.01.10, 12:39 moja 3 latka wypija butle mleka modyfikowanego z kaszką, potem kanapkę, nie wyobrazam sobie puscic głodnego dziecka do przedszkola Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Co Wasze przedszkolaki jedza na sniadanie? 08.01.10, 20:53 gabrielle76 napisała: > moja 3 latka wypija butle mleka modyfikowanego z kaszką, potem kanapkę, nie > wyobrazam sobie puscic głodnego dziecka do przedszkola następna mądra mamuska, która traktuje swojego przedszkolaka jak noworodka. Pogratulować. Odpowiedz Link Zgłoś
mara_jade73 Re: Co Wasze przedszkolaki jedza na sniadanie? 08.01.10, 12:43 Pije kakao i je płatki ciniminis bez mleka. Śniadanie właściwe je w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabuly Re: Co Wasze przedszkolaki jedza na sniadanie? 08.01.10, 23:11 Wlasnie mi sie przypomnialo, ze byl okres, wtedy pracowalam od 7mej rano, ze moj maz pozwalal corce jesc na sniadania salatki z francuskim deepem, ktore popijala goraca czekolada. to troche nie miescilo mi sie w glowie, ale nie protestowalam bo mala zawsze mogla poprosic w przedszkolu o jakis jogurt zeby dojesc. ps na tym komputrze nie mam polskich liter Odpowiedz Link Zgłoś