kina1 12.08.10, 13:03 Co zakładacie 5-letnim chłopcom pod spodnie zimą? Rajstopki? W skarpetkach to zimno raczej. Czy jakieś rajtuzy? Gdzie takie można kupić? Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_kotula Re: Rajstopki a chłopcy 12.08.10, 13:07 Jak jest bardzo zimno (tak średnio od -5 w dół), zakładam dzieciom narciarską bieliznę termoaktywną. Odpowiedz Link Zgłoś
monnap Re: Rajstopki a chłopcy 13.08.10, 19:24 Moj syn nigdy nie chodzil w rajstopkach, kupuje mu spodnie dwuwarstwowe - ocieplane, zreszta zadne z moich dzieci nie chodzilo w rajstopkach. Mozesz zawsze zalozyc dlugie skarpety welniane i dluga kurtke. Odpowiedz Link Zgłoś
emilli3 Re: Rajstopki a chłopcy 12.08.10, 13:08 Ja widzialam u mojego chrzesniaka takie kalesonki,tylko obcisle i ciemne. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: Rajstopki a chłopcy 12.08.10, 13:17 jak syn był w tym wieku to zakładałam rajstopy teraz kupuję spodnie ocieplane Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: Rajstopki a chłopcy 12.08.10, 14:15 Getry (takie jakby kalesonki, tylko bez "dziury" z przodu) Odpowiedz Link Zgłoś
stypkaa Re: Rajstopki a chłopcy 12.08.10, 14:32 Tak, niespełna 5 latkowi zakładałam w zeszłą zimę. Nie protestował. W najbliższą zimę, jako niespełna 6 latek, nie wiem czy zaakceptuje. Ale ja nie widzę w tym nic złego Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Rajstopki a chłopcy 12.08.10, 14:34 Moj nigdy nie mial zadnych rajstop. U zadnego kolegi tez nie widzialam . Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: Rajstopki a chłopcy 12.08.10, 14:49 Moj rajstopy zakladal tylko pod kostium ze spodniami do kolan na zime kupuje glownie sztruksy, czesto ocieplane, zupelnie wystarczaja. Na szalenstwa w sniegu spodnie narciarskie, duzo lepsze, bo i cieple i nie przemakaja jak zwykle spodnie i sztruksy. Rajstop ani kalesonow nie kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lupa_87 Re: Rajstopki a chłopcy 12.08.10, 15:31 Rajstopy. Z resztą po domu też zawsze lata w rajtuzach od małego (teraz ma niecałe 3 lata). Są najwygodniejsze ze wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: Rajstopki a chłopcy 12.08.10, 15:37 3-latkowi to wszystko jedno, ale 5-latek ma juz swoje prawa Mój mąż do dzisiaj pamięta, jak mama ubierała go w rajtki, a on sie wstydził, bo koledzy mówili, że w rajtkach to chodzą maluchy. No więc i on zbuntował się i mama kupiła mu kalesonki Odpowiedz Link Zgłoś
kaja-a Re: Rajstopki a chłopcy 12.08.10, 16:59 Mój ma 7 i jako 4 latek nie nosił bo nie znosił Na dalsze wyjścia i na dwór mamy grube, ocieplane ogrodniczki. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Owszem, na mrozy 13.08.10, 13:38 Kupuję w dowolnej sieciówce odzieżowej w dziale z bielizną chłopięcą. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Owszem, na mrozy 13.08.10, 16:15 do niemal 3 lat nosil rajstopy, a na ubiegla jesien i zime kupilam kilka par kaleson. nie za duzo, bo na snieg, to i tak w spodniach narciarskich chodzi, ale np. na jesienna pluche pod kombinezon przeciwdeszczowy jak znalazl, bo to na nogach wlasciwie sama guma. w tym roku tez kupimy odpowiedni zapas kaleson, do rajstop juz wracac nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
malwi_31 Re: Owszem, na mrozy 13.08.10, 23:01 A co złego jest w rajstopach, najważniejsze by było ciepło, a czy to będą rajstopy czy kalesony wsio radno Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: Owszem, na mrozy 14.08.10, 12:09 malwi_31 napisała: > A co złego jest w rajstopach, najważniejsze by było ciepło, a czy to > będą rajstopy czy kalesony wsio radno Pamietam, jak bedac mala dziewczynka mama zakladala mi i siostrze pod spodnie kalosony, bo takie czasy byly, ze nie bylo i bralo sie to, na co sie udalo trafic. Jeden z najwiekszych koszmarow! Rajstopy sa dla dziewczyn do spodniczek i sukienek. No, ale co za roznica, spodnie czy spodnica tez wszystko jedno? Odpowiedz Link Zgłoś
epreis Re: Rajstopki a chłopcy 14.08.10, 12:23 nie zakładałam rajstop ubiegłej zimy 4latkowi wówczas. kupiłam ocieplane polarem dżinsy i w tym śmigał. gdy szliśmy turlać się w śniegu miał zimowy kombinezon,ciepły i nieprzemakalny- też do samych skarpetek. Odpowiedz Link Zgłoś
rybalon1 Re: Rajstopki a chłopcy 14.08.10, 12:51 mój 5-latek zeszłej zimy nosił albo rajstopy albo kalesonki albo ciepłe podkolanówki takie dla chłopaków - nie miał nic przeciwko - najczęsciej jednak do przedszkola nosił podkolanówki ... Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: Rajstopki a chłopcy 14.08.10, 14:26 Rajstopki to norma wśród przedszkolaków Najważniejsza aby miały ''chlopacki'' kolor czyt: czarny , granatowy, zielony i broń boże bez wzorków. Teraz gdy dzieci większe pod spodnie zakładamy bieliznę termoaktywną. Odpowiedz Link Zgłoś